Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 08:36   #4351
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
tylko że od tej rozmowy wiele zależy- Tż jest niewierzący i na podstawie rozmowy ksiądz wyraża zgodę na taki łączony ślub. Pewnie będzie ok, ale obawa jest.
Będzie ok Stres wiadomo, że jest, mnie on również nie ominie. Musiałby być jakiś delikatnie mówiąc niefajny ksiądz jeśliby takiej zgody nie wyraził. Na kursie przedm. ksiądz nam właśnie tłumaczył, jak wyglądają formalności , kiedy jeden z nupturientów jest niewierzący i wspomniał, że raczej się nie zdarza, aby nie wyrażono zgody na taki ślub
Stary 2010-04-06, 08:40   #4352
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

witam po świątecznie

wchodząc na wizaż myślałam sobie ciekawe ile stron będzie do nadrobienia 10 20 ?? a tu zaledwie 5 chyba wszystkie pm świętowały no ale bardzo mnie to ucieszyło

karinaaa87 witamy nowa panienkę

o cholera Metkaa ma 12 dni to znak ze się już zaczynają nie dlugo relacje
i za 130 dni moja kolej

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:10   #4353
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karinaaa87 Pokaż wiadomość
Heh rozbawilyscie mnie tym,ze wasi TZ tak sie stresuja fryzjerem itpZnajac mojego bedzie podobnieAle juz chyba wole tych co sie przejmuja niz tak jak TZ mojej kolezanki ktory ogolnie caly slub i wszystko co z nim zwiazane ma gleboko w d...;/.Powiedzial,ze obojetne mu jakie kwiatki beda,jak stoly poustawiane itd No,ale coz zrobic.
Moj napewno nalezy do tych co sie nie przejmuja tym jak stoly poustawiane i jakie sa na nich kwiatkiMi to jakos nie przeszkadza, bo moge sobie sama wszystko zaplanowac tak jak mi sie podoba i mam z tym duzo frajdy.

Cytat:
Jutro podejście nr 2 do urzędu stanu cywilnego-mam nadzieję że to załatwimy w końcu.
Tak za drugim, trzecim podejsciem przewaznie sie udaje, zawsze trzeba sie nachodzic zanim sie cos zalatwi
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:26   #4354
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć wszystkim poświątecznie
Zabieram się za nadrabianie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
I tak się mocno zamachnął, że końcówka kropidła z pewnym momencie się oderwała i pofrunęła na 20m
Ludzie ryknęli śmiechem, ksiądz się zarumienił i potem już nerwowo to kropidło trzymał

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Miłość może nas pogrążyć w ogniu piekieł, albo zabrać do bram raju - ale zawsze gdzieś nas prowadzi. I czas się z tym pogodzić, albowiem jest ona treścią naszego istnienia. Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni, tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie miłości - ona zawsze wyjdzie nam na przeciw. I nas wybawi...

Jak słodko

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18357357]to ja też dołączę do przeżartych .... cieżko, ciężko....
[/QUOTE]

Mi jakoś udało się nie przejeść w tym roku A to dlatego, że po obiadku u mojej rodzinki poszliśmy na spacer, a później graliśmy w ping-ponga i wszystko spaliliśmy

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
jak tam brzuszki, bo mój się brzydal powiększył ale trudno się mówi, żyję się dalej
Moja sis po obiedzie złapała się za swój wypchany brzuchol i powiedziała "No i znów jest nas więcej przy stole"

Cytat:
Witajcie wszystkie przyszle Panny Młode
Witam nową PMkę

I nadrabiam dalej
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:39   #4355
Remmi
Rozeznanie

Witajcie po świętach

Ale daaawno tu mnie nie było, złapię chwilę i przelecę Was
Stary 2010-04-06, 09:39   #4356
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Śmieszni Ci nasi TŻci- mój też zastanawia się nad fryzurą na ślub, a jeszcze lepiej bo kolega go pytał ostatnio czy go pomalują na ślub bo on mówił że sam był pomalowany, żeby się nie świecić i lepiej na zdjęciach wyglądać mój TŻ był zszokowany i nie wiedział co powiedzieć
Dobre Ja swojego zaopatrzę tylko w bibułki matujące, żeby mu się czoło za bardzo nie świeciło. No i mój TŻ się bardzo przejmuje tym, że od gorąca i stresu zrobią mu się czerwone uszy, ale na to chyba nie ma lekarstwa

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Będzie ok Stres wiadomo, że jest, mnie on również nie ominie. Musiałby być jakiś delikatnie mówiąc niefajny ksiądz jeśliby takiej zgody nie wyraził. Na kursie przedm. ksiądz nam właśnie tłumaczył, jak wyglądają formalności , kiedy jeden z nupturientów jest niewierzący i wspomniał, że raczej się nie zdarza, aby nie wyrażono zgody na taki ślub
Ale trudnego słowa użyłaś

A teraz Wam opowiem o najbardziej luzackim księdzu o jakim w życiu słyszałam:
Moje siostry poszły w dyngusa do kościoła, a że moi rodzice się niedawno przeprowadzili i były to ich pierwsze Święta w tej parafii, to moje siostry nie znały tamtejszych zwyczajów. Wchodzą do kościoła, a tam wszyscy z pistoletami i psikawkami. No to tata im wyjaśnił, że pewnie będą poświęcone te psikawki. Ale przed samym błogosławieństwem z zakrystii wyskoczył proboszcz z dwoma butlami po "ludwiku" i zaczął wszystkich lać wodą i drze się do księdza prowadzącego mszę "streszczaj się z tym błogosławieństwem" No więc ten ksiądz szybko pobłogosławił, zrzucił ornat, wziął butlę i też zaczął lać te dzieciaki, a później wszyscy wyszli przed kościół i dalej się lali wodą Tylko moje biedne siostry nie miały czym lać
Stary 2010-04-06, 09:40   #4357
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry po swietach
ale pada ale za to jak przyswieci w koncu slonce to zielen tak wybuchnie, ze wiec dobrze - niech pada

co do fryzjera i TZa to moj chodzi regularnie, wiec no stress. z fryzurka tez nie bedzie kombinowal - juz wie w jakich mu dobrze (po bokach krocej, z tylu wycieniowane, z przodu troche asymetrycznie ). make upu raczej nie potrzebuje, bo ma taka cere, ze sie nie swieci

TZ ma zamiar w tym tygodniu pozalatwiac koscielne sprawy zeby miec juz z glowy i obleciec po metryke chrztu, bierzmowania i pozwolenie na spisanie protokolu w obcej parafii. i tu mamy watpliwosci, bo na tej stronie http://www.wdr.diecezja.pl/index.php?page=7 (ktora jest podstawowa strona informacyjna dotyczaca slubow, nauk i formalnosci z tym zwiazanych w Krk) jest napisane:

"Najpóźniej trzy miesiące przed ślubem oboje narzeczeni zgłaszają się do kancelarii parafialnej w miejscu zamieszkania narzeczonej lub narzeczonego i przynoszą ze sobą:
  1. dowody osobiste,
  2. metryki chrztu do ślubu (wypisane do 6 m-cy przed dniem przedłożenia w kancelarii),
  3. 3 kopie z USC stwierdzające stan wolny narzeczonych (te dokumenty potrzebne są w celu zawarcia tzw. ślubu konkordatowego czyli ze skutkiem cywilnym). Są ważne tylko 3 miesiące od daty wydania i muszą być aktualne (ważne) w dniu ślubu. W innym wypadku potrzebny jest dokument kontraktu cywilnego,
  4. indeks ukończenia katechizacji,
  5. świadectwo ukończenia Katechez dla narzeczonych i odbycia spotkań w Katolickiej Poradni Życia Rodzinnego."
czyzby nie trzeba bylo w takim razie tych zaswiadczen o bierzmowaniu (byloby super, bo do swojego kosciola przyszlabym w tym wypadku dopiero z zapowiedziami ale by sie zdziwili i do tego oszczednosc stowki (za dwie osoby))

ale to byly mile (a zarazem meczace) swieta przede wszystkim przez rozdawanie zaproszen nasluchalam sie tylu komplementow od rodziny TZa, ze az w samozachwyt mozna popasc a tesciu mowi o mnie per "nasza pszczolka"
w ogole juz sie wszyscy nie moga doczekac imprezki no i nie dosc, ze w dzien porozdawalismy calej rodzinie to jeszcze wieczorami spotykalismy sie ze znajomymi (ktorzy przyjechali na swieta, bo gdzies tam sie ostatnimi czasy rozjechali po swiecie w roznych celach) i im tez juz dalismy, wiec fajnie szybko udaje sie zalatwiac te zaproszenia jeszcze dzis pare wlasnie takich osob 'odhaczymy' z listy
oj to bedzie obfitujacy w picie miesiac, bo z kazdym jak sie spotykamy to wypadaloby sie napic tego piwka ja ju nieustannie od 3 dni chodze na % wczoraj nawet zrobilam z wujkiem TZa wyjatek i wypilam czysta (zazwyczaj mam odruch wymiotny, ale zrobilam tak zeby nie poczuc smaku trzeba trenowac przed weselem )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-04-06 o 09:52
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:52   #4358
woda sodowa
Wtajemniczenie

A ja sobie wlasnie ogladam zdjecia ze slubu kolezanki siostry TZa i dochodze do wniosku, ze jak ludzie maja 3 lata na planowanie wesela, to to wszystko jakies takie za bardzo dopracowane jest i sztuczne (przepraszam jesli kogos urazilam, ale tak bylo w jej przypadku). Musiala miec najbielsza z bialych sukienek, wszystko musialo byc perfekcyjnie, cala najblizsza rodzina-ok. 25 osob ubrana na bialo-czarno-czerwono U mnie tak jakos bardziej swojsko bedzie
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:55   #4359
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Dzien dobry po swietach
ale pada ale za to jak przyswieci w koncu slonce to zielen tak wybuchnie, ze wiec dobrze - niech pada

"Najpóźniej trzy miesiące przed ślubem oboje narzeczeni zgłaszają się do kancelarii parafialnej w miejscu zamieszkania narzeczonej lub narzeczonego i przynoszą ze sobą:
  1. dowody osobiste,
  2. metryki chrztu do ślubu (wypisane do 6 m-cy przed dniem przedłożenia w kancelarii),
  3. 3 kopie z USC stwierdzające stan wolny narzeczonych (te dokumenty potrzebne są w celu zawarcia tzw. ślubu konkordatowego czyli ze skutkiem cywilnym). Są ważne tylko 3 miesiące od daty wydania i muszą być aktualne (ważne) w dniu ślubu. W innym wypadku potrzebny jest dokument kontraktu cywilnego,
  5. świadectwo ukończenia Katechez dla narzeczonych i odbycia spotkań w Katolickiej Poradni Życia Rodzinnego."
czyzby nie trzeba bylo w takim razie tych zaswiadczen o bierzmowaniu (byloby super, bo do swojego kosciola przyszlabym w tym wypadku dopiero z zapowiedziami ale by sie zdziwili i do tego oszczednosc stowki (za dwie osoby))
za rozdane zaproszenia.
Co do pogody, to u mnie słoneczko świeci
A jeśli chodzi o zaświadczenie o bierzmowaniu, to najlepiej dopytać w parafii.
Na rozpisce, którą my dostaliśmy od proboszcza jest troszkę inaczej:
1. Świadectwa chrztu są ważne 3 miesiące
2. Potrzebne są świadectwa bierzmowania, jeśli nie zamieszczono stosownej adnotacji na świadectwie chrztu,
czyli wychodzi na to, że nie napisali u Was o tych świadectwach bierzmowania, bo to powinno być na świadectwie chrztu
Stary 2010-04-06, 10:04   #4360
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:

1. dowody osobiste,
notka o bierzmowaniu jest na akcie chrztu. Z tego co wiem nie jest to nic osobnego.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:11   #4361
ultraradiola
Wtajemniczenie

o jacie jak dzisiaj zimno i mokro

chce do TZ pod kołderkę bo boroczek chory jest

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:19   #4362
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
za rozdane zaproszenia.
Co do pogody, to u mnie słoneczko świeci
A jeśli chodzi o zaświadczenie o bierzmowaniu, to najlepiej dopytać w parafii.
Na rozpisce, którą my dostaliśmy od proboszcza jest troszkę inaczej:
1. Świadectwa chrztu są ważne 3 miesiące
2. Potrzebne są świadectwa bierzmowania, jeśli nie zamieszczono stosownej adnotacji na świadectwie chrztu,
czyli wychodzi na to, że nie napisali u Was o tych świadectwach bierzmowania, bo to powinno być na świadectwie chrztu
a dziekuje dziekuje

to widac, ze w kazdej czesci PL inaczej dziwnie, ze kosciol sobie jakos tego wszystkiego nie ujednolicil tylko co diecezja to inaczej
u nas na pewno sa wazne 6 miesiacy, bo znajomi sporo wczesniej niz 3 miesiace przed slubem spisali sobie protokol (mieli tylko doniesc papiery z USC jak juz beda wlasnie te 3 miesiace do slubu). to ja sobie przypilnuje ksiedza zeby mi na metryce chrztu wpisal to bierzmowanie mam nadzieje, ze w ogole dostali o nim cynk z mojej parafii a oni tam moga miec burdel, bo sie dowiedzialam od dziadka, ze ta parafia jest tak ogromna, ze nie wyrabiaja z niczym i moj dziadek kolede ma co 2 lata - co roku by nie dali rady wszystkich obejsc
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:21   #4363
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry dziewczyny
Kurcze nie wiem jaka pogoda u Was,ale w Krk od rana deszcz;/A tez mam pare spraw do zalatwienia i trzeba wyjsc z domu pomimo wielkiej niecheci;/
Heh rozbawilyscie mnie tym,ze wasi TZ tak sie stresuja fryzjerem itpZnajac mojego bedzie podobnieAle juz chyba wole tych co sie przejmuja niz tak jak TZ mojej kolezanki ktory ogolnie caly slub i wszystko co z nim zwiazane ma gleboko w d...;/.Powiedzial,ze obojetne mu jakie kwiatki beda,jak stoly poustawiane itd No,ale coz zrobic.
Madmuazelle pytalam o lzawienie gdyz ja mam wlasnie alergie,ale zaczyna mi sie dopiero w okresie do okolo maja do polowy sierpnia i wlasnie mysle jakto na slubie bedzie zebym nie dostala ataku kichania heh,ale mysle ze tabletki i jakies inne wspomagacze dadza rade
Ok kochane zmykam na sniadanko,a Wam zycze milego i slonecznego pomimo brak slonca dniabuzka
NO u mnie też okropnie deszcz pada :/ Straszna pogoda...

Co do TŻtowskiej fryzury to mój się w ogóle tym nie przejmuje.. Jego siostra fryzjerka za to zapowiedziała mu że go do ślubu w jego codziennej fryzurze nie puści i o nią zadba odpowiednio

Ja właśnie mam też alergię od początku maja do końca sierpnia i niby wcinam tabletki ale do końca to one nie pomagają i to był jeden z czynników przez które nie chcieliśmy ślubu w tych miesiącach i mamy we wrześniu...

A tak w ogóle witaj Karina

Cytat:
tylko że od tej rozmowy wiele zależy- Tż jest niewierzący i na podstawie rozmowy ksiądz wyraża zgodę na taki łączony ślub. Pewnie będzie ok, ale obawa jest.
Ellin w widziałaś protokół kiedyś? Myślę że jak TŻ nie ma nic przeciwko wychowaniu dzieci w katolicyzmie i przeciwko Twojej wierze wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Witajcie po świętach

Ale daaawno tu mnie nie było, złapię chwilę i przelecę Was
Och jak miło
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:22   #4364
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

przez całe święta nie miałam czasu do Was zajrzeć

dzisiaj ładne słoneczko już świcei i zapowiada się przyjemny dzieńmoja magisterka jest daleko w polu na czwartek muszę przygotować wystapienie na temat części teoretycznej.. jak w weekend nie pójde do pracy to zabieram się za opracowywanie wyników z badań...

zaczełam czuć jak szybko upływa czas.. metce zostało tak niewiele..

chciałam się Was poradzić otóż już zamówiłam sobie takie same kolczyki jak gosica bodajże i mam pytanko czy taka bransoletka będzie też pasować do sukni i do kolczyków gosica chyba też ma taką

kolczyki http://allegro.pl/item972815565_swar..._kolczyki.html
bransoletka
http://allegro.pl/item951604973_swar...tka_waska.html
dla przypomnienia wstawiam także zdjęcia sukni
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:24   #4365
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale trudnego słowa użyłaś

A teraz Wam opowiem o najbardziej luzackim księdzu o jakim w życiu słyszałam:
Moje siostry poszły w dyngusa do kościoła, a że moi rodzice się niedawno przeprowadzili i były to ich pierwsze Święta w tej parafii, to moje siostry nie znały tamtejszych zwyczajów. Wchodzą do kościoła, a tam wszyscy z pistoletami i psikawkami. No to tata im wyjaśnił, że pewnie będą poświęcone te psikawki. Ale przed samym błogosławieństwem z zakrystii wyskoczył proboszcz z dwoma butlami po "ludwiku" i zaczął wszystkich lać wodą i drze się do księdza prowadzącego mszę "streszczaj się z tym błogosławieństwem" No więc ten ksiądz szybko pobłogosławił, zrzucił ornat, wziął butlę i też zaczął lać te dzieciaki, a później wszyscy wyszli przed kościół i dalej się lali wodą Tylko moje biedne siostry nie miały czym lać
Dla mnie normalne W swojej pracy mgr przytaczałam to słowo niezliczoną ilość razy
A co do księdza dyngusa to jakiś niezły jajcarz

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-04-06 o 10:28
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:27   #4366
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
a oni tam moga miec burdel, bo sie dowiedzialam od dziadka, ze ta parafia jest tak ogromna, ze nie wyrabiaja z niczym i moj dziadek kolede ma co 2 lata - co roku by nie dali rady wszystkich obejsc
Kosmos

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
chciałam się Was poradzić otóż już zamówiłam sobie takie same kolczyki jak gosica bodajże i mam pytanko czy taka bransoletka będzie też pasować do sukni i do kolczyków gosica chyba też ma taką

kolczyki http://allegro.pl/item972815565_swar..._kolczyki.html
bransoletka
http://allegro.pl/item951604973_swar...tka_waska.html
dla przypomnienia wstawiam także zdjęcia sukni
Będzie pasować Gosica ma bransoletkę z takich samych kryształków, tylko szerszą (ma 3 rządki tych kryształków), o ile dobrze pamiętam
Co do magisterki, to u mnie też jeszcze sporo zostało do napisania, a czasu mam coraz mniej Bleeh... nie wiem jak ja się z tym wszystkim wyrobię
Stary 2010-04-06, 10:31   #4367
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
a dziekuje dziekuje

to widac, ze w kazdej czesci PL inaczej dziwnie, ze kosciol sobie jakos tego wszystkiego nie ujednolicil tylko co diecezja to inaczej
u nas na pewno sa wazne 6 miesiacy, bo znajomi sporo wczesniej niz 3 miesiace przed slubem spisali sobie protokol (mieli tylko doniesc papiery z USC jak juz beda wlasnie te 3 miesiace do slubu). to ja sobie przypilnuje ksiedza zeby mi na metryce chrztu wpisal to bierzmowanie mam nadzieje, ze w ogole dostali o nim cynk z mojej parafii a oni tam moga miec burdel, bo sie dowiedzialam od dziadka, ze ta parafia jest tak ogromna, ze nie wyrabiaja z niczym i moj dziadek kolede ma co 2 lata - co roku by nie dali rady wszystkich obejsc
U mnie w parafii, gdzie byłam chrzczona nie było adnotacji o bierzmowaniu. Nie przejęłam się tym, bo bierzmowanie miałam w tej parafii, w której biorę ślub. Ale w tej pierwszej ksiądz dopisał to bierzmowanie w księdze z adnotacją "przysięga matki" i mi na metryce chrztu wpisał, że było...

Co do fryzur TŻ na weselu, to mój oczywiście się biedzi, czy obciąć włosy czy nie... Ale marudzi tak odkąd jesteśmy razem, więc nie sądzę, żeby nagle Mu coś odbiło i ściachał
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:32   #4368
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Będzie pasować Gosica ma bransoletkę z takich samych kryształków, tylko szerszą (ma 3 rządki tych kryształków), o ile dobrze pamiętam
Co do magisterki, to u mnie też jeszcze sporo zostało do napisania, a czasu mam coraz mniej Bleeh... nie wiem jak ja się z tym wszystkim wyrobię

ja musze jak najwięcej zrobić do końca kwietnia... ale mam takiego promotora że i tak mi nie sprawdzi pracy dokłądnie i w czerwcu pewnie też będę miała jakieś porpawki ale co tam

ostatnio z TŻtem się zastanawialismy czy by może nie przełozyć wyjazdu w góry na wrzesień, a nie tak jechać od razu w maju.. ale gdybym dostała jakąś pracę to by ciężko z urlopem było

a bransoletka taka ??
http://allegro.pl/item981460718_supe...swarovski.html
nie chciałabym wyglądać jak sroka

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-04-06 o 10:36
Stary 2010-04-06, 10:42   #4369
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio z TŻtem się zastanawialismy czy by może nie przełozyć wyjazdu w góry na wrzesień, a nie tak jechać od razu w maju.. ale gdybym dostała jakąś pracę to by ciężko z urlopem było
We wrześniu to już nie będzie to samo co od razu po ślubie Jak pojedziecie w maju, to będziecie mogli się sobą nacieszyć tylko we dwoje. Odpoczniecie trochę po tym całym zamieszaniu, a Ty nabierzesz sił, żeby dokończyć magisterkę

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
a bransoletka taka ??
http://allegro.pl/item981460718_supe...swarovski.html
nie chciałabym wyglądać jak sroka
Właśnie taką chyba ma Gosica Nie będziesz wyglądać jak sroka. Skoro rezygnujesz z naszyjnika, to bransoletkę możesz mieć grubszą. Obie te bransoletki będą pasowały A bukiet jaki będziesz mieć? Bo wtedy już bym nie dawała kryształków do bukietu przy tej grubszej bransolecie
A garnitur dla TŻta już macie? Jak tak to daj mi znać gdzie kupiliście
Stary 2010-04-06, 10:46   #4370
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem zła, bo w sierpniu na`początku miała wrócić z macierzyńskiego koleżanka która zastępuję w jej obowiązkach- oczywiście poza swoimi. Wie że mamy z Tż ślub 7.08 i chcieliśmy spędzić później czas razem, może gdzieś pojechać. A tu dowiaduję się że bierze dodatkowo 3 tygodnie jakiegoś zaległego czegoś
ja rozumiem że chce spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu ale obiecała że wróci w terminie mojego ślubu żebym tez mogła odpocząć, a wtedy sobie weźmie te kolejne 2 czy 3 tygodnie. Jestem zła, bo urlop dostane dopiero we wrześniu w ten sposób.
Stary 2010-04-06, 10:46   #4371
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
We wrześniu to już nie będzie to samo co od razu po ślubie Jak pojedziecie w maju, to będziecie mogli się sobą nacieszyć tylko we dwoje. Odpoczniecie trochę po tym całym zamieszaniu, a Ty nabierzesz sił, żeby dokończyć magisterkę

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Właśnie taką chyba ma Gosica Nie będziesz wyglądać jak sroka. Skoro rezygnujesz z naszyjnika, to bransoletkę możesz mieć grubszą. Obie te bransoletki będą pasowały A bukiet jaki będziesz mieć? Bo wtedy już bym nie dawała kryształków do bukietu przy tej grubszej bransolecie
A garnitur dla TŻta już macie? Jak tak to daj mi znać gdzie kupiliście
bukiet to cos w tym stylu
zdjęcie poniżej

tylko że ja na butkach będę miała kryształki.. i tak się zastanawiam czy może w ogóle zrezygnować z bransoletki

garnituru jeszcze nie mamy.. jak dobrze pójdzie to pojedziemy w sobotę do Adriano i tam TZ bedzie szył, albo jak znajdzie na siebie rozmiar to kupi gotowy
Stary 2010-04-06, 10:48   #4372
Martoolka87
Zakorzenienie

Aaaa... i jeszcze cuś... dostałam zawiadomienie od koleżanki (tydzień przed datą ślubu... ). Ślub będzie w ten piątek. Chcę pójść do kościoła i tak się zastanawiam co kupić: czy standardowo kartkę i kwiaty, czy zamist kwiatów wykombinować coś innego Swoją drogą trochę mnie ta kumpela wkurzyła, bo jej TŻ zna mojego TŻ, a zawiadomienie dostałam tylko ja
Stary 2010-04-06, 10:50   #4373
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa... i jeszcze cuś... dostałam zawiadomienie od koleżanki (tydzień przed datą ślubu... ). Ślub będzie w ten piątek. Chcę pójść do kościoła i tak się zastanawiam co kupić: czy standardowo kartkę i kwiaty, czy zamist kwiatów wykombinować coś innego Swoją drogą trochę mnie ta kumpela wkurzyła, bo jej TŻ zna mojego TŻ, a zawiadomienie dostałam tylko ja
kup butelkę wina- to się zawsze przyda Może zapomniała w ferworze przygotowań o Twoim Tżcie. Nie przejmuj się!
Stary 2010-04-06, 10:54   #4374
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem zła, bo w sierpniu na`początku miała wrócić z macierzyńskiego koleżanka która zastępuję w jej obowiązkach- oczywiście poza swoimi. Wie że mamy z Tż ślub 7.08 i chcieliśmy spędzić później czas razem, może gdzieś pojechać. A tu dowiaduję się że bierze dodatkowo 3 tygodnie jakiegoś zaległego czegoś
ja rozumiem że chce spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu ale obiecała że wróci w terminie mojego ślubu żebym tez mogła odpocząć, a wtedy sobie weźmie te kolejne 2 czy 3 tygodnie. Jestem zła, bo urlop dostane dopiero we wrześniu w ten sposób.
to faktycznie nie za fajnie

Cytat:
ja zawsze kupiję telegram i mały bukiecik.. ja bym się nie przejmowała że dostałam sama zawiadomienie, tak samo dostałam od mojej koleżanki, a poszłam na jej ślub z TŻtem i nie widziałam w tym problemu
Stary 2010-04-06, 10:55   #4375
Ellin_ak
Rozeznanie

aa no i wam nie powiedziałam ze w piątek przed świętami przyszło do Teściowej awizo ze sukienka już czeka na mnie na poczcie- nie mogłam załatwić tego wtedy i dziś po pracy idę odebrać mam nadzieję że będzie ok
Stary 2010-04-06, 10:57   #4376
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
aa no i wam nie powiedziałam ze w piątek przed świętami przyszło do Teściowej awizo ze sukienka już czeka na mnie na poczcie- nie mogłam załatwić tego wtedy i dziś po pracy idę odebrać mam nadzieję że będzie ok
ale fajnie
Stary 2010-04-06, 10:59   #4377
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz zagadać z szefostwem? Bo może jej odmówią tego 3 tygodniowego zaległego urlopu i pozwolą Tobie wziąć wolne, a ona będzie musiała wtedy wybrać ten urlop w innym terminie?

Cytat:
bukiet to cos w tym stylu
zdjęcie poniżej

tylko że ja na butkach będę miała kryształki.. i tak się zastanawiam czy może w ogóle zrezygnować z bransoletki

garnituru jeszcze nie mamy.. jak dobrze pójdzie to pojedziemy w sobotę do Adriano i tam TZ bedzie szył, albo jak znajdzie na siebie rozmiar to kupi gotowy
Hmmm... To może faktycznie tą cieńszą bransoletkę weź... Albo może podpytaj jeszcze jakoś w osobnym wątku. Azakowana fajnie doradza w kwestiach biżuteryjnych
Ja chyba nie będę mieć bransoletki, bo na co dzień nie lubię nosić nic na łapkach (nawet zegarka nie noszę), a poza tym będę mieć bolerko, więc w kościele i tak by tej bransoletki nie było widać. Chociaż z drugiej strony na sali jak już odłożę bukiet i zdejmę bolerko, to może trochę tak łyso być

A co do Adriano, to mój TŻ tam ostatnio kupował i musiał mieć przerabiane spodnie i mu to w 3 dni zrobili Ale jak byście chcieli szyć od podstaw, to dobrze by było, żeby Wam się w sobotę udało tam pojechać, tym bardziej, że zbliża się sezon komunijny, więc na pewno mają sporo zamówień

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
No to czekamy na fotki
Stary 2010-04-06, 11:01   #4378
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie możesz zagadać z szefostwem? Bo może jej odmówią tego 3 tygodniowego zaległego urlopu i pozwolą Tobie wziąć wolne, a ona będzie musiała wtedy wybrać ten urlop w innym terminie?

Hmmm... To może faktycznie tą cieńszą bransoletkę weź... Albo może podpytaj jeszcze jakoś w osobnym wątku. Azakowana fajnie doradza w kwestiach biżuteryjnych
Ja chyba nie będę mieć bransoletki, bo na co dzień nie lubię nosić nic na łapkach (nawet zegarka nie noszę), a poza tym będę mieć bolerko, więc w kościele i tak by tej bransoletki nie było widać. Chociaż z drugiej strony na sali jak już odłożę bukiet i zdejmę bolerko, to może trochę tak łyso być

A co do Adriano, to mój TŻ tam ostatnio kupował i musiał mieć przerabiane spodnie i mu to w 3 dni zrobili Ale jak byście chcieli szyć od podstaw, to dobrze by było, żeby Wam się w sobotę udało tam pojechać, tym bardziej, że zbliża się sezon komunijny, więc na pewno mają sporo zamówień
chyba wezmę tą cieńszą jakby co to kiedyś tam na pewno ją wykorzystam

a co do zakupu garnituru to z TŻtem będzie cięzko

dobra zabieram się za czytanie części teoretycznej, bo profesor podczas prezentacji uwielbia zadawać multum pytań i muszę się dobrze przygotować
Stary 2010-04-06, 11:19   #4379
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Raczej nie, bo to sama dyrektor zarządzająca obwieściła mi tę radosna nowinę. Jestem zła bo to samolubne zachowanie moim zdaniem. Ale trudno- gorsze rzeczy się przeżywało.
Stary 2010-04-06, 11:30   #4380
madmuazelle
BAN stały

Dzień dobry,czy tu skupują Bobry???
Ok przywitałam się,teraz nadrobie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości