Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-30, 13:55   #2371
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

megi

Svi, ja wiem że to nie jest takie proste, ale ja bym pojechała do innego szpitala i nie wyszła do skutku - sina ręka przecież może jakaś martwica się wdać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:01   #2372
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
megi

Svi, ja wiem że to nie jest takie proste, ale ja bym pojechała do innego szpitala i nie wyszła do skutku - sina ręka przecież może jakaś martwica się wdać
juz mowilam im, ze powinni do innego, ale skoro jutro maja juz operowac na bank i zrobili zdjecie itp to juz chca tam jechac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:02   #2373
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
juz mowilam im, ze powinni do innego, ale skoro jutro maja juz operowac na bank i zrobili zdjecie itp to juz chca tam jechac
jak na bank to ok
żeby było dobrze

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-30, 14:13   #2374
katarzynka00
Zakorzenienie

Wojtusiu, moim zdaniem chlodna kapiel to za duzo powiedziane
Przy gorączce 2,3 stopnie chłodniejsza niz zwykła kąpiel/letnia.Nie powinno być zbyt dużej róznicy- szok.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:25   #2375
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny wymyslilam, ze kupie dzieciom do pokoju taka laweczke, na zabawki:
http://www.allegro.pl/item964658024_...6_kolorow.html

i pomaluje ja na kolorowo, np na zolto-zielono-pomaranczowo

co myslicie?
Stary 2010-03-30, 14:31   #2376
katarzynka00
Zakorzenienie

mam takie cos, tylko nieco dłuższe i bez oparcia.
Kiedys trzymalam tam pościel, teraz rózne graty foto męża.

Zamówilam 12 worków próżniowych, jutro pojade je odebrac i zaczne akcje pakowanie, bo widok wszędobylskich ciuchów przyprawia mnie o zawrot glowy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:36   #2377
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wojtusiu, moim zdaniem chlodna kapiel to za duzo powiedziane
Przy gorączce 2,3 stopnie chłodniejsza niz zwykła kąpiel/letnia.Nie powinno być zbyt dużej róznicy- szok.
tak tak, wiem, że kąpiel powinna być tylko troszę chłodniejsza od temp. ciała, ale narazie nie mam zamiaru takiej robić, temp narazie spadła nam do 37,4, oby się nie podwyższyła.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
mam takie cos, tylko nieco dłuższe i bez oparcia.
Kiedys trzymalam tam pościel, teraz rózne graty foto męża.

Zamówilam 12 worków próżniowych, jutro pojade je odebrac i zaczne akcje pakowanie, bo widok wszędobylskich ciuchów przyprawia mnie o zawrot glowy
a gdzie zamówiłaś?

Svi ławeczka fajna, ta pomalowana na kilka kolorów, bo te jednolite jakos nie widzą mi się, ale jak mówisz, że sama ją pomalujesz to wydaje mi się oki. może jakis decoupage zrobisz na niej
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:41   #2378
skierka1981
BAN stały

megi super że w domciu jesteście Amelka idzie spać ok 20 czasami przed a caasami dużo po ale przed 21 śpi zawsze. i w nocy cycuś ze 2x i do tej 8 śpi

my po spacerku, jednak któraś słonko podesłała cieplutko 2 godz chodziłysmy. teraz obiadek
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:58   #2379
UnholyOne
Ola-Unhola

My już po spacerku, pochodzilismy prawie 2 godzinki. Antek spał, więc i tak "musiałam" być na dworze, bo spacerówki do pokoju nie przeniosę.

Wojtusiu, biedna Oliwka. Tak jak piszą Dziewczyny lepsze czopki, choć to zależy od organizmu (ja np jak byłam mała nie reagowałam na nic, Mama nie mogła mi niczym zbić gorączki, a mojemu Bratu wszystkim )
Kąpiel tyćkę chłodniejsza, okłady i duuużo picia oraz przewiewne ubranko.
Trzymam za polepszenie

Megi, cieszę się, ze Was wypisali
Oby teraz było już tylko lepiej

Svi, brak słów. Mam nadzieję, ze jutro dotrzymają słowa, przecież takie sinienia są niebezpieczne.....

Też myślę nad czymś takim. Jak teraz wywiozę gondolę, to w końcu zrobi mi się miejsce pod oknem u dzieci i chcę to jakos wykorzystac własnie na zabawki Ja u siebie bym maznęła na żółto-czerwono

Opitoliłam moje szare za małe balerinki - Mama w szkole sprzedała koleżance
Stary 2010-03-30, 15:11   #2380
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svi ławeczka fajna, ta pomalowana na kilka kolorów, bo te jednolite jakos nie widzą mi się, ale jak mówisz, że sama ją pomalujesz to wydaje mi się oki. może jakis decoupage zrobisz na niej
mi tez sie jednolite nie widza - ale pomalowana fajna
i wlasnie sama pomaluje

decoupage mowisz? nigdy nie robilam, pewnie cos tam bym dala rade ale nie chce mi sie

pomaluje na zolto-zielono-pomaranczowo
Stary 2010-03-30, 15:12   #2381
Miramej
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi , Werci , Oliwki i Mai

Dla Zuzi specjalny buziak od Kubaska i od teściowej

Cytat:
a ja znów chora - poprzednio nie zaraziłam Tomusia i mam nadzieję, ze tym razem też się uda
Zdrówka dla Ciebie i żeby Tomuś się nie zaraził

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Witam się w piękny wtorkowy ranek!!!
Bartosz dzisiaj zaliczył pierwszy upadek w łóżeczku,tyle co się obróciłam,żeby ściągnąć poszwę z kołdry.Moje dziecko staje i puszcza się łóżeczka,albo trzyma się jedną rękąCo było płaczuNa główce z lewej strony odbita kreseczka od szczebla,nie zesiwiało.ale jest czerwonePrzyłożyła m zimną łyżeczkę.Mam załóżony ochraniacz i to dość duży,chyba podciągnę go wyżej
Biedny Bartoszek

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc
u nas nocka do bani mala zaczela szalec w nocy z obracaniem sie na brzuch i za kazdym razem stekala i wybudzona byla-efekt byl taki ze nie spala od 2.00 do 6.00
oczka miala takie spiace ale nie mogla zasnac, oczywiscie wypila butle mleka ale to nic nie dalo, potem zaczal sie placz bo juz mega zmeczona byla az wreszcie zasnela mi na rekach

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka non stop baba dada nie nie mama ta ta. a wczoraj przydzwoniła głową w podłogę, tak płakała że aż się zaniosła i kilka sekund nie mogła oddechu złapać ale podmuchałam w buźkę i złapała... na szczęście siniaka nigdzie nie ma. jakoś ręka jej się podwinęła przy raczkowaniu i poszła...
co mnie cieszy to od zmiany czasu Amelka śpi do 8 także wyspana jestem
Biedna Amelka

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy jest na wątku jeszcze jakieś dziecko które nie "mówi" sylabami już? Chodzi mi o to że Martynka owszem, opowiada ale spółgłosek ani tym bardziej konkretnych sylab niet, same piski, krzyki, samogłoski...Ja wiem, ja wiem, każdy w swoim tempie itp ale zaczynam się martwić..wasze dzieciaki już słowa zaczynają a ona ani ba ani da ani nic w tym stylu...
Jest Kubuś woła "mama, mama, mama", ale tylko jak robię coś, co bardzo Mu się nie podoba. Poza tym "gada" jak Martynka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:13   #2382
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wybieram sie z Danielem do przychodni na kontrole. Pozniej dam znac co i jak . Milego dzionka zycze!

Cytat:
hej dziewczyny

u nas kiepska noc, maly co chwila budzil sie z placzem i nie mozna bylo go uspokoic - na dodatek dostal kataru, jeden i drugi ehh

z tata pojechalismy o 8 do szpitala i do teraz siedzi z mama na korytarzu i czeka w kolejce - ze 100 osob tam jest
to masakra jakas, ojciec ma juz cala dlon sina, w takie plamy sine, bo ten ciezar mu naciagnal reke i pewnie tetnica jest naciagnieta i zwezona i krew nie doplywa - jak dzis go wysla znow do domu to ich tam wytluke chyba

O kurczę, niewesoło

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
A ja spieszę z dobrymi wieściami:
WCZORAJ NAS WYPISALI

Cytat:
kuzwa to jest paranoja jakas
odeslali ojca do domu i jutro znow od rana ta sama procedura i mozee, mozeeeeee go przyjma na oddzial masakra

Cytat:
wrocilismy od lekarza. dobrze ze TŻ miał dzisiaj wolne, bo mielismy na zakupy jechac, ale Oliwka rano miała 38,9 gorączki wiec poszlismy do lekarza.

I dobrze ze poszlismy bo okazało się ze ma anginę niestety. dostalismy antybityk na 10 dni. No i temperature mamy zbijac zeby duża nie była, bo straszyła mnie doktorka, ze u takich małych dzieci to drgawki mogą być od gorączki. Wiec zbijamy jak sie tylko da. Dajemy Oliwce paracetamol w syropku, tyle ze można go podawać co 4 godziny. Co jeszcze można robić aby temp. spadła? Oprócz chłodnej kąpieli?

Trochę spadła teraz jest 38,6 ale to po tym paracetamolu juz. i tak duża wg mnie. Oliwka nigdy nie miała temparatury dlatego tak to przeżywam.

Tylko pić nie chce, coś, je w miarę ładnie, ale pić nie chce, daje jej na siłę troche butelką, troche łyzeczką.

Na dwór mozemy wychodzić, tak powiedziała doktorka. ale nie wiem czy pojdziemy dzisiaj jeszcze.
Biedna Oliwka , dobrze, że poszliście do lekarza , mam nadzieję, że szybko będzie zdrowa . Naprawdę można chodzić na spacery, jak dziecko gorączkuje?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

co myslicie?
Mnie się podoba właśnie taka kolorowa

Cytat:
tak tak, wiem, że kąpiel powinna być tylko troszę chłodniejsza od temp. ciała, ale narazie nie mam zamiaru takiej robić, temp narazie spadła nam do 37,4, oby się nie podwyższyła.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:20   #2383
p4w
Zakorzenienie

Svi, taka ławeczka to fajny pomysł
myślę, ze najlepiej jak Eryk by z Tobą ją malował

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Miramejku

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-30, 15:31   #2384
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
No i oczywiście sto lat dla Naszych solenizantek Oliwki, Zuzki i maji sto lat dziewczynki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sto lat dl dzisiaj świętujących Małych Dam

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie czy jest na wątku jeszcze jakieś dziecko które nie "mówi" sylabami już? Chodzi mi o to że Martynka owszem, opowiada ale spółgłosek ani tym bardziej konkretnych sylab niet, same piski, krzyki, samogłoski...Ja wiem, ja wiem, każdy w swoim tempie itp ale zaczynam się martwić..wasze dzieciaki już słowa zaczynają a ona ani ba ani da ani nic w tym stylu...

No rzeczywiście gapa ze mnie:

Wszystkiego dobrego kochane bąbelki
Nie martw się tym, ma jeszcze czas

Cytat:
Jasio miał już 5 lat, a jeszcze nic nie mówił. Pewnego dnia mama podaje mu obiad, a Jasiu krzyczy:
- A gdzie kompot?!
Mama zdziwiona:
- Jasiu, to ty umiesz mówić?
- Umiem - odpowiada Jasio.
Mama:
- To dlaczego dotąd nic nie mówiłeś?
- Bo zawsze był kompot!

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj naj naj dla naszych dziewczynek

No a na koniec dnia - imprezka Bartosz zostaje z moja mamą, mam nadzieję, ze będzie grzecznie spał bo ostatnio nocki nie są za ciekawe ... budzi się co kilka godzin i nawet małż go nie uspokoi - muszę być ja

w takim razie. Prześpi całą nockę bez pobudki :ehem :
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:31   #2385
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
u nas kiepska noc, maly co chwila budzil sie z placzem i nie mozna bylo go uspokoic - na dodatek dostal kataru, jeden i drugi ehh

z tata pojechalismy o 8 do szpitala i do teraz siedzi z mama na korytarzu i czeka w kolejce - ze 100 osob tam jest
to masakra jakas, ojciec ma juz cala dlon sina, w takie plamy sine, bo ten ciezar mu naciagnal reke i pewnie tetnica jest naciagnieta i zwezona i krew nie doplywa - jak dzis go wysla znow do domu to ich tam wytluke chyba

i Zuzia chyba katarku dostała bo kicha czasem i widzę, że nosek zaczerwieniony i trze go. Kupiłam nasivin i maść majerankową. Mam nadzieję, że na katarku u nas się skończy

O matko i każą czekać? To jakieś chore.
Doczytałam, że odesłali do domu. Svi trzymam żeby jutro przyjęli i zrobili tę operację i żeby wszystko posżło pomyślnie

Cytat:
Majeczko, Zuzia, Oliwko i Weroniczko rośnijcie zdrowo

O kurczę wszystkie dzieciaczki po guzie zaliczają, bidulka
Amela też do 8 śpi a Twoja malutka o której idzie spać?
Moja o 22

WCZORAJ NAS WYPISALI

Kupiłam nebulizator i w domku się będziemy inhalować jeszcze przez 2 tyg. Amelka ma już dosyć bo 2 razy dziennie musi wytrzymać 15 min na kolankach, a to u niej graniczy z cudem

Zuzia po zmianie czasu też śpi do 8 a zasypia przed 21

Strasznie się cieszę, że już w domku jesteście i żebyście nie musiały już tam wracać

Cytat:
wrocilismy od lekarza. dobrze ze TŻ miał dzisiaj wolne, bo mielismy na zakupy jechac, ale Oliwka rano miała 38,9 gorączki wiec poszlismy do lekarza.

I dobrze ze poszlismy bo okazało się ze ma anginę niestety.
Za zdrówko Oliwki

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Zuzi , Werci , Oliwki i Mai

Dla Zuzi specjalny buziak od Kubaska i od teściowej

Jak obudzi się to ją wycałuję

Idę sprawdzić czego mi nie zacytowało
Stary 2010-03-30, 15:47   #2386
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Buziaki dla naszych solenizantek: Zuzy, Weroniki, Oliwki i Mai

Dzisiaj musze wypisac ostatnia ture kartek swiatecznych. Zostajecie w domu na Swieta czy jedziecie gdzies? My w piatek jedziemy do tesciow, wracamy w niedziele. Cudowna sprawa, bo w piatek maz ma wolne

Ja najchętniej zostałabym w domu ale pewnie jednego dnia u teściów a drugiego u mojej mamy i zero odpoczynku

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Przyłączam się do życzeń dla solenizantów

Piękny dzień dzisiaj mamy Zosia się uspokoiła ogólnie, ale przy zasypianiu był cyrk znowu. Ale to nasza wina, bo ją odzwyczailiśmy ostatnio od zasypiania w łóżeczku. No i wczoraj było 45 min płaczu (ba! płaczu-raczej spazmów i zanoszenia) zanim zasnęła... Musiałam zacząć śpiewać, co nie jest dla mnie czynnością miłą i przyjmnąSpała potem całą noc.

Biedna Zosia

Cytat:
a ja znów chora - poprzednio nie zaraziłam Tomusia i mam nadzieję, ze tym razem też się uda
Zdrówka

Cytat:
hej kobiety
tesknie za wami, a nie mam jak tu zasiąść

Dzis ja sie podcinam i farbuje
Zapowiada sie piekny dzien wiec moze mnie nie byc,prosze sie nie martwic.
My też tęsknimy

Biedna Laurka . Ja też myślę, że to na ząbki.

Foto poprosimy

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dużo zdróweczka i radości dla naszych małych kobietek:Zuzi,Weroniki,Oliwki i Mai.Buziaki

Biedne te nasze dzieciaczki, ale upadki nieuknione niestety...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Przyłączam sie do życzeń Duz, duzo zdrowka i radosci dla naszych kochanych kruszynek

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
NO TO BALANGA BO DZISIAJ SAME KOBIETKI MAJA SWIETO
ZUZIA,OLIWKA,MAJA:ro za:

Nocki współczuję

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Zuziu
Oliwko
Maju

Teraz już chyba wszystko

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Dokończę później bo Zuzia się obudziła. Pa
Stary 2010-03-30, 15:52   #2387
skierka1981
BAN stały

orientujecie sie ile czasu ma urzad skarbowy na zwrot podatku? 60 czy 90 dni ?? mój pit wisi już 1.5 m-ca i cisza - a mówiłam ze szybciej rozliczą jak w lutym wpłynie

i całusek dla Werci bo wwczesniej nie napisałam :-*

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-03-30 o 15:54
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:53   #2388
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi, taka ławeczka to fajny pomysł
myślę, ze najlepiej jak Eryk by z Tobą ją malował
tak zamierzam zrobic

no i
wszystkiego najlepszego dla naszych cudownych dziewczynek
Stary 2010-03-30, 15:58   #2389
UnholyOne
Ola-Unhola

Skierko, US ma 90 dni, niestety
U mnie robią to na sam koniec...
Stary 2010-03-30, 16:01   #2390
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Skierko, US ma 90 dni, niestety
U mnie robią to na sam koniec...
ale roboczych czy ogólnie?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-30, 16:14   #2391
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Super, że Natalka zaczęła się obracać , a czy rehabilitant powiedział dlaczego obracanie się wokół własnej osi jest takie ważne?
w sumie to nie powiedzial. ona akurat w ten dzien zaczela sie obracac, wiec nie dopytalam ;/

dzis mila niespodzinka na mailu info, ze zostalam wybrana do testowania nowego zelu pod prysznic DOVE a chwile temu kurier mi go przyniosl duza butla, super!
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:30   #2392
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ale roboczych czy ogólnie?
ogólnie, potocznie mówi się, ze 3 miesiące
Stary 2010-03-30, 16:33   #2393
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

WCZORAJ NAS WYPISALI

Kupiłam nebulizator i w domku się będziemy inhalować jeszcze przez 2 tyg. Amelka ma już dosyć bo 2 razy dziennie musi wytrzymać 15 min na kolankach, a to u niej graniczy z cudem

Idę dalej Was czytać
Dzielna dziewczynka z Amelki

Cytat:
kuzwa to jest paranoja jakas
odeslali ojca do domu i jutro znow od rana ta sama procedura i mozee, mozeeeeee go przyjma na oddzial masakra
słów brakuje...

Cytat:
hej, dziękuje wam za troskę. Miło, że martwicie się o moją niunię.

I dobrze ze poszlismy bo okazało się ze ma anginę niestety. dostalismy antybityk na 10 dni. No i temperature mamy zbijac zeby duża nie była, bo straszyła mnie doktorka, ze u takich małych dzieci to drgawki mogą być od gorączki. Wiec zbijamy jak sie tylko da. Dajemy Oliwce paracetamol w syropku, tyle ze można go podawać co 4 godziny. Co jeszcze można robić aby temp. spadła? Oprócz chłodnej kąpieli?

Trochę spadła teraz jest 38,6 ale to po tym paracetamolu juz. i tak duża wg mnie. Oliwka nigdy nie miała temparatury dlatego tak to przeżywam.

.
już doczytałam że temperatura spadła , nie dziwię się że się martwisz ja pewnie wariowałabym ...
Trzymamy kciuki za zdrówko

Cytat:

co myslicie?
bardzo fajna

Cytat:

Jest Kubuś woła "mama, mama, mama", ale tylko jak robię coś, co bardzo Mu się nie podoba. Poza tym "gada" jak Martynka

ufff

My wróciłyśmy po spacerze i udało mi się położyć małą na popołudniowa drzemkę... Będę próbowała przetrzymywac ją do 19 tej ze spaniem, zobaczymy
Wykończona jestem, ciągnięcie wózka pod wiatr to nie jest moja ulubiona forma relaksu ale zawsze się pocieszam ze może coś spaliłam ciałka przy okazji

Dziękuję za odpowiedzi na temat gadania Martynki no ja niby wiem że ona ma czas ale jestem mamą to muszę się martwić

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:38   #2394
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
w sumie to nie powiedzial. ona akurat w ten dzien zaczela sie obracac, wiec nie dopytalam ;/

dzis mila niespodzinka na mailu info, ze zostalam wybrana do testowania nowego zelu pod prysznic DOVE a chwile temu kurier mi go przyniosl duza butla, super!

napisz potem jak wrażenia

Cytat:
ogólnie, potocznie mówi się, ze 3 miesiące

niedawno złożyłam, więc pewnie do czerwca poczekam

Cytat:

Dziękuję za odpowiedzi na temat gadania Martynki no ja niby wiem że ona ma czas ale jestem mamą to muszę się martwić
aaa, tak to my wszystkie sie martwimy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-30, 16:47   #2395
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Marica, jeżeli mogę doradzić, to raczej skłaniałabym się do zakupu fotelika o mniejszym przekroju wagowym tzn 9-18, no max 9-25 np. tak jak ten ostatni, bo mają regulowane siedzisko w różnych pozycjach. A to u naszych szkrabów ważne, żeby mogły się przespać na półleżąco, bo inaczej to głowa będzie latał do przodu i do doopki z takim siedzeniem
Co do wyliczeń, wpiszę wieczorem do tabelki jak już Małż wróci i da mi wszystkie podstęplowane kwitki

dziekuję, nie pomyślalam o spaniu widzisz jaka gapa ze mnie dzięki

Cytat:
Jasio miał już 5 lat, a jeszcze nic nie mówił. Pewnego dnia mama podaje mu obiad, a Jasiu krzyczy:
- A gdzie kompot?!
Mama zdziwiona:
- Jasiu, to ty umiesz mówić?
- Umiem - odpowiada Jasio.
Mama:
- To dlaczego dotąd nic nie mówiłeś?
- Bo zawsze był kompot!

dobre

Cytat:
hej dziewczyny

o matko nie wiem co powiedziec, wspólczuje wam bardzo i trzymam kciuki z calych sil zeby jednak jutro przyjeli, bo to nie ma żartów, a naszą slużbe zdrowia to bym

Cytat:
WCZORAJ NAS WYPISALI

Idę dalej Was czytać
o jak dobrze

Cytat:

co myslicie?
ale fajowa, może jdnolita nie ale taka kolorowa to czaderska chyba też fundnę mojej maej bo nie mam już gdzie chować zabawek

a tą techniką dep...coś tam jak to się robi??? bo lubie się grzebac w różnych takiech ręcznych *******kach ale za bardzo nie wiem o co w tym chodzi, slyszalam i widzialam jak wygladają rzeczy po wykonaniu ale nigdzie nie mogę dostac inf jak sie za to zabrać a mialam już kilka takich staroci ktore chcialam tak wlasnie zrobic ale nie wiem jak..... pomóżcie jak wiecie :pro si:

Stary 2010-03-30, 17:08   #2396
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marica
http://www.kuradomowa.com/zrobtosama..._po_kroku.html
http://www.decoupage.com.pl/krok%20po%20kroku.html
Stary 2010-03-30, 17:11   #2397
UnholyOne
Ola-Unhola

Antek nauczył się "trumfac"
Tak wiecie, paluszkami sobie usta trumf, trumf robi
Stary 2010-03-30, 17:13   #2398
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marica a na allegro mozesz kupic sobie gotowe zestawy startowe

zreszta np w leroy merlin tez widzialam serwetki i inne gadzety do deco
Stary 2010-03-30, 17:17   #2399
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

chciałabym to zobaczyć

Martynka wczoraj załapała-- jak się jej pytam,: "kto tu rządzi?" to uderza rączką w stół tak samo jak jej mówię: pokaż " ja tu rządzę"

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 17:19   #2400
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Aneczka doslownie to samo cwiczy od dwoch dni

Wojtusiu zdrowka dla Oliwki, bidulka

Megi alez sie ciesze

Svi oby wreszcie tacie porzadnie pomogl

Niezbyt duzo napisze, urwanie glowy mam.
Czy Wasze dzieci tez tak uwielbiaja skarpetki? Ania co chwile sobie je sciaga i paraduje boso.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości