|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
ale za to nowy lapek bedzie a co Cytat:
ostatnio nauczyla sie wszystko paluszkiem dotykac, jak ja cos intersuje to najpierw dotyka paluszkiem a przedtem odrazu cala raczka chwytalaostatnio chciala mi oko wydlubac Cytat:
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Mariolu Antos slicznosci
Dzien dobry dziewczyny !!! Wczoraj byli u nas siostra Tza z mezem , a potem pojechalismy do znajomych. I rowniez poklocilam sie z tzem. Bo zawsze tak wychodzi , ze jak gdzies jedziemy to ja pozniej wracam spowrotem , bo tz ma zazwyczaj cos wypite . I wczoraj bylo tak samo , ja jechalam a tz jechal z tylu z malym . tylko ze malemu cos sie nie podobalo no i strasznie plakal ( Wydaje mi sie ze to fotelik) no i sie zbulwersowalam i zaczelo sie . No bo niby dlaczego mam byc jego szoferem za kazdym jak sobie wypije? ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Jeszcze chcialam wszystkim podziekowac za zyczonka w szczegolnosci Cass, Marice i Mariolce.
Moj skarb - 07.07.09 Edytowane przez Texasik Czas edycji: 2010-04-05 o 11:45 |
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2824 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam sie i zmykam
![]() pisze z nowego lapcia zeby nie bylo ![]() jedziemy zaraz do tesciow, a potem jeszcze z mama na cmentarz jade, pewnie wrocimy wieczorem
|
|
#2825 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cass, Marolka dziękuję za prześliczne kartki
Cytat:
.Nie wiesz,że płacz jest zaraźliwy gratki Super Antoś boski z tym jajem )Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
![]() Właśnie w telewizji widziałam,że gdzieś na Śląsku,panny specjalnie wychodzą na ulicę,żeby zostać oblane,bo która najmokrzejsza,najwięcej razy oblana-to ponoć najpiękniejsza i najurokliwsza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Antybiotyk chyba najmniej podaje się 7 dni Cześć dziewczyny!!! No i już prawie po świętach ![]() Wczoraj byliśmy u moich rodziców,zostaliśmy na noc.Pierwsza wersja była,że wracamy tego samego dnia,ale tato robił imieniny wczoraj,więc zostaliśmy Jak szłam z Bartoszkiem do nich na górę,to Gabryś wogóle nie chciał się odzywać,tylko bacznie obserwował,za to jak odjeżdżaliśmy pożegnało nas gorące pa,pa,pa![]() Mąż jutro do pracy,Damian jeszcze w domu ![]() Bartosz dzisiaj na maksa marudny,chyba na ząbki Miłego popołudnia |
||||||
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam tylko na chwilke zobaczyc co u Was Świeta, swieta i po świetach... i dobrze bo chyba mam ze 2 kg na plusie Dzisiaj cały dzien spedzilismy u rodzinki TŻ i bylismy tez u moich dziadków. Jutro wiecej napisze, teraz zmykam kąpac małego. Dziekuje za wszystkie życzonka
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
My juz w domu. Oliwka śpi już. Ja biorę się do pracy. Pewnie mąż bedzie marudził i długo nie popracuje, ale co mi tam, zawsze coś
![]() Do jutra mamusie
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehh,nie ma co czytać
więc się żegnamMamusie wracać,koniec świąt ![]() Spokojnej nocki |
|
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Od czego by tu zacząc, a na czym skonczyc ?
![]() tak wiec oddajemy podium , jest ząb
Stąd płacze, himery,humory itp a nie mówiłam ...ze to zadne chorubsko tylko taaaaakie ząbkowanie ![]() Zakoncze na tym, że fatalnie sie czuje od poznego popoludnia.Nie zjadlam obiadu ani kolacji, ewidentnie sniadanko mi zaszkodzilo... wszyscy jedli bigos, nikomu nic nie jest a ja leżałam od 16 wstałam się przeczyscic i ide dalej do lozka głodówka dobrze mi zrobi, mimo ze bardzo nie obzeralam sie przez te dni, to czuje sie bardzo wzdeta do juterka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2830 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat gratuluje zabka
a nam idzie gorna jedynka otworzylam sobie winko - mam nadzieje, ze tym razem nie zbije
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() ![]() słodziak nie powiem!!Cytat:
Szkoda tylko, że padło na świeta akurat ![]() Cytat:
mój mąż nie potrafi wpaść na tak cudowny pomysł przeprosin... My też mamy pierwszy ząbek i też prawa dolna jedynka ![]() Niestety nie było mi dane, żebym pierwsza to zauważyła bo byłam w pracy mąż odkrył tą rewelację. O dziwo nie było tak źle... W nocy jedynie budził mi się ze 2 razy z płaczem ale jak wypił butelkę herbatki (za każdym razem) to zaraz z powrotem zasypiał.Koleżanka ostatnio wciągnęła się w czytanie książki "Zmierzch" i tak ją wciągnęłą, że w 1.5 tygodnia przeczytała 4 tomy... Nie byłam zainteresowana bo to coś o wampirach ale skusiłąm się widząć to jak ja wciągnęła... i jak zaczęłam czytać książkę wczoraj rano to skończyłam ją dzisiaj 414 stron... I zabieram się za następną część... KSIAŻKA jest REWELACYJNA!!! Naprawde polecam. No... to idę spać
|
||
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry poświątecznie
![]() Wpadam się tylko przywitać, dzisiaj koleżanka ma wpaść na kawę i muszę jeszcze trochę dom i siebie ogarnąć... gratuluję pierwszych ząbków ![]() Miłego dnia kochane może wpadnę popołudniu.
