![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Darianna w Dover będzie wiaaaaaało
![]() Ursull jak tam pierwsze tygodnie? sparkly powodzenia ![]() ![]() ( a swoją drogą, to też bym pewnie miała tremę z dwójką). Ja również życzę Wam Wesołych Świąt.
#1742 |
Rozeznanie
|
Kurde, zadzwoniła dzisiaj położna ze szpitala, żeby mi powiedzieć, że musze zrobić dokładne badania moczu i krwi, bo wyszło, że mam podwyższoną ilość białych krwinek i może to oznaczać jakąś infekcje w organizmie, ale powiedziała, że mam się nie przejmować, bo nie jest źle. Niestety mogą mi zrobić badania dopiero w środę po świętach.
Chyba mi się zaczyna jakaś infekcja pochwy, więc może to, dlatego tak wyszło. Zła jestem na siebie, bo miałam powiedzieć o tym na wizycie w szpitalu, a po tym zamieszaniu z pobieraniem krwi zapomniałam. Kolejna wizyta za 6 tyg., więc musze powiedzieć o tym GP, mam nadzieję tylko, że mnie wyśle na jakieś badanie zanim mi coś przepisze. Jak kiedyś przed ciążą miałam podobny problem, to wypisał mi receptę na globulki bez żadnych badań.
#1743 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Wtajemniczenie
|
ja mam babki upieczone - jutro tylko trzeba je udekorowac
i 3 bita zrobilam - takiego na herbatnikach bez pieczenia bo w moim piekarniku to srednio sie ciasta piecze do tego beda jaka faszerowane - i teraz mam pytanie z czym??? wymyslilam ze zrobie farsz z papryki, drugi z lososiem, z czym jeszcze zeby to tak ladnie kolorowo wygladalo? z oliwkami? bedzie salatka jarzynowa i bedzie szcupak na obiad w niedziele oczywiscie zurek z kielbaska kielbasa wiejska, szynka gotowana, jakies zwykle wedlinki i jakies sledziki chyba tyle... czy zapomnialam o czyms waznym???
#1745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
tak kochana,zapomniałaś mnie zaprosić na tą wyżerę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Rozeznanie
|
soku nie mam, ale mam herbatę z żurawiną, chyba też może być?
Swędzi i piecze ![]() Od początku ciąży miałam bardzo dużo upławów, ale po sprawdzeniu lekarka powiedziała, ze wszystko jest w normie. Teraz, gdy mnie zaczęło swędzieć prawie całkowicie zanikły mi te upławy. Dziwne, bo właśnie jak jest infekcja to powinno ich być więcej.
#1747 |
Wtajemniczenie
|
rany ja nie chce sie chwalic albo zapeszac ale wszelkie te ciazowe dolegliwosci mnie omijaja lukiem poki co...
ursull to cie zapraszam ![]() z wszystkimi twoimi towarzyszami ![]()
#1748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
Mój maż szykuje się na bitwe.Dopiero 24 kwietnia a już szuka przebrania.Jego grupa będzie Talibami i szuka ciuchów na ebayu coby wyglądał jak Talib.Nawet brode chciała zapuszczać ale zagroziłam mu brakiem seksu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
hehehe- Faceci ![]() Diari nie stresuj sie, idz od GP napewno Ci szybciej pomoze i mam andzieje, ze infekcja minie. Karmienie butelka - no ja tez uwazam, ze na piers taka moda i jakos wydaje mi sie, zwlaszcza polozne jak sie pytaja jak karmia to patrza dziwnie, a pozatym to kazdy sie mnie pyta czy karmie piersia i mnie irytuje ciagle tlumaczenia. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ursull - herbata koperkowo - rumiankowo chyba pomogla, Alex zrobil kupke, nie wiedzialam, ze kiedys bede sie z tego cieszyc ![]() a pozatym Kobiety - Matki czy Wasze dzieciatka na poczatku mialy ulubiona strone w ktora mialy glowke, bo moj ciagle lubi lezec glowka w lewa strone, dlatego podczas karmienia jest raz na jednej rece raz na drugiej ale mimo wszystko ale mimo to wiekszosc glowka w lewa strone, czy to normalne? Cholera w ciazy byl stres i 100tys pytan , po ciazy to samo ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Sparkly to juz dwojeczka bedzie z Toba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Wtajemniczenie
|
kasiowa ja nie wiem jak niemowlaki ale ja jak bylam mniejsza to mi tez glowa leciala na jedna strone i okazalo sie ze mam przykurcz i byla operacja
ale ja mialam wtedy ze 6 lat mowie nie wiem jak z niemowlakami wszyscy przyjezdzajcie! do swindon przy m4 jak juz sie zastanowicie na ktora godzine i ktory dzien to dajcie znac to wam dam adres ![]() Darianna z jakiej okazji ta bitwa? to cos takiego ogolnokrajowego czy tak tylko...
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Darianna no własnie co to za bitwa z Talibami i dlaczego twój TŻ chce być Bin Ladenem? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak sobie chłopaki wymyślaja aby urozmaicić gre.Jadą do lasu i tam się bawią w wojsko.Maja różne zadania "misje" do wykonania no i tym razą będa Talibami. Dziś z byle czego się śmieję Namowiłam męża na sesje zdjęciową ale z nim to na powarznie nie mozna i miny takie mam na tych zdjęciach, ze tak sie śmiałam, że potem sie poryczałam.Musze te zdjęcia obrobić to może coś z tego wyjdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zadomowienie
|
Potty, nie powtarzaj dwa razy, bo ja mam do Ciebie tylko jakies pol godzinki jazdy
![]() Ja upieklam juz sernik i trzy rodzaje kruchych ciasteczek, zaraz dokoncze mazurek kajmakowy. Na wielkanocne sniadanie przygotujemy zurek, pieczona biala kielbaske, galaretki z kurczakiem, salatke warzywna, jajka w majonezie - do tego oczywiscie sos chrzanowy, cwikla z chrzanem, wedliny i sery (dzisiaj specjalnie przejechalismy sie do polskiego sklepu po poledwice sopocka, szynke z lisciem i pieczony pasztet). Chcialam upiec wegetarianski pasztet selerowo-brokulowy, ale nie udalo mi sie kupic selara, uwierzycie??? ![]() Sparkly - dwojka maluchow to troche przerazajace, rozumiem Cie, ale za to jak fajnie, ze od razu bedzie dwa takie male szczescia - dwa pierwsze usmiechy, podwojne pierwsze kroczki... I podwojne "Mamoooo!" ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale macie racje - nikt nie powinien Wam robic zadnych uwag na temat karmienia butelka i absolutnie nie musicie sie z tego tlumaczyc!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1756 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też skromne przygotowania - nie wymyślam za dużo bo już nie dałabym rady stać godzinami w kuchni a poza tym, jesteśmy z TŻ tylko we dwoje więc nie ma sensu za dużo pichcić - tylko sałatka warzywna, śledzie pod pierzynką i serniczek z brzoskwiniami. No i oczywiście żurek z białą kiełbasą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie Święta też bez wielkich przygotowań. Nie mam na nie siły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Raczkowanie
|
witam, dziewczyny, po dłuższej przerwie.
Wreszcie mam jakiś dostęp do netu i udało mi się znaleźć chwilkę "dla siebie" (tylko dlatego, że moi rodzice przyjechali i sprzedałam Julka mamie). Chciałam nadrobić forumowe zaległości, ale za dużo napisałyście przez te trzy tygodnie ![]() No i na tyle było mojej wolności: Julek głodny, czas otworzyć mleczarnię ![]() Gdyby nie udało mi się wejść na forum (co, niestety, jest b. prawdopodobne), życzę wszystkim wesołych, spokojnych i rodzinnych świąt Wielkiej Nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Raczkowanie
|
Chyba wracam do równowagi... pierwsze dni w domu wspominam trochę w kategoriach snu. Złego snu
![]() Teraz kiedy myślę o wszystkim to zastanawiam się skąd miałam na to siłę, na ten długi i traumatyczny poród, przebywanie w szpitalu, pierwsze nocki w domu, przez ten czas moje godziny snu można bez trudu policzyc, w sumie od czwartku do następnej środy prawie non stop na nogach. Kiedyś nie uwierzyłabym, że jestem do tego zdolna, uwielbiam spac ![]() Próbuję małą karmic piersią, byłam blisko poddania się, miałam setki razy wrażenie, że mała się nie najada, dokarmiałam ją butelką trochę w szpitalu i trochę w domu. Teraz chyba już wszystko jest ok, ssie tylko pierś, ale kosztowało nas to dużo łez i wątpliwości. Na dodatek pękła mi brodawka i przy przystawieniu ryczę jak ranny łoś ![]() Prawda jest taka, że kiedy na mleko trzeba kilka dni poczekac łatwiej jest podjąc decyzję o przejściu na butlę. Mam pytanie do mam dziewczynek, Młoda ma taką serowatą wydzielinkę między wargami sromowymi, wyczytałam, że to normalne, ale czy trzeba to usunąc? Za cholerę nie mogę się tego pozbyc, jest przyklejone a ja nie chcę jej tam za wiele grzebac. I tak przy przewijaniu dostaje szału, pręży się i wymachuje nóżkami, staram się byc bardzo delikatna, ale ona nie cierpi miec nawet wystawionych gołych nóżek a na dźwięk rozpinanej pieluchy dostaje ataku. Nie wspomnę o myciu... serce mi pęka z żalu jak widzę ją całą purpurową od płaczu. Składam wszystkim życzenia zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy. Pięknej pogody i rodzinnej atmosfery! Chciałam dodac dwa zdjęcia ale jedno mi nie weszło. Przedstawiam Wam Lidkę ![]() Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-04-07 o 18:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
Indiria Lidka jest piękna,jak aniołeczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zadomowienie
|
Indria - mala jest przesliczna!!!
![]() Korzystajac z okazji i z faktu, ze juz poswiecilismy koszyczek ![]() Wesolych Świąt, smacznego jajka i mokrego Lanego Poniedziałku ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Rozeznanie
|
Indiria jaka śliczna jest twoja Lidka
![]()
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zrobiłam sałatkę jarzynową, ufarbowałam jajka, zrobiłam żurek, a ze słodkości to tylko muffinki migdałowe. A i tak czuję się urobiona po łokcie... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
indiria-malutka jest slodziutka a Ty jestes bardzo dzielna mamuska
![]() sparkly-trzymam ![]() ![]() ![]()
#1765 |
Zakorzenienie
|
Indiria, Lidka jest sliczna.
![]() Nie pamietam czy juz pisalam, ale Kasiowa - Alex tez cudny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Raczkowanie
|
Mam tu coś na humorek - uśmiałam się, że nie wiem:
http://www.youtube.com/watch?v=3uIVh...=youtube_gdata |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Raczkowanie
|
Indira - Lidia jest sliczna, gratulacje
![]() odnosnie przewijanai to moj sie troszke przyzwyczail ale i tak jest ciezko, bo najczesciej jest tak, ze sie budzi lub go budzimy, bo musim byc karmiony co 3 - 4h i raczke to juz prawie polyka, a trzeba go przewinac i to jest tragedia, bo po karmieniu staram sie ine przewijac bo wtedy wywija i sie mu ulewa. Ogolnie praktycznie ciagle budzi sie, je i pozniej spokojny jest i powolutku zasypia znowu,a dzisiaj po poludniu byl nakarmiony, pieluszka czysta,a on nie chcial spac i byl jakis marudny.. - i zrozum co on moze chciec i dlaczego marudzi.. odnosnie kapania to czy takiego noworodka kapie sie codziennie?Jezlei on prawie spi i go obudzimy wczesniej to z glodu bedzie sie okrunie darl jak bedzie kapany, a niby po karmieniu za bardzo najedzonego tez nie mozna kapac..wiec wlasciwie niewiem kiedy to mamy robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Kasiowa nie musisz kapac synka codziennie. Co drugi, trzeci dzien wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratki kochana,dzielna z Ciebie kobietka ![]() Znam ból popękanych brodawek,prawie zawsze tak się dzieje przy pierwszym dziecku ![]() Ależ Ci zazdroszczę,że masz już malutką przy sobie ![]() Dużo,dużo zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Dziś spędziliśmy dzien na wycieczce.Rano poszliśmy z święconką a potem pojechaliśmy do Dover.Zamierzaliśmy zobaczyć i zamek i klify ale po 4 godzinach spacerowania po zamku, schody, górki mój brzuch odmówił posłuszeństwa i klify przenieślismy na za tydzień.Pogoda nam dopisała i nawet zdjęcia nam fajne powychodziły. Cytat:
Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-04-03 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.