|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
no ja to na pewno będę bardziej pewna siebie bo teraz to mi strasznie tego brakuje
![]() Ale mnie ten balsam grzeje ![]() ![]() mysiunia, wiesz w sumie to nie wiem ![]() ![]() w sumie to pogodziłam się z tym, że nigdy nie będę miała ładnych smukłych nóg, tylko gruche na łydce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Wtajemniczenie
|
już dziś dukana na wieczór nie było
![]() ![]() a oto jedzonko na jutro(idę do kwiaciarni) i będzię już dukan II,bo zakupki zrobione ![]() s.biały(266), s.żółty(180), 4jajka(320), jogo(65), marchewka(150), 3pomidory(77) razem będzie 993kcal ![]() ![]() lecę na serial, bo się już zaczął ![]()
#3603 |
Zakorzenienie
|
Mykam troszkję się jeszcze pogimnastykowac i lulu bo już nie długo mężuś wraca
![]() Pa pa kobietki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
|
miał być jogurt na kolację, a skusiłam się na kiełbaskę grzaną ale jutro post to wolałam dziś zjeść niż jutro miałaby mnie kusić
![]() wcześniej jeszcze była pomarańczka tak, że w sumie dziś 1185 kcal Ćwiczonka też zaliczone: 150 brzuszków a rowerka tylko 20 min bo mnie coś brzuch boli, chyba po tych brzuszkach, przesadziłam Dobra Kochane, idę nyny, papapa
#3605 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Ja mam zakwasy po wczorajszych brzuszkach.. Robię te nieobciążające kręgosłup [mam rwę kulszową zaleczoną od 3 lat chyba ;/] Dzisiaj grzeczna byłam muszę powiedzieć ![]() ![]() Dobranoc, bo mnie mój TŻ już do łóżka wygania ![]()
![]() |
#3606 |
Rozeznanie
|
witam wieczorową porą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3607 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, firma mojego męża jest porąbana... Dzisiaj mieli miting, na którym ogłoszono im, że za dwa tygodnie będą zwolnienia grupowe... Ot prezent qrka na Święta :/
I najgorsze jest to, że nie wiadomo zupełnie kto jest zagrożony i czego się spodziewać :/ No i z całego tego żalu itp. postanowiłam zrobić mężowi na pocieszenie rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi.... I jestem z siebie cała dumna, bo mimo iż tak ślicznie pachniały to nie skusiłam się na ani jednego (a uwierzcie, że w taki dzień jak dziś byłam baaaardzo bliska załamania się i olania tej całej diety...wrrrr...) Poprosiłam tylko męża, żeby na sobotę do święconki zostawił jakiegoś jednego ładnego ![]() Dobrej nocy dziewczęta ![]()
#3608 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() ![]() Wiecie, ostatnio widze, ze mam coraz wiekszy apetyt... myslalam juz, ze skurczyl mi sie zoladek. Jeszcze pare dni temu pol wiejskiego wystarczylo bym sie najadla... dzis zjadlam 3/4 i jestem glodna ![]() I w ogole jakos nie mam sily myslec nad posilkami. jem co jest - w tym pieczywo i makaron -wprawdzie tylko razowe - ale wczesniej omijalam wegle przez wiekszosc tygodnia. 10 dni temu zaczal mi sie @ (przed czasem) i jakos nadal nie chce mi minac... ![]() ![]() Myslalam, ze wiosenne slonce pomoze mi sie jeszcze bardziej zmobilizowac... ale teraz jak widze wszedzie szczuple dziewczyny za ktorymi faceci zaczynaja sie jak co roku ogladac, to ogarnia mnie uczucie ze nie dam jednak rady ![]() Desi, jestes super! Twoje slowa - poparte Twoim osiagnieciem - maja (napewno dla kazdej z nas) ogromne znaczenie. ![]() Mam nadzieje, ze przejdzie mi @ i zle samopoczucie i sie szybko opamietam... ![]() ![]() ![]() Wszytsko zalezy od Nas... ![]() ![]() ![]() ![]() No trzymajcie sie laseczki ![]() ![]() ![]()
unless we have the courage to lose sight of the shore... Edytowane przez misialinana Czas edycji: 2010-04-02 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
dzień dobry Dziewczyny
![]() Ja juz nie śpię dawno, w pracy jestem od 7 ![]() ![]() Misia, oczywiście, ze dasz radę, razem damy ![]() ![]() Moze to smieszne, ale w sylwestra podjęłam mocne postanowienie, że rok 2010 będzie dla mnie szczęsliwy i przełomowy. Uświadomiłam sobie też, jak wiele zależy ode mnie. Skoro juz podjęłyśmy wyzwanie jakim jest dieta to musimy wytrwac ![]() ![]() Co do Twojego apetytu to uwierz mi, że NIKT nie naje sie połową serka wiejskiego, chyba że niemowlak ![]() ![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
Bylam w sklepie nakupowalam sobie owocow (to po wypowiedzi Desi
![]() ![]() ![]() A to jeszcze co do serka dodam (zeby nie bylo!) Cami, mialam na mysli twarog wiesjki - taki 250 gram , bo wiesniaczek to rzeczywiscie ma zaledwie 150 gram ![]() No to ide sobie zrobic salatke owocowa! ![]()
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Chudzinki!
![]() Dzisiaj znów mi ubyło - jest już 75,9! Aaaa! Tak bardzo się cieszę! Ale to chyba przez te wszystkie stresy. Dzisiaj z racji postu ścisłego na śniadanie zjadłam białko z jajka [żółtko dostał mój psiak :P] a na obiad będą śledzie i kartofelki w mundurkach. A do tego duuuużo wody, bo wczoraj jak byłam w Tesco znów sobie kupiłam 9l ![]() Strasznie boli mnie miejsce po szczepieniu na Td.. Zaognione jest mocno i spuchnięte, ale chyba tak musi być. Idę się zaraz kąpać. A we wtorek jadę rano do Konina na pogrzeb. Ehh. Naprawdę wolałabym się z takich okolicznościach nigdy z moim TŻ nie widzieć..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz rade napewno, tylko się nie poddawaj. Tyle już przeszłaś to i dalej dasz rade. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Tak wogóle to WITAM ![]() Dziś od rana juz w biegu ![]() Rano wstałam i pojechałąm na rynek z córeczką na zakupy przed swiąteczne, potem kawusia u siostrzyczki i jak wróciłam to dopiero śniadanko. Miałam pyszne bo chlebek słonecznikowy i do tego pomidor z cebulką. ![]() Pyszota. No i oczywiście ranna gimnastyka się odbyła zaraz po przebudzeniu ![]() Kupiłam pyszne princepałki dla gości a Mój mężuś już je otwarł i mi smaka robi, ale ja jestem twarda i nie będę jeść. Bo inaczej to będe mieć ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chyba większość jest zajęta przed świątecznymi zakupami lub porządkami, że tu tak jakoś cicho ![]() Sama za niedługo idę na zakupy ![]() Jak na razie zjadłam, kromkę razowca posmarowanego bieluchem z ziołami, makaron pełnoziarnisty z kapustą i chudą kiełbaską, pół mandarynki, nie wiem co jeszcze dziś wszamam, bo na razie pomysłu nie ma ![]() Dobra zabieram się za sprzątanie, bo mnie noc zastanie, jak tak dalej pójdzie ![]() Misia co to za załamka? chyba teraz nie będziesz się poddawać? co z tego, że faceci za wieszakami się oglądają, będą zawsze, bo takie są te samce, juz nic na to nie poradzimy! masz swojego faceta i tylko jego zdanie się powinno liczyć dla Ciebie, a nie cudzych ![]() Nigdziebyć cieszę się, że tyle schudłaś, ale trochę to podejrzane, czy ty aby za mało nie jesz ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
Mysiunia,to jest tak, ze od lat sobie obiecuje, ze 'w tym roku' na wakacje bede juz sliczna i zgrabna... i co roku mi nie wychodzi... Chudne ok. 6 kilo i potem wszystko wraca.
Najlepsze jest to, ze 2 lata temu wazylam ok 78 (marzenie!!) i obiecalam sobie wtedy, ze 'za rok' bedzie 70... Tymczasem w zeszlym roku nie miescilam sie w ciuchy sprzed dwoch lat ![]() ![]() Wierze, ze mi sie uda tym razem, ale jak mam zalamke to pisze Wam, bo wiem, ze to najlepszy sposob na szybkie zmotywowaie. Lubemu podobam sie zawsze (milosc slepa jest ![]() ![]() A jak mni ciagnie do zlego ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem ja u was, ale u mnie jest przepiekna pogoda!!!! Umylam juz drzwi balkonowe, okna w duzym pokoju i caly balkon ![]() ![]()
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale w tym roku dziewczyny będzie inaczej, bo gdy nastanie lato wszystkie będziemy laski, mam jakieś jeszcze 2 miesiące, więc do dzieła i się nie łamać ![]() A u mnie od rana deszcz padał, potem śnieg z deszczem, a teraz troche się rozjaśniło, ale i tak zimno jest, a wczoraj taka fajna pogoda była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
misialinana no pewnie ze dziala takie pisanie wiem po sobie chociaz ja nigdy nie patrzylam na to co mowia inni staralam sie olewac ale tak olalam ze 126kg mialam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra to dzisiaj powiem ze nagrzesze umyslnie w swieta jednak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec dziewczyny u mnie dni rozpusty w ktorych slodycze jem (ciasto) to wlasnie wielkie jakies Święta a tak to owoce salatki owocowe i mieszanki stuydenckie jak serio mam ochote cos pogryzc i to slodkiego. Ehhh ale juz mam wyrzuty sumienia ze zjem ciacho ![]() ![]() ![]() ![]() Okna umyte firanki zmienione wiec czas dzisiaj na zakupy pojechac wrrr.. nie lubie sama jezdzic na zakupy. no nic zbieram sie zajrze moze jeszcze wieczorem jak dam rade. buziaki ![]()
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cię. Jestes tak nastawiona psychicznie że naprawde. Takich jak ty to mało. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kiedy spowiedź.?
![]() ![]() Jak tam przygotowania do Wielkiej Nocy.? Ciasta i sałatki z majonezikiem zapewne - jak u mnie, co jest nie do wytrzymania, ale damy radę. Musimy.! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Nas dziś z pracy wcześniej puścili, więc chyba się zdrzemnę chwilę, bo nie kontaktuję normalnie...
Zakupy zrobiłam wracając do domu, a jutro cały dzien robota ![]() Spowiedź: śniadanie: serek wiejski z otrębami- ok.250 kcal mleko do kawy: ok. 100 kcal 2 mandarynki: ok.100 kcal obiad: ryba po japońsku, w zasadzie to większośc warzyw, ale nie wiem ile to mogło miec kalorii, policzę 400 kcal zostaje 150 kcal na kolację, jak bardzo będę głodna to najwyzej przekroczę o 100 czy 200 dziś ![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a możecie mi powiedziec jak liczycie te kalorie ?? Skąd wiecie co ile ma ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Rozeznanie
|
Spowiedz oficjalna 11.03 ale wiekszosc juz sie spowiadala tak ze 2 strony temu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dawno Cie nie bylo. Jak Ci idzie dietka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
unless we have the courage to lose sight of the shore... Edytowane przez misialinana Czas edycji: 2010-04-02 o 16:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie moje Drogie
![]() Ehhh... myslałam, że wczoraj uda mi się trochę popisać na forum a tu jak zwykle, za dużo sprzatania jak na jeden krótki dzień. Pózniej ponad godzina areobiku kąpiu kąpiu i spać, bo dziś miałam wyjazd do Kielc. Dziś przejechałam ponad 200 km, żeby dowiedzieć się,że jeszcze 6 tygodni mam brać leki (które nie sprzyjają spadkowi wagi, no i zero alkoholu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego dziś mój jadłospis nie wygląda kolorowo: 1ś: 2 kromki chleba chrupkiego, plaster szynki i kawałek pomidora, herbata malinowa ze słodzikiem IIś: kromka chleba pełnoziarnistego z płaską łyżeczką serka topionego pare tic taków kawa 3w1 O: jajko z sałatką z buraków jakoś nie chce mi się jeść, tragedia i nawet nie chciało mi się nic szykowac na obiad bo niedawno wróciłam i jestem padnięta... PS. Mam taki mały apel. Warto przy odchudzaniu robić sobie badania, szczegolnie morfologie, żeby kontrolowac czy czegos nam nie brakuje. Ale moim zdaniem bardzo ważne jest też zabadanie czy nie ma się problemów z tarczycą, (często przy spadku wagi i intensywnych ćwiczeniach moze zacząć nadmiernie działać!!) bo to takie choróbsko, które daje nam subtelne znaki ze jest i działa, tylko często tego nie zauważamy, ale wyniszcza strasznie organizm, no i jeszcze co dla kobiet jest bardzo ważne- często prowadzi do niepłodności lub problemów z niedonoszeniem ciąży. Dlatego jak będziecie u lekarza warto poprosić o skierowanie na badania hormonów tarczycy (TSH i FT4). to może coś dla rozluźnienia ......................... ......................... ..................... Dlaczego listonosz jest najlepszym kochankiem??? - bo zawsze puka dwa razy... ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- a jeszcze robie sobie troche wolnego, wiec jeszcze sobie popisze ![]() właśnie ściągam jakiś nowy areobik do poćwiczenia, bo wczoraj nawet się nie spociłam na tym co ćwicze od 3 tygodni, a jak sobie ściągnełam The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry - Pump it up to wymiękłam po 5 minutach :P a myslałam że mam lepszą kondycję ![]() Nigdziebyć ja równiez trzymam kciuki za wyniki w "normie" Sunshine16 a jadasz może mięso z kurczaka lub cos takiego?? Mysle, że białko zwierzęce jest nam potrzebne do normalnego funkcjonowania organizmu. zawsze można kawałki mięska dorzucić do sałatek (np. pyszna sałatka gyros) lub tak komponować dania, żebyś nie czuła smaku mięsa - no nie wiem, ale chyba warto troche go przemycić do diety ![]() Myszeczka86 czy ananas spala kalorie??? hymm na pewno nie zaszkodzi, ale taki surowy, a nie w syropie z puszku ![]() Misialinana co to za smutki??? czasami przychodzą dni podłamania w diecie, bo nie zawsze jest tak jak by sie chciało, nawet bardzo. Dlatego spojrz w lustro i popatrz jaka ekstra laską jesteś!!!! Zobacz, wszystkie te wieszaki i grzechotniki chodzace po ulicach mogą Ci stopy lizać, bo nie mają wogóle, a wogole kobiecych kształtów.... a wiadomo FACET NIE PIES NA KOŚCI NIE POLECI... odchudzajmy się dla siebie, dla własnego samopoczucia i zdrowia. Nie wiem czy mi się tylko tak wydaje, czy co, ale zauważyłam, że parktycznie większość tych "ładnych wieszaków" chodzących po ulicach żadko sie uśmiechają, mają małe poczucie humoru i za grosz dystansu do siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .... to też może troche rozluźnienia Mąż (strażak) mówi do żony: - wiesz kochanie, mamy w pracy super system trzech dzwonków i chciałbym żeby u nas w domu tez tak było. Gdy powiem Pierwszy dzwonek- rozbieramy się, Drugi - wskakujemy do łózka, Trzeci- kochamy się. Żona się zgodziła. Następnego dnia mąż wraca z pracy i krzyczy - Pirewszy dzwonek- żona rozbiera się, Mąż krzyczy drugi dzwonek, wskakuja do łozka no i Trzeci - zaczynaja się kochać. w trakcie żona zaczyna krzyczeć- Czwarty dzwonek szybko, czwarty dzwonek!!!!!!! Mąz- hymm?? O co chodzi?? Żona- więcej węża !!! więcej węża!!! jesteś cholernie daleko od ognia ![]() Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2010-04-02 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jednak przekroczyłam 1000 kcal dziś
![]() miało byc na kolację coś do 150 kcal ale wróciłam do domu a tu tyle smakołyków ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() ![]() Ja dzisiaj od rana byłam w sklepie, potem sprzątanie a jeszcze babke muszę upiec, głodna jestem, policzyłam kalorie i wyszło, że zjadłam dopiero 485 tak, że muszę sobie wymyślić dobrą postną kolacyjkę ![]() Misia, nie łam się tym razem damy radę wszystkie ![]()
#3625 |
Zakorzenienie
|
justynan01, mięsa z kurczaka jadam akurat sporo
![]() ![]() ![]() misia, u mnie też będzie najgorzej z pokonaniem chęci na takie sałatki ![]() eh mam dziś zły humor i w ogóle gardło mnie boli od skakania na skakance podwórku ![]() Robie też referat teraz zamiast sprzatac i przygotowyac sie do swiat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Myszeczka a jakie tam nastawienie
![]() ![]() ![]() ![]() PO zakupach siedze wlasnie u siorki dzisiaj strasznie ubogo niestety ale juz nie bede w siebie wpychac na obiad byla makrela wedzona z sucharkami fuuuj juz przypomnialam sobie dlaczego ryby wedzonej nie lubie :| nie dosc ze slona to tlusta i po niej zaczelo mnie mdlic :| wiec na kolacje bedzie jablko tylko bo u siorki pusta lodowka i tylko jablko jest co nadaje sie w miare do jedzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S Matko Chrzestna a jak zrzuce juz te 37 kg to musze szukac innego wątku? ![]() ![]()
Start Odchudzania: 09.10.2009 - ![]() ![]() Było -> 126,5 kg !! ![]() ![]() Jest -> 76 kg ![]() ![]() Będzie -> ?? ![]() ![]() Edytowane przez desireless Czas edycji: 2010-04-02 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie powiem że przeczytałąm wasze stronki bo bym skłamała ![]() Bo nie mam za bardzo czasu , bo mam dziecko i musze nią się interesowac bardziej niż tym co tam pisałyście. No ale odkąd dołączyłam do was to jestem w temacie ![]() Dużo naklikałyscie więc nie bedę tego czytać bo by mi wieki zajeło.
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
misialinana, długo mnie nie było, ponieważ nie mam za dużo czasu, by napisać. Czytam Was praktycznie codziennie, więc nie opuszczam się tak bardzo ;-)
A dietka.. .a jakoś idzie, ale opornie. Dzisiaj mam ochotę na wszystko, co słodkie, ale mam dość już słodzika i nie wiem, co ze sobą począć. Siedzę w domu, sprzątam, gotuję, piekę, itp. Jutro się widzę z przyjacielem, z którym nie widziałam się pół roku, cieszę się więc niezmiernie. Hm, pysia kiedyś mówiła, wspominała, że w niedzielę wielkanocną ma być ogólna rozpiska kilogramów. W lutym było to ostatniego dnia lutego, i dlatego myślałam, że teraz będzie podobnie. Jeszcze się nie ważyłam, ciekawe, co to będzie :P misia, kurde, 1,3 kg to nie jest dużo, ale wiesz, zawsze coś! Na pewno z początkiem maja będziesz o niebo lżejsza ;> Edytowane przez tak Czas edycji: 2010-04-02 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
hej laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hymmm ja tam tylko chciałam powiedzieć, że mi zajeło przeczytanie wszystkich stronek tak ok 2 tygodnii ![]() ![]() A tak poza tym każda ma mało czasu i sporo zajęć w ciągu dnia... eh czasami chciałabym się roztroić :P Dziś się pochwalę ![]() ![]() - 30 min ze stałym areobikiem - ale tylko ta część gdzie się człowiek najwiecej męczy - jakoże nowy areobik mi sie nie ściągną bo jakoś internet słabo dzis działa to 30 min ćwiczyłam z tum PUMP IT UP - gdzie od samego początku leje się z człowieka ![]() ![]() ![]() - 30 min ćwiczeń różnych (skręty tułowia, brzuszki - 60 sztuk, -->ostatnio po 30 sztukach siadałam<--, i mimo że post to reszte czasu dotańczyłam) nie chcę mysleś o tym czy rano zwloke się z łózka ![]() ![]() ![]() ![]() Ale teraz mam parę ![]() ![]() ![]() ![]() sunshine16 ostatnio jak gadałm o odchudzaniu z lekarką przy wypisie ze szpitala, to sama zaleciła zebym jadła piersi z kurczaka bo najzdrowsze i nietłuczace, ryby również żebym jadła. inne rodzaje mięs jak wołowinka, cielencinka itd że trzeba jeść ale nie w dużych ilościach i jak raz na miesiąc się zje to wystarczy organizmowi. Mniej więcej o to chodziło. więc tak naprawdę to ja juz nie wiem jak ma być, bo się juz przyzwyczaiłam, że co lekarz to inne zdanie na każdy temat. Myśle Sun, żeby być tak po środku ich zdania weź od czasu do czasu do kurczaka dodaj czerwone mięsko (np. obydwa mięska pokroić w paski, doprawić i usmażyć na patelnii) i będzie dobrze. Ty nie poczujesz tak bardzo innego smaku, a organizm weźmie co tam chce z tego. A na niedokrwistość bardzo dobre są buraki, wiem bo swego czasu musiałam ich pochłaniać tonami ![]() Desireless przyznaje się bez bicia, to ja te herbatki wykupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.