|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Dopisałam
![]() Czy Was też szlag trafia w tzw. święta? Ja to chyba zaraz kogoś pogryzę i nie ważne co mi między zamki powchodzi...
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Jak znów jesteśmy przy zwierzęcym temacie to jeśli możecie przeczytajcie mojego posta (ostatnia strona) na wiZOOżu w temacie Królik miniaturka. Może będziecie miały jakieś pomysły czy rady?
Idę z psem na spacer bo już mi tu wariuje Zresztą mi samej dobrze to zrobi. Przewietrzę zamki
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm... pogadaj z M. i zapytaj się czy wie jak A. go traktuje albo niech poszukają jakiegoś znajomego który by wziął królika... sorry że pisze tu ale tu chyba częściej wchodzisz
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Fajny avatar
No wydaje mi się, że ona wie. Poza tym dla niej, jak widać, królik też jest puchatą zabawką, fajna jak potrzebna, jak się nudzi, a jak nie to 'idź stąd'. A ktoś w Wawy nie chce królika?
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki sama robiłam ![]() to już nie wiem... niech kupią sobie pluszaka a królika komuś oddadzą
|
|
#97 |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
nieśmiało chciałabym dołączyć do grona aparatek
![]() chociaz wiedziałam o tej serii wątków już dawno, dopiero dzisiaj pierwszy raz weszłam
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy Cię serdecznie... powiedz coś o sobie
|
#99 |
|
|
cóż.
założyłam górę 12.12.2009 dół 25.01.2010 metal ![]() jeśli komuś to pomoze to nie zakładałam go w Warszawie (jak mozna przypuszczać z mojej lokalizacji) lecz Zamość/ Tomaszów Lubelski i mam wrażenie, że przy was jestem kompletnie zielona w kwestii apraratów bo do tej pory nie czytałam KOMPLETNIE nic o aparatach
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
Przybyłaś i oświecona zostaniesz!
Czyli rozumiem, że dopisywać do listy aparatek? Jest jeszcze lista wiekowa jak coś.A! I polecam FAQ, tam jest od groma informacji. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-04-03 o 16:26 |
|
|
|
#101 |
|
|
mam nadzieje, że oświecona zostane
![]() właśnie widze, że jest taka lista- ok, więc sie przyznam iż jestem z rocznika 1990 Dziewczyny, czytam FAQ i oto musze coś powiedzieć. Tylko się nie śmiejcie, ale ja przy was chyba jestem jakimś dziwnym przypadkiem - wręcz ekstramalnym1. Ja kompletnie się nie przygotowałam chyba do założenia aparatu- poszłam do 1 ortodonty, nie pytałam o opinie o nim, po prostu stwierdziłam, że jeśli babka pracuje w gabinecie mojej dentystki (u której lecze zeby od lat) to musi byc dobra. 2. Oto jestem pierwszym przypadkiem, który zwymiotował przy robieniu wycisku ale nie wiem czy to sie liczy, bo zrobiłam to jak byłam mała i miałam przygotowywany zdejmowany aparat, a teraz odmówiłam zrobienia wycisku właśnie ze względu na to tragiczne wydarzenie z dzieciństwa ![]() 3. wy piszecie o separacji, kilku dniowej czy kilkunastodniowej a ja miałam niecałą dobre
178cm jest- 71,4 ![]() CEL I- 68 kg CEL II- 64 kg CEL III- 61 kg cel ostateczny- 58 kg Edytowane przez TuRQoUiS Czas edycji: 2010-04-03 o 16:37 |
|
|
|
#102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
1. też byłam tylko u 1 ortodonty. 2 o matko )i tak bez wycisków zrobiła Ci aparat? 3 a ja nosiłam separacje 2 miechy - też jestem wyjątkiem
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale... bez wycisków? To jak orto wyliczyła co, jak, kiedy, na co, z jaką siłą itd? A zdjęcia rtg miałaś? |
|
|
|
|
#104 |
|
|
no tak
![]() ja mam aparat zrobiony bez wycisków, ale zgodziła się chyba tylko dlatego, że ja nie mam poważnej wady. Jak wspomniałam, gdy byłam mała miałam aparat zdejmowany- wtedy miałam naprawde krzywe zęby. A teraz mam już tylko po to, żeby mieć idealnie proste i piękne zęby. A z tymi separatorkami to było tak, że poszłam do ortodontki i powiedziałam jej, że zalezy mi na jak najszybszym założeniu aparatu. Tak szybkim jak to tylko możliwe- no to się zgodziła doba to chyba minimum, prawda? ![]() Zdjęcie miałam ale też robiłam to na wariackich papierach
178cm jest- 71,4 ![]() CEL I- 68 kg CEL II- 64 kg CEL III- 61 kg cel ostateczny- 58 kg Edytowane przez TuRQoUiS Czas edycji: 2010-04-03 o 16:56 |
|
|
|
#105 | |
|
Doncia
|
Cytat:
Ja też byłam tylko u jednej orto "znalezionej" w internecie - w zasadzie znalazłam przychodnie w której przyjmuje, a zdecydowałam się na nią bo: 1. orto przyjmuje 2 razy w tyg, w wielu innych przych. są raz w tygodniu. 2. gabinety czynne są od 8 do 20 i w sobotę do 14 3. krótki termin czekania na wizyte - ok. 4 dni, po 2 kolejnych dniach miałam aparat. 4.rtg na miescu wiec nie musiałam ganiać po wroc, aby zrobić zdjęcie 5. chirurg na miejscu - wiec spokojnie usuwam u niego ósemeczki 6. bardzo miła atmosfera, czyściutko, sprzęcik raczej nowy, gabinety skomputeryzowane, pełna profesja. 7. centrum miasta, z każdej strony mam dobry dojazd i mogę wiele spraw załatwić za jednym wyjściem
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
a jeśli ja nie miałam w ogóle separacji, to też mogę się uznać za wyjątek? ;p
|
|
|
|
#107 |
|
dream big
|
ja gumki separacyjne miałam tylko tydzień
ale wtedy wydawało mi się, że to długo, bo zęby mnie strasznie bolały
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w 9 części
![]() Cytat:
Tylko dlatego że miałam rurki ![]() TuRQoUiS, A mi zrobienie aparatu bez wyciągu wydaje się trochę niekompetentne Ale to mi się tylko tak wydaje ![]() Jak miałam robiony wycisk jak byłam mała, też miałam odruch mocno-wymiotny A rok temu już nie. Myślę, że teraz mogłabyś się trochę opanować z wymiotowaniem, niż wtedy kiedy byłaś małą dziewczynką
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
hello
ja tak zbiorowo, bo oszczędzam baterię w lapku, więc odpięłam mysz, a touchpad mnie drażni i 10 razy dłużej wszystko robię:P do rzeczy: -przestańcie się chwalić cyckami, bo na same święta się zdemotywowałam:P też chce mieć!! ![]() -wątek schroniskowy - jakiś czas byłam wolontariuszem w schro, a teraz moje stowarzyszenie prowadzi miejskie schronisko.. więc moje drogie, zachęcam, łachmany na grzbiet i do schro. jak człowiek widzi te merdające ogonki przed spacerem, to przestaje się rozklejać i wyprowadza ile może.. już nie mówię o miętoleniu szczeniaczków albo przytulaniu małych słodkich kotków pierwszy raz w schro się rozkleiłam, jak uśpili jednego z moich kundelków, bo był chory. siedziałam w klatce z resztą i płakałam hard core'y też były, jak chcąc rozdzielić zazdrośników, wpadłam jednemu pod zęba.. nawet nie bolało tak bardzo mała blizna została, pikuś podsumowując, jak się komuś nudzi, lubi zwierzaki i chce się dotlenić, to wolontariat w schro jest idealny![]() -w kwestiach zębowych nie mam nic do dodania, bo od wczoraj nic nie drgnęło, snów o aparacie nie mam, nic nie odpadło i nadal jest nudno.. szykujecie święta? mi się taaaak nie chce. pod pretekstem anginy czy innej zarazy siedzę w łóżku i tylko zaraz pójdę coś wyżreć
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurde, ale pedzicie
![]() wysłąłam info na priv z wiekiem i dopisaniem na liste ![]() a ja gd bylam na pierwszej konkretnej wiyzcie zastanawialam zie dlaczego wciski sa nieprzyjemne, bowiem u mnie trwalo to z 3minuty? i wsjo, odruchu wmiotnego nie zdarzylam nawet miec ![]() no ale kazdy inny ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ ps. moja mania nowa--> po 2krotnym odczepieniu sie zamka = non stop jezykiem przejezdzam i spr czy wszystkie są aaale moja orto mnie uspokoila, iz tamta orto sie nie znala na tych zamkach, (nie moja orto zalozla zamek, odpadl po tygdoniu, ale udalo sie na reklamacje ponownie zalozc u niej ten sam)jednak minelo juz troszke czasu i jest okay nie zapeszając
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi wycisk tak się przyssał że orto nie mogła go ściągnąć... siłowała się z nim przez chwilę i jak w końcu ściągnęła to aż mi krew z dziąseł poszła
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Ale prędkości nabrało to forum, nie można nadążyc
Pozdrawiam i Wesołych
|
|
|
|
#114 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękować
kotek dał radę, ale było z nim kiepsko... całe to zdarzenie było 1,5 roku temu, wyzdrowiał i teraz sieje postrach we wsi, żadnemu kotu nie popuści, bólu się nie boi ![]() Cytat:
no do cycuszków moich to nie mam zastrzeżeń ![]() a co do schronisk - to dla mnie za ciężki temat. ja nawet w telewizji nie mogę tego oglądać, a co dopiero na żywo... w ogóle wolę nawet przyrodniczych filmów nie oglądać, bo za bardzo przeżywam. i nawet jak mam komara ubić to mam wyrzuty sumienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tak samo ekstremalny jak Ty - z rurkami ![]() Cytat:
a jeśli chodzi o zwierzeta i o dzieci... bezbronne.... eh ![]() no ale żeby zakończyć optymistycznym akcentem - zaraz idę wymieniać sobie gumeczki, żeby jutro błyskać uśmiechem
|
|||||
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak samo jak zwierzaki giną w filmach to ryczę na całego. Ostatnio na studiach parę osób się śmiało jak powiedziałam, że płakałam na Marley i Ja, już nie wspominając Króla Lwa
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widze że też avka zmieniłaś
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak mówiłam, że jak będę miała czas poszukać i coś znajdę to zmienię
No i już jutro święta. Na szczęście już wszystko porobione- kurczaki upieczone, posprzątane. Tylko najpierw do jeden babci, potem do drugiej i po świętach hehe.WESOŁYCH ŚWIĄT APARATKI i rodzynki płci męskiej też http://niespodzianka.info/
Aparatka od 20.01.2010 Edytowane przez zuczek2023 Czas edycji: 2010-04-03 o 20:14 |
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki i nawzajem
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-04-03 o 20:43 |
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
ehh a mi moj facet zaszedł za skóre, coś mu nie pasuje ale nie powie wprost tylko odsuwa sie ode mnie powoli a skutecznie ;( a jak pytam co jest to mowi że wszystko ok eh
![]() :przytu l: i humorek diabli wzięli
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Ja to chyba zaraz kogoś pogryzę i nie ważne co mi między zamki powchodzi...

i jak siedzą takie smutne przed bramą bo wszystkie się nie mieszczą

bo do tej pory nie czytałam KOMPLETNIE nic o aparatach 
Ale to mi się tylko tak wydaje 

przypomina mi mojego, którego trzeba było uśpić kilka miesięcy temu