|
|
#211 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
a tak wogóle to taniutko masz u orto:pCytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
nie odważyłabym się wyrwać wszystkie na raz. ból chyba 4razy większy niż przy jednej i twarz cała zsiniaczona. 500zł to drogo i 1000 za narkoze
|
||||
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Tu się zwracam do tych, którzy mają aparat. Mógłby mi ktoś dokładnie opisać proces zakładania aparatu?
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow, kolejna część
![]() Cytat:
bardzo trafny wstęp. A tym orto-faq to pięknie ludzi terroryzujecie Przywiedziona przez pw Alice in Wonderland zajrzałam, by się przywitać, choć zdecydowanej większości osób nie znam Wszystkim życzę jednak wytrwałości i oszałamiających efektów 1000days- nie ma mnie na liście wiekowej ![]() Odnośnie FAQ-oczywiście możemy nanosić poprawki, byle nie bardzo często, bo Złoś w końcu straci do mnie cierpliwość dlatego zbierajcie poprawki/sugestie, jak uzbieracie, to zaktualizujemy.---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Aha. Ku pokrzepieniu zadrutowanych chciałam dodać, że trochę tęsknię za aparatem-zwłaszcza za kolorowymi ligaturami
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o ile dobrze pamiętam było to tak: weszłam do gabinetu usiadłam na fotelu, dostałam pudełku z ligaturkami,wybrałam je i po chwili dostałam jakąs narzutę i okularki. i lulamy;p hehe fotel rozłożony, więc się leży. no i potem przyszła orto i dopasowywała pierścienie, chwilke to trwało. potem zacementowała je. do ust miałam włożone waciki. orto jakoś mi tam osuszała zęby, potem przyklejała zamki i na to lampa na jakieś pół minuty.i tak dalej z wszystkimi zębami. nic nei bolało. 3albo 4 panie przy mnie stały ;p po przyklejeniu wszystkich zamków założono mi drut i ligaturki. przy zakładaniu drutu orto wjeżdża z obcęgami do buzi,więc sie nie przestrasz;p dostałam lusterko i szok xD w którymś tam momencie dostałam taki zestaw(szczotki wosk i coś tam). chyba niczego nie pominęłam ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- aa i ogólnie bardoz dziwne uczucie potem. nie wiedziałam jak mam zamknąć usta, czy górna warga ma zachodizć na zamki cyz dolna i nie mogłam normalnie zacisnąc zębów. myślałam że pierścień mam niedociśnięty. prawa strona się stykała a lewa nie ;O jedzenie to utrudniało.po kilku dniach ułożyło się.
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Hebe5, ja nie mam pierscieni w ogole.
Twarz wcale nie musi byc posiniaczona po ekstrakcji osemek, wrecz nie powinna. Poza tym chirurg powiedzial, ze jesli konieczny bedzie antybiotyk, to bierzesz go tylko dwa razy, a nie 4. A, ja dalej nie wiem, co robic z tym moim kolega. Lekarz powiedzial, ze usunie te 3 zeby, ale najgorzej z jedzeniem. Powiem szczeze, ze jesli tylko o jedzenie chodzi, to maly problem, ale najgorzej z tym znieczuleniem. Jutro zadzwonie jeszcze do innego, ktory usuwal mi kiedys osemki i zapytam, jak to widzi. |
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na co okularki? ![]() u mnie z wymową bylo tak, ze na poczatku mialam problemy z wymowa niektorych slow, slina naplywala mi do ust, wrecz momentami wychodzila z ust ale po czasie wszystko sie uspokoilo. Nawet orto na 1 wizycie kontrolnej powiedziala, ze dobrze juz mówię
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Symulator na gumki dobry, tylko szkoda, że koloru zębów nie można zmienić, bo do moich żółtków to im daleko I co mi po tym, że pooglądam jak wyglądają gumasy na białych zębach
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Doncia
|
Cytat:
Ja chodze do Prestige Dent na Oławskiej do dr. Julii i jestem bardzo zadowolona.
|
|
#219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załóż antyalergiczny... taki jak ja noszę... płaciłam tylko 150 zł więcej od zwykłego... ale jak czytałam na innym forum to aparat rzadko uczula i nawet osoby które miały uczulenie na nikiel i nosiły normalny aparat nie miały żadnych niepożądanych objawów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale masz białe ząbki
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
piegi sa slodkie
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie dzisiaj boli szczęka... nie zęby a szczęka... nie wiem czemu... może za dużo gadałam
(w końcu objechałam dzisiaj pół rodziny) albo 8 mi wyrasta ![]() przez to kanapki nie mogłam zjeść normalnie bo jak gryzłam to czułam jeszcze większy ból
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- dzięki
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
ale nawet jak gadam to czuję dziwny ból...
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, na liście aparatek mam wpisaną datę założenia góry 16.02.2009... a założyłam 16.01
Musiałam pewnie źle podać datę... Jeśli to możliwe, proszę o zmianę. Dziękuję
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, no poprostu bomba! Zazdroszczę tak szybkiego efektu Btw, słuchajcie ja już nie wiem co mam myśleć o mojej orto Założyłam górę już w listopadzie a dół w marcu. i naprawdę nie widzę żadnego efektu. |Oczywiście orto mówi że ona widzi ale jakoś jej nie wierzę. Robię sobie przecież co jakiś czas zdjęcia i porównuję i nic nie zauważam. I teraz zastanawiam się czy rzeczywiście mam coś nie tak ze wzrokiem (ale mój małżonek też zmian nie widzi) czy mam naprawdę kiepską orto? Zmiana ortodonty nie wiem czy wchodzi tu w grę bo koszty zdjęcia apartatu i zakłądanie nowego, kolejne robienie zdjęć, poprostu mnie nie stać. Czy mam nawrzeszczeć na moją orto?? Obawiam się że to jednak nic nie da a może być bardziej złośliwa ![]() Dziewczynym poraździcie? Co mam robić????????? |
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- po prostu ząbki czasami najpierw muszą się trochę rozszerzyć żeby zrobić miejsce na inne zęby
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-04-05 o 22:17 |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
ja tak miałam jak zakładałam takie duże słuchawki na uszy.
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dół dołem ale góra?? Nic się nie zmienia
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Heej
Jestem tu nowa i oczywiście chciałam się pochwalić, że już jutro założą mi aparacik po dłuuugim czasie oczekiwania i ciężkiej pracy w końcu udało mi się na niego zarobić. Teraz nie mogę spać, taka jestem zadowolona ![]() Pozdrawiam wszystkie aparatki |
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też nie mogłam spać ![]() czekamy na zdjęcia bez aparatu i już w aparacie ![]() wrzuć zdjęcia to ocenimy... a jaką miałaś wadę? jakąś poważną czy taką mniejszą?
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
Z samego rana dodam fotkę bez aparatu. W sumie mam tylko 2 dwójki wysunięte do przodu i wyglądam jak wampir :/ i dół leciutko stłoczony. Nie miałam zakładanych żadnych separatorów i nie wydaje mi się, żebym miała już jakieś miejsce pomiędzy ząbkami bo są one bardzo ściśnięte..
Mam się zacząć tym martwić, że jutro jak mi orto coś tam wciśnie to będę wyć z bólu?
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziesz mieć rurki zamiast pierścieni, ale było to już klepane tyle razy na forum .... |
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Nie znam się na tym zbytnio.. Pisałam, że jestem tu nowa i proszę o wyrozumiałość.. W najbliższym czasie postaram się wszystko nadrobić
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
chciałam się pochwalić, że w pełnym zadrutowaniu zjadłam dziś orzeszka w czekoladzie. nawet nie jednego
![]() cel na najbliższy tydzień: nauczyć się żuć gumę ; ) |
|
|
|
#235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Jestem zdeterminowana
dłuuuga noc przede mną :P Chociaż od jakiegoś czasu przeglądam tak między wierszami i być może dlatego zdecydowałam się pójść do pracy i założyć aparat
|
|
|
|
#237 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
)Dziouchy jest problem Poprzedni wątek zamknięty więc nie mogę edytować list. Musiałabym prosić moda o to. Wrzucić listy jakoś tu w trakcie dyskusji czy jak? |
||
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ;]. Jejku ile nowych osóbek się pojawiło ;D. A mnie dłuugo nie było.
Dzisiaj mam wizytę i chyba jeszcze pójdę zrobić zdjęcie ósemek ;D. Hyhy.
|
#239 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby klej zasechł, przykłada się do zamka lampę. i okularki są po to żeby nie raziło.może też po to że może wzrok się uszkodzić, ale nie wiem. ![]() e to nie było tak źle;p myślałam że z hyraxem można się tlyko porozumiewać za pomocą kartki i długopisu ![]() ja jak miałam ruchomy na góre i na dół nigdy nie mówiłam wyraźnie.miałam wrażenie żę nawet głos mam inny i z zewnątrz było to widać, bo język i wargi leciały mi do przodu podczas mówieniajak górny się zepsuł, to po naprawie był jeszcze grubszy. sepleniłam jeszcze bardziej.w końcu przestałam nosić to cholerstwo i teraz mam stałego aparatusa ![]() Cytat:
muszę orto powiedzieć żeby moje troche ściągnęła w dół
|
||
|
|
|
#240 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo, brawo. ale uwazaj ![]() ja w chwili rozchulania postanowilam zjesc pare pisatcji, potem przysnelam, budze sie i zamek mialam obluzowany... i wymiana ![]() /tyko ze do teg dodalam, taki motyw iz ten gorn zamek stykal sie z dolna 7mka, jednak pistacji to byla rowniez duuuza wina eh /teraz jesli wkladam cos do ust i moje zeb nie radza sobie z tym, to nie jem ![]() a gume do zucia tez odrazdam, z wiadomoeg wzgledu!!! psuje zgryz i wiadomo to nie od dzis szukam innych fajnch pastylek, cz tez odsiewzaczy do buzki i jest okay, oducze sie razna zawsze ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Czekamy na fotki ![]() ja tez mega poteznej wady nie mialam, jednak straszne kompleksy zaczelam miec, ja to kła mojego widze tylko i wylacznie , ale wiem, ze sa inne wady, jak np. stloczenie, nierownosci, jakies są do tlu i nie wyszły do luku ladnie.. ![]() łuk nie jest prosty itd ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- [/COLOR] Cytat:
zbierzmy co chcialbsm dodac/zmienic i sie podesle ode mnie zmiana dotyczaca sytemow samoligaturujacych to moze liste jakos rowniez?? hę??
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-04-06 o 09:49 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Pamiętaj, że każdy z nas zaczynał kiedyś od strasznych krzywulców, nie ma się czego wstydzić.
bardzo trafny wstęp. A tym orto-faq to pięknie ludzi terroryzujecie

A w sobote mam mieć zakładany aparat, czy jest na to jakaś rada?

)
.
/