|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Uff, nadrobiłam
![]() Cytat:
Tylko dałam miesiąc czasu więcej niż Ty, bo już kiedyś sobie myślałam, że po wakacjach trzeba by zacząć planować ślub, jeśli chcemy się zmieścić w terminie, który byśmy chcieli... A dziś mimo wszystko przeprowadziłam rozmowę z P. na temat naszej przyszłości, żeby wiedzieć, na czym stoimy. Uspokoił mnie i teraz mogę (mam nadzieję) milczeć ![]() Wspominałyście dzień śmierci Papieża... P. organizował spotkanie naszej grupki z liceum, czekałam akurat na drugi autobus do domu, jak zaczęły bić dzwony w kościołach na starówce. Wtedy nie wiedziałam, czemu biją, a w domu Tata mi powiedział, co się stało... P. prosto z autobusu poszedł do kościoła. Jutro raczej nie będę miała czasu zajrzeć, potem nocuję u P., więc życzę Wam radosnych, spokojnych Świąt, spędzonych w gronie najbliższych Wam osób
I mokrego dyngusa oczywiście
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Kochane zazdrośnice
staruszki i młode życze Wam wszystkiego co najlepsze na te Święta ![]() |
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednak ślub kościelny wezmę, to ważne dla mojego Tżta. Zresztą w jakiegoś Boga chyba wierzę, tylko nie umiem go nazwać. Wiąże się to ze spowiedzią, ale nie zamierzam kłamać. Prawdopodobnie zostanę zwolniona z spowiedzi z życia (jak 2 moje koleżanki, które mieszkały z facetami przed ślubem). Cytat:
|
||
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
.Gdybym nie zdążyła to życzę wam moje kochane Zdrowych, Spokojnych, Szczęśliwych Swiąt Wielkanocnych, Mokrego Dyngusa i smacznego jajka poczytam troszke......
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
widze że suwaczki odliczające do rozmowy robią karierę na naszym wątku
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Motylku. Jak tam z Tz???? to dzisiaj macie sie spotkac?
|
|
#4027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HelloL.
Cytat:
![]() W ogóle moj Tata jest ateistą,ale po śmierci Papieża płakał jak dziecko. I to on zawsze wszystkich namawiał,żeby pojechać do Watykanu zobaczyć Papieża.Dla mojego Taty Papież był wielkim autorytetem. Cytat:
![]() No właśnie ja mam 24 i jakoś nie czuję się specjalnie gotowa.Chciałabym dziecko za 3-4 lata.Ale jakby przytrafiło się szybciej to byłabym przeszczęśliwa (co nie znaczy,że uważam,że jestem na to w 100% gotowa )Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do spowiedzi,to ja chodzę. Ale nie spowiadam się z seksu. Bo niby dlaczego?Jeśli kocham faceta,mieliśmy zamiar się pobrać to nie uważam,żeby to był grzech. Z tym mieszkaniem przed ślubem to koleżanka miała tak,że podczas spisywania protokołu powiedzieli,że mieszkają razem i Ksiądz powiedział,że nie muszą się spowiadać dwa razy,tylko raz tuż przed ślubem ( z mieszkania nie musieli się spowiadać). Cytat:
Widzieliśmy się w środę.Jakoś tak...nijak...
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem dobry !
![]() ![]()
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
______§§____________§§
_____§__§__________§__§ ___§§____§_________§___§ __§___§___§_______§____§ _§____§____§_____§____§ _§___§_§____§___§____§ _§§§§___§___§§§§§___§ _________§_________§___§§ _§§ ________§___§§_§§___§_§§§ c§§§ _______§_____________§_§d §§§ _______§______§______§__§ §§ _______§____§___§____§___ § ________§____§§§____§___§ _______§§§§§_____§§§§§_§ _§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§ §_§_§§____§_______§__§_§§ _§_§ §____§_____§_____§__§__§_ ___§ _§____§____§_____§_§__§__ __§ __§____§§§§_______§§§§___ _§ ___§____§___________§____ § ____§____§§§_____§§§____§ _____§§§§___§§§§§___§§§§ ............((_,»*— *« »*—*«,_)) ((_,»*—**—*«, _)) ((_,»*—**—*«, _)) *~*~*~*WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANE*~*~*~* *~*~*~*ZAZDROŚNICE*~*~*~*
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
OTO MÓJ KOSZYCZEK
![]() Królik trochę zasłonił baranka.... ![]() |
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja swojego koszyczka nie pokaze na razie bo wlasnie mama poszla go poswiecic
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Frezia przestań,bo się głodna robię
![]() Wszystkie poszły do Kościółka?A ja w pracy ![]() I w ogóle napisałam coś na klubie
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Zdrowych i wesołych Świąt
Dziś mija nam z TŻ 1 rok i 11 miesięcy Eh dziwie się temu człowiekowi , że Tyle ze mną wytrzymał wcześniej moje związki trwały 3-4 miesiące a teraz liczę lata . Wkręciłam TŻ , że mam czerwone włosy i uwierzył i mu się podoba W tamtym roku razem szliśmy ze święconko a dziś muszę iść sama i powiem szczerze , że strasznie za nim tęsknie ![]() A jeszcze coś mnie męczy , nie wiem czy to dziecinada , czy po prostu tak się o Tż troszczę , jak wiecie ma już prawie 27 lat , jako dziecko nie miał wszystkiego , np . on urodziny ma 24 grudnia święta czyli obchodzili święta a nie urodziny , wiadomo jak był malutki to jeszcze tego tort dostał ale później nie . Dlatego staram mu się nadrobić , wynagrodzić wszystko . Czyli w urodziny np. dostaje dwa prezenty , zawsze piekę mu tort staram się robić wszystko co u niego nie było . I teraz też święta i rozmawiałam z nim to raczej nie szukał prezentu od zajączka , więc mu kupiłam drobnostkę i zrobię takie niby gniazdko tak gdzie zawsze zostawia telefon i powiem , że zajączek był ![]() Taki duży chłopczyk a Cieszy się z pierdółek. I nie wiem czy dobrze robię nadrabiając to czego nigdy nie miał . Jak dowiedzieliśmy się o chorobie to dałam słowo mu , że w życiu dostanie wszystko na co zasłużył więc teraz staram się dotrzymać danego słowa . |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
aniolku bardzo fajnie ze tak robisz
musisz byc bardzo mila, opiekuncza i ciepla osobka
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
Motylku po porodzie też się kurczy macica
![]() Myślę, że to bardziej o potencjalne choroby genetyczne chodzi. Ja niestety tylko na chwilkę, tż muszę się zająć. |
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba po mamie mam tak .
|
|
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się Cytat:
No toż pisałam,że się kurczy tak jak po porodzie(na klubie rpzedwczoraj).Tylko,że po porodzie jest powiększona to się kurczy. A po 30stce powiększona nie jest
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzę zaraz do kościoła.... koszyk już wybajerowny odpicowany i w ogóle ładniejszy jeszcze niż na zdjęciu ![]() zajrzę później
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec teraz pewnie sie bede juz musiala za sprzatanie zabrac czy za cos tam
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
czesc gleniusia
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Zazdrośnice. Życzę zdrowych, spokojnych świąt spędzonych z najbliższymi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się w święta nie zobaczę z tż w ogóle, bo dziś mu się nie chce przyjechać do mnie, jutro będę w jego miejscowości, ale on jedzie do rodziny, a w poniedziałek on nie chce przyjechać, bo nie lubi rodzinnych posiadów, czyli imieniny mojej mamy ma gdzieś. No więc wesoło :|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Glen, a Twój nie zmienił zdania? Właśnie jak pisałam, to myślałam o Tobie
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Aanix,Gleńka ale Ci Wasi TŻci wydziwiają...
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, do tej pory się nie odezwał...a ja nie zamierzam mu zaprzątać głowy, skoro chce być sam...chociaż bardzo mi smutno i cała energia i radość ze świąt ze mnie uchodzi
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
No cóż zrobić. Jutrzejszy dzień rozumiem, bo nawet sama się wczoraj dowiedziałam, że będę u niego w miejscowości, a oni wcześniej też planowali wizyte u rodziny... Dziś...musiałby jechac pociągiem, bo łoś nie zapłacił ubezpieczenia na samochód...no to od biedy ujdzie. Ale jutro mógłby z nami wrócić i zostać na poniedziałek, to nie, bo on nie lubi siedzieć na rodzinnych uroczystościach. No to ja prosić się nie będę, ale mojej mamie będzie przykro...
Dobra, nie bedę się dołować, idę piec sernik i babę cytrynową To będzie moja pierwsza baba w życiu, więc kciukajcie, co by się udała ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mój też tak mówi, że długo to 50 ;P Cytat:
ale ślub kościelny mi się marzy - uważam go za piękną tradycję i w ogóle coś mistycznego i cudownego - wiem, pewnie powiecie, że ot hipokryzja... sama nie wiem, czy wezmę ten ślub, ale chciałabym jednak. Cytat:
dla lubego cieszę się - to duży krok ![]() co do dziecka, to dziś mojego męczyłam, by mi zrobił ale nie chciał ja coraz częściej ostatnio czuję się gotowa. mimo wszystko wolałabym mieć dziecko po ślubie, tak z 2-3 lata po, jak się sytuacja finansowa ustabilizuje co do śmierci papieża, to mnie drażniło to halo, jakie wybuchło. ja jej specjalnie nie przeżyłam, wczesniej nigdy nie widziałam go na żywo. mnóstwo ludzi w moim wieku zaczęło wtedy opowiadać superhistorie o tym, jakim on był wspaniałym człowiekiem, a nic o nim nie wiedzieli. największy dres z podstawówki (btw. teraz siedzi za gwałt) opowiadał o tym, jak to wielkim autorytetem jest dla niego JPII. oczywiście, nie wątpię, że wiele osób to przeżyło, że był to bardzo ważny człowiek, natomiast myślę, że znaczna część mówiła, że cierpi z powodu jego odejścia, bo tak wypada. ja byłam na jednej modlitwie za Jana Pawła II, natomiast poszłam na nią ze względu na to, że uważałam to za coś cudownego ,ze się ludzie tak zjednoczyli i dlatego, że było mi wstyd za to, co zrobiłam w chwili jego śmierci. natomiast potem sobie uświadomiłam, że nie miałam na to wpływu, że przecież najpierw to zrobiłam, potem się dowiedziałam o śmierci. a ten dzień też dobrze pamiętam, bo to była osiemnastka kumpla i było dość groteskowo. Gombrowicz by się nie powstydził. cóż, teraz widzę, że mając lat 16-18 byłam strasznym gnojkiem. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Glenia, chyba powinnam iść sprzątać... nie mamy koszyka ze święconką ani nic. idziemy do jednej i drugiej rodzinki, więc jakoś nie było sensu - zero świątecznej atmosfery u nas. jakoś w BN było fajniej. choinka była, prezenty. mam nadzieję, że nie zapomnę, jak się święta spędza i nasze dzieci nie będą zawiedzione
|
|||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie przychodzi dzisiaj pełno zbłąkanych "zajączków" (panowie). Dziwi mnie,że u Was nie ma tradycji dawania prezentów. Np. wczoraj i w czwartek w sklepie dziecięcym był maksymalny ruch,bo każdy coś kupował "na zajączka".
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, muszę wziąć się w garść...upiekłabym coś, ale jutro idziemy do mamy, w poniedziałek do babci i nie ma sensu nic robić:/ więc zabiorę się za...zmywanie naczyń
którego nie lubię
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

co za spowiedź.... ja mam nieco inne podejście do spowiedzi i wiem że znajdę zarówno zwolenników jak i przeciwników... ale każde zdanie szanuję! tak samo więc proszę o poszanowanie mojego..... niestety ale spowiedź jest dla mnie nadal przykrym obowiązkiem..... nie lubię bo uważam, że to trasznie niesprawiedliwe, że muszę się ze swoich grzechów spowiadać księdzu, który niejednokrotnie jest większym grzesznikiem niż ja (ksiądz: pedofil, homoseksualista, biologiczny ojciec dzieci, kochanek itp. itd. - dużo by wymieniać) niestety taka prawda i znana mi nie tylko z telewizji...
i nigdy w życiu nie mówiłam o tym, że sypiam z mężczyzną bo z takich rzeczy spowiadam się Bogu.... jeżeli przyjdzie mi spowiadać się przed ślubem, a spodziewam się, że padną różne pytania gdy będzie wiadomym że to spowiedź przedślubna..... to będę kłamać że nie mieszkam ze swoim przyszłym mężem bo najzwyczajniej nie dostanę rozgrzeszenia... więc po co? a tylko dlatego że kościół nie pozwala na wspólne mieszkanie przed ślubem... nie będę z tego rezygnować... ot moje zdanie 
20 stron, na raz się nie dało, czytałam w ratach.
.

:|
i ze 100 razy pytal o to 
dla lubego