|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
hahahaha bo dieta powstala w sumie na rynek amerykanski a tam nie takie swinswta jadaja
uwierz, widzialam na wlasne oczy
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4743 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Widze, ze wysyp "starych plazowiczek"
Jakos nie mam czasu was regularnie czytac tym bardziej pisac. Zanim sie zreszta wdroze kto jest kto to tez minie troche czasu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny moze macie przepis na proste ciasteczka, ktore moge z wyciskarki do ciastek przygotowac? Machina nie ruszona i maka orkiszowa jasna czeka ![]() Narobilyscie mi smaka tym pasztetem z fasoli a fasola w zamrazalniku. Chyba bede dzialac ![]() Milego popoludnia i wieczoru
|
||||
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi się zgrzeszyło-mimo,że dziś ładnie jadłam to chyba dlatego,że jestem przed @ i mi się parę cukierków zjadło (galaretki w czekoladzie) ehh świat się nie zawalił,ale szkoda,że uległam
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fruktoza nie jest ponoc najkorzystniejszym cukrem (najłatwiejz wszystkich cukrów przerabiana jest w tłuszcz) Ja tez czaami pozwalam sobie na brązowy cukier A ja zaczynam jutro pichcic ![]() a w piatek serniczek mmmmm
|
|
#4746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poza tym uwazam ze Amerykanie uwielbiaja duuzo jesc [zreszta oni wg mnie maja jakas manie wielkosci bo wszystko musza miec najwieksze hahahaha] podam glupi przyklad McDonalda ![]() u nich najmniejszy zestaw to u nas najwiekszy
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Wtajemniczenie
|
Agee otylosc jest i w wielkiej brytanii i we francji i nas pewnie tez czeka bo dotyczy krajow rozwijajacych sie i tych, ktore witaja wielu imigrantow. Swiadomi konsumenci tez sa wszedzie i uogolnianie uwazam, ze jest krzywdzace bo biali amerykanie jakich znam nie jedza smieci, podobnie jak ich Polscy czy Niemieccy odpowiednicy, natomiast w Donkin Donuts widze, ze stoluja sie czesto ubozsi afroamerykanie, ktorzy nie gotuja w domach. Wyksztalceni mieszkajacy w lepszych dzielnicach sa juz szczupli i jedza lepiej. Mieszkam tam w dzielnicy gdzie niedaleko jest wielu Hindusow, ktorzy sa szczupli, natomiast przybysze z Ameryki lacinskiej to znow smieciowe jedzenie i to czesto w metrze czy na srodku ulicy. Mysle, ze rasowo to sie jakos rozklada i srodowiskowo. Ludzie, ktorzy cenia sobie gotowanie, przyprawy badz kulinarna sztuka sa czescia ich kultury zawsze beda odzywiac sie zdrowiej. Nasz narod tez specjalnie nie jest kulinarnie rozwiniety, czesciowo komuna zabila w nas dobre tradycje. Za to Polacy czesto wykonuja ciezkie prace fizyczne i jedza nasze specjaly i choc sa szczupli ogolnie to jednak brzuszyska maja piwne
To prawda, ze 60% spoleczenstwa jest otyla ale patrzac na statystyki to przoduja ubozsze grupy etniczne, bo i one tez przewazaja. Coraz wiecej ludzi mowi po hiszpansku i coraz wiecej jest afroamerykanow. I oni przewazaja w statystykach kryminalnych i jesli chodzi o otylosc rowniez. Pamietam, jak mielismy probe wlamania do meiszkania to policjantka najpierw mnie zapytala o to jakiej rasy byl wlamywacz czy "latino or black". Wydalo mi sie to wtedy rasistowskie i krzywdzace, ale to jest poprostu wynik statystyk policyjnych ![]() teliczku ja tez ostatnio demerare stosuje ale ja tylko po lyzeczce do wypiekow drozdzowych. Mam w planach te sliwki na winie zrobic ale wciaz to czerwone wytrawne winko gryzie mi sie z czekolada. Agee jesli wyprobujesz sliwki z winem to daj znac jak wyszly. Spadam na pilates
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem w tym, że ze mnie straszna noga jak chodzi o biologię, fizykę, chemię i matmę - czyli wszystko A już np psychologia... Pomarzyć można. Dostać się np na prywatne (dietetyka/kosmetologia, oczywiście nie mam na myśli medycyny) to nie problem ale później poradzić sobie z powyższą tematyką to niestety obawiam się, że temat nie do przeskoczenia... Powodzenia
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
dygotko, z tego co ostatnio się orientowałam to kurs w granicach 2000zł.
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Witam, mam pytanie
Wiecie może czy istnieje coś takiego jak dietetyczny/light ketchup ? Od zalania dziejów jadłam go do wszystkiego, nawet z nutellą więc widzicie, że go kocham:P I jeszcze jedno, można jeść mleko w proszku odtłuszczone ?
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem na III roku kosmetologii i wcale sie wiele nie wysilam. Dietetyke mam na zajeciach ale ze wzgledu na wiek doktora wykladajacego, informacje sa naprawde stare Ja bym sie nad takim kursem zastanawoila pozadnie,czy sie oplaca, a napewno sprawdzic opinie, bo podzial calego zywienia na bialka, tluszcze, weglowodany to mozna samemu w ksiazce przeczytac. Ja jak narazie jestem troche zawiedziona tym przedmiotem, to samo mialam rok temu na biochemi, ale jeszcze 4 wyklady przede mna ![]() poza tym mowi oczywiste rzeczy, nie pic napojow gazowanych itp, piramida zywnosci. Ale nie moglam go zrozumiec, mowil o tym zeby jesc rano bialy chleb, tak bialy, a razowy na wieczor bo powoduje produkcje gazow moze i prawda ale jako kolacje podal przyklad kromka bialego chlebka, ser zolty i kakao.
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś Kotlin miał keczup bez cukru.
Niestety od 1,5 roku go nie mogę spotkać, więc pewnie wycofano z produkcji, a z innych firm chyba nie ma.
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
A do czego dodajecie, co robicie z mleka w proszku?
Że tak nieśmiało się wtrącę
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam przepis na piernik i naleśniki z mleka w proszku
i dlatego pytam
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
Podchodzę do tej diety chyba siódmy raz i nigdy nie dotrwałam do końca pierwszej fazy zawsze z tego samego powodu. np dzisiaj jestem już 3 dzien na bezgrzesznej fazie I. dziś wróciłam z 1,5 godzinnej trasy rowerowej i mi się zakręciło w głowie. tak mi spadł cukier że aż się trzęsłam. Musiałam zrobić odskok od I fazy i zjadłam IIgofazowy makaron durum z serem chudym i suszonymi śliwkami. od razu poczułam się jak nowo narodzona... Od jutra nadal pierwsza faza....ale Dlaczego mi tak zawsze ciężko przejść bezgrzesznie przez pierwszą fazę..? Te napady osłabienia i mdłości mam za każdym razem jak prowadzę pierwszą fazę. może dlatego że przy okazji ćwiczę (ok 2 godzin dziennie) jak myślicie? poradźcie proszę bo jesteście prawdziwymi ekspertkami w tej diecie .
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paprak-jak wygląda pilates? zastanawiałam się czy by się nie zapisać,ale nie wiem co dają faktycznie takie zajęcia-choć na pewno coś dają. Kiedyś coś czytałam,ale jednak opinie kogoś kto chodzi na te zajęcia będzie dla mnie wiarygodniejsza Ciekawa jestem jakie ćwiczenia się na nich wykonuje,czy są trudne,czy faktycznie jest się bardziej rozciągniętym,elastycznym ?już niedługo święta i wooolne ![]() BjutifulGerl a nie możesz zacząć od drugiej fazy?? Moim zdaniem zbyt dużo i zbyt intensywne ćwiczenia będą powodowały osłabienia. Pewnie gdybym ja tak często i dużo ćwiczyła na I fazie tak samo by się kończyło... tak z ciekawości-ile masz wzrostu,ile ważysz i ile masz lat?być może intensywnośc ćwiczeń na I fazie powinnaś zmniejszyć?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-03-31 o 20:31 |
|
|
|
|
#4757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mozesz nam czasem jakas wiedze kosmetyczna sprzedac Zebysmy piekniejsze byly Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny pieke dzis chleb, moze wrzuce przepis w trakcie swiat na zmaczny wizaz bo chlebek na zakwasie smaczny i zdrowy
|
|||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
w Lidlu jest czasami ketchum light Linessa.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam twoich jadlospisow ale moze jesz zbyt malo?malo kcal i dlatego slabniesz? bynajmniej ja tak chyba mialam potem gdy wprowadzilam wegle bylo juz duuuzo lepiej
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
paprak, mówisz, że polecasz Pilates? W takim razie muszę się zastanowić. Dorzuciłabym do biegania coś jeszcze. Zapewne siłownia od września, ale takie coś też byłoby fajne. Myślałam nad jogą, ale bez przekonania do tego podchodzę, a taki pilates to może jednak fajna sprawa.
Ewelka, wydaje mi się, że taki kurs to całkiem co innego niż jeden czy dwa przedmioty na kosmetologii. Tam gdzie chcę robić, dość pozytywne opinie są, no i potem kilka 'dodatkowych' specjalizacji jest, a mnie akurat interesuje żywienie przy aktywności fizycznej, sportowców itp.. Wiadomo, że w necie informacje to jedno (często sprzeczne, zwłaszcza na forach - gdzie ile osób tyle opinii), ale mieć dobre info z pierwszej ręki, to jednak co innego.
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no napewno co innego, jednak ja w szkole sie zawiodlam ![]() dziewczyny mam @ i czuje sie gruba, zwaze sie za 2-3 dni, to bedzie podsumowanie mojego miesiaca na SB bez zadnego ruchu,oprocz tancow w klubie nie czuje zeby efekty byly powalajace. Dlatego przez te wolne dni, spisuje co sie da, robie kilka dni I fazy i potem stopniowo wegle, bo tak sie zachlysnelam, ze jadlam owsianke, poźniej chleb,poźniej owoc i makaron czyli 4 porcje chce wprowadzic to pomalu, tak jak trzeba
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ponawiam prosbe o prosty przepis SB na ciasteczka ala maszynkowe
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2010-04-01 o 00:15 |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam płytę z Pilatesem... Chyba się przemogę i zacznę robić te ćwiczenia skoro są takie fajne A czy któraś z Was robiła może ćwiczenia Tamilee Webb?
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rowerki? przegladam od dawna strony internetowe z klubami fitness i ciemnosc widze![]() tamilee to ja na brzuch cwiczylam, daje wycisk!
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
dlaczego źle? No Tamilee daje wycisk.... Ale ja to raczej ćwiczyłam "z doskoku"... Ciekawa jestem jakie efekty daje....
|
|
#4766 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wiesz co tez zauwazylam... juz nie w ilosci grubasow co w jakosci ze polskie grubasy to sa takie napakowane zazwyczaj, ubite, a amerykanscy to tacy ociekajacy tluszczem... wiesz o co mi chodzi? tlusz sie wylewa z kazdej mozliwej szczeliny w ciuchach... ![]() to w ameryce po raz pierwszy zobaczylam ze mozliwe sa faldy tluszczu na przedramieniu!!! Cytat:
i nawet jak znajdziesz taki ketchup dietetyczny/light to sprawdz jeszcze czy nie zawiera cukru ![]() mleko odtluszczone mozna jesc ![]() Cytat:
![]() dobrze wiedziec a nie zawiere cukru? ![]() Cytat:
wtedy na pewno Twoje porcje beda takie jak powinny byc bo z gory beda przemyslane ![]() a ja Kochane sie doczekalam!!!!! ![]() a nadprogramowego nabytego w zwiazku z przejsciem na SB 1,5 kg zostalo jeszcze tylko 800g! mam zamiar przegonic je w ciagu tygodnia jedzonko na dzis: S: salatka z brokulow, kalafiora i 2 jajek z sosem jogurtowo-majonezowym P: wiesniak + batonik owsiany home-made O: cycek z fasolka szparagowa K: salata, feta, pomidor, ogorek |
||||
|
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Ah, a ja w pełnej euforii pragnę poinformować,że jestem już na trzecim dniu. Mam obawy przed świętami, bo ten dziki spęd i wszelkie możliwe okazje na stole będą jawiły się jako możliwość pokusy, tudzież złamania diety, ale tym razem będzie inaczej. Jest motywacja, jest zapał, więc innej opcji w tym aspekcie nie przewiduję
![]() Pilatesu osobiście nigdy nie próbowałam. Mięśni nie mam, więc nie byłoby nawet co zarysować ![]() Ale biorę pod uwagę możliwość jogging co tygodniowy, lub nawet częstszy w miarę możliwości czasowych,ale mam opory. |
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To czym tam się karmią Ci ludzie jest dla mnie niewyobrażalne, nie wiedziałam nigdy u żadnego naszego rodaka, nawet największego abnegata dietetycznego A skąd niby ta teoria, że komuna zabiła w nas dobre tradycje ? ![]() Ja tam uważam, że w Polsce ze swiadomością żywieniową jest bardzo dobrze, nie znam osoby z mojego bliskiego otoczenia, dla której kwestie diety, zdrowego trybu życia, ruchu byłyby obojętne - chyba że ja się otaczam tylko takimi osobami ![]() Odnośnie Sb, na wagę nie wchodzę- bo się popsuła i czeka mnie zakup nowej , ale cm spadają, co mnie bardzo cieszy, widać i czuć w ciuchach , z grillowanym kurczakiem i furą sałaty- ale byłam twarda a tyle specjałów kusiło
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2010-04-01 o 09:40 |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, bo nigdy nie kupowalam
Wiem o nim, bo czesto kupuje w Lidlu i go widzialam, poza tym dziewczyny na Dukanie go kupowaly.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

uwierz, widzialam na wlasne oczy 

Jakos nie mam czasu was regularnie czytac tym bardziej pisac. Zanim sie zreszta wdroze kto jest kto to tez minie troche czasu. 

moze i prawda ale jako kolacje podal przyklad kromka bialego chlebka, ser zolty i kakao.

chce wprowadzic to pomalu, tak jak trzeba