Ciaza i porod w UK - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 23:38   #1711
zocha23
Przyczajenie

Dot.: Ciaza i porod w UK

kasiowa-przepiekny dzidzius!!
zocha23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 23:59   #1712
magdus25
Raczkowanie

witam mamuski
kasiu malutki jest cudny i juz sie nie moge doczekac swojego malenstwaco do szkoly rodzenia to u nas zapisy byly w 20 tygodniu na antenatal i relaxation-ja booking form mialam w green book na koncu,zajecia trwaly po godzinie przez 4 tygodnie-najwazniejsze sa 2 i 3 zajecia gdzie najlepiej przyjsc z partnerem bo pokazywane sa cwiczenia w ktorych partner pomaga,na pozostalych polozna tylko omawia sprawy porodu..nastepne zajecia to parentcraft i breast feeding workshop-trzeba zarezerwowac w 24 tygodniu,na ostatnich zajeciach zwiedza sie porodowke a tak to masa praktycznych poradi nauka karmienia piersia na gumowej lalce ale zawsze cos tam sie z tego wyniesie-a przynajmniej masa dobrej zabawy i mozliwosc poznania innych mamwszystkie te zajecia sa darmowe u nas a numery telefonu mialam w green book-jak jest ta strona gdzie sie wpisuje pomiar brzucha-to na jej odwrocie
wczoraj wieczorem rozmawialysmy z kolezanka przez telefon,a ona miala termin porodu na dzisiaj i tak sie smialysmy do rozpuku ze w pewnym momencie rozbolal ja brzuch ze smiechu i stwierdzila ze pewnie zacznie rodzic jak nie przestaniemy sie smiac..i wiecie co-dzis rano przyslala mi mmsa ze zdjeciem swojego synka ze szpitalamusze to wyprobowac za 6 tygodni
Stary 2010-04-01, 10:23   #1713
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Kasiowa, taak sloodki ten Twoj Alex ze, az sie chce G0 schrupac

W tych za duzych ubrankach wyglada szczegolnie rozbrajajaco. taki bezbronny i sliczny.

I jestem jescze bardziej ciekawa swojego.

Hmm nie wiedzialam, ze urodzone w uk dziecko nie bedzie mialo paszportu brytyjskiego. A co w przypadku jesli rodzice sa z innych krajow a mieszkaja w uk??? Jakiego obywatelstwa jest malenstwo?

Czy orientujecie sie czy z malym dzieckiem mozna latac?? Bo rozwazam pobyt w Polsce. ok miesiaca jak i tak bede na macierzynskim a znowu slyszalam, ze do 6 miesiecy nie mozna baby nie moze latac...

A to lozeczko wczesniej wklejone, fajne. ale posciel...mnie rozbroila... Teraz mnie glowa od myslenia bedzie bolala
Awika z tego co wiem, to obywatelstwo dziecko przejmuja po Matce i ma takie same jak ona. Z tym paszportem to Ursull bedzie kespertka ale czytalam troche na stronie ambasady i tragedia - ten paszport tymczasowy, potem do drugiego trzeba wyrobic pesel noi akt brytyjski przetlumaczonyt trzeba dac do urzedu cywilnego w Polsce i go przerobia na polski..22 kwietnia mamy spotkanie odnosnie rejestracji malego to wtedy bede dzwonic i sie umawiac na spotkanie w zwiazku z paszportem.
My chcemy jechac w lipcu do Polski ale planujemy samochodem moze z przerwa w Niemczech, do Dover mamy 3h, a od przekroczenia `granicy` polskiej w Swiecku mamy niecala godz do domu wiec samochodem dla nas wyprawa nie jest taka zla, ale to chyba najlepiej noca zrobimy, no chyba ze zmienimy zdanie i polecimy samolotem.
Odnosnie latania to widzialam brzadace mniejsze, ktore lataly wiec chyba nie ma zadnych zasad dot. dokladnie od ilu miesiecy.

Obecne Matki - jak wy obcinalyscie takim maluchom paznokcie?? Maly ma juz dlugie a ja sie boje ze mu zrobie krzywde

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
witam mamuski
kasiu malutki jest cudny i juz sie nie moge doczekac swojego malenstwaco do szkoly rodzenia to u nas zapisy byly w 20 tygodniu na antenatal i relaxation-ja booking form mialam w green book na koncu,zajecia trwaly po godzinie przez 4 tygodnie-najwazniejsze sa 2 i 3 zajecia gdzie najlepiej przyjsc z partnerem bo pokazywane sa cwiczenia w ktorych partner pomaga,na pozostalych polozna tylko omawia sprawy porodu..nastepne zajecia to parentcraft i breast feeding workshop-trzeba zarezerwowac w 24 tygodniu,na ostatnich zajeciach zwiedza sie porodowke a tak to masa praktycznych poradi nauka karmienia piersia na gumowej lalce ale zawsze cos tam sie z tego wyniesie-a przynajmniej masa dobrej zabawy i mozliwosc poznania innych mamwszystkie te zajecia sa darmowe u nas a numery telefonu mialam w green book-jak jest ta strona gdzie sie wpisuje pomiar brzucha-to na jej odwrocie
wczoraj wieczorem rozmawialysmy z kolezanka przez telefon,a ona miala termin porodu na dzisiaj i tak sie smialysmy do rozpuku ze w pewnym momencie rozbolal ja brzuch ze smiechu i stwierdzila ze pewnie zacznie rodzic jak nie przestaniemy sie smiac..i wiecie co-dzis rano przyslala mi mmsa ze zdjeciem swojego synka ze szpitalamusze to wyprobowac za 6 tygodni
No to dobre z ta Twoja Kolezanka )

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

aa Agnieszka Ursull jak to jest z pierwszym spacerem? Kiedy mozna? Jak dlugo?
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:10   #1714
ursull
Zakorzenienie

Cześć laseczki

Kasiowa z paznokietkami to też miałam cykora i Tż obcinał na początku,ale okazało się,że strach ma wielkie oczy. Masz oczywiście odpowiednie nożyczki z zaokrąglonymi końcami? Nimi obcina się łatwo i trudno skrzywdzić maluszka.Obcinaj,gdy Alex śpi,nie będzie się ruszał. U rączek obcinaj na okrągło,u nóżek na orosto.
Na spacer możesz wyjść choćby zaraz.Maluch już miał kontakt z dworem,gdy wychodziłaś ze szpitala. Ja wyszłam na spacer już po dwóch dniach od narodzin. Nie jest prawdą,że dziecko trzeba najpierw wystawiać na balkon itp. Ubierz odpowiednio,osłoń od wiatru i pierwszy spacerek nie dłużej niż 15min.

Co do paszportu. Tutaj można zrobić tylko tymczasowy,na rok. Trzeba pojechać do konsulatu na spotkanie.Muszą się wstawić oboje rodziców z maluszkiem . Trzeba mieć przy sobie brytyjski akt urodzenia,dwie zdjęcia i paszporty lub ID rodziców. Na miejscu należy wypełnić formularz o paszport.Potrzebny będzie odpis aktu małżeństwa. Na miejscu trzeba zapłacić coś ok 13 funtów.Na paszport czeka się około miesiąca,teoretycznie powinno odebrać się go osobiście,ale ja zapytałam,zapłaciłam 5 fuli i przysłali mi pocztą.W czasie ważności paszportu trzeba polecieć z dzieckiem do Polski,aby złożyć akt urodzenia w USC i załatwić PESEL.

tu jest link do konsulatu w Londynie,dział paszportó:
http://www.londynkg.polemb.net/index.php?document=96

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:46   #1715
Diari
Rozeznanie

Czy akt urodzenia dostaje się zaraz po porodzie, czy trzeba czekać dłużej?
Stary 2010-04-01, 12:15   #1716
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
po porodzie dostaniesz informację,gdzie masz sie zgłośic po akt. Jest urząd rejestrowania narodzin i zgonów i znajduje sie w twoim mieście (w większych miastach jest kilka,wybiera się ten najbliżej miejsca zamieszkania). Masz 42 dni na zarejestrowanie dziecka. Trzeba tam zadzwonić i umówić się na spotkanie. Na spotkanie idzie się z dzieckiem i partnerem,jesli nie jest się małżeństwem. W przypadku małżeństw wystarczy jeden rodzic. Trzeba wziąść ze sobą paszport lub Id, pisemko ze szpitala,które dostaniesz po urodzeniu dziecka. Urzędnik na miejscu wpisuje wszystko do kompa i odrazu wydaje akt urodzenia. Jeden oryginał (płatny ok 3,5 fula i trzeba o niego poprosić) i dwie skrócone kopie.

Stary 2010-04-01, 12:39   #1717
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Diari mi w szpitalu dali przerozne ulotki, formularz min do child benefit itp, oraz ulotke gdzie u mnie jest w miescie biuro rejestracij urodzen z nr telefonu zeby umowic sie na spotkanie, dzwonilam wczoraj i wolny termin byl, ktory umowili ze mna jest na 22 kwietnia czyli nie tak szybko, wszystko wystawiaja od reki.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
po porodzie dostaniesz informację,gdzie masz sie zgłośic po akt. Jest urząd rejestrowania narodzin i zgonów i znajduje sie w twoim mieście (w większych miastach jest kilka,wybiera się ten najbliżej miejsca zamieszkania). Masz 42 dni na zarejestrowanie dziecka. Trzeba tam zadzwonić i umówić się na spotkanie. Na spotkanie idzie się z dzieckiem i partnerem,jesli nie jest się małżeństwem. W przypadku małżeństw wystarczy jeden rodzic. Trzeba wziąść ze sobą paszport lub Id, pisemko ze szpitala,które dostaniesz po urodzeniu dziecka. Urzędnik na miejscu wpisuje wszystko do kompa i odrazu wydaje akt urodzenia. Jeden oryginał (płatny ok 3,5 fula i trzeba o niego poprosić) i dwie skrócone kopie.
Jakie pisemko ze szpitala?
Stary 2010-04-01, 12:42   #1718
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Diari mi w szpitalu dali przerozne ulotki, formularz min do child benefit itp, oraz ulotke gdzie u mnie jest w miescie biuro rejestracij urodzen z nr telefonu zeby umowic sie na spotkanie, dzwonilam wczoraj i wolny termin byl, ktory umowili ze mna jest na 22 kwietnia czyli nie tak szybko, wszystko wystawiaja od reki.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Jakie pisemko ze szpitala?
potwierdzenie narodzin dziecka czyli kartka A4 z wydrukowaną datą,godziną i miejscem narodzin oraz twoim nazwiskiem itp.Nie dostałaś?

Stary 2010-04-01, 12:58   #1719
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Czy orientujecie sie czy z malym dzieckiem mozna latac?? Bo rozwazam pobyt w Polsce. ok miesiaca jak i tak bede na macierzynskim a znowu slyszalam, ze do 6 miesiecy nie mozna baby nie moze latac...
Mozna juz podobno nawet z 8-dniowym. Tylko nie malutkimi samolotami - ma to zwiazek z wyrownywaniem cisnienia w kabinie. Ja mysle, ze z takim miesiecznym to juz bez problemow - nasz Adas poleci do Polski prawdopodobnie majac cos okolo 10 tygodni.

Cytat:
Dzieki za info Ursull
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 13:08   #1720
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
potwierdzenie narodzin dziecka czyli kartka A4 z wydrukowaną datą,godziną i miejscem narodzin oraz twoim nazwiskiem itp.Nie dostałaś?
kurcze..az ide sprawdzic w papierach
Stary 2010-04-01, 18:10   #1721
Kasiowa24
Raczkowanie

mam spietych kilka papierow ze spzitala, na jednej ze stron sa moje dane + Alexa, data i godzina jego urodzenia wiec chyba to jest to.

dzisiaj powiodlo sie i Maly ssal z piersi, ale to smieszne uczucie
Stary 2010-04-01, 19:03   #1722
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
mam spietych kilka papierow ze spzitala, na jednej ze stron sa moje dane + Alexa, data i godzina jego urodzenia wiec chyba to jest to.

dzisiaj powiodlo sie i Maly ssal z piersi, ale to smieszne uczucie
to zdecydowanie to

Fajne uczucie,ja lubiłam karmic piersią,ale karmiłam tylko 3 tygodnie,bo mała nie dojadała,a do tego zapalenie piersi miałam 2 razy w ciągu tygodnia i brałam antybiotyk. Milenka go wyczuła i juz nie chciała mojego mleka. Bardzo żałowałam,że ją odstawiam,bo lubiłam te "nasze" chwile. Z drugiej strony karmienie butelką jest prostsze i ma siępewność,że dziecko się najadło.

Stary 2010-04-01, 20:24   #1723
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Cześć laseczki

Kasiowa z paznokietkami to też miałam cykora i Tż obcinał na początku,ale okazało się,że strach ma wielkie oczy. Masz oczywiście odpowiednie nożyczki z zaokrąglonymi końcami? Nimi obcina się łatwo i trudno skrzywdzić maluszka.Obcinaj,gdy Alex śpi,nie będzie się ruszał. U rączek obcinaj na okrągło,u nóżek na orosto.
Na spacer możesz wyjść choćby zaraz.Maluch już miał kontakt z dworem,gdy wychodziłaś ze szpitala. Ja wyszłam na spacer już po dwóch dniach od narodzin. Nie jest prawdą,że dziecko trzeba najpierw wystawiać na balkon itp. Ubierz odpowiednio,osłoń od wiatru i pierwszy spacerek nie dłużej niż 15min.

Co do paszportu. Tutaj można zrobić tylko tymczasowy,na rok. Trzeba pojechać do konsulatu na spotkanie.Muszą się wstawić oboje rodziców z maluszkiem . Trzeba mieć przy sobie brytyjski akt urodzenia,dwie zdjęcia i paszporty lub ID rodziców. Na miejscu należy wypełnić formularz o paszport.Potrzebny będzie odpis aktu małżeństwa. Na miejscu trzeba zapłacić coś ok 13 funtów.Na paszport czeka się około miesiąca,teoretycznie powinno odebrać się go osobiście,ale ja zapytałam,zapłaciłam 5 fuli i przysłali mi pocztą.W czasie ważności paszportu trzeba polecieć z dzieckiem do Polski,aby złożyć akt urodzenia w USC i załatwić PESEL.

tu jest link do konsulatu w Londynie,dział paszportó:
http://www.londynkg.polemb.net/index.php?document=96
Kiedys jechało sie do Polski po to aby załatwic dla dziecka paszport na stałe lub kilka lat a teraz zmieniono zasady i chyba juz nie ma sensu leciec do kraju aby wyrobic paszport bo tam tez dają tylko na rok!!!Cytat ze strony Ministerstwa Spraw Wewnetrznych i Administracji.
W dniu 19 lutego 2010 r. wchodzi w życie nowelizacja ustawy o dokumentach paszportowych. Najważniejsze zmiany przepisów dotyczą:
  • zasad wydawania dokumentów paszportowych dla dzieci do 5 roku życia - co do zasady - zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1 ustawy dzieciom w tym wieku będą wydawane paszporty tymczasowe; w tym przypadku dzieci nie będą musiały być obecne przy składaniu wniosku paszportowego. Obecność będzie obowiązkowa wyłącznie, gdy na życzenie rodziców dziecku do 5 roku życia będzie wydawany paszport biometryczny,
  • terminu ważności paszportów biometrycznych wydawanych na żądanie rodziców dla dzieci do 5 roku życia - dokumenty te będą wydawane z 12 miesięcznym terminem ważności,
  • odbioru dokumentu paszportowego dla osoby małoletniej (do 18 roku życia) - obecność małoletniego nie jest obowiązkowa,
  • właściwości organów paszportowych w kraju - bez zmian pozostaje zasada, że paszport wydaje organ właściwy ze względu na stałe miejsce pobytu osoby. Natomiast w przypadku braku stałego miejsca pobytu osoby ubiegającej się o paszport, Zniesiona została zatem procedura wyrażania przez ministra właściwego do spraw wewnętrznych zgody na wydanie dokumentu paszportowego z pominięciem właściwości miejscowej, bowiem dokument będzie wydawany przez organ właściwy według ostatniego stałego miejsca pobytu tej osoby. Osobom, które nigdy nie posiadały stałego zameldowania na terytorium kraju, paszporty będą wydawane przez wojewodę właściwego według aktualnego miejsca pobytu,
  • jednoznacznego określenia, iż ulgowa opłata za wydanie paszportu będzie przysługiwała wszystkim małoletnim do czasu podjęcia ustawowo określonego obowiązku szkolnego, uczniom i studentom,
  • zasad wydawania paszportów tymczasowych przez organy paszportowe w kraju i za granicą,
  • zwolnienia z opłaty skarbowej odpisów zupełnych aktów stanu cywilnego wydawanych w celu realizacji dokumentu paszportowego.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Edytowane przez thebestme82
Czas edycji: 2010-04-01 o 20:34
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 20:30   #1724
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Kiedys jechało sie do Polski po to aby załatwic dla dziecka paszport na stałę lub kilka lat a teraz zmieniono zasady i chyba juz nie ma sensu leciec do kraju aby wyrobic paszport bo tam tez dają tylko na rok!!!Cytat ze strony Ministerstwa Spraw Wewnetrznych i Administracji.

O kurcze,nie wiedziałam. My zrobiliśmy dowód osobisty,więc mamy spokój na pięć lat. Do tego dowód robi się teraz za darmo,ale trzeba lecieć do Polski.

Stary 2010-04-02, 09:19   #1725
Jola00
Zadomowienie

Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja".

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 09:50   #1726
Darianna25
Zakorzenienie

Niech Wam Mili będzie wiosennie, słonecznie, świątecznlel Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne barankll Niech się w śmigus-dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję.
Oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła, a zajączek uśmiechnięty - przyniósł wreszcie te prezenty!

http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 11:32   #1727
ursull
Zakorzenienie

Życzę wam miłych świąt,spędzonych w gronie tych,z którymi chcemy je spędzić. Życzę wam dużo słońca i wiosny,żebyście nie musieli się kisić w domu,życzę wam pysznych mazurków,babek,białej kiełbasy,jajek i baranków cukrowych. Życzę wam poprostu
Wesołych Świąt!

Stary 2010-04-02, 12:03   #1728
Jola00
Zadomowienie

Piękne życzenia
Mam nadzieję,że pogoda się poprawi.... Bo u mnie masakra Leje od rana....Oby wyjrzało słoneczko!

Stary 2010-04-02, 12:29   #1729
magdus25
Raczkowanie

WeSoLyCh SwIaT!!!

____s§$$§__________§$$§
___§§$$$$§_________§$$$§
__§$$$_$$$§_______§$$$$§
_§$$$$_$$$$§_____§$$$$§
_§$$$§_§$$$$§___§$$$$§
__§§§___§$$$§§_§§$$$§
___$$____§$$$$_$$$$§___§§ _§§
________§$_________$s_§§§ ♥§§§
_______§____@___@___§_§d§ §§
_______§______()______§__ $§§
_______§____\\\__///___§___§
________§____§§§____§____ §
_______§§§§§_____§§§§§_§
_§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§
§$§$§_____§_______§__§__§ $§$§
§$$$$§_____§_____§__§__§$ $$$§
_§$$$$§____§_____§_§__§$$ $$§
__§$$$$§§_§_______§§_§$$$ $§
___§$$$$§___________§$$$$ §
____§$$$$§_§§$$$§§_§$$$$§
______s§§§$$§§§§§$$$§§§s

W poniedziałek rano zajączek zalany.
Kury z nim tańcują, jajka mu malują.
Kogut wciąga kreskę, podkręca imprezkę.
Cała sala się buja, DJ gra ALLELUJA!
Stary 2010-04-02, 12:45   #1730
Diari
Rozeznanie

I ja życzę wszystkim Foremkom i ich rodzinom spokojnych, wesołych i radosnych Świąt Wielkanocnych!
Stary 2010-04-02, 16:15   #1731
Kasiowa24
Raczkowanie

Wesolych Swiat Wielkanocnych Ciezaroweczki z brzuszkami i te juz rozpakowane

Dzisiaj Alex byl na pierwszym spacerku, przespal wszystko wiec nie zdaje sobie sprawy ze gdzies byl polski wozek Tako Jumper calkiem calkiem
Ursull masz racje odnosnie karmienia butelka, jest to zdecydowanie wygodniejsze i wiem, ze wiele osob jest przeciwnikiem butelkowego karmienia i tylko piers. Ja od poczatku karmilam butelka, teraz zaczelam troche piersia, bo mam mleko, choc on sie przyzwyczail do butelki, ja od urodzenia bylam karmiona mlekiem modyfikowany i jak widac mam sie dobrze, malo chorowalam i wszystko jest dobrze. Karmiac go butelka Maly je regularnie, w dzien co 3h teraz co 4 i w nocy co 4h, noi dosc szybko Maluszki karmione butelka przesypiaja wiekszosc nocy. Poki co mimo to bede mieszac troche piers troche butelka.

Ursull powiedz czy Twoja Mala przy butelce mialam zatwardzenia?Nasz ma troszke , zaczelam mu dawac herbatke z rumianku i koperku bo wody kompletnie nie toleruje takze mam nadzieje, ze to troszke pomoze.

Pozatym dzisiaj midwife byla i powiedziala ze do 6 miesiaca Dziecko powinno spac z nami w sypialni . To dosc dlugo jak uwazacie?Jak potem takiego juz duzego brzdaca oddzwyczaic od tego i przeniesc go do swojego pokoiku?

Pozatym czekam na kolejna zeby sie rozpakowala i miala Brzdaca Slodkiego przy sobie

Pozdrawiam serdecznie Kobitki , mam nadzieje, ze u Was dobrze.
Stary 2010-04-02, 16:28   #1732
hanjah
Zakorzenienie

Tż powiedział mi wczoraj, że już nie może się doczekać naszej Kruszynki I że czuje się spełnionym facetem, mimo że pierwsza będzie córka
Zaczęliśmy dziś 29. tydzień
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 16:36   #1733
Darianna25
Zakorzenienie

No właśnie leje.Dzis autko odebrałam od czyszczenia i tyle mojej roboty na dziś.A no i nha zakupach w Tesco byliśmy jakieś jedzonko kupić.
My się wybieramy do Dover jutro.Nie wiem jak to bedzie.Wszystko zalezy od pogody.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-04-02 o 16:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 16:47   #1734
hanjah
Zakorzenienie

U nas ostatnio posypało śniegiem, ale od wczoraj świeci słońce i jest dość ciepło (a u moich rodziców w PL w nocy spadł śnieg , na szczęście prawie cały już stopniał).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 17:13   #1735
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

ja tez wam skladam zyczonka!

u nas poki co swieci slonko ale juz zdazylo dosyc mocno popadac

od rana zasuwam w domu
sprzatanie gotowanie pieczenie
bylam na zakupach tez
i zlamalam paznokcia na oknie :/

u nas 22 tydz!!!
jeszcze tyle czasu...

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 17:22   #1736
ursull
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj Alex byl na pierwszym spacerku, przespal wszystko wiec nie zdaje sobie sprawy ze gdzies byl polski wozek Tako Jumper calkiem calkiem
Ursull masz racje odnosnie karmienia butelka, jest to zdecydowanie wygodniejsze i wiem, ze wiele osob jest przeciwnikiem butelkowego karmienia i tylko piers. Ja od poczatku karmilam butelka, teraz zaczelam troche piersia, bo mam mleko, choc on sie przyzwyczail do butelki, ja od urodzenia bylam karmiona mlekiem modyfikowany i jak widac mam sie dobrze, malo chorowalam i wszystko jest dobrze. Karmiac go butelka Maly je regularnie, w dzien co 3h teraz co 4 i w nocy co 4h, noi dosc szybko Maluszki karmione butelka przesypiaja wiekszosc nocy. Poki co mimo to bede mieszac troche piers troche butelka.

Ursull powiedz czy Twoja Mala przy butelce mialam zatwardzenia?Nasz ma troszke , zaczelam mu dawac herbatke z rumianku i koperku bo wody kompletnie nie toleruje takze mam nadzieje, ze to troszke pomoze.

Pozatym dzisiaj midwife byla i powiedziala ze do 6 miesiaca Dziecko powinno spac z nami w sypialni . To dosc dlugo jak uwazacie?Jak potem takiego juz duzego brzdaca oddzwyczaic od tego i przeniesc go do swojego pokoiku?

Pozatym czekam na kolejna zeby sie rozpakowala i miala Brzdaca Slodkiego przy sobie

Kasiowa ja miałam cholerne wyrzuty sumienia,gdy odstawiłam malą od piersi i przeszłam na butelkę,a to dlatego,że teraz jest moda na karmienie piersią. Na kobiety karmiące butelką patrzy się dość nieprzychylnie. Wyszłam z założenia,że nieważne jak moda,ważne,aby moje dziecko nie było głodne,a ja żebym czuła sie bardziej komfortowo. Szczęśliwa mamusia to szczęśliwe dzieciątko . Teraz odrazu zamierzam karmić butelką,bo przy dwójce byloby mi ciężko z piersią.
Na początku Alex będzie przesypiał ci spacery.
Milusia miął atrochę zatwardzen i tez podawałam jej herbatkę koperkową i rumiankową.
Zalecane jest,aby niemowlę spało z rodzicami do 6 mc życia,ze względu na ryzyko "śmierci łóżeczkowej". W ten sposó masz lepszą kontrolę nad maleństwem. Sama zobaczysz jak cięzko będzie ci przenieść Aleksa do jego pokoju,nagle wasza sypialnia wyda ci się taka pusta Ja Milenkę przeniosłam,gdy miała 8mc i niebyło większego problemu.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tż powiedział mi wczoraj, że już nie może się doczekać naszej Kruszynki I że czuje się spełnionym facetem, mimo że pierwsza będzie córka
Zaczęliśmy dziś 29. tydzień
dla TŻ, to bardzo miłe z jego strony

Darianna mam wrażenie,że poza nowym samochodem to świata nie widzisz U nas do południa było słońce,a teraz się chmurzy

potty u mnie 6 tydz,więc co ja mam powiedzieć?

Stary 2010-04-02, 17:48   #1737
sparkly
Raczkowanie

Dwa kurczaki w koszyku siedzą
I rzeżuchę sobie jedzą,
Baran w szopie zioło pali
Pewnie zaraz się przewali,
Ksiądz za stołem już się buja
Wesołego Alleluja!

Witam świątecznie

Kasiowa i Indira - serdeczne gratulacje.

U nas jakoś pomalutku leci, przeprowadzka zakończona i w końcu mamy internet więc mam nadzieję, że w miarę swoich możliwości będę zaglądała częściej.

Przedwczoraj zaczęłyśmy 35 tydzień, mam trochę problemów z ciśnieniem ale jakoś daję radę i nie przekraczam norm jakoś dramatycznie.
Raz w tygodniu usg dopplerowskie, raz na 2 tygodnie normalne usg. Po ostatnim stwierdzili, że jedna z dziewczyn przestała trochę rosnąć więc dosytałam 2 zastrzyki sterydowe na przyśpieszenie rozwoju płuc. 2 razy w tygodniu KTG i krew na cholezstazę i gestozę. Pokłuta jestem wszędzie.

Plan jest taki, że będą wywoływać u mnie poród (sn - obie są główkami w dół) w 36/37 tygodniu. I tu zaczyna się moje przerażenie - już za 2 tygodnie prawdopodobnie będę miała dzieciaki.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 18:55   #1738
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Darianna mam wrażenie,że poza nowym samochodem to świata nie widzisz U nas do południa było słońce,a teraz się chmurzy
Ja? e tam.To mój mąż szaleje.Myjnia, nowe kołpaki, wycieraczki itp.Cieszy się jak dziecko.No ale juz koniec z tym tematem.Auto odpicowane więc można sprzedawać naszego focusa.
Stary 2010-04-02, 19:18   #1739
Jola00
Zadomowienie

Cytat:

Kochana z tym karmieniem to różnie jest...Ja pierwszego syna piersią karmiłam tylko dwa miesiące,a potem butla.Drugiego natomiast prawie półtora roku I wg. mnie to była dopiero wygoda Mogłam się z małym wybrać wszędzie,nie pędziłam na czas do domu,bo dziecko głodne...I naprawdę nie chorował (choć wiem,że to nie reguła). Kiedy odstawiłam Daniela od piersi pojechaliśmy na wczasy i tam dostał takiej biegunki....Żadn ych takich problemów nie było,kiedy go karmiłam...
Teraz też mam nadzieję,że uda mi się karmić

Ale wiadomo,każdy ma inaczej i czuje inaczej. Absolutnie nie uważam,żeby mamy które karmią swoje dzieci butelką były gorsze,czy postępowały żle...

Fajnie,że Twój maluszek przesypia spacerki

Stary 2010-04-02, 19:20   #1740
thebestme82
Raczkowanie

Witam!
U mnie dzień zaczął się przepieknie, nawet sobie pranie powiesiłam na podwórku, ale teraz już pada. Oby swieta były ładniejsze. U mnie małe przygotowania się zaczęły. Dużo nie mam do robienia, bo rodzinka TZ przychodzi i kobitki przynoszą gotową szamkę żebym nie musiała stać w kuchni. No ale ja to bym nie wytrzymała nic zrobić więc i tak upiekę sernik i karpatkę, rybkę po grecku i jajeczka nadziewane zrobię i tyle... A wy jak spędzacie swięta?

......................... ............
Wesołego jajka, kurczaków, baranka, ciasta z rodzynkami, ostrego chrzanu, tęczowych mazurków, mokrego dyngusa I ode mnie całusa
......................... .............

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Edytowane przez thebestme82
Czas edycji: 2010-04-02 o 19:23
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości