..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::.. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 23:54   #4831
tigress483
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do tigress483
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..

Witam wszystkich! Jako, że zacznę od jutra pytam - czy można?
Pozdrawiam ;*

Czas na zmiany i spełnianie swoich marzeń! Rok 2010 należy do mnie.
tigress483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 07:28   #4832
Marisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tigress483 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam ;*
Nie czuję się upoważniona do witania nowych plażowiczek , zbyt mało udzielam się w wątku ,choć na SB jestem od dwóch tygodni. Oczywiście że można!
Stary 2010-04-05, 08:04   #4833
Kama17261
Raczkowanie

grzech--->żal
grzech--->żal
grzech--->żal
to jest hasło moich świąt
już nie wiem jak sobie tłumaczyć żeby dać rade.... pomocy!!!
jak Wy to robicie że odżywiacie się normalnie???
Kama17261 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 08:30   #4834
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam ;*
Witam na kocyku

Cytat:
Napisane przez Kama17261 Pokaż wiadomość
grzech--->żal
grzech--->żal
grzech--->żal
Dać sobie na luz. Przecież to dieta dla ludzi, nie dla maszyn, ma być osadzona w realiach. Zjadłam coś niedozwolonego? Nic wielkiego się nie stało, jutro będzie lepiej. Po co mi żale i wyrzuty sumienia, stąd prosta droga do problemów z odżywianiem i do zerwania diety, albo do wmówienia sobie, że jest się beznadziejnym i do niczego się nie nadaje Ta dieta ma to do siebie, że nawet jak się zbłądzi nic nie przepada. Wystarczy wrócić na właściwe tory. Święta są od tego, żeby spędzić je z bliskimi w miłej atmosferze a nie rozpaczać że zjadło się kolejny kawałek sernika. Uszy do góry
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:52   #4835
bialaczekoladka
Zakorzenienie

ja tez popieram moja przedmowniczke
Chyba najwazniejsze jest to zeby teraz poprostu wrocic do diety, dac moze wiekszy naklad na cwiczenia i po problemie!
Mysle ze nie ma osoby ktora by sie katowala w czasie swiat, sa takie dni w roku ze niestety ale powinno sie troszke pogrzeszyc nawet dla zdrowia psychicznego

Ja sobie pojadlam troszke w swieta czuje sie troszke ciezsza ale to nic, jedynym wyrzeczeniem bylo nie niejedzenie chlebka
Natomiast dzisiaj juz normalnie przechodze na SB!

Dodam moze jeszcze ze do tej pory tylko sledzilam wasz świetny watek i bylam na tzw. swojej diecie ktora sprowadzala sie do ograniczenia tylko jedzenia slodkich rzeczy i jedzenia a raczej objadania sie wieczorami.
Duzo sie naczytalam na temat SB, jestem juz nastawiona na nia, dzisiaj jeszcze jeden dzien świat ale to tylko obiadek u babci zjem troche schabiku pieczonego i zaczynam 1 faze
Pozdrawiam Was Wszytskie

Edytowane przez bialaczekoladka
Czas edycji: 2010-04-05 o 09:55
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:55   #4836
Katelicious
Zadomowienie

W te święta okropnie grzeszyłam, zjadłam mnóstwo ciasta i innych niedozwolonych rzeczy. Ale zapominam o tym i od dzisiaj powoli zaczynam przechodzić z powrotem na drugą fazę . Wczoraj ważyłam się u dziadków i waga pokazała 59 kg - na początku diety było 60, więc schudłam tylko 1 kg. Ale biorąc pod uwagę ostatnie obżarstwo wydaje mi się że przybył mi jakiś 1 kg, więc przed świętami ważyłam pewnie trochę mniej, wydaje mi się że około 58 . Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi .
Pozdrawiam wszystkie Plażowiczki .

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną

Katelicious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:04   #4837
tigress483
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do tigress483

Właśnie zjadłam ruloniki z sałaty zamiast kanapek... Nie powiem, że cudownie smacznego, ale w końcu muszę przyzwyczaić się do smaku warzyw, których prawie wcale nie jadłam Startuję z wagą 55 zobaczmy jak mi pójdzie Jeszcze tylko 2tyg. do końca 1 fazy, hehhehe xD

Czas na zmiany i spełnianie swoich marzeń! Rok 2010 należy do mnie.
tigress483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:33   #4838
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zjadłam ruloniki z sałaty zamiast kanapek... Nie powiem, że cudownie smacznego, ale w końcu muszę przyzwyczaić się do smaku warzyw, których prawie wcale nie jadłam Startuję z wagą 55 zobaczmy jak mi pójdzie Jeszcze tylko 2tyg. do końca 1 fazy, hehhehe xD
A ile masz wzrostu i ile chcesz ważyć?
Stary 2010-04-05, 13:39   #4839
saming
Zakorzenienie

A ja mam @ i wielką ochotę na słodycze - nie odmawiałam sobie
Zresztą nie ma szans, żebym przytyła po 2 dniach jedzenie. To nie czipsy/pizza i cola, tylko jedzenie... to że więcej tłuszczyku (kiełbaska wiejska - ) czy cukru (słodkości) - nie znaczy, że w ciągu dwóch dni przytyję z 5 kg :P
Ja jem wszystko i waga się trzyma, jest ok
A od jutra grzecznie wracam na tory.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:58   #4840
Katelicious
Zadomowienie

Ja zamierzałam od dzisiaj wrócić na dietę, ale jeszcze trochę pogrzeszę .

Dziewczyny, mam duży problem. Otóż w ten piątek wyjeżdżam do Londynu na 6 dni (do środy) i nie mam zielonego pojęcia, jak mam utrzymać tam drugą fazę .
Jadę i wracam autobusem więc muszę zabrać ze sobą troche jedzenia, jedyna co mi przychodzi do głowy to same kaloryczne i niedozwolone rzeczy (chrupki, kabanosy i inne). A co z pobytem? Będę mieszkała u rodziny angielskiej i mój 'jadłospis' wygląda tak:
śniadania: płatki na mleku, tost z dżemem, herbata/sok
lunch: wydawany jest w formie suchego prowiantu: 2 kanapki, owoc, batonik, chipsy, soczek
obiadokolacje: ciepły posiłek herbata.
Przecież produkty wyżej wymienione przeze mnie są w większości niedozwolone na 2 fazie. Mam mętlik w głowie, co robić?

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

Edytowane przez Katelicious
Czas edycji: 2010-04-05 o 14:01
Stary 2010-04-05, 16:20   #4841
Achnes
Zadomowienie

Dziewczyny,
też chciałabym dołączyć. Problemem największym dla mnie może być brak owoców... I boję się, że będę ciągle głodna na niej. A nie zjem na śniadanie przecież jajecznicy z 4 jaj... Do tej pory była jajecznica z 2 + chlebek pełnoziarnisty, albo owsianka albo placuszki owsiane. Miałam w przeszłości problemy z hipoglikemią, ale teraz jest lepiej więc mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi... Jak coś, będę musiała przerwać. Zaczynam szukać jakiś ciekawych przepisów Do słodyczy nie mam już ciągów tak dużych i potrafię się im oprzeć na szczęście.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:07   #4842
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
też chciałabym dołączyć. Problemem największym dla mnie może być brak owoców... I boję się, że będę ciągle głodna na niej. A nie zjem na śniadanie przecież jajecznicy z 4 jaj... Do tej pory była jajecznica z 2 + chlebek pełnoziarnisty, albo owsianka albo placuszki owsiane. Miałam w przeszłości problemy z hipoglikemią, ale teraz jest lepiej więc mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi... Jak coś, będę musiała przerwać. Zaczynam szukać jakiś ciekawych przepisów Do słodyczy nie mam już ciągów tak dużych i potrafię się im oprzeć na szczęście.
Skoro nie masz ciągów, miałaś wcześniej problemy z za niskim poziomem cukru to omiń pierwszą fazę. Ona nie jest konieczna, zwłaszcza w takich przypadkach jak twój. Zacznij od drugiej fazy
Stary 2010-04-05, 17:14   #4843
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam ;*
Nie trzeba się pytać tylko śmiało przyłączać!

Cytat:
Napisane przez Katelicious Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam duży problem. Otóż w ten piątek wyjeżdżam do Londynu na 6 dni (do środy) i nie mam zielonego pojęcia, jak mam utrzymać tam drugą fazę .
Jadę i wracam autobusem więc muszę zabrać ze sobą troche jedzenia, jedyna co mi przychodzi do głowy to same kaloryczne i niedozwolone rzeczy (chrupki, kabanosy i inne). A co z pobytem? Będę mieszkała u rodziny angielskiej i mój 'jadłospis' wygląda tak:
lunch: wydawany jest w formie suchego prowiantu: 2 kanapki, owoc, batonik, chipsy, soczek
Przecież produkty wyżej wymienione przeze mnie są w większości niedozwolone na 2 fazie. Mam mętlik w głowie, co robić?
To tylko 6 dni. Pewnie jakaś wycieczka szkolna? Nie przejmuj się, staraj się jeść jak najzdrowiej ale w miarę możliwości. Zamiast kolejnej kanapki zjedz np. jabłko i jogurt do picia. Gdy nie będziesz miała wyboru to trudno zjedz coś niedozwolonego i ciesz się wyjazdem a nie zamartwiaj dietą. Zdąrzysz jeszcze schudnąc.

A ja grzeszę i nie przejmuję się tym zbyt mocno. Jutro postaram się wrócić do diety ale nie obiecuję czy mi to wyjdzie
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:20   #4844
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
To tylko 6 dni. Pewnie jakaś wycieczka szkolna? Nie przejmuj się, staraj się jeść jak najzdrowiej ale w miarę możliwości. Zamiast kolejnej kanapki zjedz np. jabłko i jogurt do picia. Gdy nie będziesz miała wyboru to trudno zjedz coś niedozwolonego i ciesz się wyjazdem a nie zamartwiaj dietą. Zdąrzysz jeszcze schudnąc.

A ja grzeszę i nie przejmuję się tym zbyt mocno. Jutro postaram się wrócić do diety ale nie obiecuję czy mi to wyjdzie
Dzięki za pomoc . Zastanawiam się tylko co wziąć na drogę, będę jechała ponad 24 godziny. Oczywiście będzie postój na zjedzenie ciepłego posiłku, ale muszę przemyśleć kwestię prowiantu na resztę drogi . Wezmę pewnie jabłko, pieczywo ze śliwką, błonnik do jedzenia... i co jeszcze?

Co do grzeszenia to ja już od dzisiaj miałam powrócić na dietę, lecz nie udało mi się. Skusiła mnie zbytnio karpatka i sernik .

Stary 2010-04-05, 17:26   #4845
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witajcie Wizażanki, muszę się wziąć za siebie, a dieta SB jest najlepszą na jakiej byłam kiedykolwiek. Schudłam na niej prawie 12 kg w 4 miesiące, przy okazji ćwicząc oczywiście.
Aktualnie jestem załamana swoja wagą, bo od roku jem wszystko co popadnie.
Postanowiłam, że po świętach przejdę na SB. W święta oczywiście się ograniczę. Dodam, że nie mam w ogóle zapału do odchudzania. Ale nie mogę na siebie patrzeć
Zapraszamy na plażę i życze wiecej akceptacji bo myśle że jest ważna przy odchudzaniu. Trzeba polubić siebie, aby z odpowiednio z troską zająć sie swoją sylwetą.

Cytat:
Napisane przez Sigfa Pokaż wiadomość
Witajcie
Przeraziłam się kiedy weszłam na wagę. Pokazała mi 47,5 kg. Jem normalnie. Po prostu nerwy po rozstaniu robią mi coś takiego Boję się, że okres mi się popierniczy jeśli waga mi zleci za bardzo
A poza tym to Wesołych Świąt wszystkim

.
Prosze zacząc ładnie jesć, albo

Cytat:
Pozdrawiam ;*
No pewnie zapraszamy

Cytat:
Napisane przez Kama17261 Pokaż wiadomość
grzech--->żal
grzech--->żal
grzech--->żal
Tez tak często miałam. Ważne aby jutro wstać i grzecznie powrócic do diety, jak gdyby nic sie nie stalo.

Cytat:
W te święta okropnie grzeszyłam, zjadłam mnóstwo ciasta i innych niedozwolonych rzeczy. Ale zapominam o tym i od dzisiaj powoli zaczynam przechodzić z powrotem na drugą fazę . Wczoraj ważyłam się u dziadków i waga pokazała 59 kg - na początku diety było 60, więc schudłam tylko 1 kg. Ale biorąc pod uwagę ostatnie obżarstwo wydaje mi się że przybył mi jakiś 1 kg, więc przed świętami ważyłam pewnie trochę mniej, wydaje mi się że około 58 . Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi .
Pozdrawiam wszystkie Plażowiczki .
instrukcja działania jak wyżej

Cytat:

Na droge polecam kanapki pełnoziarniste z chudą szynką albo odłuszczonym serem,sałatą, kiełkami itd warzywa pokrojone w paski, obrana marchewka (lub małe"marwitki"), kefir, sok pomidorowy, woda mineralna, orzechy, suszone jabłuszka, śliwki

a na miejscu no cóż nie wiem czy masz jakąś mozliwość zastepowania proponowanych posiłków, jesli nie to warto chociaż wybierać mniejsze zło czyli jak płatki to najlepiej niesłodzone(naturalne muesli, płatki pełnoziarniste) jesli obiad to z jak największa iloscią sałat, surówek.
Jeśli masz mozliwośc to dobrze byłoby zaopatrzyc sie w zdrowe przekąski: sok warzywny lub pomidorowy, orzechy i suszone owoce itd
Cytat:
Dziewczyny,
Polecam zacząć od II fazy
Stary 2010-04-05, 17:31   #4846
Achnes
Zadomowienie

Ciągi mam, ale małe... Tj potrafię sobie odmówić słodyczy. Max 1 kostka czekolady gorzkiej. Rzecz w tym, że chciałabym schudnąć , dlatego od 1 fazy zaczynam
Stary 2010-04-05, 17:32   #4847
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Na droge polecam kanapki pełnoziarniste z chudą szynką albo odłuszczonym serem,sałatą, kiełkami itd warzywa pokrojone w paski, obrana marchewka (lub małe"marwitki"), kefir, sok pomidorowy, woda mineralna, orzechy, suszone jabłuszka, śliwki

a na miejscu no cóż nie wiem czy masz jakąś mozliwość zastepowania proponowanych posiłków, jesli nie to warto chociaż wybierać mniejsze zło czyli jak płatki to najlepiej niesłodzone(naturalne muesli, płatki pełnoziarniste) jesli obiad to z jak największa iloscią sałat, surówek.
Jeśli masz mozliwośc to dobrze byłoby zaopatrzyc sie w zdrowe przekąski: sok warzywny lub pomidorowy, orzechy i suszone owoce itd
Bardzo Ci dziękuję, z nieba mi spadasz - bałam, się że będę musiała głodować . W czwartek przed wyjazdem zrobię wszystkie zakupy spożywcze i dam znać co kupiłam .

Stary 2010-04-05, 17:41   #4848
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję, z nieba mi spadasz - bałam, się że będę musiała głodować . W czwartek przed wyjazdem zrobię wszystkie zakupy spożywcze i dam znać co kupiłam .
życze powodzonka
Stary 2010-04-05, 18:16   #4849
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
życze powodzonka
dziękuję

Stary 2010-04-05, 18:20   #4850
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ciągi mam, ale małe... Tj potrafię sobie odmówić słodyczy. Max 1 kostka czekolady gorzkiej. Rzecz w tym, że chciałabym schudnąć , dlatego od 1 fazy zaczynam
No ale przecież na drugiej fazie się chudnie dopiero druga faza jest fazą prawidłowego zdrowego chudnięcia, pierwsza to taki kop dla organizmu i na niej traci się przede wszystkim wodę i ona ma za zadanie nauczyć prawidłowych nawyków. SB to nie tylko 1 faza
Stary 2010-04-05, 18:32   #4851
Achnes
Zadomowienie

Starałam się poczytać jak najwięcej o tym i właśnie na wielu serwisach doczytałam, że największy spadek wagi jest w 1 fazie... Naturalnie, że w 2 też się chudnie, wiem
Spróbuję pobyć tydzień przynajmniej na 1 fazie, żeby te ciągotki do słodyczy zniknęły całkiem i żebym sama lepiej się poczuła i wytrwała w czymś. Bo obecnie jestem tak jakby na 2 fazie, niekiedy na 3 wchodząc ze sposobem odżywiania, słodyczy nie jem, tłustych rzeczy nie jem, z mięsa tylko chude, ruchu mam dużo a mimo to waga i wymiary i wygląd ciała od 3 tyg stoi w miejscu...
Stary 2010-04-05, 19:21   #4852
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Starałam się poczytać jak najwięcej o tym i właśnie na wielu serwisach doczytałam, że największy spadek wagi jest w 1 fazie... Naturalnie, że w 2 też się chudnie, wiem
Spróbuję pobyć tydzień przynajmniej na 1 fazie, żeby te ciągotki do słodyczy zniknęły całkiem i żebym sama lepiej się poczuła i wytrwała w czymś. Bo obecnie jestem tak jakby na 2 fazie, niekiedy na 3 wchodząc ze sposobem odżywiania, słodyczy nie jem, tłustych rzeczy nie jem, z mięsa tylko chude, ruchu mam dużo a mimo to waga i wymiary i wygląd ciała od 3 tyg stoi w miejscu...
Tak w fazie 1 się chudnie, niektórzy sporo (ale to osoby które mają dużo do zrzucenia). Są osoby które nic nie schudły i takie które nawet przytyły a zaczęły chudnąć dopiero w 2 fazie.

Takie zastoje to naturalna sprawa. Tego nie da się uniknąć. Potrzeba cierpliwości. U mnie zastój trwał 5 czy 6 tygodni.

Co myślicie o tym artykule? Przyznam szczerze, że dał mi do myślenia.
http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,M...margaryny.html
Stary 2010-04-05, 22:11   #4853
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za pomoc . Zastanawiam się tylko co wziąć na drogę, będę jechała ponad 24 godziny. Oczywiście będzie postój na zjedzenie ciepłego posiłku, ale muszę przemyśleć kwestię prowiantu na resztę drogi . Wezmę pewnie jabłko, pieczywo ze śliwką, błonnik do jedzenia... i co jeszcze?

Co do grzeszenia to ja już od dzisiaj miałam powrócić na dietę, lecz nie udało mi się. Skusiła mnie zbytnio karpatka i sernik .
- Poporcjowane orzechy
- Soki warzywne, warzywno-owocowe typu Kubuś
- Warzywa pokrojone w słupki np. marhcew, seler naciowy, biała rzodkiew
- Ser żółty w plastrach lub słupkach
- Kabanosy drobiowe
- Kanapki
- Jabłko, banan, gruszka itp.
Ewentualnie jeśli masz małą torbę termiczną np. na rower to możesz ze sobą wziąć serek wiejski itp. Przeżyjesz to tylko jeden dzień

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

A to, że margaryna jest szkodliwa wiem od dawna i nie jadam jej od kilku lat. Mnie na studiach uczono, że tłuszcze trans odkładają się w naczyniach krwionośnych podobnie jak cholesterol. Z tą różnicą, że poziom cholesterolu można obniżyć a izomery trans "wbudowują" się na stałe do naszego organizmu. I to mnie przekonało żeby na dobre zrezygnować z margaryny
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 22:36   #4854
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

pamietajmy o tym, ze margaryny miekkie to calkiem co innego niz zwykle margaryny. Mialysmy tu na forum specjalistke tluszczowa. Benecol i Flora proactiv to margaryny miekkie, reszta margaryn to utwardzane tluszcze.
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:57   #4855
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Haha, a więc podsumowanie Świąt - powrót na fazę 1

Ale nie żaluję - dobre było:P Nie ważyłam się nawet, żeby sie nie dobijać, ale pewnie z 1 kg na plusie jest. W czwartek bronię mojej pracy magisterskiej, więc teraz jest co robić

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:15   #4856
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Tak w fazie 1 się chudnie, niektórzy sporo (ale to osoby które mają dużo do zrzucenia). Są osoby które nic nie schudły i takie które nawet przytyły a zaczęły chudnąć dopiero w 2 fazie.

Takie zastoje to naturalna sprawa. Tego nie da się uniknąć. Potrzeba cierpliwości. U mnie zastój trwał 5 czy 6 tygodni.

Ja sie zgadzam z tym, sama od kilku lat jadam tylko masło, prawdziwe masło a nie margaryny Oczywiście z niczym nie można przesadzać, ale teorię z celowym zdyskredytowaniem masła słyszałam juz dawno .

Po świętach czas zapomnieć o grzechach dietetycznych i zacząć od nowa SB
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:13   #4857
feline2
Zadomowienie

No, to ja też poszalałam w święta... Ale od jutra przechodzę na restrykcyjną II fazę- będzie dobrze!
Od jutra- bo jeszcze sernik i makowiec dostałam w prezencie, wiec jeszcze dzisiaj sobie odpuszcze- zresztą i tak nie mam zbyt wielu produktów SB
Mam wrażenie, że przytyłam po tych świetach 10kg
Stary 2010-04-06, 10:26   #4858
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
No, to ja też poszalałam w święta... Ale od jutra przechodzę na restrykcyjną II fazę- będzie dobrze!
Od jutra- bo jeszcze sernik i makowiec dostałam w prezencie, wiec jeszcze dzisiaj sobie odpuszcze- zresztą i tak nie mam zbyt wielu produktów SB
Mam wrażenie, że przytyłam po tych świetach 10kg
Ja ciasta zabrałam do pracy, liczę że zejdą szybko i będzie spokój
Też mam takie wrażenie, spuchnięcia ale właśnie słucham rozmowy z dietetykiem, że przez te kilka dni świąt nie powinniśmy przytyć, kwestia aby teraz wziąć się w garść i będzie dobrze
Jajka są SB przecież
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:34   #4859
aktaga13
Zakorzenienie

wolę się nawet nie ważyć po świętach trochę pofolgowałam, ale powiem wam, że już po kawałku ciasta czułam się napchana. w zeszłym roku na pewno mogłam zjeść duuużo więcej ogólnie źle się czułam... a teraz wracamy na plażę!
Stary 2010-04-06, 10:45   #4860
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
T

No faktycznie daje do myślenia
choć margaryny moga dla mnie nie istnieś ale cieżko mi wyobtrazić sobie smażenie bez minimalnej ilości oleju ...
a co sie tyczy masła to przyznam że coraz cześciej zaczynam używać, co prawda w minimalnych ilościach, ale uważam ze bardzo podnosi smak
Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Haha, a więc podsumowanie Świąt - powrót na fazę 1

Ale nie żaluję - dobre było:P Nie ważyłam się nawet, żeby sie nie dobijać, ale pewnie z 1 kg na plusie jest. W czwartek bronię mojej pracy magisterskiej, więc teraz jest co robić
u mnie tez obżarstwo
ale o dziwo waga rano pokazywała tą samą wartość
z radości poszłam poćwiczyć

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości