|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cześć. Co tu tak cicho od rana?
Ja się szykuję do pracy. Dziś wyjątkowo, normalnie nie pracuję w piątki, ale odrabiam wtorek za półtora tygodnia, jak będę u gina, bo mnie wyznaczyli na 11 dopiero... Pewnie niewiele będzie do roboty, bo niewiele dzieci przychodzi przed samymi świętami... Podbrzusze nadal kłuje, głównie prawa strona. Do tego jakaś kolka mnie złapała pod prawym żebrem. Mam nadzieję, że nie mam żadnych problemów "żółciowych"...Tylko tego mi brakuje ![]() Pogoda na razie słoneczna, choć chłodna. Ale prognoza w internecie przepowiedziała mi, że będzie padać... A jutro to w ogóle ma być zimno ![]() Miłego dnia, tak czy owak
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na trojaczki jeszcze się mogę zgodzić. Czworaczki to już trudno donosić podobno.Miłego dnia dziewczyny. Szykuję się i jadę po wyniki. |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chyba z trójką nie dała rady, z dwójką jest strasznie ciężko. No i finansowo nie wiem jakby nam się udawało. Ale podobno od przybytku głowa nie boli
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja a w radiu mówili ,że dzisiaj deszcz , a jutro już bezdeszczowo i nie aż tak zimno
może chłodniej odrobinę , ale tragedii nie będzie.tity to daj znać jak wrócisz U mnie w domu bojowo od wczoraj wieczorem... mama ma focha okrutnego tylko dlatego ,że chrzestnej życzeń imieninowej złożyć nie chciałam no i oczywiście od razu ,że o imieninach teściowej i teścia to pamiętam , ale o swojej ciotce to już nie i pretensja. Dzisiaj w ogóle się nie odzywa do mnie
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zaczęłam lekko na beżowo plamić. Nie poszłam do pracy. Mąż poszedł się umyć, jak zje śniadanie, idziemy do przychodni nieopodal, jest tam podobno dziś ginekolog, mam nadzieję, że w takiej sytuacji mnie przyjmie... Kurde, akurat święta za pasem. Mieliśmy powiedzieć Rodzicom, a teraz nie wiem co będzie. Jak będę plamić, to nawet nie chcę do Sieradza jechać...
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja daj znać jak już wrócisz
nie wiesz co jest grane więc nie martw się aż tak , plamienia na początku ciąży zdarzają się podobno i to naturalne jest i niegroźne , ale najlepiej jak lekarz powie co i jak.
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Kretencja - trzymam
Na pewno to nic groźnego. Dziewczyny cycki tak mnie bolą że nawet sama nie mogę ich dotknąć. I od paru dni mam wzmożony apetyt na sex. TŻ oczywiście zadowolony z takiego obrotu sprawy. A pogoda u mnie do bani. Pada , pochmurno i zero słoneczka. Oby w święta było ładnie.
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, bardzo mądrze robicie, nie zwlekając z tym. Bardzo dobrze, że idziecie do gina! Jestem z Tobą myślami, odezwij się koniecznie później! Cytat:
Cytat:
Mnie tylko denerwuje trochę to, że TŻet ma teraz w pracy taki kociokwik, że nie może nawet zrobić tych dodatkowych badań, jakie zalecił gin, i nawet nie wiem czy mamy się starać czy nie .... , choć przyznam się Wam, że momentami to już się nie chce, ani TŻetowi ani mi...Dzień dobry wszystkim Wstałam po 6, w ogóle spałam jakoś niespokojnie, dręczyły mnie jakieś nieprzyjemne sny, które przypomniały mi o jeszcze mniej przyjemnych wydarzeniach z przeszłości, eh... Trochę poczytałam, teraz bloguję/wizażuję a od 13 zaczynam korki. Miłego dnia!
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wasze kciuki chyba pomogły, w badaniu nie ma nic niepokojącego, więc operacja mi nie grozi chyba
Za godzinę jadę do lekarza, niech myśli co to zrobić, żeby mnie boleć przestało...Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki
Tity, najpierw pójdę tutaj koło nas do lekarza. Zobaczymy co powie. Mamy naprawdę 5 minut spacerem. A na izbę przyjęć się tłuc - większy wysiłek...
|
#3311 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To nie powinno być nic niepokojącego, ale daj znać koniecznie co lekarz powiedział Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Tity, no to nie mogło być nic poważnego, moze jakieś naświetlania dostaniesz albo coś
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
abz
dziękuję, no jak własnych nie urodzę to adoptujemy może kiedyś, ale na razie nie jestem gotowa, żeby nawet o tym myśleć i szczerze podziwiam osoby, które się na to decydują. Trzeba mieć na prawdę wielkie serce. A z "ogonkiem" okaże się za godzinę co i jak.A sen okropny...wczoraj mi się śniło, że ktoś chciał mnie zabić i mnie ganiał i krzyczał za mną "czemu kłamiesz" Ni z gruszki ni z pietruszki ten sen. I zawsze jak się budzę przy takim śnie to chowam się pod kołdrą, tak jakby poza nią było niebezpiecznie
|
|
|
|
#3313 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko o częste odpoczywanie na leżąco, nie zaszkodzi Ja uczyłam się dużo na leżąco, odpoczywałam i chuchałam na zimne![]() Scio, brałam clostilbegyt 1 cykl tylko, ale od razu największą dawkę, po 2 tabletki dziennie. Wiem, że najczęściej lekarze zaczynają od 1/2 tabletki, ale to chyba zależy od sytuacji. A po clo czułam się fatalnie, przez te 5 dni (a raczej nocy) aż mi huczało w głowie i w ogóle nie mogłam spać. A w dzień miałam uderzenia gorąca, były mrozy a ja się gotowałam w środku. Ale to była duża dawka:/ I 5 dni szybko minęło, potem było ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi się też czasem śnią straszne głupoty
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-04-02 o 12:33 |
||||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem. Sporo mi się zeszło, bo najpierw szukałam gina na osiedlu, okazało się, że dzisiaj w żadnej przychodni nikt nie przyjmuje
No i trochę głupi sposób informowania o ciąży. Musimy zadzwonić do Rodziców i powiedzieć, że plany na święta się trochę zmieniły... Z wiadomego powodu
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-04-02 o 12:53 |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
ufff no to dobrze ,że OK wszystko! no i masz USG zrobione więc wiesz ,że wszystko w porządku jak na ten etap ciąży
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). No i nie przemęczaj się, odpoczywaj. |
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
W życiu mnie nie wniesie
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem, ale on uważa nadal, że przeginam z uważaniem na siebie, pomimo że lekarz kazał mi leżeć
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja super, że już wiesz co i jak
![]() A ja byłam u lekarza, okazało się, że mam o połowę za długą kość ogonową i zawiniętą do środka i to mnie najpewniej uwiera, a siedzeniem przed kompem sobie doprawiłam tylko. Ale poza tym nic takiego się nie dzieje, mam tylko pójść z tym do ortopedy i niech on to obejrzy i coś zaleci, chyba, że przejdzie. Rodzinny zlecił 'masaż pupci' Zjeździłam poza tym wszystkie markety w poszukiwaniu szczypiorku i innych drobnych rzeczy, i w sumie 3 godziny mi zeszły. Miałam na działkę jechać, ale już mnie plecy bolą, potem skoczę. No i 2 ciasta mamy z mężem zrobić bo jutro jedziemy na te chrzciny.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-02 o 13:24 |
|
|
|
#3322 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Będzie dobrze. A co do masażu to jeśli boli cię tylko kość to masaż zbyt wiele nie pomoże. Ale rozluzniający miednicy i "pupki" może Cię rozluźnić.
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn kość mnie nie boli, poniżej raczej i z lewej strony. Lekarz powiedział, że kość mi uciska gdzieś na nerw pewnie. A coś rozluźniającego by się pewnie przydało. Może jakieś jogowe ćwiczenia znajdę po świętach, teraz nie bardzo mam czas nawet i chęci. Dzięki
|
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Kretencjo, wspaniała wiadomość i w końcu zrobiłaś swoje upragnione usg, myślę że powinnaś jechać do rodziców i powiedzieć im osobiście, odpoczywaj Tity cieszę się że po badaniach wiesz już znacznie więcej, ale widze że to nie koniec z pupką Dzisiejsza noc to chyba noc koszmarów, chociaż ja miałam dziwny, ale przyjemny sen, śnił mi się mój dzidziuś żujący gume był już dosyć spory miał może z rok, chyba za dużo o tym myśle i analizuje to co się dzieje z moim ciałem ostatnio, mam jeden wolny test i tak mnie ciągnie do niego, ale nie!!! poczekam te 2 tyg. ja już po obiadku, Tż zajadał strasznie a zrobiłam rybke z warzywami i ziemniaczkami, wsuwał aż mu się uszy trzęsły teraz poszedł do pracy i siedzę sama
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-04-02 o 13:59 |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Już powiedziałam
A do Brata wysłałam MMSa ze zdjęciem testu i pytaniem "Zagadka: czy wiesz co przedstawia zdjęcie?". Odpisał "Yyy, nie jestem pewien, będę wujkiem?" Więc potwierdziłam. Zaraz odpisał z gratulacjami Teraz jeszcze mąż będzie dzwonił do swoich rodziców, ciekawe jak to przyjmą (teść jest bardzo emocjonalny
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym mms fajny pomysł
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
W ten sam sposób chcę poinformować przyjaciół, ale to już trochę później, koło 12 tc, jeśli uda się to ukrywać do tej pory
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe może kup jakiś fajny olejek
my kiedyś z TŻ pomagaliśmy w zaliczeniach koledze który studiował masaż tu w Anglii i przytulanko po takim masażu, było REWELACYJNE!!!
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Weszłam specjalnie zeby zobaczyć co dziewczyny piszą po wizytach u lekarzy, ale po kolei:
kretencja po cichu liczyłam, ze zrobią ci w końcu to USG Cytat:
Cytat:
Też chciałam wysłać przyjaciółce mmsa z testem, ale mam kiepski aparat w telefonie wiec dowiedziała sie z smsa Bo w ogóle wszyscy znajomi, którym chcieliśmy powiedzieć osobiście akurat nie mogli sie z nami spotkać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

nie wiesz co jest grane więc nie martw się aż tak , plamienia na początku ciąży zdarzają się podobno i to naturalne jest i niegroźne , ale najlepiej jak lekarz powie co i jak.

, choć przyznam się Wam, że momentami to już się nie chce, ani TŻetowi ani mi...
Za godzinę jadę do lekarza, niech myśli co to zrobić, żeby mnie boleć przestało...