|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
cząstki pomarańczy wchodzą, gdzie się da, między zamki, między gumki, owijają druty, i wcale łatwo nie dają się usunąć
Edytowane przez sznl Czas edycji: 2010-04-04 o 16:12 |
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak! ![]() To zło to takie z okiem zmrużonym, bo przecież witamina C i samo zdrowie, ale te włókienka z pomarańczy są bardziej akrobatyczne niż mój język, który nie daje im rady, dopiero szczoteczka i wyciorki ![]() TŻ mnie ostatnio załatwił pomarańczą w pociągu - przez całą podróż się nie odezwałam ani słowem
|
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was miala usuniete 3 czworki jednego dnia?
Moj kolega z IE chce zalozyc aparat, ale okazalo sie, ze nie ma jednej czworki na dole. Z kolei na gorze w ogole nie ma na nie miejsca. Orto powiedziala, ze trzeba je usunac i za 2-3 dni zalozyc aparat. Czy da sie to zalatwic w te kilka dni, bo niestety na dluzej nie moze przyjechac? |
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz mi jeszcze ile nosiłeś apara u staregot? Nie wiem czy niedoczytałam, czy nie mówiłeś. Jeśli krótko to możliwe były małe postępy. Jaką masz wadę? (teraz o sobie, z lekką ironią) Czyli tak, skoro mi od 4 miesięcy nie poprawił się zgryz to na pewno wina ortodonty (nie tego, że mam trudną wadę) więc mam zmienić ortodontę, najlepiej na takiego co nie pyta o gumki (wiadomo już że jak pyta, to nie jest kompetentny). Zmienię ortodontę, który na 100% POWIE że jego poprzednik spartaczył sprawę (przecież nie powie, że np. zaczynał dobrze działać, bo musi zyskać nowego klienta i zaufanie). Hmmm...
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę że sporo osób kusi mój mix
|
|
#157 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm tzn. na upartego mozna, ale strasznie, ale to straaaasznie bym cierpiala i pewnie nic jesc nie moglaoczywiscie jest to kwestia indywidualna i sprawa tyczy 8mek ale wątpie, aby chirurg wyrwal dwie za jedym razem (jedna wyrwalam, a za 2tyg kolejna) tylko tak jak pisalam wyzej sprawa tyczy sie 8,a nie 4
|
|
|
#160 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego ósemki po aparacie? Bo mi do leczenia wyrwano czwórki na górze. Gdybym miała wyrwane ósemki tylko to orto musiałaby cofać wszystkie zęby do tyłu. A na dole mam jedną szóstkę usuniętą i widzę jak powoli idzie piątka w jej stronę. Tam, gdzie miałam piątkę wyrwaną, czyli ząb o połowę mniejszy, szpara jest już zupełnie zamknięta a z tą dziurą po szóstce będę się bujać jeszcze długo. Tak samo postępy na górze, czwórki to małe zęby i prostowanie przodu poszło bardzo szybko. A ósemek nie muszę wyrywać tak na prawdę. Ale chcę i orto nie widzi przeciwwskazań, właśnie dlatego, że ósemki są wredne. Cytat:
Nie sądzę żeby ktokolwiek się zgodził. Gdyby ktoś się zgodził to był wiała od niego. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-04-04 o 21:07 |
||
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Co do wyrywania zębów to wiem, że dentysta owszem- może wyrwać 2 zęby za jednym razem, ale pod warunkiem że są obok siebie(wiem, bo dziadek ostatnio wyrywał zęby). Czyli nici z wyrywania dwóch 8 na raz. Głównie to chyba chodzi o znieczulenie- nie wiem jak się sprawa ma przy "głupim Jasiu".
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
limis - a co ty się tak dziwisz, że o gumkach marudzimy, jak tu same baby?
jakby się dało to byśmy zmieniały kolor co rano, żeby do bluzki pasowały życie, co zrobić i jak tak się zastanawiam, to żaden z naszych rodzynków czyli toro (no ale on lingwalny), nowy albo skymen nigdy do dyskusji o gumkach się nie przyłącza, co tylko potwierdza moją teorię![]() Twitter - też mnie obciera cholerny dół góra luz, a na dole ciągle jakieś krwawe historie..
|
#163 |
|
Konto usunięte
|
Dwa po jednej str. Może być jeden na górnej, drugi na dolnej, nie ważne. To ze względu na jedzenie, jak masz obie str poharatane to ciężko jeść tak by skrzepu nie uszkodzić.
A 3 zęby (np GL, GP, DL) to właśnie ze względu na znieczulenie bo to już jest dużo za dużo. |
|
|
|
#164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak zapodałaś taki av, to co się dziwisz?
![]() Cytat:
To Twoje autorskie czy takie jest w obiegu a je jestem niezorientowana? ![]() Cytat:
Zastanawiam się tylko, czy za jakie 20 lat ortodonci wymyślą taki sposób reperacji uzębienia żeby nie trzeba było nic rwać, tak w zgodzie z naturą (o ile zębów jest tyle, ile potrzeba). Tak profilaktycznie, to moje potomstwo (kiedyś tam w odległej galaktyce ) będzie gryzło surową marchewkę, jabłuszka i rzodkiewkę a smoka to będzie miało narysowanego na ścianie, razem z Chińskim Murem ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, pozrzędzę Wam jeszcze i powiem, że jednak bym chyba wolała błękitne na pierwszy raz. Wiem, wiem, maruda ze mnie, ale naprawdę bardzo przeżywam swój pierwszy raz (hahaha, ale to zabrzmiało
). Z resztą pewnie i tak mi się odmieni jak pójdę do orto i pokaże mi swoją paletę gumek
|
|
|
|
#166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do gumek u chłopaków u mnie w szkole jest taki jeden chłopak który ma zawsze niebieskie a ja zawsze się mu przyglądam bo pasują mu ![]() Cytat:
![]() widzę że szykuje się nowa super niania Cytat:
to bierz jak chcesz... turkusik też ładnie wygląda
|
|
#167 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miałam już takie krewetki na górze..i jak usłyszałam to słowo pierwszy raz to się trochę przeraziłam Zobaczyłam, że to nic strasznego dopiero zerkając do lusterka
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak na serio, to duża część wad zgryzu bierze się z zaniedbań poczynionych młodym latoroślom przez nieświadomych rodziców... Taki banał jak brak marchewki albo długotrwały smoczek. Młody organizm jest niesamowicie plastyczny i trzeba inwestować w jego prawidłowy rozwój ile tylko można. W każdej dziedzinie . Na moim przypadku to też widać. Za młodu, jak miałam jeszcze mleczaki, to zepsuła mi się mleczna piątka i została usunięta przed wyrżnięciem się stałych trzonowych, skutkiem czego zaburzyła się przestrzeń w szczęce i, jak już zaczęły wychodzić stałe, to wyłaziły jakby lekko zawiane, nie były w zgrabnym łuku tylko wylazły w linii jak na ramieniu trapezu- i stąd mam przyjemność z druteksem
|
|
|
|
|
#169 |
|
dream big
|
Ja to wgl mam "szczęście" do zębów
jedynka na dole mleczna, bo nie ma stałego korzenia, dwójka u góry nie wyrosła mi stała a na jej miejsce dziwnym trafem wskoczyła trójka mam nadzieję, że z czasem polubię moje zęby i będę mogła zabłysnąć pięknym uśmiechem, bo jak na razie to uśmiecham się bez otwierania paszczy a jeszcze długa droga przede mną z aparatem
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2010-04-04 o 23:01 |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niemal do perfekcji opanowałam różne wersje tego -> ![]() jeśli kiedykolwiek będę posiadać holiłód smajl nie jestem pewna czy będę umiała ładnie zrobić "cheese!"... swoją drogą nie ma nic bardziej irytującego niż pozowane zdjęcia, ja z moim " " i okrzyki "no uśmiechnij się!!!!!"
|
|
#171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to ile Ty masz lat że masz jeszcze mleczaki?? ja straciłam wszystkie mleczaki tak gdzieś do 10 roku życia albo wcześniej... już nie pamiętam a moja koleżanka za to ma 18 lat i jeszcze sporo mleczaków
|
|
#172 | ||
|
dream big
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jesteś w wieku mojej koleżanki (i moim ) ale ona ma kilka mleczaków i chyba to są trzonowe...ale jak Ci ten ząbek wyrośnie to będzie taaaki bieluśki
|
|
#174 | |
|
dream big
|
Cytat:
albo przynajmniej przypominał swoim wyglądem stały ząb
|
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to on aż tak bardzo się różni (już nawet nie pamiętam jak wyglądają mleczaki ) masz jakieś zdjęcie?
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo właśnie, od tego też! Ale przecież żadna z nas nie uprawia procederu obgryzania paznokci? ![]() Bo się nie da ze złomem!
|
|
|
|
|
#177 | |
|
dream big
|
Cytat:
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieee... ja nigdy nie obgryzałam paznokci... jakoś mi nie smakowały ![]() nie mogę patrzeć jak ktoś obgryza paznokcie ![]() aha
|
|
#179 | |
|
dream big
|
Cytat:
|
|
|
#180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam wadę dziedziczną, siostra mojej mamy ma zęby identyczne jak ja. W ogóle po niej wszystko przejęłam, charakter, układ twarzy, mimikę... te przeklęte zęby też. Mogła bym jeszcze nos bo ona ma po matce a moja mama po ojcu i on ma zdecydowanie gorszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Kusicie tymi kolorami, szczególnie betti_888 

góra luz, a na dole ciągle jakieś krwawe historie..

Zastanawiam się tylko, czy za jakie 20 lat ortodonci wymyślą taki sposób reperacji uzębienia żeby nie trzeba było nic rwać, tak w zgodzie z naturą (o ile zębów jest tyle, ile potrzeba).