Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 11:59   #2611
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Jadę...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:10   #2612
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ania
Scio tak to był sen, zdjęcie kociaka które nam kiedys wklejałaś tak mi utkwiło w pamięci, że nie było mowy o tym by kot nie brał czynnego udziału we śnie - jest jednym z nas

SSR pisałam w K. klucze oddane, trwało wszystko może z 5 min, jeden etap się kończy, ale mam nadzieję, że szybko zacznie się jakiś nowy.
Co do Holandii to za każdym razem pytam nie poddajemy się, być może po świętach zaryzkykujemy i pojedziemy w ciemno, ale zanim podejmiemy decyzję to muszę jeszcze Madzię popytać o parę rzeczy.

Oglądam Chirurgów, jak skończe biorę się za obiad, chociaż zero weny

nic mi się nie chce
Stary 2010-03-31, 12:15   #2613
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu chcecie jechac w ciemno?? ja juz drugi raz bym tak sie nie odwazyła w sumie, gdyby nie to , że TZ juz tu rok wczesniej pracował przez 2 miesiące to nie wiem czy bysmy sie odwazyli jechalismy, bo myslałam,z e mozna wynając mieszkanie i sobie szukac pracy a tu dupa, trzeba miec zaswiadczenie, ze pracujesz aby ci mieszkanie chcieli szukac... ech... ale na szczęscie sie udało Poza tym to był lipiec wiec wszedzie mega sezon. kwiecien i maj to raczej cienkie okresy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:26   #2614
kliwia
Zakorzenienie

ania to bedzie pokoj dla dziecka, a le na razie stoi w nim komputer
Te remonty to sie tak wydaje, bo jeszcze duzo do zorbienia, a dopiero gipsowac bedzie w maju
Do tego czasu bede mieszkac w pyle yeah

Zastanawiam sie, jak sobie poradzimy z podloga w tym malym pokoju, bo tam to jest taki uskok w dol ze ze 7 wrokow cementu trzeba bedzie wylac

Do tego wszytskiego mam zamiaar napisac do spoldzielni pismo, zeby mi sfinansowali lub dofinansowali wymiane okna w piwnicy, bo jest nieszczelne, ze nic nie mozna wstawic do piwnocy bo taka wigloc, masakra.
Ciekawe co odpisza.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:31   #2615
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Aniu chcecie jechac w ciemno?? ja juz drugi raz bym tak sie nie odwazyła w sumie, gdyby nie to , że TZ juz tu rok wczesniej pracował przez 2 miesiące to nie wiem czy bysmy sie odwazyli jechalismy, bo myslałam,z e mozna wynając mieszkanie i sobie szukac pracy a tu dupa, trzeba miec zaswiadczenie, ze pracujesz aby ci mieszkanie chcieli szukac... ech... ale na szczęscie sie udało Poza tym to był lipiec wiec wszedzie mega sezon. kwiecien i maj to raczej cienkie okresy.
Dzięki Madzia w takim razie takie coć odpada. Czyli opcja gdzie ktoremuś z nas zaproponuja prace i mieszkanie, a to drugie pojechaloby na zasadzie, ze znajdzie sobie prace na miejscu tez nie wchodzi w grę. Bo skoro żeby dostac mieszkanie trzeba miec kwit o zatrudnieniu to dopoki sie go nie ma jest sie bezdomnym
Ciekwe czy w tej agencji co podałaś mi namiary z zakwaterowania moze korzystac malzonek ktory nie pracuje przez ta agnecje, musze dodzwonic i dopytac.

Kliwia póki co jest komputer, ale gdyby pojawiło się maleństwo to swój kącik już ma kwestia umeblowania.

Dla mnie kasa, którą moi rodzice wkładają co dwa lata w mieszkanie jest kasą wyrzuconą w błoto, bo blok jest nieocieplony mieszkanie rogowe wiec w zimę atakuje wilgoć, tłumaczę mojej mamie że jeśli juz chce remontowac to niech polozy płyty i na sufit i na sciany, bo w przeciwnym wypadku na jesien/zime bedzie to samo. Ale jej sie nie da przetłumaczyc. Na scianach fale Dunaju, na suficie dokładnie widac gdzie są łeczenia płyt betonowych bo jest pekniecie. Dopoki nie bedzie ocieplenia bloku to mozna jedynie maskowac to wszystko.
Moi rodzice mają mieszkanie na wlasnosc wykupione, łacznie jest 6 lokatorów z nami ktorzy tez wykupili, ale reszta to stare pokoloenie które ma zupelnie inne priorytety.

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-03-31 o 12:38
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:36   #2616
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Dzięki Madzia w takim razie takie coć odpada. Czyli opcja gdzie ktoremuś z nas zaproponuja prace i mieszkanie, a to drugie pojechaloby na zasadzie, ze znajdzie sobie prace na miejscu tez nie wchodzi w grę. Bo skoro żeby dostac mieszkanie trzeba miec kwit o zatrudnieniu to dopoki sie go nie ma jest sie bezdomnym
Ciekwe czy w tej agencji co podałaś mi namiary z zakwaterowania moze korzystac malzonek ktory nie pracuje przez ta agnecje, musze dodzwonic i dopytac.
Aniu przynajmmiej tak było prawie 2 lata temu, nie wiem czy cos sie zmieniło (moze Iwka wie coś na ten temat) wiem, ze nam powiedzieli, ze bez kwitka, ze sie pracuje nic nie będa nam szukać. Zreszta, jak zakładalismy konto w banku, to tez było trzeba pokazac kwitek,z e sie pracuje ech.. zabezpieczają się

edit:
własnie mi sie przypomniało, nawet jak net się chciało założyc, to tez było trzeba miec kwitek,z e sie pracuje hehe

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-03-31 o 12:37
Stary 2010-03-31, 12:39   #2617
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
sysunia a wy się jakos zabezpieczaliscie teraz??

No coś ty nie po to rzucałam tabletki żeby sie zabezpieczać w inny sposób

Martucha a ja myślałam ze ty nie miałaś mdłości Ja sie modle by mnie omineły

Wczoraj zjadłam 5 pączków

SsR hmm normalny test tylko elektroniczny , a 3 + to okresla mniej wiecej w którym tygodniu jestes .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:41   #2618
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a ja donosze, ze 1 etap remontu kuchni i jadalni wlasnie dopiegl konca
Nastepnym etapem bedzie gipsowanie scian i kafelki na podloge.
W miedzyczasie chyba zorbimy wylewke w pokoju do pracy vel. pokoju dla dziecka
GRATULACJE i czekamy na fotki. Ja cały czas szukam inspiracji na urządzenie mieszkanka (fakt, że jeszcze go nie mamy, ale jakiś pomysł trzeba mieć ) i nie powiem, mam już dzięki Wam kilka wizji

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie czytałam napiszesz jeszcze raz, ale dasz mi linka
Nie nadrabiałam po szpitalu.

A ja bym wolała rodzić w Anglii, czy Holandii, moim zdaniem to wszystko jest mocno przesadzone. Położna jest przecież dobrze wykształcona, ma odpowiednie kompetencje do prowadzenia ciązy.
Jak się napatrzyłam w szpitalu (leżało koło położnictwa i patologii ciąży) jak się traktuje matkę z dzieckiem, to masakra. Zero ludzkiego podejścia.

A w ogóle to cześć.
Witaj z powrotem!

SSR dziękuję! Co do mamusi, to myślę, że nie jest gotowa na zostanie babcią Poza tym wie, jak ważne dla nas jest to, żeby najpierw mieć mieszkanie, a później dziecko więc z troski chyba. Poza tym ja jestem z bliźniaków, więc jest prawdopodobieństwo, że ja też będę miała bliźniaki a jakbym tak od razu po odstawieniu zaszła, to prawdopodobieństwo jest ogromne.

Kochane, mam problem. Mój mąż pokłócił się z teściową (swoją mamą) i powiedział, że nie pojedzie do niej na święta. Próbuję go urabiać, ale mi nie idzie. Tłumacze, że mama jest w ciężkiej sytuacji, że musi odpuścić ale nie dociera. Już nie wiem jakich argumentów używać...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:41   #2619
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Aniu przynajmmiej tak było prawie 2 lata temu, nie wiem czy cos sie zmieniło (moze Iwka wie coś na ten temat) wiem, ze nam powiedzieli, ze bez kwitka, ze sie pracuje nic nie będa nam szukać. Zreszta, jak zakładalismy konto w banku, to tez było trzeba pokazac kwitek,z e sie pracuje ech.. zabezpieczają się

edit:
własnie mi sie przypomniało, nawet jak net się chciało założyc, to tez było trzeba miec kwitek,z e sie pracuje hehe
Madzia wniosek prosty, trzeba mieć pracę. Wątpię jednak żeby szubko znaleźli coś nam obojgu...

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Martucha a ja myślałam ze ty nie miałaś mdłości Ja sie modle by mnie omineły

Wczoraj zjadłam 5 pączków

SsR hmm normalny test tylko elektroniczny , a 3 + to okresla mniej wiecej w którym tygodniu jestes .
Na zdrowie
Stary 2010-03-31, 12:46   #2620
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze mi napisz jak dawno je odstwiłas jejku jak ja bym chciała odstawic tabsy i od razy zajsc w ciąze jak misqa aby mnie te skutki uboczne ominęły
Cytat:
Madzia wniosek prosty, trzeba mieć pracę. Wątpię jednak żeby szubko znaleźli coś nam obojgu...
niestety jak ja jechałam wtedy w ciemno to tego nie wiedziałam dlatego teraz ostrzegam

Stary 2010-03-31, 13:03   #2621
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martuś tym razem chyba zbyt krótka przypatrywaliście się Zuzi, ale jestem pewna, że następnym razem się przyłożycie
hihihi napewno bedziemy sie teraz wiernie przypatrywac

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Bosko cudny brzuś

Wielka prośba pomożecie mi wymyślić temat na pracę licencjacką, kierunek pedagogika, specjalność: wczesnoszkolna i przedszkolna...myślałam, że może coś z bajkami, albo zabawą... a i najlepiej, żeby była to praca, gdzie nie trzeba badań robić...
dziekuje... a co do pracy.. to jestem w szoku u nas jest mus robienia badan i na lic i na mgr.. praca bez badan jest oceniania bardzo cienko.... jak juz bardzo niechcesz to pozwalaja pisac monografie placowki albo cos.. ale krzywo patrza...

a co do tematu to hmm - terapeutyczna funkcja literatury, magiczna moc bajek, strachy w literaturze, albo rytm zycia przedszkola,
ogolnie to sa takie opisowe prace - jak bedziesz miala zaleznosc.. np bajki terapeutyczne a rozwoj spoleczny, musisz robic badania zeby sprawdzic jak to wyglada.. albo cos takiego literacki obraz strachu i jego percepcja dziecieca ( i tu dzieciom czytasz bajki a one rysuja to co sobie wyobrazily - tego stracha)
poczytaj rozne tematy na necie i cos wybierzesz

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
F
No wyglądasz kwitnąco! Super jest to, że nie tyjesz, tylko brzuchol Ci rośnie - rewelacja! Wymarzona ciąża dla każdej kobiety. Masz brzuch, rodzisz i wracasz w zasadzie do figury sprzed porodu. REWELKA!

A ja jutro mam wizytę w instytucie onkologicznym i będę się widzieć z lekarzem, który ma robić zabieg, więc fajnie, bo już wszystko ruszyło i ja jestem spokojniejsza.
dziekuje bardzo mam nadzieje ze to tak pozostanie tzn ze przytyje ale w brzuchu
trzymam kciuki za jutro

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Martucha cudny brzuszek
Cytat:
martus pieekny brzusio
Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
martucha fajny brzucholek zazdraszczam
dziekuje

Cytat:
a ja donosze, ze 1 etap remontu kuchni i jadalni wlasnie dopiegl konca
Nastepnym etapem bedzie gipsowanie scian i kafelki na podloge.
W miedzyczasie chyba zorbimy wylewke w pokoju do pracy vel. pokoju dla dziecka
gartuluje jak szybko wam poszlo

Cytat:
Martucha a ja myślałam ze ty nie miałaś mdłości Ja sie modle by mnie omineły .
oj mialam i to duzooooooooooo

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Kochane, mam problem. Mój mąż pokłócił się z teściową (swoją mamą) i powiedział, że nie pojedzie do niej na święta. Próbuję go urabiać, ale mi nie idzie. Tłumacze, że mama jest w ciężkiej sytuacji, że musi odpuścić ale nie dociera. Już nie wiem jakich argumentów używać...
ojjj moze powiedz mu ze mame ma jedna.. i ze nie warto.. albo wlansie ze zrobila to i to bo... trzymam kciuki dasz rade

bylam w przedszkolu... dzieciaki i kolezanki milo mnie przyjely.. pani dyr zimno oschle i wogole najlepiej jakbym l4 przekazywala przez kogos.. ehhssss tragedia...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-31 o 13:13
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 13:13   #2622
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
to jeszcze mi napisz jak dawno je odstwiłas jejku jak ja bym chciała odstawic tabsy i od razy zajsc w ciąze jak misqa aby mnie te skutki uboczne ominęły

niestety jak ja jechałam wtedy w ciemno to tego nie wiedziałam dlatego teraz ostrzegam
Madzia dla nas laików jeśli chodzi o wyjazdy zagraniczne każda taka uwaga jest cenna

a co do tabsów, wracacie odstawiasz i ostro się do pracy bierzecie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hihihi napewno bedziemy sie teraz wiernie przypatrywac

dziekuje... a co do pracy.. to jestem w szoku u nas jest mus robienia badan i na lic i na mgr.. praca bez badan jest oceniania bardzo cienko.... jak juz bardzo niechcesz to pozwalaja pisac monografie placowki albo cos.. ale krzywo patrza...

a co do tematu to hmm - terapeutyczna funkcja literatury, magiczna moc bajek, strachy w literaturze, albo rytm zycia przedszkola,
ogolnie to sa takie opisowe prace - jak bedziesz miala zaleznosc.. np bajki terapeutyczne a rozwoj spoleczny, musisz robic badania zeby sprawdzic jak to wyglada.. albo cos takiego literacki obraz strachu i jego percepcja dziecieca ( i tu dzieciom czytasz bajki a one rysuja to co sobie wyobrazily - tego stracha)
poczytaj rozne tematy na necie i cos wybierzesz

(...)

bylam w przedszkolu... dzieciaki i kolezanki milo mnie przyjely.. pani dyr zimno oschle i wogole najlepiej jakby ml4 przekazywala przez kogos.. ehhssss tragedia...
Martuś po narodzinach Patryka, Zuzi musicie codziennie 5 min poświęcić

a co do pracy lic. czy mgr to ja też jestem w szoku, u nas nie było mowy o tym żeby praca badań nie miała, ale powiem Ci, że co uczelnia albo wydział to inne podejscie. Moja kuzynka lica broniła na Usiu tyle, że a wydziale biologii i jej licencjat to 30 stron, tez opisowka bez badan jedynie przegląd literatury bo prof. stiwterdziła, że na typ etapie studiów nie są w stanie poprowadzić badań, a nie wspomnę o tym, że zimą szlajali się po lesie, a wiosną w okolicach 3 Stawów motyle i inne żyjątka gonili
więc obserwację byliby w stanie przeprowadzić
nie wiem z czego to wynika, że jedni chcą badań a drudzy nie

Pani dyrektor - przypadek nieuleczalny, szkoda komentować takie stroi fochy, że głowa boli
Stary 2010-03-31, 13:15   #2623
kliwia
Zakorzenienie

ja licencjata tez nie mialam badan typowych
sama robilam sobie rozne porowania etc. ale moja licencjatowa to w sumie opisowka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 13:23   #2624
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
[
Martuś po narodzinach Patryka, Zuzi musicie codziennie 5 min poświęcić

a co do pracy lic. czy mgr to ja też jestem w szoku, u nas nie było mowy o tym żeby praca badań nie miała, ale powiem Ci, że co uczelnia albo wydział to inne podejscie. Moja kuzynka lica broniła na Usiu tyle, że a wydziale biologii i jej licencjat to 30 stron, tez opisowka bez badan jedynie przegląd literatury bo prof. stiwterdziła, że na typ etapie studiów nie są w stanie poprowadzić badań, a nie wspomnę o tym, że zimą szlajali się po lesie, a wiosną w okolicach 3 Stawów motyle i inne żyjątka gonili
więc obserwację byliby w stanie przeprowadzić
nie wiem z czego to wynika, że jedni chcą badań a drudzy nie

Pani dyrektor - przypadek nieuleczalny, szkoda komentować takie stroi fochy, że głowa boli
bedziemy bedziemy

no wlansie co uczelnia to obyczaj u nas na pedagogice bez badan! absolutnie.. a znowu jak piszesz o biloogii to laska ktorej dzieckiem sie zajmowalam tez studiowala na bilogi i owszem biegali po lesie i nie tylko ale badania musiala robic.. .wiec to tez chyba promotor... pozwala..

a pani dyr.. no szkoda slow.. tragedia..
Stary 2010-03-31, 13:25   #2625
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja swoją mialam taką
opisowka wg literatury
potem kilkanascie stron na temat konkretnej firmy jego lidera i samego rozwoju firmy
potem analiza ankiety czyli kazdy punkt po punkcie wyjasnienie i odniesienie do literatury
potem wnioski i zakończenie

ale to z ekonomiia ściślej gospodarowanie zasobami pracy

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 13:26   #2626
Maggie1983
Zakorzenienie

Hellol

Martucha- pamietaj, ze ja Ci chlopa wwywrozylam a brzuszek-no coz jestes juz mama pelnym brzuszkiem piekny
Agatek - jutro akurat skonczymy 14tc, wiec uczcimy to fota, ale to tak z wieczora, co by brzusio byl bardziej okazaly
Zabko- fajnie, ze o mnie myslisz
Sysyunia - GRATULACJE
Klion - Ty masz ochote na te muffinki, a ja na te omlety
Rybulko - sliczny salonik - panele mnie zauroczyly
Domiks - cora przesliczna- tfu tfu tfu zeby nie zauroczyc no i wiesci od gina dobre
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 13:28   #2627
Gucia0987
Zakorzenienie

Martucha dzięki wielkie. Walczę z nim od soboty, ale na razie bez skutku.

A co ma Pani Dyrektor do Ciebie? Akcja musiała się rozgrywać wtedy, kiedy miałam dłuższą przerwę od wizaża. Najważniejsze, że koleżanki i dzieci się cieszyły na Twoje odwiedziny!

Madzia mam pytanie, moi znajomi myślą o tym, żeby wyjechać do Holandii, powiedz mi proszę czy konieczna jest znajomość angielskiego i jakie są warunki pracy. Chodzi mi o to, czy są wstanie zarobić, odłożyć i jeszcze żyć w miarę normalnie.
Jest to małżeństwo z prawie 6letnim stażem, wpadli sobie jak ona miała 18 lat i nigdy im się nie przelewało. Mają problemy finansowe, niestety nie znają żadnego języka. No może ona jest wstanie coś tam powiedzieć, ale ciężko generalnie

Stary 2010-03-31, 13:32   #2628
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Ja odstawiłam tabletki pod koniec września . Ale o jakich skutkach ubocznych mówisz ????

Martucha to mnie pocieszyłasssss

Maggie , zabka dziekuje

Stary 2010-03-31, 13:37   #2629
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja swoją mialam taką
opisowka wg literatury
potem kilkanascie stron na temat konkretnej firmy jego lidera i samego rozwoju firmy
potem analiza ankiety czyli kazdy punkt po punkcie wyjasnienie i odniesienie do literatury

U mnie też taki układ

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Hellol

Martucha- pamietaj, ze ja Ci chlopa wwywrozylam a brzuszek-no coz jestes juz mama pelnym brzuszkiem piekny
Agatek - jutro akurat skonczymy 14tc, wiec uczcimy to fota, ale to tak z wieczora, co by brzusio byl bardziej okazaly
Zabko- fajnie, ze o mnie myslisz
Sysyunia - GRATULACJE
Klion - Ty masz ochote na te muffinki, a ja na te omlety
Rybulko - sliczny salonik - panele mnie zauroczyly
Domiks - cora przesliczna- tfu tfu tfu zeby nie zauroczyc no i wiesci od gina dobre
Maggie co słychać? Jak się czujecie? może wstawisz fotki Wasze

Cytat:

A co ma Pani Dyrektor do Ciebie? Akcja musiała się rozgrywać wtedy, kiedy miałam dłuższą przerwę od wizaża. Najważniejsze, że koleżanki i dzieci się cieszyły na Twoje odwiedziny!

Madzia mam pytanie, moi znajomi myślą o tym, żeby wyjechać do Holandii, powiedz mi proszę czy konieczna jest znajomość angielskiego i jakie są warunki pracy. Chodzi mi o to, czy są wstanie zarobić, odłożyć i jeszcze żyć w miarę normalnie.
Jest to małżeństwo z prawie 6letnim stażem, wpadli sobie jak ona miała 18 lat i nigdy im się nie przelewało. Mają problemy finansowe, niestety nie znają żadnego języka. No może ona jest wstanie coś tam powiedzieć, ale ciężko generalnie

Guciu myślę, że Ty już swoje powiedziałaś. Na siłę go do mamy przecież nie zaciągniesz.
Myślę, że przemyśli temat i odpuści.

Co do Holadnii to z tego co czytałam im lepiej znasz język tym lepsze perspektywy na pracę, ale są też takie stanowiska gdzie znajomość żadnego języka nie jest wymagana. No chyba, że ściemniają w tych ogłoszeniach
Iwka i Madzia to eksperci więc lepiej niech one się wypowiedzą

dziewczynki u mnie dziś mięsko z kebaba z sosem czosnkowym, musze w realu tylko bułki zakupić
a jak nie będzie to ziemniaczki to tego i ala sałatka z ogórka kiszonego, zielonego kaspusty pekinskiej, kukurydzy, pomidorka i fety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 13:38   #2630
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

madzi chyba chodzi o wymioty ale na to to chyba nikt przepisu nie znalazl jedn ma a druga nie
takie zycie

własnei sobie uświadomilam ze nie mam w czym isc na komunię do chrzesniaka od męża
szulam na all ale nei moge nic znalesc 34

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-03-31 o 13:41
Stary 2010-03-31, 13:40   #2631
twin--maid
Zakorzenienie

Na psychologii też do mgr robi się badania.

Własnie nalepiłam pierogów z serem. Chyba na 2 dni mi wyszło ale to dobrze, bo jutro nie będę miała wiele czasu na obiad to tylko się podgrzeje
Stary 2010-03-31, 13:41   #2632
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
madzi chyba chodzi o wymioty ale na to to chyba nikt przepisu nie znalazl jedn ma a druga nie
takie zycie
No to jesli chodzi o wymioty to misqa to raczej nie omineło

Stary 2010-03-31, 13:44   #2633
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
takie zycie

własnei sobie uświadomilam ze nie mam w czym isc na komunię do chrzesniaka od męża
szulam na all ale nei moge nic znalesc 34
Dokładnie, każdy organizm inaczej "reaguje" na ciąże.
Anika Ty okruszek jesteś więc nic dziwnego, że nic znaleźć nie możesz

Cytat:
Na psychologii też do mgr robi się badania.

Własnie nalepiłam pierogów z serem. Chyba na 2 dni mi wyszło ale to dobrze, bo jutro nie będę miała wiele czasu na obiad to tylko się podgrzeje
Twin ale mi smaka narobiłaś zjadłabym parę pierogów z serem z masełkiem i cukrem, albo ze śmietaną
Stary 2010-03-31, 13:48   #2634
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

jezuuuu laski w pracy jestem a wy mi tu o pierogach masakra

Stary 2010-03-31, 13:56   #2635
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin ale mi smaka narobiłaś zjadłabym parę pierogów z serem z masełkiem i cukrem, albo ze śmietaną
Zapraszam na pierogi z serem ze śmietaną i cukrem
Stary 2010-03-31, 13:57   #2636
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja swoją mialam taką
opisowka wg literatury

na pedago robi sie:
wstep(krotko co w kazdym rodziale)
teoria i rozwojowka (twoj temat pod katem teorii i rozwoj dziecka w tym wieku ktory cie interesuje)
metodologia (czyli metody problemy hipotezy itd)
analiza wynikow badan
zakonczenie krotko co bys zmienila co zostawila ityle

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
pamietam pamietam nastepnym razem prosze o corke coby parka byla i dziekuje

Cytat:

to moze odpusc...

Cytat:
J
Martucha to mnie pocieszyłasssss
od 6 do 14 tyg 4 razy dziennie

Cytat:
jezuuuu laski w pracy jestem a wy mi tu o pierogach masakra
a ja mam spagetti
Stary 2010-03-31, 14:00   #2637
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ah miałam sie was radzic

idziemy w niedziele swiąteczną do kuzynki od męża na urodziny dziewczyna ma 23 lata

co jej kupic w prezencie
ozdobne świeczki odpadają bo juz od nas dostała w ubiegłym roku

Stary 2010-03-31, 14:01   #2638
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Zapraszam na pierogi z serem ze śmietaną i cukrem
O jaaa moje ulubione dziękuję za zaproszenie, już pędzę
ja od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia pierogów, ale jakoś zawsze wychodzi co innego

Anika nie pomogę ja też mam z tym zawsze problem. My już teraz naszej wspólnej kuzynce kupiliśmy koszulkę już na lato i pasujące do tego kolorystycznie kolczyki. Była zadowolona

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-03-31 o 14:03
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:02   #2639
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też taki układ

Maggie co słychać? Jak się czujecie? może wstawisz fotki Wasze

Guciu myślę, że Ty już swoje powiedziałaś. Na siłę go do mamy przecież nie zaciągniesz.
Myślę, że przemyśli temat i odpuści.

Co do Holadnii to z tego co czytałam im lepiej znasz język tym lepsze perspektywy na pracę, ale są też takie stanowiska gdzie znajomość żadnego języka nie jest wymagana. No chyba, że ściemniają w tych ogłoszeniach
Iwka i Madzia to eksperci więc lepiej niech one się wypowiedzą

dziewczynki u mnie dziś mięsko z kebaba z sosem czosnkowym, musze w realu tylko bułki zakupić
a jak nie będzie to ziemniaczki to tego i ala sałatka z ogórka kiszonego, zielonego kaspusty pekinskiej, kukurydzy, pomidorka i fety
czujemy sie dobrze, dzis tylko brzuszek cos pobolewa, ale mam nadzieje, ze wszystko ok i tylko dzidzia sobie miejsce robi, wiec staram sie nie siac paniki jutro konczymy 14tc, wiec zapodam jakas fote mieszkanka maluszka a we wtorek po swietach idziemy do doktorka-mam nadzieje, ze wszystko w porzadku , bo juz schizuje, bo brzuszek jakby mniejszy i caly czas powtarzam slowa Martuchy-ze minely wzdecia i ze ona tez tak miala, ze byl brzus, a potem sie zmniejszyl i teraz znowu ma i to pileczke ale odliczam dni do wtorku i chyba bardziej czekam na wizyte u gina niz na swieta
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:07   #2640
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ah miałam sie was radzic

idziemy w niedziele swiąteczną do kuzynki od męża na urodziny dziewczyna ma 23 lata

co jej kupic w prezencie
ozdobne świeczki odpadają bo juz od nas dostała w ubiegłym roku
Może zestaw do kąpieli. A to ta kuzynka ma 23 lata, czy ta kuzynka ma córkę 23 letnią, której wystawia urodziny? Zaintrygowało mnie to

Martucha, odpuszczam, odpuszczam, tylko mi jej strasznie szkoda, bo ona teraz jest w bardzo ciężkiej sytuacji i myslałam, ze jej trochę pomozy, ale w końcu to on powinien o tym pomyśleć. Wkońcu to jego matka, ja jako synowa się z nią kontaktuje, pytam jak się czuję i tutaj moja rola się kończy.
Panią dyr też odpuszczam. Rozumiem, że nie warto o niej mówić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości