|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
witam
od 01.04.2010 zaczelam wzmozona pielegnacje wlosow mianowicie codziennie ampułka radicalu, ampułka Vichy Aminexil oraz seboradin, od srodka ekstrakt ze skrzypu polnego i pokrzywy. Dzis farbowalam wlosy wiec za m-c bede dokladnie wiedziala ile mam wzrostu zastanawiam sie nad olejem kokosowym posiadam w domu juz jeden ale wolalabym zeby pachnie kokosem zastanawiam sie nad olejem kokosowym vatika musze poprzegladac watki i olejach i sie na ktorys zdecydowac (moze uzywal ktos parachute? ) pozdrawiam
|
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, chciałam wam dziewczyny pochwalić się, znalazłam bowiem nowe cudo na porost, gęstość chyba też, to spirulina: http://www.spirulina.pl/algi/spiruli...ine-kupic.html
Ja mam akurat wersję z żelazem, bo mam lecącą w dół hemoglobinę, tutaj są rodzaje: http://sklep.spirulina.pl/spirulina-...kami-c-22.html Włosy, już po krótkim czasie zaczęły szybko rosnąć, nie wiem ile dokładnie cm. przybyło, ale wystarczająco dużo, by je teraz skrócić. Biorę co prawda też dodatkowe żelazo - sorbifer dulures, ale to trzeba łykać minimum 3 msc. by były jakieś konkretne efekty. Wiem, powiecie, że to żelazo tak zadziałało, ale dziewczyny z zagranicznego forum włosowego pisały, że włosy rosną, jak szalone, poza tym dostają po tych tabletkach kopa energetycznego, co i ja potwierdzam. Spiruinę w proszku, można tez kupić w sklepach ze zdrową żywnością, jest doskonała jako maseczka do skóry trądzikowej, suchej, przetłuszczającej się, a nawet naczynkowej. Poczytajcie sobie na ten temat w necie i na tej stronie, którą podałam.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam sobie parę dni temu badania krwi, żelaza mam za dużo i włosy mi lecą
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zainwestuję (ale w tą tańszą), bo oprócz porostu włosów przyda mi się energia przed maturą. |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to wychodzi b.podobnie cenowo przy zalecanej dawce choć zawsze łatwiej co 2 tyg wydać 20 zł zamiast raz na 2 miesiące 100 zł
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki a możecie coś polecić na zapobiegnięcie łysienia u mężczyzny?
Koledze bardzo przerzedziły się włosy i chciałabym mu coś doradzić, zanim będzie za późno
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj jest to forum, tylko musicie dokładnie czytać każdy post, bo dziewczyny piszą nie tylko o energii, jakiej dostały po spirulinie, ale także o różnych innych sprawach np. rodzaj spiruliny, jaki biorą.
http://www.longhaircareforum.com/for...ad.php?t=31351 Ja kupiłam taką spirulinę, ponieważ hemoglobina mi spada, biorę ciężkie leki i one uderzają mi prosto w szpik kostny, są to leki przeciw odrzutowe (mam przeszczep nerki), prawdopodobnie zmienią mi te leki, ale nie jest to takie łatwe, będę musiała położyć się w szpitalu. Muszę jednak spróbować najpierw tabletkami poprawić swoją krew (sorbifer dulures + spirulina z żelazem). Kupiłam tę spirulinę, ponieważ policzyłam, że wystarczy mi na 3 msc, gdybym kupowała w aptece, to za tę samą ilość musiałabym zapłacić podobną cenę. Załączam jeszcze kilka linków o spirulinie: http://www.ehow.com/about_5579773_sp...r-growth_.html http://hubpages.com/hub/Spirulina-ha...general-health Możliwe, że za jakiś czas wypróbuję chlorellę.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 Edytowane przez Maria221 Czas edycji: 2010-04-06 o 11:37 |
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dzieczyny, czy ktoras bylaby chetne na wspolne zamowienie
http://www.sklep.ginseng.com.pl/inde...a-w-kapsulkach wspolne dlatego iz data waznosci to maj tego roku, dlatego tak tanio , nie oplaca sie jednej osobie zamawiac zestawu bo tego nie zuzyje
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
odkąd zaczelam robic przerozne mieszanki na wlosy w polaczeniu z olejem rycynowym i na zmiane z waxem, stwierdzam, ze mam wiecej wlosow i sa grubsze
czy dluzsze trudno mi powiedziec.
|
|
|
|
#1151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym mogla 1-2 opakowanie wziac ![]() akurat zeby miec na te 1,5 miesiaca..
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem chętna na jedno opakowanie
![]() Tylko tak czytam, że to dla osób dorosłych... A ja mam 17 lat. Tak czy siak, chętna jestem. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-04-06 o 16:33 |
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam w końcu Seboradin.
![]() Swoją drogą niedawno koleżanka zapytała mnie czy znów ścinałam włosy... Chociaż zapuszczam od końca lutego, ale ona o tym nie wiedziała, więc to nie była żadna złośliwość czy żart. Ciężko, oj ciężko. |
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
oo to super, a ktoras z was chcialaby zakupic i porozsylac innym
syla 2 op uuASIAuuu- 1 op i ja wezme 2 pozostale jak nie ma chetnych ![]() wtedy jeden zrobi sie przelewy, ona zamowi i porozsyla 2 pozostalym
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie odnoście soku z cebuli wcieranego w skórę głowy. Moja mam stosuje go jako środek na łupież, bardzo jej pomógł, a także przyspieszył wzrost włosów. Mianowicie chciałam zapytać czy jest jakaś wizażanka która używała tego soku i mogłaby mi powiedzieć o efektach? Gdzieś przeczytałam, ze zapach utrzymuje się dwa miesiące
ale u mojej mamy znika po z myciu szamponem, na wątkach znalazłam bardzo mało info, w internecie także. Będę wdzięczna za odpowiedź.
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś damy radę przed tym majem, i przed końcem sprzedaży... ![]() Szczerze mówiąc nie słyszałam, ani nigdzie nie spotkałam się z tym, że sok cebulowy przyspiesza porost włosów... Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-04-07 o 15:39 |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
napisalam pw zainteresowanym spirulina dziewczynom
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Może chodzi Ci o to że na zmianę?? Jeśli tak to ok.
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
Na raz w sensie że na zmiane oczywiście
Mam na myśli w jednym tygonidu jedną potem drugą i tak do czterech, a potem od nowa co tydzień tylko chodzi o ten fakt czy one wogóle będą pomagac jak bedzie jedna raz na miesiąc używana ?? może lepiej zebym używała najpierw jedną do końca, potem drugą itd? po prostu chce żeby jak najlepiej działały
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
...a ja nic nie odstałam...
|
|
|
|
#1163 |
|
Przyczajenie
|
hej mam takie pytanie o ☠☠☠☠☠☠☠ . Chcę zamówić sobię odżywkę Jantar , bo juz tutaj na forum czytałam o niej i prawie wszyscy ją polecają i w ogóle.
Czy jak się odbiera w aptece produkt to trzeba dodatkowo płacić za przesyłkę czy tylko za sam lek? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko za lek
|
|
|
|
#1165 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Przyczajenie
|
przepraszam że troche odbiegam od tematu ale jest taka metoda aby włosy się błyszczały bez żadnych środków. Moze niektórym pomogę (mam nadzieję). Po tym jak juz umyjecie włosy i je spłuczecie możecie je jeszcze spłukać chłodną wodą. Daje to naprawde duże efekty. Zawsze sie śmiałam z reklam że włosy się im błyszczą jak by były z plastiku (pewnie są) ale ja osiągnełam taki efekt.
|
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktoś coś słyszał o poroście włosów po soku z cebuli? (Zamówiłam te algi - spirulinę. Promocja była zbyt kusząca Kiedyś się na nie czaiłam ale nie było funduszy.)
kosmetyki Edytowane przez Aranjani Czas edycji: 2010-04-10 o 13:09 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
pomyłka, nie ten wątek
|
|
|
|
#1169 |
|
Przyczajenie
|
moja ciocia stosuje tylko sok z czarnej rzodkwii (rzepy, jak kto woli
) i na prawde działa ;P jeszcze niedawno miała włosy krótsze od moich (ja mam do zapięcia od stanika) a teraz sa równe z moimi, a moje ani drgnęły ;P
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

od 01.04.2010 zaczelam wzmozona pielegnacje wlosow 

21.06.2014r.

ale u mojej mamy znika po z myciu szamponem, na wątkach znalazłam bardzo mało info, w internecie także. Będę wdzięczna za odpowiedź.