|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Malinka gratuluję!
Cytat:
Cytat:
![]() pewnie i tak nie będzie mogła sie powstrzymać ![]() Cytat:
Mpik kłótnie były, są i będą. Też często po kłótni zastanawiam sie z kim ja sie związałam, ale kłótnie przeciez są rzadkie, a na codzień jest duzo lepiej prawda? Cytat:
Cytat:
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Buterrfly- zgadzam się w 100000%! Z moim małżonkiem też są problemy i to bardzo. Rozumiem Cię, bo sama się czuję od jakiegoś czasu jakbym miała eksplodować ze złości! Tylko dzidzi szkoda- co ona winna a wszystko czuje...
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie ma co na sile sie pod kalkulator ustawiac... bo kazda ciaza jest inna..
|
|
|
#454 |
|
Raczkowanie
|
hejcia, spoznione ale....wesolego Alleluja
i mam nadzieje ze troche smingusa było? pozdróweczka cieplusie dla was
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba żaden mąż nie jest idealny
Albo po prostu panowie jednak inaczej przeżywają ciążę. Ja myślę, że to nie jest tak iż oni się niczym nie przejmują, po swojemu to myślę, że się przejmują. Po prostu my wszystkie zmiany związane z ciążą odczuwamy wcześniej, przecież u niektórych z nas jeszcze ani nie widać ani nie czuć dzidziusia, czasem np. mnie samej ciężko uwierzyć, że on tam jest - chociaż od niedawna mam już brzuszek taki nawet widoczny dla osób postronnych więc coraz bardziej sama wiem, że ktoś jest z nami Zresztą normalnie jestem w szoku jak uświadomiłam sobie, że za 1-2 tygodnie zaczynam 5 miesiąc... Jak to strasznie szybko leci...
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
hej i ja sie melduje po swiętach...
pierwszy dzień nawet miło mioł, ale poniedziałek to tragedia agatko....nie jesteś sama, ja tez sie sie strasznie pokłóciłam z tżetem. Niestety nie pogodziliśmy się, pojechaliśmy do teściów i po 5 godzinach siedzenia za stołem chciałm wracać do domciu, bo juz mnie plecy bolały...a ten jeszcze za mało wypił i nie chciał jechać. Ubrałam wiec małegi i siebie i powiedziałam ze jak chce to niech siada a jak nie to niech zostaje i pije dalej...pojechał ale z wielkimi pretensjami.... aaa..jeszcze nie chciał jechać bo stwierdził ze jego mamusia nie nacieszyła sie małym...a co mnie teściowka obchodzi!!! ja sie źle czuje a ten sie mamusiom przejmuje!!! Pojechaliśmy do dobu i dałam mu taka z***ke że az mi teraz wstyd... ![]() No a mój mężuś powiedział że za MOJE błędy płącił nie będzie czyli jak chciałam dziecko to teraz niech teraz cierpie... NASZE dziecko BŁĘDEM nazwał!!! Po pijaku....ale to zadne usprawiedliwienie....jest em załąmana
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
u mnie ,mąz w zadnej ciazy nie mówił do brzucha, nie głaskał, co najwyżej czasem położył rękę i czuł, jak go chłopcy kopią i tyle. mój egzemplarz niestety nie potrafi i nieokazuje uczuć, poza tym nie ma czasu na nic :/ bo cąłyczas jest w pracy, a nawet, jak już jest w domu, to i tak do północy minimum pracuje :/ na żadne badania, do lekarza z emnąnie jeździł i nie jeździ
) no, ale cóż, da sie przyzwyczaić, takie czasy, neistety, ze praca zajmuje człowiekowi 3/4 czasu i życia...---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Aaneczko -spokojnie, nie denerwuj się, po pijaku ,pewnie nawet nie pamięta, co mówił... |
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
hejo...
kurde ale napisalyscie ![]() ja juz po swietach w koncu w domu uffff.. tylko od tego jedzenia mam kg na plusie... mialam dosc ale nie chcialam przykrosci tesciom robic to troche wmuszalam w siebie .. no nic kilka dni i wroce do siebie ![]() piszecie o tz widze... hmm.. ja w pierwszej ciazy czesto sie z tz klocilam, wkurzalo mnie ze nie rozumie jak sie czuje w ciazy itp itd. Z biegiem czasu mysle ze faceci tego po prostu nierozumieja przynajmniej przechodzac to pierwszy raz. Bo w sumie nie czuja tego co my. w obecnej ciazy nie moge nic na tz narzekac pilnuje mnie na kazdym kroku, ze mi kawy nie wolno jak wzielam lyczka red bulla bo mi slina ciekla, to ze mi nie wolno rozumie ze moge byc zmeczona i zajmuja sie wtedy corka, generalnie musze przyznac ze zupelna odmiana, ale moze to juz przez doswiadczenie z pierwszym dzieckiem.
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo nie wyglada to tak, że we wszystkim mnie wyrecza itp bo na to bym sobie nawet nie pozolila bo umarłabym z nudów ![]() Ale nawet jakby sie nie interesowal to i tak nie zamieniłabym sie z nim na bolace piersi, nudności, wahania hormonów, popsuta cerę, dodatkowe kg... bo to ja moge juz czuc rosnące we mnie dziecko i nowe zycie |
|
|
|
|
#460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ----- W święta byliśmy na weselu. Nie było super zabawy, ale nie było też tragicznie. Troszkę potanczyłam, nawet twista :P Dziś mam zakwasy w udach Dziś odpoczynek pełną gębą ![]() Odliczam czas do kolejnej wizyty u lekarza za 2 tyg. - to będzie pełne 18 tc, więc może już uda się zobaczyć płeć, żeby zacząć wybierać imię (bo mój mąż uważa, że to wciąż za wcześnie na wybór imienia) i mówić do brzuszka po imieniu
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuszek głaska non stop i do niego mówi: tu twój tata
![]() Czasami mnie to krępuje bo przy wszystkich głaska brzuszek i się nim chwali ale brzuszek jeszcze bardzo mały i też nie mogę doczekać się kopniaków żeby w końcu poczuć się naprawdę mamą
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
a w kwestii wagi... 2 tyg. temu byłam 2kg na minusie. Od tamtej pory raczej przytyłam. Wczoraj zauważyłam, ze spódnica (taka, ze stanem pod biustem), którą miałam 3 tyg. temu na imieninach cioci, jest za ciasna! i to właśnie pod biustem za ciasna. To samo mam z biustonoszami (zwykle nosiłam 70, bo 75 były za szerokie) . Zdziwiłam się, ze żebra się tak rozszerzają ;/
a poniżej zdjęcie mojego brzuszka w 16 tc (dokładnie w sobotę 03.04). Robione wieczorem, więc trzeba wziąć na to poprawkę - w dzień brzuszek jest troszkę mniejszy. Poza tym przed ciążą miałam małą oponkę na brzuchu, więc automatycznie mój brzuszek wydaje się większy, przez tłuszczyk, którego nie zgubiłam ;/
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-05-31 o 13:00 |
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() już lepiej sie czuje,ale widze kłotnie z tż ja też mam jakis taki czas chyba nadszedł,mi sie nie wolno denerwowac,bo ostatnie bole brzucha to musze uwazac,ale ciezko jest,a chlopy to zawsze inaczej wszystko przechodza i ich nie da sie zrozumiec chlopy to wieczie dzieci i nigdy nie wiadomo o co im chodzi a ja za tydz mam wizyte i juz nie moge sie doczekac a i ledwo wyrabiam na kregoslup i kosc ogonowa wczoraj to z bolu sie poplakałam do tego dusznosci mi doszly czuje sie jakbym nie miała powietrza,widze,ze pisalysci ze dlugo nie mozecie spac i rano wstajecie,ja mam tak,ze nie moge zasnac i zasypiam 4/5 i rano mi sie dobrze spi pozdrawiam
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikaw no spory już brzunio
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
angelika o ja
myslalam ze ja mam duzy brzuszek ale ty w 16 masz olbrzymiiiiiiii fajny
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak.. ale i tak wiele osób mi mówi, że jeszcze niewiele widać (???) Może to kwestia odpowiedniego ubioru?
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidzial kopal wiec mu sie chyba podobalo )ale moj egzemplaz to jeszcze mi nic niepozwala zrobic... (moge zetrezec ze stolu zamiesc zrobic obiad i ewelntualnie ze zmywarki naczynia wyciagnac - wlozyc... ale tylko gdy dobrze sie czuje) jakbym niedaj Boze zrobilabym cos gdy mnie cos boli strezyka czy zle sie czuje... awantura... juz sie przyzwyczailam ze niemyje podlog lazienki czy nie robie zakupow.. skoro tak sie spelnia w roli ojca niebede mu przeszkadzac..... wogole do teraz moj maz mowil ze niechce byc przy porodzie nie czuje sie na silach... ja tez mowilam ze skoro nie chce to nie bo bezsensu sie zmuszac.... a tu co... jaka niespodzianka wczoraj mi powiedzial ze dorosl do tego i bardzo by chcial ic zy mu pozwole... ![]() az mnie zamurowalo... Cytat:
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem gdzie ty ten tłuszczyk niby masz, bo ja ślicznego ciążowego okrąglaczka widzę |
|
|
|
|
#470 | |||
|
Zadomowienie
|
Święta minęły szybciutko i spokojnie. Było sympatycznie, jednen dzień u teściów i jeden u rodziców. 3 dni na wyjeździe więc dzisiaj odpoczywam, jutro do pracy.
Widzę, ze sporo dziewczyn zaliczyło kłótnie z TŻ-atmi. To tylko hormony i niepotrzebne emocje, będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() super
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
mój też się śmieje, że zamiast brzuch to piersi mi rosną
![]() A koleżanki też mnie podsumowały, mówiąc że mają większe brzuchy ode mnie "no ale cycki to ci urosły" kurcze ale w żadne spodnie sprzed ciąży już nie wejdę najlepszy jest tż, wczoraj z uśmiechem stwierdziłam że znalazłam spodnie które mnie nie cisną i cała happy byłam, no ale jak mój zaczął mnie sprawdzać to od razu musiałam ściągnąć "bo groszka gniotę " no i zostały mi jedne, jedyne ciażowe muszę coś sobie kupić
|
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
angelikaw ja tez ma taki brzuszek jak nie wiekszy a to 14 tydzien (przytyłam ok 3 kg) a jem mniej niż przed ciąża
. Przez tarczyce przytyła 19 kg miałam zrzucic bo wreszcie po 6 latach hormony uregulowałam a tu ciąża sie nawinęła aż sie boje ile będzie na plusie |
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach.
U mnie obyło się bez kłótni Nawet całkiem przyjemnie te święta spędziliśmy. Pomijając mój premierowy żurek, który żurku wcale nie przypominał ![]() Jeśli chodzi o facetów, to wydaje mi się, że ogólnie są tacy sami - nie rozumieją przez co kobieta w ciąży przechodzi i jakoś do nich nie dociera, że już są ojcami. ALE wydaje mi się też, że ci, którzy o dzieciaczka musieli się starać dłużej, szybciej zdają sobie sprawę z sytuacji i bardziej angażują we wszystko.Nam udało się zajść w pierwszym cyklu i szczerze mówiąc, to widziałam, że mój TŻ był zaszokowany informacją o ciąży Ja byłam zachwycona od pierwszego momentu, ale mąż musiał się z tą myślą odrobinę oswoić. Teraz też widzę, że złości go kiedy marudzę, i co chwilę coś od niego chcę, ale nie narzeka i mówi, że rozumie ![]() Co do kilogramów, to u mnie waga zgadza się z kalkulatorem, ale mam nadzieję, ze nie przytyję do tylu ile on przewiduje (60kg od początkowych 45). wiem, ze to i tak względnie mało, ale procentowo do wagi wyjściowej to jednak naprawdę duuużo kg (15kg=33% wagi początkowej). aaneczka1984, nie wiem, czy planowaliście kolejnego dzieciaczka, czy nie. Jeśli tak, to nie masz się czym przejmować - pijackie gadanie, ale jeśli nie planowaliście, to trzeba by z mężem porozmawiać na ten temat i wyjaśnić, że do poczęcia dziecka trzeba dwojga ![]() Chyba wszystkie czekamy na ten moment, bo wtedy o tym, że ktoś tam nam w brzuchu rośnie, przypominamy sobie na codzień = jesteśmy tego świadome w 100%, a nie tylko oglądając zdjęcia z usg. |
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dziękuję Wam za miłe słowa
![]() Cytat:
Ja też ostatnie spodnie mam, ale już nie dopinam, jak siadam, bo mnie gniotą... Muszę szybko kupić, jakieś ciążowe ![]() Cytat:
|
|
|
#476 |
|
Raczkowanie
|
Angelikaw -śliczny brzuszek
![]() ja jeszce wchodzą normnalnie w spodnie, naewet mam luz(ale zawsze tylko biodrówki nosze), w święta miałam eleganckie czarne spodnie r.36, kupiłam sobie na ciuchach niecąłe 2 tyg. temu, ponieważ biodrówkami są, ponosze jeszcze dłuuugo ), do tego bluzka i marynarka i nikt nie powiedział,z ę jestemw ciazy, nawet się nei domyślił. O ciazy wioe jedynie moja mama i ko.ezanki, nikt wiecej, my z mężem móimy dopiero, jak ktoś konkretnie sie zapyta, nikt wiecej się nie skapnął
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moj tez jest taki duzutki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
mnie też kośc ogonowa boli, jak za długo siedzę (zwłaszcza na twardym krześle)
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i jeszcze zapomnialam sie poskarzyc, ze sie podziebilam i teraz leci z noska, szczypia oczka i boli gardlo buuuuuu
a to wszystko dzieki mojej kochanej goracej mamusce bo w swieta jej caly czas bylo goraco i jak tylko wychodzilam sie pobawic z moja chrzesnica to otwierala balkon i zamykala jak przyszlam, tylko co z tego ze zamykala, jak w pokoju bylo juz wyziebione i tak przechodzilam z cieplego do zimnego na zmiane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

I mam uczucie zmarnowanego weekendu bo się nie wyspałam. 

termin mam na 3.10.2010

) no, ale cóż, da sie przyzwyczaić, takie czasy, neistety, ze praca zajmuje człowiekowi 3/4 czasu i życia...

no i zostały mi jedne, jedyne ciażowe
bo w swieta jej caly czas bylo goraco i jak tylko wychodzilam sie pobawic z moja chrzesnica to otwierala balkon i zamykala jak przyszlam, tylko co z tego ze zamykala, jak w pokoju bylo juz wyziebione i tak przechodzilam z cieplego do zimnego na zmiane