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Objedzona po świętach raczę się szklanką wody, ale kawka zaraz będzie. Zapraszam ![]() Gratuluję pierwszych ząbków |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() wpadam tylko na moment podziękować serdecznie a życzenia u nas święta w miarę spokojnie, ale zgrzytało, oj zgrzytało;> oczywiście babcia/prababcia nie mogą zrozumieć czemu dziecka na nogi postawić nie można, już nie mam siły tłumaczyć lecę zaraz do fryzjera, żeby te kudełka moje poskromić nie zdążę Was nadrobić, ale zauważyłam, że ząbków przybyło, gratulujemy
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie
Gratulujemy ząbka Laurce *** Kuba dostał od Zajączka jeździk, ale musi do niego trochę podrosnąć ![]() Idę gotować Krasnoludkowi żółtko, żeby miał do obiadku ![]() Miłego poniedziałku
|
|
#2836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wpadlam sie przywitac i lece mala nakarmic
![]() moje dziecko zasnelo wczorak dopiero przed 23.00..........zwyczajnie nie chcialo jej sie spac ![]() Cytat:
yyy podium chyba bedzie dla bezzebnej Werci ![]() Cytat:
a u nas nic
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie
No i mam 1 kg na plusie dzisiaj jeszcze zjem sałatki bo zostały a od jutra biore sie za ONZ. Przyznam, ze mi sie nie chce ale musze ![]() Kasiu, gratuluje ząbka U nas mozliwe ze są dwie gorne jedynki bo wczoraj był taki mały dołeczek, takie jakby peknięcie. Kubuś tez mrudny i w nocy sie częściej budzi. U nas pada deszcz, juz wczoraj pod wieczor sie rozpadało.
|
|
#2838 |
|
Ola-Unhola
|
Witam poświątcznie, czas wrócić do rzeczywistości
Laurko gratuluję zębolka Ale jak ty tak i kolejne będziesz przechodziła, to współczuję Twojej Mamie Gratulacje również dla Adaikaki, tzn dla Przemka ![]() No to sobie pojadłyśmy, popiłyśmy, a teraz czas zrzucić nadprogram ![]() ja jeszcze mam sałatki w lodówce, ale już na szczęście się kończą..ten majonez tuczący ![]() Małż w pracy, Bartek jeszcze dzisiaj ma wolne, ale u nas pada i brzydka pogoda. Nie mam musu odebrania B. z autobusu, więc chyba darujemy sobie spacer ![]() Idę ogarnąć sypialnię
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam nad lekką dietką, bo znów jak stanę na wagę widzę 60 z hakiem.
Biorę się za Dietę Dukana - może siostrę namówię, bo ona ma nadwagę i to sporą, a razem odchudzać się zawsze raźniej.Kinga raczkuje na całego. Uwielbia się wspinać po czym tylko popadnie (pudełka, łóżko, fotele, ściany) i próbuje się puszczać. Dzisiaj w nocy obudziła się z płaczem i nie spała prawie przez 2 godz. Pluła smoczkiem, wszystko było be. Chyba idzie kolejny ząb. |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobiety
noc raczej nieudana Mala wymiotowala...kilka x, sama żółcią Ja myslalam ze sniadanko mi zaszkodzilo, ale to byl wirus od sisterki przedszkolaka, ktory nasial mega spustoszenia w rodzinie.Udalo mu sie pokonać swoja siostre, swojego tate, moje 2 siostry, mnie i Laure Objawy górą lub dołem. Ja dołem, reszta górą ![]() Ja sie dobrze juz czuje, Laurka wypila mleczko i nie oddala, wiec moze juz po wszystkim.Obserwujac reszte, to wlasnie tak bylo.Jedno konkretne udrzenie wirusa i spokoj. Teraz poszla spac, ale nasluchuje jej, bo w nocy przez sen zaczela zwracac...gdybym nie uslyszala mogla by sie zakrztusic wymiocinkami
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi bardzo ta dieta pomogła także polecam Martynka dalej pełza tylko...ale idzie jej to tak zgrabnie i szybko ze je nie wiem czy będzie jakoś szczególnie za raczkowanie się zabierała
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmien mi na liscie wage na 53,5......pomimo swiat waga mi spadla a jeszcze jestem przed@Cytat:
ciekawa jestem kiedy u nas sie zacznie a pewnie pojda hurtem te zeby
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie powoli się schodzą po Świętach
![]() mój synuś nadal nie raczkuje, ale za to wstaje gdzie tylko popadnie, łapie sie wszystkiego i się podciąga albo opiera się na rączkach jak przy raczkowaniu tylko zamiast zgiąć nogi w kolanach to on staje na stópkach z wyprostowanymi nogami tylko jeszcze z takiej pozycji wstać nie potrafi ![]() na czworakach nie zrobił ani kroku, a jak stoi i wezmę go pod paszki to bez problemu przebiera nóżkami i idzie... gratuluje kolejnych ząbków to kto został w takim razie w walce o "najpóźniejsze ząbkowanie"
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wystarczy ze zostawie ja minutke a ona juz na brzuchu i pelza ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to moje dziecko wczoraj na spacerze. Skoro wszędzie można się wspinać, to dlaczego nie spróbować tego w wózku? |
||
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracajcie do zdrowia
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to rano obudziła się z uśmiechem na ustach. Cytat:
Za to wie, że jak chce się wejść wyżej to trzeba podnieść nogę, żeby się wspiąć. Gdy opiera się o kanapę, na której jest zabawka która ją bardzo interesuje, to wtedy stara się wejść na kanapę i podnosi raz jedną nogę a raz drugą. |
||
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
I ja jestem dzisiaj już. Oliwka nakarmiona, ja też zjadłam płatki z mlekiem i piję herbatkę. ale już kawy mi się chce.
Pogoda u nas dzisiaj deszczowa i chyba zimno. Nie byłam na dworze jeszcze. Wczoraj pół dnia spedzilismy u tesciów. Oliwka zasnela u nich wiec poszlismy do znajomych niedaleko. Ale corka obudzila sie i tak zaczela plakac ze nikt nie mogl jej uspokoic wiec musielismy wracac. Aż szkoda mi jej było. tak chlipała. Ale na rekach u mnie i męża szybko sie uspokoiła. Jednak tesciowie coś jej nie podpasowali ![]() Skonczyłam karmienie piersią przed świętami. Czas zadbać o siebie, muszę umówić się do neurologa. Czeko, Svi jak tam krem z vichy używacie? podpasował wam? |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja znow musze pochalic mojego malucha.
![]() Od kilku dnie pięknie robi kosi-kosi, pokazuje jaki jest duzy i robi pa na podusie. Wykonuje wszystko za każdym razem jak sie go poprosi. ![]() Wczoraj zrobił tym furorę u dziadków, w szoku byli ze juz tyle potrafi. Uwielbia zwierzątka, piszczy jak widzi kota lub psa a nawet kurę Kasiu, życze Wam duz duzo zdrowka p4w, brawa dla Tomusia. Moze zaraz zacznie chodzic a ominie etap raczkowania? Sweet, jak miło ze jestes Frida ale masz akrobatkę Jeszcze jezdzicie w gondoli? Czeko, gratuluje spadku wagi ![]() Dziewczyny mam pyszne, sprawdzone przepisy na sałatki, pozniej wkleje w klubie. ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() I tak bardzo dlugo karmiłaś...zazdroszczę Moge zapytac, po co wybierasz sie do neurologa? Pewnie z tymi migrenami? Ide zrobic kawke.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-04-06 o 09:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

)
wczoraj mój brat przeglądał kompa naszego i zauwazył że obudowa jest pęknięta w lapciu i ze jest jeszcze gwarncja na niego to odsyłamy do naprawy tego i nie będę miała kompa przez minimum 2 tyg
)
ostatnio nauczyla sie wszystko paluszkiem dotykac, jak ja cos intersuje to najpierw dotyka paluszkiem a przedtem odrazu cala raczka chwytala

więc się żegnam
ząbkowanie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a u nas nic