![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Jestem właśnie po obejrzeniu Wyspy Tajemnic...całkowicie wstrząśnięta
![]() I właśnie zakończenie: Nie do końca wiem jak je rozumieć. Ide dwoma torami, że rzeczywiście był chory, albo, że był szeryfem. Obydwa mają swoje uzasadnienie i nie wiem, które wybrać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
THE BOX- dla mnie słaby, sam pomysł fajny, ale realizacja hmmm ...pozostawia wiele do życzenia(no ale może ja sie nie znam - dlatego piszę o subiektywnym odczuciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
A tak mi się przypomniało jeszcze... Chcesz film z emocjami o wojnie? Polecam bardziej "W Dolinie Elah" - to jest dopiero mocny film o Iraku.
Recenzowałam go jakiś czas temu, ale dodam tylko, że świetny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
BAN stały
|
Remember me (pol. Twój na zawsze
![]() ![]() I...jestem bardzo mile zaskoczona. Cała akcja w przeszłości z dokładnymi datami - jak się okazuje później - to bylo uzasadnione. Melodramat. Myślałam, że w międzyczasie się pokłócą, ale on zrozumie, że ona jest tą jedną jedyną, wsiądzie do samochodu i będzie miał wypadek. Nie takiego zakończenia się spodziewałam... Ale co do gry Pattinsona - nie było momentu, żebym parsknęła śmiechem i powiedziała "maaaatko, jak on gra ![]() Wzruszyła mnie też więź Tylera z jego siostrą. Takiego brata bym mogła mieć ![]() I.. jeśli palenie papierosów MOŻE być seksowne - tu, cholera, było nooo ![]() ![]() Ostatnie 5 minut...kompletnia zmiana kursu filmu. Ocenię na duże 9,5/10. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
To nie jest kraj dla starych ludzi (No country for old men) i znowu dopiero teraz(wczoraj)miałam okazję zobaczyć ten film i jakie wrażenia? Hmmm mieszane, a do tego jest ich sporo. Film mnie wciągnął, zaintrygował, nieco też przestraszył. Fabuła jest na prawdę dobra, aktorzy świetni, ukazanie głównego problemu też całkiem niezłe. Zaskoczyło mnie kilka momentów, ale nie będę ich tutaj wypisywać, bo to nie o to chodzi. Ogólnie jestem pod wrażeniem, film nieco przypominał mi treścią Traffic(z dle Toro i Douglasem). Trudno mi cokolwiek napisać nie opisując konkretnych fragmentów, dlatego napiszę jedynie że warto go zobaczyć z resztą Traffic też. Moja ocena 9/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lekcja wychowacza na temat kultury, moralności... właściwie z jakiego powodu.. i czy rzeczywiście masz jakiekolwiek prawo do tak nauczycielskiego tonu? I owszem, słyszałam o czymś takim jak zasady niepisane. Ba, nawet stosuję niekiedy. ![]() Ale nie musisz to wierzyć. ![]() Też trudno. I ktoś taki musi być. Ale- może trochę zwykłej uprzejmości w doczytaniu mojego poprzedniego postu? Druga kamikadze ![]() ![]() I jeszcze te serducha w oczach. Cytat:
Na Kulturze też może z kilka razy udało mi się być. ![]() Napisałam przecież, że chociaż mi to akurat nie przeszkadza przyjmuję do wiadomości, że jeśli przyjęte- nie zamierzam ignorować. Wyjątkowo dziwi mnie tylko kaliber armat wytaczanych w obronie ZASAD. I kończę mój off. Tak ze zwykłej ludzkiej uprzejmości, której czasami przebłyski posiadam.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2010-04-02 o 21:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Czekam na Ragnarok
|
Ja ostatnio oglądnęłam film DEFENDOR z Woodym Harrelsonem. Aż dziwne, że jeszcze nikt o nim nie pisał.
Przeczytałam kawałek wątku i teraz nie wiem czy mogę napisać o czym jest czy to już będzie spojlerowanie. No to napiszę tylko, że film opowiada o człowieku, który ma zaburzenia umysłowe i myśli, że jest superbohaterem. Jest to film śmieszny i smutny, równie często śmiałam się co płakałam na nim. Bardzo dobry film, warty obejrzenia. A Woody zagrał rewelacyjnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Wczoraj postanowilam sobie ściągnąc klasyczny film (1994 rok) Speed: niebezpieczna predkość. Oczywiście obejrzałam go ^^, pewnie sie zastanawiacie czemu tak poźno badź co mnie tak wzieło
![]()
#2952 |
Zakorzenienie
|
Anioły i demony
Ugh, na początku jak zobaczyłam że trwa ponad 2h to się przeraziłam, takie długie filmy zazwyczaj tracą na jakości i zaczynają być w połowie nudne, pojawiają się jakieś niepotrzebne wątki, Moim zdaniem tu jest inaczej, nie wycięłabym ani jednej minuty, każda scena dopełniała całości i była jakimś puzzlem w układance. Podobał mi się klimat, gra aktorska też całkiem niezła. Jedyne zastrzeżenie mogłabym mieć do sceny z samopodpaleniem na końcu, takie to było trochę naciągane, wolałabym jakieś alternatywne zakończenie z aresztowaniem np. ale no jak na adaptację filmową bardzo dobrej książki jestem zadowolona z efektu, zazwyczaj bywa gorzej. Aha - przymknęłam oczy na pewne naciągane "naukowe" fakty pojawiające się w filmie, mając na uwadze że to nie jest jakiś dokument Discovery, tylko film ![]() Dystrykt 9 - hmm... nie mam jednego zdania na temat tego filmu. Nie był zły, nie nazwałabym go płytkim i bez przesłania. Owszem, niektóre elementy były naiwne i infantylne - np. gdy Obcy (nie podoba mi się określenie Krewetka) mówi że wróci po tego głównego bohatera za 3 lata, albo jak właśnie ten Wikus kazał Obcego spierdzielać do syna i go osłaniał, jeszcze brakowało mi wolnej romantycznej muzyki w tle ![]() ![]() Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-04-03 o 13:33 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
A river runs through it 1992 w rezyserii R. Redforda. Prawidziwa historia dwóch chłopców - Normana i Paula (Brad Pitt), dorastających w Montanie. Paul buntuje się przeciwko ojcu, a rozsądny i zamknięty Norman w głębi duszy podziwia brata. To, co ich łączy, to rzeka Big Blackfoot, gdzie w trójkę łowią ryby. ...Sentymentalna opowiesc o zyciu i braterskiej milosci. Piekny ale nudnawy momentami. Moj tz uwielbia ten film. 7/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Popiełuszko: wolność jest w nas: w końcu pooglądałam wczoraj...mnie poruszył, zachwycił, aktor grający role tyt. idealnie nadawał się do tej roli (fizyczne podobieństwo uderzające). Trzeba więcej tego typu produkcji, żeby nikt nie zapomniał jak było "za komuny" ...8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
"The box" - Film o tym jak reżyser nie mógł się zdecydować czy kręci science fiction, thriller (odwołanie do podobieństwa z "The Ring
![]() Shutter Island - dzięki za tak dobre recenzje, bo i ja się skusiłam. Film genialny, muzyka jak ze starego, dobrego kina- nastrajała, przyspieszała bicie serca, potęgowała uczucia. Rewelacyjne momenty, kiedy jawa miesza się z rzeczywistością. Leonardo znów nie zawiódł. No i końcówka powala. Ja ją zrozumiałam tak, że on rzeczywiście zabił żonę za zamordowanie ich dzieci, trafił do tego miejsca, a na końcu udał, że nie poprawiło mu się, bo wolał zostać poddany lobotomii jako Teddy Daniels (dobry człowiek) niż żyć jako potwór -Andrew Laeddis . Film zdecydowanie godny uwagi i zapamiętania 9/10
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Piła 2- duzo akcji, końcówka mega zagmatwana daje mu 5/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
The girl next door 2007 - film przeraża, okrucieństwo wstrząsa do granic wytrzymałości...jeśli myślisz, że wiesz coś o bólu... a co chyba najgorsze to powiązanie filmu z autentyczną historią
![]() |
#2958 |
Przyczajenie
|
ja ostatnio obejrzałam REC, nie podobał mi sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio obejrzałam:
Cześć, jestem Esther - pozytywnie... podobała mi się gra głównej bohaterki, temat nieco oklepany, ale pokazany moim zdaniem w ciekawy sposób. Jak dla mnie 7/10 Pamiętnik - przewidywalny, ale historia i tak piękna. A koncówka naprawdę wzruszająca 8/10
#2960 |
Zakorzenienie
|
Remember Me- Robert Pattinson plus Pierce Brosnan.
Film dosc mdly na poczatku, naprawde chce sie zasnac przez pierwsz epol godziny. Opowiesc nie tylko o milosci (za to duzy plus!) ]Film glownie o problemach mlodych ludzi z rodzicami i tego skutkach, o pragneiniu milosci, o minusach zycia w dzisiejszym zabieganym, pozbawionym uczuc swiecie. Film troche dziwny, czasem jest scena i chce sie zapytac "czemu tak? o co chodzi?". Mi czegos w tym filmie brakowalo, byly emocje, jest zakonczenie, dobrze zagrane role, Pattinson przekomujacy, Pierce Brosnan brawurowo zagral-ale mimo to,film tak jakby "plynie" pierwsze 45 minut i masz wrazenie,ze nic sie w nim nie stanie ciekawego! Bylismy w kinie na ostatnim seansie tego dnia i 5 osob na sali z czego 1 wyszla (po pol godzine)i juz nie wrocila . Daje 6/10 gdyz zakonczenie jest istna bomba, naprawde dawno nie widzialam tak zaskakujacego! A poza tym scenariusz jednak rozwija sie w ciekawszym kierunku z biegiem czasu,ale tak powinno byc od pierwszych minut, bo ja po godzinie akcji nie chce dopiero w filmie widziec ![]() Dla fanow Pattinsona i nie przeslodzonych filmow o milosci a takze dla fanow filmow, ktore pamieta sie przez jakis czas po seansie....Duzo daje do myslenia.
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2010-04-03 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Rozeznanie
|
Wściekłe psy- początki Tarantino, parę kultowych tekstów, niezły klimat, ale widać, że to początki. Dla mnie geniusz w swoim fachu pokazał dopiero przy Pulp fiction.
7/10
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Trzy kolory: Niebieski - kolor odnoszący się do flagi francuskiej, symbol wolności..bohaterka traci wszystko, co w jej życiu było ważne, uwalnia się, przestaje jej zależeć jednocześnie na czymkolwiek, żyje z dnia na dzień. Jest pusta wewnętrznie i film wyraźnie ukazuje tę pustkę, wypranie emocji. Bardzo subtelny, magiczny, troszkę powolny i klimatyczny...taki pasujący do kina francuskiego. Przyznam że w czasie trwania filmu można by zająć się jednocześnie czymś innym i pewnie niewiele by uciekło, ale 2 rzeczy bardzo mi się podobały. Szczególne wrażenie wywarło na mnie światło i cienie, pięknie przedstawione obrazy z ich zastosowaniem, uwielbiam taką grę. Druga rzecz to końcówka filmu. Naprawdę dobry koniec, warto obejrzeć choćby dla niego. Cudne. Dla mnie film pokazuje że każdy dąży do miłości, chociaż bohaterowie czasem znajdują ją w całkiem odmienny sposób, to jednak nie sposób bez niej żyć. 8,5/10
Trzy kolory: Biały - biały-symbol równości, tutaj przechodzimy do bardziej swojskich klimatów. Bohater zostawiony przez żonę, wciąż zakochany, postanawia udowodnić na co go stać, że potrafi dojść w życiu do wyznaczonych celów. Walka rozpoczęta od zera...do milionera ![]()
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie ta automatyczna eskalacja. Lubię trochę wiecej luzu, bez nadymania się. No ale co kto lubi. Kończę offik i uciekam.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2010-04-04 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Konto usunięte
|
dzisiaj mało wielkanocnie, bo An American Crime. i sama nie wiem co myśleć, historia straszna, co gorsze, prawdziwa. no i właśnie, to życie podsunęło 'świetny' materiał, jednak w samym wykonaniu mi czegoś zabrakło, nie wiem jeszcze czego, może muszę ochłonąć. w każdym razie polecam, wstrząsający.
http://www.filmweb.pl/f334477/American+Crime%2C+An,2007 można poczytać w sieci o prawdziwych wydarzeniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
Legalna blondynka - Miałam ochotę na lekka komedie romantyczną, coś na tzw. odmóżdżenie, a dostałam nudny gniot. Plus fatalna gra aktorska. 3/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio obejrzałam "Zakochaną Jane" super film! i tyle razy się na nim popłakałam
![]()
#2970 |
Zakorzenienie
|
Grindhouse- death proof
oj cały Tarantino ![]() ![]() 8/10 za końcówkę i parę nieścisłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.