|
|
#4951 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cześć dziewczyny,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Również życzę wszystkim Wesołych Świąt, radości i pyszności przy rodzinnym stole! Cytat:
i brawa dla dziewczynek, że obie usadowiły się główkami w dół
|
||||||||||
|
|
|
#4952 |
|
Raczkowanie
|
Margo ja bym spróbowała tym bepathenem. I może wapno pij.
Kees dzięki za kciuki. Na pewno się przydadzą. |
|
|
|
#4953 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę Was o radę w kwestii wózka
![]() Już byliśmy zdecydowanie na kupno x-landera z kolekcji 2010. Wczoraj byliśmy w sklepie, gdzie sobie dokładnie obejrzeliśmy ten wózeczek włącznie z pakowaniem go do bagażnika i jesteśmy niemile rozczarowani - pomimo, ze nasz bagażnik mały nie jest (Citroen C4 5 dzrzwi), to nie dość, że za każdym razem trzeba będzie kółka ściągać, żeby się zmieścił to nie mam pojęcia gdzie jeszcze gondolę wpakuję ![]() Poza tym jest baaardzo ciężki W tym samym sklepie zwróciliśmy uwagę na inny wózek - totalna nowość na polskim rynku (wszedł do sprzedaży od kwietnia) - holenderski Kees K-ART http://www.allegro.pl/item976207733_...per_wozek.html Bardzo nam się spodobał ten grafitowo-śliwkowy i byliśmy w szoku, jaki okazał się leciutki - dosłownie jedną ręką można go było podnieść. Zwrotny, stelażyk mały po złożeniu, gondola nieduża. Ale oczywiście są też minusy - nie ma pompowanych kół tylko piankowe, choć tutaj zamontowano dodatkowe amortyzatory. I nie ma wywietrznika w budce, w x-landerze jest. Cenowo za 3-funkcyjny wyszłoby z 200 zł taniej (do tego wózeczka pasuje fotelik maxi-cosi) od x-landera. A teraz parę słów o tym, jak ten wózek byłby użytkowany - przede wszystkim musi być praktyczny, łatwo się składać i być lekki, bo często sama będę jeździć z dzidzią autem. Ale mam zamiar też sporo jeździć w terenie - no, może nie po górach, ale po parkach itp. jak najbardziej - tu może być problem z brakiem kół pompowanych - nie mam pojęcia jak się te piankowe w terenie spisują. Najgorsze jest to, że ten wózeczek nie ma żadnych opinii, bo jest nowością u nas - z drugiej strony holenderskie firmy są solidne (Quinny, Mutsy) Co byście moje drogie wybrały na moim miejscu?
|
|
|
|
#4954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wapno wypij Spokojnie, nic się nie będzie dalej działo.Mokrego dyngusa, zielonego zająca i smacznego jajca dziewczyny A tak w ogóle, to.... w przyszłym miesiącu rodzimy Wiecie o tym?Kees, szukałabym jeszcze czegoś innego I naprawdę Bexę polecam Nam spokojnie do matiza wejdzie, bez ściągania kół. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-04-02 o 19:38 |
|
|
|
|
#4955 |
|
Raczkowanie
|
Doła załapałam....właśnie byłam na poczcie po polecony do mnie.Zus mi odmowił wypłaty kasy za ostatnie L4 bo między jednym a drugim zwolnieniem był 1 dzień przerwy...zwykła moja i lekarza pomyłka- muszę pisać odwołanie i to nie do zusu ale do sądu pracy i ubezpieczeń społecznych. Tylko kiedy ja to załatwię jak jutro jadę do rodziców i tam już zostaję do porodu a we wtorek po świętach mam wizytę u tamtejszego gina...
Dodatkowy stres wywołały jakieś dziwne upławy, które zauważyłam przed chwilką- zaraz po siusianiu, jak się podtarłam, na papierku zostało takie zółtawe "coś" o konsystencji żelu, a w sumie to najbardziej zbliżone do kosnystencji "dobrej jakości wydzieliny z nosa podczas kataru"... Mojego gina prowadzącego już nie ma pod telefonem, wyjechał na święta a jak pisałam wcześniej, najbliższa konsultacja dopiero po świętach..Co robić?
|
#4956 |
|
Konto usunięte
|
Iść do szpitala na dyżur.
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18312877]Olivko, a po co? Dziecko zrobił, czyli swą powinność spełnił [/QUOTE]Daf, pogodzicie sie szybko. Zobaczysz Edzia, nie przeszadzaj ze szmata i innymi. Lepiej poczekaj z porodem jeszcze. Sparkly, rany 2 tygodnie i juz...dzieci. Ale moze dobrze bo bedziesz miala z glowy Kitty, obserwuj czy uplawy sie nie zwiekszaja. Jesli tak to podjedz do szpitala niech sprawdza. Kochane, zarobiona jestem dlatego juz teraz: Radosnych, Wesolych i Spokojnych Swiat Wielkanocnych.
Za rok spedzimy je juz w powiekszonym skladze ![]()
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18316421]Kees, szukałabym jeszcze czegoś innego
I naprawdę Bexę polecam Nam spokojnie do matiza wejdzie, bez ściągania kół. [/QUOTE] Szaja dzięki za opinię Bexę też brałam swojego czasu pod uwagę jak najbardziej, ale nie mam szans, aby ją zobaczyć na żywca i pomacać - bez tego raczej nie kupię... |
|
|
|
#4959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedys w DDTVN Prokop polecał ten wózek Cytat:
|
||
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Kees ja też polecam Bexe a co do tego wózka co pokazałaś to podobny wałśnie do mustsiego ale te kółka odpadają.
Kitty ja mam ciągle takie upławy i ostatnio miałam mocz badany i wszystko jest ok. A miałas wcześniej jakieś upławy?Bo ja tak z 2 miesiące już mam. |
|
|
|
#4961 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
dzięki, już nie boli, ale nie słyszę na nie dobrze, jakoś mi w nim szumi...
![]() Cytat:
![]() Pochwal się wózkiem. ![]() Cytat:
mój kuzyn przedszkolak, który mieszka w Niemczech ma w przedszkolu kolegę o imieniu Nikita- a ja myślałam, że to żeńskie imię. Cytat:
Cytat:
![]() Ja za to zmieniłam imię dla naszego dzidka- na dzień dzisiejszy będzie Tymoteusz- czyli Tymek, Tymuś. ![]() Cytat:
i w razie czego jedź do szpitala. Cytat:
od szwagierki dostanę. ![]() Cytat:
omg, to chyba będziesz pierwsza do rozpakowania. ![]() Cytat:
Cytat:
Lepiej pilnuj tych upławów iw razie wątpliwości pędź do szpitala. Ja ogarnęłam dziś tak na spokojnie resztę chałupy, ale teraz czyściutko, tak świątecznie, aż miło. ![]() Ale jestem wściekła na tą pogodę.
|
|||||||||
|
|
|
#4962 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o, Ty też? ![]() Cytat:
i nie denerwuj się, poradzisz sobie, będzie ok Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4963 |
|
Konto usunięte
|
kochane, do końca tego wątku, czyli do magicznych 5000 postów pozostało zaledwie 37, więc założyłam już kolejną- IV część naszych pogaduszek.
Pewnie do rana do tych granicznych 5000 dobijemy. ![]() Więc potem zapraszam na kolejny wątek, oto link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post18318026 |
|
|
|
#4964 |
|
Konto usunięte
|
No to dobijam
![]() Kees - napiszę tak: mimo usilnych starań nie znalazłam na razie żadnego minusa Bexy. A już nawet prowadziłam ją po ulicy z wyposażeniem - mamy z parkingu do domu jakieś 100m, a że jeszcze zakupy mieliśmy - to wózek rozłożyliśmy przy aucie, do środka część zakupów i spacerówkę i dawaj Najbardziej bałam się, że będę miała kłopot ze ściąganiem/zakładaniem gondoli czy fotelika, ale wpina się to super. Ogromny plus - gondola na podnoszone oparcie, a spacerówka rozkładane na płasko całkiem. Stelaż waży ok. 9kg, z gondolą ok. 13. Z tego, co widziałam - jeden z lżejszych wózków na rynku. A pochwalę się - dzisiaj koleżanka do mnie dzwoniła, odda mi elektryczny laktator, używany 2 tygodnie tylko
|
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18318269]No to dobijam
![]() Kees - napiszę tak: mimo usilnych starań nie znalazłam na razie żadnego minusa Bexy. A już nawet prowadziłam ją po ulicy z wyposażeniem - mamy z parkingu do domu jakieś 100m, a że jeszcze zakupy mieliśmy - to wózek rozłożyliśmy przy aucie, do środka część zakupów i spacerówkę i dawaj Najbardziej bałam się, że będę miała kłopot ze ściąganiem/zakładaniem gondoli czy fotelika, ale wpina się to super. Ogromny plus - gondola na podnoszone oparcie, a spacerówka rozkładane na płasko całkiem. Stelaż waży ok. 9kg, z gondolą ok. 13. Z tego, co widziałam - jeden z lżejszych wózków na rynku. A pochwalę się - dzisiaj koleżanka do mnie dzwoniła, odda mi elektryczny laktator, używany 2 tygodnie tylko [/QUOTE]to ja razem z Tobą ![]() a do mnie wczoraj przyszła paczka z laktatorem, ale na torbę do wózka i parasolkę jakoś nie mogę się doczekać..... chyba piechotą do mnie idą....
|
#4966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18318269]Kees - napiszę tak: mimo usilnych starań nie znalazłam na razie żadnego minusa Bexy. A już nawet prowadziłam ją po ulicy z wyposażeniem - mamy z parkingu do domu jakieś 100m, a że jeszcze zakupy mieliśmy - to wózek rozłożyliśmy przy aucie, do środka część zakupów i spacerówkę i dawaj Najbardziej bałam się, że będę miała kłopot ze ściąganiem/zakładaniem gondoli czy fotelika, ale wpina się to super. Ogromny plus - gondola na podnoszone oparcie, a spacerówka rozkładane na płasko całkiem. Stelaż waży ok. 9kg, z gondolą ok. 13. Z tego, co widziałam - jeden z lżejszych wózków na rynku. [/QUOTE] Hmmmm, w takim razie muszę bardziej się zagłębić w szukanie tego wózeczka w poznańskich sklepach Dzięki za tak praktyczny opis wózeczka |
|
|
|
|
#4967 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ale naskrobałyście od południa...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Masz odpoczywać ! ![]() Cytat:
Cytat:
bedzie dobrze, na pewno wytrzymaja te kilka dni trzymajcie sie dzielnie ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18316421]Wapno wypij Spokojnie, nic się nie będzie dalej działo.Mokrego dyngusa, zielonego zająca i smacznego jajca dziewczyny A tak w ogóle, to.... w przyszłym miesiącu rodzimy Wiecie o tym?Kees, szukałabym jeszcze czegoś innego I naprawdę Bexę polecam Nam spokojnie do matiza wejdzie, bez ściągania kół. [/QUOTE] Tobie tez wszystkiego naj, nie wszystkie juz w maju... ale dziwnie, dopiero dołączałam do wątku, szukałam watków z objawami ciązy itd. a tu juz tuz tuż...![]() Wesołych Świąt kochane majówko-czerwcóweczki, oby te święta były radosnym czasem spędzonym tak, jak sobie tego życzycie, przede wszystkim życze zdrówka Wam i pociechom, odpoczynku i naładowania akumulatorków przed ważnym juz rychłym momentem.
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słoneczka, moje kochane życzę Wam spokojnych, radosnych Świąt bez skurczy i innych przypadłości... samych pogodnych chwil i mokrego Śmingusa
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Kees-xlandera odpuść,ten wózio fajny,ale spacerówka kubełkowa u mnie akurat też odpadłaby .Jak będziesz jeszcze się rozglądać to rzuć okiem na Jane Nomad,my mamy i jesteśmy mega-zadowoleni
choć chcieliśmy Mutsy to jednak jego waga i prowadzenie w porównaniu do Jane jest nieporównywalna.No i jak pani mi zaprezentowała jak składa i rozkłada 1 ręką to byłam kupiona no i waży 6,5kg ![]() można postawić złożony pod ścianą,do bagażnika polówki spokojnie nam wchodził no,polecam w każdym bądź razie-ja nie byłam nastawiona zupełnie na niego,kółka pompowane i inne chciałam,ale jak zobaczyłam te wszystkie kolosy ciężkie i trudne w składaniu to skreślałam jeden po drugim na miejsko-mieszkaniowe warunki jest idealny powodzenia w dalszym szukaniu!rany,kolejny wątek ![]() a my zaczynamy 31tydzień Wesołych i smacznych zajączków/jajek i innych przyjemności i radości Wam życzę!!! Nie przemęczajcie się kochane!
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-04-03 o 00:06 |
|
|
|
#4970 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w tym szpitalu...wszystko gra, tzn. mam grzybka i leki dostałam ale z dzidzią jest ok- waży 2950 g
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kurde patrze na suwaczek Twój i kilka dni i bedziesz miała donoszoną ciąże
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Kees - ten wózek, który pokazałaś, ja bym odrzuciła. raz że te piankowe koła, a dwa, że zbyt duża różnica wielkości kół między przodem i tyłem. w resztę się nawet nie zagłębiałam.
Lea - ciągle nic nie ustaliliśmy, bo nie było okazji przysiąść i pomyśleć. kilka razy trafiłam na dobry moment, kiedy jego uwaga nie była zbytnio zajęta czym inym i rzuciłam propozycje, ale okazywało się, że nie mogą być, bo albo ktoś w jego rodzinie się tak nazywa, albo nie brzmi to dobrze z naszym nazwiskiem. wczoraj zaproponował, że wydrukujemy listę z netu i będziemy wykreślać ![]() jestem zmęczona obecnością teściów. ale udało mi się uświadomić teściową, że ma przyjechać do dziecka dopiero co najmniej tydzień po moim wyjściu ze szpitala, jak się ogarniemy trochę. myślę, że dotarło i że to uszanuje. nie ukrywam, że nadal przeraża mnie fakt, iż teść chce dokonać pierwszej kąpieli mojej córki. ile razy o tym opowiada (a opowiadanie w kółko tego samego to jego specjalność), mam w głowie jakaś straszną wizję, robi mi się gęsia skórka itp. no ale byle do poniedziałku, bo wtedy wyjeżdżają
|
|
|
|
#4973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Obecnie do porodu , wg daty z OM, zostało nam 29 dni...wczoraj w szpitalu, bardzo miły lekarz ![]() A tak w ogóle to Dzień Dobry w ten piękny wiosenny dzień- przynajmniej w Gdańsku
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2010-04-03 o 08:39 |
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
piszmy jeszcze tu, aż do 5000 postów
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Już się zameldowałam w nowej części, ale rzeczywiście wypadałoby i tę skończyć
![]() U mnie dopiero po 10 a ja już padam... chyba za dużo rzeczy zrobiłam od rana, ale przynajmniej do święconki mam już wszystko, biały barszcz prawie gotowy, a w domu pachnie właśnie pieczonymi muffinkami migdałowymi
|
|
|
|
#4976 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale masz kolosa![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja się z małżem pożarłam. Teoretycznie o pierdoły, ale wg mnie to ma drugie dno. Finansowe, niestety. Dość, że poszliśmy dzisiaj na zakupy, wydałam 260zł a on nawet nie zaproponował zapłacenia za coś A ja jestem głupia i honorowa i prosić się nie będę. Zachowuje się tak, jakby rzeczy dla dziecka nic nie kosztowały, a wszystko, co kupuję, to tylko mój wymysł. A kupiłam dzisiaj: 2 koszule do karmienia, rogal do karmienia, gaziki, sól fizjo, podpaski, tantum rosa, bepanthen, gaziki, 5 pieluch flanelowych, karuzelkę do łóżeczka, grzechotkę, termometr w smoczku, 2 podkłady do łóżeczka wielorazowe - i 260zł poszłooooo.Ostatnio sytuacja była identyczna. Jest mi cholernie, cholernie przykro, do tego wracamy z zakupów, mała tak naciskała na szyjkę, że kłuło mnie bardzo i ledwo szłam, więc poprosiłam go, by zajrzal do apteki i kupił te pierdółki apteczne, odpowiedzi nie usłyszałam. Więc pytam po raz kolejny, a tu tekst: no powiedziałem, że tak, nie musisz się tak podniecać. Nic się nie odezwałam, nie mając ochoty w ogóle na jakieś sceny na ulicy, miał iść jeszcze do lidla na zakupy, więc wzięłam rzeczy kupione od niego i przechodzę na drugą stronę ulicy, w stronę apteki i domu, a ten woła: to co mam kupić??? A ja nie strzymałam, powiedziałam, że sama kupię, choćbym miała zacząć na środku apteki rodzić, łaski i chamstwa nie potrzebuję. No to usłyszałam, że JA fochy walę! Mam cholera dość. Mieliśmy iść do kościoła ze święconką, ale teraz sama na pewno nie pójdę, znów mnie będzie kłuło, a łaski nie potrzebuję. Cholera
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-04-03 o 11:31 |
|||
|
|
|
#4977 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18318269]
A pochwalę się - dzisiaj koleżanka do mnie dzwoniła, odda mi elektryczny laktator, używany 2 tygodnie tylko [/QUOTE]no to super, masz spory wydatek z głowy. ![]() ![]() my dziś kończymy 32 tc. Cytat:
![]() Jejku, już masz prawie 3 kg dzidka. Cytat:
i to tak na poważnie?kurde, w życiu bym się nie zgodziła. Na szczęście pogoda zrobiła się dziś fajna. ![]() Na 14:00 idziemy z koszyczkiem do kościółka, a potem będziemy się byczyć. Zajrzę pewnie dopiero jutro, więc już dzisiaj składam życzenia: Zdrowych, pogodnych, rodzinnych, cieplutkich Świąt Wielkanocnych. Smacznego jajka, uśmiechniętego zajączka i mokrego Dyngusa!! ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18326691] Mam cholera dość. Mieliśmy iść do kościoła ze święconką, ale teraz sama na pewno nie pójdę, znów mnie będzie kłuło, a łaski nie potrzebuję. Cholera [/QUOTE] |
||
|
|
|
#4978 |
|
Konto usunięte
|
Za to kocykiem się pochwalę:
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18326962]Za to kocykiem się pochwalę:[/QUOTE]
Wow, ale cacko. ___________ Baby, jak Wasze włosy?? Kilka pisało na początku, że się sypią? Jak teraz? Ja mam szopę że szok. Tyle futra to dawno nie miałam. W łapę dwa razy tyle zbieram. Wypadną po ciąży, więc dobrze, ale w szoku jestem. Wam też się namnożyło kudłów? |
|
|
|
#4980 |
|
Konto usunięte
|
Też
normalnie jak psu na zimę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

ja poprosu nie moge w domu lezec tato uparl sie odswiezyc mieszkanie lata z wałkiem i maluje pokoje a ja za nim ze szmata chyba troche przesadziłam z tym sprzataniem i to co mi sie wydarzyło w nocy było ostrzezeniem ze tak naprawde mam lezec a latam ze sciera jesli w ciagu dnia bede miała podobne objawy zadzwonie do mojego gin obiecuje dziekuje wam dziewczyny tez niezle w nocy byłam przerazona
a jak bedzie to sie jeszcze okaże..
9 kwietnia będę miała zdjęty pessar i mam nadzieję, że donoszę jeszcze kilka dni, bo 13. przylatuje moja mamunia i mam cichą nadzieję, że jeszcze mnie zobaczy z brzuszkiem 
i brawa dla dziewczynek, że obie usadowiły się główkami w dół

normalnie jak psu na zimę