..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::.. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 14:16   #4741
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..

hahahaha bo dieta powstala w sumie na rynek amerykanski a tam nie takie swinswta jadaja uwierz, widzialam na wlasne oczy

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 15:02   #4742
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
hahahaha bo dieta powstala w sumie na rynek amerykanski a tam nie takie swinswta jadaja uwierz, widzialam na wlasne oczy
No właśnie ja często zapominam o tym , że tam dieta nie oznacza tego samego co u nas dieta
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:41   #4743
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Widze, ze wysyp "starych plazowiczek" Jakos nie mam czasu was regularnie czytac tym bardziej pisac. Zanim sie zreszta wdroze kto jest kto to tez minie troche czasu.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
dZIĘKI, bardzo przydatne choć jak spojrzałam na te tabele to muszę przyznać, że moje jedzenie jest bardzo monotematyczne - z mięsa tylko drób, słodyczy żadnych- a już ta bita śmietana w sprayu mnie rozbroiła- ktoś zdrowo odżywiający w ogóle po takie coś sięga
Ale wiadomo tabele są ogólne, jednak jestem zdania, że śmietana w sprayu powinna być zabroniona bezwzględnie
Wiesz, raz od wielkiego dzwonu i smietana w sprayu nie zaszkodzi jesli codziennie odzywiasz sie zdrowo i dieta jest zbilansowana. Sama nie jadam takich wynalazkow ale uwazam, ze wszystko w rozsadnych ilosciach jest dla ludzi.

Cytat:
To ja też powtarzam ten błąd, może dlatego nie chudnę jak oczekiwałabym

Czyli mam rozumieć, że na śniadanie mogę pozwolić sobie na węgle -a później już do końca dnia nie....
Napiszcie mi proszę łopatologicznie- węgle II faza- to np. kromka pełnoziarnistego chleba i koniec ?
Ja mam ten problem, że jak wprowadzam węgle to nie umiem nad tym panować, folguję sobie i wszystko bierze w łeb
Musisz stopniowo wprowadzac wegle i powinnas ich jadac jak najwiecej. To jest troche taka pulapka, ze nie jemy wegli zlozonych z ziaren i zboz a pozniej zima gdy brak owocow to tyjemy bo naturalnie wegli wiecej w diecie. Weglowodany zlozone sa smaczne i niezbedne jako paliwko wiec nie nalzey ich unikac a nauczyc sie korzystac z tych dobrodziejstw racjonalnie. Najgorsza jest hustawka - bialko i warzywa cala wiosna i lato, wegle zima i tak w kolko. Dieta musi obfitowac w wegle, bialko i blonnik okragly rok

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Też nie wiem.
W dodatku to błędne myślenie, że w serkach wiejskich, mleku, serkach homo, jogurtach itp - jest mnóstwo białka i tym będą głównie się odżywiać na I fazie ( I 2 też)
A przecież w książce jest wyraźnie napisane na ile sobie można dziennie pozwolić - ze względu na to, że to głównie węgle tak naprawdę ( no w serku wiejskim to może nie aż tak, ale pozostałe to wiadomo). Tymczasem w jadłospisach mało co ryb, albo mięsa z kurczaka/indyka, jajek - a to przecież główne źródła pełnowartościowych białek.
Jedna malutka porcja dziennie to zdecydowanie za mało

Chyba sama po sobie stwierdzę, że do naprawdę zdrowego i świadomego odchudzania trzeba dojrzeć, bo inaczej można sobie krzywdę zrobić - zwłaszcza przy I fazie SB, bo jest naprawdę restrykcyjna.

A zdradzę Wam mój sekret, że po wakacjach chcę się zapisać na kurs z dietetyki Na wakacjach będę na niego zarabiać
Alez ci zazdroszcze, oczywiscie pozytywnie. Bedziesz nasza skarbnica wiedzy

Cytat:
No właśnie ja często zapominam o tym , że tam dieta nie oznacza tego samego co u nas dieta
Nie przesadzajmy. Dieta w kazdym jezyku i kraju znaczy to samo. Na calym swiecie sa ludzie, ktorzy dbaja o to co jedza i tacy ktorzy kupuja smieci, ktorych i u nas niemalo. Grunt to byc swiadomym konsumentem. Nam sie czasem wydaje, jak spedzimy kilka miesiecy czy lat w Chicago czy New York, ze Amerykanie to wlasnie ci ludzie, ktorych my widzimy a to zazwyczaj sa imigranci, nie gotujacy, i jedzacy byle co byle taniej. Cala Ameryka to nie te wielkie miasta molochy a okolo 300mln mieszkancow, z ktorych wiekszosc mieszka poza wielkimi konglomeratami miejskimi i odzywia sie normalnie.

Dziewczyny moze macie przepis na proste ciasteczka, ktore moge z wyciskarki do ciastek przygotowac? Machina nie ruszona i maka orkiszowa jasna czeka

Narobilyscie mi smaka tym pasztetem z fasoli a fasola w zamrazalniku. Chyba bede dzialac

Milego popoludnia i wieczoru
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:52   #4744
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie wiem.
W dodatku to błędne myślenie, że w serkach wiejskich, mleku, serkach homo, jogurtach itp - jest mnóstwo białka i tym będą głównie się odżywiać na I fazie ( I 2 też)
A przecież w książce jest wyraźnie napisane na ile sobie można dziennie pozwolić - ze względu na to, że to głównie węgle tak naprawdę ( no w serku wiejskim to może nie aż tak, ale pozostałe to wiadomo). Tymczasem w jadłospisach mało co ryb, albo mięsa z kurczaka/indyka, jajek - a to przecież główne źródła pełnowartościowych białek.
Jedna malutka porcja dziennie to zdecydowanie za mało

Chyba sama po sobie stwierdzę, że do naprawdę zdrowego i świadomego odchudzania trzeba dojrzeć, bo inaczej można sobie krzywdę zrobić - zwłaszcza przy I fazie SB, bo jest naprawdę restrykcyjna.

A zdradzę Wam mój sekret, że po wakacjach chcę się zapisać na kurs z dietetyki Na wakacjach będę na niego zarabiać
a wiesz może ile taki kurs kosztuje?tak pi razy drzwi

ale mi się zgrzeszyło-mimo,że dziś ładnie jadłam to chyba dlatego,że jestem przed @ i mi się parę cukierków zjadło (galaretki w czekoladzie) ehh
świat się nie zawalił,ale szkoda,że uległam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:56   #4745
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Polecam jeszcze pomidorki koktailowe, np koralik. Cudo. Miałam na balkonie w tamtym roku pyszne i nie zajmują dużo miejsca

U mnie waga coś jakby lekko w dół ruszyła, ale na razie w to nie wierzę Nie wiem czy do sernika dodać fruktozę, czy brązowy cukier. Dodam tylko pół szklanki bo nie lubię za słodkiego, rodzinka też.

Aktaga kasza dozwolona w 2 fazie pół szklanki na porcję, każda prócz manna i kukurydziana
myśle ze lepiej juz brązowy.
fruktoza nie jest ponoc najkorzystniejszym cukrem (najłatwiejz wszystkich cukrów przerabiana jest w tłuszcz)
Ja tez czaami pozwalam sobie na brązowy cukier

A ja zaczynam jutro pichcic
a w piatek serniczek mmmmm
Stary 2010-03-31, 17:57   #4746
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Nam sie czasem wydaje, jak spedzimy kilka miesiecy czy lat w Chicago czy New York, ze Amerykanie to wlasnie ci ludzie, ktorych my widzimy a to zazwyczaj sa imigranci, nie gotujacy, i jedzacy byle co byle taniej. Cala Ameryka to nie te wielkie miasta molochy a okolo 300mln mieszkancow, z ktorych wiekszosc mieszka poza wielkimi konglomeratami miejskimi i odzywia sie normalnie.
Papraczku ale otylosc panujaca w stanach nie znajduje sie tylko w wielkich aglomeracjach

poza tym uwazam ze Amerykanie uwielbiaja duuzo jesc [zreszta oni wg mnie maja jakas manie wielkosci bo wszystko musza miec najwieksze hahahaha] podam glupi przyklad McDonalda
u nich najmniejszy zestaw to u nas najwiekszy i to nie jest zart!!!!

Stary 2010-03-31, 18:53   #4747
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Agee otylosc jest i w wielkiej brytanii i we francji i nas pewnie tez czeka bo dotyczy krajow rozwijajacych sie i tych, ktore witaja wielu imigrantow. Swiadomi konsumenci tez sa wszedzie i uogolnianie uwazam, ze jest krzywdzace bo biali amerykanie jakich znam nie jedza smieci, podobnie jak ich Polscy czy Niemieccy odpowiednicy, natomiast w Donkin Donuts widze, ze stoluja sie czesto ubozsi afroamerykanie, ktorzy nie gotuja w domach. Wyksztalceni mieszkajacy w lepszych dzielnicach sa juz szczupli i jedza lepiej. Mieszkam tam w dzielnicy gdzie niedaleko jest wielu Hindusow, ktorzy sa szczupli, natomiast przybysze z Ameryki lacinskiej to znow smieciowe jedzenie i to czesto w metrze czy na srodku ulicy. Mysle, ze rasowo to sie jakos rozklada i srodowiskowo. Ludzie, ktorzy cenia sobie gotowanie, przyprawy badz kulinarna sztuka sa czescia ich kultury zawsze beda odzywiac sie zdrowiej. Nasz narod tez specjalnie nie jest kulinarnie rozwiniety, czesciowo komuna zabila w nas dobre tradycje. Za to Polacy czesto wykonuja ciezkie prace fizyczne i jedza nasze specjaly i choc sa szczupli ogolnie to jednak brzuszyska maja piwne To prawda, ze 60% spoleczenstwa jest otyla ale patrzac na statystyki to przoduja ubozsze grupy etniczne, bo i one tez przewazaja. Coraz wiecej ludzi mowi po hiszpansku i coraz wiecej jest afroamerykanow. I oni przewazaja w statystykach kryminalnych i jesli chodzi o otylosc rowniez. Pamietam, jak mielismy probe wlamania do meiszkania to policjantka najpierw mnie zapytala o to jakiej rasy byl wlamywacz czy "latino or black". Wydalo mi sie to wtedy rasistowskie i krzywdzace, ale to jest poprostu wynik statystyk policyjnych

teliczku ja tez ostatnio demerare stosuje ale ja tylko po lyzeczce do wypiekow drozdzowych. Mam w planach te sliwki na winie zrobic ale wciaz to czerwone wytrawne winko gryzie mi sie z czekolada.

Agee jesli wyprobujesz sliwki z winem to daj znac jak wyszly.

Spadam na pilates
Stary 2010-03-31, 18:56   #4748
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam w ogóle nad studiami - Dietetyka albo trochę z innej beczki - Kosmetologia, Wizaż itp.
problem w tym, że ze mnie straszna noga jak chodzi o biologię, fizykę, chemię i matmę - czyli wszystko
A już np psychologia... Pomarzyć można.
Dostać się np na prywatne (dietetyka/kosmetologia, oczywiście nie mam na myśli medycyny) to nie problem ale później poradzić sobie z powyższą tematyką to niestety obawiam się, że temat nie do przeskoczenia...

Powodzenia
Stary 2010-03-31, 18:56   #4749
saming
Zakorzenienie

dygotko, z tego co ostatnio się orientowałam to kurs w granicach 2000zł.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 19:13   #4750
Acredo
Zadomowienie

Witam, mam pytanie
Wiecie może czy istnieje coś takiego jak dietetyczny/light ketchup ? Od zalania dziejów jadłam go do wszystkiego, nawet z nutellą więc widzicie, że go kocham:P

I jeszcze jedno, można jeść mleko w proszku odtłuszczone ?
Stary 2010-03-31, 19:31   #4751
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Ja myślałam w ogóle nad studiami - Dietetyka albo trochę z innej beczki - Kosmetologia, Wizaż itp.
problem w tym, że ze mnie straszna noga jak chodzi o biologię, fizykę, chemię i matmę - czyli wszystko
A już np psychologia... Pomarzyć można.
Dostać się np na prywatne (dietetyka/kosmetologia, oczywiście nie mam na myśli medycyny) to nie problem ale później poradzić sobie z powyższą tematyką to niestety obawiam się, że temat nie do przeskoczenia...

Powodzenia
e tam, zaden trud
jestem na III roku kosmetologii i wcale sie wiele nie wysilam. Dietetyke mam na zajeciach ale ze wzgledu na wiek doktora wykladajacego, informacje sa naprawde stare

Ja bym sie nad takim kursem zastanawoila pozadnie,czy sie oplaca, a napewno sprawdzic opinie, bo podzial calego zywienia na bialka, tluszcze, weglowodany to mozna samemu w ksiazce przeczytac. Ja jak narazie jestem troche zawiedziona tym przedmiotem, to samo mialam rok temu na biochemi, ale jeszcze 4 wyklady przede mna

poza tym mowi oczywiste rzeczy, nie pic napojow gazowanych itp, piramida zywnosci. Ale nie moglam go zrozumiec, mowil o tym zeby jesc rano bialy chleb, tak bialy, a razowy na wieczor bo powoduje produkcje gazow moze i prawda ale jako kolacje podal przyklad kromka bialego chlebka, ser zolty i kakao.
Stary 2010-03-31, 19:31   #4752
saming
Zakorzenienie

Kiedyś Kotlin miał keczup bez cukru.
Niestety od 1,5 roku go nie mogę spotkać, więc pewnie wycofano z produkcji, a z innych firm chyba nie ma.

Stary 2010-03-31, 19:35   #4753
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

A do czego dodajecie, co robicie z mleka w proszku?
Że tak nieśmiało się wtrącę

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 19:51   #4754
Acredo
Zadomowienie

znalazłam przepis na piernik i naleśniki z mleka w proszku i dlatego pytam
Stary 2010-03-31, 20:10   #4755
BjutifulGerl
Raczkowanie

Podchodzę do tej diety chyba siódmy raz i nigdy nie dotrwałam do końca pierwszej fazy zawsze z tego samego powodu. np dzisiaj jestem już 3 dzien na bezgrzesznej fazie I. dziś wróciłam z 1,5 godzinnej trasy rowerowej i mi się zakręciło w głowie. tak mi spadł cukier że aż się trzęsłam. Musiałam zrobić odskok od I fazy i zjadłam IIgofazowy makaron durum z serem chudym i suszonymi śliwkami. od razu poczułam się jak nowo narodzona... Od jutra nadal pierwsza faza....ale Dlaczego mi tak zawsze ciężko przejść bezgrzesznie przez pierwszą fazę..? Te napady osłabienia i mdłości mam za każdym razem jak prowadzę pierwszą fazę. może dlatego że przy okazji ćwiczę (ok 2 godzin dziennie) jak myślicie? poradźcie proszę bo jesteście prawdziwymi ekspertkami w tej diecie .

BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 20:24   #4756
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotko, z tego co ostatnio się orientowałam to kurs w granicach 2000zł.
czyli troszkę jednak kosztuje;/Niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić choć na pewno jest to ciekawe baardzo.3mam kciuki by Ci sie plan udał i żebyś go ukończyła

paprak-jak wygląda pilates? zastanawiałam się czy by się nie zapisać,ale nie wiem co dają faktycznie takie zajęcia-choć na pewno coś dają. Kiedyś coś czytałam,ale jednak opinie kogoś kto chodzi na te zajęcia będzie dla mnie wiarygodniejsza Ciekawa jestem jakie ćwiczenia się na nich wykonuje,czy są trudne,czy faktycznie jest się bardziej rozciągniętym,elastycznym ?

już niedługo święta i wooolne

BjutifulGerl a nie możesz zacząć od drugiej fazy?? Moim zdaniem zbyt dużo i zbyt intensywne ćwiczenia będą powodowały osłabienia.
Pewnie gdybym ja tak często i dużo ćwiczyła na I fazie tak samo by się kończyło...

tak z ciekawości-ile masz wzrostu,ile ważysz i ile masz lat?być może intensywnośc ćwiczeń na I fazie powinnaś zmniejszyć?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2010-03-31 o 20:31
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:29   #4757
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
e tam, zaden trud
jestem na III roku kosmetologii i wcale sie wiele nie wysilam. Dietetyke mam na zajeciach ale ze wzgledu na wiek doktora wykladajacego, informacje sa naprawde stare

Ja bym sie nad takim kursem zastanawoila pozadnie,czy sie oplaca, a napewno sprawdzic opinie, bo podzial calego zywienia na bialka, tluszcze, weglowodany to mozna samemu w ksiazce przeczytac. Ja jak narazie jestem troche zawiedziona tym przedmiotem, to samo mialam rok temu na biochemi, ale jeszcze 4 wyklady przede mna

poza tym mowi oczywiste rzeczy, nie pic napojow gazowanych itp, piramida zywnosci. Ale nie moglam go zrozumiec, mowil o tym zeby jesc rano bialy chleb, tak bialy, a razowy na wieczor bo powoduje produkcje gazow moze i prawda ale jako kolacje podal przyklad kromka bialego chlebka, ser zolty i kakao.
Ewelko alez ten czas leci, juz na trzecim roku jestes! Ja ciebie wicaz z kafeterii kojarze Mozesz nam czasem jakas wiedze kosmetyczna sprzedac Zebysmy piekniejsze byly

Cytat:
Napisane przez Acredo Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie
Wiecie może czy istnieje coś takiego jak dietetyczny/light ketchup ? Od zalania dziejów jadłam go do wszystkiego, nawet z nutellą więc widzicie, że go kocham:P

Mleko w proszku odtluszczone mozna

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
czyli troszkę jednak kosztuje;/Niestety nie bardzo mogę sobie pozwolić choć na pewno jest to ciekawe baardzo.3mam kciuki by Ci sie plan udał i żebyś go ukończyła

paprak-jak wygląda pilates? zastanawiałam się czy by się nie zapisać,ale nie wiem co dają faktycznie takie zajęcia-choć na pewno coś dają. Kiedyś coś czytałam,ale jednak opinie kogoś kto chodzi na te zajęcia będzie dla mnie wiarygodniejsza Ciekawa jestem jakie ćwiczenia się na nich wykonuje,czy są trudne,czy faktycznie jest się bardziej rozciągniętym,elastycznym ?

już niedługo święta i wooolne

BjutifulGerl a nie możesz zacząć od drugiej fazy?? Moim zdaniem zbyt dużo i zbyt intensywne ćwiczenia będą powodowały osłabienia.
Pewnie gdybym ja tak często i dużo ćwiczyła na I fazie tak samo by się kończyło...

tak z ciekawości-ile masz wzrostu,ile ważysz i ile masz lat?być może intensywnośc ćwiczeń na I fazie powinnaś zmniejszyć?
dygotko pilates jest WSPANIALY! Zadne fitnessy Tbc czy Body Builidng sie nie umywaja. Chodzilam wiele lat na roznosci a efektu srednie wciaz. Pilates po kilku godzinach daje ci pieknie zarysowane miesnie, maksymalnie rozluznia i czyni cialo elastycznym jak plastelina. Jednak zanim tak sie stanie musisz nauczyc sie panowac nad swoim cialem, cwiczyc miesniami a nie nadwyrezac kosci, odpowiednio oddychac i caly czas kontrolowac pozycje ciala. Niesamowicie wysmukla cialo, jest jak toner. I w przeciwienstwie do innych cwiczen kladzie nacisk na inne partie brzucha niz miesien prosty, ktory zazwyczaj mamy odstasjacy od brzuszkow. Mi naprawde kilka ladnych zajec zajelo kontrolowanie tego miesnia aby nie wyskakiwal i zeby inne miesnie pracowaly. I powiem ci, ze jak sie skupisz i przylozysz to jestes porzadnie zmeczona wbrew powszechnej opinii. Dzis bylam na dwoch godzinach. Na drugiej godzinie juz mnie miesnie piekly z rozgrzania i rozciagalam bez problemu poza granice moich mozliwosci, bo wczesniej myslalam, ze pewne cwiczenia nie sa dla mnie do opanowania az w takim stopniu. Z czystym sercem polecam jako weteranka fitnessu, silowni, basenu. Teraz pilates i nordic walking to moje ulubione zajecia

Dziewczyny pieke dzis chleb, moze wrzuce przepis w trakcie swiat na zmaczny wizaz bo chlebek na zakwasie smaczny i zdrowy
Stary 2010-03-31, 21:49   #4758
pani ćma
Zakorzenienie

w Lidlu jest czasami ketchum light Linessa.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:15   #4759
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
Podchodzę do tej diety chyba siódmy raz i nigdy nie dotrwałam do końca pierwszej fazy zawsze z tego samego powodu. np dzisiaj jestem już 3 dzien na bezgrzesznej fazie I. dziś wróciłam z 1,5 godzinnej trasy rowerowej i mi się zakręciło w głowie. tak mi spadł cukier że aż się trzęsłam. Musiałam zrobić odskok od I fazy i zjadłam IIgofazowy makaron durum z serem chudym i suszonymi śliwkami. od razu poczułam się jak nowo narodzona... Od jutra nadal pierwsza faza....ale Dlaczego mi tak zawsze ciężko przejść bezgrzesznie przez pierwszą fazę..? Te napady osłabienia i mdłości mam za każdym razem jak prowadzę pierwszą fazę. może dlatego że przy okazji ćwiczę (ok 2 godzin dziennie) jak myślicie? poradźcie proszę bo jesteście prawdziwymi ekspertkami w tej diecie .
nie jestem ekspertka ale mysle ze powinnas zaczac od 2 fazy lub zmniejszyc wysilek fizyczny.1 faza jest bardzo restrykcyjna i wiekszosc nei ma na niej za duzo sily wiec gdy tylko robi sie slabiej lepiej troche zwolnic
nie znam twoich jadlospisow ale moze jesz zbyt malo?malo kcal i dlatego slabniesz? bynajmniej ja tak chyba mialam potem gdy wprowadzilam wegle bylo juz duuuzo lepiej
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 23:22   #4760
saming
Zakorzenienie

paprak, mówisz, że polecasz Pilates? W takim razie muszę się zastanowić. Dorzuciłabym do biegania coś jeszcze. Zapewne siłownia od września, ale takie coś też byłoby fajne. Myślałam nad jogą, ale bez przekonania do tego podchodzę, a taki pilates to może jednak fajna sprawa.

Ewelka, wydaje mi się, że taki kurs to całkiem co innego niż jeden czy dwa przedmioty na kosmetologii. Tam gdzie chcę robić, dość pozytywne opinie są, no i potem kilka 'dodatkowych' specjalizacji jest, a mnie akurat interesuje żywienie przy aktywności fizycznej, sportowców itp.. Wiadomo, że w necie informacje to jedno (często sprzeczne, zwłaszcza na forach - gdzie ile osób tyle opinii), ale mieć dobre info z pierwszej ręki, to jednak co innego.

Stary 2010-03-31, 23:42   #4761
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ewelko alez ten czas leci, juz na trzecim roku jestes! Ja ciebie wicaz z kafeterii kojarze Mozesz nam czasem jakas wiedze kosmetyczna sprzedac Zebysmy piekniejsze byly
aj leci leci
Cytat:
Ewelka, wydaje mi się, że taki kurs to całkiem co innego niż jeden czy dwa przedmioty na kosmetologii. Tam gdzie chcę robić, dość pozytywne opinie są, no i potem kilka 'dodatkowych' specjalizacji jest, a mnie akurat interesuje żywienie przy aktywności fizycznej, sportowców itp.. Wiadomo, że w necie informacje to jedno (często sprzeczne, zwłaszcza na forach - gdzie ile osób tyle opinii), ale mieć dobre info z pierwszej ręki, to jednak co innego.

no napewno co innego, jednak ja w szkole sie zawiodlam

dziewczyny mam @ i czuje sie gruba, zwaze sie za 2-3 dni, to bedzie podsumowanie mojego miesiaca na SB bez zadnego ruchu,oprocz tancow w klubie nie czuje zeby efekty byly powalajace. Dlatego przez te wolne dni, spisuje co sie da, robie kilka dni I fazy i potem stopniowo wegle, bo tak sie zachlysnelam, ze jadlam owsianke, poźniej chleb,poźniej owoc i makaron czyli 4 porcje chce wprowadzic to pomalu, tak jak trzeba
Stary 2010-04-01, 00:12   #4762
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
paprak, mówisz, że polecasz Pilates? W takim razie muszę się zastanowić. Dorzuciłabym do biegania coś jeszcze. Zapewne siłownia od września, ale takie coś też byłoby fajne. Myślałam nad jogą, ale bez przekonania do tego podchodzę, a taki pilates to może jednak fajna sprawa.
Jak znam zycie, to przy twojej wadze i wzroscie laska z ciebie jest nieziemska ale powiem ci, ze przepieknie tonujaco dziala pilates na miesnie, ktore wyrobilas innymi cwiczeniami. Ja chodzac 60km tygodniowo z kijami mam wszedzie miesnie zwarte, zbite a pilates je rociaga i wygladza, tak ze pieknie sie rysuja a nie odstaja. Joga ponoc podobnie rozciaga ale nie wiem czy cwiczy wszystkie partie miesniowe. Na pilatesie jesli czlowiek panuje nad cialem to jest w stanie w krotkim czasie przepieknie wyrzezbic cialo. Chodze niecaly miesiac i na brzuchu w miejscu prostego miesnia brzucha mam juz wglebienie i rozwidla sie miesien. Uda nawet w stanie spoczynku rysuja sie, kolana i ramiona rowniez.

Dziewczyny ponawiam prosbe o prosty przepis SB na ciasteczka ala maszynkowe

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2010-04-01 o 00:15
Stary 2010-04-01, 00:14   #4763
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Aktaga kasza dozwolona w 2 fazie pół szklanki na porcję, każda prócz manna i kukurydziana
Pół szklanki po czy przed ugotowaniem?

Ja mam płytę z Pilatesem... Chyba się przemogę i zacznę robić te ćwiczenia skoro są takie fajne A czy któraś z Was robiła może ćwiczenia Tamilee Webb?
Stary 2010-04-01, 00:28   #4764
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Pół szklanki po czy przed ugotowaniem?

Ja mam płytę z Pilatesem... Chyba się przemogę i zacznę robić te ćwiczenia skoro są takie fajne A czy któraś z Was robiła może ćwiczenia Tamilee Webb?
tez myslalam o pilatesie kiedys ale ja, wyleczylam zerwane sciegna i bylabym poczatkujaca w cwiczeniach,moge juz spalac tluszcz. Co najlepsze? rowerki? przegladam od dawna strony internetowe z klubami fitness i ciemnosc widze

tamilee to ja na brzuch cwiczylam, daje wycisk! dzis juz wiem, ze źle cwiczylam
Stary 2010-04-01, 00:40   #4765
feline2
Zadomowienie

Cytat:

tamilee to ja na brzuch cwiczylam, daje wycisk! dzis juz wiem, ze źle cwiczylam
dlaczego źle? No Tamilee daje wycisk.... Ale ja to raczej ćwiczyłam "z doskoku"... Ciekawa jestem jakie efekty daje....
Stary 2010-04-01, 08:31   #4766
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Agee otylosc jest i w wielkiej brytanii i we francji i nas pewnie tez czeka bo dotyczy krajow rozwijajacych sie i tych, ktore witaja wielu imigrantow. Swiadomi konsumenci tez sa wszedzie i uogolnianie uwazam, ze jest krzywdzace bo biali amerykanie jakich znam nie jedza smieci, podobnie jak ich Polscy czy Niemieccy odpowiednicy, natomiast w Donkin Donuts widze, ze stoluja sie czesto ubozsi afroamerykanie, ktorzy nie gotuja w domach. Wyksztalceni mieszkajacy w lepszych dzielnicach sa juz szczupli i jedza lepiej. Mieszkam tam w dzielnicy gdzie niedaleko jest wielu Hindusow, ktorzy sa szczupli, natomiast przybysze z Ameryki lacinskiej to znow smieciowe jedzenie i to czesto w metrze czy na srodku ulicy. Mysle, ze rasowo to sie jakos rozklada i srodowiskowo. Ludzie, ktorzy cenia sobie gotowanie, przyprawy badz kulinarna sztuka sa czescia ich kultury zawsze beda odzywiac sie zdrowiej. Nasz narod tez specjalnie nie jest kulinarnie rozwiniety, czesciowo komuna zabila w nas dobre tradycje. Za to Polacy czesto wykonuja ciezkie prace fizyczne i jedza nasze specjaly i choc sa szczupli ogolnie to jednak brzuszyska maja piwne To prawda, ze 60% spoleczenstwa jest otyla ale patrzac na statystyki to przoduja ubozsze grupy etniczne, bo i one tez przewazaja. Coraz wiecej ludzi mowi po hiszpansku i coraz wiecej jest afroamerykanow. I oni przewazaja w statystykach kryminalnych i jesli chodzi o otylosc rowniez. Pamietam, jak mielismy probe wlamania do meiszkania to policjantka najpierw mnie zapytala o to jakiej rasy byl wlamywacz czy "latino or black". Wydalo mi sie to wtedy rasistowskie i krzywdzace, ale to jest poprostu wynik statystyk policyjnych

Agee jesli wyprobujesz sliwki z winem to daj znac jak wyszly.

oczywiscie ze dam!
zgadzam sie Papraczku w 100%... ja wiem ze statystyki przemawiaja ale mnie wlasnie to uderzylo jak przyjechalam do stanow... ze niby kraj taki demokratyczny i tak zroznicowany jezeli chodzi o narodowosci a chyba w nim najwiekszy rasizm panuje...
ale wiesz co tez zauwazylam... juz nie w ilosci grubasow co w jakosci ze polskie grubasy to sa takie napakowane zazwyczaj, ubite, a amerykanscy to tacy ociekajacy tluszczem... wiesz o co mi chodzi? tlusz sie wylewa z kazdej mozliwej szczeliny w ciuchach...
to w ameryce po raz pierwszy zobaczylam ze mozliwe sa faldy tluszczu na przedramieniu!!!

Cytat:
Napisane przez Acredo Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie

ja zamiast ketchupu jem teraz koncentrat pomidorowy i nawet jak znajdziesz taki ketchup dietetyczny/light to sprawdz jeszcze czy nie zawiera cukru
mleko odtluszczone mozna jesc

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
wg mnie lepiej od razu przejsc na II skoro tak intensywnie cwiczysz

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
w Lidlu jest czasami ketchum light Linessa.
dobrze wiedziec a nie zawiere cukru?

Cytat:
dziewczyny mam @ i czuje sie gruba, zwaze sie za 2-3 dni, to bedzie podsumowanie mojego miesiaca na SB bez zadnego ruchu,oprocz tancow w klubie nie czuje zeby efekty byly powalajace. Dlatego przez te wolne dni, spisuje co sie da, robie kilka dni I fazy i potem stopniowo wegle, bo tak sie zachlysnelam, ze jadlam owsianke, poźniej chleb,poźniej owoc i makaron czyli 4 porcje chce wprowadzic to pomalu, tak jak trzeba
a jeszcze lepiej planowac na kartce co sie bedzie jadlo w ciagu dnia i twardo sie tego trzymac wtedy na pewno Twoje porcje beda takie jak powinny byc bo z gory beda przemyslane

a ja Kochane sie doczekalam!!!!! dzisiaj waga ruszyla i 700g w dol!!!
a nadprogramowego nabytego w zwiazku z przejsciem na SB 1,5 kg zostalo jeszcze tylko 800g! mam zamiar przegonic je w ciagu tygodnia

jedzonko na dzis:

S: salatka z brokulow, kalafiora i 2 jajek z sosem jogurtowo-majonezowym
P: wiesniak + batonik owsiany home-made
O: cycek z fasolka szparagowa
K: salata, feta, pomidor, ogorek

Stary 2010-04-01, 09:13   #4767
Fancy Rebel
Zadomowienie

Ah, a ja w pełnej euforii pragnę poinformować,że jestem już na trzecim dniu. Mam obawy przed świętami, bo ten dziki spęd i wszelkie możliwe okazje na stole będą jawiły się jako możliwość pokusy, tudzież złamania diety, ale tym razem będzie inaczej. Jest motywacja, jest zapał, więc innej opcji w tym aspekcie nie przewiduję

Pilatesu osobiście nigdy nie próbowałam. Mięśni nie mam, więc nie byłoby nawet co zarysować
Ale biorę pod uwagę możliwość jogging co tygodniowy, lub nawet częstszy w miarę możliwości czasowych,ale mam opory.
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:33   #4768
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Agee otylosc jest i w wielkiej brytanii i we francji i nas pewnie tez czeka bo dotyczy krajow rozwijajacych sie i tych, ktore witaja wielu imigrantow. Swiadomi konsumenci tez sa wszedzie i uogolnianie uwazam, ze jest krzywdzace bo biali amerykanie jakich znam nie jedza smieci, podobnie jak ich Polscy czy Niemieccy odpowiednicy, natomiast w Donkin Donuts widze, ze stoluja sie czesto ubozsi afroamerykanie, ktorzy nie gotuja w domach. Wyksztalceni mieszkajacy w lepszych dzielnicach sa juz szczupli i jedza lepiej. Mieszkam tam w dzielnicy gdzie niedaleko jest wielu Hindusow, ktorzy sa szczupli, natomiast przybysze z Ameryki lacinskiej to znow smieciowe jedzenie i to czesto w metrze czy na srodku ulicy. Mysle, ze rasowo to sie jakos rozklada i srodowiskowo. Ludzie, ktorzy cenia sobie gotowanie, przyprawy badz kulinarna sztuka sa czescia ich kultury zawsze beda odzywiac sie zdrowiej. Nasz narod tez specjalnie nie jest kulinarnie rozwiniety, czesciowo komuna zabila w nas dobre tradycje. Za to Polacy czesto wykonuja ciezkie prace fizyczne i jedza nasze specjaly i choc sa szczupli ogolnie to jednak brzuszyska maja piwne

Spadam na pilates
Pewnie wiesz najlepiej skoro tam mieszkasz nie będę się spierać, ja operuję stereotypami w tej kwestii, co dodatkowo potęgują oglądane programy w Tv- typu Strażnicy Wagi
To czym tam się karmią Ci ludzie jest dla mnie niewyobrażalne, nie wiedziałam nigdy u żadnego naszego rodaka, nawet największego abnegata dietetycznego
A skąd niby ta teoria, że komuna zabiła w nas dobre tradycje ?

Ja tam uważam, że w Polsce ze swiadomością żywieniową jest bardzo dobrze, nie znam osoby z mojego bliskiego otoczenia, dla której kwestie diety, zdrowego trybu życia, ruchu byłyby obojętne - chyba że ja się otaczam tylko takimi osobami

Odnośnie Sb, na wagę nie wchodzę- bo się popsuła i czeka mnie zakup nowej , ale cm spadają, co mnie bardzo cieszy, widać i czuć w ciuchach Wczoraj byłam we włoskiej knajpce i zjadłam tylko sałatkę light, z grillowanym kurczakiem i furą sałaty- ale byłam twarda a tyle specjałów kusiło
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:38   #4769
feline2
Zadomowienie

Cytat:
ale wiesz co tez zauwazylam... juz nie w ilosci grubasow co w jakosci ze polskie grubasy to sa takie napakowane zazwyczaj, ubite, a amerykanscy to tacy ociekajacy tluszczem... wiesz o co mi chodzi? tlusz sie wylewa z kazdej mozliwej szczeliny w ciuchach...
to w ameryce po raz pierwszy zobaczylam ze mozliwe sa faldy tluszczu na przedramieniu!!!

a ja zauważyłam (może niesłusznie), że więcej "zapuszczonych" ludzi jest w WB niż w USA.... W USA jednak, oprócz osób grubych, jest dużo bardzo zadbanych i szczupłych osób

a jeszcze lepiej planowac na kartce co sie bedzie jadlo w ciagu dnia i twardo sie tego trzymac wtedy na pewno Twoje porcje beda takie jak powinny byc bo z gory beda przemyslane

kurcze ja też muszę zacząć planować, ale jakoś mi to nie idzie...

a ja Kochane sie doczekalam!!!!! dzisiaj waga ruszyla i 700g w dol!!!
a nadprogramowego nabytego w zwiazku z przejsciem na SB 1,5 kg zostalo jeszcze tylko 800g! mam zamiar przegonic je w ciagu tygodnia
Gratuluje!!!

Edytowane przez feline2
Czas edycji: 2010-04-01 o 09:40
feline2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:44   #4770
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedziec a nie zawiere cukru?
nie wiem, bo nigdy nie kupowalam Wiem o nim, bo czesto kupuje w Lidlu i go widzialam, poza tym dziewczyny na Dukanie go kupowaly.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości