Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 15:51   #151
Madzia14102
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Belineaa, masz bielusieńkie ząbki, ślicznie się prostują, tylko powiedz dlaczego orto wyrwał/a Ci jedynkę z dołu?! Tego nie mogę pojąć

Myślę, że to, co podkreśliłam na różowo, to klucz do całej sprawy. Równie dobrze kiepski ortodonta mógłby Ci proponować kawę lub lizaka zamiast odwracania uwagi kolorem gumek. Moim zdaniem taki sam schemat wnioskowania.
Czytając opis Twojego pierwszego orto nie sposób się nie zgodzić-kiepski specjalista.
Najlepsze rozwiązanie jest wtedy, gdy orto jest dobrym fachowcem i pyta się o kolor gumek

Odnośnie aparatu mojego własnego, to przez ostatni miesiąc -od kiedy mam drugi łuk na dole- naszło mnie kilka refleksji:

1. w dolny aparat wplątuje się zdecydowanie więcej żarcia niż w górny
2. z dolnego aparatu żarcie trudniej wyplątać
3. dolny aparat mnie obciera a konkretnie dolna antenka
4. pomarańcze to zło, które tworzy przepiękne firanki na dolnym aparacie
5. prawie codziennie wyskakuje mi drucik z rurki przymocowanej na siódemce
6. pomarańcze - nie jeść w miejscu publicznym, w którym nie ma dostępu do kawałka szczoteczki, wody i lusterka

12.04 idę do orto, pewnie pozmienia druty i pewnie na końcu zapyta o to, jakie chcę gumeczki Nieuk jeden Kusicie tymi kolorami, szczególnie betti_888 , jeszcze nie wiem jaki kolor wybiorę, może zaszaleję?
co przez to rozumiesz (zaznaczyłam)
Madzia14102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 16:11   #152
sznl
Przyczajenie

cząstki pomarańczy wchodzą, gdzie się da, między zamki, między gumki, owijają druty, i wcale łatwo nie dają się usunąć

Edytowane przez sznl
Czas edycji: 2010-04-04 o 16:12
sznl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 16:43   #153
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia14102 Pokaż wiadomość
co przez to rozumiesz (zaznaczyłam)
Cytat:
Napisane przez sznl Pokaż wiadomość
cząstki pomarańczy wchodzą, gdzie się da, między zamki, między gumki, owijają druty, i wcale łatwo nie dają się usunąć

Dokładnie tak!
To zło to takie z okiem zmrużonym, bo przecież witamina C i samo zdrowie, ale te włókienka z pomarańczy są bardziej akrobatyczne niż mój język, który nie daje im rady, dopiero szczoteczka i wyciorki
TŻ mnie ostatnio załatwił pomarańczą w pociągu - przez całą podróż się nie odezwałam ani słowem
Stary 2010-04-04, 17:16   #154
elaj
Raczkowanie

Dziewczyny, czy ktoras z Was miala usuniete 3 czworki jednego dnia?
Moj kolega z IE chce zalozyc aparat, ale okazalo sie, ze nie ma jednej czworki na dole. Z kolei na gorze w ogole nie ma na nie miejsca.
Orto powiedziala, ze trzeba je usunac i za 2-3 dni zalozyc aparat.
Czy da sie to zalatwic w te kilka dni, bo niestety na dluzej nie moze przyjechac?
elaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 17:44   #155
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limis Pokaż wiadomość
Nie zrozumieliśmy się - chodziło mi o to, że na każdej wizycie zwracałem swemu poprzedniemu ortodoncie uwagę, że nie jestem zadowolony z wyników leczenia i sposobu leczenia - ortodonta mówił mi, że jest wszystko ok i OD RAZU zmieniał temat na to jaki chcę kolor gumek.
Dodam, że nie był to tylko ortodonta, ale jednocześnie chirurg szczękowy - czy jak to się zwie.

Nowy ortodonta, który z kolei pracuje w klinice parę kroków od gabinetu poprzedniego ortodonty (sprawa dotyczy Warszawy jeśli to istotne) wprost mi powiedział, że leczenie poprzedniego ortodonty kwalifikuje się wręcz do zwrócenia kosztów leczenia.

W tej chwili zastanawiam się nad wystąpieniem na drogę prawną przeciwko memu poprzedniemu ortodoncie - zastanawiam się, bo jak wiadomo w naszym kraju bardzo trudno wygrać z lekarzem.
Ok, a czy ten ortodonta poprzedni na pewno jest ortodontą? Ma skończoną specjalizację?
A powiedz mi jeszcze ile nosiłeś apara u staregot? Nie wiem czy niedoczytałam, czy nie mówiłeś. Jeśli krótko to możliwe były małe postępy. Jaką masz wadę?

(teraz o sobie, z lekką ironią)
Czyli tak, skoro mi od 4 miesięcy nie poprawił się zgryz to na pewno wina ortodonty (nie tego, że mam trudną wadę) więc mam zmienić ortodontę, najlepiej na takiego co nie pyta o gumki (wiadomo już że jak pyta, to nie jest kompetentny). Zmienię ortodontę, który na 100% POWIE że jego poprzednik spartaczył sprawę (przecież nie powie, że np. zaczynał dobrze działać, bo musi zyskać nowego klienta i zaufanie).

Hmmm...
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 18:03   #156
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
12.04 idę do orto, pewnie pozmienia druty i pewnie na końcu zapyta o to, jakie chcę gumeczki Nieuk jeden Kusicie tymi kolorami, szczególnie betti_888 , jeszcze nie wiem jaki kolor wybiorę, może zaszaleję?

widzę że sporo osób kusi mój mix

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 20:11   #157
belineaa
BAN stały

Cytat:
belineaa, mam pytanie, dlaczego na jednym zębie masz zamiast czerwonej ligaturki metalową?
ponieważ na jednym zębie mam metalową "krewetkę" żeby była większa siła prostowania i docisku...ten jeden ząb jeszcze trzeba troche obrócić ;p

Cytat:
Belineaa, masz bielusieńkie ząbki, ślicznie się prostują, tylko powiedz dlaczego orto wyrwał/a Ci jedynkę z dołu?! Tego nie mogę pojąć
o tym już było głośno..i kilka dziewczyn też miało taka samą sytuację. jest ona bardzo indywidualna, i stosuje się czasem kiedy ktoś ma małe dwójki w porownaniu do jedynek i małe zęby na dole przy dużym ich stłoczeniu. była to alternatywa do wyrywania czterech zębów (czwórki lub piątki). A tak poszedł jeden i jest git;D A linia srodkowa nie jest do końca najważniejszą cechą dobrego zgryzu. A po całkowitym wyprostowaniu nawet dentyści nie są wstanie się zorientować że brakuje zęba
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 20:16   #158
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belineaa Pokaż wiadomość
ponieważ na jednym zębie mam metalową "krewetkę" żeby była większa siła prostowania i docisku...ten jeden ząb jeszcze trzeba troche obrócić ;p
Dziękuję kochana za odpowiedź
Stary 2010-04-04, 21:00   #159
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaj Pokaż wiadomość
Moj kolega z IE chce zalozyc aparat, ale okazalo sie, ze nie ma jednej czworki na dole. Z kolei na gorze w ogole nie ma na nie miejsca.
Czy da sie to zalatwic w te kilka dni, bo niestety na dluzej nie moze przyjechac?
hmmmm nie wiem jak jest przy 4, ale jak mialam 8 jedna wrywana (na poczatku zastanawialam sie,a moze dwie odrazu mi wyrwa?) wiem, ze to byloby niezmoliwe, szczerze mowiac bardzo glupipomysl hmmm tzn. na upartego mozna, ale strasznie, ale to straaaasznie bym cierpiala i pewnie nic jesc nie mogla
oczywiscie jest to kwestia indywidualna i sprawa tyczy 8mek
ale wątpie, aby chirurg wyrwal dwie za jedym razem
(jedna wyrwalam, a za 2tyg kolejna)
tylko tak jak pisalam wyzej sprawa tyczy sie 8,a nie 4
Stary 2010-04-04, 21:06   #160
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Ja rowniez nie mialam, zalezy od Twojej wady

przed zalozeniem aparatu, mialam naprawic all zabki na gorze i usunać dwie gorne osemki i wsjo

hmmm zastanawia mnie jedna sprawa, dlaczego PO leczeniu ortodoncyjnym dopiero wyrywac?
przeciez ząbki sie przesuwaja i np. 8robia miejsce,
w ogole slszalam ze 8mki to standardowe zabki do wrywania przy apratach, nawet z samego wzgledu zdrowotnego wartobowiem sa szybko psujace sie
Ja też nie miałam separacji i nie zależy to od wady tylko od tego czy orto zakłada pierścienie czy rurki i o tym jest w OrtoFAQ

Dlaczego ósemki po aparacie? Bo mi do leczenia wyrwano czwórki na górze. Gdybym miała wyrwane ósemki tylko to orto musiałaby cofać wszystkie zęby do tyłu. A na dole mam jedną szóstkę usuniętą i widzę jak powoli idzie piątka w jej stronę. Tam, gdzie miałam piątkę wyrwaną, czyli ząb o połowę mniejszy, szpara jest już zupełnie zamknięta a z tą dziurą po szóstce będę się bujać jeszcze długo. Tak samo postępy na górze, czwórki to małe zęby i prostowanie przodu poszło bardzo szybko.

A ósemek nie muszę wyrywać tak na prawdę. Ale chcę i orto nie widzi przeciwwskazań, właśnie dlatego, że ósemki są wredne.

Cytat:
Napisane przez elaj Pokaż wiadomość
Nie sądzę żeby to był dobry pomysł.
Nie sądzę żeby ktokolwiek się zgodził.
Gdyby ktoś się zgodził to był wiała od niego.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-04-04 o 21:07
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:08   #161
zuczek2023
Raczkowanie

Co do wyrywania zębów to wiem, że dentysta owszem- może wyrwać 2 zęby za jednym razem, ale pod warunkiem że są obok siebie(wiem, bo dziadek ostatnio wyrywał zęby). Czyli nici z wyrywania dwóch 8 na raz. Głównie to chyba chodzi o znieczulenie- nie wiem jak się sprawa ma przy "głupim Jasiu".
Stary 2010-04-04, 21:18   #162
sincarne
Raczkowanie

limis - a co ty się tak dziwisz, że o gumkach marudzimy, jak tu same baby? jakby się dało to byśmy zmieniały kolor co rano, żeby do bluzki pasowały życie, co zrobić i jak tak się zastanawiam, to żaden z naszych rodzynków czyli toro (no ale on lingwalny), nowy albo skymen nigdy do dyskusji o gumkach się nie przyłącza, co tylko potwierdza moją teorię

Twitter - też mnie obciera cholerny dół góra luz, a na dole ciągle jakieś krwawe historie..

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:19   #163
201604190949
Konto usunięte

Dwa po jednej str. Może być jeden na górnej, drugi na dolnej, nie ważne. To ze względu na jedzenie, jak masz obie str poharatane to ciężko jeść tak by skrzepu nie uszkodzić.
A 3 zęby (np GL, GP, DL) to właśnie ze względu na znieczulenie bo to już jest dużo za dużo.
Stary 2010-04-04, 21:43   #164
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

widzę że sporo osób kusi mój mix
Jak zapodałaś taki av, to co się dziwisz?

Cytat:
Napisane przez belineaa Pokaż wiadomość
Podoba mi się to określenie To Twoje autorskie czy takie jest w obiegu a je jestem niezorientowana?

Cytat:
o tym już było głośno..i kilka dziewczyn też miało taka samą sytuację. jest ona bardzo indywidualna, i stosuje się czasem kiedy ktoś ma małe dwójki w porownaniu do jedynek i małe zęby na dole przy dużym ich stłoczeniu. była to alternatywa do wyrywania czterech zębów (czwórki lub piątki). A tak poszedł jeden i jest git;D A linia srodkowa nie jest do końca najważniejszą cechą dobrego zgryzu. A po całkowitym wyprostowaniu nawet dentyści nie są wstanie się zorientować że brakuje zęba
Alternatywa nieciekawa, faktycznie Zastanawiam się tylko, czy za jakie 20 lat ortodonci wymyślą taki sposób reperacji uzębienia żeby nie trzeba było nic rwać, tak w zgodzie z naturą (o ile zębów jest tyle, ile potrzeba).
Tak profilaktycznie, to moje potomstwo (kiedyś tam w odległej galaktyce) będzie gryzło surową marchewkę, jabłuszka i rzodkiewkę a smoka to będzie miało narysowanego na ścianie, razem z Chińskim Murem

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
limis - a co ty się tak dziwisz, że o gumkach marudzimy, jak tu same baby? jakby się dało to byśmy zmieniały kolor co rano, żeby do bluzki pasowały życie, co zrobić i jak tak się zastanawiam, to żaden z naszych rodzynków czyli toro (no ale on lingwalny), nowy albo skymen nigdy do dyskusji o gumkach się nie przyłącza, co tylko potwierdza moją teorię

Twitter - też mnie obciera cholerny dół góra luz, a na dole ciągle jakieś krwawe historie..
Że to chodzi o ruchliwą żuchwę? Że przez to dół jest bardziej narażony? Góra nie zrobiła mi ała ani razu (nie licząc pierścienia, ale to na języku zrobił się bąbel) a dół szaleeeeeje

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dwa po jednej str. Może być jeden na górnej, drugi na dolnej, nie ważne. To ze względu na jedzenie, jak masz obie str poharatane to ciężko jeść tak by skrzepu nie uszkodzić.
A 3 zęby (np GL, GP, DL) to właśnie ze względu na znieczulenie bo to już jest dużo za dużo.
Też tak słyszałam
Stary 2010-04-04, 21:48   #165
Madzia14102
Raczkowanie

Wiecie co, pozrzędzę Wam jeszcze i powiem, że jednak bym chyba wolała błękitne na pierwszy raz. Wiem, wiem, maruda ze mnie, ale naprawdę bardzo przeżywam swój pierwszy raz (hahaha, ale to zabrzmiało ). Z resztą pewnie i tak mi się odmieni jak pójdę do orto i pokaże mi swoją paletę gumek
Stary 2010-04-04, 21:59   #166
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość

ja na razie nie zamierzam ich wymieniać... wymieniałam je 3 dni temu

a co do gumek u chłopaków u mnie w szkole jest taki jeden chłopak który ma zawsze niebieskie a ja zawsze się mu przyglądam bo pasują mu

Cytat:
Jak zapodałaś taki av, to co się dziwisz?

Alternatywa nieciekawa, faktycznie Zastanawiam się tylko, czy za jakie 20 lat ortodonci wymyślą taki sposób reperacji uzębienia żeby nie trzeba było nic rwać, tak w zgodzie z naturą (o ile zębów jest tyle, ile potrzeba).
Tak profilaktycznie, to moje potomstwo (kiedyś tam w odległej galaktyce) będzie gryzło surową marchewkę, jabłuszka i rzodkiewkę a smoka to będzie miało narysowanego na ścianie, razem z Chińskim Murem
zmieniła się część - zmienił się av

widzę że szykuje się nowa super niania

Cytat:
Wiecie co, pozrzędzę Wam jeszcze i powiem, że jednak bym chyba wolała błękitne na pierwszy raz. Wiem, wiem, maruda ze mnie, ale naprawdę bardzo przeżywam swój pierwszy raz (hahaha, ale to zabrzmiało ). Z resztą pewnie i tak mi się odmieni jak pójdę do orto i pokaże mi swoją paletę gumek

to bierz jak chcesz... turkusik też ładnie wygląda

Stary 2010-04-04, 22:13   #167
belineaa
BAN stały

Cytat:
Podoba mi się to określenie To Twoje autorskie czy takie jest w obiegu a je jestem niezorientowana?
moj orto tak mowi jak to zakłada więc to nie mój wymysł Miałam już takie krewetki na górze..i jak usłyszałam to słowo pierwszy raz to się trochę przeraziłam Zobaczyłam, że to nic strasznego dopiero zerkając do lusterka
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 22:29   #168
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

zmieniła się część - zmienił się av

widzę że szykuje się nowa super niania
dobre!
Ale tak na serio, to duża część wad zgryzu bierze się z zaniedbań poczynionych młodym latoroślom przez nieświadomych rodziców... Taki banał jak brak marchewki albo długotrwały smoczek. Młody organizm jest niesamowicie plastyczny i trzeba inwestować w jego prawidłowy rozwój ile tylko można. W każdej dziedzinie . Na moim przypadku to też widać. Za młodu, jak miałam jeszcze mleczaki, to zepsuła mi się mleczna piątka i została usunięta przed wyrżnięciem się stałych trzonowych, skutkiem czego zaburzyła się przestrzeń w szczęce i, jak już zaczęły wychodzić stałe, to wyłaziły jakby lekko zawiane, nie były w zgrabnym łuku tylko wylazły w linii jak na ramieniu trapezu- i stąd mam przyjemność z druteksem
Stary 2010-04-04, 23:00   #169
cherry pie
dream big

Ja to wgl mam "szczęście" do zębów jedynka na dole mleczna, bo nie ma stałego korzenia, dwójka u góry nie wyrosła mi stała a na jej miejsce dziwnym trafem wskoczyła trójka mam nadzieję, że z czasem polubię moje zęby i będę mogła zabłysnąć pięknym uśmiechem, bo jak na razie to uśmiecham się bez otwierania paszczy
a jeszcze długa droga przede mną z aparatem

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2010-04-04 o 23:01
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:03   #170
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że z czasem polubię moje zęby i będę mogła zabłysnąć pięknym uśmiechem, bo jak na razie to uśmiecham się bez otwierania paszczy
znam to aż za dobrze, ani razu w moim 22letnim życiu nie uśmiechałam się tak ->
niemal do perfekcji opanowałam różne wersje tego ->

jeśli kiedykolwiek będę posiadać holiłód smajl nie jestem pewna czy będę umiała ładnie zrobić "cheese!"... swoją drogą nie ma nic bardziej irytującego niż pozowane zdjęcia, ja z moim "" i okrzyki "no uśmiechnij się!!!!!"
Stary 2010-04-04, 23:05   #171
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
dobre!
Ale tak na serio, to duża część wad zgryzu bierze się z zaniedbań poczynionych młodym latoroślom przez nieświadomych rodziców... Taki banał jak brak marchewki albo długotrwały smoczek. Młody organizm jest niesamowicie plastyczny i trzeba inwestować w jego prawidłowy rozwój ile tylko można. W każdej dziedzinie . Na moim przypadku to też widać. Za młodu, jak miałam jeszcze mleczaki, to zepsuła mi się mleczna piątka i została usunięta przed wyrżnięciem się stałych trzonowych, skutkiem czego zaburzyła się przestrzeń w szczęce i, jak już zaczęły wychodzić stałe, to wyłaziły jakby lekko zawiane, nie były w zgrabnym łuku tylko wylazły w linii jak na ramieniu trapezu- i stąd mam przyjemność z druteksem
i od ssania palca też się krzywią... i od obgryzania paznokci

Cytat:
Ja to wgl mam "szczęście" do zębów jedynka na dole mleczna, bo nie ma stałego korzenia, dwójka u góry nie wyrosła mi stała a na jej miejsce dziwnym trafem wskoczyła trójka mam nadzieję, że z czasem polubię moje zęby i będę mogła zabłysnąć pięknym uśmiechem, bo jak na razie to uśmiecham się bez otwierania paszczy

to ile Ty masz lat że masz jeszcze mleczaki?? ja straciłam wszystkie mleczaki tak gdzieś do 10 roku życia albo wcześniej... już nie pamiętam a moja koleżanka za to ma 18 lat i jeszcze sporo mleczaków

Stary 2010-04-04, 23:11   #172
cherry pie
dream big

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
znam to aż za dobrze, ani razu w moim 22letnim życiu nie uśmiechałam się tak ->
niemal do perfekcji opanowałam różne wersje tego ->

jeśli kiedykolwiek będę posiadać holiłód smajl nie jestem pewna czy będę umiała ładnie zrobić "cheese!"... swoją drogą nie ma nic bardziej irytującego niż pozowane zdjęcia, ja z moim "" i okrzyki "no uśmiechnij się!!!!!"
dokładnie, najgorsze jest to, że wszyscy śmieją się wniebogłosy a ja zaciskam usta żeby nie pokazywać zębów

Cytat:
to ile Ty masz lat że masz jeszcze mleczaki?? ja straciłam wszystkie mleczaki tak gdzieś do 10 roku życia albo wcześniej... już nie pamiętam a moja koleżanka za to ma 18 lat i jeszcze sporo mleczaków
lat mam 18 i tak jakoś dziwnie wypadło, że ten mleczak mi towarzyszy

Stary 2010-04-04, 23:20   #173
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie, najgorsze jest to, że wszyscy śmieją się wniebogłosy a ja zaciskam usta żeby nie pokazywać zębów

lat mam 18 i tak jakoś dziwnie wypadło, że ten mleczak mi towarzyszy

to jesteś w wieku mojej koleżanki (i moim) ale ona ma kilka mleczaków i chyba to są trzonowe...
ale jak Ci ten ząbek wyrośnie to będzie taaaki bieluśki

Stary 2010-04-04, 23:28   #174
cherry pie
dream big

Cytat:
to jesteś w wieku mojej koleżanki (i moim) ale ona ma kilka mleczaków i chyba to są trzonowe...
ale jak Ci ten ząbek wyrośnie to będzie taaaki bieluśki
on tak mocno siedzi, że prawdopodobnie go nigdy nie stracę i będą mi go nadbudowywać żeby wyglądał jak pozostałe albo przynajmniej przypominał swoim wyglądem stały ząb

Stary 2010-04-04, 23:36   #175
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
on tak mocno siedzi, że prawdopodobnie go nigdy nie stracę i będą mi go nadbudowywać żeby wyglądał jak pozostałe albo przynajmniej przypominał swoim wyglądem stały ząb

to on aż tak bardzo się różni (już nawet nie pamiętam jak wyglądają mleczaki) masz jakieś zdjęcie?

Stary 2010-04-04, 23:38   #176
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
A na zdjęciach rtg nie było gdzieś tam ukrytych zalążków zębów stałych?

Cytat:
i od ssania palca też się krzywią... i od obgryzania paznokci
Ooooo właśnie, od tego też! Ale przecież żadna z nas nie uprawia procederu obgryzania paznokci?
Bo się nie da ze złomem!
Stary 2010-04-04, 23:39   #177
cherry pie
dream big

Cytat:

to on aż tak bardzo się różni (już nawet nie pamiętam jak wyglądają mleczaki) masz jakieś zdjęcie?
nie mam zdjęcia, ale on jest taki malutki w porównaniu do reszty

Stary 2010-04-04, 23:57   #178
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooooo właśnie, od tego też! Ale przecież żadna z nas nie uprawia procederu obgryzania paznokci?
Bo się nie da ze złomem!

nieee... ja nigdy nie obgryzałam paznokci... jakoś mi nie smakowały
nie mogę patrzeć jak ktoś obgryza paznokcie

Cytat:
nie mam zdjęcia, ale on jest taki malutki w porównaniu do reszty
aha

Stary 2010-04-05, 00:05   #179
cherry pie
dream big

Cytat:
niestety nie

Stary 2010-04-05, 00:28   #180
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Bo się nie da ze złomem!
Da się

Ja mam wadę dziedziczną, siostra mojej mamy ma zęby identyczne jak ja. W ogóle po niej wszystko przejęłam, charakter, układ twarzy, mimikę... te przeklęte zęby też. Mogła bym jeszcze nos bo ona ma po matce a moja mama po ojcu i on ma zdecydowanie gorszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości