Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec 2009 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 00:45   #181
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec

Malutka

a ja czekam az sie ciasto skonczy piec

wesolych swiat

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 19:01   #182
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec

hej kobitki wpadlam zajrzec co tu u was slychac ale widze ze cisza jak makiem zasial...pewnie lezycie brzuchami do gory i trawicie swiateczne tluszcze i cholersterole oby wam w boczki nie poszlo i mokrego dyngusa jutro
Stary 2010-04-04, 19:39   #183
ursull
Zakorzenienie

Cześć kochane świątecznie

Miałam być wpracy,ale od rana z wc nie wychodzę,więc pojechałam i zaraz wróciłam. Koszmarne mam mdłości w tej ciąży .
Przesyłam wam pozdrowionka i życzonka od Ani 4891. Jest bardzo zapracowana i nie ma czasu dla nas .
Pozwoliła mi udostępnić wam link do filmu,na którym maszerują z Juleczką.

http://www.youtube.com/watch?v=pPUBR_dCjtI

Glam i odpoczywaj i ciesz się bliskimi. U mnie nie ma co się odkładać,bo wiekszość w wc ląduje

milenka koniecznie napisz,jakie wrażenia po spacerku nowym wózkiem. Nie wszystkie mamusie kupiły już spacerówki,więc napewno twoja opinia się przyda

Illbanka jak Hubercik się czuje?

Kurko dziękuję,Doriana też śliczne,szczerze nie słyszłam jeszcze tego imienia w wersji żeńskiej,ale bardzo mi się podoba,

Eve ja też staram się każdej z was coś napisac,nwet jeśli nie piszecie do mnie i Marika i Illbanka,więc teraz nie możesz tylko faworyzować Malutkiej

Caro to może lepiej już nie dotykaj żadnych komuterów i laptopów

Blondi my za sesję u fotgrafa zapłaciliśmy 60zł, jedno ujęcie i tylko trzy odbitki. Takie ceny są,ale laski maja rację,pogrzeb w necie.

Malutka a jeśli Dawidek wyciągnie kieliszek? No wiesz ,nie chcialabym,aby mojego zięcia ciągnęło w przyszłości do alkoholu Pilnuj,żeby pieniążek wziął

Dla reszty kobitek buziaczek

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:34   #184
Eve1603
Zakorzenienie

Hej

Ja dzisiaj mialam odpoczynek od diety, ale powiem Wam, ze nawet nie mialam ochoty na "normalne" jedzenie

Ursull
no dobra, nie bede nikogo faworyzowac
wspolczuje Ci dolegliwosci ciazowych, ale moze niebawem przejda.

Glam
ile ciasta pozarlas ???

a tak w ogole to strasznie zmeczona jestem

Stary 2010-04-04, 22:03   #185
Heksa
Wtajemniczenie

Hej babeczki, spóźnione życzenia świąteczne dla wszystkich.

Ursull wiem co przechodzisz, ja ciąże z Igusiem taką miałam... trzymaj się dzielnie kochana!

Eve a jakie ciasto piekłaś wczoraj w nocy? Witaj w klubie zmęczonych... ja bardziej psychicznie... te święta były do dupy. Wojtek całe przepracował, miał nocki. Wracał rano, szedł spać, budził się, chwilkę z nami pobyt i znowu uciekał do pracy. Atmosfery świątecznej u mnie ze świecą szukać.

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 22:05   #186
Carolajna24
Zakorzenienie

zameldowana
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 22:10   #187
Heksa
Wtajemniczenie

Caro fryzure zmienilas?

Stary 2010-04-04, 22:13   #188
malutka_24
Wtajemniczenie

Pierwszy dzień świąt za nami

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

Koszmarne mam mdłości w tej ciąży

Przesyłam wam pozdrowionka i życzonka od Ani 4891. Jest bardzo zapracowana i nie ma czasu dla nas .
Pozwoliła mi udostępnić wam link do filmu,na którym maszerują z Juleczką.

http://www.youtube.com/watch?v=pPUBR_dCjtI

Malutka a jeśli Dawidek wyciągnie kieliszek? No wiesz ,nie chcialabym,aby mojego zięcia ciągnęło w przyszłości do alkoholu Pilnuj,żeby pieniążek wziął
ad. 1 współczuję kochana ja w ciąży gdzieś do 4-5 miesiąca wymiotowałam
ad. 2 przekaż Ani ode mnie i pogratuluj Juleczce nauki chodzenia
ad. 3 oj już moja i mojej mamy w tym głowa, żeby nie wyciągnął kieliszka
Stary 2010-04-05, 06:05   #189
maugoszatka
Wtajemniczenie

I znowu mi wątek minął ;P
Hela za mną łazi całymi dniami i beczy, jak tylko wstanę z podłogi to jest ryk, jak siąde do komputera to podchodzi, wstaje, wiesza się moich nóg i wyje... I tak jest od miesiąca...Nie mam nawet jak sie wys rać. A dzisiaj obudziła się o 3:30 i do 6:00 nie spała, idzie zwariować.

Oprócz tego wstaje ale jeszcze nie chodzi, nadal raczek only.
Ma 4 zęby (jedynki) i chyba idą górne dwójki.

Dzizas, stęskniłam się za wami,

jeszcze mi qwa transfer zwolnili, bo malz przekroczyl i forum wczytywalo mi sie z godzine :/!

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:09   #190
Mell_xx
Wtajemniczenie

Czesc
Nie zaglądałam tu 3 dni i bałam sie ze nie nadrobie, a tu miła niespodzianka -tylko jedna strona czytania
Pewnie sie objadacie i brak czasu na wizaz
Ja jestem w Pl
Wczoraj z tz mielismy randke, jak za dawnych czaso w naszej ulubionej romantycznej knajpce, w ktorej nie bylismy kilka lat
Jutro wskakuje w kreszowy dres i pedze na koncert

Wczoraj piekna pogoda i pol dnia spacerowalismy
Dzisiaj niestety juz nie tak pięknie

Musze pochwalic Aleksia -sam stoi

Do zobaczenia pozniej
Stary 2010-04-05, 10:50   #191
Eve1603
Zakorzenienie

Hello Obzartuszki

Heksa
czekalam do nocy az murzynek raczy sie upiec
Moj Tz tez dzisiaj w pracy, wiec sie nie doluj W sumie bardzo u mnie wesolo, dzieki gosciom Oczywiscie mistrzem ceremonii jest Olus

Malutka
nie moge do Ciebie nic napisac, zeby Cie nie faworyzowac

Caro
a kto to??? skad wzielas taka ladna mamuske na avatarku???

Mell
kreszowy dres

Marzylam kiedys o takim, ale moja mama, nie wiedziec czemu nie chciala mi kupic

za stanie !!!

Ursull

Gratulacje !!!

ja sie czujesz ?

Czesc Maugoszatka !!!

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2010-04-05 o 10:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 11:02   #192
Carolajna24
Zakorzenienie

cze eva cze heksa cze maugoszatka

eva stała w zoo ta pani to jej cyknełam foto

heksa fryz zmieniłąm ale ten z ava to stary
Stary 2010-04-05, 11:52   #193
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

patrzcie kto się odezwał Heksa i Maugoszatka
mnie wczoraj nie było byliśmy i mojej rodzinki i większość dnia spędziliśmy na dworze mały brykał w chodziku po tarasie
muszę mu kupić buty bo na wyjazdach nie ma w czym na dworze chodzić
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 12:03   #194
ursull
Zakorzenienie

Buziaki dla Filipka i Piotrusia

Swoją drogą ciekawe co u Male i Aljaki?

Dziś czuję się lepiej,troszkę mnie mdliło z rana,ale przeszło (oby).

Eve wiesz,właściwie to możesz zrobić wyjątek i mnie pofaworyzować

Heksa dziękuje ,a jak tam nasz galeryjka,coś nie bardzo sie rozwija, a tak fajnie byłoby pooglądac więcej maluchów

Caro pokaż aktualną fryzurę,obiecałaś

Malutka napewno przekażę Ani pozdrowienia Już za trzy dni,aż dreszcz mnie przechodzi na myśl,że Dawidek będzie miał już roczek . Torta kupijesz czy pieczecie?

Maugosztaka cześć Milenka tez się zachowywała tak jak Hela,ale już jej przeszło.Bądź dobrej myśli.

Mell dla Aleksa Zazdroszczę randki . Serio masz "kreszoszpan" ,będziesz się pięknie wmin prezentowała,załóż do niego swój płaszczyk

Blondi cześć Ile kasy wydałas przez te dwa dni,kiedy cie tu nie było?

Stary 2010-04-05, 12:07   #195
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Ursull fajnie że się już lepiej czujesz
nic nie wydałam bo gdzie daliśmy tylko mojej chrześnicy parę zł na zająca

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Alijak się odzywa na butowym Caro ją chyba przywołała ale one nie przyszła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 12:29   #196
Eve1603
Zakorzenienie

Ursull

no w sumie moglabym Cie pofaworyzowac, ale musze przyznac, ze mam lekka blokade po tym, jak nie brutanie rzucilas

Ksiazke mi przyslalas od str sto ktorejs

Stary 2010-04-05, 12:31   #197
Heksa
Wtajemniczenie

A ja też postaram się odpowiedzieć wszystkim, co by na złość zrobić Malutkiej, Marice i Ursull

Najpierw witamy dawno niewidzianą Maugoszatkę. Pokaż jakieś zdjęcie Heli, dawno jej nie widziałam

Mell, gratulacje dla Aleksa. I zazdroszcze randki. Facet jak chce to potrafi Nie mam zielonego pojęcia co to kreszowy dres. Po reakcji Eve, aż mnie skręca z ciekawości

Eve, lubie takie "proste" ciasta typu murzynek, nie są przekombinowane, z niezliczoną ilością warstw i kremów. Dla mnie najlepsze. Gości zazdroszczę, my z Iguśkiem kisimy się we własnym sosie A co do "współlokatora" to zapomniałam powiedzieć... że dobry brzydal z Ciebie jest że go przygarnęłaś. Jego "przyjaciół" to bym na pale powbijała.. ale może dobrze się stało, facet dowiedział się na kogo może liczyć w gorszych chwilach. Niestety przyszłowie "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" jest bardzo prawdziwe. A Tobie życzę dużo cierpliwości, bo wiem jak lubisz akademickie klimaty

Caro ślicznie wyglądasz na tym avatarze. Ile miałaś wtedy lat? Wyglądasz tak dziewczęco... Dobrze Ci było w takich włosach.

Blondi ślepa babo, od paru dni tu jestem Mam Ci cyckiem przed oczami przejechać żebyś mnie zauważyła? I jak wytrzymałaś te pare dni bez zakupów?

Ursull super, że mdłości sobie poszły... oby tak już zostało aż do rozwiązania A galeryjka - dziewczyny nie chcą wysyłać fotek... nie wiem, może się boją kontaktu ze mną? Nie taka Heksa straszna jak ją malują

U Nas po staremu.. czekamy na przebicie się dolnej jedynki... Ignaś nauczył się otwierać drzwi od pralki. Jego ulubione zajęcie: wchodzenie do bębna. Podszas kąpieli puszcza wodę z kranu. żeby się chociaż nią bawił, pluskał... ale gdzie tam, wkłada głowę pod kran i próbuje pić wodę... Rodzice niedobrzy, nie dają dziecku pić w ciągu dnia to musi się ratować kranówką. Aaa, zapomniałam o 3 ulubionej zabawie - wrzucaniu przedmiotów do kibelka. Wrzucił już moje kolczyki, rolke papieru toaletowego, buteleczkę z moimi perfumami, krem na odparzenia i swoją łyżeczkę. W koszu na śmieci ostatnio leżał jego pluszak. Skubaniec musiał nauczyć się go otwierać i niepostrzeżenie wrzucił. Wróże mu karierę dziadka klozetowego lub śmieciarza Więc chyba darujemy sobie wróżby na roczek

Stary 2010-04-05, 12:32   #198
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Ursull fajnie że się już lepiej czujesz
nic nie wydałam bo gdzie daliśmy tylko mojej chrześnicy parę zł na zająca

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Alijak się odzywa na butowym Caro ją chyba przywołała ale one nie przyszła
Na all mogłaś wydać

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ursull

no w sumie moglabym Cie pofaworyzowac, ale musze przyznac, ze mam lekka blokade po tym, jak nie brutanie rzucilas

Ksiazke mi przyslalas od str sto ktorejs

te uważaj,bo cię myszy zjedzą. Teraz musisz być dla mnie miła,mimo traumy z przeszłości. Którą książkę,bo wysłałam ci kilka.

Stary 2010-04-05, 12:36   #199
ursull
Zakorzenienie

Heksia toś się wysiliła A Milena pije wodę z wanny, w trakcie kąpieli. Nachyla się i chłepcze jak piesek
tak wygląda kreszowy dres,piękny jest

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-04-05 o 12:38
Stary 2010-04-05, 12:42   #200
Heksa
Wtajemniczenie

Już wiem czemu moje życie takie puste jest... nie mam w szafie kreszowego dresa
Wysiliłam się, wysiliłam... teraz rozpiera mnie duma :P Następny taki wyczyn w Boże Narodzenie

Stary 2010-04-05, 13:12   #201
Eve1603
Zakorzenienie

Ja pamietam jak mame prosilam o taki piekny dres...
Kolezanki mialy, a moja mama nie chciala mi kupic... nieszczesliwa bylam strasznie...

Heksa
bo ja taka wredota z mieTkim sercem jestem

Ursull
jedna ksiazke mi przyslalas... mylisz mnie z kims... Dukana mi przyslalas, ale zaczyna sie od srodka
Postaram sie bardziej Ci sie podlizywac, ale traume mam wielka

Heksa
a ten murzynek jeszcze nigdy mi w Irlandii nie wyszedl tak, jak powinien...

Stary 2010-04-05, 14:57   #202
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Na all mogłaś wydać
a no zamówiłam dziś te buty z małpkami
Stary 2010-04-05, 17:04   #203
Carolajna24
Zakorzenienie

hej, hej
jade właśnie do domu to przywiozę kabel z aparatu i się pokaże
i jeszcze jade się w tym tyg na blond zrobić

i tyle...idę....

idę

idę

idę

i wróce
Stary 2010-04-05, 19:16   #204
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witam po świętach

Pewnie żeście pojadły jak to w święta bywa, ja nie moge już na nic patrzec, bo sobie pofolgowałam, ale od jutra wracam do dietkowania . Igorek jest coś nie w sosie dzisiaj bo malutko spał b tyko 30 minutek i marudzi nieludzko. Tż dzisiaj juz wraca do austrii(tzn. już wyjechał akurat) a więc zaś zostajemi sami ale do soboty szybko zleci , jeszcze jak pogoda dopisze to dopiero.

gosikk_s - oby sie wam udalo z tym mieszkankiem bo pewnie w innym razie zatluczesz Tz za te negocjacje bo cena i tak jest okzayjna . Ale miałas fajny długi świateczny weekendzik. Może juz Ci sie szykuja całkowicie przespane nocki .

Mell - i jak wrażania w Pl? bo u nas dzisiaj paskudna pogoda . Aleksowi trzeba było Polski żeby zaczął sam stac .

Ursull - ale miałaś sen , mi ostatnio tez się śnia jakieś głupoty . A duzo was tam juz jest na tamtym wątku? Dorian do mnie nie przemawia ale Bianka i Blanka bardzo . nie znam takowych wrózb? . Wstawiłas sie za mna i za Illbanką hehe buziak . Współczuję Ci tych mdłości .

Bercia - chwilke potęsknicie za futrzakiem ale bezpieczeństwo dzieci zawsze na 1 miejscu .

Illbanka - kurcze i jak tam Hubuś? W moim kręgu tez byly ostatnio takie jazdy dzieki Bebiko, nie wiem dlaczego akurat te mleko ale moje 2 koleżanki tez musiały zmienic na Bebilon.

Eve - a ja to że niby nie odpowiadam prawie każdej? , święta tez na dietce . Przechodzisz na Dukana ?

blondi - ciekawa jestem ile u nas taka sesyjka kosztuje? zapytam jak będę gdzies w poblizu gotografa, bo chciałam na roczek taką pamiątkę miec.

Caro - psuja

malutka - to wasza sesja była za fajne pieniązki, tanio i sporo zdjęc. Zielony akurat tez mi sie podobał, bo miała ladny delikatny odcień.

boszenka - kope lat

glam - mi posżło wszędzie, pewnie będzie 2kg na plusie

aneczka cyfrowa - jak maszeruje, brawo , takie sztywniutkie nózki.

maugoszatka - witajcie , no dawno was nie było, znam ten ból płaczu gdy mama ucieka , u nas tez only raczek i wstawanko.

Heksa - mi na złośc nie zrobisz a raczej przyjemnośc . Rozwaliły mnie zabawy Ignasia , ale nie przejmuj sie mój też chyba zostanie smieciarzem ma nawet takie zdjęcie przed blokiem wkleje jak zgram . Jak lubisz takie proste ciacha to zebra jest super i ladnie wygląda.

Musze spadac ogarnąc chałupę od stosu garów, bo była mała gościna i jest co myc , w te święta namyłam się naczyń jak nigdy, szczególnie przy pieczeniu ciast. Dziecko mi nie chce spac tylko ciagle staje w łóżeczku i sie cieszy z tego .

Ps. Dlaczego nie zamkięto nam tamtego wątku?
Stary 2010-04-05, 19:33   #205
Mell_xx
Wtajemniczenie

Witam juz prawie poswiątecznie

Marika brawa dla Ciebie za pięknego posta!!!

Heksa dlA ciebie rowniez brawa!!!

Czesc Eve Caro (ty przywitalas wszystkie procz mnie) Usrullko Blondynko

Wiedzialam ze pozazdroscicie mi kreszowego dresu mam wlasnie taki rozowo-seledynowy oczywiscie zakładam do niego płaszczyk i hustawke... a jak! Musze sie wyrozniac, zeby 50 cent mnie zauwazył Zastanawiam sie tylko na butami
Stary 2010-04-05, 19:52   #206
Heksa
Wtajemniczenie

Jak byłam dzieckiem to miałam takie odjazdowe czarne Adidasy z królem lwem. Podeszwa świeciła się na czerwono podczas chodzenia. Pasowałyby jak ulał

Reszcie dziewczyn odpiszę potem, bo zmykam... mąż żużel ogląda i muszę się dzieckiem zająć.

Stary 2010-04-05, 20:55   #207
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Jak byłam dzieckiem to miałam takie odjazdowe czarne Adidasy z królem lwem. Podeszwa świeciła się na czerwono podczas chodzenia. Pasowałyby jak ulał

Reszcie dziewczyn odpiszę potem, bo zmykam... mąż żużel ogląda i muszę się dzieckiem zająć.
Oooooooo super!
A pozyczysz
podwinęłabym troszke paluszki...
Stary 2010-04-05, 21:04   #208
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Mell - tez miałam taki zajefajny dresik fioletowy a później większy podziedziczyłam po kuzynce ale ja bym na twoim miejscu ubrała któreś z tychhttp://www.maxior.pl/film/114446/Dziwne_Buty , które wybierasz?

Heksa - ja zawsze marzyłam o takich butach ale rodzice nie chcieli mi ich kupic .

obejrzałam M i chyba ide zaraz troszke pohaftowac balerinę .
Stary 2010-04-05, 21:46   #209
Carolajna24
Zakorzenienie

cze
jestem zła
miałam szybe lekko pękniętą w aucie
zatrzymały mnie białe czapki:internet :

zabrali mi dowód
łaskawie pozwolili mi do domu wrócić;/ nie nawidze swiat

z lepszych info: przytyłam albo w ciazy jestem

ide zgrac zdjecia
Stary 2010-04-05, 22:17   #210
malutka_24
Wtajemniczenie

I już po świętach wczoraj byliśmy na śniadanku u moich rodziców, potem na obiadku u teściowej i na cmentarzu u teścia, a dzisiaj prawie cały dzień spędziliśmy u moich rodziców z przerwą na spacer z małym no i u nas kilka nowości:
  • mamy 3 ząbka górną lewą jedynkę i szykuje się też prawa
  • Dawid w końcu nauczył się wstawania w łóżeczku
  • i ostatnie 2 noce przespał całe w łóżeczku, bo zawsze gdzieś nad ranem lądował u nas w łóżku

Maugoszatko

my też za Tobą tęskniłyśmy Dawid ostatnio też jest taki absorbujący, bo wstaje przy wszystkim przy czym można, ale noce nam przesypia

Mell
dla Aleksa

Eve
pisz mi tak nikt nie zauważy

Ursull
tort zamówiony w cukierni w kształcie samochodzika

Heksa
uśmiałam się z tych zabaw Ignasia

Marika
ta fotografka co robiliśmy i niej sesję była na naszym ślubie i potem na chrzcinach małego

Caro
to pochwal się ile przytyłaś?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości