|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Sloneczko no to miałaś też niezlego spowiednika
że tak powiem poleciał bezpośrednio
|||||||||||||||||||||
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij nie poweim to bylo dość ciekawe przeżycie hehhehe, ksiądz miał chyba ze 70 lat a znał się na wszystkim jak należy..... bo oczywiście dawał mi rady nie tylko odnośnie sexu ale też relacji z teściową i jak wymusic na mężu żeby mnie słuchał hehehhehe
|
|
|
|
#3183 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko
może ksiądz ma jakieś doświadczenie w tej kwesti? To Twój był lepszy od mojego gluchego, bo ten to mnie tylko straszył, że mnie mąż rzuci
|||||||||||||||||||||
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
abz poczuję potrzebę
Narobiłam się... jeśli odkurzenie kuchni z aneksem i wszystkich schodków w domu można tak nazwać a jak mnie plecy bolały jak już skończyłam
|
#3185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zestresowana byłam jak nie wiem co, serce tak mi waliło ze myślałam że mi wyleci. Zaczęłam spowiedź: powiedziałam że jest to moja pierwsza przed ślubna spowiedź, oddech miałam przyspieszony ręce mi się pociły. Doszłam do momentu grzechów wymieniłam je i ... cisza. A ksiądz do mnie: "Niestety nie mogę podpisać karteczki " a moja pierwsza myśl : za mało grzechów powiedziałam.. po czym ksiądz dokończył "bo nie wziąłem długopisu do konfesjonału. Proszę przyjść po mszy do zakrystii"TŻ był za mna i ksiądz od razu mu powiedział o długopisie. A na mszy jak spojrzałam na księdza jak odprawia msze to głowę spuszczałam na dół bo bałam się ze wybuchnę śmiechem...
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-03-30 o 14:33 |
||
|
|
|
#3186 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moze "wpadniemy" szybciej?![]() Ja tez czytam M jak Mama i angielski miesiecznik tez, ale ten polski wydaje mi sie bardziej praktyczny, ma wiecej ciekawych wiadomosci i przydatnych informacji. Tu w UK troszke inaczej ciaza jest traktowana, wiec i inaczej pisza w gazetach. Przyznam, ze czasem mam stracha jak to tutaj wszystko bedzie... ![]() Cytat:
Cytat:
A ja nadal regalu nie tknelam Przyjechal TZ na obiad - ma 5 min. drogi z pracy samochodem, zjedlismy risotto ze szparagami a potem... No coz Potem bardzo sie spieszyl do pracy, bo nagle pozno sie zrobilo![]() Ciekawe jak tam wizyta Kretencji
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Olliwko, ja czytałam strasznie dużo tych mamusiowych gazetek jak się staraliśmy, może dlatego że tak się nakręcałam ![]() A teraz.. w ogóle mnie do tego nie ciągnie. Nic nie czytam, nie oglądam ciuszków, wózków, NIC. Mam nadzieję, że to przede mną
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta nijak, bo jak poszłam, okazało się, że lekarz chory. Oczywiście nie dodzwonili się do mnie żeby mnie poinformować i przełożyć wizytę
W rezultacie zaproponowali mi termin na 13 kwietnia, za dwa tygodnie Umówiłam się, nie miałam za bardzo wyjścia, w przychodni obok podobne terminy, a co gorsza za stówę, więc sobie darowałam. Nie wiem, jak wytrzymam w niepewności jeszcze 2 tygodnie Ale w takiej sytuacji musimy powiedzieć Rodzicom, nie mając potwierdzenia od lekarza. Bo tak długo to ja nie wytrzymam trzymać tego w sekrecie...
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja jak pech to pech...... szkoda.... no ale za 2 tyg to nam wkleisz juz zdjęcia z USG...... wszystko będzie dobrze, ja tam powiedziałabym pewnie rodzicom jeszcze w święta to tak jakoś tak szczególnie
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też chce powiedzieć w święta, więc pewnie tak zrobimy
Próbuję wymyślić jakiś fajny sposób, ale jakoś mało twórcza jestem z tego zmęczenia
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki plan macie przekazania nowinek? ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Oooo, juz mnie Sloneczko ubieglo ![]() Czyli w Swieta? Moze jakiegos malego kurczaczka w buciku albo cos w tym rodzaju?
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, Anessa, nie wiem jeszcze no... Mnie to się marzy jednak testy im dać na pamiątkę, kupiłabym takie ładne, plastikowe. Może kupić jakieś psute w środku czekoladowe jajka, poprzedzielać i do jajek powkładać...
A co do serduszka to osobna kwestia - mój gin nie ma w gabinecie USG. Ale jest pracownia USG tuż obok, prywatnie tam zrobię, pewnie 14 kwietnia, bo w środy przyjmują. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Już się umówiłam na USG na 14, czyli dzień po wizycie u gina... I tak się teraz zastanawiam, czy nie bez sensu... Może najpierw powinnam iść na USG? Jestem skołowana
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko ja też się cieszę, że jesteś z nami znowu
![]() abz nie będę krzyczeć, ani nawet się tłumaczyć, bo to nie ma sensu, każdy czuje to inaczej i inaczej widzi świat, ja nikogo nie będę przekonywać do swoich odczuć bo tego nawet nie można nazwać przekonaniami, bo tak na prawdę nikt nie wie jak jest, choćby nie wiem jak się zapierał, że wie bo wierzy Tak samo mocno wierzą muzułmanie, buddyści i wyznawcy innych religii, więc czemu chrześcijaństwo miałoby być lepsze od innych religii lub ich braku. Poza tym przy ślubie kościelnym wystarczy, że jedna osoba jest wierząca, druga wcale nie musi A, że żyjemy w takim społeczeństwie prokościelnym to są pewne zawiłości społeczne, które ułatwiają życie, jak się jest w tej niby "wspólnocie", w małych miastach to niestety się uwydatnia Ale nie będę się rozpisywać i nie oczekuję zrozumienia, ani nie będę przyjmować pouczeń. Taka jestem i tyle![]() No to ja bym wstała i wyszła mówiąc, że przyszłam do księdza, a nie zboczeńca.....co to jakiegoś dziada obleśnego obchodzi szlag mnie trafia jak takie historie słyszę....Nie no instytucja spowiedzi powinna być zniesiona, zdecydowanie...zwłaszcza, że nie została wymyślona, dla czystości sumienia, tylko do wydzierania z ludzi informacji i jak widać tak zostało do dziś....Padaka. kretencja no to pech z lekarzem....ja bym też poszła od razu na usg. Wcześniej byś wiedziała, czy jest ok wszystko, a lekarz w sumie nie wiele może bez usg A my byliśmy na działce, posadziliśmy 3 drzewka i trochę zaczęliśmy ogarniać bałagan, ale to jeszcze chyba z 10 lat minie zanim to zacznie jakoś wyglądać Miałam iść do kosmetyczki, ale sprzęt jej się popsuł, więc pojechałam do fryzjera. I głowa mnie dzisiaj strasznie boli ![]() Jeszcze moje jedno chyba najważniejsze przemyślenie, które podważa całą ideologię chrześcijaństwa, może niektórzy się obrażą, ale jak można nazwać miłosiernym kogoś, kto stworzył świat na zasadach takich, że żeby przeżyć trzeba zabić i zadać cierpienie innej istocie...to jest najohydniejsza rzecz jaką można było stworzeniom zrobić, nie widzę tu oni krzty miłości, tylko jedno wielkie okrucieństwo. Bo każde stworzenie chce żyć tak samo mocno. I człowiek wcale nie jest najważniejszy na Ziemi...człowiek jest największym pasożytem, który osacza, morduje i zabiera miejsce do życia innym stworzeniom i sam sobie truje świat, no ale z tym się nic nie zrobi. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-30 o 16:42 |
|
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja to bym w ogole najpierw na bete sie przeszla
Przynajmniej bylabys juz o niebo spokojniejsza, ze dzidzia rosnie i to tez juz by byla jakas dodatkowa informacja dla twojego gina, chocby, ktoremu tygodniowi ciazy odpowiada wzrost hcg - plus minus oczywiscie, bo dokladnie to sie z tego okreslic nie daZ takim badaniem do gina a pozniej juz usg
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja uuu to faktycznie lipnie z tą wizytą , na usg chyba lepiej iść na początek i dopiero do lekarza też tak mi się wydaje
tity a jakie robisz zabiegi u kosmetyczki?
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko peeling kawitacyjny. Wcześniej robiłam migdałowy, ale kawitacja lepiej działa na moją buzię, od razu jest różnica, buzia gładka i wypoczęta. Pani robi jeszcze masaż całej twarzy i pachnącą maseczkę na koniec
Aha no i pory się zwężają po czymś takim, także super
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ale sie usmiałam z tych waszych ślubnych spowiedzi mnie ksiądz w ogóle nie słuchał a jako naukę wyklepał jakąś regułke... Kretencjo--> bardzo Ci zależy na tym lekarzu? troche dziwne, ze nie ma usg w gabinecie...i niewygodne przy prowadzeniu ciąży. Za każdą wizytą będziesz chodzić oddzielnie na usg i do lekarza...ja bym tak nie chciała. Skoro masz czekać 2 tyg to może rozejrzyj się za jakimś innym lekarzem? nie chce sie wtrącać, takie tylko moje przemyslenia A pomysł z testami na pamiatkę uważam super
|
|
|
|
#3199 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pierwszą spowiedź przed ślubna miałam około 4 tygodni przed ślubem i potem aż do ślubu nie było przytulanek i jak poszłąm do drugiej tuż przed ślubem to z czystym sumieniem mogłam powiedzieć spowiednikowi że przed ślubem nie uprawiam seksiku ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
A zdradz
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, teskniłyście troszke??? COOOOO?
![]() Kretencjo najlepiej iść już z usg do lekarza jeżeli nie ma w gabinecie a tak poza tym dlaczego nie poszukasz sobie innego lekarza, jakiej innej prywatnej praktyki, czy ten gin jest aż tak dobry? Słoneczko...ksiądz mnie rozwalił...co za koleś niektórzy z nich to mają pomysły. Ja miałam spokojną spowiedz za to mój Tż poszedł do księdza, mieszkają w małej miejscowości i ksiądz pyta skąd jest pani młoda, Tż mówi że z Krakowa, Ksiądz mówi hmmmmm....pewnie zastanawiał się czy nadam się do dojenia krów czy do innych rzeczy... i pyta, a wykształcona przynajmniej reakcja TŻ podobno bezcenna ![]() Anessa witaj wśród planujących i przerażonych w UK Ja właśnie zjadłam obiadek, zmęczona troszke jestem, kuje mnie w dole brzucha jakoś, jakby coś było z jajnikiem testy owulacyjne zrobione, dzić już była tylko jedna krecha, więc już wiem jak mam liczyć ![]() weronia my z TŻ nie przytulaliśmy się 3 miesiące przed ślubem a mieszkaliśmy razem i spaliśmy w jednym łóżku, ksiądz jak się dowiedział gratulował nam Ahaaaa Scio prosze dopisz mi ostatnią @ na 17.03. Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-03-30 o 18:15 |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ile płacisz za taki peeling?
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny, ide
Regal czeka![]() Dlaczego mi sie tak nie chce? Czasem sie zastanawiam, jak to bedzie jak juz maluszek do nas zawita? Co bedzie z moim lenistwem do porzadkow? No przeciez tak to wygladac nie mozeIde!! Ide, no ide...
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Płacę 100 zł, efekt utrzymuje się gdzieś tydzień dwa....potem niestety przed @ wyskakują mi pryszczule
Cytat:
|
|
|
|
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka yyy tak zapytam jak to możliwe ,że 3 miesiące wytrzymaliście ?
chęć na pewno była... i co wtedy? tity i co dwa tygodnie do kosmetyczki chodzisz? ja nie mogę jakoś się wybrać... wstydzę się iść i powiedzieć o co mi chodzi ![]() Dziewczyny , to tak dla każdej z Was życzenia www.gratka.pl/zyczenia/?token=ff1324ff68955969cd 6f21c6676
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-03-30 o 18:56 |
|
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póżniej było wiele sytuacji, o mały włos ale daliśmy rade, każde stopowało drugą strone, Tż mnie, a ja jego teraz sama się dziwie jak potrafiliśmy wytrzymać. Dzięki za życzonka
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuję za życzonka
Ja rówież życzę zdrowych i pogodnych swiąt Wielkianocnych aby ten czas był dla was szczególnie owocny
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-03-30 o 19:04 |
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, właśnie wyczytałam że to ciągnące uczucie w podbrzuszu to może być zapalenie jajników
![]() ![]() jak ja mam tu iść do lekarza???????
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko niee chodzę co 1,5 miesiąca średnio, co 2 tygodnie szkoda mi pieniędzy
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ten gin jest świetny i bardzo mi na nim zależy.
No i nie będę przecież z każdą wizytą chodzić na USG osobno, tak naprawdę to konieczne są trzy w ciągu ciąży, jeśli wszystko idzie dobrze...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

że tak powiem poleciał bezpośrednio

trochę szybko... no , ale sam nam tak wypisał kartki.. a do spowiedzi 1 szej chciałam iść na święta , ale pewnie nie pójdę.
a moze będziemy zaczynały staranka w tym samym czasie nawet... 

Umówiłam się, nie miałam za bardzo wyjścia, w przychodni obok podobne terminy, a co gorsza za stówę, więc sobie darowałam. 

Aha no i pory się zwężają po czymś takim, także super 

testy owulacyjne zrobione, dzić już była tylko jedna krecha, więc już wiem jak mam liczyć
Ide, no ide...