|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec
no i po wizycie u lekarza
z małą oki, zalecona: witamina C i wapno, dodatkowo przepisła Zirtec i maść, bo jakies uczulenie mamy na buziaku już sama nie wiem co jej szkodzi, skazy raczej nie ma bo był czas że nie było nic na twarzy zresztą z tego co czytałam to skaza też pojawia się na ciałku, a na nim nie znajduję żadnych zmian, pediatra powiedział, że jej cera to bardzo atopówka ehh mam się ja z tymi krostkami u niej od małego widzę, że mało nas na wątku, chyba wszystkie mamuśki zajęte przygotowaniami do świat ![]() buziaki i udanego dzionka życzę
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec
Hej
My wciąż czekamy na zęby, mają być lada dzień. Kalina marudna.Doris zazdroszczę Ci tych spacerów, moje dziecię nie wiem czemu ale odkąd siedzi i nie śpi na spacerach nie lubi na nie chodzić. Wytrzymuje max 20 min. później zaczyna się drzeć i muszę wracać z nią na rękach i szczerze to mi się ich odechciewa. Jest taka piękna pogoda a ja siedzę w domu Ursull - moje typy imion: dla dziewczynki - oczywiście po primo Kalina, później Alicja, Jagoda, Helena dla chłopca - Grześ, Wojtuś, Michaś
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem kobity,wpadam co by wam życzonka złożyć,a popiszę z wami później.
No więc (wiem,nie zaczyna się zadania od więc )Życzę wam miłych świąt,spędzonych w gronie tych,z którymi chcemy je spędzić. Życzę wam dużo słońca i wiosny,żebyście nie musieli się kisić w domu,życzę wam pysznych mazurków,babek,białej kiełbasy,jajek i baranków cukrowych. Życzę wam poprostu Wesołych Świąt! a tutaj mała niespodzianka ![]() http://kartki.onet.pl/54285154-119776-62402823.html |
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
no ladnie, ledwo na sekundke sie odwrocilam w wy juz nowy watek zakladacie- a ja na nim ani jednego wpisu
![]() sorki ze tak dlugo sie nie odzywalam ale nie martcie sie jeszcze nie urodzilam- jak to nastapi to na pewno dam wam znac ![]() jestesmy w POlsce od wtorku i cieszymy sie wiosna, nadchodzacymi swietami i nowym wozkiem ktory jst genialny po prostu no i nadrabiamy zaleglosci z rodzinka i znajomymi dlatego was zaniedbalam za co ogromnie przepraszam ![]() wpadlam na szybko bez czytania ale postaram sie nadrobic, poki co lece mazurki dekorowac a potem znow na spacerek ![]() buziaki dla mamusiek i pociech
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Jakbym nie dała rady wpaść jeszcze to chcę Wam złożyć życzenia
Pogodnych, pełnych nadziei i miłości Świąt Wielkanocnych,
wiosennego nastroju, czasu spędzonego w gronie rodzinnym i wśród przyjaciół Wam i Waszym najbliższym życzą Kasia, Piotrek i Kalina
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam dobrze ze jestes zadowolona z wozeczka, no wlasnie gdzie ty sie podziewalas? Dlatego taka pustka tu byla
![]() ja jade do Pl dzisiaj w nocy, czeka mnie pakowanie, nie wiem jakie brac ciuchy małemu, wiosenne czy zimowe ![]() Jaka tam pogoda? W jakiej kurteczce chodzicie? Jakbym nie miała czasu pozniej zajrzec to zycze Wam i maluszkom (juz nie takim małym) Wesołych Swiat ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Wiem ze nie wyslilam sie z zyczeniami ale brak czasu na pisanie
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ursull Sukieneczka fajna, dzięki za życzonka, życzę spokojnych, rodzinnych Świąt Marika Chciałabym jechać też do Hiszpanii, ale na wyspę np Mellorcę, bo dużo spokojniejsza od Majorki czy Ibizy. Portugalia tania nie jest, wybraliśmy opcję własne wyżywienie niby taniej ale oczywiste jest, że trzeba zabrać więcej pieniążków ze sobą. Następnym razem też zdecyduję się na taką opcję, świetne rozwiązanie, nie jesteś ograniczona śniadaniowo-obiadowo, jak zwiedzasz jesz gdzie chcesz i co chcesz, a poza tym mieliśmy fantastyczny apartament, mieszkanie z pełnym wyposażeniem kuchni, salon, sypialnia, jadalnia, 2 tarasy. Gotowanie nie sprawia Ci najmniejszych problemów więc myślę, że byłabyś zadowolona, szczególnie z dzieckiem łatwiej, nie trzeba się martwić o jedzenie dla maluszka. A jak jest gorąco to i jeść gorących obiadów szczególnie się nie chce. Superzabula No to ładne Jasio ma pomysły , czy wszystkie Jasie to małe krejzolki?![]() Bercia przykro mi z powodu sytuacji z pieskiem, ja już się boję na myśl jak odwiedzę Rodziców, którzy mają nowego psa-konia dosłownie, przecież taki pies połknie dziecko na deser. Na zwierzątka trzeba jednak brać poprawkę jak się ma dzieci, zgadzam sie z Tobą. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Mell To faktycznie macie mało czasu na znalezienie mieszkanka ![]() mam nadzieję, że mleczko zasmakowało odpoczywajcie w PL, czekam na relację z koncertu ![]() wesołych...wesołych.. Esti Nikolka najmłodsza nasza pociecha z 9 Maja, Helenki nie znam Malutka siniaki to normalka, szczególnie Jaśko ma na jednej nóżce więcej którą się odpycha, kica jak króliczek, żeby było szybciej i żeby go Mama nie dogoniła siusiak- czasami w kąpieli się targa, ale też czytałam, że to normalne wózio fajniutki Glam pogoda ładna w Pl więc kombinezon pewnie się nie przydał?! odpoczywajcie i wracajcie szczęściwie Aguha kurujcie się i wzajemnie udanego dzionka, my juz dzisiaj świętujemy do poniedziałku Pakusia dzięki ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- RODZINNYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT Edytowane przez Angel_1232 Czas edycji: 2010-04-02 o 12:20 |
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Hejooo
Ale się dzisiaj wyspałam Caro - Ursull - jakies drętwe te babki, weź je spałuj , jakby co możesz na nas liczyc, pomożemy . Przeciez każdy ma prawo do swojego zdania, a tu o takie bzdury się boczą.esti - no to super ten karnet opłacal się wam u nas taki karnet 16 wejśc na aerobik i siłownia open kosztuja 150zł więc tez spoko, a jednorazowe wejście 15zł. Ja mam karnet 12 wejśc na aerobiki i płaciłam coś 87zł a normalnie kosztuje 95zł ale ja studentka więc taniej .malutka - a jai kolor wybrakiście? mi sie turkusowy podoba . No mój Igor łapie się za każdym razem za siusiaka jak go rozbieram, kapie, wycieram po kąpieli, no kiedy tylko ma okazje, ciagnie go wariat mały. Mój siniaków nie ma jeszcze.DORIS - to nie zazdroszcze nocek, ja mam w tej kwesti spokój ale za to wczesno ranne pobudki i marudzenie w ciagu dnia. Eve - to masz juz pomocnika do sprzątania, wykorzystaj to .aguha - dziękuję Ci za ten link ale tam sa stare odcinki jeszcze z 2009 roku ale znalazlam na jej stronce ta roladę, mam nadzieję że mi wyjdzie .pakusia - hej , my też w pelni przygotowań .Mellcia - na śląsku padał deszcz ze śniegiem, teraz niby chodniki schna więc i może na zakupy uda sie wyskoczyc, i katarek tez mamy juz 2 tydzień. a na ile jedziesz do PL? no ja chodze w wiosennej kurtawce, ale dzisiaj jest chłodno więc nie wiem. Chyba musisz wziąś ci takie i takie ciuszki. kaalinaa - a ma Kalinka smokusia? bo mój jak sie zmierzi to go nim wlasnie zatykam, lub chrupką .glam - hejo Angel - nio to jest jakies wyjście, ale jadąc na wczasy wolałabym juz nie gotowac tylko odpoczywac, szkoda czasu. A jadac na wakacje trzeba sie liczyc z wydatkami i takiego rzedu ![]() Pa, pa do kiedys tam, bo nie wiem kiedy będę dostepna, tzn, o której bo dzisiaj tez wraca Tż |
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja Wam zycze cudownych, wspanialych, rodzinnych, slonecznych i wesolych swiat Pewnie jeszcze zajrze, ale to tak na wszelki wypadek ![]() Mellcia Zajeta jestem, bo wrocila dawna ja - maniaczka sprzatania, tak mnie wzielo, ze pucuje wszystko dokladnie, nawet listwy przypodlogowe kiedys bylam taka czyscioszka i sprzatalam calymi dniami, od ciazy mi sie pozmienialo i dom zaczal zamieniac sie w koszmar, ale widze, ze w koncu mnie walnelo i znow sprzatam, sprzatam i sprzatam Kochana, szczesliwej podrozy A co do domu, to dlaczego metraz tak Cie wystraszyl ??? My tez mieszkamy w wieeeeelkiej chalupie, ale to ma swoje zalety, Olek ma jakies 40m na swoj plac zabaw troche gorzej to wyglada jesli chodzi o sprzatanie ![]() |
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byliśmy wczoraj po raz drugi rozmawiać o mieszkaniu, i jak na razie nic nie wiadomo Bo umówiliśmy się z TŻ że zgadzamy się na 235 tysięcy żądane przez tą kobietę. Ale on nie byłby sobą jakby nie próbował coś ugrać i zaproponował 230. Baba stwierdziła że musi porozmawiać z mężem, że jest jeszcze druga zainteresowana para i podejmą decyzję po świętach. No i mamy czekać do czwartku. I może się okazać że tamci nam wykupią sprzed nosa za 240 bo tyle kobieta dawała w ogłoszeniu (nam "po znajomości" opuściła te 5), czyli że stracimy mieszkanie przez głupią dychę. Albo druga opcja, nie ma żadnej innej pary a baba chce nas urobić Pozostaje czekać. Aleks dziś przespał całą nockę, od 19:30 do 6 a potem po krótkim ciumkaniu dospał do 7:15. Ja całą noc kasłałam i miałam zatkany nos więc mało co spałam. A dziś mam wolne, moja cudowna firma podarowała nam wolny piątek w zamian za pracującą przyszłą sobotę. Ursull, trzy pokoje to w sam raz na salon, sypialnię i dziecinny pokój. Ja większość życia spędziłam z rodzicami w 2-pokojowym mieszkanku i chciałabym wreszcie mieć większy komfort. Jak już mamy spłacać kredyt przez 30 lat to przynajmniej niech z tego coś mam...A na drugie dziecko i tak bałabym się zdecydować więc lepiej nawet nie mysleć. Ta laska co przytyła 50 kg miała tylko jedno dziecko ale zakładam że i jakieś problemy hormonalne. Co do tych popularnych imion, to zgadzam się, ja bym nigdy nie dała córce na imię Oliwia, Nikola ani Julka bo u nas co druga tak ma. Miałabym dylemat bo moim wymarzony imieniem dla córki była Wiktoria a też ich baaardzo dużo, pewnie bym się nie zdecydowała. Kuro, wątpię żeby facet szybko znalazł chętnego na tą ruinę ale podejrzewam że mu się nie pali. Mieszkanie wynajmuje czworgu studentom więc i tak ma z niego kasę a sam mieszka w ponad 300-metrowym domu więc pewnie nie narzeka ![]() Angel, dla Jaśka. Marika, ![]() Mell, fatalnie z tym mieszkaniem, mam nadzieję że coś zdążycie znaleźć. Zabula, Jaśko wymiata Bercia, ojej, też bym się pozbyła psa. Bardzo lubię zwierzęta ale nie odważyłabym się trzymać zwierzaka razem z dzieckiem Malutka, tak, Aleks jest cały posiniaczony od raczkowania a przy kąpieli zawsze szarpie siusiaka
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel dzieki...
mleczko smakowało Marika wracamy 13.04 chyba. wiec nie wiem czy załapiemy sie na ciepłe dni ![]() Eve nie tyko metraz mnie przestraszył... Teraz mieszkamy w 3poziomowym domu z ogrodem, z tym ze z samej gory procz pralni to nie korzystamy... tam bylo jakos nieprzytulnie, to wyglądało jak hale jakies.. musielibysmy duzo mebli dokupic a przeciez nie o to chodzi., bo dom budujemy w Pl i tam bedziemy szalec.Ja nie sprzatam jakos wyjątkowo... po pierwsze jedziemy do Pl po drugie po powrocie bedziemy tu 10 dni ![]() szkoda... ten domek bedziemy super wspominac... Nasz Aleks tu przyszedł na swiat... tu jest slicznie, do jeziora mam 5 min pieszo ale to nie jest pustkowie
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych,
Smacznego jajka i mokrego dyngusa. Słonecznych spotkań w radosnym gronie rodziny i przyjaciół życzy wszystkim Mamkom Wiżankom i ich pociechom - Agnieszka
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Angel chyba te Jaski to takie male psotniki, jest z nimi wesolo
![]() malutka nie wiem jak Jasio tam dokladnie wszedl bo widzialam tylko znikajaca dupke w pianie ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Ide przygotowywac Swieta, jakbysmy sie nie "widzialy" to WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane, zdrzemnęlam się z Miluchą ponad 3 godzinki
i śniło mi się,że Milenka zaginęła i nie mogłam jej znaleźć. Pomijając fakt,że najpierw szukałam małego kotka (tak postać Milusia przybrała), a potem 3-4 letniego dziecka,to sen był bardzo realistyczny. Do tego stopnia,że zbudziłam się z potem na czole i przerażona Doriss przestań gotować,przestan sprzątać, Kalinkę podrzuć siostrze i znajdziesz czas na wizaż Powiedziałam TŻ o imieniu Gaja to sie skrzywił. Myślałam o Lence,ale dokładnie ten powód co twój,pzremaiwa na nie. Koniecznie wrzuć fotke sukienki.Buziaczki kochana Eve własnie zaczełam się zastanawiać,gdzie ty się podziewasz Mailik poszedł ![]() Milenka też zapałała miłością do okurzacza .Aguha Pakusia dziękujemy za życzonka i buziaczki dla Kubusia. Mell ależ wyznania nam tu wrzucialaś w związku z 50 centem . A mi się on fizycznie nie podoba,taką brutalną ma twarz. Wogóle go nie lubię. Tez słucham muzki każdego rodzaju,nawet hip hop i rap,więc nie jesteś wyjątkowa Kalinaa Glam udanego pobytu w ojczyźnie i nie śpiesz się z tym rodzeniem,poczekaj na mnie ![]() Angel jedź do Grecji )Marika zazdroszczę nocki. U ciebie dzień pieczenia,a ja jutro do pracy zapitalam Już się uspokoiły z tymi imionami na tym wątku,więc pały możemy narazie schować ![]() Gossik no ciekawe co ta babka kombinuje,oby tylko grała na zwłokę. Może liczy,że jeszcze ktoś się zgłosi,dlatego zwleka. Trzymam kciuki,aby to mieszkanko było wasze. Rozumiem twój punkt widzenia,ale ja jestem przyzwyczjaona do tego,że mieszkanie powyżej 3 pokoi to luksus. superżabula Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-04-02 o 19:42 |
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Pieska już wydaliśmy szkoda ,ale dzieci są bezpieczne już to najważniejsze.Kochane moje zdrowych ,wesołych Świąt Wielkanocnych życzy Ewa(Bercia ) z rodzinką dla Was i waszych rodzinWESOŁEGO ALLELUJA !!!!!!!!!!!!
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, dla mnie też 4 pokoje to byłby luksus. I tak jak drugie dziecko, luksus na który nas nie stać.
Kochane, wesołych świąt |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Radosnych Świąt wszystkim
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt dla Was Kochane dziewczyny i dla Waszych Rodzin!
Zakupiłam wózek Lira 4 Eurocart, w święta wypróbuje jak pogoda pozwoli i się z Wami podzielę opiniami chociaz chyba już wszystkie na coś się zdecydowałyście
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam i myślałam i wymyśliłam wstępne imiona dla dziecka:
uwaga Bianka i Dorian ![]() Pozwalam wam pokomentować. Teraz myślę nad drugim. W przypadku chłopca to będzie Stanisław po dziadku,ale nie wiem co do dziewczynki. Doriss Gaja w Polsce to Kaja,więc odpada ,a Kordian,jak już wspomniałam kojarzy mi się z bardzo rozpieszczonym synem koleżanki . Tristan trochę przesadzone,mógłby mały mieć problemy w szkole. Za to Dorian to imię używane w UK i w Polsce. I jak ładnie to brzmi Milena i Dorian lub Milena i Bianka I jeszcze pytanko,będziecie robiły wróżby dzieciom na roczek? Chodzi mi o to rozkładanie przedmiotów i co dziecko wybierze. Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-04-02 o 22:05 |
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, ja wpadam tylko na moment, by życzyć Wam Spokojnych Świąt i wiosny w serduszkach
U nas nieciekawie Huba ma straszne wzdęcia, wczoraj miał stan podgorączkowy i chyba przechodzi jakiś zmasowany atak ze strony zęboli Zaczynam podejrzewać, że Bebiko mu chyba nie podeszło. Wczoraj płakał przy robieniu kupalka Przepraszam, że tak tylko o sobie. Jak tylko Bubuś poczuje się lepiej, odezwę się do Was. Teraz śpi, więc idę jakieś jaja pomalować czy cuś.![]() Buziaki, kochane Mellcia - bezpiecznej podróży Ursull - imiona śliczne Malutka - Hubula też ma posiniaczone kolana, a siusiaka to sobie naciąga w czasie kąpiel na wszystkie strony
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych Spokojnych Świąt
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull Piekne imiona
Bianka tez sliczne Illbana Bercia szkoda pieska, ale faktycznie dzieci wazniejsze. dziewczyny zdrowych spokojnych!
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ja na monencik... Tz maluje jajka,Niunka wlasnie mi sie obudzila i bedziemy sie zbierac do kosciolka ze Swieconka Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
Gratuluje !!! ![]() nie czuj sie urazona... wiem, ze odpowiadasz, tyko tak mi sie wydalo, ze Malutka stara sie zawsze kazdej z nas cos napisac, nawet jak nie piszemy bezposrednio do niej Bianka i Dorian... no w sumie ladne, ale to nie moje imiona Dziekuje jeszcze raz za "przesylke" Jeszcze raz Wesolych !!! |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, u nas jajeczka pomalowane i poswiecone, ciasta i inne potrawy gotowe, domek wysprzatany wiec zostalo tylko zyczyc wam wspanialych rodzinnych swwiat, radosci z bab mazurkow sernikow i innych przysmakow (i zebyscie po nich nie tyly), mokrego dyngusa i cudownej slonecznej atmosfery
to pierwsze swieta wielkanocne z naszymi maluszkami wiec niech beda niezapomniane
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy z Olim u fotografa do zdj na paszport. Pytałam o zdj studyjne i jedno ujęcie 50zł
więc zrezygnujemy z sesji
|
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi to i tak mało
![]() ale poszukaj ogladaj portfolia moze znajdziecie cos fajnego i taniej. a da sie i wcale to nie jest takie trudne ![]() widze tez ze czesto ludzie robia beznadziejne zdjecia a licza za nie jak za zboze...
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt
![]() ![]() p.s. zepsułam kolejny komputer nadaje od mamy gdzie zostajemy całe święta ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- blondi poszukaj na all sesji-czasem za 350 złotych można wyhaczyć fajny zestawik i zazwyczaj taka sesja odbywa się w mieszkaiu w pokoju przerobionym za studio-któraś z dziewuch u nas robiła
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt dziewczynki
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowych, spokojnych, Dziękuję kobietki za odpowiedzi, na was zawsze można liczyć pogodnych i rodzinnych świąt życzy Sylwia z Dawidkiem i Mariuszem Aguha Dawid nie korzysta z nocniczka od 4 miesiąca życia tylko od 4 miesięcy Mell dużo zdrówka dla Aleksa Marika gratuluję ładnie przespanej nocki ![]() Gossik dla Aleksa, że znowu przespał cała nockę, a dla Ciebie dużo zdrówka Ursull pewnie, że robię Dawidowi na roczek wróżbę Illbana biedny Guzik Blondi my za 6 zdjęć z Dawidem zapłaciliśmy ok. 80 zł w profesjonalnym studio oczywiście ![]() Eve
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

My wciąż czekamy na zęby, mają być lada dzień. Kalina marudna.
)

, jakby co możesz na nas liczyc, pomożemy
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
Bo umówiliśmy się z TŻ że zgadzamy się na 235 tysięcy żądane przez tą kobietę. Ale on nie byłby sobą jakby nie próbował coś ugrać i zaproponował 230. Baba stwierdziła że musi porozmawiać z mężem, że jest jeszcze druga zainteresowana para i podejmą decyzję po świętach. No i mamy czekać do czwartku. I może się okazać że tamci nam wykupią sprzed nosa za 240 bo tyle kobieta dawała w ogłoszeniu (nam "po znajomości" opuściła te 5), czyli że stracimy mieszkanie przez głupią dychę. Albo druga opcja, nie ma żadnej innej pary a baba chce nas urobić
Pozostaje czekać. Aleks dziś przespał całą nockę, od 19:30 do 6 a potem po krótkim ciumkaniu dospał do 7:15. Ja całą noc kasłałam i miałam zatkany nos więc mało co spałam. A dziś mam wolne, moja cudowna firma podarowała nam wolny piątek w zamian za pracującą przyszłą sobotę.
dla Jaśka. 

więc zrezygnujemy z sesji