|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 10
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18290813]nie ma takiego wymogu, ja dziś rano wysyłałam paczkę i tez avonowe pudło okleiłam taśmą /pani z poczty mi dała bo nie miałam/ i normalnie wzięła paczkę.[/QUOTE]
No właśnie też mi się tak wydawało, dlatego jutro pójdę na inną pocztę. Na tej (poczta przy Pl. Litewskim w Lublinie - jakby ktoś był zainteresowany ) zawsze im coś nie pasuje - a to że paczki pakowałam w czarną folię i im kartka z adresem odpadnie (mimo, że nawet paczki z zagranicy tak przychodzą), a to pudełko na paczkę za małe mimo, że spełnia standardy wg ICH regulaminu (na innej poczcie nadane bez problemu) ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez kati81 Czas edycji: 2010-04-01 o 18:47 |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha i to właśnie świadczy o tym,że o gustach się nie dyskutuje ![]() ![]() ![]() Ja mówię o swoim guście i jak na mnie poszczególne wody pachną
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję szybko opini o tuszu Spectra Lash chce złożyć zamówienie a klientka się wacha bo nie wie jaki on jest a ja nigdy go nie próbowałam więc czekam na wasze opinie
|
#4594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
ja wlasnie dostalam 2 kartony kosmetykow
nie przyszly oczywiscie wykrecane blyszczyki...dostalam kosmetyczke Batyckiego (limonkowa) ladna, ale malutka. co do nowej Pur Blanci to ladna, ale ulatnia sie z predkoscia swiatla
|
#4596 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc przestałam próbować ![]() Cytat:
jako ciężki przypadek ![]() Cytat:
zapasy powoli znikają, nowych nie robię choćby nie wiem co (jaka super cena by nie była), dopiero jak widać koniec opakowania to kupuję. łatwo nie jest, bo ciągle coś nowego kusi. ale satysfakcja jak się człowiek nie da zmanipulować temu avonowemu (i nie tylko) marketingowi - bezcenna
|
|||
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Hej
, mam zamowienie za mniej niz 150 zl , bede musiala doplacic 10zl , i nie wiem czy bede musiala placic kurierowi jak przyjdzie z paczka czy poprostu to bedzie na fakturze i zaplace razem z zamowieniem ?
|
|
|
|
#4598 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nie tylko ja mam takie odczucie
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Wystawili mi fakturke z 05. Gratisowy podkład mam zafakturowany za 12,9
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
nie tak nie jest jest napisane w regulaminie ze w pierwszych dniach kat tj czwartek i piatek zlozone zam beda dostarczone bodajze w poniedzialek mozna wejsc na str i sprawdzic
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Na 4 torby Maja 2 nie pasują pierwsze części do drugich części Mai. Jedna jest idealna, a jednej nie widziałam, bo ma klientka. Eh. trzeba będzie to wysłać im pewnie z powrotem.
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- koleżanka miała na myśli opłatę KRMZ
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
|
|
|
|
#4604 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale któregoś dnia kobieta n poczcie przyczepiła się, ze na kartonie widnieje logo 'avon' a nie może ja oczywiście oburzobna broniłam się tym, ze kilkanascie razy wysyłałam już taką paczkę, nawet u tej samej pani, i jakoś nigdy nie było problemu, a ona mi na to: "jak by pani też obcięli premie z tego powodu, to by pani teraz też robiła problem"; czyli najwidoczniej gdzieś jest w wewnętrzych przepisach PP a oznakowaniu kartonów ![]() ale jak kupi się karton na poczcie z logo "poczta polska" to nie ma naaaaajmniejszych problemów pomiajając już fak, ze jak w takim 'firmowym' kartonie PP się wysyła, to paczka jest już nastepnego dnia u nadawcy, a takie inne to niekoniecznie ![]() Cytat:
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kati81;18291082]No właśnie też mi się tak wydawało, dlatego jutro pójdę na inną pocztę.
Na tej (poczta przy Pl. Litewskim w Lublinie - jakby ktoś był zainteresowany ) zawsze im coś nie pasuje - a to że paczki pakowałam w czarną folię i im kartka z adresem odpadnie (mimo, że nawet paczki z zagranicy tak przychodzą), a to pudełko na paczkę za małe mimo, że spełnia standardy wg ICH regulaminu (na innej poczcie nadane bez problemu) ![]() Jeśli chodzi o wysłanie paczki wartościowej to paczka taka jest dodatkowo ubezpieczona i musi być odpowiednio opakowana. Musi być karton, papier i na wszystkich złączach się ją zabezpiecza - specjalną taśmą lub specjalnymi etykietami. Najlepiej włożyć w kopertę "bąbelkową" jeśli coś małego się wysyła. A co do kartonów z logo np Avon to pracownik nie powinien przyjąć takiej paczki - gdyż firmy (w tym wypadku Avon) nie życzą sobie aby używać ich logo ! Dlatego wszystkie napisy na kartonach trzeba opakować dodatkowo, otaśmować lub zakryć logo. ![]() Wymiar najmniejszej paczki jest taki jak nalepka na nią - mniejsze rzeczy można wysłać listem. ![]()
|
#4607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masz za free kuriera. |
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18298142]a czemu nie robisz zamowienia bezposrednio w avonie z dostawą jednorazową na szwagierkę+kolezankę?
masz za free kuriera.[/QUOTE] bo trzeba dorzucić próbeczki itp teraz też już mam za darmo ![]() no i jeszcze by za bardzo wczytały się w fakturkę w kartonie i by było kuku
|
#4609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam klientki w roznych czesciach polski i zbankrutowalabym gdybym poczcie dała zarabiac
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18271206]zadzwonic lub napisac maila, lub odesłac.[/QUOTE]
napisalam meila wlasnie. nie mam zamiaru ponosić kosztow wysylki(znow), niech mi przysla kuriera po to,bo problem wynikl z ich niekompetencji,nie moich, albo niech przysla wlasciwe w kolejnym zamowieniu a koszt ich niech pokrywa avon.
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, coś mi się też kojarzyło że dostanę ją w poniedziałek ale chciałam zapytać tutaj
I tak mi się opłaca zapłacić za kuriera bo do Katowic zanim zajadę to mija trochę czasu a tak czas zaoszczędzony a benzyna w cenie kuriera ;P
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek jest dzień świąteczny więc wątpię byś miała dostać paczkę |
|
|
|
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Idealne jest to forum! Mam pytanie.. bardzo mało było mówione. o okularach przeciwsłonecznych MILLY mam ochotę je kupić.. czy polecacie je? Podobają się wam? Drugie pytanie ;D mam o torebkę torebka babette czy jest zrobiona ze sztywnego materiału czy takiego cienkiego? Czekam na odpowiedź;*
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z Was dysponuje dobrej jakosci zdjeciami kredki zelowej Plumful?bylabym wdzieczna tez za dodatkowe swatche
Wiem,ze sa w watku "katalogowym" ale malo co widac....i odnosze wrazenie,ze kolor bardziej wpada w bordo niz w sliwkowy fiolet
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18294651]widocznie nie mialas 3 tuszy zamowionych.[/QUOTE]
Albo wpisała nie ten kod co trzeba w HT były 2 rodzaje kodów do tego podkładu
|
#4616 | |
|
Raczkowanie
|
Jak jest mały zwrot, to tak, ale jak się dużo tego nazbiera (z paru katalogów), a w tym jeszcze perfumy, to niekoniecznie można to zapakować w kopertę
![]() A tak na marginesie, to w pudełku też można nadać jako list polecony, tylko pudełko nie może przekraczać określonych wymiarów (gabaryt B dla listów poleconych, tzn. suma długości, szerokości i wysokości nie może przekroczyć 90 cm oraz największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 60 cm) i waga przesyłki nie może przekraczać 2 kg Nie chciało mi się mierzyć, czy to małe avonowe pudełko się na to łapie, ale dzisiaj przed wysyłką jeszcze to sprawdzę - na oko powinno się załapać ![]() Cytat:
Wg mnie najwidoczniej ta pani dostała po premii, bo za mało pocztowych pudełek i kopert sprzedała Na tej poczcie, o której pisałam z byle powodu starają się wcisnąć kopertę bąbelkową - np. żeby zapakować do niej małe pudełko, które rzekomo jest za małe, bo nalepka adresowa się im w całości nie mieści albo moje koperty się im nie podobają (np. takie składane, gdzie folia bąbelkowa nie jest zgrzana z kopertą, tylko w środku zwykłej szarej koperty jest torebka z bąbelków), a na innej poczcie nikt nie robi w takich przypadkach problemów. Dla ścisłości: "Wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm, z tolerancją do 2 mm." (cytat ze strony poczty), co jest mniejsze niż ta nalepka na paczkę, ale i tak paczek 9x14 cm nie chcą na tej poczcie na przyjmować, tłumacząc się, że albo się zgniotą między innymi paczkami, albo nalepka się nie mieści (na innych pocztach jakoś sobie radzą).
Edytowane przez kati81 Czas edycji: 2010-04-02 o 07:31 |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
/spam/
Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-04-02 o 11:27 |
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam nowy lekki podkład, ja mam Creamy Natural, delikatny, lekki i niewidoczny! Super współgra z pudrem w kamieniu Fair.
|
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj przyszedł mi pierścionek Nixie rozm. 16.5mm, bałam się, że będzie za mały no i jest
, ale na przedostatni palec pasuje , także cieszę się bardzo . Zobaczymy, jak katalog 06 się przyjmie . Mam nadzieję, że będzie dużo zamówień, bo mam zamiar oszczędzać i nie chciałabym specjalnie dokładać . Mam ochotę na kilka rzeczy z kolorówki, ale zamówię w 07, żeby torbę zebrę mieć .
|
|
#4620 |
|
Przyczajenie
|
Mam prośbę. Mogłaby któraś z was zrobić zdjęcie z HT 7/2010 na co są opusty 10%? Bo w tym co jest na katalogowym nie da rady rozczytać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

) zawsze im coś nie pasuje - a to że paczki pakowałam w czarną folię i im kartka z adresem odpadnie (mimo, że nawet paczki z zagranicy tak przychodzą), a to pudełko na paczkę za małe mimo, że spełnia standardy wg ICH regulaminu (na innej poczcie nadane bez problemu) 

Pierwsze słyszę, żeby w regulaminie poczty był taki wymóg.

, ale na przedostatni palec pasuje