Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 17:06   #211
Hebe5
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Tiaaa ząbki sie prostują i zastanawiam się nad zmianą ich wyglądu, muszę pogadać z oprto bo chciałabym aby:
1. spiłować lekko jedynki aby były węższe na dole, tzn teraz są szersze niż przy korzeniu i takie "kuliste" a chciałabym żeby były raczej prostokątne czy kwadratowe
2. spiłować kiełki, tak hojlódzko, aby były równe z dwójkami
jedynki faktycznie można byłoby spiłować, ale kły po co
oo hyrax. jakie wrażenia? a tak wogóle to taniutko masz u orto:p
Cytat:
Napisane przez iwkas Pokaż wiadomość
Hebe5 dziękuję za zainteresowanie. Jutro zadzwonię i się przekonamy. Mam nadzieję, że to w niczym nie przeszkodzi i w sobote wszystko będzie w porządku .
proszę. oczywiście nie wiem jak będzie z zamkami, ale najlepiej zadzwonić

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez elaj Pokaż wiadomość
A ja nie mialam zadnej separacji i od razu zalozyla mi aparat.
Problem tylko z tym wyrwaniem zebow. Gdyby to byla jedna strona...
Osemki mozna wszystkie od razu wyrwac, ale pod narkoza w szpitalu. Po jednym dniu wychodzisz do domu. W gabinecie wyrywaja po dwie, stronami. Prawa lub lewa.
Moja corka bedzia miala usuwane wszystkie cztery i zdecydowalysmy sie na usuniecie w gabinecie. Boje sie narkozy.
Zeby sa w dziasle, zupelnie niewidoczne. Trzeba ciac i pozniej szyc.
500zl za jeden zab. W szpitalu dochodzi 1000zl za narkoze.
być może dlatego że miałaś miejsce na pierścienie.
nie odważyłabym się wyrwać wszystkie na raz. ból chyba 4razy większy niż przy jednej i twarz cała zsiniaczona.
500zł to drogo i 1000 za narkoze
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:24   #212
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
jedynki faktycznie można byłoby spiłować, ale kły po co

oo hyrax. jakie wrażenia? a tak wogóle to taniutko masz u orto:p

proszę. oczywiście nie wiem jak będzie z zamkami, ale najlepiej zadzwonić

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

być może dlatego że miałaś miejsce na pierścienie.
nie odważyłabym się wyrwać wszystkie na raz. ból chyba 4razy większy niż przy jednej i twarz cała zsiniaczona.
500zł to drogo i 1000 za narkoze
A wrażenia... nie boli w ogóle. Co najwyżej po podkręcaniu czułam lekki opór, który po kilkunastu minutach ustawał. Więc nie jest źle

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Tu się zwracam do tych, którzy mają aparat. Mógłby mi ktoś dokładnie opisać proces zakładania aparatu?

Madzia14102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:31   #213
papryka85
Zakorzenienie

Wow, kolejna część

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

OBWIESZCZENIE

Przed zadaniem pytania należy przeczytać
Aparatowe FAQ.
Pytania, na które odpowiedzi można znaleźć w FAQ będą ignorowane.

Masz pytania odnośnie konkretnego rodzaju aparatu?
Szukasz dobrego orto w swoim mieście?
Skorzystaj z listy obecnych i byłych aparatek - ciąg dalszy listy

Myślisz, że jesteś za stara/y na aparat? Lista wiekowa aparatek.

W sprawie dopisania do którejś listy poproszę info na priv.

Forum jest pół plotkarskie.
Wspieramy się w ciężkich chwilach, gadamy o aparatach, postępach w leczeniu oraz ich braku, wrzucamy zdjęcia swoich zębów, rozmawiamy o pracy, domu, kolorach, zwierzętach, jedzeniu...

Najłatwiej wkupić się w łaski pokazując zdjęcie swoich zębów Pamiętaj, że każdy z nas zaczynał kiedyś od strasznych krzywulców, nie ma się czego wstydzić.

Link do poprzedniej części

bardzo trafny wstęp. A tym orto-faq to pięknie ludzi terroryzujecie

Przywiedziona przez pw Alice in Wonderland zajrzałam, by się przywitać, choć zdecydowanej większości osób nie znam
Wszystkim życzę jednak wytrwałości i oszałamiających efektów

1000days- nie ma mnie na liście wiekowej się przypomnę przez pw

Odnośnie FAQ-oczywiście możemy nanosić poprawki, byle nie bardzo często, bo Złoś w końcu straci do mnie cierpliwość dlatego zbierajcie poprawki/sugestie, jak uzbieracie, to zaktualizujemy.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Aha. Ku pokrzepieniu zadrutowanych chciałam dodać, że trochę tęsknię za aparatem-zwłaszcza za kolorowymi ligaturami
Stary 2010-04-05, 17:57   #214
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzia14102 Pokaż wiadomość
A wrażenia... nie boli w ogóle. Co najwyżej po podkręcaniu czułam lekki opór, który po kilkunastu minutach ustawał. Więc nie jest źle

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Tu się zwracam do tych, którzy mają aparat. Mógłby mi ktoś dokładnie opisać proces zakładania aparatu?
a jak z wymową?;p

o ile dobrze pamiętam było to tak: weszłam do gabinetu usiadłam na fotelu, dostałam pudełku z ligaturkami,wybrałam je i po chwili dostałam jakąs narzutę i okularki. i lulamy;p hehe fotel rozłożony, więc się leży. no i potem przyszła orto i dopasowywała pierścienie, chwilke to trwało. potem zacementowała je. do ust miałam włożone waciki. orto jakoś mi tam osuszała zęby, potem przyklejała zamki i na to lampa na jakieś pół minuty.i tak dalej z wszystkimi zębami. nic nei bolało. 3albo 4 panie przy mnie stały ;p po przyklejeniu wszystkich zamków założono mi drut i ligaturki. przy zakładaniu drutu orto wjeżdża z obcęgami do buzi,więc sie nie przestrasz;p dostałam lusterko i szok xD w którymś tam momencie dostałam taki zestaw(szczotki wosk i coś tam). chyba niczego nie pominęłam

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

aa i ogólnie bardoz dziwne uczucie potem. nie wiedziałam jak mam zamknąć usta, czy górna warga ma zachodizć na zamki cyz dolna i nie mogłam normalnie zacisnąc zębów. myślałam że pierścień mam niedociśnięty. prawa strona się stykała a lewa nie ;O jedzenie to utrudniało.po kilku dniach ułożyło się.
Stary 2010-04-05, 18:10   #215
elaj
Raczkowanie

Hebe5, ja nie mam pierscieni w ogole.
Twarz wcale nie musi byc posiniaczona po ekstrakcji osemek, wrecz nie powinna. Poza tym chirurg powiedzial, ze jesli konieczny bedzie antybiotyk, to bierzesz go tylko dwa razy, a nie 4.

A, ja dalej nie wiem, co robic z tym moim kolega. Lekarz powiedzial, ze usunie te 3 zeby, ale najgorzej z jedzeniem.
Powiem szczeze, ze jesli tylko o jedzenie chodzi, to maly problem, ale najgorzej z tym znieczuleniem. Jutro zadzwonie jeszcze do innego, ktory usuwal mi kiedys osemki i zapytam, jak to widzi.
elaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:27   #216
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
a jak z wymową?;p

o ile dobrze pamiętam było to tak: weszłam do gabinetu usiadłam na fotelu, dostałam pudełku z ligaturkami,wybrałam je i po chwili dostałam jakąs narzutę i okularki. i lulamy;p hehe fotel rozłożony, więc się leży. no i potem przyszła orto i dopasowywała pierścienie, chwilke to trwało. potem zacementowała je. do ust miałam włożone waciki. orto jakoś mi tam osuszała zęby, potem przyklejała zamki i na to lampa na jakieś pół minuty.i tak dalej z wszystkimi zębami. nic nei bolało. 3albo 4 panie przy mnie stały ;p po przyklejeniu wszystkich zamków założono mi drut i ligaturki. przy zakładaniu drutu orto wjeżdża z obcęgami do buzi,więc sie nie przestrasz;p dostałam lusterko i szok xD w którymś tam momencie dostałam taki zestaw(szczotki wosk i coś tam). chyba niczego nie pominęłam

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

aa i ogólnie bardoz dziwne uczucie potem. nie wiedziałam jak mam zamknąć usta, czy górna warga ma zachodizć na zamki cyz dolna i nie mogłam normalnie zacisnąc zębów. myślałam że pierścień mam niedociśnięty. prawa strona się stykała a lewa nie ;O jedzenie to utrudniało.po kilku dniach ułożyło się.
dzięki za super opis. ja, jak mi zalozyla hyrax, to tez mialam takie wrazenie z tymi pierscieniami. a nalozyla Ci na wargi taki rozszerzacz? a na co okularki?
u mnie z wymową bylo tak, ze na poczatku mialam problemy z wymowa niektorych slow, slina naplywala mi do ust, wrecz momentami wychodzila z ust ale po czasie wszystko sie uspokoilo. Nawet orto na 1 wizycie kontrolnej powiedziala, ze dobrze juz mówię

Stary 2010-04-05, 19:10   #217
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
dziewczyny fajną stronkę znalazłam dla tych któe zastanawiają się nad kolorkiem gumek.
Podaje linka: http://www.ortodonta.com.pl/symulator/
Zmieniajcie i zastanawiajcie się do woli ))

Symulator na gumki dobry, tylko szkoda, że koloru zębów nie można zmienić, bo do moich żółtków to im daleko I co mi po tym, że pooglądam jak wyglądają gumasy na białych zębach
Stary 2010-04-05, 19:11   #218
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Dwio, widzę żeś z Wro, do jakiego orto chodzisz? Bo aż nie mogę wyjść z podziwu nad szybkością zmian
Odnośnie piłowania, to co do jedynek to masz rację a kiełki nie wiem czy warto piłować? Z kłami to taki bardziej groźny look jest. Muszę się jeszcze zastanowić co na ten temat sądzę

Ja chodze do Prestige Dent na Oławskiej do dr. Julii i jestem bardzo zadowolona.
Stary 2010-04-05, 19:44   #219
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwkas Pokaż wiadomość
Witam! Mam pewien problem, o którym dowiedziałam sie zaledwie wczoraj. Okazuje się, że mam uczulenie na nikiel (kolczyki, łańcuszki itd) A w sobote mam mieć zakładany aparat, czy jest na to jakaś rada?

załóż antyalergiczny... taki jak ja noszę... płaciłam tylko 150 zł więcej od zwykłego... ale jak czytałam na innym forum to aparat rzadko uczula i nawet osoby które miały uczulenie na nikiel i nosiły normalny aparat nie miały żadnych niepożądanych objawów

Cytat:
Też nie mogę już skórek obgryzać, paznokci to nigdy nie obgryzałam ale skórki jak tylko jakiś zadziorek się pojawił, a teraz z cążkami muszę chodzić.

Tiaaa ząbki sie prostują i zastanawiam się nad zmianą ich wyglądu, muszę pogadać z oprto bo chciałabym aby:
1. spiłować lekko jedynki aby były węższe na dole, tzn teraz są szersze niż przy korzeniu i takie "kuliste" a chciałabym żeby były raczej prostokątne czy kwadratowe
2. spiłować kiełki, tak hojlódzko, aby były równe z dwójkami
a ja kły mam kilka mm dłuższych od reszty zębów (jak widać kawałkiem na avatarze) ale zupełnie mi to nie przeszkadza

ale masz białe ząbki

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:54   #220
Wenja
Zadomowienie

piegi sa slodkie
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:41   #221
betti_888
Wtajemniczenie

a mnie dzisiaj boli szczęka... nie zęby a szczęka... nie wiem czemu... może za dużo gadałam (w końcu objechałam dzisiaj pół rodziny) albo 8 mi wyrasta

przez to kanapki nie mogłam zjeść normalnie bo jak gryzłam to czułam jeszcze większy ból

Stary 2010-04-05, 21:25   #222
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
a mnie dzisiaj boli szczęka... nie zęby a szczęka... nie wiem czemu... może za dużo gadałam (w końcu objechałam dzisiaj pół rodziny) albo 8 mi wyrasta

przez to kanapki nie mogłam zjeść normalnie bo jak gryzłam to czułam jeszcze większy ból
też tak miałam, coś okropnego!

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
[COLOR=DarkOrchid]

ale masz białe ząbki
dzięki

Stary 2010-04-05, 21:31   #223
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak miałam, coś okropnego!

dzięki
ale nawet jak gadam to czuję dziwny ból...

Stary 2010-04-05, 21:51   #224
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Kurczę, na liście aparatek mam wpisaną datę założenia góry 16.02.2009... a założyłam 16.01 Musiałam pewnie źle podać datę...
Jeśli to możliwe, proszę o zmianę. Dziękuję
Stary 2010-04-05, 22:05   #225
pyzulka79
Raczkowanie

Cytat:
Ja największy problem mam z jedzeniem własnie pomarańczy, jabłek i brokuła ... pełno ich wszędzie, w każdym zakamarku aparatu się znajdują "farfocle", zaraz po posiłku oczywiście płukanie.

Już dwa miesiące z aparatem. Różnice widać szczególnie w barwie zębów ... ale ząbki ładnie się prostują i nie narzekam, odbarwianiem będę się martwić później, teraz traktuje je pastami i płynami wybielającymi ale te zwykłe średni efekt dają.

A to efekt mojej współpracy z orto i aparatem:
1 i 3 zdjęcie zostały zrobione 2 dni po założeniu aparatu czyli 6/02/2010
2 i 4 zostały zrobione wczoraj

Nie, no poprostu bomba!

Zazdroszczę tak szybkiego efektu

Btw, słuchajcie ja już nie wiem co mam myśleć o mojej orto

Założyłam górę już w listopadzie a dół w marcu. i naprawdę nie widzę żadnego efektu. |Oczywiście orto mówi że ona widzi ale jakoś jej nie wierzę. Robię sobie przecież co jakiś czas zdjęcia i porównuję i nic nie zauważam.
I teraz zastanawiam się czy rzeczywiście mam coś nie tak ze wzrokiem (ale mój małżonek też zmian nie widzi) czy mam naprawdę kiepską orto?

Zmiana ortodonty nie wiem czy wchodzi tu w grę bo koszty zdjęcia apartatu i zakłądanie nowego, kolejne robienie zdjęć, poprostu mnie nie stać.

Czy mam nawrzeszczeć na moją orto?? Obawiam się że to jednak nic nie da a może być bardziej złośliwa

Dziewczynym poraździcie? Co mam robić?????????
pyzulka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 22:16   #226
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pyzulka79 Pokaż wiadomość
Nie, no poprostu bomba!

Założyłam górę już w listopadzie a dół w marcu. i naprawdę nie widzę żadnego efektu. |Oczywiście orto mówi że ona widzi ale jakoś jej nie wierzę. Robię sobie przecież co jakiś czas zdjęcia i porównuję i nic nie zauważam.
I teraz zastanawiam się czy rzeczywiście mam coś nie tak ze wzrokiem (ale mój małżonek też zmian nie widzi) czy mam naprawdę kiepską orto?

Zmiana ortodonty nie wiem czy wchodzi tu w grę bo koszty zdjęcia apartatu i zakłądanie nowego, kolejne robienie zdjęć, poprostu mnie nie stać.

Czy mam nawrzeszczeć na moją orto?? Obawiam się że to jednak nic nie da a może być bardziej złośliwa

nie martw się... dół założyli Ci dopiero miesiąc temu... mi dół założyli w lutym i przez prawie 2 miesiące nie widziałam żadnej najmniejszej różnicy, i teraz 1 kwietnia byłam na pierwszej wizycie od założenia dołu i babka założyła mi nowe gumeczki i jak wieczorem (tego samego dnia) myłam zęby to zauważyłam że jedynka która była poza łukiem przesunęła się o 1 mm... a teraz po 4 dniach od wizyty jest już bardzo duża zmiana, pewnie u Ciebie też tak będzie... orto założy Ci nowe gumki, będzie nowa (większa siła) i zaczną się prostować... i też narzekałam na brak zmian przez 2 miesiące a teraz wszystko się ruszyło

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

po prostu ząbki czasami najpierw muszą się trochę rozszerzyć żeby zrobić miejsce na inne zęby

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-04-05 o 22:17
Stary 2010-04-05, 22:16   #227
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
ale nawet jak gadam to czuję dziwny ból...
ja tak miałam jak zakładałam takie duże słuchawki na uszy.

Stary 2010-04-05, 23:07   #228
pyzulka79
Raczkowanie

Cytat:
nie martw się... dół założyli Ci dopiero miesiąc temu... mi dół założyli w lutym i przez prawie 2 miesiące nie widziałam żadnej najmniejszej różnicy, i teraz 1 kwietnia byłam na pierwszej wizycie od założenia dołu i babka założyła mi nowe gumeczki i jak wieczorem (tego samego dnia) myłam zęby to zauważyłam że jedynka która była poza łukiem przesunęła się o 1 mm... a teraz po 4 dniach od wizyty jest już bardzo duża zmiana, pewnie u Ciebie też tak będzie... orto założy Ci nowe gumki, będzie nowa (większa siła) i zaczną się prostować... i też narzekałam na brak zmian przez 2 miesiące a teraz wszystko się ruszyło

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

po prostu ząbki czasami najpierw muszą się trochę rozszerzyć żeby zrobić miejsce na inne zęby

Dół dołem ale góra??

Nic się nie zmienia
pyzulka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:13   #229
isoolda
Przyczajenie

GG do isoolda

Heej Jestem tu nowa i oczywiście chciałam się pochwalić, że już jutro założą mi aparacik po dłuuugim czasie oczekiwania i ciężkiej pracy w końcu udało mi się na niego zarobić. Teraz nie mogę spać, taka jestem zadowolona

Pozdrawiam wszystkie aparatki
isoolda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:25   #230
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isoolda Pokaż wiadomość
Heej Jestem tu nowa i oczywiście chciałam się pochwalić, że już jutro założą mi aparacik po dłuuugim czasie oczekiwania i ciężkiej pracy w końcu udało mi się na niego zarobić. Teraz nie mogę spać, taka jestem zadowolona

Pozdrawiam wszystkie aparatki
witamy

też nie mogłam spać

czekamy na zdjęcia bez aparatu i już w aparacie

Cytat:
Dół dołem ale góra??

Nic się nie zmienia

wrzuć zdjęcia to ocenimy... a jaką miałaś wadę? jakąś poważną czy taką mniejszą?

Stary 2010-04-05, 23:41   #231
isoolda
Przyczajenie

GG do isoolda

Z samego rana dodam fotkę bez aparatu. W sumie mam tylko 2 dwójki wysunięte do przodu i wyglądam jak wampir :/ i dół leciutko stłoczony. Nie miałam zakładanych żadnych separatorów i nie wydaje mi się, żebym miała już jakieś miejsce pomiędzy ząbkami bo są one bardzo ściśnięte..
Mam się zacząć tym martwić, że jutro jak mi orto coś tam wciśnie to będę wyć z bólu?
Stary 2010-04-05, 23:49   #232
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Z samego rana dodam fotkę bez aparatu. W sumie mam tylko 2 dwójki wysunięte do przodu i wyglądam jak wampir :/ i dół leciutko stłoczony. Nie miałam zakładanych żadnych separatorów i nie wydaje mi się, żebym miała już jakieś miejsce pomiędzy ząbkami bo są one bardzo ściśnięte..
Mam się zacząć tym martwić, że jutro jak mi orto coś tam wciśnie to będę wyć z bólu?

Będziesz mieć rurki zamiast pierścieni, ale było to już klepane tyle razy na forum ....
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 00:02   #233
isoolda
Przyczajenie

GG do isoolda

Nie znam się na tym zbytnio.. Pisałam, że jestem tu nowa i proszę o wyrozumiałość.. W najbliższym czasie postaram się wszystko nadrobić
Stary 2010-04-06, 00:18   #234
sznl
Przyczajenie

chciałam się pochwalić, że w pełnym zadrutowaniu zjadłam dziś orzeszka w czekoladzie. nawet nie jednego

cel na najbliższy tydzień: nauczyć się żuć gumę ; )
sznl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 00:42   #235
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znam się na tym zbytnio.. Pisałam, że jestem tu nowa i proszę o wyrozumiałość.. W najbliższym czasie postaram się wszystko nadrobić
wątpie że nadrobisz 8 części po 5000 wiadomości w każdej

Cytat:
Napisane przez sznl Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić, że w pełnym zadrutowaniu zjadłam dziś orzeszka w czekoladzie. nawet nie jednego

Stary 2010-04-06, 00:49   #236
isoolda
Przyczajenie

GG do isoolda

Jestem zdeterminowana dłuuuga noc przede mną :P Chociaż od jakiegoś czasu przeglądam tak między wierszami i być może dlatego zdecydowałam się pójść do pracy i założyć aparat
Stary 2010-04-06, 01:19   #237
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie, no poprostu bomba!

Zmieniając orto nie trzeba zdejmować aparatu i robić wszystkiego od nowa!!

Cytat:
Wszystko jest w FAQ, link do FAQ w moim podpisie i w pierwszym poście (nie da się przegapić )

Dziouchy jest problem
Poprzedni wątek zamknięty więc nie mogę edytować list. Musiałabym prosić moda o to.
Wrzucić listy jakoś tu w trakcie dyskusji czy jak?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:03   #238
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Witam ;]. Jejku ile nowych osóbek się pojawiło ;D. A mnie dłuugo nie było.
Dzisiaj mam wizytę i chyba jeszcze pójdę zrobić zdjęcie ósemek ;D. Hyhy.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:28   #239
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za super opis. ja, jak mi zalozyla hyrax, to tez mialam takie wrazenie z tymi pierscieniami. a nalozyla Ci na wargi taki rozszerzacz? a na co okularki?
u mnie z wymową bylo tak, ze na poczatku mialam problemy z wymowa niektorych slow, slina naplywala mi do ust, wrecz momentami wychodzila z ust ale po czasie wszystko sie uspokoilo. Nawet orto na 1 wizycie kontrolnej powiedziala, ze dobrze juz mówię
rozszerzacza nie miałam(na szczęście), tylko takie waciki zwinięte w rulon. to zależy od orto co ci tam włoży;p
żeby klej zasechł, przykłada się do zamka lampę. i okularki są po to żeby nie raziło.może też po to że może wzrok się uszkodzić, ale nie wiem.
e to nie było tak źle;p myślałam że z hyraxem można się tlyko porozumiewać za pomocą kartki i długopisu
ja jak miałam ruchomy na góre i na dół nigdy nie mówiłam wyraźnie.miałam wrażenie żę nawet głos mam inny i z zewnątrz było to widać, bo język i wargi leciały mi do przodu podczas mówienia
jak górny się zepsuł, to po naprawie był jeszcze grubszy. sepleniłam jeszcze bardziej.w końcu przestałam nosić to cholerstwo i teraz mam stałego aparatusa
Cytat:

a ja kły mam kilka mm dłuższych od reszty zębów (jak widać kawałkiem na avatarze) ale zupełnie mi to nie przeszkadza
ale długie muszę orto powiedzieć żeby moje troche ściągnęła w dół
Stary 2010-04-06, 09:46   #240
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sznl Pokaż wiadomość

ojjj odrazdam brawo, brawo. ale uwazaj
ja w chwili rozchulania postanowilam zjesc pare pisatcji, potem przysnelam, budze sie i zamek mialam obluzowany... i wymiana
/tyko ze do teg dodalam, taki motyw iz ten gorn zamek stykal sie z dolna 7mka, jednak pistacji to byla rowniez duuuza wina eh /

teraz jesli wkladam cos do ust i moje zeb nie radza sobie z tym, to nie jem

a gume do zucia tez odrazdam, z wiadomoeg wzgledu!!! psuje zgryz i wiadomo to nie od dzis
szukam innych fajnch pastylek, cz tez odsiewzaczy do buzki i jest okay, oducze sie razna zawsze

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Witaj!

Czekamy na fotki

ja tez mega poteznej wady nie mialam, jednak straszne kompleksy zaczelam miec,

ja to kła mojego widze tylko i wylacznie , ale wiem, ze sa inne wady, jak np. stloczenie, nierownosci, jakies są do tlu i nie wyszły do luku ladnie..
łuk nie jest prosty itd

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Dziouchy jest problem
Poprzedni wątek zamknięty więc nie mogę edytować list. Musiałabym prosić moda o to.
Wrzucić listy jakoś tu w trakcie dyskusji czy jak?
Tak jak pisalam, a potem papryka85
zbierzmy co chcialbsm dodac/zmienic
i sie podesle

ode mnie zmiana dotyczaca sytemow samoligaturujacych

to moze liste jakos rowniez?? hę??

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-04-06 o 09:49
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości