|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Cytat:
![]() Pasztet z fasoli wykonanie: - namoczyć pół kilo fasoli (ja miałam czerwoną), ugotować z czosnkiem, liściem laurowym i zielem angielskim - na sporej ilości masła (ja dałam pół kostki i było imo w sam raz) udusić dwie duże cebule, dwie marchewki, dwie pietruszki i kawałek selera, ja dorzuciłam jeszcze czosnek i z 5 cm pora - ostudzić powyższe, zmiksować/zmielić (bez liścia laurowego), dodać 4 jaja, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki, wymieszać dobrze, zapakować do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą - piec godzinę w 180 stopniach Czekam na pasztet brokułowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też będę musiała teściową odwiedzić, a u mnie jeszcze jest kwestia taka, że ona nie wie że ja mięsa nie jem, a sami robią różne wędliny i będzie wciskanie |
|||
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierwszy dzień mam za sobą. Czuję się jak nowicjuszka. Nie poszło do końca idealnie, ale trudno żeby pierwszy dzień wyglądał nieskazitelnie po tylu miesiącach totalnej swawoli i hulanki
![]() Ale jutro postanowiłam walczyć ze wszystkim i się nie poddać słabej woli,a z nią walczyć Mam zapytanie! Jak wygląda w waszym wydaniu posucha w postaci warzyw,których teraz jest dość mało, a jeśli są to w dość wysokich cenach. Bo mnie to dręczy i świdruje ! ![]() I zdecydowanie Kwestia Smaku to wielka kopalnia inspiracji. Do zdjęć, do własnych przepisów,etc. |
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
no fakt... z przykroscia stwierdzam ze warzywa rok temu byly duuuuzo tansze
![]() to jest jakis obled... u mnie w miescie w intermarche za salate lodowa musze palcic 8,50!!!!!! szok!!! dlatgeo zamieniam ja na pekinke ![]() no i u mnie teraz kroluja mrozonki
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyznam ze nawet jak kupie warzywa to zwykle sa po prostu niesmaczne. Mrozonki super sprawa ![]() wiem, wiem, ze diety SB i Montiniac sa zblizone, ale strasznie jestem ciekawa co to bedzie - ma byc jakis barszcz bialy z jablkiem czy cos... nie wiem, moze sie przeslyszalam Odkrylam dzis mega smaczna przekaske - jablko kroje na plasterki, a zeby polaczyc je z bialkiem, jak radzi Doktorek, zjadam z serkiem swiezym figura. Pychhhhaaaa. Dziewczyny mi dzis w pracy podjadaly.... Kurcze ale mi sie podoba ta dieta
|
||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ogórki mają juz taki swoj smak...mniam...pomidorów to jeszze dłuuugi czas nie kupię.Sałat nie jadam,ale czaaaasem jak mam smaka to kupię iceberga lub pekinkę. Jednak w tym roku to przede wszystkim mrożonki-fasolka,brokuły....mniam mniam
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wybrałam sie po czerwona papryke do Lidla, a tu prosze 13zł/kg <masakra>
|
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
Poddaję Dziewuchy przemyśleniom, czy kapusta kiszona,kiszone ogórki i tego typu eksperymenty będą się nadawały tak samo jak wymienione przez was mrożonki etc.
A surówki sprzedawane w sklepach?
|
|
|
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do surowek gotowych ze sklepow to trzeba uwazac bo prawie wszystkie w skladzie maja cukier!!! tak samo uwazajcie na wszelkego rodzaju dresingi czy sosy do salatek w proszku ![]() kurka cos z moim organizmem dzieje sie nie tak... odkad przeszlam na SB [od poniedzialku] to waga mi skoczyla o 1,5kg w gore... ![]() dzisiaj na obiadek mam zapiekanke z soczewica i warzywkami mniami!!!! |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
ninaad ja od razu weszlam w II bo przez 5 tygodni inna diete stosowalam [niskokaloryczna] wiec te nawyki juz w sobie mam i tez uwazam ze I nie jest wlasciwa faza do chudniacia tylko do nabrania nawykow
![]() no nic... nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekac i ola poki co wage heheheh Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2010-03-31 o 07:47 |
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo, jeżeli ta poprzednia dieta była dość mocno restrykcyjna, próbuje robić "zapasy" Ale myślę, że wszystko się z czasem unormuje
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko troszke to smuci... ale co tam! w koncu na pewno zacznie spadac ![]() tak sobie mysle czy nie zrobic sobie jakiego takiego oczyszczania organizmu... nie wiem... z 2-3 dni same warzywne? |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)? Trochę wody pewnie zleci, organizm przyzwyczai się do plażowania
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Rozeznanie
|
musze pomyslec nad ta I... chociaz nie mam probelmow z wzorowym dietowaniem ale moze rzeczywiscie taki "detoks" weglowodanowy by mi sie przydal... akurat do swiat
![]() dzisiaj jeszcze zjem to co mialam zaplanowane, ale od jutra WZOROWA I faza do niedzieli
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agee79 nie martw się- wytrwałość popłaca, a pamietam, że w zeszłym roku też miałaś takie wahania, a mimo wszystko bardzo ładnie schudłaś...
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzisiaj kolejny dzień kryzysu węglowodanowego
![]() zrobiłam tak, jak pisałyście - czyli rano pozwalam sobie na troszkę węgli (jak na fazie 2), ale reszta posiłków wg fazy I... i czuję się jak pijana. chodzę nieprzytomna, przysypiam. ciężko ze mną złapać kontakt. i jestem wściekła no i za tym załamaniem idzie waga stojąca w miejscu. już ponad tydzień plażowania, a ja na przemian czuję się gruba/chuda. jednego dnia widzę efekty, a drugiego same fałdy waga niemal stoi w miejscu.. ogólnie od 2 dni mam bardzo kiepski apetyt i jedzenie mogłoby nie ostnieć. nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty i jem w zasadzie na siłe, zeby nie zatrzymac metabolizmu. wczoraj zgrzeszyłam dosłownie kilkoma łykami piwa... i powiem wam, że ostro to odchorowałam no ale sama jestem sobie winna.
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 3,5 kg mniej po tygodniu więc myślę że chyba dość dobrze , apetyt mi raczej nie dopisuje. Tylko boję się tej II fazy bo na niej nie będzie już tak słodko wiem to po sobie.Wprowadzając owoce mam straszny apetyt i jem co popadnie chyba poczekam z tymi owocami ale ile można.Ostatnio na I fazie byłam 3 tygodnie ale jak piszecie to chyba nie ma sensu przeciągać I fazy.Wiem że powinnam stopniowo wprowadzac węgle ale nie wiem czy mi się uda.Trzymajcie sie dziewczynki!
|
#4728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz wprowadzic chociaz jeden wegiel dziennie bo zycie na samych bialkach nie jest zdrowe!!!! i tak jak caly czas mowie!!!! SB nie polega na I fazie!!!!!!!!!!!!!!!! to sa tylko przedbiegi i przestawienie sie na lepsze jedzenie!!!! wlasciwa FAZA REDUKCYJNA jest II faza!!!! ja to nie moeg pojac dlaczego ludziska kojarza sobie SB z I faza tylko??????? |
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku to błędne myślenie, że w serkach wiejskich, mleku, serkach homo, jogurtach itp - jest mnóstwo białka i tym będą głównie się odżywiać na I fazie ![]() ( I 2 też)A przecież w książce jest wyraźnie napisane na ile sobie można dziennie pozwolić - ze względu na to, że to głównie węgle tak naprawdę ( no w serku wiejskim to może nie aż tak, ale pozostałe to wiadomo). Tymczasem w jadłospisach mało co ryb, albo mięsa z kurczaka/indyka, jajek - a to przecież główne źródła pełnowartościowych białek. Jedna malutka porcja dziennie to zdecydowanie za mało Chyba sama po sobie stwierdzę, że do naprawdę zdrowego i świadomego odchudzania trzeba dojrzeć, bo inaczej można sobie krzywdę zrobić - zwłaszcza przy I fazie SB, bo jest naprawdę restrykcyjna. A zdradzę Wam mój sekret, że po wakacjach chcę się zapisać na kurs z dietetyki Na wakacjach będę na niego zarabiać
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolutnie nie kojarzę sobie SB z I fazą.Własciwa fazą redukcyjną jast faza II i tu sie z Tobą zgadzam.Przedłużanie fazy I wiąże się jedynie z lękiem dotyczącym wprowadzeniu węgli i reakcji organizmu na nie.W moim przypadku powrót apetytu na rzeczy niezdrowe. Przeszłam juz wszystkie fazy SB i wiem że I jest najłatwiejszą z faz (niestety).Pozdrawiam
|
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() te 3 tygodnie to jest max na jaki sobie mozesz pozwolic a skoro przeszlas przez wszystkie fazy to wiesz ze to nei musi byc wcale trudne powiedz sobie ze TYLKO na sniadanie bedziesz jadla weglowodany [poki co] i jak po tygodniu nie bedzie Cie ciagnelo to wprowadz w nastepnym tygodniu owoc [wlasnie robie opracowanie dot ilosci owocow na 1 porcje - wieczorkiem wkleje] ![]() ja mam taki system ze jak jem na sniadanie wegle to obiad juz bialkowy i na odwrot owocow poki co jem malo...
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
witam
chcialam tylko przypomniec o sobie heh wrocilam juz z wycieczki i waga pokazala ze przez te 5 dni schudlam 0,6 kg tylko ze przed wycieczka ten tydzien objadania przybylo mi prawie 2 kilo no ale duzo chodzenia i umiarkowana ilosc jedzenia[chociaz smieciowego]pomoglo poki co zabieram sie za cwiczenia a po swietach dieta 100% kilka dni moze tydzien zrobie 1 faze[nie zeby szybko schudnac tylko zeby pozbyc sie tych nawykow i ochoty na slodycze]a pozniej sliczna 2 faza z duza iloscia warzywek ktorych teraz powinno byc coraz wiecej mysle nawet nad tym zeby zrobic sobie jakis mini ogrodek chociaz nei mam gdzie ale malinuy juz zalatwilam to moze i papryczke posadze sobie i inne owockisaming fajny pomysl z tym kursem ja bym chciala studiowac dietetyke[wlasnie dlatego wybralam sie na biol-chem ]ale co z tego wyjdzie to nei mam pojecia
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem? dlaczego najłatwiejszą?
odważyłam się stanąć na wadze dziewczyny... jest -3,5 kg a dzisiaj czuję się jak wyjątkowy grubas. brzuch wzdęty, humor nijaki. i teraz siedzę i się zastanawiam - waga zepsuta, czy dieta przynosi efekty ![]() EDIT: dziewczyny a jak z kaszą? nie mogę nigdzie znaleźć...
![]() bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) Edytowane przez aktaga13 Czas edycji: 2010-03-31 o 12:19 |
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie waga coś jakby lekko w dół ruszyła, ale na razie w to nie wierzę Nie wiem czy do sernika dodać fruktozę, czy brązowy cukier. Dodam tylko pół szklanki bo nie lubię za słodkiego, rodzinka też.Aktaga kasza dozwolona w 2 fazie pół szklanki na porcję, każda prócz manna i kukurydziana
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2010-03-31 o 12:33 |
|
|
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Napiszcie mi proszę łopatologicznie- węgle II faza- to np. kromka pełnoziarnistego chleba i koniec ? Ja mam ten problem, że jak wprowadzam węgle to nie umiem nad tym panować, folguję sobie i wszystko bierze w łeb |
||
|
|
|
#4739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj masz te zestawienia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1223 i pare dni temu Telik wklejala jak powinno sie wprowadzac te wegle tutaj masz: http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html ja dzisiaj dodatkowo wkleje juz ograniczenia co do owocow i warzyw i biore sie za skrobie
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2010-03-31 o 13:52 |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiadomo tabele są ogólne, jednak jestem zdania, że śmietana w sprayu powinna być zabroniona bezwzględnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

mam gdzies przepis na pasztet brokulowy to jutro podam 

zębole

tak samo uwazajcie na wszelkego rodzaju dresingi czy sosy do salatek w proszku 

i inne owocki
a dzisiaj czuję się jak wyjątkowy grubas. brzuch wzdęty, humor nijaki. i teraz siedzę i się zastanawiam - waga zepsuta, czy dieta przynosi efekty