|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cześć Mamuśki!!! Melduję się w kolejnej części. No i już po świętach. Wczoraj było pięknie więc większość czasu spędziliśmy na spacerach no a dziś lało cały dzień więc leniuchowaliśmy sobie cały dzionek przed tv. Dziękuję za zaproszania na nk. Pozdrowionka
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
#182 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was...
Mam na imię Iza i jestem w 20 tygodniu ![]() 18 sierpnia mam termin. Czy mnie przyjmiecie do Wątku??? Udzielam się na PM 2009 część XVII. |
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
|
#185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
sa na allegro ale wydaja mi sie tandetne troche a te sa porzadniejsze. mi chodzi o te wlasnie ktore byly na tej stronce a w pl mozna je kupic tez tylko w necie ale sa strachelnie drogie Cytat:
napisz cos wiecej. czy znasz plec czy czujesz ruchy itd
|
|||
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!!! Dopiero gosci odprawilam. Wczoraj bylam na zabawie tanecznej do 2 w nocy. Pobawilam sie, bylo super. Jednak z brzuszkiem to nie te tance co bez, szybciej sie meczy czlowiek. Dalam rade. Dzis mialam gosci na obiedzie, wiec caly czas na nogach, a teraz ide sie kompac, bo zaraz zacznie sie moj ulubiony serial "M jak milosc"
Dobranoc!!! Witam!!!
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruchy czuje nie co dziennie chociaż teraz to będzie coraz częściej przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Płci nie znam i nawet nie koniecznie ma to dla mnie jakieś znaczenie. Chociaż rodzina moja i Tż a także moje klientki z pracy wciąż wypytują kogo będę mieć. W czwartek idę na wizytę więc może się dowiemy. Mam jednak obawy ... ponieważ moja znajoma była badana przez 9 rezydentów i robiła dość często Usg i cały czas mówili jej że dziewczynka a urodziła chłopca. Nie chcę się nastawiać by potem się rozczarować o ile można mówić o jakimkolwiek rozczarowaniu przy pierwszym dziecku.... a nawet i przy kolejnych ... dla mnie najważniejsze jest by było zdrowe! Mimo to napiszę po wizycie co się dowiedziałam
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
wiele z nas dosyc szybko czulo babelki. teraz to juz na pewno malenstwo bedzie coraz czesciej dawalo znac o sobie
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam Was zapytać czy czynicie już jakieś przygotowania z okazji pojawienia się nowego członka rodziny??? Czy już coś kupujecie itd???
Moja koleżanka radzi mi żebym się już zaczęła solidnie rozglądać za wyprawką bo idzie na nią dużo kasy. Z tym , że moje koleżanki obiecały mi już sporo rzeczy tzn najwięcej ciuszków i jakiś śpiworków do spania, łapek niedrapek, czapeczek itd. Za jakiś miesiąc się przeprowadzimy o ile dobrze pójdzie, więc na razie nic nie kupuję bo nie mam tego gdzie trzymać. Pomimo tego mam zapas pampersów bo je dostałam od chłopaka mojej bratanicy :P Boje się że jak już teraz popadnę w zakupowy szał to coś zapeszę, coś się stanie... A ciężko jest jednak odłożyć kasę bo są wydatki na bieżąco... |
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Daysy85
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
kasandra a nie możesz podpisać za niego ? oczywiście nie przy ludziach ...
carmena to gratulacje ![]() anoxa mam nadzieje, że ta opuchlizna się znacznie zmniejszy daysy witaj ja jeszcze nic nie mam ale ciuszków też dostanę mase za reszta trzeba bedzie sie rozejrzec, czesc dziewczyn juz ma duzo rzeczy my wreszcie zdecydowaliśmy się na imię TŻ przystał na ADAMA. Także będzie Adaś
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jeszcze pieluszki tetrowe mamy
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę czyli ja jestem bardzo w tyle chociaż mam pampersy :P ale to całkiem przez przypadek
![]() Laktator słyszałam że nie jest zawsze konieczny... Myślę że konkretne zakupy zacznę robić za jakieś półtora miesiąca bo wtedy myślę że już dostanę te rzeczy i wtedy jak je przejrzę to się zorientuję co mi brakuję. Na 100% muszę kupić kocyki. Nożyczki do pazurków. No i ja wcale nie mam nic przygotowane do porodu żadnych podkładów jednorazowych majtek itd. Uważam , że to stanowczo za wcześnie. No i żadnych kosmetyków dla malucha nie będę kupować tylko w ostatniej chwili. |
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
w wątku było wielokrotnie poruszane
niektóre dziewczyny już nawet łóżeczka i wózki mają, akcesoria wszystko wszystko ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
i nie jestem chyba wyjatkiem takze spokojnie, też myśle gdzies w połowie maja zaczac gromadzic...
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-05 o 22:29 |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie czytałam poprzedniej części. Łóżeczko będę miała od brata i bratowej ![]() A to może zapytam jakie firmy polecanie np. jeżeli chodzi o proszek do prania bo ja wiem że jest Lovella i Jelp i nie wiem który kupić. Podobno Dzidziuś niezbyt jest dobry. Albo jak bym mogła zapytać na co zwrócić uwagę przy zakupie wózka. Jeżeli to już było to skierujcie mnie gdzieś gdzie to przeczytam... przepraszam z góry za takie ataki na Was po info.... |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ja np mam wszystko oprocz laktatora, smoczkow, fridy oraz kosmetykow. |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytaj śmiało jak coś i gąszcz informacji---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- daysy co do firm to zdania są podzielone każdy wybiera to co mu pasuj np. wózek wygląd jak się prowadzi etc.... jeżeli chodzi o płyn do prania słyszałam, że lovela jest dobry, np. na jelp moja siotra była uczulona co nie znaczy że inne dziecko będzie
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja jestem nieuświadomiona a co to jest Frida???
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuje laktatora ani butelek. moze kupie jedna mala na wszelki wypadek ale w razie czego mamy wybrane wiec maz kupi w kazdej chwili. jesli chodzi o rzeczy dla mnie do szpitala to tez nic nie mam i nawet nie bardzo sie orientuje co do czego...
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Do noska zamiast gruszki.
Ja butelki na wszelki wypadek chce miec, laktator tez bo sie boje nawalu pokarmu i moje sutki sa dosc wrazliwe wiec nie wiem co bedzie przy dzidzi a po zatym moznna odciagnac i zamrozic pokarm |
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
A to jest taki sprzęt że się samemu taką rureczką ciągnie a potem samo leci???
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ładne imię Adaś My córci chyba damy na imię Sylwia Oliwia
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2010-04-05 o 23:13 |
||
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Ide kimać, padam
![]() Mała dopiero zasnela.. Ja smutna bo juz sama znów... Nos zatkany, głowa pełna, niezle przeziębienie... :/ Mała mi dzis mowie: "mama nie płacz, jetem tobie". Czyli w wolnym tłumaczeniu "mama nie płacz, jestem przy tobie" (bądz "z tobą). Kochana mała, taki brzdąc a tak pociesza gdy widzi ze płacze, że "tatuś" pojechał. "Nie fuć ufmiechnij sie Nielki" ("Nie smuć, uśmiechnij sie do Anielki"). Jedna nowina. Bede chrzestną. Dzidzi mojego brata.. Juz mam treme.. No a zeby nie bylo o moj brat bedzie chrzestnym mojego dzidziaka. I jeszcze jedno sie zastanawiam. Bo nie mam chrzestnej. I taki pomysl chodzi mi po glowie, moj mezuś jest nawet za- by chrzestna zostala moja szwagierka, czyli zona mojego brata, oboje by byli chrzestnymi jednej dzidzi. Chyba tak mozna zrobic czyz nie? Bo moja siorka juz jest od malej, mezusia brat tez. A potem to kuzynki, ale zadna nie jest mi bliska (moje wogole sa tylko takie co wiele lat nie widzialam, a od meza wlasnie nie sa zbyt bliskie memu sercu, nawet nie idzie z nimi pogadac normalnie). A co najblizsza rodzina to najblizsza.. To dobrej nocki. Mam nadzieje ze jutro chorobsko juz nie bedzie tak dokuczac.. Co jest jeszcze na katar ciagle cieknacy z nosa? Oprocz marimera disnemara czy podobnych, co mozna wziac? |
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
witaj daysy85
ja juz mam prawie wszystko, zostala gruszka, pampersy, klips do smoczka, obcinacz do pazurkow i pare drobnych rzeczy.aniaa22 ja tez sie jeszcze nie orientuje co mi bedzie potrzebne moze jakas bardziej doswiadczona mamusia nas uswiadomi ![]() anoxa u mnie akurat sie sprawdzilo chociaz jak zobaczylam ta tabelke to podeszlam do niej z przymrozeniem oka
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogę zasnąć
Cały dzień było mi nieciekawie (słabo, zimno potem zaraz gorąco i duszno) Teraz nie dość, że bolą mnie plecy i pobolewa brzuch to złapał mnie katar i ze zmęczenia zaczyna boleć głowa... W dodatku ojciec Misi pisał do mnie i nie mogę przestać o nim myśleć... Nie potrafię się na niego złościć, ale to, co mówi na prawdę rani... ![]() ![]() Wracam do "spania"...
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
roztrzepaniec mam nadzieje, ze juz dobrze spisz...
daysy witaj i przyslij na pw dane do listy Co do zakupow, to nie radze zostawiac wszystkiego na sam koniec, bo nigdy nie wiadomo, jak bedziesz sie czula. A moge zapewnic, ze robi sie trudniej z kazdym tygodniem... Dobranoc wszystkim |
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dpbry
![]() ja juz na nogach bo jade na glukoze.... |
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasze imiona też ładne ania za glukozeidealneciało kuruj się |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

za glukoze