Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 16:56   #1111
nanaa
Rozeznanie

GG do nanaa
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
a ja mam takie byc może głupie pytanie czy wcierki do włosów można stosować bez przerwy? ja już 4 miesiące codziennie coś wcieram i tak się właśnie zastanawiam czy nie trzeba by zrobić jakiejś przerwy?
Tak, można ale moze przystopuj trochę i daj co jakis czas dzien "wolnego" swoim włosom
Stary 2010-03-29, 11:27   #1112
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanaa Pokaż wiadomość
Tak, można ale moze przystopuj trochę i daj co jakis czas dzien "wolnego" swoim włosom
oj tam ja używałam prawie rok bez żadnych przerw i moje włosy miały się swietnie zaprzestałam tego procederu z lenistwa ale teraz do niego wracam

i muszę się Wam pochwalić - byłam w superpharm i kupiłam ta Skrzypovite Hydro, faktycznie 2 opakowania za 23 zł data ważności - 07.2011 wiec sie zastanawiam czy po świętach nie zrobić więcej zapasu (a tak offtopem, przy zakupach powyżej 25 zł ten kremik : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-dzialaniu.htm jest za 9.99 kocham te superpharmowe promocje )

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2010-03-29 o 11:29
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:02   #1113
mysia m
Zakorzenienie

ja też sie ciesze z tą pokrzywą, bo nie liczyłam zupełnie na to, że mogłoby się udac. Łykam co prawda vitapil, ale dopiero od 3 tygodni, wiec nie sądze, zeby to mogło miec już wpływ.

któraś dziewczyna napisała, że jej w 3 tyg włosy urosły 3cm.. szczerze mówiąc w to akurat jakos nie wierze, tym bardziej, że pokrzywę tez piła 3 tygodnie. no chyba, ze niektórzy mają turbo-cebulki
Stary 2010-03-29, 12:09   #1114
Madelie
Zadomowienie

Jak dzisiaj zobaczyłam moją twarz, to aż się przeraziłam jak mnie wysypało po tej pokrzywie. Nigdy nie miałam skłonności do trądziku, a tu taka niespodzianka.
Stary 2010-03-29, 13:08   #1115
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Jak dzisiaj zobaczyłam moją twarz, to aż się przeraziłam jak mnie wysypało po tej pokrzywie. Nigdy nie miałam skłonności do trądziku, a tu taka niespodzianka.
tez to miałam, okropne bolesne gule, bleee.. na szczęscie to trwa tylko/ (aż?) 2-3 tygodnie
Stary 2010-03-29, 14:33   #1116
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
oj tam ja używałam prawie rok bez żadnych przerw i moje włosy miały się swietnie zaprzestałam tego procederu z lenistwa ale teraz do niego wracam

i muszę się Wam pochwalić - byłam w superpharm i kupiłam ta Skrzypovite Hydro, faktycznie 2 opakowania za 23 zł data ważności - 07.2011 wiec sie zastanawiam czy po świętach nie zrobić więcej zapasu (a tak offtopem, przy zakupach powyżej 25 zł ten kremik : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-dzialaniu.htm jest za 9.99 kocham te superpharmowe promocje )
krem już kupiłam teraz modlę się żeby mnie nie zapchał
a co do tej skrzypovity to rzeczywiscie taka dobra? ja ostatnio kupiłam humavit ale jeśli polecacie...

a jesli chodzi o pokrzywe to mam to samo mam nadzieje ze rzeczywiscie po 2-3 tyg minie

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com

Edytowane przez anwen
Czas edycji: 2010-03-29 o 14:38
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:51   #1117
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
krem już kupiłam teraz modlę się żeby mnie nie zapchał
a co do tej skrzypovity to rzeczywiscie taka dobra? ja ostatnio kupiłam humavit ale jeśli polecacie...

a jesli chodzi o pokrzywe to mam to samo mam nadzieje ze rzeczywiscie po 2-3 tyg minie
Skrzypovitę polecała saming parę stron temu, wiec postanowiłam przetestować ale Humavit też jest fajny, też kiedyś go brałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 16:54   #1118
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Skrzypovitę polecała saming parę stron temu, wiec postanowiłam przetestować ale Humavit też jest fajny, też kiedyś go brałam
Mi po skrzypovicie wzmocnił się paznokcie przede wszystkim
A na włosy chyba też podziałało - ostatnio jak myłam zorientowałam się, że mam całkiem sporo antenek, no i jest to jedyny suplement który biorę dodatkowo od stycznia (bo tran biorę już od kilku dobrych miesięcy) i włoski rosną tak 1,2-1,3cm na miesiąc, a wcześniej to do max 1cm. Więc myślę, że to miało wpływ.
Teraz piję herbatkę z pokrzywy i skrzypu, zobaczę jak będzie za 2-3 miesiące i będę mieć porównanie co lepiej na mnie działa.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 19:13   #1119
_Balba_
Rozeznanie

Witam, pozwólcie, że się przyłącze. Po ost. wizycie u fryzjera załamałam się, chciałam podciąć, a fryzjerka, jak to fryzjerka pojechała po bandzie i nie dość, że mam połowę włosów mniej to jeszcze pocieniowane od dołu do góry. Teraz nie odwiedzę salonu przez najbliższe pół roku! Myślę, żeby zacząć pić skrzyp i nakładać odżywkę WAX, nie orientuję się zbytnio co poza tym mogłoby mi pomóc.
/study at the University of Economics/
_Balba_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 19:22   #1120
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez _Balba_ Pokaż wiadomość
Witam, pozwólcie, że się przyłącze. Po ost. wizycie u fryzjera załamałam się, chciałam podciąć, a fryzjerka, jak to fryzjerka pojechała po bandzie i nie dość, że mam połowę włosów mniej to jeszcze pocieniowane od dołu do góry. Teraz nie odwiedzę salonu przez najbliższe pół roku! Myślę, żeby zacząć pić skrzyp i nakładać odżywkę WAX, nie orientuję się zbytnio co poza tym mogłoby mi pomóc.
W 1 poście jest ściąga, w której chyba wszystkie sposoby są zawarte A na każdej stronie dziewczyny opisują swoje spostrzeżenia, także myślę, że chociaż kilka ostatnich stron to kopalnia wiedzy.
Ja od siebie polecam picie skrzypu, pokrzywy, Vitapil, picie drożdży, siemienia lnianego, olejki indyjskie i wcierki, czyli to, co sama stosuję

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 19:33   #1121
_Balba_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
W 1 poście jest ściąga, w której chyba wszystkie sposoby są zawarte A na każdej stronie dziewczyny opisują swoje spostrzeżenia, także myślę, że chociaż kilka ostatnich stron to kopalnia wiedzy.
Ja od siebie polecam picie skrzypu, pokrzywy, Vitapil, picie drożdży, siemienia lnianego, olejki indyjskie i wcierki, czyli to, co sama stosuję
Poprzeglądam, poczytam. Na pewno wykukam cenne inf. No na początek skrzyp i WAX, zobaczymy, a potem być może skusze się na pokrzywę, tylko skutków ubocznych po niej się obawiam, hehe.
/study at the University of Economics/
_Balba_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 20:14   #1122
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Mi po skrzypovicie wzmocnił się paznokcie przede wszystkim
A na włosy chyba też podziałało - ostatnio jak myłam zorientowałam się, że mam całkiem sporo antenek, no i jest to jedyny suplement który biorę dodatkowo od stycznia (bo tran biorę już od kilku dobrych miesięcy) i włoski rosną tak 1,2-1,3cm na miesiąc, a wcześniej to do max 1cm. Więc myślę, że to miało wpływ.
Teraz piję herbatkę z pokrzywy i skrzypu, zobaczę jak będzie za 2-3 miesiące i będę mieć porównanie co lepiej na mnie działa.
jeśli chodzi o paznokcie to mi też się bardzo wzmocniły po belissie- teraz to mam problem z ich obcięciem są tak twarde
ale niestety na włosy nie pomogła jakoś specjalnie
chyba skończę ten humavit zanim kupię skrzypovitę- obiecałam sobie minimalizować swoja kolekcję włosową

Cytat:
jyyli uzywałaś kiedyś Vatiki? i oleju kokosowego? właśnie mi się kończy olej kokosowy i zastanawiałam się nad vatiką- tylko czy jej działanie różni się jakoś znacząco od zwykłego oleju? nie chciałabym przepłacać- olej kokosowy bardzo mi pasuje ale chciałabym czegoś więcej!

a czy mogłybyście mi polecić jakąś dobrą wcierkę sklepową bez alkoholu i dmdm hydantoin? po ampułkach radicala i kuracji wzmacniającej Joanna Rzepa moje włosy rosły baardzo szybko- prawie 1 cm przez 2 tyg ale moja skóra powiedziała im stanowcze nie- czy jest coś co by działało jak te specyfiki i nie podrażniało mi głowy?

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-03-29, 20:25   #1123
nokia0
Rozeznanie

DZIEWCZYNKI doradzcie

chce uzywac maseczke do wlosow wlasnej roboty olej rycynowy i odyzwke wax -doradzcie jak to pogodzic? rycyne naklada sie na kilka godzin a wax na pol godziny i z dwa razy na tydzien? jak to pogodzic?
nokia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:35   #1124
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
jyyli uzywałaś kiedyś Vatiki? i oleju kokosowego? właśnie mi się kończy olej kokosowy i zastanawiałam się nad vatiką- tylko czy jej działanie różni się jakoś znacząco od zwykłego oleju? nie chciałabym przepłacać- olej kokosowy bardzo mi pasuje ale chciałabym czegoś więcej!

a czy mogłybyście mi polecić jakąś dobrą wcierkę sklepową bez alkoholu i dmdm hydantoin? po ampułkach radicala i kuracji wzmacniającej Joanna Rzepa moje włosy rosły baardzo szybko- prawie 1 cm przez 2 tyg ale moja skóra powiedziała im stanowcze nie- czy jest coś co by działało jak te specyfiki i nie podrażniało mi głowy?
Kupiłam Vatikę niedawno i użyłam dopiero raz, ale efekty są zadowalające Kokosowego używałam przez, ja wiem, 1,5 roku? I efekty były super, ale wydaje mi się, że włosom bardzo spodobał się dodatkowy kop w postaci ziółek

Bez alkoholu jest Jantar i chyba Aloevit, ale pewności nie mam i nie wiem, czy nie zawierają tego drugiego składnika. Jeśli skóra jest przesuszona, to warto położyć olej przed myciem albo lekką odżywkę na chwilkę po myciu

Stary 2010-03-29, 20:37   #1125
niebieski BoMbel
Raczkowanie

dziewczynki lepszy vitapil czy skrzypowita na wloski?

powróciłam do naturalek : 18.07.2010

Matura 2011

19.08.2010 - ZDAŁA PRAWKO ZA PIERWSZYM RAZEM! to bziuuum...
niebieski BoMbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:38   #1126
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nokia0 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI doradzcie

chce uzywac maseczke do wlosow wlasnej roboty olej rycynowy i odyzwke wax -doradzcie jak to pogodzic? rycyne naklada sie na kilka godzin a wax na pol godziny i z dwa razy na tydzien? jak to pogodzic?
ale rycynę przed myciem a Waxa po....

saming, anwen, mi też wszystkie suplementy najpierw "idą" w paznokcie - zaczynają szybciej rosnąć i sa twardsze, mi to nawet pasuje bo zwykle mi się rozdwajały a teraz dodatkowo mam przepiłowaną płytkę

anwen, jantar na pewno jest bez alkoholu ale skoro masz w planach zamówienie z mazidzeł (podpis) to może spróbuj zrobić własne wcierki na jakimś hydrolacie?

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2010-03-29 o 20:40
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:45   #1127
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Kupiłam Vatikę niedawno i użyłam dopiero raz, ale efekty są zadowalające Kokosowego używałam przez, ja wiem, 1,5 roku? I efekty były super, ale wydaje mi się, że włosom bardzo spodobał się dodatkowy kop w postaci ziółek

Bez alkoholu jest Jantar i chyba Aloevit, ale pewności nie mam i nie wiem, czy nie zawierają tego drugiego składnika. Jeśli skóra jest przesuszona, to warto położyć olej przed myciem albo lekką odżywkę na chwilkę po myciu
To chyba też spróbuję Vatiki moje włosy ogólnie lubią zioła więc może i ona im podpasuje.
Muszę sprawdzić dokładnie Jantar i Aleovit ale obawiam się, że Jantar może mieć dmdm hydantoin- ostatnio farmona zmieniła składy
Masz rację - olejek przed myciem bardzo pomaga- głowa od razu przestaje swędzieć- ale niestety po wysuszeniu włosów swędzenie wraca... odżywkę zawsze nakładam. Dziś wtarłam sobie żel aloesowy palomy- mam nadzieję, że pomoże.

Viki1988 tylko czy Jantaru przypadkiem nie wycofali??? W KWC jest w kategorii zapomniane kosmetyki- a jeszcze miesiąc temu widziałam go w sklepie- teraz żałuje, mogłam kupić
z mazideł chciałam kupić składniki na jakieś pskiadło do włosów (keratyna, jedwab, panthenol już mam) przyznam szczerze, że biochemiczka ze mnie żadna- mam dwie lewe ręcę i jakoś nie wychodzą mi nigdy te mikstury :/
a co do własnych wcierek to od jakiegoś czasu stosuję czyste napary z ziół (skrzyp polny, tatarak i łopian+ woda brzozowa żeby się tak szybko nie psuło) i o ile włosy trochę lepiej po tym wyglądają to niestety nie rosną tak szybko jak po ampułkach radicala czy rzepce joanny...

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com

Edytowane przez anwen
Czas edycji: 2010-03-29 o 21:01
Stary 2010-03-29, 21:15   #1128
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
To chyba też spróbuję Vatiki moje włosy ogólnie lubią zioła więc może i ona im podpasuje.
Muszę sprawdzić dokładnie Jantar i Aleovit ale obawiam się, że Jantar może mieć dmdm hydantoin- ostatnio farmona zmieniła składy
Masz rację - olejek przed myciem bardzo pomaga- głowa od razu przestaje swędzieć- ale niestety po wysuszeniu włosów swędzenie wraca... odżywkę zawsze nakładam. Dziś wtarłam sobie żel aloesowy palomy- mam nadzieję, że pomoże.

Viki1988 tylko czy Jantaru przypadkiem nie wycofali??? W KWC jest w kategorii zapomniane kosmetyki- a jeszcze miesiąc temu widziałam go w sklepie- teraz żałuje, mogłam kupić
z mazideł chciałam kupić składniki na jakieś pskiadło do włosów (keratyna, jedwab, panthenol już mam) przyznam szczerze, że biochemiczka ze mnie żadna- mam dwie lewe ręcę i jakoś nie wychodzą mi nigdy te mikstury :/
a co do własnych wcierek to od jakiegoś czasu stosuję czyste napary z ziół (skrzyp polny, tatarak i łopian+ woda brzozowa żeby się tak szybko nie psuło) i o ile włosy trochę lepiej po tym wyglądają to niestety nie rosną tak szybko jak po ampułkach radicala czy rzepce joanny...
Paloma ponoć jest super na podrażnioną głowę, ja już niestety nie zdążyłam się przekonać Zmiana szamponu też często pomaga, ale tutaj niczego nie polecę niestety z czystym sumieniem.

Jantar można kupić na doz-ie Nawet jest dostępny teraz

Stary 2010-03-29, 22:43   #1129
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
aloevit jest na alkoholu. i to chyba mocnym, bo bardzo mocno go czuc (bardziej niz np w pokrzepolu).

jantar nie ma dmdm.

i wlasnie nie wiem czemu jest w zapomnianych... oficjalnie juz nie produkują, ale jest jeszcze w sprzedazy (w porownaniu do np. palomy, ktora bardzo szybko zniknela z polek)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 22:47   #1130
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
aloevit jest na alkoholu. i to chyba mocnym, bo bardzo mocno go czuc (bardziej niz np w pokrzepolu).

jantar nie ma dmdm.

i wlasnie nie wiem czemu jest w zapomnianych... oficjalnie juz nie produkują, ale jest jeszcze w sprzedazy (w porownaniu do np. palomy, ktora bardzo szybko zniknela z polek)
Dzięki za info Nigdy go nie miałam, dlatego nie byłam pewna. Ale istniała jeszcze jakaś wcierka bez alkoholu, tak mi się wydaje, tylko co to mogło być

Stary 2010-03-30, 00:07   #1131
anka.d
Wtajemniczenie

o ile dobrze pamietam to stara wersja ampulek radical nie miala alkoholu?
ale nie jestem pewna, to tylko cos z tego co inni pisali pamietam, bo sama nigdy nie mialam.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:09   #1132
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam takie byc może głupie pytanie czy wcierki do włosów można stosować bez przerwy? ja już 4 miesiące codziennie coś wcieram i tak się właśnie zastanawiam czy nie trzeba by zrobić jakiejś przerwy?
To nie jest głupie pytanie. Używałam wcierki miesiąc i robiłam przerwy około tygodnia i znów coś wcierałam we włosy. Tak było w przypadku wcierki seboradin lotion niger i wcierki neril.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
DZIEWCZYNKI doradzcie

Ja 2 razy w tygodniu nakładam waxa i 2 razy maseczke z żółtka, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i miodu oraz cytryny. Nieraz nie mam czasu, ale przynajmniej staram sie systematycznie dbać o włosy.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@

Edytowane przez Gosia19011983
Czas edycji: 2010-03-30 o 08:06
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:33   #1133
Cogata
Rozeznanie

Cytat:
ale rycynę przed myciem a Waxa po....
dokładnie, jak pisałam w innym wątku zrobiłam tak samo. ale, że źle... ?

widzę, że panuje istna mania na suplementy. ja wolę ich unikać.
Cogata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:45   #1134
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
skoro już masz keratynę jedwab i pantenol to już możesz zrobić najprostrze psikadło sprawdzasz na mazidłach ilość jaką masz dodać, mieszasz z wodą i jazda możesz też dodac np. żelu Palony bądź gliceryny ( w aptece kosztuje 2 zł)
Cytat:
Przejrzyj sobie wątek ziołowo/mazidzłowo/thanataosowe sposoby na porost włosów, można pisać w wyszukiwarce "receptura" to wyskocza gotowe przepisy na wcierki
Stary 2010-03-30, 09:53   #1135
nokia0
Rozeznanie

Ja 2 razy w tygodniu nakładam waxa i 2 razy maseczke z żółtka, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i miodu oraz cytryny. Nieraz nie mam czasu, ale przynajmniej staram sie systematycznie dbać o włosy.[/QUOTE]

ale czy to nie zaduzo dla wloskow?
dwa razy to i to ?
wpierw rycyne a pozniej po umyciu wax? i tak dwa razy w tygodniu?
nie lepiej np w pn rycyne a w czw wax?
nokia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 12:32   #1136
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Ja 2 razy w tygodniu nakładam waxa i 2 razy maseczke z żółtka, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i miodu oraz cytryny. Nieraz nie mam czasu, ale przynajmniej staram sie systematycznie dbać o włosy.

ale czy to nie zaduzo dla wloskow?
dwa razy to i to ?
wpierw rycyne a pozniej po umyciu wax? i tak dwa razy w tygodniu?
nie lepiej np w pn rycyne a w czw wax?[/QUOTE]

Moim zdaniem to nie za dużo, włosy mam zdrowe i odżywione.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 12:35   #1137
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Paloma ponoć jest super na podrażnioną głowę, ja już niestety nie zdążyłam się przekonać Zmiana szamponu też często pomaga, ale tutaj niczego nie polecę niestety z czystym sumieniem.

Jantar można kupić na doz-ie Nawet jest dostępny teraz
o widzisz dziękuję za info- w takim razie spróbuję Jantaru

Cytat:

jantar nie ma dmdm.

tak- szał na Palome ogarnął chyba wszystkich- ja się niestety już nie załapałam- została mi tylko końcóweczka tej która kupiłam w listopadzie.
Pewnie zaczną produkować Jantar z nowym składem- tak było chociażby z Saponics- niestety teraz już ma dmdm. Muszę się pośpieszyć!

Cytat:
o ile dobrze pamietam to stara wersja ampulek radical nie miala alkoholu?
ale nie jestem pewna, to tylko cos z tego co inni pisali pamietam, bo sama nigdy nie mialam.
stara wersja napewno nie miała alkoholu- zużyłam 2 opakowania- naprawę bardzo przyśpieszyły mi porost w dodatku wyrosło sporo nowych włosków- żałuję, że nie zrobiłam zapasu

[QUOTE=Gosia19011983;18229 738]To nie jest głupie pytanie. Używałam wcierki miesiąc i robiłam przerwy około tygodnia i znów coś wcierałam we włosy. Tak było w przypadku wcierki seboradin lotion niger i wcierki neril.
QUOTE]

no właśnie tak mi się wydawało, że trzeba co jakiś czas zrobić przerwę

Cytat:
skoro już masz keratynę jedwab i pantenol to już możesz zrobić najprostrze psikadło sprawdzasz na mazidłach ilość jaką masz dodać, mieszasz z wodą i jazda możesz też dodac np. żelu Palony bądź gliceryny ( w aptece kosztuje 2 zł)

Przejrzyj sobie wątek ziołowo/mazidzłowo/thanataosowe sposoby na porost włosów, można pisać w wyszukiwarce "receptura" to wyskocza gotowe przepisy na wcierki
wątek przeglądam już od jakiś dwóch tygodni ale nie moge się na nic zdecydować- wolałabym coś gotowego do wcierania- coś co mi sie po tygodniu nie zepsuje...
a co do psikadła toźle się wyraziłam- właśnie z tych 3 produktów mam tylko pantenol pozostałe muszę domówić

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-03-30, 19:06   #1138
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
wątek przeglądam już od jakiś dwóch tygodni ale nie moge się na nic zdecydować- wolałabym coś gotowego do wcierania- coś co mi sie po tygodniu nie zepsuje...
a co do psikadła toźle się wyraziłam- właśnie z tych 3 produktów mam tylko pantenol pozostałe muszę domówić
No tak, fakt, ze z tym jest trochę zabawy bo się jednak będzie psuło (zwłaszcza jeśli nie chcesz alkoholu), musiała byś jakiś konserwant kupić i wtedy myślę ze bez problemu taka wcierka by 1-2 miesiące wytrzymała
Stary 2010-04-02, 17:35   #1139
lalaith
Zakorzenienie

Mam do oddania bądź na wymiankę:

- Vitapil, opakowanie 60 tabletek powlekanych (kilka razy użyłam, ale na pewno nie będzie mniej niż 50, data ważności 31.05.2011)

- Perełki czosnkowe (z olejem czosnkowym, można połykać albo przekłuwać igłą i używać olej czosnkowy do wcierek; ważność 03.2011), 80 kapsułek
Stary 2010-04-05, 16:14   #1140
emmi578
Raczkowanie

hmmm.. może to pytanie będzie bez sensu ale czy można używać kilka odżywek na raz?? mam na myśli akurat 4, bo mam akurat tyle różnych. Chodzi o to czy w ogóle będą działać? Czy nie będą sobie nawzajem przeszkadzać?;>
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości