|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Czesc dziewczyny!!
Za zaproszenia do rozmowy dziekuje i baardzo chetnie z noch korzystam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale nie dzisiaj!! waga 0,6 na + szit szit szit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem jak Wy to robicie ze tak chudniecie. Kurde jak czytam co jecie to przeciez mozna pomyslec ze sie obzeracie wrecz a moimo to waga leci. Ja doslownie nie jem nic, tyle zeby nie czuc glodu a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1892 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
![]() muffinki cytrynowe ![]() - 11g proszku do pieczenia - 3 jajka - sok z polowy cytryny - skorka z 1 cytryny - 4 lyzki otrebow wosianych - 200ml chudego mleka - 3 lyzki mleka w proszku odtluszczonego - 3 lyzki slodziku - 2 lyzki otrebow pszennych bialka ubic na piane w osobnej misce wymieszac reszte skladnikow, polaczyc z piana piec w nagrzanym piekarniku 30 min 200 stopni na to mozna polewe z nutelki albo nabic nutelke do srodka wtedy to juz mega pyszne beda ![]() a teraz odpowiem na Twoje zachcianki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1893 |
Raczkowanie
|
Karadko kochana jestes!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vandros Czas edycji: 2010-04-01 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1894 |
Rozeznanie
|
Vandros - bo nie masz dużo do stracenia, wszystko dlatego
![]() ![]() ![]() Mam skrobię jupiiiiiiii, 1,5kg ![]()
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-04-01 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() vandros ja tez mysle ze jeden kg na tydzien to jest najlepsze rozwiazanie, sama wiem ze im syzbciej leca tym mamy wieksza motywacje ale pomysl ze to co ty gubisz to gubisz na zawsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1896 |
Raczkowanie
|
Macie racje dzieczwyny. I sama tez o tym wiem ze kazdy ma inny organizm i naczej reaguje, ale... moze to z nudow takie gupety mi do glowy przychodza. Ja mam jeszcze do zrzucenia jakies 10 kg bo chcialabym wazyc 55 kg wiec jeszcze sporo pracy przede mna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1897 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do zaspania dzisiaj to udało się nie zaspać i waga 106,2kg czyli 7,8 kg "w plecy" ![]() Cytat:
![]() ![]() ================ wpadnę potem do was bo tylko zajrzałam na chwilę, papatki
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1898 |
Rozeznanie
|
gratulacje Megi
zrobiłam ciasteczka owsiane - dobre wyszły polewę dorobię tę karadkową od śmietanowca (ciekawe czy ładnie zastygnie?) jutro albo w sobotę sernik na zimno coby słodkości swoje na święta wozić vandros tak jest, nie narzekaj u mnie było sporo razy na plus i to po 1kg, po 0,7 ale w bilansach tygodniowych było ok ostatni tydzień na P jakoś miałam kiepsko PLUS 0,1 będzie dobrzeee
z Dukanem był0 88,6kg -10,4kg teraz 98,2.......... czyli znowu przegrałam Edytowane przez agamagda Czas edycji: 2010-04-01 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-04-01 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Zadomowienie
|
megi to ja Cie bardzo prosze
![]() ![]() agamagda zrob z zelatyna tylko troszke wystarczy i zastyga jak normalna ![]() ![]() ![]() a i wszystkim co juz cos upichcily na swieta zazdroszcze bo ja jeszcze nie tknelam niczego! dzisiaj do 8 w pracy a jutro do 7! zwariuje! wiec chyba w sobote bede wszystko robic ![]() ![]() czy ktoras robila herbatniki dukanowe??? dajcie znac to pilne ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- kochane czy ktoras poda mi zawartosc mleka odtluszczonego granulowanego? bo nie wiem czy bede miala czas jechac do tesco a kolo mnie jest zwykle tylko i w 100g ma 0,6g tluszczu i nie wiem czy to duzo czy malo ![]()
![]() |
#1901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() - też nic nie zaczęłam gotować na święta, bo ja jestem z tych dziwnych co to lubią na ostatnią chwilę, czyli sobota będzie kuchenna ![]() karadka mówisz i masz ![]() ![]() ----- A tak w ogóle to witam Was dzisiaj, wczorajsza @ była fałszywym alarmem - coś tam się zaczęło niby, a w nocy i do teraz cisza ![]() Tak sobie myślę, że jednak organizm szaleje, bo spadek dobrych kilku kg, zmiana żywienia, przesilenie wiosenne itp. i fiks ![]() No ale mam nadzieję że się unormuje, organizm uspokoi i będzie ok. I oby kg spadały ![]() A wszystkim kochanieńkie które dzisiaj na wadze miały spadek serdeczne gratki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Co do przepisów świątecznych, to galaretka z kurczaka wydaje mi się najbardziej prostym daniem - gotujemy po prostu rosołek (ja daję udka i pierś), dodając ziele angielskie i listek laurowy, przyprawy (wegeta, pieprz), potem żelatynka i gotowe. Ja wlewam do kubków po serkach, wygodne żeby do pracy wziąć i nawet prosto z kubka wszamać. Nawet jak dla rodzinki gotuję rosół to sobie odlewam trochę i zagotowuję z zielem i listkiem i mam 1-2 kubki galaretki ![]()
![]() |
![]() |
#1902 |
Raczkowanie
|
Cześć!!!!
Karadka - sprawdziłam mam mleko odtłuszczone granulowane i ma 0,8 g tłuszczu. Kupiłam go w Tesco ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- [QUOTE=karadka;18278278]kochanie to jak sie deklarujesz to zalatwianie zostawiamy Tobie ![]() KSD - Klub Szalonych Dukanek otwarty od 15 lutego ![]() Karadka i elskede - pomysł zmiany tytułu jest fantastyczny popieram ![]() ![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=50wiosen;18289328]
ja również jestem ZA
![]() |
#1904 |
Rozeznanie
|
cześć dukanki
wczoraj mnie nie było,dzisiaj też tak tylko z doskoku ![]() ![]() ![]() Wszystkim gratuluję spadeczków ![]() ![]() Witam serdecznie sylwusie ![]() Ja już zrobiłam rybkę po grecku i śledzie z pieczarkami na słodko(zamiast cukru do zalewy dałam ksylitol), acha i mięsko na pasztet odgotowane zaraz zmykam je mielić....i to na razie na tyle, reszta jutro-pełna mobilizacja. A właśnie wróciłam z salonu ery,przedłużyłam kolejną umowę i mam nowy telefonik Samsung Avila no i będę miała zajęcie na wieczór co by go rozpracować ![]()
![]() |
#1905 |
Rozeznanie
|
Kochane Moje, nie mam dziś siły, właśnie generalnie posprzątałam łazienkę, wszystkie płytki błyszczą normalnie, w sobotę tylko się ogarnie i spokój. A zaraz muszę z tych moich przepisów pospisywać jakie mięsko i warzywka będą mi potrzebne. Niedziela samo P, Poniedziałek P+W. Aż mnie cieszy myśl o gotowaniu Dukanowych specjałów
![]() Dzisiaj strzeliłam sobie naleśniczki ze skrobią kukurydzianą, no to jest prawdziwy naleśnik, odchodzi od teflonu bez problemu, super sprawa, do tego nutelka i jestem w końcu zapchana. Kurcze, do niedzieli post, a ja w ogóle mięsa nie jadłam od kilku dni, załamka... ![]() Zaraz oblookam kto tu jest Modkiem i poproszę o zmianę naszego tytułu ![]() Brawo Galloway ![]() Ok, PW z prośbą o zmianę nazwy wątku do Moderatora "Złośliwiec" wysłane ![]() ![]()
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-04-01 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zadomowienie
|
galloway co to za sledzik z pieczarkami? dawaj tu przepis od razu
![]() ![]() ![]() a co do galaretki to ja robie tak: kurczak, 2 piersi, kawalek wolowego do gara, dodaje wloszczyzne, ziarenka smaku, bulionetke(uzaleznilam sie od nich ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- zaraz mnie tu trafi! jak mi sie nie chce!!!!! oszaleje! byle do 8... a po pracy chyba pojade jeszcze do sklepu bo jak dzisiaj wstawie na galaretke to jutro rano ja skoncze potem do pracy i bede robic bigos jak wroce a piekla bede chyba w nocy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1907 |
Wtajemniczenie
|
karadka to co ty będziesz piekła i ile że do nocy ci zejdzie?
![]() |
#1908 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tyle nowych przepisów, że co wchodzę na forum to tylko robię kopiuj i wklej. Będę miała całą książkę kucharską. Niektóre przepisy już posłałam dalej w pracy.
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz wstawiłam do piekarnika pasztet.
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
Rozeznanie
|
karadko mówisz-masz
![]() Śledzie ślimaki 6płatów śledziowych ( 0,5kg) 0,5kg pieczarek 0,5kg cebuli zalewa: 0,5 szklanki cukru (my słodzik,ja dałam ksylitol) 0,5szklanki octu 1,5 szklanki wody liść laurowy,ziele ang.,i pieprz w ziarenkach Zalewę zagotować i ostudzić Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć, cebulę pokroić w piórka i przyrumienić,śledzie pokroić w kawałki.Wszystko włożyć do naczynia (ja wkładam do ceramicznej,glinianej salaterki) i zalać zalewą Smacznego ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-04-01 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Wtajemniczenie
|
50wiosen to chyba dobrze, bo nie będziemy grzeszyć, a przepisy przydadzą się i po dietce, może tylko je trochę zmienimy.
A w ogóle to przynajmniej ja wiele rzeczy zaczęłam robić właśnie odkąd dukanuję, np galaretkę, "chlebek" z mikrofali, rybę z piekarnika - bo zawsze tylko smażyłam. Całe życie człowiek musi się uczyć ha ha ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Muszę oddać kompa, bo jest zapotrzebowanie, zajrzę do was wieczorkiem. Piszcie duużżżoo bo uwielbiam was czytać, normalnie uzależnienie już mam ![]()
![]() |
#1911 |
Zadomowienie
|
megi ja dzisiaj jestm do 8 w pracy, jutro do 7 wiec jeszcze musze sprzatac, robic ta galaretke i bigos, i chyba sledzie od galloway ( a wlasnie a moge uzyc sledzi z zalewy octowej albo cos takiego? bo tutaj takich normalnych nie ma szanas
![]()
![]() |
#1912 |
Raczkowanie
|
haniula do jakiej wagi dążysz? mamy ten sam wzrost i waże teraz podobnie jak ty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
Raczkowanie
|
Przepisy są naprawdę wspaniałe. Wszystko bardzo smaczne. Moja córka która się nie odchudza jest zachwycona nowymi potrawami.
![]() Galloway fajny przepis na śledzie napewno je zrobię. Faktycznie człowiek uczy się całe życie. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Zadomowienie
|
napiszcie mi jakich tych sledzi moge uzyc
![]()
![]() |
#1915 |
Raczkowanie
|
elskede fajnie że zamieściłaś te przepisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.bocian.co.uk/produkt/225/1654.html ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- dopiero zauważylam że one są w oleju, upssss ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- a może takie są ? http://www.bocian.co.uk/produkt/225/1655.html
![]() |
![]() |
#1917 |
Zadomowienie
|
wiecie co, rzucil mi sie w oczy tytul jakiegos nowozalozonego watku (to co sie na dole wyswietla) i jakas panienka chce zrzucic 15kg w miesiac i to w diecie 500 kalori!!!! no chyba dziewczyna zglupiala!!! jak dobrze ze my sobie tak dukamy wolno a do celu.... brzeciez takie cos to jak najgorsza choroba dla organizmu!!! a w gruncie rzeczy czy ktoras kiedys liczyla ile zjadamy kalori na dukanie??? ciekawe
![]()
![]() |
#1918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- a po co nam liczenie jeszcze kalorii, i tak chudniemy i bez tego, niech inni liczą na swoich dietach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1919 | ||
Rozeznanie
|
karadko - kup rolmopsy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony Dziewczyna musi być mega zdesperowana, ja też czułam się fatalnie (zwłaszcza psychicznie) jak miałam 17kg więcej... Czasem trzeba sie zmobilizowac, chociaż na początku, żeby się przełamać, gorzej jak rozum do głowy jej nie wróci ![]()
![]() |
![]() |
#1920 |
Raczkowanie
|
witajcie Dukanki.
ja dziś z przykrością sie przyznaje zaszalałam -zjadłam śWIEŻYNKE tak,tak dobrze czytacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.