![]() |
#2851 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Wyspa Tajemnic. W porównaniu z książką rzeczywiście dobry.
![]() Zakończenie daje widzowi, to co nieczęsto ma podane na tacy w produkcjach tego typu, możliwość zastanowienia się oraz dyskusji po. Mając do wyboru film i książkę, wybiorę to drugie, może dlatego że również nie jestem specjalną fanką DiCaprio, Nie umniejszając jego dorobku aktorskiego, tego jakim jest człowiekiem, ani też całej masy innych decydujących o nim czynników. Po prostu nie mój typ. Spieranie się na temat sympatii/antypatii bez względu na to, czy się je podziela, czy też nie jest zupełnie pozbawione sensu w sytuacji, gdy absolutnie każdy ma prawo do swoich własnych i nikt przecież uzasadniać tego nikomu nie musi. Nie jest także nigdzie powiedziane, że za jakiś czas komuś się nie odmieni. Całokształt 8/10. Według mnie. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2010-03-29 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. To że ktoś drażni nas swoim wyglądem, sposobem poruszania się czy mimiką twarzy nie powinno wpływać na to jak oceniamy go jako aktora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Wtajemniczenie
|
Di Caprio to przede wszystkim Co gryzie Gilberta Grape'a.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
A co do najnowszego filmu DiCaprio Wyspa tajemnic to też się wypowiem, bo właśnie wczoraj oglądałam
![]() ![]() No i w ogóle bardzo podobał mi się ten film, wciągnął od razu i utrzymywał moje zainteresowanie do końca.
#2856 |
Raczkowanie
|
"Czarny Prawie Granatowy" - dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sie zaczailyscie w sumie ![]() Wczoraj obejrzalem i eeeee takie troche ![]() Z jednej strony, minusy: glowny bohater operuje z gracja ciezkiego czolgu w skladzie porcelany. Po prostu robi niemal publiczna breje i rozpierduche, ja zawsze postrzegalem takich tajnych agenciorow jako dzialajacych bardziej subtelnie. No ale luz, chlop jest zdesperowany, to go niby tlumaczy... ale wtedy z kolei dziwi, ze nie probuje skorzystac z pomocy - bo moglby znalezc zarowno ludzi jak i dodatkowe srodki. Troche mi sie to gryzlo, ale luz. Kolejna sprawa - niestety film sie nie ustrzegl troche od "zabili go i uciekl", np. w budynku jest tysiacpiecsetstodziewiecs et zlych panow, glowny bohater radzi sobie z nimi bez problemu. Co do pozytywow - calkiem ciekawa fabula, z tym jest lepiej niz zwykle, zdecydowanie wartka akcja. Suma sumarum jakies ~7/10, fajnie sie oglada, ale spodziewalem sie troszke wiecej. ---------------- Co do DiCaprio - aktor dobry, filmy w ktorych gra zwykle ciekawe. Tak czy siak - nie trawie go. Za twarz ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-03-29 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Wtajemniczenie
|
Lubię Leosia. Za całokształt. Lśni i w tym lśnieniu jemu podobny jest np. Robert Downey Jr. (takie moje całkowicie subiektywne odczucia). Gdzieś czytałam wywiad z Johnem Malkovichem, w którym wypowiadał się na temat aktorstwa di Caprio. Jak to na planie Leo stał sobie w kącie zajęty ożywioną rozmową z kimś i kiedy przychodziła jego kolej - po prostu grał po czym wracał do "swojego" kąta... i tak w kółko. I jakby drugi biegun - Dustin Hoffman, świetny aktor swoją drogą. Do legendy przeszły słowa Laurence Oliviera, który grał z nim w "Maratończyku" J. Schlesingera i poirytowany tym, że Hoffman "wczuwa" się w rolę nie śpiąc trzy noce z rzędu i tym podobne tortury na sobie (i innych) uskutecznia, żeby się uwiarygodnić na ekranie, zapytał: "Na litość boską, a nie może pan tego po prostu zagrać?" (czy jakoś tak ;-)))
No właśnie ![]() Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2010-03-29 o 18:16 Powód: "i" |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię Leonarda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
Ktos tu pisał o Shaun of the Dead, a że jako fanka Hot Fuzz nie moglam go pominac, wiec obejrzalam. W porównaniu z Hot Fuzzem wypada baaardzo blado. Generalnie horrory u mnie odpadaja, wiec zombie nie przyjelo sie rowniez. kilka smiesznych scen. ale ogolnie bardzo srednio 5/10
Leonardo DiCaprio well well well, zazarta dyskusja sie rozwinela, ale o gustach sie nie dyskutuje. Jest bardzo dobrym aktorem, i nie mozna mu tego odebrac. Mnie uwiódl jako nastolatke w Romeo i Julii. A potem to juz polecialo (wylaczam Titanica). Wg mnie nie jest piekny ani pociagajacy ale wiarygodny! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w tym sensie są to dla mnie dwa diamenty o zbliżonym blasku, aktorzy co najmniej wybitni, z przebłyskami geniuszu. Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2010-03-29 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
No powiedzmy sobie szczerze : choćby mu zrysować buzię szramami, choćby mu zgolić brwi, rzęsy i zarost, choćby mu wyhodować trądzik, no cholera, choćby nie wiem co mu zrobić, zawsze pozostanie mu ta chłopięca, nie-męska twarzyczka. I ta właśnie twarzyczka należy do takich, które można kochać, nienawidzić, lub przyjąć jako fakt i przejść obok tego obojętnie. Ja należę do ostatniej grupy, bo ciężko we mnie wzbudzić antypatię samą twarzą
![]() Za co ja lubię Leonarda? Bo wiem, że jak obejrzę film z jego udziałem to się nie zawiodę. Ma chłopak nosa (i wyrobioną markę) do wybierania naprawdę dobrych hollywoodzkich produkcji, i mimo że czasami inni aktorzy przyćmiewają jego grę (Kate Winslet w "Drodze do szczęścia" jest niepokonana), to filmy z jego udziałem są prawie, prawie zawsze dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Od podkówek pod oczami jest charakteryzacja
![]() ![]() ![]() Obu w.w. aktorów b. lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
I love you, man- zacznijmy od tego,ze jestem fanka komedii. Zobaczylam ten tytul w rankingu najlepszych komedii roku. I wcale sie nie dziwie!
![]() Bo obejrzeniu filmu "Knocked up"(Wpadka) mam wrazenie,ze tamtych aktorow widze non stop! Jak np glowny bohater i..jego nowy najlepszy przyjaciel. No wlasnie. Otoz jest sobie para i postanawiaja sie pobrac. Problem w tym,ze przyszly pan mlody ...nie ma wielu przyjaciol. A raczej nie ma w ogole. Jest normlanym,spokojnym facetem, nieco niesmialym, i kolezanki jego dziewczyny sie nabijaja jak rowniez nieco i sama ona. Facet postanawia...znalezsc sobie najlepszego kumpla,ktorego poprosi potem o bycie druzba ![]() Fabula super, bardzo zakrecone akcje nieraz, jest sie z czego posmiac ale tez uczy jak nalezy byc tolerancyjnym wobec swojego partnera a takze o sile przyjazni miedzy facetami! Polecam fankom komedii ![]()
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2010-03-30 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Zamiana - polski film z 2009 roku. Pan Prezydent jest prawdziwym szeryfem Rzeczpospolitej, ma blisko dziewięćdziesięcioprocent owe poparcie narodu, jest legendą, jest wysportowanym supermacho, który potrafi sam obezwładnić zamachowca i który bardzo lubi kobiety. Pani Prezydentowa spędza samotnie wieczory odliczając dni uciekającej młodości. To z filmwebu. Niby chodza glosy, ze ta komedia to cos innego i jakis powiew swiezosci. Owszem powiw byl ale nic innego. Nudnawy. A daloby sie wycisnac wiecej z niego. 5/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałam Zamianę, wynudziłam się porządnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to o czym piszesz to poświęcenie dla roli. Są aktorzy, którzy muszą poczuć coś na własnej skórze, żeby dobrze to zagrać. Co nie znaczy, że bez tego nie da się wiarygodnie przedstawić postaci. Podejrzewam, że jak by im to w kość nie dało to często traktują to też jako przygodę, szkołę przetrwania, uroki zawodu, zwał jak zwał. Są też tacy aktorzy, którzy nie chcą lub nie potrzebują takich prawdziwych smaczków i po prostu grają. To dokładnie jak w każdym innym zawodzie. Są lekarze, którzy po ogłoszeniu godziny zgonu idą pograć w darta i są tacy, którzy będą analizować, sprawdzać, zarwą kilka nocy i nigdy tak naprawdę z pracy nie wyjdą. Do puki dobrze wykonują zawód są tak samo dobrymi lekarzami, aktorami czy dziennikarzami. Gorzej jak to wpływa na życie osobiste, gdzie nie są już sami. No ale nie od dziś wiadomo, że aktorzy to straszni egocentrycy, więc po czasie problem rozwiązuje się niejako sam ![]() Co do Dicaprio, dla mnie jest to porządny aktor, który gwarantuje, że nie stracę czasu na chłam. I trochę dziwi mnie to jechanie po Titanicu, 99% tych co tak narzekają, że laluś, "leoś" , chłoptaś to same smarkały w chusteczkę jak się chłopak drzwi puścił i łezki ocierały na "my heart will go on" ![]() A żeby tak całkiem nie odbiegać od tematu ![]() Alicja w krainie czarów: Kiedyś, dawno, dawno temu w którejś z wcześniejszych części wątku wspominałam, że jestem totalną fanką Johnnego i to się do dnia dzisiejszego nie zmieniło. Dodatkowo jego duet z Burtonem to dla mnie mieszanka orgazmiczna, więc jestem tu bardzo subiektywna. Film podobał mi się niezmiernie, kraina czarów zachwycała, jestem pod wrażeniem, że mimo takiego wpływu Disneya udało się Burtonowi przemycić trochę grozy. Aktorzy dali radę, szczególnie Helena Bonham Carter w roli czerwonej królowej. Teraz czekam na animowaną "Rodzinę Adamsów" ![]() The fourth kind (Czwarty stopień) - W końcu ciekawy film o tematyce kontaktów pozaziemskich. Nie wnikam ile w nim z prawdy, na ile materiały użyte w filmie są prawdziwe. Dla mnie film był po prostu dobry. Trzymał w napięciu, materiały "prawdziwe" ciekawie wplecione w fabułę filmu. Co wg. mnie istotne, nikt nie rzuca mi zielonymi ludzikami w twarz (jak choćby w "Znakach" gdzie kosmici wyglądali jak cyrkowcy w lajkrowych kostiumach ![]() ![]() District9 - Matko jak ja się przed tym filmem broniłam. Przeczytałam kilka recenzji (tak, tak, tu na wizażu ![]() Akurat same b. wysokie noty, ale nie oznacza to,że mi się wszystko podoba. Po prostu jak coś mi się nie podoba to nie mam za wiele na ten temat do powiedzenia ![]() ![]()
![]() |
#2871 |
Rozeznanie
|
drugi raz obejrzałam Memento i chyba muszę zaprzestać przypominania sobie filmów, bo praktycznie w każdym przypadku ocena spada. To, co kiedyś zachwycało, teraz się przejadło. Pomysł oczywiście bardzo dobry, ale Nolan miał chyba lekki problem z rozegraniem fabuły. Miało być zaskakująco i nowatorsko, a czasem wychodziło trochę pretensjonalnie. Mimo tego- 8/10
#2872 |
Rozeznanie
|
Possession: Obraz opowiada historię kobiety, której mąż i jego brat ulegają poważnemu wypadkowi samochodowemu. Obaj zapadają w śpiączkę. Po jakimś czasie budzi się z niej brat męża, który jest przekonany, iż kobieta jest jego żoną...
Myślałam, że będzie gorszy, co prawda arcydziełem tego nie nazwę, ale można spokojnie obejrzeć. Dla mnie 6/10 ![]()
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Hurt Locker 10/10
cholernie dobry film, według mnie pozycja obowiązkowa dla każdego i rozumiem dlaczego dostał Oskary; scena w supermarkecie bezbłędna ![]()
#2875 |
Zadomowienie
|
Apropo DiCaprio, bo widzę że dyskusja ma miejsce. Wiele razy spotkałam się z osobami, które jakoś nieszczególnie za Nim przepadają, nie podoba im się maniera z jaką gra. Osobiście, straaaasznie lubię i cenię Leosia. Jest naprawdę dobrym aktorem, po pierwsze, a po drugie wybiera dobre produkcje, dobrych reżyserów.
Ponadto, nie każdy może zagrać u Scorsese, a DiCaprio zagrał już w kilku jego filmach - Aviator (który moim zdaniem jest rewelacyjny i rola Leosia także super), Gangi Nowego Jorku, Infiltracja. Świetna rola w Krwawym diamencie, w Złap mnie, jeśli potrafisz, Drodze do szczęścia. Według mnie, zaszufladkowanie Go pod tytułem 'Titanic' jest bardzo krzywdzące dla Niego, ponieważ ma na swoim koncie wiele lepszych ról, co nie zmienia faktu, że w Titanicu był również baardzo dobry. Krótko - według mnie jeden z czołowych aktorów w ostatnim czasie. Nie czepia się badziewiastych produkcji, komedii romantycznych, gra u najlepszych i wśród najlepszych - a to o czymś świadczy. I po wczorajszym obejrzeniu Wyspy Tajemnic, utwierdzam się w tym, co napisałam powyżej - Leoś jest świetny, strasznie podoba mi się jego gra aktorska. A sam film cóż, po obejrzeniu wstałam i jedyne co mi się nasunęło na usta to 'REWELACJA'. Istotnie, film jest rewelacyjny. Jeden z lepszych, jakie ostatnio oglądałam. Przez bite 2 godziny trzyma w napięciu cały czas, nie można wyjść chociażby na chwilę, bo się traci wątek. Bieg wydarzeń, a szczególnie końcówka baaardzo zaskakująca i niejednoznaczna - co daje fajne poczucie niepewności i w sumie nadal nie wiem jaką wersję przyjąć za właściwą. Arcydzieło. 10/10.
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Wtajemniczenie
|
Tajne przez poufne(Burn after reading) - dopiero teraz miałam okazję go obejrzeć, choć bardzo chciałam na to pójść do kina kiedy odbyła się premiera, jednak mi się nie udało i żałuję, bo to świetny film. Bardzo lubię komedie kryminalne, choć tutaj było więcej z kryminału niż z komedii, ale to nawet było w tym wszystkim właśnie fajniejsze. Świetna rola wszystkich aktorów, nie wspominając już o tym że gra tam sama aktorska śmietanka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
no i ja :d WYSPA TAJEMNIC.
nic dodać, nic ująć, dla mnie rewelka.
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
'Zaklęci w czasie'
i 'Coco before Chanel' wrażenia na moim blogu
#2880 |
Raczkowanie
|
Snatch.
O Cię.. ale się naśmiałam. Już dawno żaden film tak mnie nie rozbawił. Świetny scenariusz, dialogi pierwsza klasa. Trafił w moje poczucie humoru. Rewelacyjny Brad Pitt i jego cygański angielski ![]() 9/10
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.