|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i muszę się Wam pochwalić - byłam w superpharm i kupiłam ta Skrzypovite Hydro, faktycznie 2 opakowania za 23 zł ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-03-29 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
ja też sie ciesze z tą pokrzywą, bo nie liczyłam zupełnie na to, że mogłoby się udac. Łykam co prawda vitapil, ale dopiero od 3 tygodni, wiec nie sądze, zeby to mogło miec już wpływ.
któraś dziewczyna napisała, że jej w 3 tyg włosy urosły 3cm.. szczerze mówiąc w to akurat jakos nie wierze, tym bardziej, że pokrzywę tez piła 3 tygodnie. no chyba, ze niektórzy mają turbo-cebulki ![]()
#1114 |
Zadomowienie
|
Jak dzisiaj zobaczyłam moją twarz, to aż się przeraziłam jak mnie wysypało po tej pokrzywie. Nigdy nie miałam skłonności do trądziku, a tu taka niespodzianka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do tej skrzypovity to rzeczywiscie taka dobra? ja ostatnio kupiłam humavit ale jeśli polecacie... ![]() a jesli chodzi o pokrzywe to mam to samo ![]()
Włosomaniaczka ![]() od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka 27.10.11 -Prawo Jazdy ![]() od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską Włosy 2011-2012 Edytowane przez anwen Czas edycji: 2010-03-29 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na włosy chyba też podziałało - ostatnio jak myłam zorientowałam się, że mam całkiem sporo antenek, no i jest to jedyny suplement który biorę dodatkowo od stycznia (bo tran biorę już od kilku dobrych miesięcy) i włoski rosną tak 1,2-1,3cm na miesiąc, a wcześniej to do max 1cm. Więc myślę, że to miało wpływ. Teraz piję herbatkę z pokrzywy i skrzypu, zobaczę jak będzie za 2-3 miesiące i będę mieć porównanie co lepiej na mnie działa.
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
Witam,
![]() ![]()
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od siebie polecam picie skrzypu, pokrzywy, Vitapil, picie drożdży, siemienia lnianego, olejki indyjskie i wcierki, czyli to, co sama stosuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale niestety na włosy nie pomogła jakoś specjalnie ![]() chyba skończę ten humavit zanim kupię skrzypovitę- obiecałam sobie minimalizować swoja kolekcję włosową ![]() Cytat:
![]() a czy mogłybyście mi polecić jakąś dobrą wcierkę sklepową bez alkoholu i dmdm hydantoin? po ampułkach radicala i kuracji wzmacniającej Joanna Rzepa moje włosy rosły baardzo szybko- prawie 1 cm przez 2 tyg ale moja skóra powiedziała im stanowcze nie- czy jest coś co by działało jak te specyfiki i nie podrażniało mi głowy?
![]() |
#1123 |
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNKI doradzcie
chce uzywac maseczke do wlosow wlasnej roboty olej rycynowy i odyzwke wax -doradzcie jak to pogodzic? rycyne naklada sie na kilka godzin a wax na pol godziny i z dwa razy na tydzien? jak to pogodzic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bez alkoholu jest Jantar i chyba Aloevit, ale pewności nie mam i nie wiem, czy nie zawierają tego drugiego składnika. Jeśli skóra jest przesuszona, to warto położyć olej przed myciem albo lekką odżywkę na chwilkę po myciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
dziewczynki lepszy vitapil czy skrzypowita na wloski?
![]()
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() saming, anwen, mi też wszystkie suplementy najpierw "idą" w paznokcie - zaczynają szybciej rosnąć i sa twardsze, mi to nawet pasuje bo zwykle mi się rozdwajały a teraz dodatkowo mam przepiłowaną płytkę ![]() anwen, jantar na pewno jest bez alkoholu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-03-29 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę sprawdzić dokładnie Jantar i Aleovit ale obawiam się, że Jantar może mieć dmdm hydantoin- ostatnio farmona zmieniła składy ![]() Masz rację - olejek przed myciem bardzo pomaga- głowa od razu przestaje swędzieć- ale niestety po wysuszeniu włosów swędzenie wraca... ![]() Viki1988 tylko czy Jantaru przypadkiem nie wycofali??? W KWC jest w kategorii zapomniane kosmetyki- a jeszcze miesiąc temu widziałam go w sklepie- teraz żałuje, mogłam kupić ![]() z mazideł chciałam kupić składniki na jakieś pskiadło do włosów (keratyna, jedwab, panthenol już mam) przyznam szczerze, że biochemiczka ze mnie żadna- mam dwie lewe ręcę i jakoś nie wychodzą mi nigdy te mikstury :/ a co do własnych wcierek to od jakiegoś czasu stosuję czyste napary z ziół (skrzyp polny, tatarak i łopian+ woda brzozowa żeby się tak szybko nie psuło) i o ile włosy trochę lepiej po tym wyglądają to niestety nie rosną tak szybko jak po ampułkach radicala czy rzepce joanny...
Włosomaniaczka ![]() od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka 27.10.11 -Prawo Jazdy ![]() od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską Włosy 2011-2012 Edytowane przez anwen Czas edycji: 2010-03-29 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jantar można kupić na doz-ie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jantar nie ma dmdm. i wlasnie nie wiem czemu jest w zapomnianych... oficjalnie juz nie produkują, ale jest jeszcze w sprzedazy (w porownaniu do np. palomy, ktora bardzo szybko zniknela z polek) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Wtajemniczenie
|
o ile dobrze pamietam to stara wersja ampulek radical nie miala alkoholu?
ale nie jestem pewna, to tylko cos z tego co inni pisali pamietam, bo sama nigdy nie mialam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Ja 2 razy w tygodniu nakładam waxa i 2 razy maseczke z żółtka, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i miodu oraz cytryny. Nieraz nie mam czasu, ale przynajmniej staram sie systematycznie dbać o włosy.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ Edytowane przez Gosia19011983 Czas edycji: 2010-03-30 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
Ja 2 razy w tygodniu nakładam waxa i 2 razy maseczke z żółtka, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i miodu oraz cytryny. Nieraz nie mam czasu, ale przynajmniej staram sie systematycznie dbać o włosy.[/QUOTE]
ale czy to nie zaduzo dla wloskow? dwa razy to i to ? wpierw rycyne a pozniej po umyciu wax? i tak dwa razy w tygodniu? nie lepiej np w pn rycyne a w czw wax? |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czy to nie zaduzo dla wloskow? dwa razy to i to ? wpierw rycyne a pozniej po umyciu wax? i tak dwa razy w tygodniu? nie lepiej np w pn rycyne a w czw wax?[/QUOTE] Moim zdaniem to nie za dużo, włosy mam zdrowe i odżywione.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie zaczną produkować Jantar z nowym składem- tak było chociażby z Saponics- niestety teraz już ma dmdm. Muszę się pośpieszyć! Cytat:
![]() [QUOTE=Gosia19011983;18229 738]To nie jest głupie pytanie. Używałam wcierki miesiąc i robiłam przerwy około tygodnia i znów coś wcierałam we włosy. Tak było w przypadku wcierki seboradin lotion niger i wcierki neril. QUOTE] no właśnie tak mi się wydawało, że trzeba co jakiś czas zrobić przerwę ![]() Cytat:
a co do psikadła toźle się wyraziłam- właśnie z tych 3 produktów mam tylko pantenol ![]()
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Mam do oddania bądź na wymiankę:
- Vitapil, opakowanie 60 tabletek powlekanych (kilka razy użyłam, ale na pewno nie będzie mniej niż 50, data ważności 31.05.2011) - Perełki czosnkowe (z olejem czosnkowym, można połykać albo przekłuwać igłą i używać olej czosnkowy do wcierek; ważność 03.2011), 80 kapsułek
#1140 |
Raczkowanie
|
hmmm.. może to pytanie będzie bez sensu ale czy można używać kilka odżywek na raz?? mam na myśli akurat 4, bo mam akurat tyle różnych. Chodzi o to czy w ogóle będą działać? Czy nie będą sobie nawzajem przeszkadzać?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.