..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::.. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-30, 14:07   #4711
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
Laurko podaj przepis na ten pasztet

ja robie taki tradycyjny dla domownikow ale dla siebie tez bym jakis zrobila mam gdzies przepis na pasztet brokulowy to jutro podam

dziewczyny a co sadzicie o brain sync? jako pomoc w odchudzaniu?
To oryginalny przepis z galerii potraw, przerobię go troszkę pod sb i dodam jeszcze może bakłażana

Pasztet z fasoli

wykonanie:
- namoczyć pół kilo fasoli (ja miałam czerwoną), ugotować z czosnkiem, liściem
laurowym i zielem angielskim
- na sporej ilości masła (ja dałam pół kostki i było imo w sam raz) udusić dwie
duże cebule, dwie marchewki, dwie pietruszki i kawałek selera, ja dorzuciłam
jeszcze czosnek i z 5 cm pora
- ostudzić powyższe, zmiksować/zmielić (bez liścia laurowego), dodać 4 jaja,
doprawić solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki, wymieszać
dobrze, zapakować do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą
- piec godzinę w 180 stopniach

Czekam na pasztet brokułowy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
telikowe plany:
jaja nadziewane łososiem
pasztetmiesny z grzybami
sernik zpoltłustego twarogu
sałatka sledziowa
moze pieczen z indyka

wiecej nie moge szykować bo my z Tz we dwoje i tak pewnie tego nie zjemy i do rodziców trzeba na sniadanko isc
Właśnie, nadziewane łososiem jeszcze zrobię

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
ja zauwazylam, ale nie mialam czasu odpisac
zerknij sobie na kwestie smaku, tam sa swietne i bardzo smaczne przepisy na jajka faszerowane, o ktore pytalas

ja pisalam, ze u mnie swieta u tesciowej wg diety Montiniaca - cokolwiek to oznacza
a potem do rodzicow - szyneczka w wlasnej wedzarni, duzo jajeczek, jakis schabik pieczony ze sliweczka i sernik ziemniakow u moich rodzicow sie raczej nie jada, bo tata tez na diecie, ale za to na pewno bedzie pyszny domowy pasztet, wiec nawet omine salatke z ziemniakami tyle bedzie pysznosci
Kwestia smaku to rzeczywiście kopalnia pomysłów Ja też będę musiała teściową odwiedzić, a u mnie jeszcze jest kwestia taka, że ona nie wie że ja mięsa nie jem, a sami robią różne wędliny i będzie wciskanie Na szczęście rybki też będą.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:44   #4712
Fancy Rebel
Zadomowienie

Ja pierwszy dzień mam za sobą. Czuję się jak nowicjuszka. Nie poszło do końca idealnie, ale trudno żeby pierwszy dzień wyglądał nieskazitelnie po tylu miesiącach totalnej swawoli i hulanki
Ale jutro postanowiłam walczyć ze wszystkim i się nie poddać słabej woli,a z nią walczyć

Mam zapytanie!
Jak wygląda w waszym wydaniu posucha w postaci warzyw,których teraz jest dość mało, a jeśli są to w dość wysokich cenach. Bo mnie to dręczy i świdruje !

I zdecydowanie Kwestia Smaku to wielka kopalnia inspiracji. Do zdjęć, do własnych przepisów,etc.
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:01   #4713
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

no fakt... z przykroscia stwierdzam ze warzywa rok temu byly duuuuzo tansze
to jest jakis obled... u mnie w miescie w intermarche za salate lodowa musze palcic 8,50!!!!!! szok!!! dlatgeo zamieniam ja na pekinke

no i u mnie teraz kroluja mrozonki

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:25   #4714
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez Fancy Rebel Pokaż wiadomość
Mam zapytanie!
Jak wygląda w waszym wydaniu posucha w postaci warzyw,których teraz jest dość mało, a jeśli są to w dość wysokich cenach. Bo mnie to dręczy i świdruje !

I zdecydowanie Kwestia Smaku to wielka kopalnia inspiracji. Do zdjęć, do własnych przepisów,etc.
Kocham Kwestie Smaku, za zdjecia i roznorodnosc i wspaniale smaki - jeszcze na zadnym przepisie sie nie zawiodlam

Cytat:
no fakt... z przykroscia stwierdzam ze warzywa rok temu byly duuuuzo tansze
to jest jakis obled... u mnie w miescie w intermarche za salate lodowa musze palcic 8,50!!!!!! szok!!! dlatgeo zamieniam ja na pekinke

no i u mnie teraz kroluja mrozonki
U mnie z warzywami tez tragedia, ceny szok, czasem uda sie kupic jakas cukinie lub baklazana swiezego w promocji.
Przyznam ze nawet jak kupie warzywa to zwykle sa po prostu niesmaczne.
Mrozonki super sprawa

Cytat:
ale to akurat dobrze bo ta dieta i Sb sa bardzo do siebie zblizone
wiem, wiem, ze diety SB i Montiniac sa zblizone, ale strasznie jestem ciekawa co to bedzie - ma byc jakis barszcz bialy z jablkiem czy cos... nie wiem, moze sie przeslyszalam

Odkrylam dzis mega smaczna przekaske - jablko kroje na plasterki, a zeby polaczyc je z bialkiem, jak radzi Doktorek, zjadam z serkiem swiezym figura. Pychhhhaaaa. Dziewczyny mi dzis w pracy podjadaly....
Kurcze ale mi sie podoba ta dieta
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 22:15   #4715
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwszy dzień mam za sobą. Czuję się jak nowicjuszka. Nie poszło do końca idealnie, ale trudno żeby pierwszy dzień wyglądał nieskazitelnie po tylu miesiącach totalnej swawoli i hulanki
Ale jutro postanowiłam walczyć ze wszystkim i się nie poddać słabej woli,a z nią walczyć

Mam zapytanie!

ja kupuje w jakichś promocjach ogórki i rzodkiewkę (ta druga jest poniżej 1 zł a ogórki mają juz taki swoj smak...mniam...pomidorów to jeszze dłuuugi czas nie kupię.Sałat nie jadam,ale czaaaasem jak mam smaka to kupię iceberga lub pekinkę. Jednak w tym roku to przede wszystkim mrożonki-fasolka,brokuły....mniam mniam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 22:29   #4716
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Wczoraj wybrałam sie po czerwona papryke do Lidla, a tu prosze 13zł/kg <masakra>

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 22:46   #4717
Fancy Rebel
Zadomowienie

Poddaję Dziewuchy przemyśleniom, czy kapusta kiszona,kiszone ogórki i tego typu eksperymenty będą się nadawały tak samo jak wymienione przez was mrożonki etc.
A surówki sprzedawane w sklepach?
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 07:36   #4718
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Poddaję Dziewuchy przemyśleniom, czy kapusta kiszona,kiszone ogórki i tego typu eksperymenty będą się nadawały tak samo jak wymienione przez was mrożonki etc.
A surówki sprzedawane w sklepach?
no mysle ze kiszonki sa jak najbardziej OK bo to jest odpowiednia pora roku tez na ich jedzenie

co do surowek gotowych ze sklepow to trzeba uwazac bo prawie wszystkie w skladzie maja cukier!!! tak samo uwazajcie na wszelkego rodzaju dresingi czy sosy do salatek w proszku

kurka cos z moim organizmem dzieje sie nie tak... odkad przeszlam na SB [od poniedzialku] to waga mi skoczyla o 1,5kg w gore...

dzisiaj na obiadek mam zapiekanke z soczewica i warzywkami mniami!!!!

Stary 2010-03-31, 07:39   #4719
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

kurka cos z moim organizmem dzieje sie nie tak... odkad przeszlam na SB [od poniedzialku] to waga mi skoczyla o 1,5kg w gore...
Agee nie przejmuj się, czasami tak bywa na jedynce- zresztą to nie jest właściwa faza chudnięcia a tylko ustabilizowania poziomu cukru i wyrobienia odpowiednich nawyków- więc nie ma się co przejmować. Wkrótce powinno się coś ruszyć. A jak nie na 1 to na 2 na pewno
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 07:44   #4720
Agee79
Rozeznanie

ninaad ja od razu weszlam w II bo przez 5 tygodni inna diete stosowalam [niskokaloryczna] wiec te nawyki juz w sobie mam i tez uwazam ze I nie jest wlasciwa faza do chudniacia tylko do nabrania nawykow

no nic... nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekac i ola poki co wage heheheh

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2010-03-31 o 07:47
Stary 2010-03-31, 07:51   #4721
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad ja od razu weszlam w II bo przez 5 tygodni inna diete stosowalam [niskokaloryczna] wiec te nawyki juz w sobie mam i tez uwazam ze I nie jest wlasciwa faza do chudniacia tylko do nabrania nawykow

no nic... nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekac i ola poki co wage heheheh
no to może organizm próbuje się przestawić na SB Albo, jeżeli ta poprzednia dieta była dość mocno restrykcyjna, próbuje robić "zapasy" Ale myślę, że wszystko się z czasem unormuje
Stary 2010-03-31, 08:11   #4722
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no to może organizm próbuje się przestawić na SB Albo, jeżeli ta poprzednia dieta była dość mocno restrykcyjna, próbuje robić "zapasy" Ale myślę, że wszystko się z czasem unormuje
tez mam taka nadzieje i dlatego nie bede uciekac z kocyka
tylko troszke to smuci... ale co tam! w koncu na pewno zacznie spadac

tak sobie mysle czy nie zrobic sobie jakiego takiego oczyszczania organizmu... nie wiem... z 2-3 dni same warzywne?

Stary 2010-03-31, 08:50   #4723
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
tez mam taka nadzieje i dlatego nie bede uciekac z kocyka
tylko troszke to smuci... ale co tam! w koncu na pewno zacznie spadac

tak sobie mysle czy nie zrobic sobie jakiego takiego oczyszczania organizmu... nie wiem... z 2-3 dni same warzywne?
jeśli już to może 2-3 dni 1 fazowe (z duuużą ilością warzyw oczywiście)? Trochę wody pewnie zleci, organizm przyzwyczai się do plażowania
Stary 2010-03-31, 08:55   #4724
Agee79
Rozeznanie

musze pomyslec nad ta I... chociaz nie mam probelmow z wzorowym dietowaniem ale moze rzeczywiscie taki "detoks" weglowodanowy by mi sie przydal... akurat do swiat
dzisiaj jeszcze zjem to co mialam zaplanowane, ale od jutra WZOROWA I faza do niedzieli

Stary 2010-03-31, 10:21   #4725
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wczoraj wybrałam sie po czerwona papryke do Lidla, a tu prosze 13zł/kg <masakra>
Ja wczoraj kupiłam w TESCO za 5,99zł. Ale w osiedlowym mini-supermarkecie widziałam nawet po 15,99zł/kg

Agee79 nie martw się- wytrwałość popłaca, a pamietam, że w zeszłym roku też miałaś takie wahania, a mimo wszystko bardzo ładnie schudłaś...
Stary 2010-03-31, 10:42   #4726
aktaga13
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj kolejny dzień kryzysu węglowodanowego

zrobiłam tak, jak pisałyście - czyli rano pozwalam sobie na troszkę węgli (jak na fazie 2), ale reszta posiłków wg fazy I... i czuję się jak pijana. chodzę nieprzytomna, przysypiam. ciężko ze mną złapać kontakt. i jestem wściekła no i za tym załamaniem idzie waga stojąca w miejscu. już ponad tydzień plażowania, a ja na przemian czuję się gruba/chuda. jednego dnia widzę efekty, a drugiego same fałdy waga niemal stoi w miejscu.. ogólnie od 2 dni mam bardzo kiepski apetyt i jedzenie mogłoby nie ostnieć. nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty i jem w zasadzie na siłe, zeby nie zatrzymac metabolizmu.

wczoraj zgrzeszyłam dosłownie kilkoma łykami piwa... i powiem wam, że ostro to odchorowałam organizm już się przestawił na zdrowe jedzenie, a tu nagle taka bomba chemiczna. od razu mnie wzdęło, zrobiłam się nieźle struta no ale sama jestem sobie winna.
Stary 2010-03-31, 10:45   #4727
Marisa
Raczkowanie

U mnie 3,5 kg mniej po tygodniu więc myślę że chyba dość dobrze , apetyt mi raczej nie dopisuje. Tylko boję się tej II fazy bo na niej nie będzie już tak słodko wiem to po sobie.Wprowadzając owoce mam straszny apetyt i jem co popadnie chyba poczekam z tymi owocami ale ile można.Ostatnio na I fazie byłam 3 tygodnie ale jak piszecie to chyba nie ma sensu przeciągać I fazy.Wiem że powinnam stopniowo wprowadzac węgle ale nie wiem czy mi się uda.Trzymajcie sie dziewczynki!
Stary 2010-03-31, 10:49   #4728
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marisa Pokaż wiadomość
U mnie 3,5 kg mniej po tygodniu więc myślę że chyba dość dobrze , apetyt mi raczej nie dopisuje. Tylko boję się tej II fazy bo na niej nie będzie już tak słodko wiem to po sobie.Wprowadzając owoce mam straszny apetyt i jem co popadnie chyba poczekam z tymi owocami ale ile można.Ostatnio na I fazie byłam 3 tygodnie ale jak piszecie to chyba nie ma sensu przeciągać I fazy.Wiem że powinnam stopniowo wprowadzac węgle ale nie wiem czy mi się uda.Trzymajcie sie dziewczynki!

musisz wprowadzic chociaz jeden wegiel dziennie bo zycie na samych bialkach nie jest zdrowe!!!! i tak jak caly czas mowie!!!! SB nie polega na I fazie!!!!!!!!!!!!!!!! to sa tylko przedbiegi i przestawienie sie na lepsze jedzenie!!!! wlasciwa FAZA REDUKCYJNA jest II faza!!!!

ja to nie moeg pojac dlaczego ludziska kojarza sobie SB z I faza tylko???????

Stary 2010-03-31, 10:58   #4729
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dużo schudłaś...
Cytat:
musisz wprowadzic chociaz jeden wegiel dziennie bo zycie na samych bialkach nie jest zdrowe!!!! i tak jak caly czas mowie!!!! SB nie polega na I fazie!!!!!!!!!!!!!!!! to sa tylko przedbiegi i przestawienie sie na lepsze jedzenie!!!! wlasciwa FAZA REDUKCYJNA jest II faza!!!!

bo na niej widzą pierwsze efekty. nie zdają sobie jednak sprawy, że wskakując z powrotem do normalnego jedzenia po I fazie tylko sobie zaszkodzą...
Stary 2010-03-31, 11:15   #4730
saming
Zakorzenienie

Cytat:

Też nie wiem.
W dodatku to błędne myślenie, że w serkach wiejskich, mleku, serkach homo, jogurtach itp - jest mnóstwo białka i tym będą głównie się odżywiać na I fazie ( I 2 też)
A przecież w książce jest wyraźnie napisane na ile sobie można dziennie pozwolić - ze względu na to, że to głównie węgle tak naprawdę ( no w serku wiejskim to może nie aż tak, ale pozostałe to wiadomo). Tymczasem w jadłospisach mało co ryb, albo mięsa z kurczaka/indyka, jajek - a to przecież główne źródła pełnowartościowych białek.
Jedna malutka porcja dziennie to zdecydowanie za mało

Chyba sama po sobie stwierdzę, że do naprawdę zdrowego i świadomego odchudzania trzeba dojrzeć, bo inaczej można sobie krzywdę zrobić - zwłaszcza przy I fazie SB, bo jest naprawdę restrykcyjna.

A zdradzę Wam mój sekret, że po wakacjach chcę się zapisać na kurs z dietetyki Na wakacjach będę na niego zarabiać

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:16   #4731
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość

A zdradzę Wam mój sekret, że po wakacjach chcę się zapisać na kurs z dietetyki Na wakacjach będę na niego zarabiać
Stary 2010-03-31, 11:20   #4732
Marisa
Raczkowanie

Cytat:

Absolutnie nie kojarzę sobie SB z I fazą.Własciwa fazą redukcyjną jast faza II i tu sie z Tobą zgadzam.Przedłużanie fazy I wiąże się jedynie z lękiem dotyczącym wprowadzeniu węgli i reakcji organizmu na nie.W moim przypadku powrót apetytu na rzeczy niezdrowe.
Przeszłam juz wszystkie fazy SB i wiem że I jest najłatwiejszą z faz (niestety).Pozdrawiam
Stary 2010-03-31, 11:20   #4733
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość

wow, no to fajnie... To będziesz tutaj ekspertem- nie dość, że w teorii to jeszcze w praktyce...
Stary 2010-03-31, 11:48   #4734
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Absolutnie nie kojarzę sobie SB z I fazą.Własciwa fazą redukcyjną jast faza II i tu sie z Tobą zgadzam.Przedłużanie fazy I wiąże się jedynie z lękiem dotyczącym wprowadzeniu węgli i reakcji organizmu na nie.W moim przypadku powrót apetytu na rzeczy niezdrowe.
Przeszłam juz wszystkie fazy SB i wiem że I jest najłatwiejszą z faz (niestety).Pozdrawiam
no to tym bardziej sie dziwie ze sie boisz przejsc na II
te 3 tygodnie to jest max na jaki sobie mozesz pozwolic
a skoro przeszlas przez wszystkie fazy to wiesz ze to nei musi byc wcale trudne powiedz sobie ze TYLKO na sniadanie bedziesz jadla weglowodany [poki co] i jak po tygodniu nie bedzie Cie ciagnelo to wprowadz w nastepnym tygodniu owoc [wlasnie robie opracowanie dot ilosci owocow na 1 porcje - wieczorkiem wkleje]

ja mam taki system ze jak jem na sniadanie wegle to obiad juz bialkowy i na odwrot owocow poki co jem malo...

Stary 2010-03-31, 12:01   #4735
zielonamorelka
Zakorzenienie

witam
chcialam tylko przypomniec o sobie heh wrocilam juz z wycieczki i waga pokazala ze przez te 5 dni schudlam 0,6 kg tylko ze przed wycieczka ten tydzien objadania przybylo mi prawie 2 kilo no ale duzo chodzenia i umiarkowana ilosc jedzenia[chociaz smieciowego]pomoglo

poki co zabieram sie za cwiczenia a po swietach dieta 100% kilka dni moze tydzien zrobie 1 faze[nie zeby szybko schudnac tylko zeby pozbyc sie tych nawykow i ochoty na slodycze]a pozniej sliczna 2 faza z duza iloscia warzywek ktorych teraz powinno byc coraz wiecej
mysle nawet nad tym zeby zrobic sobie jakis mini ogrodek chociaz nei mam gdzie ale malinuy juz zalatwilam to moze i papryczke posadze sobie i inne owocki

saming fajny pomysl z tym kursem ja bym chciala studiowac dietetyke[wlasnie dlatego wybralam sie na biol-chem]ale co z tego wyjdzie to nei mam pojecia
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:04   #4736
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że I jest najłatwiejszą z faz (niestety).Pozdrawiam
nie rozumiem? dlaczego najłatwiejszą?

odważyłam się stanąć na wadze dziewczyny... jest -3,5 kg a dzisiaj czuję się jak wyjątkowy grubas. brzuch wzdęty, humor nijaki. i teraz siedzę i się zastanawiam - waga zepsuta, czy dieta przynosi efekty

EDIT: dziewczyny a jak z kaszą? nie mogę nigdzie znaleźć...

Edytowane przez aktaga13
Czas edycji: 2010-03-31 o 12:19
aktaga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:30   #4737
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
witam
chcialam tylko przypomniec o sobie heh wrocilam juz z wycieczki i waga pokazala ze przez te 5 dni schudlam 0,6 kg tylko ze przed wycieczka ten tydzien objadania przybylo mi prawie 2 kilo no ale duzo chodzenia i umiarkowana ilosc jedzenia[chociaz smieciowego]pomoglo

poki co zabieram sie za cwiczenia a po swietach dieta 100% kilka dni moze tydzien zrobie 1 faze[nie zeby szybko schudnac tylko zeby pozbyc sie tych nawykow i ochoty na slodycze]a pozniej sliczna 2 faza z duza iloscia warzywek ktorych teraz powinno byc coraz wiecej
mysle nawet nad tym zeby zrobic sobie jakis mini ogrodek chociaz nei mam gdzie ale malinuy juz zalatwilam to moze i papryczke posadze sobie i inne owocki

saming fajny pomysl z tym kursem ja bym chciala studiowac dietetyke[wlasnie dlatego wybralam sie na biol-chem]ale co z tego wyjdzie to nei mam pojecia
Polecam jeszcze pomidorki koktailowe, np koralik. Cudo. Miałam na balkonie w tamtym roku pyszne i nie zajmują dużo miejsca

U mnie waga coś jakby lekko w dół ruszyła, ale na razie w to nie wierzę Nie wiem czy do sernika dodać fruktozę, czy brązowy cukier. Dodam tylko pół szklanki bo nie lubię za słodkiego, rodzinka też.

Aktaga kasza dozwolona w 2 fazie pół szklanki na porcję, każda prócz manna i kukurydziana

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2010-03-31 o 12:33
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 13:41   #4738
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

To ja też powtarzam ten błąd, może dlatego nie chudnę jak oczekiwałabym

Cytat:
no to tym bardziej sie dziwie ze sie boisz przejsc na II
te 3 tygodnie to jest max na jaki sobie mozesz pozwolic
a skoro przeszlas przez wszystkie fazy to wiesz ze to nei musi byc wcale trudne powiedz sobie ze TYLKO na sniadanie bedziesz jadla weglowodany [poki co] i jak po tygodniu nie bedzie Cie ciagnelo to wprowadz w nastepnym tygodniu owoc [wlasnie robie opracowanie dot ilosci owocow na 1 porcje - wieczorkiem wkleje]

ja mam taki system ze jak jem na sniadanie wegle to obiad juz bialkowy i na odwrot owocow poki co jem malo...
Czyli mam rozumieć, że na śniadanie mogę pozwolić sobie na węgle -a później już do końca dnia nie....
Napiszcie mi proszę łopatologicznie- węgle II faza- to np. kromka pełnoziarnistego chleba i koniec ?
Ja mam ten problem, że jak wprowadzam węgle to nie umiem nad tym panować, folguję sobie i wszystko bierze w łeb
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 13:50   #4739
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Czyli mam rozumieć, że na śniadanie mogę pozwolić sobie na węgle -a później już do końca dnia nie....
Napiszcie mi proszę łopatologicznie- węgle II faza- to np. kromka pełnoziarnistego chleba i koniec ?
Ja mam ten problem, że jak wprowadzam węgle to nie umiem nad tym panować, folguję sobie i wszystko bierze w łeb
kiedys IlonkaP opracowala takie zestawienie ile i jakiego weglowodana(u?) sklada sie na 1 porcje

tutaj masz te zestawienia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1223

i pare dni temu Telik wklejala jak powinno sie wprowadzac te wegle
tutaj masz: http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html

ja dzisiaj dodatkowo wkleje juz ograniczenia co do owocow i warzyw i biore sie za skrobie

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2010-03-31 o 13:52
Stary 2010-03-31, 14:08   #4740
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys IlonkaP opracowala takie zestawienie ile i jakiego weglowodana(u?) sklada sie na 1 porcje

tutaj masz te zestawienia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1223

i pare dni temu Telik wklejala jak powinno sie wprowadzac te wegle
tutaj masz: http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html

ja dzisiaj dodatkowo wkleje juz ograniczenia co do owocow i warzyw i biore sie za skrobie
dZIĘKI, bardzo przydatne choć jak spojrzałam na te tabele to muszę przyznać, że moje jedzenie jest bardzo monotematyczne - z mięsa tylko drób, słodyczy żadnych- a już ta bita śmietana w sprayu mnie rozbroiła- ktoś zdrowo odżywiający w ogóle po takie coś sięga
Ale wiadomo tabele są ogólne, jednak jestem zdania, że śmietana w sprayu powinna być zabroniona bezwzględnie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości