Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-03, 14:34   #91
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Dopisałam

Czy Was też szlag trafia w tzw. święta? Ja to chyba zaraz kogoś pogryzę i nie ważne co mi między zamki powchodzi...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 14:45   #92
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

wiem, u mnie w miejscowości jest drugie pod względem wielkości schronisko w Polsce, jest tam 1000 psów i 400 kotów i zawsze jak przejeżdzam tamtędy i popatrze na te klatki które wystają ponad ogrodzenie to mi się smutno robi... jeszcze jak wszystkie psy zaczną szczekać to już w ogóle i jak siedzą takie smutne przed bramą bo wszystkie się nie mieszczą
nic nawet nie mow... 1 w zyciu bylam w schronisku jakbylam mlodsza i do tej pory nie potrafie zapomniec tego widoku i uczucia jakie mi wtedy towarzyszylo...
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 15:29   #93
201604190949
Konto usunięte

Jak znów jesteśmy przy zwierzęcym temacie to jeśli możecie przeczytajcie mojego posta (ostatnia strona) na wiZOOżu w temacie Królik miniaturka. Może będziecie miały jakieś pomysły czy rady?

Idę z psem na spacer bo już mi tu wariuje Zresztą mi samej dobrze to zrobi. Przewietrzę zamki
Stary 2010-04-03, 15:56   #94
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Jak znów jesteśmy przy zwierzęcym temacie to jeśli możecie przeczytajcie mojego posta (ostatnia strona) na wiZOOżu w temacie Królik miniaturka. Może będziecie miały jakieś pomysły czy rady?

Idę z psem na spacer bo już mi tu wariuje Zresztą mi samej dobrze to zrobi. Przewietrzę zamki

hmmm... pogadaj z M. i zapytaj się czy wie jak A. go traktuje albo niech poszukają jakiegoś znajomego który by wziął królika... sorry że pisze tu ale tu chyba częściej wchodzisz

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 16:06   #95
201604190949
Konto usunięte

Fajny avatar

No wydaje mi się, że ona wie. Poza tym dla niej, jak widać, królik też jest puchatą zabawką, fajna jak potrzebna, jak się nudzi, a jak nie to 'idź stąd'.

A ktoś w Wawy nie chce królika?
Stary 2010-04-03, 16:09   #96
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny avatar

No wydaje mi się, że ona wie. Poza tym dla niej, jak widać, królik też jest puchatą zabawką, fajna jak potrzebna, jak się nudzi, a jak nie to 'idź stąd'.

A ktoś w Wawy nie chce królika?

dzięki sama robiłam

to już nie wiem... niech kupią sobie pluszaka a królika komuś oddadzą

Stary 2010-04-03, 16:14   #97
TuRQoUiS
TuR. Towarzyska und Roztropna.

nieśmiało chciałabym dołączyć do grona aparatek
chociaz wiedziałam o tej serii wątków już dawno, dopiero dzisiaj pierwszy raz weszłam

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

TuRQoUiS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 16:15   #98
betti_888
Wtajemniczenie

witamy Cię serdecznie... powiedz coś o sobie

Stary 2010-04-03, 16:22   #99
TuRQoUiS

cóż.
założyłam górę 12.12.2009
dół 25.01.2010

metal
jeśli komuś to pomoze to nie zakładałam go w Warszawie (jak mozna przypuszczać z mojej lokalizacji) lecz Zamość/ Tomaszów Lubelski

i mam wrażenie, że przy was jestem kompletnie zielona w kwestii apraratów bo do tej pory nie czytałam KOMPLETNIE nic o aparatach

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

Stary 2010-04-03, 16:25   #100
201604190949
Konto usunięte

Przybyłaś i oświecona zostaniesz!

Czyli rozumiem, że dopisywać do listy aparatek? Jest jeszcze lista wiekowa jak coś.
A! I polecam FAQ, tam jest od groma informacji.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-04-03 o 16:26
Stary 2010-04-03, 16:27   #101
TuRQoUiS

mam nadzieje, że oświecona zostane
właśnie widze, że jest taka lista- ok, więc sie przyznam iż jestem z rocznika 1990

Dziewczyny, czytam FAQ i oto musze coś powiedzieć.
Tylko się nie śmiejcie, ale ja przy was chyba jestem jakimś dziwnym przypadkiem - wręcz ekstramalnym
1. Ja kompletnie się nie przygotowałam chyba do założenia aparatu- poszłam do 1 ortodonty, nie pytałam o opinie o nim, po prostu stwierdziłam, że jeśli babka pracuje w gabinecie mojej dentystki (u której lecze zeby od lat) to musi byc dobra.
2. Oto jestem pierwszym przypadkiem, który zwymiotował przy robieniu wycisku ale nie wiem czy to sie liczy, bo zrobiłam to jak byłam mała i miałam przygotowywany zdejmowany aparat, a teraz odmówiłam zrobienia wycisku właśnie ze względu na to tragiczne wydarzenie z dzieciństwa
3. wy piszecie o separacji, kilku dniowej czy kilkunastodniowej a ja miałam niecałą dobre

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

Edytowane przez TuRQoUiS
Czas edycji: 2010-04-03 o 16:37
Stary 2010-04-03, 16:39   #102
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TuRQoUiS Pokaż wiadomość
cóż.
założyłam górę 12.12.2009
dół 25.01.2010

metal
jeśli komuś to pomoze to nie zakładałam go w Warszawie (jak mozna przypuszczać z mojej lokalizacji) lecz Zamość/ Tomaszów Lubelski

i mam wrażenie, że przy was jestem kompletnie zielona w kwestii apraratów bo do tej pory nie czytałam KOMPLETNIE nic o aparatach
dzień po moich 18 urodzinach

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
właśnie widze, że jest taka lista- ok, więc sie przyznam iż jestem z rocznika 1990

Tylko się nie śmiejcie, ale ja przy was chyba jestem jakimś dziwnym przypadkiem - wręcz ekstramalnym
1. Ja kompletnie się nie przygotowałam chyba do założenia aparatu- poszłam do 1 ortodonty, nie pytałam o opinie o nim, po prostu stwierdziłam, że jeśli babka pracuje w gabinecie mojej dentystki (u której lecze zeby od lat) to musi byc dobra.
2. Oto jestem pierwszym przypadkiem, który zwymiotował przy robieniu wycisku ale nie wiem czy to sie liczy, bo zrobiłam to jak byłam mała i miałam przygotowywany zdejmowany aparat, a teraz odmówiłam zrobienia wycisku właśnie ze względu na to tragiczne wydarzenie z dzieciństwa
3. wy piszecie o separacji, kilku dniowej czy kilkunastodniowej a ja miałam niecałą dobre

1. też byłam tylko u 1 ortodonty.
2 o matko musiało być zabawnie (ja ze wszystkiego się śmieje aż czasem mi głupio )
i tak bez wycisków zrobiła Ci aparat?
3 a ja nosiłam separacje 2 miechy - też jestem wyjątkiem

Stary 2010-04-03, 16:50   #103
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Czyli poszłaś na żywioł
Ale... bez wycisków? To jak orto wyliczyła co, jak, kiedy, na co, z jaką siłą itd?
A zdjęcia rtg miałaś?
Stary 2010-04-03, 16:54   #104
TuRQoUiS

no tak
ja mam aparat zrobiony bez wycisków, ale zgodziła się chyba tylko dlatego, że ja nie mam poważnej wady. Jak wspomniałam, gdy byłam mała miałam aparat zdejmowany- wtedy miałam naprawde krzywe zęby. A teraz mam już tylko po to, żeby mieć idealnie proste i piękne zęby.
A z tymi separatorkami to było tak, że poszłam do ortodontki i powiedziałam jej, że zalezy mi na jak najszybszym założeniu aparatu. Tak szybkim jak to tylko możliwe- no to się zgodziła doba to chyba minimum, prawda?
Zdjęcie miałam ale też robiłam to na wariackich papierach

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

Edytowane przez TuRQoUiS
Czas edycji: 2010-04-03 o 16:56
Stary 2010-04-03, 16:55   #105
dwi071
Doncia

Cytat:
HA! A ja nie dopiszę! Bo nie mam takiej władzy Ale mogę dopisać do listy wiekowej.
to możesz mnie dopisać do listy wiekowej - 1979

Ja też byłam tylko u jednej orto "znalezionej" w internecie - w zasadzie znalazłam przychodnie w której przyjmuje, a zdecydowałam się na nią bo:
1. orto przyjmuje 2 razy w tyg, w wielu innych przych. są raz w tygodniu.
2. gabinety czynne są od 8 do 20 i w sobotę do 14
3. krótki termin czekania na wizyte - ok. 4 dni, po 2 kolejnych dniach miałam aparat.
4.rtg na miescu wiec nie musiałam ganiać po wroc, aby zrobić zdjęcie
5. chirurg na miejscu - wiec spokojnie usuwam u niego ósemeczki
6. bardzo miła atmosfera, czyściutko, sprzęcik raczej nowy, gabinety skomputeryzowane, pełna profesja.
7. centrum miasta, z każdej strony mam dobry dojazd i mogę wiele spraw załatwić za jednym wyjściem
Stary 2010-04-03, 16:57   #106
sznl
Przyczajenie

a jeśli ja nie miałam w ogóle separacji, to też mogę się uznać za wyjątek? ;p
sznl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:10   #107
cherry pie
dream big

ja gumki separacyjne miałam tylko tydzień ale wtedy wydawało mi się, że to długo, bo zęby mnie strasznie bolały

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:17   #108
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Witam w 9 części

Cytat:
Napisane przez sznl Pokaż wiadomość
a jeśli ja nie miałam w ogóle separacji, to też mogę się uznać za wyjątek? ;p
Ja też nie miałam, ułaaa ale ze mnie ekstremalny przypadek Tylko dlatego że miałam rurki

TuRQoUiS,
A mi zrobienie aparatu bez wyciągu wydaje się trochę niekompetentne Ale to mi się tylko tak wydaje
Jak miałam robiony wycisk jak byłam mała, też miałam odruch mocno-wymiotny A rok temu już nie. Myślę, że teraz mogłabyś się trochę opanować z wymiotowaniem, niż wtedy kiedy byłaś małą dziewczynką
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:19   #109
sincarne
Raczkowanie

hello
ja tak zbiorowo, bo oszczędzam baterię w lapku, więc odpięłam mysz, a touchpad mnie drażni i 10 razy dłużej wszystko robię:P
do rzeczy:
-przestańcie się chwalić cyckami, bo na same święta się zdemotywowałam:P też chce mieć!!
-wątek schroniskowy - jakiś czas byłam wolontariuszem w schro, a teraz moje stowarzyszenie prowadzi miejskie schronisko.. więc moje drogie, zachęcam, łachmany na grzbiet i do schro. jak człowiek widzi te merdające ogonki przed spacerem, to przestaje się rozklejać i wyprowadza ile może.. już nie mówię o miętoleniu szczeniaczków albo przytulaniu małych słodkich kotków pierwszy raz w schro się rozkleiłam, jak uśpili jednego z moich kundelków, bo był chory. siedziałam w klatce z resztą i płakałam hard core'y też były, jak chcąc rozdzielić zazdrośników, wpadłam jednemu pod zęba.. nawet nie bolało tak bardzo mała blizna została, pikuś podsumowując, jak się komuś nudzi, lubi zwierzaki i chce się dotlenić, to wolontariat w schro jest idealny
-w kwestiach zębowych nie mam nic do dodania, bo od wczoraj nic nie drgnęło, snów o aparacie nie mam, nic nie odpadło i nadal jest nudno..

szykujecie święta? mi się taaaak nie chce. pod pretekstem anginy czy innej zarazy siedzę w łóżku i tylko zaraz pójdę coś wyżreć

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:29   #110
sznl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam, ułaaa ale ze mnie ekstremalny przypadek Tylko dlatego że miałam rurki
a mnie się wydaje, że nie mam ani pierścieni, ani rurek :| czy powinnam szukać nowego orto? ;]
sznl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:30   #111
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

O kurde, ale pedzicie

wysłąłam info na priv z wiekiem i dopisaniem na liste

a ja gd bylam na pierwszej konkretnej wiyzcie zastanawialam zie dlaczego wciski sa nieprzyjemne, bowiem u mnie trwalo to z 3minuty? i wsjo, odruchu wmiotnego nie zdarzylam nawet miec
no ale kazdy inny

WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ

ps. moja mania nowa--> po 2krotnym odczepieniu sie zamka = non stop jezykiem przejezdzam i spr czy wszystkie są
aaale moja orto mnie uspokoila, iz tamta orto sie nie znala na tych zamkach, (nie moja orto zalozla zamek, odpadl po tygdoniu, ale udalo sie na reklamacje ponownie zalozc u niej ten sam)jednak minelo juz troszke czasu i jest okay nie zapeszając
Stary 2010-04-03, 18:12   #112
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
O kurde, ale pedzicie

wysłąłam info na priv z wiekiem i dopisaniem na liste

a ja gd bylam na pierwszej konkretnej wiyzcie zastanawialam zie dlaczego wciski sa nieprzyjemne, bowiem u mnie trwalo to z 3minuty? i wsjo, odruchu wmiotnego nie zdarzylam nawet miec
no ale kazdy inny

WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ

ps. moja mania nowa--> po 2krotnym odczepieniu sie zamka = non stop jezykiem przejezdzam i spr czy wszystkie są
aaale moja orto mnie uspokoila, iz tamta orto sie nie znala na tych zamkach, (nie moja orto zalozla zamek, odpadl po tygdoniu, ale udalo sie na reklamacje ponownie zalozc u niej ten sam)jednak minelo juz troszke czasu i jest okay nie zapeszając

a mi wycisk tak się przyssał że orto nie mogła go ściągnąć... siłowała się z nim przez chwilę i jak w końcu ściągnęła to aż mi krew z dziąseł poszła

Stary 2010-04-03, 18:13   #113
nowy2
Przyczajenie

Ale prędkości nabrało to forum, nie można nadążyc Wszystkie piszecie o tych wyciskach, separacjach, pierścieniach itp więc żadna Damona nie ma?? u mnie było tak że przyszedłem raz, drugi raz ze zdjęciem, a na 3. wizycie zakładanie i to wszystko w przeciągu paru dni. W piątek mam drugą wizytę kontrolną i ciekawe co mi tam da nowego Pozdrawiam i Wesołych
nowy2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 19:44   #114
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne... ale kotek już dobrze się czuje?
dziękować kotek dał radę, ale było z nim kiepsko... całe to zdarzenie było 1,5 roku temu, wyzdrowiał i teraz sieje postrach we wsi, żadnemu kotu nie popuści, bólu się nie boi

Cytat:
Milutek, przepiękne zwierzaki (i biust! ) Kurcze, właśnie kota mi jeszcze brakuje Ale mam kategorycznie zabronione...
A jak ja mam siedzieć spokojnie wiedząc ile jest kotów w schroniskach i w jakim są stanie?

Dziewczyny, jeśli nie możecie sobie pozwolić na zwierzę ani pomagać im w schronisku jako wolontariusz to nie jedźcie nigdy do schroniska (np. towarzysząc komuś, kto bierze zwierzaka) bo potem będzie Was serce bolało (fizycznie, nie w przenośni) przez te widoki.
dzięki no do cycuszków moich to nie mam zastrzeżeń
a co do schronisk - to dla mnie za ciężki temat. ja nawet w telewizji nie mogę tego oglądać, a co dopiero na żywo... w ogóle wolę nawet przyrodniczych filmów nie oglądać, bo za bardzo przeżywam. i nawet jak mam komara ubić to mam wyrzuty sumienia

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
dziewczyny alez macie ladne cycochy
Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
a poza tym stwierdzam ze aparatki maja bardzo ładne klatki piersiowe,mimo ze podrapane
dziękować

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
milutek ale masz ślicznego kota przypomina mi mojego, którego trzeba było uśpić kilka miesięcy temu
dzięki, przykra sprawa

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Witam w 9 części

witamy, witamy
ja tak samo ekstremalny jak Ty - z rurkami

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
hello
ja tak zbiorowo, bo oszczędzam baterię w lapku, więc odpięłam mysz, a touchpad mnie drażni i 10 razy dłużej wszystko robię:P
do rzeczy:
-przestańcie się chwalić cyckami, bo na same święta się zdemotywowałam:P też chce mieć!!
-wątek schroniskowy - jakiś czas byłam wolontariuszem w schro, a teraz moje stowarzyszenie prowadzi miejskie schronisko.. więc moje drogie, zachęcam, łachmany na grzbiet i do schro. jak człowiek widzi te merdające ogonki przed spacerem, to przestaje się rozklejać i wyprowadza ile może.. już nie mówię o miętoleniu szczeniaczków albo przytulaniu małych słodkich kotków pierwszy raz w schro się rozkleiłam, jak uśpili jednego z moich kundelków, bo był chory. siedziałam w klatce z resztą i płakałam hard core'y też były, jak chcąc rozdzielić zazdrośników, wpadłam jednemu pod zęba.. nawet nie bolało tak bardzo mała blizna została, pikuś podsumowując, jak się komuś nudzi, lubi zwierzaki i chce się dotlenić, to wolontariat w schro jest idealny
-w kwestiach zębowych nie mam nic do dodania, bo od wczoraj nic nie drgnęło, snów o aparacie nie mam, nic nie odpadło i nadal jest nudno..

szykujecie święta? mi się taaaak nie chce. pod pretekstem anginy czy innej zarazy siedzę w łóżku i tylko zaraz pójdę coś wyżreć
podziwiam Cię za wolontariat w schronisku. ja naprawdę bym nie mogła. za bardzo mnie to boli. w ogóle jestem taką wrażliwą istotą i cudze nieszczęścia mnie strasznie dotykają... a jeśli chodzi o zwierzeta i o dzieci... bezbronne.... eh

no ale żeby zakończyć optymistycznym akcentem - zaraz idę wymieniać sobie gumeczki, żeby jutro błyskać uśmiechem
Stary 2010-04-03, 19:49   #115
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
dziękować kotek dał radę, ale było z nim kiepsko... całe to zdarzenie było 1,5 roku temu, wyzdrowiał i teraz sieje postrach we wsi, żadnemu kotu nie popuści, bólu się nie boi

dzięki no do cycuszków moich to nie mam zastrzeżeń
a co do schronisk - to dla mnie za ciężki temat. ja nawet w telewizji nie mogę tego oglądać, a co dopiero na żywo... w ogóle wolę nawet przyrodniczych filmów nie oglądać, bo za bardzo przeżywam. i nawet jak mam komara ubić to mam wyrzuty sumienia
ja zawsze płakałam na filmach jak umierało zwierze... a jak człowiek to nie koniecznie jeszcze zależy w jakiej sytuacji zginął... ale gdy umierały psy to zawsze płakałam... niezależnie od tego jak zginęły

Stary 2010-04-03, 19:55   #116
zuczek2023
Raczkowanie

Ja tak samo jak zwierzaki giną w filmach to ryczę na całego. Ostatnio na studiach parę osób się śmiało jak powiedziałam, że płakałam na Marley i Ja, już nie wspominając Króla Lwa jak na razie mój nr. 1
Stary 2010-04-03, 20:05   #117
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
Ja tak samo jak zwierzaki giną w filmach to ryczę na całego. Ostatnio na studiach parę osób się śmiało jak powiedziałam, że płakałam na Marley i Ja, już nie wspominając Króla Lwa jak na razie mój nr. 1

widze że też avka zmieniłaś

Stary 2010-04-03, 20:11   #118
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:

widze że też avka zmieniłaś
Tak jak mówiłam, że jak będę miała czas poszukać i coś znajdę to zmienię No i już jutro święta. Na szczęście już wszystko porobione- kurczaki upieczone, posprzątane. Tylko najpierw do jeden babci, potem do drugiej i po świętach hehe.

WESOŁYCH ŚWIĄT APARATKI i rodzynki płci męskiej też

http://niespodzianka.info/

Edytowane przez zuczek2023
Czas edycji: 2010-04-03 o 20:14
zuczek2023 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 20:15   #119
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
Tak jak mówiłam, że jak będę miała czas poszukać i coś znajdę to zmienię No i już jutro święta. Na szczęście już wszystko porobione- kurczaki upieczone, posprzątane. Tylko najpierw do jeden babci, potem do drugiej i po świętach hehe.

WESOŁYCH ŚWIĄT APARATKI i rodzynki płci męskiej też
ja nigdzie nie jadę... to do mnie przyjadą goście

dzięki i nawzajem

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-04-03 o 20:43
Stary 2010-04-03, 20:28   #120
dzolerinka19872
Raczkowanie

ehh a mi moj facet zaszedł za skóre, coś mu nie pasuje ale nie powie wprost tylko odsuwa sie ode mnie powoli a skutecznie ;( a jak pytam co jest to mowi że wszystko ok eh :przytu l: i humorek diabli wzięli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości