Moc pozytywnego myślenia - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 20:46   #1681
Iwona 25
Zakorzenienie

Dot.: Moc pozytywnego myślenia

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czemu przyciągam toksycznych ludzi
to pomyśl,że spotykasz extra ludzi- ja tak pomyślałam i na razie odpukać... jest wszystko na właściwej drodze
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:40   #1682
Wanilka80
Przyczajenie

Witam!
Dwa dni czytałam i przeczytałam cały wątek. Moc pozytywnego myślenia i interesuje mnie od jakiegoś czasu. Ogólnie rzecz biorąc to ja urodzoną optymistką jestem, taką co to ma różowe okulary pociesza wszystkich we wszystkim.
Chce Wam opowiedzieć moją historie, która jak na razie nie ma happy endu, aleeeee...
Wizualizacją zainteresowałam się przez pewnego mężczyznę, którego postanowiłam zdobyć. Jestem raczej powściągliwa w kontaktach damsko-męskich, ale ten jeden jedyny raz ktoś tak bardzo mi utkwił w głowie i myślach. Dodam, że znaliśmy się przelotnie, czuć było pewną chemię, ale nie wykraczała ona poza sporadyczne smsy czy przypadkowe spotkania. Moje wizualizacje - mnie z nim trwały pół roku. W sylwestra przyszedł impuls... Napisałam mu, że tak sobie o nim myślę, że to właśnie może być ON... Że chce być z nim, że chce byc jego spokojnym życiem i ustatkowaniem (obydwoje nie jesteśmy już pierwszej młodości, a i obydwoje po przejściach). Poczułam taką wielką ulgę i spełnienie jak chyba nigdy w życiu. Odpisał mi, że to dla niego szok i że na pewno kiedyś to omówimy.
3 stycznia się pojawił w moim życiu na dobre... Chyba żyłam jak we śnie i nie mogłam uwierzyć swojemu szczęściu.. No właśnie i chyba nie uwierzyłam do końca, bo po dwóch miesiącach powiedział, że nie dorósł jednak do związku... Tak długo był sam, że nie może się w tej sytuacji odnaleźć... Jestem dla niego bardzo ważna, ale nie umie ze mną być, z nikim...
Łoj ciężko było, bardzo... To zdarzyło się trzy tygodnie temu, po początkowej złości przyszedł smutek... ogromny...
Wstałam... otrzepałam się i sięgnęłam po Sekret... Widzicie jakie to głupie, ja go jednak kocham...
A teraz to forum potraktuję jak swoją wizualizacje i jak za parę tygodni do niego zajrzę to to już będzie rzeczywistością:
Jesteśmy razem szczęśliwi jak nigdy wcześnie w życiu! Mamy siebie i codziennie uczymy się swojego życia na nowo w miłości i szacunku.

Fajnie, że to forum istnieje, jak będziecie to czytać nie połamcie głóek, bo mogłam pogmatwać. Dziękuję!!!!
Wanilka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:00   #1683
Iwona 25
Zakorzenienie

Wanilka- wzruszająca opowieść... po prostu miłość
ja kogoś tez poznałam nowego, jest moim spełnieniem marzeń fizycznych, i charakter ma taki jaki sobie wymarzyłam tak wstępnie widzę to, wpadł mi w oko i to bardzo ten chłopak ja jemu chyba też i to od pierwszego spojrzenia, może to przez wiosnę? strasznie się boję,ze nam nie wyjdzie, a może on kogoś już ma, taki fajny facet
boję się narzucać, zresztą nie jestem taką osobą, więc on może się nie domyślać o niczym ale chciałabym aby został moim drugim mężem i już ostatnim
Stary 2010-03-29, 20:42   #1684
slonecko
Raczkowanie

Powiedzcie mi jak prawidłowo pisać afirmacje:
Gdzieś wyczytałam że trzeba pisać.

ja, imię i formuła x5 (ilość potworzeń)
ty, imię i formuła x5
ona, imie formuła x5
slonecko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:58   #1685
zły jeż
Raczkowanie

Też spotkałam się dokładnie z taką wersją afirmacji.
Co do przyciągania miłości, sama już nie wiem, jak się za to zabrać. Skutecznie przyciągam sukcesy naukowe, pieniądze, jakieś głupotki, które mi się marzą. Ale TŻ-a sobie przyciągnąć nie mogę. 3 lata sama, już wariuję. Ostatnio też wyszłam z inicjatywą (choć nie aż tak odważnie jak Wanilka ) i czekam na ruch drugiej strony. Rozumiem, że powinnam sobie "odpuścić", ale nie mogę, cały czas o tym myślę. ;]
Stary 2010-03-29, 22:35   #1686
pasyonatka
Przyczajenie

nie udzielałam się zbytnio w wątku, bo w ogóle marnie się udzielam, ale jestem wielką fanką pozytywnego myślenia.
Obejrzałam sekret, poczytałam trochę o podświadomości ale zapewne nie mam takiej wiedzy jak Wy.
Chciałabym 24h być przepełniona pozytywnym myśleniem, jednak z natury jestem osobą bardzo emocjonalną, w jednej chwili mogę się cieszysz na maxa, a zaraz potem dołować i niestety to 2 jest u mnie rodzinne, więc siłą rzeczy cięzko mi się pozbyć tej negatywnej emocji.
ale co chciałam powiedzieć..

a więc najbardziej cierpię na brak faceta chciałabym się wkońcu zakochać...
no i tak wczoraj mysłaąłm sobie dość intensywnie o tym że co jak co ale facet musi mnie pociągać fizycznie i musi umieć śpiewać mi romantycznie piosenki!!
nudziłam się niesamowicie i aby położyć kres mojemu rozmyślaniu weszłam na chat'a i tam zagadał do mnie pewnien chłopka, standardowo rok młodszy, ale za to wyszło że tworzy muzykę, dał mi linka i dosłownie się rozpłynełam.. potem długa rozmowa na gg i wkońcu wymiana fotkami, i znowu standardowo blondyn, ale naprawdę mi się spodobał, nawet bardzo!! do tego studiuje bardzo fajny kierunek... późno było, wiec się pożegnałam bardzo grzecznie, i niestety odniosłam wrażenie że w jego mniemaniu go zbywam, próbowałam mu to wytłumaczyć ale nie wiem...
teraz siedzę na gadu i powtarzam w kółko NN wejdź, porozmawiaj ze mną!! wejdź, no wejdź!!
pasyonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:16   #1687
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pasyonatka Pokaż wiadomość
a więc najbardziej cierpię na brak faceta chciałabym się wkońcu zakochać...
no i tak wczoraj mysłaąłm sobie dość intensywnie o tym że co jak co ale facet musi mnie pociągać fizycznie i musi umieć śpiewać mi romantycznie piosenki!!
nudziłam się niesamowicie i aby położyć kres mojemu rozmyślaniu weszłam na chat'a i tam zagadał do mnie pewnien chłopka, standardowo rok młodszy, ale za to wyszło że tworzy muzykę, dał mi linka i dosłownie się rozpłynełam.. potem długa rozmowa na gg i wkońcu wymiana fotkami, i znowu standardowo blondyn, ale naprawdę mi się spodobał, nawet bardzo!! do tego studiuje bardzo fajny kierunek... późno było, wiec się pożegnałam bardzo grzecznie, i niestety odniosłam wrażenie że w jego mniemaniu go zbywam, próbowałam mu to wytłumaczyć ale nie wiem...
teraz siedzę na gadu i powtarzam w kółko NN wejdź, porozmawiaj ze mną!! wejdź, no wejdź!!
ale fajnie trzymamy kciuki

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:38   #1688
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

tez chcialabym na PW cos o tych hipnozach wiecej!
poprosze jak ktos moze
u mnie nadal czarna dziora w zyciu
Stary 2010-03-30, 18:50   #1689
pasyonatka
Przyczajenie

no i lipa... nie odzywa się mimo że na czacie go widziałam więc pewnie na gg również jest, ale gdy tylko zrobiłam się dostępna na gg on znikł z czatu.. więc pewnie nic z tego nie będzie,
bo ja nie umiem się narzucać

czy przez hipnozę można wmówić ze nie lubi się słodyczy i fast food;ów??
pasyonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 22:47   #1690
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
no i lipa... nie odzywa się mimo że na czacie go widziałam więc pewnie na gg również jest, ale gdy tylko zrobiłam się dostępna na gg on znikł z czatu.. więc pewnie nic z tego nie będzie,

czy przez hipnozę można wmówić ze nie lubi się słodyczy i fast food;ów??
Teoretycznie tak, choć to chyba bardziej kwestia autosugestii niż hipnozy
W ramach dowodu, obejrzałam sobie dawno temu amerykański program, w którym naukowcy przeprowadzali badania z udziałem klikunastu słuchaczy. Temat kręcił się wokół słynnego wówczas programu hipnotycznego, zawierającego serię niezidentyfikowanych dźwięków, który miał ewidentnie wspomagać odchudzanie i walkę z obżarstwem. Ponoć dźwięki zarejestrowane na tej płycie, miały zbawiennie wpływać na fale mózgowe, a co za tym idzie, przekierowywać myślenie potencjalnego słuchacza, na inne tory niż kulinaria. Nietrudno się domyślić, jak galaktycznie wielka była cena tegoż nagrania.
Ale do sedna. Słuchacze zostali podzieleni na dwie grupy. Jednej z nich, przez kilka dni z rzędu puszczano to właśnie rewelacyjne nagranie, zaś kolejnej zafundowano dość komiczną mistyfikację. Otóż, na drugim nagraniu, lekarz powtarzał po prostu od tyłu formuły typu "mam ochotę na wielką, tłustą kiełbasę" i tym podobne Oczywiście obie grupy były przekonane o tym, że badacze raczą ich tą samą, kontrowersyjną płytą i gdy poznali prawdę, zaliczyli naprawdę porządny opad szczęki. Bo obydwie, schudły w ciągu tygodnia dokładnie tyle samo kilogramów
I takiż to fenomen odchudzających hipnoz

Edytowane przez Immaginary
Czas edycji: 2010-03-30 o 22:49
Immaginary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 23:24   #1691
19katarina82
Kasia o...

Cytat:
Wiem, łatwo sie mowi, ale głowa do góry jak nic z tego nie będzie to znaczy, że tak jest dla Ciebie najlepiej

Przypomnialo mi sie, tez mi kiedys taki jeden glupek tak zrobil wiec mu napisalam - no prosze 2 senkundy zajelo Ci zrobienie sie niedostapnym" a ten kretyn zamiast sie nie odzywac albo zmyslic po 1-2 minutach ze robil np reset kompa napisal- sorry mam nowa viste i ona mi wylaczyla gg... omg! zalosne...
Stary 2010-03-31, 12:18   #1692
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

dostane cos na PW o tych hipnozach?
Stary 2010-03-31, 22:08   #1693
Immaginary
Zadomowienie

Martwi mnie to, że w moim przypadku PP ostatnio działa wyjątkowo pokrętnie. Nie wiem dlaczego, ale za każdym razem gdy odczuwam w moim życiu pozytywne zmiany, musi mieć miejsce jakaś przykra niespodzianka, która w tempie natychmiastowym sprowadza mnie na ziemię. Przykład?
W niedzielę cieszyłam się, jak wspaniale układa się moja znajomość z pewnym osobnikiem, na którym wyjątkowo mi zależy. Co więcej, wiązałam w związku z nim naprawdę wiele nadziei. A w poniedziałek, ten sam facet zrobił mi takie świństwo, że teraz jestem zmuszona znacznie ograniczyć z nim kontakt.
We wtorek uczyłam się na kolokwium i wychodziło mi to na tyle sprawnie, że byłam pewna nie tyle zaliczenia, co naprawdę dobrego stopnia. A spieprzyłam na całej linii.
Takimi przypadkami mogłabym jeszcze sypać jak z rękawa. Naprawdę nie wiem skąd się to bierze i czy to prawo przyciągania płata mi figle, czy to po prostu cholerne fatum?
Stary 2010-04-01, 12:36   #1694
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Immaginary - to sie nazywa chamstwo swiata ) i rezczy martwych nie przejmuj sie, bo mnie tez ostatnio taki ''pseudo-pech'' nawiedza. Minie trzeba sie tylko uprzec.

Swoja droga szukalam tych hipnoz dotyczacych pozytywnego myslenia na chomiku i nie znalazlam, znalazlam natomiast jak rzucic palenie w 30 minut... bardzo ladnie prosze o pw

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 13:08   #1695
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

a mi wogole pierd.oli sie wszystko mam takie wrazenie, ze cale moje zycie to jedna wielka katastrofa, a przez ponad rok myslalam ze pech nie opuscil tak za nim tesknie...
Stary 2010-04-01, 13:15   #1696
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maczupikczu Pokaż wiadomość
a mi wogole pierd.oli sie wszystko mam takie wrazenie, ze cale moje zycie to jedna wielka katastrofa, a przez ponad rok myslalam ze pech nie opuscil tak za nim tesknie...
Dlaczego?
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:48   #1697
paula-zla
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak przyciągnąć dobrych ludzi, prawdziwych przyjaciół?
Wszystkie bliskie osoby odsuwają się ode mnie. Przyjaciółka znalazła miłość swojego życia, a ja poszłam w odstawkę. Na początku zabiegałam o naszą znajomość, bez większych efektów. Teraz milczę, chociaż strasznie mi przykro.
Bliska koleżanka osądziła mnie o coś, czego nie zrobiłam, w dodatku dowiedziałam się tego od osób trzecich. Próbowałam z nią rozmawiać, zaprzeczała i zapewniała, że wszystko między nami jest ok.
Przykłady mogę mnożyć... Mam ogromny dystans do ludzi, wcale nie dziwię się, że ktoś postrzega mnie jako chłodną i szorstką na początku znajomości.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:53   #1698
funkyourself
Raczkowanie

paula-zla, może boisz się utraty najbliższych? otwórz się na ludzi, ciesz się każdą chwilą i zachowuj się tak, jakbyś przyjaciół miała setki. To też przyciągnie ludzi

bez żadnych ochów i achów, jaki to Sekret nie jest wspaniały, prosty przykład sprzed pół godziny.

poszłam do sklepu ( lidl - bez koszyków, same wózki ) i zapomniałam drobnych na wózek. zamiast wracać do domu wyobraziłam sobie jakiś wolno stojący tuż przed sklepem i utrzymywałam ten obraz w myślach aż doszłam na miejsce (żadne obsesyjne myślenie wózekwózekwózek, po prostu miałam go przed oczami), a tam co? kobieta podstawiła mi jeden dosłownie pod nos - wyszła ze sklepu z pustym wózkiem z zepsutym zamkiem na monety, idealnie w chwili gdy ja podeszłam pod drzwi.

ot, wystarczy pozytywne nastawienie i brak wątpliwości
funkyourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 16:59   #1699
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funkyourself Pokaż wiadomość
paula-zla, może boisz się utraty najbliższych? otwórz się na ludzi, ciesz się każdą chwilą i zachowuj się tak, jakbyś przyjaciół miała setki. To też przyciągnie ludzi

bez żadnych ochów i achów, jaki to Sekret nie jest wspaniały, prosty przykład sprzed pół godziny.

poszłam do sklepu ( lidl - bez koszyków, same wózki ) i zapomniałam drobnych na wózek. zamiast wracać do domu wyobraziłam sobie jakiś wolno stojący tuż przed sklepem i utrzymywałam ten obraz w myślach aż doszłam na miejsce (żadne obsesyjne myślenie wózekwózekwózek, po prostu miałam go przed oczami), a tam co? kobieta podstawiła mi jeden dosłownie pod nos - wyszła ze sklepu z pustym wózkiem z zepsutym zamkiem na monety, idealnie w chwili gdy ja podeszłam pod drzwi.

ot, wystarczy pozytywne nastawienie i brak wątpliwości
Tak, to prawda. Boję się, ponieważ parę razy zawiodłam się na osobach, o których myślałam dobrze. Pierwsza osoba była dla mnie bardzo ważna, uważałam ją za prawdziwą i jedyną przyjaciółkę. Wspierałyśmy się nawzajem, a kiedy zaszła potrzeba sprowadzałyśmy siebie na ziemię. Każdego podejrzewałabym o taki krok, tylko nie ją.
Pewnie coś w tym jest, że powinnam się otworzyć na ludzi. Nigdy nie miałam wielu znajomych, nie pociągało mnie bycie popularną osobą, ponieważ jestem trochę nieśmiała w nawiązywaniu kontaktów. Zawsze miałam stałą małą paczkę, z którą było mi dobrze. Gdy pojawiało się więcej osób, gubiłam się w towarzystwie, nie wiedziałam do kogo się odezwać. Nie lubię rozmawiać z nowo poznanymi osobami o niebie i chlebie. Najchętniej żartuję w swoim gronie. Jestem trochę alienem.

wymienię
Stary 2010-04-02, 00:35   #1700
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

dlaczego?
bo wszystko mi sie zawalilo w zyciu przez jednego czlowieka
a teraz to moje pozytywne myslenie konczy sie tak szybko jak sie zaczyna
tylko lzy,...
Stary 2010-04-03, 14:01   #1701
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczupikczu Pokaż wiadomość
dlaczego?
bo wszystko mi sie zawalilo w zyciu przez jednego czlowieka
a teraz to moje pozytywne myslenie konczy sie tak szybko jak sie zaczyna
tylko lzy,...
dlatego nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i zacząć myśleć "pozytywistycznie" hehe
Stary 2010-04-03, 14:06   #1702
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Tak, to prawda. Boję się, ponieważ parę razy zawiodłam się na osobach, o których myślałam dobrze. Pierwsza osoba była dla mnie bardzo ważna, uważałam ją za prawdziwą i jedyną przyjaciółkę. Wspierałyśmy się nawzajem, a kiedy zaszła potrzeba sprowadzałyśmy siebie na ziemię. Każdego podejrzewałabym o taki krok, tylko nie ją.
Pewnie coś w tym jest, że powinnam się otworzyć na ludzi. Nigdy nie miałam wielu znajomych, nie pociągało mnie bycie popularną osobą, ponieważ jestem trochę nieśmiała w nawiązywaniu kontaktów. Zawsze miałam stałą małą paczkę, z którą było mi dobrze. Gdy pojawiało się więcej osób, gubiłam się w towarzystwie, nie wiedziałam do kogo się odezwać. Nie lubię rozmawiać z nowo poznanymi osobami o niebie i chlebie. Najchętniej żartuję w swoim gronie. Jestem trochę alienem.
Oj mam dokładnie tak samo z pseudo przyjaciółką a w zasadzie dwiema... i teraz strasznie się dystansuję. Jak to kurcze nigdy nie pozna się człowieka do końca...
Sama jestem ciekawa jak przyciągać do siebie dobrych, uczciwych ludzi.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 19:13   #1703
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Immaginary - to sie nazywa chamstwo swiata ) i rezczy martwych nie przejmuj sie, bo mnie tez ostatnio taki ''pseudo-pech'' nawiedza. Minie trzeba sie tylko uprzec.

Swoja droga szukalam tych hipnoz dotyczacych pozytywnego myslenia na chomiku i nie znalazlam, znalazlam natomiast jak rzucic palenie w 30 minut... bardzo ladnie prosze o pw
Może kiedyś znajdę w sobie tyle siły i samozaparcia, żeby odeprzeć tą wredotę przedmiotów martwych
A co do linka, to zaraz poślę!

Cytat:
Jakbym ewidentnie czytała o sobie samej.
Ja także kilkakrotnie już zawiodłam się na osobach z bliskiego otoczenia. Z przyjaciółką mam podobnie jak Ty, także odnalazła miłość swojego życia i z tego względu izoluję się od wszystkich, łącznie ze mną. Wydaje mi się ta sytuacja o tyleż bardziej abstrakcyjna, że ja podczas żadnego z moich związków nie miałam takich odchyłów. Zawsze z łatwością udawało mi się dzielić czas pomiędzy faceta, a znajomych, dlatego teraz się pytam WTF?
I mnie także ciężko nawiązać nowy kontakt. Nie zaliczam się niestety, do osób głośnych, rozgadanych i otwartych, czyli takich, które w towarzystwie mają największe powodzenie. Najlepiej czuję się w towarzystwie dwóch-trzech osób, w większym gronie najzwyczajniej w świecie się gubię i czuję przytłoczona. Dlatego rozumiem doskonale
I jeszcze na dodatek, robi się ze mnie ostatnio typowy mizantrop. Bo cóż ja mogę poradzić na to, że niektóre osoby wydają mi się tak nudne/dziecinne/przerysowane/po prostu głupie, że stokrotnie bardziej wolę samotne spacery i samotne zakupy, niż pętanie się w ich towarzystwie? Nie, żebym samą siebie uważała za szczególnie dojrzałą i elokwentną, ale jednak czasami do szczęścia wystarczy mi wyłącznie swoje własne towarzystwo
A ostatnie dni mijają mi wyjątkowo kiepsko. Teraz na przykład, od kilku tygodni leczę złamane serce, które po pewnym incydencie z mężczyzną, którego uważałam za ósmy cud świata jakoś nie bardzo chce się zrosnąć. Ale ponieważ rana jest stosunkowo świeża, to mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zacznie współpracować, choć będzie trudno, bo jak tu przejść do porządku dziennego po tym, że taki ideał faceta został zajęty przez inną płeć piękną i na domiar złego zrobił mnie, jako koleżance świństwo (z czego najwidoczniej nawet nie zdaje sobie sprawy)?
Stary 2010-04-03, 19:53   #1704
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Oj mam dokładnie tak samo z pseudo przyjaciółką a w zasadzie dwiema... i teraz strasznie się dystansuję. Jak to kurcze nigdy nie pozna się człowieka do końca...
Sama jestem ciekawa jak przyciągać do siebie dobrych, uczciwych ludzi.
Dokładnie. Kurczę, kilka lat przyjaźni, była to naprawdę silna więź. Obydwie to doceniałyśmy. Ona była dla mnie jak siostra. A teraz to co budowałyśmy przez kilka lat przepadło...
Cytat:
Napisane przez Immaginary Pokaż wiadomość

Jakbym ewidentnie czytała o sobie samej.
Ja także kilkakrotnie już zawiodłam się na osobach z bliskiego otoczenia. Z przyjaciółką mam podobnie jak Ty, także odnalazła miłość swojego życia i z tego względu izoluję się od wszystkich, łącznie ze mną. Wydaje mi się ta sytuacja o tyleż bardziej abstrakcyjna, że ja podczas żadnego z moich związków nie miałam takich odchyłów. Zawsze z łatwością udawało mi się dzielić czas pomiędzy faceta, a znajomych, dlatego teraz się pytam WTF?
I mnie także ciężko nawiązać nowy kontakt. Nie zaliczam się niestety, do osób głośnych, rozgadanych i otwartych, czyli takich, które w towarzystwie mają największe powodzenie. Najlepiej czuję się w towarzystwie dwóch-trzech osób, w większym gronie najzwyczajniej w świecie się gubię i czuję przytłoczona. Dlatego rozumiem doskonale
I jeszcze na dodatek, robi się ze mnie ostatnio typowy mizantrop. Bo cóż ja mogę poradzić na to, że niektóre osoby wydają mi się tak nudne/dziecinne/przerysowane/po prostu głupie, że stokrotnie bardziej wolę samotne spacery i samotne zakupy, niż pętanie się w ich towarzystwie? Nie, żebym samą siebie uważała za szczególnie dojrzałą i elokwentną, ale jednak czasami do szczęścia wystarczy mi wyłącznie swoje własne towarzystwo
A ostatnie dni mijają mi wyjątkowo kiepsko. Teraz na przykład, od kilku tygodni leczę złamane serce, które po pewnym incydencie z mężczyzną, którego uważałam za ósmy cud świata jakoś nie bardzo chce się zrosnąć. Ale ponieważ rana jest stosunkowo świeża, to mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zacznie współpracować, choć będzie trudno, bo jak tu przejść do porządku dziennego po tym, że taki ideał faceta został zajęty przez inną płeć piękną i na domiar złego zrobił mnie, jako koleżance świństwo (z czego najwidoczniej nawet nie zdaje sobie sprawy)?
Podczas całej tej sytuacji starałam sobie przypomnieć jak to było kiedy ja miałam faceta. I w moim odczuciu, nie zaniedbywałam jej, ale wiadomo, że to może być nieobiektywna opinia. Ona i mój facet, to dwie osoby, które ceniłam najbardziej.
Najciężej odnajduję się na wypadach, na których jest kilkanaście osób, w tym dobrze znam tylko trzy-cztery osoby, połowę znam słabo, zamieniłam z nimi kilka słów albo znamy się z widzenia, a resztę w ogóle. Zazwyczaj w takich sytuacjach staram się doczepić do osób, które znam, a jak kompletnie nie mogę wpasować się w towarzystwo to siadam z boku i milczę. Czuję się wtedy okropnie, ale tworzę mur na własne życzenie. Pamiętam jeszcze sytuację sprzed kilku lat: impreza na kilkanaście osób, siedzimy i rozmawiamy. Powiedziałam coś żartobliwego do koleżankek siedzących obok mnie, nagle jedna z nich powtórzyła to na głos, oczywiście wszyscy zaczęli się śmiać. Wtedy zdałam sobie sprawę, że na spotkaniach ze znajomymi trzeba wręcz walczyć o zdobycie uznania i aprobaty środowiska.
Wiesz, myślę że śmiało możemy przybić piątkę. Lubię poznawać nowych ludzi, ale gdy zauważę, że ktoś zachowuje się irytująco to uciekam jak najdalej. A ostatnio coraz więcej spotykam takich osób i stąd bierze się opinia, że jestem nieprzystępna, niemiła i nie lubię ludzi.
Co do faceta to nie będę wspominać, że znajdziesz kogoś lepszego, bo będąc w dołku uczuciowym byłam gotowa zabić za taki tekst, ponieważ w tym momencie pragnęłam tylko jego. Serce się wyleczy, ale na to potrzeba czasu. Trzymaj się.

wymienię
Stary 2010-04-04, 22:26   #1705
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, myślę że śmiało możemy przybić piątkę. Lubię poznawać nowych ludzi, ale gdy zauważę, że ktoś zachowuje się irytująco to uciekam jak najdalej. A ostatnio coraz więcej spotykam takich osób i stąd bierze się opinia, że jestem nieprzystępna, niemiła i nie lubię ludzi.
No to bania!
Niestety mam tego pecha, że prawie 3/4 osób, z którymi mam nieszczęście dzielić kierunek na studiach, to właśnie ten irytujący typ ludzi. Izoluję się dobrowolnie, ale dobrze mi z tym, bo wolę to stokrotnie bardziej od tak mizernego towarzystwa. Enjoy the silence innymi słowy

Cytat:
Co do faceta to nie będę wspominać, że znajdziesz kogoś lepszego, bo będąc w dołku uczuciowym byłam gotowa zabić za taki tekst, ponieważ w tym momencie pragnęłam tylko jego. Serce się wyleczy, ale na to potrzeba czasu. Trzymaj się.
No tak, teraz kompletnie nie trafiają do mnie takie zapewnienia Niestety w pierwszej fazie złamanego serca, należy pogodzić się z tym, że człowiek wprost nie wyobraża sobie dalszego życia bez tej osoby. Czas jest jedynym lekarstwem
A z okazji mojego tysięcznego posta na wizażu, pragnę życzyć sobie, Tobie i wszystkim innym wizażankom z tematu dużo optymizmu i niezachwianej radości w życiu!
Stary 2010-04-05, 01:40   #1706
Jesse
Rozeznanie

Witam cieplutko dziewczynki
Właśnie przeczytałam caluśki wątek.....jednym tchem. Odstawiłam najnowszą powieść Stefka Kinga "Pod kopułą" bo przypadkowo weszłam na ten wątek. Myslałąm, ze coś ze mną nie tak długo długo. Już wyjaśnie dlaczego.
Zawsze byłam głośną, uśmiechniętą i radosną duszą towarzystwa. Nigdy nie miałam problemów w towarzystwie, zawsze milion znajomych, pewna siebie, im więcej ludzi-tym oczywiście lepiej. Zmieniło się to i nawet nie wiem kidy. Myślę, że to ewaluowało, a zaczęło się chyba 4 lta temu, odkąd zamieszkałam w innym państwie (daleko daleko), ktoś kilkakrotnie podciął mi skrzydła, powiedział coś chamskiego i mimo,że normalnie odszczeknęłabym nie zauważając nawet idioty, to coś we mnie zasiało. Straciłam pewnosć siebie, doszło do tego, ze wstydzę się teraz głośno odezwać. Normalnie stałam się osobą, których nigdy nie byłam w stanie zrozumieć. Nie rozumiałam przecież nigdy-jak można być nieśmiałym? jak można mieć problem z czymkolwiek...dla mnie wszystko było proste, potafiłam tym uśmiechem, pewnością siebie rozbroić wszystkich. Kochałam siebie. Teraz efekt jest taki, że na imprezy chodzić mi się nie chce, izolacja totalna od ludzi, odsuwają się ode mnie wszyscy. Bliscy, nawet znajomi patrzą na mnie spod byka. Mam wrażenie, że znajomi mojego chłopaka tolerują mnie tylko przez niego. Jestem samotna i nieszczęśliwa. Nie chcę się alienować. Tęsknię za sobą. Przygnębiające. Nie chcę się użalać, ale nie chcę już siebie takiej, nawet łykałam deprim, później się przerzuciłam na silniejsze (ziołowe-obiecałam sobie, ze nigdy nie sięgnę po psychotropowe). W zasadzie to nie wiem dlaczego, powinnam się cieszyć z tego co mam, nie mam źle. Tylko coś w mojej głowie się przestawiło, nawet zauważyłam, że jak nic nie mówię i nie mam świadomości co dzieje się z moją twarzą to zaciskam usta-robią tak ludzie nieszczęśliwi,źli- inni widząc to podświadomie odbierają nas jako osoby z którymi nie chcą przebywać-są to badania naukowe. Normalnie kosmos, paranoja. Analizuję to non stop,nie piszcie, zebym tak dużo o tym nie myślała, bo ja to wiem. Jestem inteligentną osobą i mimo, że psychologię lubię i teorię znam to w praktyce jest dla mnie abstrakcją. Totalnie zakręcona jestem, wnikam w swój mózg, analizuję siebie i nie wiem czy w psychologii któraś tu "siedzi" ale między moim "ja realnym" a "ja idealnym" jest przepaść

Edytowane przez Jesse
Czas edycji: 2010-04-05 o 01:44
Jesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:53   #1707
chusteczkahaftowana
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!! Co tu tak cicho Czy wszystkie optymistki zniknęły?? Ja się tu nie udzielałam wcześniej, ale wątek przeczytałam, dołączyłam już kiedyś do klubu, przeczytałam Sekret, obejrzałam film i drugą część także. Jakiś czas temu, żyłam pełna optymizmu, radości itp. ale ostatnio zapomniałam o tym wszystkim, więc postanowiłam robić to na nowo. Musi się udać, jest już wiosna, piękna pogoda, nadchodzą zmiany w moim życiu i chcę być w końcu szczęśliwa. Odświeżyłam sobie wczoraj Sekret i zaczęłam robić plakat z moimi marzeniami. Świetna zabawa, już powycinałam kilka rzeczy z gazet i mam zamiar go uzupełniać. Czuję, że teraz Sekret zagości u mnie na dłużej Nie wiem, ale czuję w sobie jakąś energię i w końcu przebudziłam się z zimowego snu.
Mam nadzieję, że już niedługo pochwalę się Wam swoim sukcesami
Pozdrawiam wszystkie Optymistki !!!
chusteczkahaftowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 18:20   #1708
InnocentEyes
Raczkowanie

Spokojnie, nie zniknęłyśmy [no przynajmniej ja]
Niestety brak czasu, żeby się tu udzielać, ale optymizm ciągle gdzieś tam jest. Raz bardziej, raz mniej optymistycznie jest, no ale zawsze Szkoda tylko, że brak widocznych efektów siły przyciągania.
Komuś ostatnio PP zadziałało? Chwalcie się, dodajcie energii

Myśli się materializują!
InnocentEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 18:54   #1709
mel89
Zakorzenienie

Miałam okres na jaranie się pozytywnym myśleniem. Ale! Nie ma letko, nie jest różowo w tym kraju, niestety. I żadne pozytywne myślenie tu nie pomoże :P
Stary 2010-04-09, 19:14   #1710
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Ja się przyznam, że przed egzaminem na prawko myślałam sobie wieczorkami jak śmigam po mieście bezbłędnie i jak zdaję

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości