Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-30, 14:11   #2491
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
twin normalnie nakopie ci do zadka!!!!
ja tu w paracy siedze a ty mi wyjezdzasz z takimi smakołykami!!!!!
Wybacz ...

Gold strasznie dużo chcą za te mieszkanie...
Stary 2010-03-30, 14:15   #2492
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Hehe no może nawet się kiedyś minęłyśmy na ulicy, a nawet nie wiemy Ostatnio właśnie dużo osób chce mieszkać na Helence, a ja się tam wychowałam i jakoś nie umiem się z nią rozstać Zresztą większość mojej rodzinki tam mieszka Ja też wolałabym znaleźć jakieś mieszkanie na Helence, ale niestety dla nas wszystkie były tam za drogie.
Może tak było kto wie.
Sami kiedyś chcieliśmy wynajmowac mieszkanie w tej dzielnicy ale jak uslyszłam, że za 29m chcą 1250 samego wynajmu to podziekowaliśmy.
Podglądajacie oferty czasami zdarzają się prawdziwe perełki

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Powiedziała że moze sprzedadzą za 220
A Was jaka cena by satysfakcjonowała?? Wiadomo, że im mniej tym lepiej...
Stary 2010-03-30, 14:15   #2493
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

sysunia poczytałam o tym twoim teście i jest napisane ze powinny byc dwie niebieskie jak ciaza jak jedna to nei ciąża a ty masz wynik słownie napisany
są różne rodzaje tych testów?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:19   #2494
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Może tak było kto wie.
Sami kiedyś chcieliśmy wynajmowac mieszkanie w tej dzielnicy ale jak uslyszłam, że za 29m chcą 1250 samego wynajmu to podziekowaliśmy.
Podglądajacie oferty czasami zdarzają się prawdziwe perełki
Wiesz 3 przeprowadzki mój mąż raczej by nie zniósł i nasze meble też na pewno by już tego nie wytrzymały Teraz czekamy na mieszkanie z przydziału będę chodzić i wiercić im dziure w brzuchu aż dostanę.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:20   #2495
kliwia
Zakorzenienie

anika test sysuni jest zagraniczny
sysuniab jak powiesz mezowi ??
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:30   #2496
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Kwiatuszku cóż za piękne... ceny hihi to drugie mieszkanie też fajnie wyglada i po remoncie!

za to moje chcą 250 plus jak pisałam 50 tyś na remont- a 300 to my nie mamy
no way...

Sysunia gratuluję. A co oznacza to 3+? tydzień?

Dokładnie tydzień kliwia pisze ze 3 tydz a tu na instrukcji pisze ze okolo 5 tyg tak wiec nie wiem ktory to tydz tak naprawde

Testy moge kupic i wam wysle

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
sysunia poczytałam o tym twoim teście i jest napisane ze powinny byc dwie niebieskie jak ciaza jak jedna to nei ciąża a ty masz wynik słownie napisany
są różne rodzaje tych testów?

wiesz co nie wiem u mnie w sklepie byly tylko takie electroniczne

kliwia jeszcze nie wiem ale maż coś podejrzewa bo odkad mam te przypadłości to chodzi za mna i mowi ze bedzie tata

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:35   #2497
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz 3 przeprowadzki mój mąż raczej by nie zniósł i nasze meble też na pewno by już tego nie wytrzymały Teraz czekamy na mieszkanie z przydziału będę chodzić i wiercić im dziure w brzuchu aż dostanę.
Ja nawet nie składałam wniosku bo jak słyszę jak ludzie mają numery 15765 to wstrząsów dostaję
wolę liczyć na siebie (z marnym skutkiem póki co) niż na urząd miasta

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
B]kliwia[/B] jeszcze nie wiem ale maż coś podejrzewa bo odkad mam te przypadłości to chodzi za mna i mowi ze bedzie tata
Sysunia a będziesz powtarzała test? czy umówisz się na wizytę?
mąż miał nosa
Stary 2010-03-30, 14:36   #2498
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

a tak dla porównania ile kosztuje taki bajerancki test? w przeliczeniu na zł

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 14:41   #2499
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nawet nie składałam wniosku bo jak słyszę jak ludzie mają numery 15765 to wstrząsów dostaję
wolę liczyć na siebie (z marnym skutkiem póki co) niż na urząd miasta
Wiem jak jest ciężko, ale znam też przypadki kiedy ludzie właśnie tak chodzili i chodzili i w końcu na odczepnego dali im mieszkanie dlatego postanowiłam być upierdliwa i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Stary 2010-03-30, 14:41   #2500
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Sysunia a będziesz powtarzała test? czy umówisz się na wizytę?
mąż miał nosa
w poniedziałek bede powtarzac zeby byc pewna w 100% oczywiscie na wizyte sie umówie tylko tutaj nie ma tak jak w Polsce typowych ginekologów tutaj ciaze prowadzi połozna i ona przychodzi dopiero w 10 tyg jak wyczytałam . generalnie przeraza mnie to podejscie tutaj do kobiet w ciazy masakra poprostu.
Tak wiec napewno bede tez kontrolowac ciaze w PL.

Myszka jakies 40 zł

Stary 2010-03-30, 14:48   #2501
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Wiem jak jest ciężko, ale znam też przypadki kiedy ludzie właśnie tak chodzili i chodzili i w końcu na odczepnego dali im mieszkanie dlatego postanowiłam być upierdliwa i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Ja bym pozabijała te wszystkie pancie tam siędzące, dlatego unikam jak ognia tego miejsca.
Ktoś z mojej rodziny dostał mieszkanie po ponad 11 latach, ale nie pytaj co zaproponowali, rudere bez szyb na parterze gdzie była meliniarnia

Cytat:
w poniedziałek bede powtarzac zeby byc pewna w 100% oczywiscie na wizyte sie umówie tylko tutaj nie ma tak jak w Polsce typowych ginekologów tutaj ciaze prowadzi połozna i ona przychodzi dopiero w 10 tyg jak wyczytałam . generalnie przeraza mnie to podejscie tutaj do kobiet w ciazy masakra poprostu.
Tak wiec napewno bede tez kontrolowac ciaze w PL.

Myszka jakies 40 zł
Rzeczywiście dziwne podejście, a gdzie będziesz rodzić? Sorki że tak Cię zarzucam pytaniami,ale gro ze znajomych albo znajomych znajomych decydowało się na pród w Polsce właśnie ze wzgledu na sposob w jaki w UK podchodzi się co ciązy
Stary 2010-03-30, 15:04   #2502
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pozabijała te wszystkie pancie tam siędzące, dlatego unikam jak ognia tego miejsca.
Ktoś z mojej rodziny dostał mieszkanie po ponad 11 latach, ale nie pytaj co zaproponowali, rudere bez szyb na parterze gdzie była meliniarnia

Rzeczywiście dziwne podejście, a gdzie będziesz rodzić? Sorki że tak Cię zarzucam pytaniami,ale gro ze znajomych albo znajomych znajomych decydowało się na pród w Polsce właśnie ze wzgledu na sposob w jaki w UK podchodzi się co ciązy

Szczerze mówiac to nie wiem to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim dla mnie zeby wybrac gdzie.... W Polsce chciałabym najbardziej bo wiadomo jest sie miedzy swoimi , bez barier jezykowych itp ale minus jest taki ze Polsce nie mam ubezp a z tego co wiem to poród kosztuje fortune i tu jest problem. W Uk znowu mam ubezp wiec wszystko za darmo ale to ich podejscie i znowu bariera jezykowa ( załatwianie tłumacza ) Narazie o tym jeszcze nie mysle. Tu najgorsze podejscie jest w prowadzeniu ciazy bo totalnie olewaja , co do samych porodów czytałam rózne wypowidzi hmm rodziły tu dwie znajome i były bardzo zadowolone tak wiec nie wiem co myslec , prewnie przekonam sie dopiero jak jest na prawde na swojej skorze czy tu czy w PL.
Tu generalnie do 3 miesiaca ciazy sie nie ratuje wiecie selekcja , nawet wczesniaków czasem nie ratuje co jest juz chore. Nie toleruja podtrzymania ciazy ahh tak wiec tylko sie modlic by bylo wszystko ok a jak cos to zjade do Pl i trudno napewno nie bede narazac zycia mojego malenstwa .

To jest ciezki temat narazie czytam i sie zapoznaje co i jak bo i tak tu musze byc pod jakas kontrola połoznej wiadomo a co dalej bedzie to sie zobaczy z czasem .

Stary 2010-03-30, 15:08   #2503
agnes208
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny dawno sie nie odzywałam ale podczytuje na biezaco widzialam zagorzła dyskusje o mieszkaniach i tez jestem zdania ze zadluzanie sie na cale zycie na olbrzymi dom to głupia decyzja tym bardziej ze dzis nie mozna byc pewnym jutra i ja w zyciu bym tak nie zrobila co z tego ze mialabym dom z ogrodem jak nie miałabym na ogrzewanie i utrzymanie i patrzyłabym jak moje cudo popada w ruine, tez marze o domu ale raczej tylko marze bo działki sa bardzo drogie i budowa a urzadzenie to jakis kosmos i wogole nie mozna ocenic ile nas to wyniesiepo drodze bo kosztorysem ze tak powiem to mozna sobie tylko d... podetrzec tyle on ma odniesienia do prawdy wiec tez raczej wyladujemy z mezem w bloku narazie zbieramy sobie pieniazki nad kredytem nie myslimy zobaczymy na czym bedziemy stac za jakies 2 lata mnie sie marzy takie mieszkanko 70m z 3 pokojami no ale zobaczymy co nam zycie pokaze
Martucha śliczniasty syn
Rybulka brzusio ładny a lokator pomału przygotowuje sie pewnie do odejscia z wynajmu
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:13   #2504
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A to może być jedna kreska i ciąza, mimo powtórzenia testu ?
Może Nasza Marta jest tego doskonałym przykładem

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
Corii ja mocno wierze w to ze dzieci same wybieraja sobie rodzicow i moment przyjscia na swiat i skoro wtedy uznalo ze to nie teraz to tak musialo byc widocznie nie bylas gotowa.. a dzieciatko u gory nas obserwuje i wie kto jest juz na to gotowy.. i tu chodzi o wszystkie sfery zycia.. dlatego ja wierze ze wsyztkim starajacym juz niedlugo sie uda
Pięknie powiedziane, wzruszyłam się

Sysiuniu ogromne gratulacje
Stary 2010-03-30, 15:27   #2505
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie powiedziane Martuś mogę sie z tym zgodzić

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Sysunia ale bajerancki ten Twój teścik.... lepszy niż niejeden ginekolog .... i na pewno mniej gada niż mój gin
hahahahahahaha dobre

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
jaaasne... powiedz to wszystkim porzuconym, bitym i głodzonym dzieciom pijaków, katów i głupich nastolatek i umierajacym z głodu w Afryce - na peewno sobie same to wybrały
wiele rzeczy jest dziwnych ale czasem tak musi chyba byc... niektore raelia nas przerazaja no ale... nie raz dzieci z domow "pijakow" czesto nie chca isc do normalnego domu.. (przyjaciel jest wychowawca w domu dziecka i koordynatorem do spraw rodziny) wiec moze tak musi byc?
wiem wiem posypie sie grom.. no ale moim zdaniem madrzy rodzice sa najwazniejsci nie miejsce w ktorym dziecko sie rodzi..

Cytat:
Martuś dokładnie tak do tego podchodzę, jadąc tam będziemy zdani zupełnie na siebie, a sporo się ostatnio naczytałam o firmach pośredniczących, na miejscu w Polsce obiecują cuda wianki, a jedziesz tam i jeszcze na miejscu się okazuje, że musisz dopłacać do interesu. Co innego gdyby w Holandii był ktoś z rodziny znajomych, wtedy ma się w razie "w" na kogo liczyć i w takim przypadku bym się nie wahała.

a co do tego co napisałaś o dzieciach to fajnie to ujęłaś...ja tez wierze ze kazdej z nas dzieciątka pisane jest w odpowiednim momencie
dokladnie tak... dlatego lepiej w sprawdzonej firmie.. a co do dzieci to dokladnie tak

Cytat:
Szczerze mówiac to nie wiem to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim dla mnie zeby wybrac gdzie.... W Polsce chciałabym najbardziej bo wiadomo jest sie miedzy swoimi , bez barier jezykowych itp ale minus jest taki ze Polsce nie mam ubezp a z tego co wiem to poród kosztuje fortune i tu jest problem. W Uk znowu mam ubezp wiec wszystko za darmo ale to ich podejscie i znowu bariera jezykowa ( załatwianie tłumacza ) Narazie o tym jeszcze nie mysle. Tu najgorsze podejscie jest w prowadzeniu ciazy bo totalnie olewaja , co do samych porodów czytałam rózne wypowidzi hmm rodziły tu dwie znajome i były bardzo zadowolone tak wiec nie wiem co myslec , prewnie przekonam sie dopiero jak jest na prawde na swojej skorze czy tu czy w PL.
Tu generalnie do 3 miesiaca ciazy sie nie ratuje wiecie selekcja , nawet wczesniaków czasem nie ratuje co jest juz chore. Nie toleruja podtrzymania ciazy ahh tak wiec tylko sie modlic by bylo wszystko ok a jak cos to zjade do Pl i trudno napewno nie bede narazac zycia mojego malenstwa .

To jest ciezki temat narazie czytam i sie zapoznaje co i jak bo i tak tu musze byc pod jakas kontrola połoznej wiadomo a co dalej bedzie to sie zobaczy z czasem .
wlansie to chcialam napisac... troche mnie to tam przeraza... jak mysle ze mojego ptryczka moglo by nie byc bo nie ratuja... ehs... tfu tfu wszytko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Martucha śliczniasty syn
dziekuje

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Może Nasza Marta jest tego doskonałym przykładem

Pięknie powiedziane, wzruszyłam się
hahahaha no tak
dziekuje dziekuje czasem jestem ckliwa jak baba w ciazy
Stary 2010-03-30, 15:28   #2506
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh mam dziś jakiś dzień załamania
już kilka dni super się czułam, a tu dziś znowu wymioty...męczenie cały dzień... ból głowy.... Nie mam nawet sił ani możliwości wyjść do sklepu a męża jak zwykle nie ma...
leżę i płaczę cały dzień

Sysunia - jeszcze raz gratuluje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:30   #2507
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, Maja, mocne słowa
bo życie z ludźmi się nie smerdoli
Cytat:
wiele rzeczy jest dziwnych ale czasem tak musi chyba byc... niektore raelia nas przerazaja no ale... nie raz dzieci z domow "pijakow" czesto nie chca isc do normalnego domu.. (przyjaciel jest wychowawca w domu dziecka i koordynatorem do spraw rodziny) wiec moze tak musi byc?
wiem wiem posypie sie grom.. no ale moim zdaniem madrzy rodzice sa najwazniejsci nie miejsce w ktorym dziecko sie rodzi..
jasne... powiedz to tym dzieciom, które skończyły w beczkach i w piecu

Skoro piszesz, że mądrzy rodzice sa najwazniejsi, to przeczysz swojemu wczesniejszemu twierdzeniu, że "dzieci same wybieraja sobie rodzicow i moment przyjscia na swiat"
Chyba, ze dzieci same wybierają sobie rodziców, którzy będa je bić i molestować?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-30 o 15:35
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:37   #2508
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio tak z ciekawości oglądałam ceny mieszkań w mojej okolicy i znalazłam za bardzo atrakcyjną cenę. Może nie duże, ale tanie i nawet w nie najgorszym stanie. Gdybym tylko ja też pracowała to moglibyśmy sobie pozwolić na kredyt, a tak nie możemy, ale wstawie linka i same ocenicie czy się by opłacało. http://mieszkania.nportal.pl/1281454/?idw=29&pos=403
No i jeszcze jedno, bo to też by się opłacało, bo jest w większości umeblowane. http://www.oferty.net/mieszkanie-na-...brze,m14825872
To drugie mi się zdecydowanie bardziej podoba!

MisQa - będzie dobrze, cierpliwości!

Kochane, właśnie dzwonił jeden z chirurgów, u którego byłam rano i dostalam namiary ponoć na świetnego specjaliste. Jutro mam do niego dzwonić. No to już teraz jestem spokojna!!!

A no i dzwoniła moja mama i juz teraz przezywa, że bede musiala odstawić tabletki i że musimy bardzo uważać itd i itp - jakbyśmy mieli 12 lat!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:44   #2509
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne

Ooo, a ja myślałam, że to książka była podstawą do nakręcenia filmu

Jezulku, chrzestna TŻa mnie rozwaliła na łopatki

A to my wczoraj:
piękny brzuch, a ty wyglądasz kwitnąco

Cytat:
TADAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM jestem

dziekuje za trzymanie kciukow i czekanie i pisanie.. bardzo mi milo

odrazu szybko nadrobilam..
Rybulka twoj salon jest piekny, super ze sie spakowala... pieknie wygladasz.. a co do babci.. no comment....

wiec tak u lekarza ok

pierwszy obraz jaki ukazal nam sie na ekranie to... siurak wiec bedzie SYNNNNNNNNNNNNNN
bardzo sie cieszymy
i juz po kolei pisze jak bylo
usg GODZINNE trawalo.. mamy piekne dwa zdjeci i 2 filmiki... poprosze wojtka zeby wrzucil je na serwer i wam pokaze.. ale to pozniej narazie tylko fotki i opis
dziecko rosnie zdrowo jest dluuugie wszytko na ma swoim miejscu, mozdzek serduszko zaladek no wsyztko badanie bylo mega dokladne mierzylismy kosci w nozkach w roczkach itd..
no i mamy 100% pewnosc ze to chlopak nie da sie niezauwazyc....
aaa z moim moim moczem jest ok.. mimo ze sa bakterie ale juz mniej i lekarz powiedzial ze jest dobrze....

i tak na pierwszej fotce jest obraz buzi 4d (oczka usteczka nosek brodka) niestety mimo ze dzieck osie pieknie ukladalo lozysko przytwierdzilo sie do sciany brzucha w okolicach pepka i zaslania dzidziusia.. no trudno czasem tak bywa. no ale cos tam widac (fale musialy sie przebic najpierw przez lozysko zeby podejrzec malucha)
no a druga fotka to zblizenie na 2 kulki czyli posladki nad nimi tez sa kolka czyli nozki a miedzy nimi wiekla strzalka wskazuje na siuraka :

mam nadzieje z ePatryk nie jest zly ze pokazuje jego meskosc no ale ciociom moge

jeszcze raz dziekuje za kciuki
Cześć Patryk Taki mały a już wie jak siedzieć po turecku w sumie nie ma co się dziwić pewnie nie raz słuszał jak mówiłaś do dzieci w przedszkolu, że mają tak usiąś

Cytat:
Cześć dziewczyny strasznie długo mnie nie było i na pewno nie nadrobie tego wszystkiego co tu napisałyście tym bardziej, że widzę, że już nowa część Wszystko przez tą przeprowadzkę potem szukaliśmy dobrego neta i teraz też nie za bardzo mam czas, bo jeżdzę prawię codziennie do mamy, a nawet jak jest fajna pogoda to ide sobie na nogach 2 km to nie aż tak dużo Co do egzaminu na prawojazdy to nie byłam na nim, bo w niedzielę przez egzaminem zemdlałam w sklepie zabrała mnie karetką i zostawili mnie 3 dni na obserwacji. Na szczęście wszystkie wyniki były dobre. A jak pani doktor na izbie przyjęć powiedziała, że założyła, że to może być poronienie to mojemu mężowi od razu łzy do oczu naszły, ale jest wszystko dobrze i to najważniejsze Nie wiem czy teraz będę Was regularnie odwiedzała, bo pogoda coraz ładniejsza więc sobie do rodzinki chodzę i jak wracam to robie mężowi obiad i do wieczorka sobie razem siedzimy Aha i jeszcze w szpitalu jak pani robiła mi USG to powiedziała, że to najprawdopodobniej chłopczyk, ale na 100% mi jeszcze nie jest w stanie powiedzieć W czwartek będę wiedziała już na pewno, bo idę do mojego ginekologa także na pewno dam znać
dobrze, że to omdlenie nie wskazało na nic poważnego. Miło Cię znów widzieć

Cytat:
Pytanie do tych które robiły kuchnię w zabudowie i remont łazienki- ile zapłaciłyscie? Nie mam pojęcia jakie to są koszty, np. zlew, wanna...
dokładnie Ci nie podam ile zapłaciliśmy, ale właśnie jesteśmy świeżo po remoncie łazienki i daliśmy ok 10 tys. Musiałabym podliczyć dokładnie. Łazienka jest mała ma niecałe 6 m2, ale mamy prysznic we wnęce i wanne
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:45   #2510
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh mam dziś jakiś dzień załamania
już kilka dni super się czułam, a tu dziś znowu wymioty...męczenie cały dzień... ból głowy.... Nie mam nawet sił ani możliwości wyjść do sklepu a męża jak zwykle nie ma...
leżę i płaczę cały dzień

Sysunia - jeszcze raz gratuluje
Misqu a w którym ty jestes tygodniu ze ci te mdłości tak dokuczaja ???? I dlaczego twoj ginekolog nie rzepisze ci jakiegos specjalnego preparatu na te mdłości Moja kuzynka dostała cos takiego i nie musiała sie tak męczyć .

U mnie jak narazie mdłości nie ma , za to mam cholerny apetyt a moj zołądek trawi w tepie błyskawicy cały czas jestem głodna .

Martucha dla mnie takie podejście jest wrecz nie doprzyjecia .
W Usa podobno najczesciej rodzi sie znowu w domu bo w szpitalu odbywaja sie tylko te porody ktore zagrazaja matce lub dziecku tak wiec co kraj to inny obyczaj . Aaa i ogladałam film dokumentalny ze tam sie generalnie nie robi cesarki - zawsze poród naturalny !

A ty masz lub miałas te mdłości ??

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-03-30 o 15:47
Stary 2010-03-30, 15:58   #2511
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Misqu a w którym ty jestes tygodniu ze ci te mdłości tak dokuczaja ???? I dlaczego twoj ginekolog nie rzepisze ci jakiegos specjalnego preparatu na te mdłości Moja kuzynka dostała cos takiego i nie musiała sie tak męczyć .

U mnie jak narazie mdłości nie ma , za to mam cholerny apetyt a moj zołądek trawi w tepie błyskawicy cały czas jestem głodna .
11 tydzień... i szczerze to mam już dość
a co to za lek...? bo ide we czwartek do gina to może coś dostanę...

a na początku to i ja apetyt miałam na dosłownie wszystko, niestety teraz mam baaardzo okrojone menu

Stary 2010-03-30, 16:01   #2512
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
11 tydzień... i szczerze to mam już dość
a co to za lek...? bo ide we czwartek do gina to może coś dostanę...

a na początku to i ja apetyt miałam na dosłownie wszystko, niestety teraz mam baaardzo okrojone menu

Kurcze nie wiem ale jak była u gina to powiedziała ze codziennie ma mdłości , wymiotuje i wtedy on sam jej dał ten lek. Jak go zaczeła łykać to jak reką odjąć .

A od którego tyg zaczynaja sie mdłości , każdy je ma ?

Stary 2010-03-30, 16:06   #2513
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Kurcze nie wiem ale jak była u gina to powiedziała ze codziennie ma mdłości , wymiotuje i wtedy on sam jej dał ten lek. Jak go zaczeła łykać to jak reką odjąć .

A od którego tyg zaczynaja sie mdłości , każdy je ma ?
heh to zapytam
a mdłości u mnie zaczęły się od 4 tygodnia.... ale pocieszę Cię, że sporo kobitek w ogóle ich nie ma...
i gdzie tu sprawiedliwość...

Stary 2010-03-30, 16:06   #2514
egorska85
Raczkowanie

[QUOTE=Sysunia_d;18237285]Szczerze mówiac to nie wiem to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim dla mnie zeby wybrac gdzie.... W Polsce chciałabym najbardziej bo wiadomo jest sie miedzy swoimi , bez barier jezykowych itp ale minus jest taki ze Polsce nie mam ubezp a z tego co wiem to poród kosztuje fortune i tu jest problem. W Uk znowu mam ubezp wiec wszystko za darmo ale to ich podejscie i znowu bariera jezykowa ( załatwianie tłumacza ) Narazie o tym jeszcze nie mysle. Tu najgorsze podejscie jest w prowadzeniu ciazy bo totalnie olewaja , co do samych porodów czytałam rózne wypowidzi hmm rodziły tu dwie znajome i były bardzo zadowolone tak wiec nie wiem co myslec , prewnie przekonam sie dopiero jak jest na prawde na swojej skorze czy tu czy w PL.

No to jesteśmy dwie tylko ja już się zdecydowałam ,że jednak rodzę tutaj.Chociaż muszę się przyznać ,żę chyba 4 razy zmieniałam zdanie,ponieważ byłam niemal pewna ,żę na poród pojadę do Polski.Jednak na spokojnie rozważyłam za i przeciw i zostaję tutaj.Stwierdziłam,że póżniej będę miała problemy ,z dostarczeniem na czas wszystkich dokumentów potrzebnych do benefitów a tak jestem na miejscu i mogę to robić bez pośpiechu.Chociaż zgodzę się ,żę z opieką to tu są raczej na bakier ale często byłam w PLi robiłam badania i USG więc mam pewność ,żę wszystko jest ok.Mam tu kilka znajomych ,które tu rodziły i były zadowolone więc mam nadzieję ,że będzie dobrze.Poza tym ostatnio czytałam o szczepieniach noworodków w PL i te które trzeba samemu opłacić tutaj są za darmo. Koszt ok. 2000-2500 tyś do 7 miesiąca życia i ok.900-1300zł między 8 a 13 miesiącem,więc ceny jak dla mnie kosmiczne
Stary 2010-03-30, 16:11   #2515
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
tym bardziej, że obydwa składniki w niektórych kompozycjach capią niemożebnie

Joł, która wczoraj robiła to ciasto Bounty?
Chcę na święta zrobić i ciekawam, czy z podanego przepisu ładnie biszkopt wyrasta i masy się udają
Ja piekłam biszkopt robie według własnego sprawdzonego przepisu, a masa wyszła świetna, tylko to ciasto najlepiej robić dzień wcześniej bo masa musi porzadnie stężeć, ja wkładam ciasto na 24h do lodówki.

Cytat:
Cześć dziewczyny strasznie długo mnie nie było i na pewno nie nadrobie tego wszystkiego co tu napisałyście tym bardziej, że widzę, że już nowa część Wszystko przez tą przeprowadzkę potem szukaliśmy dobrego neta i teraz też nie za bardzo mam czas, bo jeżdzę prawię codziennie do mamy, a nawet jak jest fajna pogoda to ide sobie na nogach 2 km to nie aż tak dużo Co do egzaminu na prawojazdy to nie byłam na nim, bo w niedzielę przez egzaminem zemdlałam w sklepie zabrała mnie karetką i zostawili mnie 3 dni na obserwacji. Na szczęście wszystkie wyniki były dobre. A jak pani doktor na izbie przyjęć powiedziała, że założyła, że to może być poronienie to mojemu mężowi od razu łzy do oczu naszły, ale jest wszystko dobrze i to najważniejsze Nie wiem czy teraz będę Was regularnie odwiedzała, bo pogoda coraz ładniejsza więc sobie do rodzinki chodzę i jak wracam to robie mężowi obiad i do wieczorka sobie razem siedzimy Aha i jeszcze w szpitalu jak pani robiła mi USG to powiedziała, że to najprawdopodobniej chłopczyk, ale na 100% mi jeszcze nie jest w stanie powiedzieć W czwartek będę wiedziała już na pewno, bo idę do mojego ginekologa także na pewno dam znać
fajnie że jesteś no i uważaj na was, lepiej nie przesadzaj z tymi spacerkami

Cytat:
Dokładnie tydzień kliwia pisze ze 3 tydz a tu na instrukcji pisze ze okolo 5 tyg tak wiec nie wiem ktory to tydz tak naprawde

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

wiesz co nie wiem u mnie w sklepie byly tylko takie electroniczne

kliwia jeszcze nie wiem ale maż coś podejrzewa bo odkad mam te przypadłości to chodzi za mna i mowi ze bedzie tata
Sysunia, tak coś czułam gratulacje
A ten test jest wielokrotnego użytku? Jeśli tak to by się opłacało

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:22   #2516
bzyczka1
Zakorzenienie

Mona sądzę że test jednorazowy, ale jak u sysuni kosztuje na polskie 40zł to u niej ile funtów może kosztować? Wychodzi tak jak nasze polskie za nasze złotówki ale fakt takiego testu bajeranckiego to nie widziałam u nas

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:37   #2517
kasiaher
Wtajemniczenie

hej siostry !!!!!!!

sysunia gratuluje
martucha super kolejny chłopak
rybulka śliczny brzusio oj nie dawno taki miałam

domi śliczna dziewuszka , a jaka już dużą
pytałaś czy to moja pierwsza@ tak zdychałam od piątku bo dostałam i dzisiaj już mi się kończy ale kurcze tak to mnie nigdy nie bolało
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 16:45   #2518
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie szału dostaje jak widze, że takie menel mają mieszkania i jeszcze miasto im je opłaca i się niczym nie przejmują, a porządni ludzie nie umieją dostać dlatego postanowiłam nie dać im spokoju.
Stary 2010-03-30, 16:55   #2519
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Mona sądzę że test jednorazowy, ale jak u sysuni kosztuje na polskie 40zł to u niej ile funtów może kosztować? Wychodzi tak jak nasze polskie za nasze złotówki ale fakt takiego testu bajeranckiego to nie widziałam u nas
Bo pomyślałam ze może to takie urzadzonko i wkładasz pasek z siuśkami i ci wychodzi za piękne żeby mogło być prawdziwe

Kasiaher, może tak bolało bo to pierwsza @ po porodzie, oby następne były już znośne ale ten twój avaterek przystojny

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:58   #2520
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia dla mnie też bez sensu, bo pracować bym pracowała tyle, że mieszkała gdzie indziej, ale w sumie odpada im kasa ze mnie za zakwaterowanie, moze dlatego takie podejscie.

No dla mnie też bez sensu, poza tym na stronce mieli info, że organizują pracę parom, a teraz przez tel. mówi że takie oferty się zdarzają, ale stosunkowo rzadko :/

Samba jak 3 km to nie tak dużo, ale my odbierając nasze tablice byliśmy świadkami jak chodnikowiec czepiał się nie założonych tablic u kobitki. Ona tłumaczyła ze sama nie da rady a nie chce nic polamac, na to on jej zeby pojechala busem do domu i chlopa przywiozla zeby jej to zalozyl... palant i tyle
oki objechalam mijalam samochodowy patrol strazy miejskiej ale na szczescie sie nie przyczepili Zabcia ma juz nowe numery rejestracyjne

co do pracy to jesli mielibyscie mieszkac osobno z tztem to to jest dla mnie jakas paranoja szukajcie dalej

Cytat:
SAMBA napewno zroumieja jak nie to popros zeby ci przykrecili hahahah a urlop nie dlugo... no i swieta odpoczniesz
tez se tak pomyslalam jechalam z srubokretem i srubkami ale te nowe tablice nie maja dziurek na srubki to i tak bym nie przykrecila tz jak przyjdzie z pracy to sie tym zajmie i juz bede mogla jezdzic bez obaw coraz lepiej mi idzie hehe

Cytat:
Kwiatuszku cóż za piękne... ceny hihi to drugie mieszkanie też fajnie wyglada i po remoncie!

za to moje chcą 250 plus jak pisałam 50 tyś na remont- a 300 to my nie mamy
no way...

Sysunia gratuluję. A co oznacza to 3+? tydzień?
kurde straszna kase chca za to mieszkanie... nie wiem czy 50 tys wam starczy na generalny remont, a tego niestety to mieszkanie wymaga... inne mieszkania w twoim miescie ile kosztuja? to jest przy tych 250 tys atrakcyjne cenowo?? paranoja te ceny...

ponizej przedstawiam Wam moja zabke
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości