Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 09:11   #4561
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

hd już gdzieś kiedyś go słyszałam i powiem, że przyjemne dla uszu
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 09:14   #4562
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd już gdzieś kiedyś go słyszałam i powiem, że przyjemne dla uszu

powala mnie na kolana
jest świetny w standardach

A tu nowa wersja piosenki Quando, quando, quando.
http://www.youtube.com/watch?v=Aln-z...eature=related

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 09:25   #4563
ola_k11
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny,
wybaczcie, że się nie odzywałam ale u mnie w pracy 2ga połowa miesiąca wyczerpuje wszystkie siły i nie ma na nic czasu
Nawet Was nie podczytywałam, bo nie byłam w stanie i teraz nie jestem Was w stanie nadrobić...

U mnie wszystko ok. Czuję się znów wyczerpana i zmęczona ale to wiem, że po pracy, bo nawet w nadgodzinach zostawałam (wiadomo, że nikt mi nie kazał ale było tyle pracy, że każdy siedział a jakbym wyszła i zostawiła pracę niezrobioną to by krzywo patrzyli...). Mój TŻ się przez to na mnei denerwuje i ostatnio się sprzeczamy o to, bo powinnam przecież wypoczywać itd.
Ciągnie mnie w pachwinach, morfologia mi trochę poleciała i widać wyraźne rozchwianie wyników.
Po świętach mam wizytę u gina i chyba mu o tym wszystkim powiem, poprosze o L4 (mam tylko nadzieję, że nie potraktuje mnie tak jak ten poprzedni ).

Dziś mam wolne, bo jedziemy na pogrzeb mojej cioci - idę tylko do kościoła, bo na cmentarzu zawsze płaczę.

Acha i kupiłam sobie w weekend sukienkę ciążową - śliczna, założę ją na święta to może zrobię zdjęcie i jeszcze bluzkę ciążową, taka na wyjścia z kołnierzykiem... i dzidziulkowi kupiłam dwa kompleciki roz. 56 ale teraz się zastanawiam czy nie powinnam 62 wziąć... następne będę na 62 kupowała bo dużo nie planuję kupować... dzidzia i tak szybko wyrośnie. W wolnej chwili (pewnie dopiero w święta) postaram się zrobić zdjęcia.

Mam nadzieję, że u Was jest wszystko w porządku!! Buziaki
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 09:37   #4564
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

no nadrobilam was

Lazurowa uwazaj an siebie bo dla dzidziolka jak najwazniejsze jest by jak najdluzej siedzial sobie w twoim brzuszku a brata nie skomentuje myslalam ze moj jest glupkowaty ale on jak jestem w ciazy tak sie przeja ze nic mi nie pozwala robic

lilka ciesze sie ze dzidzia zdrowa i zakupy tez sliczne

alguien dziekuje za troske ale to tz z kolega wszystko nosili ja tylko pakowalam i wyciagalam

aniaa
ja glukoze wynik mialam w tym samym dniu

a mi wyszla glukoza zle bo norma jest 95 a ja mam 108 i nie wiem w sumie czy to juz oznacza cukrzyce ciazowa czy poprostu jest podwyzszony wynik

a ja ide dalej sprzatac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 09:45   #4565
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
czy dodatek z tytulu urodzenia dziecka to slynne "becikowe"? Bo z tego co wiem becikowe nalezy sie kazdemu.

Trzymam mocno!!!

Dobrze, ze dzis jest juz lepiej.

Kurcze mialam dzis jechac na zakupy do Wroclawia, niestety nie wypalilo. A ja zrobilam juz liste zakupow itd. Niestety sila wyzsza.
W ogole to jestem strasznie niezorganiziwana. Za nim sie zastanowie za co mam sie zabrac to dzien sie konczy.
tak, becikowe nalezy sie kazdemu, ale oprócz tego mozna ubiegac sie o dodatek cos alba zasilek jednorazowy drugie 1000zł, musisz sie dowiedziec tylko co nalezy zlozyc, z tego co wiem jak ubiegasz sie o becikowe, skaldaj odrazu wniosek o rodzinnie z dochodami i o dodatkowy 1000zl
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 09:48   #4566
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

a mi wyszla glukoza zle bo norma jest 95 a ja mam 108 i nie wiem w sumie czy to juz oznacza cukrzyce ciazowa czy poprostu jest podwyzszony wynik
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale u mnie na wynikach jest, że norma do 140

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Byłam rowerem w sklepie- cudownie się jechało, ale ludzie się dziwnie gapili To budzi wiele kontrowersji, spotkałam znajoma i mówi "Nie boisz się, że urodzisz?"... Moja gin mówiła, że jazda rowerem w niczym nie przeszkadza,jeśli ciąża prawidłowa, a wręcz przeciwnie, mam tylko nie przesadzać z wysiłkiem, jeździć po równym i powoli. a Wy co o tym sądzicie?

ola masz rację, idź na zwolnienie, potrzebujesz odpoczynku!

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-03-31 o 09:55
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 09:48   #4567
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi
Talking Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

CZeść dziewczyny
Znów was zaniedbuje ale mam tyle robotki że nie mam kiedy cokolwiek napisać.
A więc wczoraj byłam u nowego gina na wizyce na 19 a przeciagneła sie do 21 i ku mojemu zaskoczeniu zrobił mi USG bez żadnego problemu bo ma je na przeciwko gabinetu, ale był tak wyrozumiały że nawet zgodził się poczekać na mojego męża który jak szalony jechał z pracy z pobliskiej miejscowości, bo to było nasze pierwsze wspólne USG.No i dotarł na 21 więc nas mógł już przyjąść.
Z dzidzią wszystko jest na miejscu przynajmniej tak mówił. Widzieliśmy serduszko naszego maleństwa mąż nagrywał bo niestety nie robią wydruków.
bardzo jestem zadowolona bo widać są jeszcze w tym mieście normalni lekarze, dał mi też skierowanie na morfologie i mocz i glukoze, ale to już po świetach muszę zrobić bo od 3-go jest czynne alboratorium. I na szczęście nie musiałam za nic płacić
Pozdrowionka i Zdrowych, spokojnych świąt dziewczyny

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 09:54   #4568
hd2005
Zakorzenienie

Ola,
dobrze, że się odezwałaś
Dbaj o siebie Chyba przyda Ci się trochę wolnego

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

wikimi - dobrze, że z maleństwem wszystko OK

A co Ty już nam życzenia świąteczne składasz?????? Nie pojawisz się na wątku do świąt?????????

Stary 2010-03-31, 10:01   #4569
anoxa
Zakorzenienie

tak tylko ze wszystko zalezy od tego ile glukozy bylo ja mialam 75g i wynik po 2 godzi i wtedy norma jest 95
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:07   #4570
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi
Talking Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Ola,
dobrze, że się odezwałaś
Dbaj o siebie Chyba przyda Ci się trochę wolnego

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

wikimi - dobrze, że z maleństwem wszystko OK

A co Ty już nam życzenia świąteczne składasz?????? Nie pojawisz się na wątku do świąt?????????
Słońce nie wiem czy bede jeszcze więc tak na wszelki wypadek gdybym później nie zdążyła - dziś zapowiada się, że jeszcze bede
A zapomniałam wam dopisać że z USG wyszło, że moja dzidzia jest 2 tyg. starsza czyli to ponoć 21 tydz. już teraz to się pogubiłam i nie wiem jak liczyć może uda mi sie zrobic zdj z nagrania to wam wrzucę.

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:28   #4571
serduszkoiz
Zadomowienie

no mnie tu tez wieki nie bylo az mi glupio sie odezwac
no ale mam nadzieje rozumiecie, ja po pracy to padam, czasem was czytam lezac w lozku ale juz mam ciemno i jakos zmeczona i nie pisze , ale czytam regularnie choc nie wszystko bo do momentu az zasne

ja mam za soba kolejne zakupki dla maluszka, z usg dalej chlopczyk
narazie przytylam 6,9 kg to nie wiem jak myslicie duzo czy nie duzo jak na ten etap? pozdrawiam i dzis jestem bo mam wolne to bede pisac

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 10:32   #4572
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Byłam rowerem w sklepie- cudownie się jechało, ale ludzie się dziwnie gapili To budzi wiele kontrowersji, spotkałam znajoma i mówi "Nie boisz się, że urodzisz?"... Moja gin mówiła, że jazda rowerem w niczym nie przeszkadza,jeśli ciąża prawidłowa, a wręcz przeciwnie, mam tylko nie przesadzać z wysiłkiem, jeździć po równym i powoli. a Wy co o tym sądzicie?
Eeee, jak nie forsujesz się to chyba nie szkodzi,
może szkodzić nagłe ropoczęcie jakichś ćwiczeń, jeśli wcześniej się nie ćwiczyło.

Tu niebezpieczeństwo to chyba ryzyko upadku i urazów - więc uważaj na siebie. Ja podziwiam. Mnie stać tylko na dłuższe spacery (no też mamy rower z ramą, to trochę niewygodne w ciąży, miałam sobie kupować dla siebie na wiosnę, ale chyba poczekam chwilę)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:33   #4573
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wasze maluszki w brzuszkach ale moja mała w nocy zamiast spać to szaleje i przez to albo sie budze albo zasnąć nie mogę, robi to chyba ze wszystkich sił bo brzuch mi skacze we wszystkie strony, chyba cos jej sie pomyliła noc z dniem a najgorzej jak po porodzie jej to zostanie
Mój Maluszek dzisiaj oszalał w nocy. Myślałam, że mi się to śniło, albo coś przelewa w jelitach, ale przyłożyłam rękę do brzucha i moje dudnienie zamieniło się w wyczuwalne puk puk . I to w takich ilościach, że nawet się nie spodziewałam. Tak więc noc, to było pierwsze szaleństwo.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
wiesz...to raczej zbieg okolicznosci. Bo na pewno 2h podroz nie powoduje poronienia, musialy zaistniec inne czynniki. Ja w swojej ciazy mam za soba dobrych kilka podrozy po 4,5h w jedna strone plus lot do Polski ze Stanow i z powrotem. Takze wszystko to kwestia wzgledna...
Ale masz racje - dzwigac nie powinnas teraz Mam nadzieje, ze jednak nie bedzie Ci smutno w swieta...
Kurcze, ja co weekend jeżdżę 600km. Też koło 4 godzin w jedną stronę.
Ale lekarz nic takiego nie mówił. To rzeczywiście musiał być przypadek, że akurat w podróży.

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Boskie! Obawiam sie że jakbym kupiła mojemu tacie takie spioszki to by sie popłakał. Strasznie wrazliwy jest.
Mój Tato pewnie też, gdyby żył. Choć nigdy nie był publicznie wrażliwy, to tylko moje sukcesy go do takiego stanu doprowadzały...

Ale na pewno będzie to sprzedawca, u którego sporo kupię. Cuda!!!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki ide ...
Już pewnie po temacie, ale trzymam na zapas!!!

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
tak, becikowe nalezy sie kazdemu, ale oprócz tego mozna ubiegac sie o dodatek cos alba zasilek jednorazowy drugie 1000zł, musisz sie dowiedziec tylko co nalezy zlozyc, z tego co wiem jak ubiegasz sie o becikowe, skaldaj odrazu wniosek o rodzinnie z dochodami i o dodatkowy 1000zl
U nas to drugie nazywa się becikowe gminne lub samorządowe.
Przysługuje wówczas, gdy Mamy średnie wynagrodzenie nie przekracza jakiejś tam kwoty. Coś koło 1000zł na nią i dzidziusia. Pewnie się załapiesz, choć nie każdy samorząd daje to dodatkowe.

Po dzisiejszych kopniakach jestem rozanielona....

PS. A gdzie jest Vette? Bo Ola na szczęście się pojawiła...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-03-31 o 10:37
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:42   #4574
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mój Maluszek dzisiaj oszalał w nocy. Myślałam, że mi się to śniło, albo coś przelewa w jelitach, ale przyłożyłam rękę do brzucha i moje dudnienie zamieniło się w wyczuwalne puk puk . I to w takich ilościach, że nawet się nie spodziewałam. Tak więc noc, to było pierwsze szaleństwo.
czytałam info o 23 tc (bo w takim jestem )

"Pewnie często czujesz jak się porusza? Poprzez ruch potrafi już sygnalizować swoje emocje -
  • szybkie, energiczne ruchy mogą być objawami strachu,
  • a wolne, delikatne świadczą o dobrym nastroju - dzidziuś bawi się w Twoim brzuchu. Czasem chwyta pępowinę i oplątuje się nią."

Stary 2010-03-31, 10:43   #4575
aniaa22
Zakorzenienie

ola nie powinnas tak sie przemeczac. ja tam sie nie przejmuje czy ktos krzywo patrzy. dzidzius jest najwazniejszy

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

ja czytalam o tym jak kupilismy rowerek stacjonarny. i wyczytalam ze nawet zalecana jest spokojna jazda bez wysilku. poprawia kondycje przed porodem. ja sobie czasem pojezdze troche tak zeby sie poruszac ale za bardzo nie zmeczyc

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny
Znów was zaniedbuje ale mam tyle robotki że nie mam kiedy cokolwiek napisać.
A więc wczoraj byłam u nowego gina na wizyce na 19 a przeciagneła sie do 21 i ku mojemu zaskoczeniu zrobił mi USG bez żadnego problemu bo ma je na przeciwko gabinetu, ale był tak wyrozumiały że nawet zgodził się poczekać na mojego męża który jak szalony jechał z pracy z pobliskiej miejscowości, bo to było nasze pierwsze wspólne USG.No i dotarł na 21 więc nas mógł już przyjąść.
Z dzidzią wszystko jest na miejscu przynajmniej tak mówił. Widzieliśmy serduszko naszego maleństwa mąż nagrywał bo niestety nie robią wydruków.
bardzo jestem zadowolona bo widać są jeszcze w tym mieście normalni lekarze, dał mi też skierowanie na morfologie i mocz i glukoze, ale to już po świetach muszę zrobić bo od 3-go jest czynne alboratorium. I na szczęście nie musiałam za nic płacić
Pozdrowionka i Zdrowych, spokojnych świąt dziewczyny
ciesze sie ze wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
no mnie tu tez wieki nie bylo az mi glupio sie odezwac
no ale mam nadzieje rozumiecie, ja po pracy to padam, czasem was czytam lezac w lozku ale juz mam ciemno i jakos zmeczona i nie pisze , ale czytam regularnie choc nie wszystko bo do momentu az zasne

ja mam za soba kolejne zakupki dla maluszka, z usg dalej chlopczyk
narazie przytylam 6,9 kg to nie wiem jak myslicie duzo czy nie duzo jak na ten etap? pozdrawiam i dzis jestem bo mam wolne to bede pisac
rozumiemy odzywaj sie czesciej co do wagi to ja nie wiem. ja przytylam 3 kg od poczatku
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:44   #4576
hd2005
Zakorzenienie

kolejna porcja informacji
  • Między 23 a 24 tygodniem ciąży u Twojego dziecka rozwija się zmysł smaku. Dziecko czuje smaki i zapachy i zaczyna to wykorzystywać. Poprzez to co jesz, możesz wpłynąć znacznie na gust dziecka.
No to muszę mu przygotować ucztę smakową Niech się maluch uczy co dobre

Stary 2010-03-31, 10:47   #4577
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

"Pewnie często czujesz jak się porusza? Poprzez ruch potrafi już sygnalizować swoje emocje -
  • a wolne, delikatne świadczą o dobrym nastroju - dzidziuś bawi się w Twoim brzuchu. Czasem chwyta pępowinę i oplątuje się nią."
kurcze to by znaczylo ze moj maluszek sie caly czas boi moj maly wariat kopie jak szalony we wszystkie strony. w dzien i w nocy czasem to juz mam dosc
Stary 2010-03-31, 10:57   #4578
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
kurcze to by znaczylo ze moj maluszek sie caly czas boi moj maly wariat kopie jak szalony we wszystkie strony. w dzien i w nocy czasem to juz mam dosc
Napisali "mogą być objawem strachu"
Pewnie chłop ma temperament albo ADHD

Stary 2010-03-31, 10:58   #4579
serduszkoiz
Zadomowienie

ania222 to 3 tu super tak malutko, zazdroszcze

a co do stronek o kazdym tygodniu ciazy to moge podac kilka linkow

http://emaluszki.pl/9-tydzien-ciazy.html

http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...FQdl4wodowcEJg

http://www.brzuszek.net/20_tydzien_ciazy.html

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 11:00   #4580
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
hihi mój bąbelek też czasami tak się wierci mocno
i nie sądze aby się maleństwo bało...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:00   #4581
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz to się przestraszyłam... Ale może to dlatego tak wariuje, bo poczuł, że Mama zauważyła? Jak mu zapukałam, to odpowiedział...
Może w nocy szalał, bo coś mi się śniło? Biedna kruszyna...

Cytat:
kolejna porcja informacji
  • Między 23 a 24 tygodniem ciąży u Twojego dziecka rozwija się zmysł smaku. Dziecko czuje smaki i zapachy i zaczyna to wykorzystywać. Poprzez to co jesz, możesz wpłynąć znacznie na gust dziecka.
No to muszę mu przygotować ucztę smakową Niech się maluch uczy co dobre
A to się zgadza. Najgorszym smakiem, jaki można zafundować maluchowi jest czosnek. Czuje go bardzo długo i jest ogromnie cierpki. Natomiast po słodkim, wody też są słodkie i to lubi najbardziej.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:14   #4582
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to się przestraszyłam... Ale może to dlatego tak wariuje, bo poczuł, że Mama zauważyła? Jak mu zapukałam, to odpowiedział...
Może w nocy szalał, bo coś mi się śniło? Biedna kruszyna...

A to się zgadza. Najgorszym smakiem, jaki można zafundować maluchowi jest czosnek. Czuje go bardzo długo i jest ogromnie cierpki. Natomiast po słodkim, wody też są słodkie i to lubi najbardziej.
Myślę, że wszystko jest OK
Jak pukasz to jako kulturalny maluch odpukuje jak umie

Czosnek - musimy pamiętać, że czosnek świetnie wzmacnia naszą odporność. To naturalny antybiotyk. Jeśli jest odpowiednio podany świetnie smakuje. Oczywiście z niczym nie można przesadzać

cd 23 tc
"Twoje dziecko rozpoznaje również zapachy i smaki, a zatem możesz wpłynąć na jego upodobania zwracając uwagę na to co jesz. Dziecko kosztuje wody płodowe i pozytywnie reaguje na słodkie smaki, a negatywnie na gorzkie. Eksperymenty udowodniły, że dziecko wypija więcej wód płodowych jeśli są one słodkawe. Dziecko dziennie wypija od 200 – 760 ml wód płodowych, ucząc się tym samym odruchu połykania. Wody płodowe są wymieniane co 3-4 godziny.
Ponieważ dziecko teraz bardzo szybko rośnie wzrasta jego zapotrzebowanie na energię, dlatego powinnaś dostarczać organizmowi kalorycznych potraw.
"

Stary 2010-03-31, 11:32   #4583
papeteria
Zakorzenienie

jestem wszystko w porządeczku dziękuję za wszystkie kciukaski
mały waży 770g ja +11kg lekarz mówi starać się wyeliminować słodycze
pod koniec badania mówi no i nadal dziewczynka , chciał zażartować, ale nie dałam się nabrać czyli bez zmian chłopak.Nie powiedzial jak długi, ale mówi, żeby nie kupować ubranek na 52 bo dzieci jakieś długie się ostatnio rodzą ostatnio 58 cm
Zdjęcia nie wrzucam tym razem bo strasznie rozmyte i ledwo widać..
A teraz lece nadrabiać co tam naskrobałyście...
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:39   #4584
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
pod koniec badania mówi no i nadal dziewczynka , chciał zażartować, ale nie dałam się nabrać czyli bez zmian chłopak.Nie powiedzial jak długi, ale mówi, żeby nie kupować ubranek na 52 bo dzieci jakieś długie się ostatnio rodzą ostatnio 58 cm
super

Stary 2010-03-31, 11:43   #4585
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
jaki duzy super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

a ja robilam porzadki w szafkach i znalazlam kase z wesela ze zbierania "na wozek" troche podebralismy z tego wczesniej ale znalazlam 1000 zl
calkiej zapomnielismy o tych pieniadzach. wozek kupiony ale przydadza sie na lozeczko i inne *******ki
napisalam p i e r d o l k i a wygwiazdkowalo
Stary 2010-03-31, 12:08   #4586
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
jaki duzy super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

a ja robilam porzadki w szafkach i znalazlam kase z wesela ze zbierania "na wozek" troche podebralismy z tego wczesniej ale znalazlam 1000 zl
calkiej zapomnielismy o tych pieniadzach. wozek kupiony ale przydadza sie na lozeczko i inne *******ki
napisalam p i e r d o l k i a wygwiazdkowalo
jakie znalezisko
Muszę zrobić porządek w naszej szafie Może te coś znajdę
ale po 4 latach chyba nie mam co liczyć na prezenty ślubne

Stary 2010-03-31, 12:14   #4587
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

a ja po badaniu połówkowym
dziecię zdrowe jak rybka, termin porodu potwierdził się z usg robionego w 12 tygodniu (czyli 8 dni szybciej niz z miesiączki)
wazy 466 gram
no i najważniejsze - potwierdziło się, że dziewczynka
jednym słowem - jestem wniebowzięta i przeszczęśliwa!!!!!!
To super!

Cytat:
Dzień dobry
(mam nadzieję, że dobry)

Przeleżałam wczorajsze popołudnie. Nie byłam w stanie nic robić. Nawet jak leżałam to ten cholerny mięśniak dawał mi popalić. Na szczęście spokojnie przespałam noc.

Rano bałam się wstać ...

Jest całkiem nieźle ale jestem w pozycji półleżącej

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie i miłe słowa
Uważaj na siebie i odpoczywaj. Mam nadzieję, że już mięśniak mniej dokucza.
Cytat:
Napisane przez anuszka1401;18254352[COLOR=Silver

[/COLOR]Byłam rowerem w sklepie- cudownie się jechało, ale ludzie się dziwnie gapili To budzi wiele kontrowersji, spotkałam znajoma i mówi "Nie boisz się, że urodzisz?"... Moja gin mówiła, że jazda rowerem w niczym nie przeszkadza,jeśli ciąża prawidłowa, a wręcz przeciwnie, mam tylko nie przesadzać z wysiłkiem, jeździć po równym i powoli. a Wy co o tym sądzicie?
Właśnie wczoraj się zastanawiałam jak to jest z tym rowerem. Koleżanka która pracowała w Holandii mówiła, że tam z ogromnymi brzuchami jeżdżą. Wydaje mi sie, że jak sie robi to spokojnie i dość systematycznie to można.

Cytat:
A ja tak lubię dodawać czosnek do wszystkiego. E zdrowy jest to nic mu nie będzie. Mama i tata lubia to i maluszek polubi

Cytat:
Cieszę sie, że wszystko dobrze.

Zabieram sie za obiad. Dzis spaghetti. Musze sie potem zdrzemnąć, bo dopiero z pracy wróciłam.
Stary 2010-03-31, 12:30   #4588
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Uważaj na siebie i odpoczywaj. Mam nadzieję, że już mięśniak mniej dokucza.
tak, trochę mi dzisiaj odpuścił bo leżę
Dziękuję
Dobrze, że na święta jedziemy do rodziców bo nie miałabym siły nic przygotować.

Stary 2010-03-31, 12:32   #4589
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

pilotka, papeteria super, ze wszystko ok. Papeteria co do słodyczy to mnie wcześniej nie ciągnęło, a teraz bym jadła non stop, muszę na odwyk iść
Co do roweru to ja się boję, bo moja koleżanka poroniła jeżdżąc na rowerze.
A ja zrobiłam sobie pyszny koktajl z truskawek, banana i kiwi, tylko teraz co chwilę do kibelka biegam siku.
Zaczęło padać
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:35   #4590
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tak tylko ze wszystko zalezy od tego ile glukozy bylo ja mialam 75g i wynik po 2 godzi i wtedy norma jest 95
aha, ja miałam 50g
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości