|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
![]() Gold strasznie dużo chcą za te mieszkanie...
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
kto wie.Sami kiedyś chcieliśmy wynajmowac mieszkanie w tej dzielnicy ale jak uslyszłam, że za 29m chcą 1250 samego wynajmu to podziekowaliśmy.Podglądajacie oferty czasami zdarzają się prawdziwe perełki A Was jaka cena by satysfakcjonowała?? Wiadomo, że im mniej tym lepiej...
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
sysunia poczytałam o tym twoim teście i jest napisane ze powinny byc dwie niebieskie jak ciaza jak jedna to nei ciąża a ty masz wynik słownie napisany
są różne rodzaje tych testów?
|
|
#2494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz czekamy na mieszkanie z przydziału będę chodzić i wiercić im dziure w brzuchu aż dostanę.
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
anika test sysuni jest zagraniczny
![]() sysuniab jak powiesz mezowi ??
|
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tydzień kliwia pisze ze 3 tydz a tu na instrukcji pisze ze okolo 5 tyg tak wiec nie wiem ktory to tydz tak naprawde ![]() Testy moge kupic i wam wysle ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
wiesz co nie wiem u mnie w sklepie byly tylko takie electroniczne kliwia jeszcze nie wiem ale maż coś podejrzewa bo odkad mam te przypadłości to chodzi za mna i mowi ze bedzie tata
|
|
#2497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wstrząsów dostajęwolę liczyć na siebie (z marnym skutkiem póki co) niż na urząd miasta Cytat:
mąż miał nosa
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
a tak dla porównania ile kosztuje taki bajerancki test? w przeliczeniu na zł
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem jak jest ciężko, ale znam też przypadki kiedy ludzie właśnie tak chodzili i chodzili i w końcu na odczepnego dali im mieszkanie dlatego postanowiłam być upierdliwa i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiec napewno bede tez kontrolowac ciaze w PL. Myszka jakies 40 zł
|
|
#2501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś z mojej rodziny dostał mieszkanie po ponad 11 latach, ale nie pytaj co zaproponowali, rudere bez szyb na parterze gdzie była meliniarnia ![]() Cytat:
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiac to nie wiem to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim dla mnie zeby wybrac gdzie.... W Polsce chciałabym najbardziej bo wiadomo jest sie miedzy swoimi , bez barier jezykowych itp ale minus jest taki ze Polsce nie mam ubezp a z tego co wiem to poród kosztuje fortune i tu jest problem. W Uk znowu mam ubezp wiec wszystko za darmo ale to ich podejscie i znowu bariera jezykowa ( załatwianie tłumacza ) Narazie o tym jeszcze nie mysle. Tu najgorsze podejscie jest w prowadzeniu ciazy bo totalnie olewaja , co do samych porodów czytałam rózne wypowidzi hmm rodziły tu dwie znajome i były bardzo zadowolone tak wiec nie wiem co myslec , prewnie przekonam sie dopiero jak jest na prawde na swojej skorze czy tu czy w PL. Tu generalnie do 3 miesiaca ciazy sie nie ratuje wiecie selekcja , nawet wczesniaków czasem nie ratuje co jest juz chore. Nie toleruja podtrzymania ciazy ahh tak wiec tylko sie modlic by bylo wszystko ok a jak cos to zjade do Pl i trudno napewno nie bede narazac zycia mojego malenstwa . To jest ciezki temat narazie czytam i sie zapoznaje co i jak bo i tak tu musze byc pod jakas kontrola połoznej wiadomo a co dalej bedzie to sie zobaczy z czasem .
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny dawno sie nie odzywałam ale podczytuje na biezaco widzialam zagorzła dyskusje o mieszkaniach i tez jestem zdania ze zadluzanie sie na cale zycie na olbrzymi dom to głupia decyzja tym bardziej ze dzis nie mozna byc pewnym jutra i ja w zyciu bym tak nie zrobila co z tego ze mialabym dom z ogrodem jak nie miałabym na ogrzewanie i utrzymanie i patrzyłabym jak moje cudo popada w ruine, tez marze o domu ale raczej tylko marze bo działki sa bardzo drogie i budowa a urzadzenie to jakis kosmos i wogole nie mozna ocenic ile nas to wyniesiepo drodze bo kosztorysem ze tak powiem to mozna sobie tylko d... podetrzec tyle on ma odniesienia do prawdy
wiec tez raczej wyladujemy z mezem w bloku narazie zbieramy sobie pieniazki nad kredytem nie myslimy zobaczymy na czym bedziemy stac za jakies 2 lata mnie sie marzy takie mieszkanko 70m z 3 pokojami no ale zobaczymy co nam zycie pokazeMartucha śliczniasty syn ![]() Rybulka brzusio ładny a lokator pomału przygotowuje sie pewnie do odejscia z wynajmu
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Może
![]() Cytat:
![]() Sysiuniu ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#2505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem wiem posypie sie grom.. no ale moim zdaniem madrzy rodzice sa najwazniejsci nie miejsce w ktorym dziecko sie rodzi.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() dziekuje dziekuje czasem jestem ckliwa jak baba w ciazy
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
heh mam dziś jakiś dzień załamania
już kilka dni super się czułam, a tu dziś znowu wymioty...męczenie cały dzień... ból głowy.... Nie mam nawet sił ani możliwości wyjść do sklepu a męża jak zwykle nie ma... leżę i płaczę cały dzień Sysunia - jeszcze raz gratuluje
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
bo życie z ludźmi się nie smerdoli
Cytat:
![]() Skoro piszesz, że mądrzy rodzice sa najwazniejsi, to przeczysz swojemu wczesniejszemu twierdzeniu, że "dzieci same wybieraja sobie rodzicow i moment przyjscia na swiat" Chyba, ze dzieci same wybierają sobie rodziców, którzy będa je bić i molestować?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-30 o 15:35 |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MisQa - będzie dobrze, cierpliwości! Kochane, właśnie dzwonił jeden z chirurgów, u którego byłam rano i dostalam namiary ponoć na świetnego specjaliste. Jutro mam do niego dzwonić. No to już teraz jestem spokojna!!! A no i dzwoniła moja mama i juz teraz przezywa, że bede musiala odstawić tabletki i że musimy bardzo uważać itd i itp - jakbyśmy mieli 12 lat!
|
|
#2509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Taki mały a już wie jak siedzieć po turecku w sumie nie ma co się dziwić pewnie nie raz słuszał jak mówiłaś do dzieci w przedszkolu, że mają tak usiąśCytat:
dokładnie Ci nie podam ile zapłaciliśmy, ale właśnie jesteśmy świeżo po remoncie łazienki i daliśmy ok 10 tys. Musiałabym podliczyć dokładnie. Łazienka jest mała ma niecałe 6 m2, ale mamy prysznic we wnęce i wanne |
|||
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka dostała cos takiego i nie musiała sie tak męczyć .U mnie jak narazie mdłości nie ma , za to mam cholerny apetyt a moj zołądek trawi w tepie błyskawicy cały czas jestem głodna . Martucha dla mnie takie podejście jest wrecz nie doprzyjecia . W Usa podobno najczesciej rodzi sie znowu w domu bo w szpitalu odbywaja sie tylko te porody ktore zagrazaja matce lub dziecku tak wiec co kraj to inny obyczaj . Aaa i ogladałam film dokumentalny ze tam sie generalnie nie robi cesarki - zawsze poród naturalny ! A ty masz lub miałas te mdłości ??
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-03-30 o 15:47 |
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za lek...? bo ide we czwartek do gina to może coś dostanę... a na początku to i ja apetyt miałam na dosłownie wszystko, niestety teraz mam baaardzo okrojone menu
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem ale jak była u gina to powiedziała ze codziennie ma mdłości , wymiotuje i wtedy on sam jej dał ten lek. Jak go zaczeła łykać to jak reką odjąć . A od którego tyg zaczynaja sie mdłości , każdy je ma ?
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mdłości u mnie zaczęły się od 4 tygodnia.... ale pocieszę Cię, że sporo kobitek w ogóle ich nie ma... i gdzie tu sprawiedliwość...
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Sysunia_d;18237285]Szczerze mówiac to nie wiem
to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim dla mnie zeby wybrac gdzie.... W Polsce chciałabym najbardziej bo wiadomo jest sie miedzy swoimi , bez barier jezykowych itp ale minus jest taki ze Polsce nie mam ubezp a z tego co wiem to poród kosztuje fortune i tu jest problem. W Uk znowu mam ubezp wiec wszystko za darmo ale to ich podejscie i znowu bariera jezykowa ( załatwianie tłumacza ) Narazie o tym jeszcze nie mysle. Tu najgorsze podejscie jest w prowadzeniu ciazy bo totalnie olewaja , co do samych porodów czytałam rózne wypowidzi hmm rodziły tu dwie znajome i były bardzo zadowolone tak wiec nie wiem co myslec , prewnie przekonam sie dopiero jak jest na prawde na swojej skorze czy tu czy w PL. No to jesteśmy dwie tylko ja już się zdecydowałam ,że jednak rodzę tutaj.Chociaż muszę się przyznać ,żę chyba 4 razy zmieniałam zdanie,ponieważ byłam niemal pewna ,żę na poród pojadę do Polski.Jednak na spokojnie rozważyłam za i przeciw i zostaję tutaj.Stwierdziłam,że póżniej będę miała problemy ,z dostarczeniem na czas wszystkich dokumentów potrzebnych do benefitów a tak jestem na miejscu i mogę to robić bez pośpiechu.Chociaż zgodzę się ,żę z opieką to tu są raczej na bakier ale często byłam w PLi robiłam badania i USG więc mam pewność ,żę wszystko jest ok.Mam tu kilka znajomych ,które tu rodziły i były zadowolone więc mam nadzieję ,że będzie dobrze.Poza tym ostatnio czytałam o szczepieniach noworodków w PL i te które trzeba samemu opłacić tutaj są za darmo. Koszt ok. 2000-2500 tyś do 7 miesiąca życia i ok.900-1300zł między 8 a 13 miesiącem,więc ceny jak dla mnie kosmiczne
|
#2515 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biszkopt robie według własnego sprawdzonego przepisu, a masa wyszła świetna, tylko to ciasto najlepiej robić dzień wcześniej bo masa musi porzadnie stężeć, ja wkładam ciasto na 24h do lodówki.Cytat:
Cytat:
gratulacjeA ten test jest wielokrotnego użytku? Jeśli tak to by się opłacało
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Mona sądzę że test jednorazowy, ale jak u sysuni kosztuje na polskie 40zł to u niej ile funtów może kosztować? Wychodzi tak jak nasze polskie za nasze złotówki
ale fakt takiego testu bajeranckiego to nie widziałam u nas
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
hej siostry !!!!!!!
sysunia gratuluje ![]() martucha super kolejny chłopak ![]() rybulka śliczny brzusio ![]() domi śliczna dziewuszka , a jaka już dużą pytałaś czy to moja pierwsza@ tak zdychałam od piątku bo dostałam i dzisiaj już mi się kończy ale kurcze tak to mnie nigdy nie bolało
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie szału dostaje jak widze, że takie menel mają mieszkania i jeszcze miasto im je opłaca i się niczym nie przejmują, a porządni ludzie nie umieją dostać dlatego postanowiłam nie dać im spokoju.
|
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za piękne żeby mogło być prawdziwe![]() Kasiaher, może tak bolało bo to pierwsza @ po porodzie, oby następne były już znośne
|
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mijalam samochodowy patrol strazy miejskiej ale na szczescie sie nie przyczepili Zabcia ma juz nowe numery rejestracyjne ![]() co do pracy to jesli mielibyscie mieszkac osobno z tztem to to jest dla mnie jakas paranoja szukajcie dalej ![]() Cytat:
jechalam z srubokretem i srubkami ale te nowe tablice nie maja dziurek na srubki to i tak bym nie przykrecila tz jak przyjdzie z pracy to sie tym zajmie i juz bede mogla jezdzic bez obaw coraz lepiej mi idzie hehe ![]() Cytat:
ponizej przedstawiam Wam moja zabke
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Ostatnio właśnie dużo osób chce mieszkać na Helence, a ja się tam wychowałam i jakoś nie umiem się z nią rozstać
to podziekowaliśmy.

plus jak pisałam 50 tyś na remont- a 300 to my nie mamy 
to wstrząsów dostaję

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

strasznie długo mnie nie było i na pewno nie nadrobie tego wszystkiego co tu napisałyście tym bardziej, że widzę, że już nowa część