Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 20:38   #2821
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie karmienia Mam nadzieję że się to wszystko unormuje, bo czasem chce co pół godziny a czasem śpi nawet 4 ...
To chyba normalne- ja właśnie położyłam Gabrysię koło 19.30 spać, ale nic z tego nie wyszło, bo się rozbudziła (była po jedzeniu) więc przystawiłam do drugiej piersi, pojadła troszkę, bardziej się przyssała tylko i teraz PÓKI CO śpi.

AniaP, moje dziecię nie michellinek- nóżki nie kiełbaski
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 20:57   #2822
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
sliczny wozeczek

dziewczyny < pewnie to zas falszywy alarm > jak mam skurcze < o ile mozna to nazwac skurczami > twardnienie brzucha i taki bol jak na miesiaczke od jakis 2 godzin co 24 minuty a to twardnienie trwa jakies 20-40 sekund to powinnam cos z tym zrobic czy czekac dalej ?? chcialanbym pojechac na zakupki < moze jeszcze przed swietami uda sie polozyc panele na dole na korytarzu > i nie wiem czy jechac czy siedziec i liczyc dalej skurcze
Weź dwie nospy i idz do wanny jak nie przejdzie to znaczy że coś się zaczyna

Mad Cat - Co chcesz od tych kolorków .. Ja tam nie trawie np. różowych wózków
Stary 2010-03-31, 21:12   #2823
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mad Cat - Co chcesz od tych kolorków .. Ja tam nie trawie np. różowych wózków
Nie, nie. Mnie się te kolorki podobają, sama je tak skomponowałam Tylko już słyszałam, że "zielony dla dziewczynki jest blee"
Ale mam to gdzieś, mnie się podoba, Tżowi też a małej i tak będzie wszystko jedno
Osobiście bym z różowym wózkiem nie wyszła na ulicę. Mam uczulenie na róż.

A Drakonik ma w podpisie "wyjdź do nas przed świętami" więc może właśnie się życzenie spełnia

Zachciało mi się krokietów i chyba jutro zrobię, macie jakieś fajne pomysły na farsz? Chciałabym pieczarki+coś+ser (byle nie mięso bo nie lubię w krokietach). Tylko właśnie nie wiem co.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:12   #2824
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

izazula - Ja też mam "stresa", że sobie nie zdążę farbnąć Tylko ja mam jeszcze ze 20 dni na to.
Obawiam się, że po porodzie to ani mi się nie będzie chciało ani nie będzie siły i czasu a nie chcę jak straszydło wyglądać.[/QUOTE]

MadCat - dlatego na wszelki wypadek farbuję co 2 tygodnie
Stary 2010-03-31, 21:16   #2825
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Moja Gabi waży dziś 3420- pieluch newborn mam od pierUna, co ja z nimi zrobię-WY już na większe przechodzicie??? przeciez one są do 6kg(huggies)
Ja ciagle na jedynkach, dzisiaj znow kupilam pake. probowalam dwojki bo mam jedna paczke, ale zsuwaja sie z tyleczka i wydaje mi sie ze tak zaraz ich nie bede uzywac.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A, i jeszcze zastanawia mnie to, że wczoraj mojego Precelka wykąpałam w Oillan i skórę ma strasznie suchą Myślałam że po tym specyfiku już nie trzeba smarować ... a może ja go za mało dodałam Dzisiaj spróbuje z tym dwufazowym płynem z Bubchen.
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja mam podobny problem kąpałam małego od poczatku w samym oilatum i był trasznie suchy, to teraz dalej go tak kąpię to myję go żelem z hippa a potem natłuszczam trochę oliwką całe ciałko i jest ok już. Także jak dla mnie to oilatum to trochę pic na wodę...
no wlasnie ja tez kapie w oilatum, a jednak w zgieciach nozek, raczek i na brzuszku ma taka sucha,schodzaca skorke, wiec dzis po kapieli nasmarowalam ja cala oliwka i tak juz chyba bede robic.

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:16   #2826
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny wozeczek

dziewczyny < pewnie to zas falszywy alarm > jak mam skurcze < o ile mozna to nazwac skurczami > twardnienie brzucha i taki bol jak na miesiaczke od jakis 2 godzin co 24 minuty a to twardnienie trwa jakies 20-40 sekund to powinnam cos z tym zrobic czy czekac dalej ?? chcialanbym pojechac na zakupki < moze jeszcze przed swietami uda sie polozyc panele na dole na korytarzu > i nie wiem czy jechac czy siedziec i liczyc dalej skurcze
drcron siedź na tyłku, Madcat ma racje, jak to fałszywy alarm to pojedziesz sobie jutro

mrowak co do tych pieluch, to newborn jest od 2 do 5 kg, a papmers 2 od 3 do 6kg, więc myślę, ze na wage nie ma co patrzec

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-03-31 o 21:24
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:25   #2827
Izumi
Wtajemniczenie

CZEŚĆ DZIEWUSZKI!

Ja zaraz postaram się was ponadrabiać - póki w miarę dobrze się czuję

ALE! Póki co trochę wieści od MADZIWNI !!!
Więc tak. Zostawili biedulkę w szpitalu. Skurcze miała na poziomie 80 koło popołudnia. Od kilku godzin główna płęta wynikająca z sms'ków od naszej kochanej Madzi to "boli, ku***, boli" . Ale humor widać jej dopisuje . Na razie oprócz skurczów co 7min (info sprzed kilkunastu minut) to nic więcej się nie dzieje. Po 4ej ma mieć podaną kroplówkę jeśli samo się bardziej nie rozkręci . No i oczywiście ciągle pyta co tam na forum słyszać i czy ktoś się z nią dziś łączy w bólu - czyt. rodzi .

(...) A teraz biorę się za czytanie, bo muszę Madzi zdać raport . Jeśli możecie... napiszcie do niej jakiegoś sms'ka, niech bidula o bólu nie myśli

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-03-31 o 21:44
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:01   #2828
drcron
Zakorzenienie

MadCat moze kapusta do tych krokietow alewtedy nie pasuje ser
mi tez sie bardzo podoba ten kolorek wozka ja uwielbiam roz ale z rozowym wozkiem bym nie wyszla na spacer

AniaP wzielam nospe ale na prysznic musze poczekac bo narazie na piecu tylko 40 stopni a ja nie lubie letniej wody musze poczekac az dojdzie do 60 wtedy bede mogla wziasc 30 minut prysznica bo potem zas woda bedzie musiala sie nagrzac

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:12   #2829
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Nie, nie. Mnie się te kolorki podobają, sama je tak skomponowałam Tylko już słyszałam, że "zielony dla dziewczynki jest blee"
Ale mam to gdzieś, mnie się podoba, Tżowi też a małej i tak będzie wszystko jedno
Osobiście bym z różowym wózkiem nie wyszła na ulicę. Mam uczulenie na róż.

.
Mi róż nie przeszkadza ale w ubrankach .. ale wózek to już dla mnie przeginka
Zreszta może dorobicie lasce brata to dla chłopaka też pasuje taki kolorek he he .

No to jak wejde z rańca to już bobas nowy powinien być - super

Ide kimac dobrej nocki
Stary 2010-03-31, 22:18   #2830
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
Na początek gratuluję nowym mamusią.

Cytat:
Aha powiedzcie mi jeszcze niezaślubione mamy jak to w końcu jest z tym uznawaniem dziecka. Bo znowu mi nagadali, że w szpitalu już powinnam mieć papier z USC, że mój Tż się przyznaje do ojcostwa bo potem owszem na akcie urodzenia będzie tak jak chcemy ale w papierach szpitalnych dziecko będzie miało moje nazwisko. Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie? Czy tych papierów szpitalnych się w ogóle gdzieś potem "używa"? Czy taka rozbieżność w nazwiskach potem nie przeszkadza, nie wprowadza w błąd?
Bo ja już zgłupiałam czy iść teraz do USC i potem czy tylko potem?
Jakbym mało miała jeszcze do załatwiania
Moja mała przez cały pobyt w szpitalu (2 miesiące) była pod moim nazwiskiem a potem już pod nazwiskiem ojca. W niczym to nie przeszkadzało. A przypominam że my wychodząc ze szpitala byliśmy już poumawiani do wielu lekarzy i to pod moim nazwiskiem. Więc w każdej przychodni bez problemów zmieniali mi to nazwisko. Nie widzę więc sensu wcześniejszego uznawania dziecka jeżeli do tego czasu tego nie zrobiliście. Zrobicie to po urodzeniu dzidzi.

Tak piszecie o tym karmieniu że długo Wam schodzi bo to pierś a ja karmię butelką co 3 godziny i trwa to około 40 -50 minut wraz z odbiciem

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:21   #2831
minka26
Wtajemniczenie

ja mam pytanie do mam rozpakowanych:

podajecie już dzieciaczkom witaminę D3?? bo ja kilka dni temu zaczęłam podawać, ale Mała jakaś niespokojna jest, podaję wieczorem i w nocy trochę mi stęka, nie wiem czy to od tego czy nie może powinnam rano dawać a może jeszcze się wstrzymać doradźcie coś
Stary 2010-03-31, 22:25   #2832
mloda1989
Zakorzenienie

no ja dzisiaj pytalam w szpitalu polozna... i tez mowila ze to bzdura...bo jak tezet ma uznac dzuecko ktorego jeszcze nie ma....i ze jedyny problem to taki ze ksiazeczka zdrowia bedzie na inne nazwisko ale potem pokazuje sie akt urodzenia i bez problemu zmieniaja...

okazalo sie ze w tym moim wymazie to jakies grzybki byly....a z tym cala ciaze sie zmagam i nic nie pomaga...nawet teraz naystatynie jestem...

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

ale wiecie co tylko weszlam do szpitala i poczulam ten szpitalny zapach pomyslalam ze bede tu musiala byc kilka dni to od razu mialam nogi z waty.....masakra jakas....a jak na porodowke weszlam na sale to jeszcze gorzej ehh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:50   #2833
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWUSZKI!
Cześć
Cytat:
Od kilku godzin główna płęta wynikająca z sms'ków od naszej kochanej Madzi to "boli, ku***, boli" .
Biedna Madzia.
Cytat:
No i oczywiście ciągle pyta co tam na forum słyszać i czy ktoś się z nią dziś łączy w bólu - czyt. rodzi .
Ja mogę być z Madzią duchem, niestety wczuć się bardziej nie mogę, nie po to papierek na CC załatwiałam
Cytat:
MadCat moze kapusta do tych krokietow alewtedy nie pasuje ser
No właśnie chyba zrobię z kapustą

Masz jeszcze te skurcze?

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mi róż nie przeszkadza ale w ubrankach .. ale wózek to już dla mnie przeginka
Zreszta może dorobicie lasce brata to dla chłopaka też pasuje taki kolorek he he .
No wiesz co Tak źle koleżance życzyć Jedno to mi na prawdę wystarczy.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Pop - Tak też właśnie zrobię. W końcu Twoja Oliwka była tyle w szpitalu i Wam to w niczym nie przeszkadza jeśli chodzi o papiery to mnie tym bardziej nie powinno.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 23:03   #2834
drcron
Zakorzenienie

MadCat chyba ucichly tak jak pisalam to falszywy alarm jak wzielam nospe to mialam tylko jeden skurcz i cisza narazie wiec klade sie spac
tesciu sie pyta , bo ja sobie kursuje po schodach bo jak chodze to one tak nie bola > czy juz ma sei szykowac do wyjazdu hehe a ja go ciagle uswiadamiama ze jeszcze panele i ciasta i mozemy jechac hihi

Izumi jeszcze godzinka i bedziesz mogla spokojnie rodzic bo bedziesz miala < na psikusa tesciowej > KWIETNIOWEGO szkraba

a ja sie chwile z Madzia polaczylam w bolu ale juz pzreszlo hihi
kurcze czy by nie moglo zlapac od razu i bym bynajmniej wiedziala ze mam jechac i ze to juz a tak to te falszywe alarmy mnie dobija

Stary 2010-04-01, 00:19   #2835
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

podajecie już dzieciaczkom witaminę D3?? bo ja kilka dni temu zaczęłam podawać, ale Mała jakaś niespokojna jest, podaję wieczorem i w nocy trochę mi stęka, nie wiem czy to od tego czy nie może powinnam rano dawać a może jeszcze się wstrzymać doradźcie coś
Podaję, podaję D i K i nie widzę, żeby było coś nie tak po nich. Małego codziennie brzuszek trochę boli i puszcza bąki - niezależnie co zjem i czy dam mu witaminki.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

I Madziwnia mi napisała: " K...a umieram". Biedactwo. Ale wiemy, że to jednak da radę przeżyć - wbrew pozorom.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 05:45   #2836
Izumi
Wtajemniczenie

SMS OD MADZIWNI:

"Urodziłam o 2.05 Michasia ma 3400g i 54cm. Boli strasznie. Ale siłami natury. Darłam się strasznie. Idę spać nie mam sił"

GRATULACJE DLA MADZI I MICHASI

Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 06:39   #2837
megi-megi
Zakorzenienie

madzia - olbrzymie gratulacje!!!!!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:32   #2838
drcron
Zakorzenienie

[QUOTE=Izumi;18276529]SMS OD MADZIWNI:
"Urodziłam o 2.05 Michasia ma 3400g i 54cm. Boli strasznie. Ale siłami natury. Darłam się strasznie. Idę spać nie mam sił"

[/QUOTE

Stary 2010-04-01, 07:46   #2839
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Zachciało mi się krokietów i chyba jutro zrobię, macie jakieś fajne pomysły na farsz? Chciałabym pieczarki+coś+ser (byle nie mięso bo nie lubię w krokietach). Tylko właśnie nie wiem co.
Ja do krokietów daję tylko pieczarki i cebulkę. A pieczarki tarte na tarce na dużych oczkach i cebulka w kostkę. Z kg pieczarek z 12 szt wychodzi. Pychotka, robiłam 2 dni temu i zamroziłam trochę na święta( bo z 2 kg pieczarek). Ja uwielbiam takie mocniej pieprzem przyprawione.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
SMS OD MADZIWNI:

Gratulacje A jednak na 1 kwietnia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:57   #2840
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

MADZIWNIA - OGROMNE GRATULACJE !!!!!!

No to Michasia trafiła centralnie w 01.04

Ps.swoją drogą wiedziałam,że jak dziś rano tu do Was zajrzę to będzie o jedną Kruszynkę więcej na tym świecie

Ps.2. śniło mi się,że mnie mąż z kościoła do szpitala wiózł zaczynam się bać,bo czasem "stety" lub niestety mam sprawdzające się sny a jeśli Nadia zechce się kurczowo trzymać terminów..to poród w święta jak nic - oby nie w kościele

Słonecznego dnia babeczki!!
u mnie chyba dziś będzie szaro za oknem

cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:05   #2841
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U mnie teraz na termometrze +20 stopni , tylko że słońce go grzeje.
Chyba sobie krzesełko na balkon wystawię i trochę się wygrzeję, to mi przeziębienie minie( jak ja nienawidze kataru)

Stary 2010-04-01, 08:09   #2842
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Madziwnia- Gratulacje!!!!

Silna babeczka z Ciebie, więc musiałaś dać radę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:10   #2843
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
SMS OD MADZIWNI:

Madzia- wielkie gratki

A ja dzis pół nocy nie spałam. Po tym wczorajszym masażu szyjki zwijam się z bólu. Od 4ej nad ranem co 10-15 minut mam takie bóle, że wyć się chce. Bolą aż na plecach w pasie. Nospy nie pomogły. Trochę mniej boli jak TŻ masuje. Teraz są częściej, za to krótsze, tak ze 30 sekund.
Drcron - Ty też tak miałaś, prawda? I przeszło?
Muszę teraz zaweiźć TŻ do pracy, dziś jego pierwszy dzień, obiecałam mu. Było by trochę niezręcznie, gdyby za kilka godzin musiał się zwolnić i śmigać do szpitala.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:16   #2844
anakazar
Zakorzenienie

madzia gratulacje fajnie urodzic 1 kwietnia;d

A mnie jak męczyły od 30 tyg skurczo-kłucia tak od tygodnia czuję się jak nowonarodzona,nic nie boli-jakbym w ciąży nie była.

Mój mąż od dzisiaj rzuca palenie,mam nadzieję,że wytrzyma.

U mnie słonko pięknie świeci,tylko chyba jest zimno.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:19   #2845
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Madzia- wielkie gratki

A ja dzis pół nocy nie spałam. Po tym wczorajszym masażu szyjki zwijam się z bólu. Od 4ej nad ranem co 10-15 minut mam takie bóle, że wyć się chce. Bolą aż na plecach w pasie. Nospy nie pomogły. Trochę mniej boli jak TŻ masuje. Teraz są częściej, za to krótsze, tak ze 30 sekund.
Muszę teraz zaweiźć TŻ do pracy, dziś jego pierwszy dzień, obiecałam mu. Było by trochę niezręcznie, gdyby za kilka godzin musiał się zwolnić i śmigać do szpitala.
To może podjedź do lekarza niech sprawdzi. Ale jak już od 4 rano to raczej to

Stary 2010-04-01, 08:23   #2846
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Buuu u wszystkich słońce u mnie wczoraj wieczorem tak padało, grzmiało i błyskało,że pewnie słońce się nie pojawi no i chyba zimno jest(jeszcze nosa z domu nie wystawiłam)..mam nadzieję,że aura się dziś u mnie jednak zmieni
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:29   #2847
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Madzia- wielkie gratki

Oj, nie chcę nic mówić, ale coś mi się zdaje, że to "TO" Wszystko na to wskazuje. Więc nie wiem czy dobry pomysł z tym odwożeniem męża

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
madzia gratulacje fajnie urodzic 1 kwietnia;d

A mnie jak męczyły od 30 tyg skurczo-kłucia tak od tygodnia czuję się jak nowonarodzona,nic nie boli-jakbym w ciąży nie była.

Mój mąż od dzisiaj rzuca palenie,mam nadzieję,że wytrzyma.

U mnie słonko pięknie świeci,tylko chyba jest zimno.
Heh, znam to. Ja od 22 tyg miałam ta napinającą się macice, a od 30-tego to juz tak na maxa. Dlatego ten szpital, tabletki i leżenie. A teraz jak już pora na rodzenie to co??... wielkie NIC!! Żadnych skurczy, żadnych bóli... jakbym w ciąży nie była

U nas słoneczko, więc zapowiada się ładny dzień. Mam nadzieję, że tak jak wczoraj. Bo u nas było pięknie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:35   #2848
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oj, nie chcę nic mówić, ale coś mi się zdaje, że to "TO" Wszystko na to wskazuje. Więc nie wiem czy dobry pomysł z tym odwożeniem męża

Heh, znam to. Ja od 22 tyg miałam ta napinającą się macice, a od 30-tego to juz tak na maxa. Dlatego ten szpital, tabletki i leżenie. A teraz jak już pora na rodzenie to co??... wielkie NIC!! Żadnych skurczy, żadnych bóli... jakbym w ciąży nie była

U nas słoneczko, więc zapowiada się ładny dzień. Mam nadzieję, że tak jak wczoraj. Bo u nas było pięknie
grrr u mnie to samo-cisza,spokój,minęło wszystko co bolało,ale aż się dziwnie czuję taka"zdrowa"

Właśnie zamówiłam mały zapasik pampersów,kurcze nie wiedziałam czy huggiesy czy pampersa,więć wzięłam te i te.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-04-01 o 08:37
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:57   #2849
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madziwnia wielkie, przeogromne GRATULACJE!!!!
Śniło mi się dzisiaj że urodziłaś

Dziewczynki tym końcem skurczów i napinania brzucha się nie przejmujcie Miałam to samo. Jak miałam pessar to non stop miałam bóle i napinania, a jak mi lekarz zdjął to nastała CISZA. Mogłam biegać, schylać się, łazić na spacery i NIC ... Do czasu Także bądźcie pewne że to cisza przed burzą

Kurcze ja swojemu Precelkowi nie daję żadnych witamin, nikt mi nic nie powiedział Dzisiaj zadzwonię do chrzestnej pediatry

Asiulek pisałaś że marzysz o odejściu wód jako oznaka rozpoczynającej się akcji porodowej. Powiem Ci że mi z Hanią odeszły dużo przed, a teraz przebiła mi położna chwile przed partymi i z mych obserwacji wynika, że dziecko które dłużej jest w wodach jest bardziej "kształtne", mniej poodciskane i opuchnięte

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-01 o 09:04
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:05   #2850
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ja podawalam od 2 tygodnia zycia rano jedna kropelke i nic malej nie bylo

Pozatym Madziwnia gratulacje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości