Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-02, 11:42   #2461
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Ja w drugą stronę, za Piekoszowem

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 11:48   #2462
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja w drugą stronę, za Piekoszowem
Aha. Piekoszów kojarzę,ale nic poza tym Aż wstyd...
PikPock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 11:51   #2463
17072010
Raczkowanie

Dziewczyny, tak teraz przeglądałam różne stronki ślubne i spotkałam się z tzw. "kopertówkami"- pudełka na koperty . I tak się zaczęłam teraz nad tym zastanawiać, że to w sumie może być fajny pomysł i dosyć praktyczny, bo wiadomo- koperty albo w rękach albo do kieszeni.... a takie eleganckie pudełko u świadka jeszcze będzie ozdobą... co o tym sądzicie??

17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 12:00   #2464
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak teraz przeglądałam różne stronki ślubne i spotkałam się z tzw. "kopertówkami"- pudełka na koperty . I tak się zaczęłam teraz nad tym zastanawiać, że to w sumie może być fajny pomysł i dosyć praktyczny, bo wiadomo- koperty albo w rękach albo do kieszeni.... a takie eleganckie pudełko u świadka jeszcze będzie ozdobą... co o tym sądzicie??
Ja jestem w stu procentach za! To jest naprawdę praktyczne rozwiązanie zważywszy,że teraz popularniejsze są "koperty" niż prezenty rzeczowe. Też o czymś takim myślałam.
Stary 2010-04-02, 12:02   #2465
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Moim zdaniem świetny pomysł Sama pomyślę o czymś takim
Stary 2010-04-02, 12:44   #2466
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Srubka na pewno żarcik

Ja zrobiłam listę spraw do załatwienia i na trzy miesiące przed ślubem mam na niej półtorej strony ( A4 linijka pod liniją ) spraw do załatwienia. Po świętach osttro bierzemy się za załatwiane wszysatkiego.
Jutro mam wolne w pracy i idę jeszcze raz mierzyć suknie i umawiam się z krawową

madziastanczyk a gdzie jest ta cukiernia
Margaret naprawdę przydatna ta lista, widzę że o wszystkim pomyślałaś, dzięki

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Już nie Wazaż! Spójrz na logo No i jesteśmy mrówkami Na dodatek zmotoryzowanymi
nie wiem o co chodzi z tymi zmotoryzowanymi mrówkami

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość

Dziewczynki tak sobie przegladałam figurki na torty i troszkę się zgasiłam jedną....

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
Ufff! Dziewczyny wyobraźcie sobie, że wczoraj i dziś przeczytałam całą V część forum Panny Młode Kielce od deski do deski, od 1 strony do 81 Jestem pełna podziwu dla Was, to forum to istna kopalnia wiedzy. Zapisałam sobie całą stronę różnych różności. Teraz już się czuję merytorycznie przygotowana, żeby wkroczyć do dyskusji więc witam Was wszytskie serdecznie
Witam

Cytat:
Mam Ci i zdjęcie, ale tylko z katalogu. Suknia raczej bez bajerów, bo w takich rzeczach gustuję
suknia naprawdę śliczna

Cytat:
Napisane przez elusia20 Pokaż wiadomość
ja wracając do rozmowy o dentystach polecam wybielanie i piaskowanie, ale szczerze piaskowanie nie jest przyjemne i trochę boli ale dla efektu warto pocierpieć. A wybielanie nakładkami śpiąc z żelem jest bezpieczniejsze bo mniejsze ryzyko jest by później ząbki nie miały nadwrażliwości a efekt taki sam jak lampami tylko ciut wolniejszym tempie. Ja osobiście wybielałam nakładkami.
może się też na to zdecyduję

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Sojanna proszę Cie stara to Ty będziesz po 70 tce

marciadela witaj na forum.Gratuluję wyboru sukienki bo jak dla mnie to chyba najbardziej trudny wybór w całych przygotowaniach. Zazdroszczę że jesteś zdecydowaną osobą ja zawsze muszę 100 razy przeanalizować coś zanim sie zdecyduję co jest bardzo męczące nie tylko dla mnie ale i moich bliskich

FiSash dobre dobre

A ja sie dziewczyny dzisiaj nie kiepsko pokłóciłam z moim TŻ i to o coś o co kłócimy się już nie pierwszy raz jestem przygnębiona i z tego wszystkiego wsunęłam pół wielkiej czekolady z orzechami
nie przejmuj się, na pewno wszystko będzie dobrze. Ja też zawsze jak jestem zła jem coś słodkiego i zawsze mi pomaga

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
My myśleliśmy o bańkach mydlanych zamiast płatków róż Tylko obawiam się troszkę o końcowy efekt, czy nie poplamią Nam się przez to stroje
widziałam kiedyś na kasecie i fajnie to wygląda, ja też o tym pomyślę

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
Meana śliczna biżuteria może ja też coś zamówię z tej strony
dziękuję, już ją zamówiłam, za komplet 3-elementowy zapłaciłam 260 zł. Jak przyjdzie to napiszę opinię.

Cytat:
zobaczcie sobie tu dziewczyny http://www.bizuteria.intelishop.pl/ też jest dużo fajnej biżuterii a tansza niz w bialej magii
Widzę że jest duży wybór i biżuteria jest tania. Ale ja nie chcę zamawiać taniej biżuterii bo ona po jakimś czasie nie nadaje się wogóle do użytku. A z białej magii zapięcia są srebrne więc myślę że biżuterię później wykorzystam na inne okazje.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 13:00   #2467
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
nie wiem o co chodzi z tymi zmotoryzowanymi mrówkami
To był taki żart primaaprilisowy twórców wizażu. Wczoraj nazywał się "FiSaSh portal dla zmotoryzowanych mrówek" czy jakoś tak

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 13:19   #2468
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PikPock Pokaż wiadomość
To był taki żart primaaprilisowy twórców wizażu. Wczoraj nazywał się "FiSaSh portal dla zmotoryzowanych mrówek" czy jakoś tak
aha ja wczoraj nie wchodziałam na wizaż bo miałam gorączkę i się bardzo źle czułam. Niestety jestem chora ale dziś już trochę lepiej się czuję i mam nadzieję że do niedzieli wyzdrowieję.
Mimo że jest ciepło a ja chodzę zapęta i z chustą pod szyją to i tak mnie złapała choroba
TŻ tak jak Madzia stosuje czosnek i bardzo rzadko choruje ja jakoś nie mogę się przemóc i ciągle jestem chora na gardło
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 13:32   #2469
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Meana no to zdrówka zdrówka zdrówka na Święta

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 14:20   #2470
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
aha ja wczoraj nie wchodziałam na wizaż bo miałam gorączkę i się bardzo źle czułam. Niestety jestem chora ale dziś już trochę lepiej się czuję i mam nadzieję że do niedzieli wyzdrowieję.
Mimo że jest ciepło a ja chodzę zapęta i z chustą pod szyją to i tak mnie złapała choroba
TŻ tak jak Madzia stosuje czosnek i bardzo rzadko choruje ja jakoś nie mogę się przemóc i ciągle jestem chora na gardło
Zdrowia życzę Meanko, ja wczoraj też bardzo kiepsko się czułam, ale nie wychodziłam z domu, gorąca herbata z sokiem malinowym i kanapka według przepisu madzi (ja nie mam problemu z czosnkiem bo go uwielbiam) i dzisiaj jest już lepiej. Cieszy mnie to bardzo bo w niedzielę będę hulać na weselichu

PikPock ja również jestem za tym, żeby dzwonić i się dowiadywac czy przyjdą goście. Moja przyjaciółka do której idę teraz na wesele ostatnio jak dzwoniła do mnie to bardzo się właśnie o to żaliła, że ludzie w ogóle nie potwierdzają przybycia i oni musieli dzwonić sami. A tak w ogóle to zapraszała 240 osób w sumie (bo jeszcze dopraszała z listy ,,rezerwowej") a na wesele przychodzi tylko 146 osób.

17072010 super pomysł, muszę wziąć to pod uwagę, choć już widze minę TŻ jak mu powiem zaraz będzie że znów wydziwiam. Eh te chłopy.......

DamiankaKamilka byłam na weselu gdzie jak Młodzi wychodzili to ustawiły się dwa rzędy osób i puszczane były właśnie bańki. Super to wyglądało, a nie wydaje mi się żeby zaszkodziło to strojom
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 14:54   #2471
Ifcia513
Raczkowanie

piszę teraz bo nie wiem czy przed świętami znajdę chwilkę żeby tu zajrzeć:

Zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt spędzonych w rodzinnym gronie! smacznego jajka i baaaaaaaaardzo mokrego Dyngusa

do "zobaczenia" po świętach

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 15:14   #2472
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Już kiedyś te pudełka wklejałam. Ja na pewno będę takie robić i mój Tż jest jak najbardziej za
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 15:35   #2473
carmen84
Raczkowanie

Dziewczyny pomocy!!!!! czy ktoraś bierze ślub u braci kapucynów???? bo moje pytanie brzmi: jak napisać wkosciele sw franciszka,czy moze w kosciele sw franciszka z asyzu,czy czy sw franciszka w kielcach????

carmen84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 17:17   #2474
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

Na stronie diecezji kielceckiej jest napisane KIELCE, par. Św. Franciszka z Asyżu więc ja na zaproszeniu napisałabym: ...w Kościele p.w. Św. Franciszka z Asyżu w Kielcach.
Stary 2010-04-02, 20:17   #2475
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

produkcja Tżta

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 20:21   #2476
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez pupsik Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanko odnośnie zaproszeń! co robicie z osobami ktore mieszkają daleko np ja mam rodzinę w Gnieźnie no niby to nie koniec swiata ale troche drogi jest i TŻ wolałby wysyłac zaproszenia do "oddalonych" gosci a ja sama nie wiem czy to wypada podpowiedzcie co Wy z takimi zaproszeniami robicie??
Pupsik ja rowniez mam z daleka rodzine bo az 400 km i wybieram sie tam na caly weekend gdyz jest to bardzo bliska mi rodzina, bo i ja nie pochodze z kielc, wiec od taty srony rodzina jest z kielc a od mamy z daleka i az mi sprawi przyjemnosc weekend w tamtych stronach, ale mam tez taka rodzine do zaproszenia z ktora utrzymuje sporadyczny kontak i im wysle.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 20:30   #2477
srubka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
No śrubka nieźle udało Ci się mnie wczoraj wkręcić może ty nie powinnaś mieć nick Śrubka tylko Wkrętka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Śrubko-Wkrętka
Hihi no baardzo śmieszne

Cytat:
Napisane przez PikPock Pokaż wiadomość
Nie z chóru. Przed nami będzie szedł dzieciaczek z obrączkami, później jedna lub dwie dziewczynki sypiące płatki róż i dopiero my. Ksiądz powita nas dobiero przy ołtarzu. Co prawda rozmowa z księdzem jeszcze przed nami,ale myślę,że nie będzie z tym problemu,bo nasz proboszcz jest przyjacielski i otwarty na propozycje.
Ja słyszałam, że w kościele nie można sypać kwiatów przed PM dlatego, że kwiaty(palmy/gałązki) to sypano Panu Jezusowi pod nogi..a po drugie, że tak właśnie robi się w Boże Ciało...Ile w tym prawdy nie wiem...ale fakt jest taki, że nigdy na żadnym ślubie nie widziałam żeby sypano kwiaty/płatki przed PM.

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
My myśleliśmy o bańkach mydlanych zamiast płatków róż Tylko obawiam się troszkę o końcowy efekt, czy nie poplamią Nam się przez to stroje
Ja tez uważam, że bańki mogą odbarwić niektóre stroje...

Ja byłam dziś chora, czymś się podtrułam..a wczoraj byłam u teściowej..podejrzane co? Pzza tym pokłóciłam się z Tż-em, bo mam dość wiecznie wydzierania go sobie w święta. Tzn. jego rodzice uważają, że święta to czas spędzany z rodziną, więc jak chce przyjechać do mnie to jest wieeelki foch. Ma dość , a co to ja obca?
My zapraszamy osobiście do 120 km od Kielc, do Warszawy i na Mazury wysyłamy zaproszenia.
Stary 2010-04-02, 21:44   #2478
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Dziewczynki ja już chyba nie będę miała okazji do Was zajrzeć, bo jutro wyjeżdżamy i wracamy dopiero we wtorek

Życzę Wam Wesołych Świąt, smacznego jajka no i oczywiście mokrego Dyngusa
Stary 2010-04-02, 21:55   #2479
madziastanczyk
Raczkowanie

Najserdeczniejsze życzenia pomyślności, zdrowia i miłości. Mnóstwo radości, pogody ducha i sporej dawki wiosennego optymizmu – nawet, jeśli za oknem pogoda nie do końca spełni nasze oczekiwania. Dużo odpoczynku i spokojnych chwil wolnych od krzątaniny dnia codziennego...
Życzę, aby ten wyjątkowy czas upłynął Wam w atmosferze ciepła i wzajemnego zrozumienia, w towarzystwie kochającej rodziny i oddanych przyjaciół. Mam nadzieję, że te święta będą okazją do pozytywnych zmian w Waszym życiu i rozbudzenia nadziei na lepszą przyszłość. Niech każda z Was wykorzysta ten czas jak najlepiej!!!

A tak pół serio w wolnej chwili polecam http://www.youtube.com/watch?v=Pfe2E...eature=re lated
jak w tamten dzień i noc
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 22:15   #2480
monini2507
Zakorzenienie

Zdrowych i wesołych Świat Wielkonocnych spędzonych w rodzinnej i ciepłej atmosferze oraz bardzo mokrego dyngusa dla wszystkich Wizażanek. Wszystkie wypocznijcie i po swietach tu wracajcie zebym mila co czytac buziaczki dla was
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 22:51   #2481
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że w kościele nie można sypać kwiatów przed PM dlatego, że kwiaty(palmy/gałązki) to sypano Panu Jezusowi pod nogi..a po drugie, że tak właśnie robi się w Boże Ciało...Ile w tym prawdy nie wiem...ale fakt jest taki, że nigdy na żadnym ślubie nie widziałam żeby sypano kwiaty/płatki przed PM.
Tak się trochę zastanawiałam i w sumie to masz (jak i inni użytkownicy) rację. To chyba było zbyt pochopna i przemyślana decyzja. Na szczęście wizyta u księdza jeszcze przed nami, wieć nic się nie stało. Dzięki wszystkim
Stary 2010-04-02, 23:44   #2482
eninka84
Zadomowienie

Ja na zaproszeniach napisałam " w kosciele sw Franciszka z Asyzu w Kielcch przy ulicy Warszawskiej"

Dziewczny- masakra!!! Bylam dzis "u Dorotki" zamówic tort....okazało się że nie moge tego zrobic bo maja juz terminy na pazdziernik......a jak to panie powiedzialy " w maju są komunie i zdecydowanie nie przyjma zamówienia".....i co teraz????
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 08:52   #2483
mysiaedysia
Raczkowanie

Eninka84 pozostaje Ci zamowic tort gdzies indziej. Dziewczyny polecaja Braci Janusz i ja chyba u nich zamowie.
Za to chcialabym zapytac, gdzie moge zamowic ciasta dla gosci. Ogolnie za ciasto na stolach nie placimy, ale u mojego Tż-ta jest zwyczaj obdarowywania gosci ciastem na zakonczenie wesela. Slub w sierpniu i mysle, ze moglabym juz zamowic. Ciekawe ile mi za to wyjdzie.... Pewnie drozej niz np. takie pudeleczka z migdalami... Ale moj Tż w zyciu sie na takie cos nie zgodzi A jak przegladalam na allegro takie pudelka na ciasto, to jedno kosztuje 1,40zl, do tego dojdzie jeszcze ciasto... Nie wiecie ile moge zaplanowac na to ciasto dla jednej osoby?

No i oczywiscie tez wszystkim zycze zdrowych i wesolych Świąt
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:08   #2484
srubka87
Zadomowienie

PickPock- od tego jesteśmy
enknka- misiaedysia ma rację...musisz zamówić w innym miejscu. My tez planujemy dawać ciasto na wychodne, choć ja nie jestem za tym, to rodzina Tż-a bardzo nalega. My liczymy ok. 40 dkg na parę. Bo będziemy dawać jeden pojemniczek na parę. Jak dla mnie to chory pomył, mnóstwo zachodu z tym wszystkim. No może jeszcze wybije Tż-owi to z głowy

Moje drogie: ŻYCZĘ WAM: ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH, SMACZNEGO JAJKA I MOKREGO DYNGUSA
Stary 2010-04-03, 09:16   #2485
magolina
Wtajemniczenie

Życzę wszystkim pogody ducha w te Święta, cudownej atmosfery, dużo uśmiechów i radości, smacznego jajka i mokrego dyngusa.Jednym słowem Wesołych Świąt
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:22   #2486
margaret82
Zadomowienie

Ja nie jestem za dawaniem czegoś ( wódka, ciasto ) gościom bo niby dlaczego są na weselu to niech jedzą i piją
Wesołych świąt
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2010-04-03 o 09:57
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:41   #2487
PikPock
Raczkowanie

Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnym gronie, smacznego jajka i mokrego dyngusa!

Edytowane przez PikPock
Czas edycji: 2010-04-03 o 11:54
Stary 2010-04-03, 10:18   #2488
milam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem za dawaniem czegoś ( wódka, ciasto ) gościom bo niby dlaczego są na weselu to niech jedzą i piją
Wesołych świąt
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf
masz rację margaret ja też nie jestem za rozdawaniem czegokolwiek, zresztą byłam już na wielu weselach i się z czymś takim na żadnym nie spotkałam

eninka spróbuj może u braci janusz chociaż ja jak zamawiałam w czwartek to udało mi się z wieeelkim fartem wcisnąć bo na 26 czerwca mieli już 9 tortów weselnych w sołtykach też są bardzo dobre torty śmietanowe
dziewczynki życzę wam wesołych spokojnych Świąt i lekko mokrego dyngusa
Stary 2010-04-03, 11:24   #2489
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

Zdrowych, pogodnych,rodzinnych oraz spokojnych Świąt Wielkanocnych,mokrego dyngusa i smacznego śniadania wielkanocnego w rodzinnym gronie.
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 12:49   #2490
eninka84
Zadomowienie

Ja strasznie chciałam od Dorotki.... Po swietach do januszów zawitam i zapytam. Poza tym wczoraj zamówilismy obrączki z naszego złota u Lenartowicza. 12 kwietnia juz bedą w domu
Życzę Wam wesołych i radosnych i ciepłych świąt Wielkiej Nocy Ja zaczne świetowac po 13...bo dzis siedze w pracy...;/
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości