Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 11:41   #2821
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamcie
jeszcze raz wszystkiego najlepszego (już pisałam przed wyjazdem ale chyba nikt nie zauważył )
u nas ok, dziś koniec maratonu i wracamy do domku. jutro mąż ma wolne więc dzień spędzi z nami. tylko mam złą wiadomość wczoraj mój brat przeglądał kompa naszego i zauwazył że obudowa jest pęknięta w lapciu i ze jest jeszcze gwarncja na niego to odsyłamy do naprawy tego i nie będę miała kompa przez minimum 2 tyg
także pamiętajcie o nas, bede pisać do Unholy (mam nadzieje że jeszcze nie ma mnie dość )
uciakam buziaki raz jeszcze
uuuuuu
ale za to nowy lapek bedzie a co

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no bo dziecko mi uniemozliwia

interesuja ja gniazdka ktore sa na jej wyskosci a zabezpieczen jeszcze nie kupilam, wiec łaze za nia i ją odciagam co najczesciej konczy sie placzem.
Dni gdzie mam męża w domu sa jakies rozlazle i nic nie idzie wg planu.Niby sie ciesze ze jest z nami a tak naprawde mam wiecej roboty.
Cale swieta piore i piore i konca nie widac.
Swierze skladam i chowam do szafy i wstawiam nastepne.
Wózek juz spakowalam-gondole i niebawem dorzuce tam fotelik bo wyglada juz w nim nieszczesliwie.

Zaraz zbieramy sie do siostry.Laura w towarzystwie jej dzieci naprawde slicznie potrafi sie zajac i bawic, a w domu chwila moment i sie nudzi, marudzi.
Wercia interesuje sie szafkami i chce je otwierac ostatnio nauczyla sie wszystko paluszkiem dotykac, jak ja cos intersuje to najpierw dotyka paluszkiem a przedtem odrazu cala raczka chwytala
ostatnio chciala mi oko wydlubac

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej witam świątecznie

U nas oki, wczoraj mielismy gości cały dzień, ale było fajnie, muszę przyznać. Oliwka juz sie dobrze czuje, wysypka prawie całkowicie zeszła już. Gorączka też minęła. Jutro moze pojdziemy do pediatry na kontrole, bo nie wiem czy dawać jeszcze ten antybiotyk czy już nie.

Teraz pijemy kawe z mężem i wybieramy sie do teściów. Do znajomych pojdziemy bez Oliwki, bo boje się, że jeszcze może zarazić synka znajomych ( bo jesli to trzydniówka była, to chyba zaraźliwe jest)

Moze przed wyjazdem się poprzytulamy jeszcze, jakis dzisiaj dobry dzien na przytulanki mam

czeko
, przykro mi z powodu kłótni
fajnie ze Oliwka zdrowieje wydaje mi sie ze antybiotyk to chyba caly musi wziac, ale warto isc do pediatry niech ja zobaczy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:46   #2822
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wesołego Alleluja
Mariolu Antos slicznosci .

Dzien dobry dziewczyny !!!

Wczoraj byli u nas siostra Tza z mezem , a potem pojechalismy do znajomych. I rowniez poklocilam sie z tzem. Bo zawsze tak wychodzi , ze jak gdzies jedziemy to ja pozniej wracam spowrotem , bo tz ma zazwyczaj cos wypite . I wczoraj bylo tak samo , ja jechalam a tz jechal z tylu z malym . tylko ze malemu cos sie nie podobalo no i strasznie plakal ( Wydaje mi sie ze to fotelik) no i sie zbulwersowalam i zaczelo sie . No bo niby dlaczego mam byc jego szoferem za kazdym jak sobie wypije?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jeszcze chcialam wszystkim podziekowac za zyczonka w szczegolnosci Cass, Marice i Mariolce.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Edytowane przez Texasik
Czas edycji: 2010-04-05 o 11:45
Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 12:01   #2823
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Mariolu Antos slicznosci .

Dzien dobry dziewczyny !!!

Wczoraj byli u nas siostra Tza z mezem , a potem pojechalismy do znajomych. I rowniez poklocilam sie z tzem. Bo zawsze tak wychodzi , ze jak gdzies jedziemy to ja pozniej wracam spowrotem , bo tz ma zazwyczaj cos wypite . I wczoraj bylo tak samo , ja jechalam a tz jechal z tylu z malym . tylko ze malemu cos sie nie podobalo no i strasznie plakal ( Wydaje mi sie ze to fotelik) no i sie zbulwersowalam i zaczelo sie . No bo niby dlaczego mam byc jego szoferem za kazdym jak sobie wypije?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jeszcze chcialam wszystkim podziekowac za zyczonka w szczegolnosci Cass, Marice i Mariolce.
co jest kurde ........mialy byc super swieta a tu jakies glupie klotnie z malzami

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-05, 12:04   #2824
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam sie i zmykam

pisze z nowego lapcia zeby nie bylo

jedziemy zaraz do tesciow, a potem jeszcze z mama na cmentarz jade, pewnie wrocimy wieczorem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 15:33   #2825
sylka79
Wtajemniczenie

Cass, Marolka dziękuję za prześliczne kartki i wogóle wszystkim mamusiom za życzenia

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ja niestety musialam wyjsc z Wercia z kosciola bo sie rozplakala, zreszta wszystkie maluszki zaczely plakac i ona sie przestraszylanie mogla jej uspokoic
Też się zastanawiałam,czy nie będzie płaczu,ale nie.
Nie wiesz,że płacz jest zaraźliwy

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
przyszlam sie pochwalic - MAM LAPTOPA
gratkidoczekałaś się

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Melduje sie juz w domu. Reszta jutro. Dobranoc

Super

Cytat:
Wesołego Alleluja
Antoś boski z tym jajem(bez jaja też)

Cytat:
mala padla po wizycie u tesciow bo taka wymeczona byla
z malzem juz lepiej aczkolwiek nadal chlodno, ale ile lez wylalam......nawet byla mowa zeby sie wyniosl z domujak zwykle poszlo o glupote a ze i ja i on powiedzielismy za duzo slow to wyszlo niefajnie i pol dnia sie nie odzywalismy do siebie......takze swieta do dupy u nas

Tak to już jest zazwyczaj zaczyna się od bzdurnych rzeczy.
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam dyngusowo )

Dziękujemy raz jeszcze wszystkim za życzenia

U nas spokojnie, świątecznie.
W sobotę byliśmy święcić jajka ok 16, potem wpadlismy ze święconką do rodziców tak na 5 min. (zawiozłam przy okazji cały samochód za małych ciuchów dzieci w kartonach i gondolę ).
Wczoraj zjedliśmy uroczyste śniadanko (Małż nawet wygrzebał się z łóżka o 10 ). Antosiowi bardzo jajeczko smakowało. Zresztą jemu wszystko co z naszych talerzy baaardzo odpowiada, gorzej jak idzie jego zupa w jego misce (od kilku dni daję ją dla zmyłki na innym talerzu )
Popołudniu był dłuugi spacer i tak jakoś zleciało.
Małż kupił grę na Play Heavy Rain i tak się wciągneliśmy, że od soboty w to "grał" a ja oglądałam. Scenariusz jak z filmu, aktorzy jak prawdziwi. Jak ja nie lubię gier i jedyne co gram to sudoku, to to za***iste

trzymajcie się kobitki sucho i zlejcie tych swoich "niedobrych" Małżów. Aby przemokli do suchej nitki
Twój gry,a mój film sobie umyślał "Maskę" którąś tam część-oglądał tyle razy,a za każdym,cieszy się jakby pierwszy raz widział

Właśnie w telewizji widziałam,że gdzieś na Śląsku,panny specjalnie wychodzą na ulicę,żeby zostać oblane,bo która najmokrzejsza,najwięcej razy oblana-to ponoć najpiękniejsza i najurokliwsza

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamcie
jeszcze raz wszystkiego najlepszego (już pisałam przed wyjazdem ale chyba nikt nie zauważył )
u nas ok, dziś koniec maratonu i wracamy do domku. jutro mąż ma wolne więc dzień spędzi z nami. tylko mam złą wiadomość wczoraj mój brat przeglądał kompa naszego i zauwazył że obudowa jest pęknięta w lapciu i ze jest jeszcze gwarncja na niego to odsyłamy do naprawy tego i nie będę miała kompa przez minimum 2 tyg
także pamiętajcie o nas, bede pisać do Unholy (mam nadzieje że jeszcze nie ma mnie dość )
uciakam buziaki raz jeszcze
Trzymajcie się cieplutkoBędziemy o Was myśleć

Cytat:
no bo dziecko mi uniemozliwia

interesuja ja gniazdka ktore sa na jej wyskosci a zabezpieczen jeszcze nie kupilam, wiec łaze za nia i ją odciagam co najczesciej konczy sie placzem.
Dni gdzie mam męża w domu sa jakies rozlazle i nic nie idzie wg planu.Niby sie ciesze ze jest z nami a tak naprawde mam wiecej roboty.
Cale swieta piore i piore i konca nie widac.
Swierze skladam i chowam do szafy i wstawiam nastepne.
Wózek juz spakowalam-gondole i niebawem dorzuce tam fotelik bo wyglada juz w nim nieszczesliwie.

Zaraz zbieramy sie do siostry.Laura w towarzystwie jej dzieci naprawde slicznie potrafi sie zajac i bawic, a w domu chwila moment i sie nudzi, marudzi.
U nas też gniazdka cieszą się dużą popularnościąz tym,że już z zabezpieczeniami,bo już to kiedyś przerabialiśmy

Cytat:
Hej witam świątecznie

U nas oki, wczoraj mielismy gości cały dzień, ale było fajnie, muszę przyznać. Oliwka juz sie dobrze czuje, wysypka prawie całkowicie zeszła już. Gorączka też minęła. Jutro moze pojdziemy do pediatry na kontrole, bo nie wiem czy dawać jeszcze ten antybiotyk czy już nie.

Teraz pijemy kawe z mężem i wybieramy sie do teściów. Do znajomych pojdziemy bez Oliwki, bo boje się, że jeszcze może zarazić synka znajomych ( bo jesli to trzydniówka była, to chyba zaraźliwe jest)

Moze przed wyjazdem się poprzytulamy jeszcze, jakis dzisiaj dobry dzien na przytulanki mam

czeko, przykro mi z powodu kłótni
Dobrze,że Oliwcia ma się lepiej
Antybiotyk chyba najmniej podaje się 7 dni ale wiadomo,zawsze lepiej zapytać lekarza

Cześć dziewczyny!!!
No i już prawie po świętach
Wczoraj byliśmy u moich rodziców,zostaliśmy na noc.Pierwsza wersja była,że wracamy tego samego dnia,ale tato robił imieniny wczoraj,więc zostaliśmySpędziliś my miły dzień.A dzisiaj najbardziej cieszył się Gabryś,że odjeżdżamy(2 letni synek mojego brata)Żona brata jest w ciąży,za 3 tygodnie wychodzi jej termin i Gabryś tak patrzył na mamusi brzuch i na Bartoszka,trochę chyba kojarzył fakty i bał się że Bartosz u nich zostanieJak szłam z Bartoszkiem do nich na górę,to Gabryś wogóle nie chciał się odzywać,tylko bacznie obserwował,za to jak odjeżdżaliśmy pożegnało nas gorące pa,pa,pa
Mąż jutro do pracy,Damian jeszcze w domu
Bartosz dzisiaj na maksa marudny,chyba na ząbki
Miłego popołudnia

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:19   #2826
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Wpadłam tylko na chwilke zobaczyc co u Was Świeta, swieta i po świetach... i dobrze bo chyba mam ze 2 kg na plusie
Dzisiaj cały dzien spedzilismy u rodzinki TŻ i bylismy tez u moich dziadków.
Jutro wiecej napisze, teraz zmykam kąpac małego.

Dziekuje za wszystkie życzonka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:31   #2827
Wojtusia
Zakorzenienie

My juz w domu. Oliwka śpi już. Ja biorę się do pracy. Pewnie mąż bedzie marudził i długo nie popracuje, ale co mi tam, zawsze coś

Do jutra mamusie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 21:02   #2828
sylka79
Wtajemniczenie

Hehh,nie ma co czytać więc się żegnam
Mamusie wracać,koniec świąt

Spokojnej nocki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 21:40   #2829
katarzynka00
Zakorzenienie

Od czego by tu zacząc, a na czym skonczyc ?
tak wiec oddajemy podium , jest ząb
prawa dolna jedynka

Stąd płacze, himery,humory itp
a nie mówiłam ...ze to zadne chorubsko tylko taaaaakie ząbkowanie

Zakoncze na tym, że fatalnie sie czuje od poznego popoludnia.Nie zjadlam obiadu ani kolacji, ewidentnie sniadanko mi zaszkodzilo...
wszyscy jedli bigos, nikomu nic nie jest a ja leżałam od 16
wstałam się przeczyscic i ide dalej do lozka
głodówka dobrze mi zrobi, mimo ze bardzo nie obzeralam sie przez te dni, to czuje sie bardzo wzdeta

do juterka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 21:44   #2830
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat gratuluje zabka

a nam idzie gorna jedynka

otworzylam sobie winko - mam nadzieje, ze tym razem nie zbije
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 01:03   #2831
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej kochane

tylko jedna strona zapisana?? No cóż... magia Świąt

Cytat:
Wesołego Alleluja
słodziak nie powiem!!

Cytat:
hej
mala padla po wizycie u tesciow bo taka wymeczona byla
z malzem juz lepiej aczkolwiek nadal chlodno, ale ile lez wylalam......nawet byla mowa zeby sie wyniosl z domu jak zwykle poszlo o glupote a ze i ja i on powiedzielismy za duzo slow to wyszlo niefajnie i pol dnia sie nie odzywalismy do siebie......takze swieta do dupy u nas
Ja też miałam kilka ostrych kłótni z mężem, też wiele łez się polało... Na szczęście chmury poszły dalej i zaświeciło słonko... Ciekawe na jak długo...
Szkoda tylko, że padło na świeta akurat

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
przeprosił ... wieczorem wpadł do domu z bukietem kwiatów, 2 bluzkami, bielizną i naszyjnikiem
mój mąż nie potrafi wpaść na tak cudowny pomysł przeprosin...

Cytat:
prawa dolna jedynka
My też mamy pierwszy ząbek i też prawa dolna jedynka
Niestety nie było mi dane, żebym pierwsza to zauważyła bo byłam w pracy mąż odkrył tą rewelację. O dziwo nie było tak źle... W nocy jedynie budził mi się ze 2 razy z płaczem ale jak wypił butelkę herbatki (za każdym razem) to zaraz z powrotem zasypiał.

Koleżanka ostatnio wciągnęła się w czytanie książki "Zmierzch" i tak ją wciągnęłą, że w 1.5 tygodnia przeczytała 4 tomy... Nie byłam zainteresowana bo to coś o wampirach ale skusiłąm się widząć to jak ja wciągnęła... i jak zaczęłam czytać książkę wczoraj rano to skończyłam ją dzisiaj 414 stron... I zabieram się za następną część... KSIAŻKA jest REWELACYJNA!!! Naprawde polecam.

No... to idę spać
Stary 2010-04-06, 07:08   #2832
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry poświątecznie

Wpadam się tylko przywitać, dzisiaj koleżanka ma wpaść na kawę i muszę jeszcze trochę dom i siebie ogarnąć...

gratuluję pierwszych ząbków

Miłego dnia kochane może wpadnę popołudniu.

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:29   #2833
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Objedzona po świętach raczę się szklanką wody, ale kawka zaraz będzie. Zapraszam

Gratuluję pierwszych ząbków
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:13   #2834
Sweet_21
Zakorzenienie

Cześć

wpadam tylko na moment podziękować serdecznie a życzenia
u nas święta w miarę spokojnie, ale zgrzytało, oj zgrzytało;> oczywiście babcia/prababcia nie mogą zrozumieć czemu dziecka na nogi postawić nie można, już nie mam siły tłumaczyć

lecę zaraz do fryzjera, żeby te kudełka moje poskromić

nie zdążę Was nadrobić, ale zauważyłam, że ząbków przybyło, gratulujemy

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:43   #2835
Miramej
Zakorzenienie

Witam poświątecznie

Gratulujemy ząbka Laurce

Kuba dostał od Zajączka jeździk, ale musi do niego trochę podrosnąć

Idę gotować Krasnoludkowi żółtko, żeby miał do obiadku

Miłego poniedziałku

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:43   #2836
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam sie przywitac i lece mala nakarmic

moje dziecko zasnelo wczorak dopiero przed 23.00..........zwyczajnie nie chcialo jej sie spac

Cytat:
Od czego by tu zacząc, a na czym skonczyc ?
prawa dolna jedynka

Stąd płacze, himery,humory itp
a nie mówiłam ...ze to zadne chorubsko tylko taaaaakie ząbkowanie

Zakoncze na tym, że fatalnie sie czuje od poznego popoludnia.Nie zjadlam obiadu ani kolacji, ewidentnie sniadanko mi zaszkodzilo...
wszyscy jedli bigos, nikomu nic nie jest a ja leżałam od 16
wstałam się przeczyscic i ide dalej do lozka
głodówka dobrze mi zrobi, mimo ze bardzo nie obzeralam sie przez te dni, to czuje sie bardzo wzdeta

do juterka
no wreszcie zabek

yyy podium chyba bedzie dla bezzebnej Werci

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

My też mamy pierwszy ząbek i też prawa dolna jedynka
Niestety nie było mi dane, żebym pierwsza to zauważyła bo byłam w pracy mąż odkrył tą rewelację. O dziwo nie było tak źle... W nocy jedynie budził mi się ze 2 razy z płaczem ale jak wypił butelkę herbatki (za każdym razem) to zaraz z powrotem zasypiał.
no masz kolejny zabek a u nas nic

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-06, 08:51   #2837
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam poświątecznie

No i mam 1 kg na plusie dzisiaj jeszcze zjem sałatki bo zostały a od jutra biore sie za ONZ. Przyznam, ze mi sie nie chce ale musze

Kasiu, gratuluje ząbka
U nas mozliwe ze są dwie gorne jedynki bo wczoraj był taki mały dołeczek, takie jakby peknięcie. Kubuś tez mrudny i w nocy sie częściej budzi.

U nas pada deszcz, juz wczoraj pod wieczor sie rozpadało.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-06, 09:03   #2838
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam poświątcznie, czas wrócić do rzeczywistości

Laurko
gratuluję zębolka
Ale jak ty tak i kolejne będziesz przechodziła, to współczuję Twojej Mamie

Gratulacje również dla Adaikaki, tzn dla Przemka

No to sobie pojadłyśmy, popiłyśmy, a teraz czas zrzucić nadprogram
ja jeszcze mam sałatki w lodówce, ale już na szczęście się kończą..ten majonez tuczący

Małż w pracy, Bartek jeszcze dzisiaj ma wolne, ale u nas pada i brzydka pogoda. Nie mam musu odebrania B. z autobusu, więc chyba darujemy sobie spacer

Idę ogarnąć sypialnię
Stary 2010-04-06, 09:24   #2839
frida110
Zakorzenienie

Też się zastanawiam nad lekką dietką, bo znów jak stanę na wagę widzę 60 z hakiem. Biorę się za Dietę Dukana - może siostrę namówię, bo ona ma nadwagę i to sporą, a razem odchudzać się zawsze raźniej.

Kinga raczkuje na całego. Uwielbia się wspinać po czym tylko popadnie (pudełka, łóżko, fotele, ściany) i próbuje się puszczać.
Dzisiaj w nocy obudziła się z płaczem i nie spała prawie przez 2 godz. Pluła smoczkiem, wszystko było be. Chyba idzie kolejny ząb.
Stary 2010-04-06, 09:30   #2840
katarzynka00
Zakorzenienie

Czesc kobiety
noc raczej nieudana
Mala wymiotowala...kilka x, sama żółcią
Ja myslalam ze sniadanko mi zaszkodzilo, ale to byl wirus od sisterki przedszkolaka, ktory nasial mega spustoszenia w rodzinie.Udalo mu sie pokonać swoja siostre, swojego tate, moje 2 siostry, mnie i Laure
Objawy górą lub dołem.
Ja dołem, reszta górą
Ja sie dobrze juz czuje, Laurka wypila mleczko i nie oddala, wiec moze juz po wszystkim.Obserwujac reszte, to wlasnie tak bylo.Jedno konkretne udrzenie wirusa i spokoj.
Teraz poszla spac, ale nasluchuje jej, bo w nocy przez sen zaczela zwracac...gdybym nie uslyszala mogla by sie zakrztusic wymiocinkami
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:32   #2841
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad lekką dietką, bo znów jak stanę na wagę widzę 60 z hakiem. Biorę się za Dietę Dukana - może siostrę namówię, bo ona ma nadwagę i to sporą, a razem odchudzać się zawsze raźniej.

Mi bardzo ta dieta pomogła także polecam

Martynka dalej pełza tylko...ale idzie jej to tak zgrabnie i szybko ze je nie wiem czy będzie jakoś szczególnie za raczkowanie się zabierała

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:34   #2842
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam poświątecznie

No i mam 1 kg na plusie dzisiaj jeszcze zjem sałatki bo zostały a od jutra biore sie za ONZ. Przyznam, ze mi sie nie chce ale musze

Kasiu, gratuluje ząbka
U nas mozliwe ze są dwie gorne jedynki bo wczoraj był taki mały dołeczek, takie jakby peknięcie. Kubuś tez mrudny i w nocy sie częściej budzi.

U nas pada deszcz, juz wczoraj pod wieczor sie rozpadało.
a tam 1kg- szybko zgubisz

zmien mi na liscie wage na 53,5......pomimo swiat waga mi spadlaa jeszcze jestem przed@

Cytat:

Kinga raczkuje na całego. Uwielbia się wspinać po czym tylko popadnie (pudełka, łóżko, fotele, ściany) i próbuje się puszczać.
Dzisiaj w nocy obudziła się z płaczem i nie spała prawie przez 2 godz. Pluła smoczkiem, wszystko było be. Chyba idzie kolejny ząb.
ale plakala przez 2 godziny czy tylko nie spala?
ciekawa jestem kiedy u nas sie zacznie a pewnie pojda hurtem te zeby

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-06, 09:35   #2843
p4w
Zakorzenienie

wszystkie powoli się schodzą po Świętach
mój synuś nadal nie raczkuje, ale za to wstaje gdzie tylko popadnie, łapie sie wszystkiego i się podciąga albo opiera się na rączkach jak przy raczkowaniu tylko zamiast zgiąć nogi w kolanach to on staje na stópkach z wyprostowanymi nogami tylko jeszcze z takiej pozycji wstać nie potrafi
na czworakach nie zrobił ani kroku, a jak stoi i wezmę go pod paszki to bez problemu przebiera nóżkami i idzie...

gratuluje kolejnych ząbków
to kto został w takim razie w walce o "najpóźniejsze ząbkowanie"

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:37   #2844
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czesc kobiety
noc raczej nieudana
Ja myslalam ze sniadanko mi zaszkodzilo, ale to byl wirus od sisterki przedszkolaka, ktory nasial mega spustoszenia w rodzinie.Udalo mu sie pokonać swoja siostre, swojego tate, moje 2 siostry, mnie i Laure
Objawy górą lub dołem.
Ja dołem, reszta górą
Ja sie dobrze juz czuje, Laurka wypila mleczko i nie oddala, wiec moze juz po wszystkim.Obserwujac reszte, to wlasnie tak bylo.Jedno konkretne udrzenie wirusa i spokoj.
Teraz poszla spac, ale nasluchuje jej, bo w nocy przez sen zaczela zwracac...gdybym nie uslyszala mogla by sie zakrztusic wymiocinkami
ojej duzo zdrowka dla was
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Martynka dalej pełza tylko...ale idzie jej to tak zgrabnie i szybko ze je nie wiem czy będzie jakoś szczególnie za raczkowanie się zabierała
nie martw sie Weronika tez tylko pelza i do tylu, aczklwiek kilka razy byla na kolankach ale nie umie skumac tego
wystarczy ze zostawie ja minutke a ona juz na brzuchu i pelza

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Weronika

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-06, 09:37   #2845
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc kobiety
noc raczej nieudana
Objawy górą lub dołem.
Ja dołem, reszta górą
Biedna

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Długo na niej byłaś?

A to moje dziecko wczoraj na spacerze. Skoro wszędzie można się wspinać, to dlaczego nie spróbować tego w wózku?
Stary 2010-04-06, 09:39   #2846
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Biedna

Długo na niej byłaś?

A to moje dziecko wczoraj na spacerze. Skoro wszędzie można się wspinać, to dlaczego nie spróbować tego w wózku?
hehe dobra jest spryciarka

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-06, 09:39   #2847
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc kobiety
noc raczej nieudana
Objawy górą lub dołem.
Ja dołem, reszta górą
o kurcze
wracajcie do zdrowia

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:49   #2848
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...
ale plakala przez 2 godziny czy tylko nie spala?
ciekawa jestem kiedy u nas sie zacznie a pewnie pojda hurtem te zeby
Obudziła się z płaczem, dość długo ją uspokajałam, w końcu się uspokoiła i zaczęła przysypiać i z powrotem w płacz. Posmarowałam dziąsełka żelem to na chwilę się uspokoiła, ale jak ją położyłam do łóżeczka to po niecałej minucie ciszy z powrotem płacz. I znów uspokajanie, spacery po mieszkaniu, płakała prawie cały czas. Podałam Nurofen - zajęła się aplikatorem i przez chwilę była cicho. Jeszcze kilka razy popłakiwała, ale w końcu zasnęła. Cała akcja trwała łącznie 2 godz.
Za to rano obudziła się z uśmiechem na ustach.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wszystkie powoli się schodzą po Świętach
mój synuś nadal nie raczkuje, ale za to wstaje gdzie tylko popadnie, łapie sie wszystkiego i się podciąga albo opiera się na rączkach jak przy raczkowaniu tylko zamiast zgiąć nogi w kolanach to on staje na stópkach z wyprostowanymi nogami tylko jeszcze z takiej pozycji wstać nie potrafi
na czworakach nie zrobił ani kroku, a jak stoi i wezmę go pod paszki to bez problemu przebiera nóżkami i idzie...

Kinga nie łapie jeszcze, że jak się stoi to przebiera się nóżkami.
Za to wie, że jak chce się wejść wyżej to trzeba podnieść nogę, żeby się wspiąć. Gdy opiera się o kanapę, na której jest zabawka która ją bardzo interesuje, to wtedy stara się wejść na kanapę i podnosi raz jedną nogę a raz drugą.
Stary 2010-04-06, 09:49   #2849
Wojtusia
Zakorzenienie

I ja jestem dzisiaj już. Oliwka nakarmiona, ja też zjadłam płatki z mlekiem i piję herbatkę. ale już kawy mi się chce.

Pogoda u nas dzisiaj deszczowa i chyba zimno. Nie byłam na dworze jeszcze.

Wczoraj pół dnia spedzilismy u tesciów. Oliwka zasnela u nich wiec poszlismy do znajomych niedaleko. Ale corka obudzila sie i tak zaczela plakac ze nikt nie mogl jej uspokoic wiec musielismy wracac. Aż szkoda mi jej było. tak chlipała. Ale na rekach u mnie i męża szybko sie uspokoiła. Jednak tesciowie coś jej nie podpasowali

Skonczyłam karmienie piersią przed świętami. Czas zadbać o siebie, muszę umówić się do neurologa.

Czeko, Svi
jak tam krem z vichy używacie? podpasował wam?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:55   #2850
Cassandra 23
Zakorzenienie

A ja znow musze pochalic mojego malucha.
Od kilku dnie pięknie robi kosi-kosi, pokazuje jaki jest duzy i robi pa na podusie. Wykonuje wszystko za każdym razem jak sie go poprosi.
Wczoraj zrobił tym furorę u dziadków, w szoku byli ze juz tyle potrafi.
Uwielbia zwierzątka, piszczy jak widzi kota lub psa a nawet kurę

Kasiu, życze Wam duz duzo zdrowka A sio, a sio choróbsko!

p4w, brawa dla Tomusia. Moze zaraz zacznie chodzic a ominie etap raczkowania?

Sweet, jak miło ze jestes

Frida ale masz akrobatkę Jeszcze jezdzicie w gondoli?

Czeko, gratuluje spadku wagi

Dziewczyny mam pyszne, sprawdzone przepisy na sałatki, pozniej wkleje w klubie.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Wczoraj pół dnia spedzilismy u tesciów. Oliwka zasnela u nich wiec poszlismy do znajomych niedaleko. Ale corka obudzila sie i tak zaczela plakac ze nikt nie mogl jej uspokoic wiec musielismy wracac. Aż szkoda mi jej było. tak chlipała. Ale na rekach u mnie i męża szybko sie uspokoiła. Jednak tesciowie coś jej nie podpasowali

Skonczyłam karmienie piersią przed świętami. Czas zadbać o siebie, muszę umówić się do neurologa.
Kuba tez wczoraj dał popis płaczu u tesciow. Do swagierek przyjechali chłopcy i bardzo sie ich przestraszył. Najpierw jednego a potem drugiego. Wystarczy, ze na niego spojrzeli a mały w płacz. Dobrze, ze na moich rękach szybko sie uspokoił.

I tak bardzo dlugo karmiłaś...zazdroszczę
Moge zapytac, po co wybierasz sie do neurologa? Pewnie z tymi migrenami?

Ide zrobic kawke.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-04-06 o 09:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości