Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 11:03   #451
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Malinka gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
A teraz nie umiem, bolą mnie plecy i budzę się o 7-8 I mam uczucie zmarnowanego weekendu bo się nie wyspałam.
A ja właśnie mam uczucie zmarnowanego dnia/weekendu jak za długo śpie.

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no i mam taka faze na slodkosci ze jem tylko tosty z dzemem, jogury itp a miesa nie tykam bo miesko jest bee
ja z poczatku jadłam tylko pumpernikiel z powidłami lub dżemem, teraz jakoś nie mam na to wcale ochoty, ale ewidentnie smaki na cos przychodzą etapami, był etap na tosty, na kiełbasę, na twaróg ze szczypiorkiem, na pomidory i wiele innych

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ale obiecała mi, że to koniec zakupów- dopóki dzidzia się nie urodzi
pewnie i tak nie będzie mogła sie powstrzymać

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
I ja sie dołączam termin mam na 3.10.2010
witaj

Mpik kłótnie były, są i będą. Też często po kłótni zastanawiam sie z kim ja sie związałam, ale kłótnie przeciez są rzadkie, a na codzień jest duzo lepiej prawda?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mnie tż-cik rozczulił wczoraj rano prawie do łez. Powiedziałam mu, że od 16 tygodnia Dzidek powinien już słyszeć dźwięki i tż uznał, że trzeba go w tym 16 tygodniu jakimś miłym słowem powitać, żeby czuł się chciany i kochany . I wczoraj rano jak się obudziliśmy podniósł mi koszulkę i powiedział do brzuszka "Kocham Cię Dzidku"
Mi sie łezka aż zakręciła

Cytat:
Moja ciążą od początku jest zagrożona. Już w 5 tygodniu wylądowałam w szpitalu z powodu plamień. Dodatkowo choruje na tarczyce i lekarz powiedział że teoretycznie z moimi problemami ciężko będzie zajsć w ciąże. Udało nam sie po 3 miesiącach ale jakoś specjalnie sie nie przygotowywalismy ciężko to nazwać staraniami.
Pewnie jakbyście sie starli, liczyli i mierzyli to mogłoby to trwać dłuzej

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:07   #452
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Buterrfly- zgadzam się w 100000%! Z moim małżonkiem też są problemy i to bardzo. Rozumiem Cię, bo sama się czuję od jakiegoś czasu jakbym miała eksplodować ze złości! Tylko dzidzi szkoda- co ona winna a wszystko czuje...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:11   #453
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
A jeszcze co do kalkulatora to chyba nie ma co się nim przejmować bo i tak każda ciąża jest inna i jedna przytyje 20 kg a inna 6 bo i tak bywa...
dokladnie tak... moja mama przytyla w ciazy 8 kg.. i wszystko bylo dobrze.. ja przytylam 1 malo nie malo ale biorac pod uwage to co schudlam na pocztaku to jestem 4 na plusie tyle ze patrzy sie od wagi startujacej gdzie juz mi polecialo wiec tylko kg.. troche sie matwilam ale lekarz poowiedzial ze wszystko jest ok ze mam taka budowe ciala to raz dwa genetycznie po mamie a trzy najwazniejsze ze dziecko jest zdrowe wazy i mierzy tyle ile powinno...
wiec nie ma co na sile sie pod kalkulator ustawiac... bo kazda ciaza jest inna..
Stary 2010-04-06, 11:11   #454
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia, spoznione ale....wesolego Alleluja i mam nadzieje ze troche smingusa było? pozdróweczka cieplusie dla was
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:11   #455
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Chyba żaden mąż nie jest idealny Albo po prostu panowie jednak inaczej przeżywają ciążę. Ja myślę, że to nie jest tak iż oni się niczym nie przejmują, po swojemu to myślę, że się przejmują. Po prostu my wszystkie zmiany związane z ciążą odczuwamy wcześniej, przecież u niektórych z nas jeszcze ani nie widać ani nie czuć dzidziusia, czasem np. mnie samej ciężko uwierzyć, że on tam jest - chociaż od niedawna mam już brzuszek taki nawet widoczny dla osób postronnych więc coraz bardziej sama wiem, że ktoś jest z nami Zresztą normalnie jestem w szoku jak uświadomiłam sobie, że za 1-2 tygodnie zaczynam 5 miesiąc... Jak to strasznie szybko leci...
Stary 2010-04-06, 11:16   #456
aaneczka1984
Zadomowienie

hej i ja sie melduje po swiętach...
pierwszy dzień nawet miło mioł, ale poniedziałek to tragedia

agatko....nie jesteś sama, ja tez sie sie strasznie pokłóciłam z tżetem. Niestety nie pogodziliśmy się,
pojechaliśmy do teściów i po 5 godzinach siedzenia za stołem chciałm wracać do domciu, bo juz mnie plecy bolały...a ten jeszcze za mało wypił i nie chciał jechać. Ubrałam wiec małegi i siebie i powiedziałam ze jak chce to niech siada a jak nie to niech zostaje i pije dalej...pojechał ale z wielkimi pretensjami....
aaa..jeszcze nie chciał jechać bo stwierdził ze jego mamusia nie nacieszyła sie małym...a co mnie teściowka obchodzi!!! ja sie źle czuje a ten sie mamusiom przejmuje!!!
Pojechaliśmy do dobu i dałam mu taka z***ke że az mi teraz wstyd...
No a mój mężuś powiedział że za MOJE błędy płącił nie będzie czyli jak chciałam dziecko to teraz niech teraz cierpie...
NASZE dziecko BŁĘDEM nazwał!!!
Po pijaku....ale to zadne usprawiedliwienie....jest em załąmana
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:19   #457
czarnaelizabeth
Raczkowanie

u mnie ,mąz w zadnej ciazy nie mówił do brzucha, nie głaskał, co najwyżej czasem położył rękę i czuł, jak go chłopcy kopią i tyle. mój egzemplarz niestety nie potrafi i nieokazuje uczuć, poza tym nie ma czasu na nic :/ bo cąłyczas jest w pracy, a nawet, jak już jest w domu, to i tak do północy minimum pracuje :/ na żadne badania, do lekarza z emnąnie jeździł i nie jeździ ) no, ale cóż, da sie przyzwyczaić, takie czasy, neistety, ze praca zajmuje człowiekowi 3/4 czasu i życia...

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Aaneczko -spokojnie, nie denerwuj się, po pijaku ,pewnie nawet nie pamięta, co mówił...
Stary 2010-04-06, 11:24   #458
Ray
Zakorzenienie

hejo...

kurde ale napisalyscie

ja juz po swietach w koncu w domu uffff.. tylko od tego jedzenia mam kg na plusie... mialam dosc ale nie chcialam przykrosci tesciom robic to troche wmuszalam w siebie .. no nic kilka dni i wroce do siebie

piszecie o tz widze...
hmm.. ja w pierwszej ciazy czesto sie z tz klocilam, wkurzalo mnie ze nie rozumie jak sie czuje w ciazy itp itd. Z biegiem czasu mysle ze faceci tego po prostu nierozumieja przynajmniej przechodzac to pierwszy raz. Bo w sumie nie czuja tego co my.

w obecnej ciazy nie moge nic na tz narzekac pilnuje mnie na kazdym kroku, ze mi kawy nie wolno jak wzielam lyczka red bulla bo mi slina ciekla, to ze mi nie wolno rozumie ze moge byc zmeczona i zajmuja sie wtedy corka, generalnie musze przyznac ze zupelna odmiana, ale moze to juz przez doswiadczenie z pierwszym dzieckiem.
Stary 2010-04-06, 11:24   #459
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Ci TŻ to w ogóle dzieci są !!! Do przyjemności jak najbardziej i bardzo sie cieszą jak widzą II kreseczki na teście euforia trwa max 3 tygodnie i na tym koniec. Kobieta chodzi do lekarza na badania czyta o kolejnych etapach ciąży i im więcej wie tym bardziej sie boi. Akceptuje rosnące cm , bolące piersi, opuchniete nogi, wymioty, mdłosci ,nastroje, depresje.... A oni co ? Oburzeni że focha ma że spać niemoże bo do ubikacji wstaje w nocy , że męczy o jakis imionach dla dzieci że o wózkach i innych dziwactwach. I jedyna myśl w ich głowach O Boże Boże kiedy sobie włożę!!! A my bidulki cieszymy sie jak do brzuszka coś powiedzą jak go pogłaskają raz na jakis czas
Mój TZ inny jest, codziennie pyta się jak sie czuję, co u dzidzi slychac, oglada ze mna filmiki, chetnie słucha o rozwoju dziecka, byl na wszystkich wizytach lekarskich, na kazdym usg, zadawal pytania lekarzowi...
wiadomo nie wyglada to tak, że we wszystkim mnie wyrecza itp bo na to bym sobie nawet nie pozolila bo umarłabym z nudów

Ale nawet jakby sie nie interesowal to i tak nie zamieniłabym sie z nim na bolace piersi, nudności, wahania hormonów, popsuta cerę, dodatkowe kg... bo to ja moge juz czuc rosnące we mnie dziecko i nowe zycie i czuc ta ogromną rozpierajaca mnie radoś, dume i szczęście
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:32   #460
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
I ja sie dołączam termin mam na 3.10.2010
Gratulacje i witaj

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Angelikaw, podejrzewam, że to pierwsze ruchy już były - gratulacje

Sama nie wiem, ale w niedzielę, będąc na wesele, znów czułam to co kilka dni wczesniej.. Koleżanka, która ma 4,5 synka stwierdziła, ze miała tak samo na poczatku, bo nie potrafiła ich odróżnić od burczenia w brzuchu. No i też tak wczesnie poczuła ruchy, wiec to jest możliwe
Ale moja mama, a już tym bardziej teściowa upierają się, ze to stanowczo za wcześnie! i wkurzają mnie tym gadaniem ;/
Cytat:
Wczoraj mały się wiercił jak fryga, a dziś nie daje znaku życia - szkoda Ale coraz częściej go czuję, więc bardzo się cieszę. Nie mogę doczekać się prawdziwych kopniaczków i żeby P. poczuł też te ruchy
Ja też nie mogę się doczekać kopniaków. Wtedy będę na 100% czuła, to moje dziecię, a nie przewracające się flaki

-----
W święta byliśmy na weselu. Nie było super zabawy, ale nie było też tragicznie. Troszkę potanczyłam, nawet twista :P Dziś mam zakwasy w udach Dziś odpoczynek pełną gębą
Odliczam czas do kolejnej wizyty u lekarza za 2 tyg. - to będzie pełne 18 tc, więc może już uda się zobaczyć płeć, żeby zacząć wybierać imię (bo mój mąż uważa, że to wciąż za wcześnie na wybór imienia) i mówić do brzuszka po imieniu
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:38   #461
gabisun
Zakorzenienie

Mój brzuszek głaska non stop i do niego mówi: tu twój tata
Czasami mnie to krępuje bo przy wszystkich głaska brzuszek i się nim chwali ale brzuszek jeszcze bardzo mały i też nie mogę doczekać się kopniaków żeby w końcu poczuć się naprawdę mamą

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:41   #462
angelikaw
Zakorzenienie

a w kwestii wagi... 2 tyg. temu byłam 2kg na minusie. Od tamtej pory raczej przytyłam. Wczoraj zauważyłam, ze spódnica (taka, ze stanem pod biustem), którą miałam 3 tyg. temu na imieninach cioci, jest za ciasna! i to właśnie pod biustem za ciasna. To samo mam z biustonoszami (zwykle nosiłam 70, bo 75 były za szerokie) . Zdziwiłam się, ze żebra się tak rozszerzają ;/

a poniżej zdjęcie mojego brzuszka w 16 tc (dokładnie w sobotę 03.04). Robione wieczorem, więc trzeba wziąć na to poprawkę - w dzień brzuszek jest troszkę mniejszy.
Poza tym przed ciążą miałam małą oponkę na brzuchu, więc automatycznie mój brzuszek wydaje się większy, przez tłuszczyk, którego nie zgubiłam ;/

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-05-31 o 13:00
Stary 2010-04-06, 11:44   #463
dra
Zakorzenienie

witajcie
już lepiej sie czuje,ale widze kłotnie z tż ja też mam jakis taki czas chyba nadszedł,mi sie nie wolno denerwowac,bo ostatnie bole brzucha to musze uwazac,ale ciezko jest,a chlopy to zawsze inaczej wszystko przechodza i ich nie da sie zrozumiec chlopy to wieczie dzieci i nigdy nie wiadomo o co im chodzi

a ja za tydz mam wizyte i juz nie moge sie doczekac
a i ledwo wyrabiam na kregoslup i kosc ogonowa wczoraj to z bolu sie poplakałam do tego dusznosci mi doszly czuje sie jakbym nie miała powietrza,widze,ze pisalysci ze dlugo nie mozecie spac i rano wstajecie,ja mam tak,ze nie moge zasnac i zasypiam 4/5 i rano mi sie dobrze spi

pozdrawiam
Stary 2010-04-06, 11:44   #464
gabisun
Zakorzenienie

Angelikaw no spory już brzunio nie da się nie zauważyć, że w ciąży jesteś

Stary 2010-04-06, 11:47   #465
Ray
Zakorzenienie

angelika o ja myslalam ze ja mam duzy brzuszek ale ty w 16 masz olbrzymiiiiiiii fajny
Stary 2010-04-06, 11:47   #466
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

a poniżej zdjęcie mojego brzuszka w 16 tc (dokładnie w sobotę 03.04). Robione wieczorem, więc trzeba wziąć na to poprawkę - w dzień brzuszek jest troszkę mniejszy.
Poza tym przed ciążą miałam małą oponkę na brzuchu, więc automatycznie mój brzuszek wydaje się większy, przez tłuszczyk, którego nie zgubiłam ;/
śliczny brzusio
Stary 2010-04-06, 11:48   #467
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Angelikaw no spory już brzunio nie da się nie zauważyć, że w ciąży jesteś
niby tak.. ale i tak wiele osób mi mówi, że jeszcze niewiele widać (???) Może to kwestia odpowiedniego ubioru?
Stary 2010-04-06, 11:54   #468
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Mój TZ inny jest, codziennie pyta się jak sie czuję, co u dzidzi slychac, oglada ze mna filmiki, chetnie słucha o rozwoju dziecka, byl na wszystkich wizytach lekarskich, na kazdym usg, zadawal pytania lekarzowi...
wiadomo nie wyglada to tak, że we wszystkim mnie wyrecza itp bo na to bym sobie nawet nie pozolila bo umarłabym z nudów
moj maz tez taki jest przed wyjsciem do pracy daje buzi mi i brzucholowi caluje nas po powrocie gada glaszcze spiewa kolysanki i nie tylko (ostatnio repertuarem dzemu i kukizem nas raczyl dzidzial kopal wiec mu sie chyba podobalo)
ale moj egzemplaz to jeszcze mi nic niepozwala zrobic... (moge zetrezec ze stolu zamiesc zrobic obiad i ewelntualnie ze zmywarki naczynia wyciagnac - wlozyc... ale tylko gdy dobrze sie czuje) jakbym niedaj Boze zrobilabym cos gdy mnie cos boli strezyka czy zle sie czuje... awantura...
juz sie przyzwyczailam ze niemyje podlog lazienki czy nie robie zakupow..
skoro tak sie spelnia w roli ojca niebede mu przeszkadzac.....

wogole do teraz moj maz mowil ze niechce byc przy porodzie nie czuje sie na silach... ja tez mowilam ze skoro nie chce to nie bo bezsensu sie zmuszac.... a tu co... jaka niespodzianka wczoraj mi powiedzial ze dorosl do tego i bardzo by chcial ic zy mu pozwole...
az mnie zamurowalo...

Cytat:
ale brzuchaollllllllllllll
Stary 2010-04-06, 11:55   #469
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak.. ale i tak wiele osób mi mówi, że jeszcze niewiele widać (???) Może to kwestia odpowiedniego ubioru?
ubranie też duzo daje mnie czasami wkurza jak ktoś mówi że brzucha nie mam, tak jakby od razu po zrobieniu testu miał wielki ciażowy bęben wyleźć, przecież wiadomo że on będzie rósł stopniowo
Ja nie wiem gdzie ty ten tłuszczyk niby masz, bo ja ślicznego ciążowego okrąglaczka widzę

Stary 2010-04-06, 11:59   #470
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

I jak tam po świętach?
Święta minęły szybciutko i spokojnie. Było sympatycznie, jednen dzień u teściów i jeden u rodziców. 3 dni na wyjeździe więc dzisiaj odpoczywam, jutro do pracy.

Widzę, ze sporo dziewczyn zaliczyło kłótnie z TŻ-atmi. To tylko hormony i niepotrzebne emocje, będzie dobrze

Cytat:
Ci TŻ to w ogóle dzieci są !!! Do przyjemności jak najbardziej i bardzo sie cieszą jak widzą II kreseczki na teście euforia trwa max 3 tygodnie i na tym koniec.
Całe szczęście mój mąż jest przeciwieństwem tego o czym piszesz. Interesuje się wszystkim co wiązane jest z ciążą i dzieckiem. On nawet bardziej niż ja, ciągnie mnie do sklepów na oglądanie wózków łóżeczek i innych gadżetów. I dzielnie znosi moje marudzenie, a marudzę straaasznie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
NASZE dziecko BŁĘDEM nazwał!!!
Po pijaku....ale to zadne usprawiedliwienie....jest em załąmana
No to niefajnie, ciekawe czy to pamięta. Mam nadzieję, że sobie wszystko wyjaśnicie. Nie martw się, na pewno tak nie myślał.

Cytat:
a poniżej zdjęcie mojego brzuszka w 16 tc (dokładnie w sobotę 03.04).
uuuuu wielki brzuchalek jak na 16 tydzień. super

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:00   #471
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
wow sliczny duzy brzuszek, ja w 18 tyg takiego nie mam, wciąz piersi mi bardziej wystaja niz brzuch
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:07   #472
gabisun
Zakorzenienie

mój też się śmieje, że zamiast brzuch to piersi mi rosną
A koleżanki też mnie podsumowały, mówiąc że mają większe brzuchy ode mnie "no ale cycki to ci urosły" kurcze ale w żadne spodnie sprzed ciąży już nie wejdę to znaczy wejdę ale jak usiądę to mnie gniecie najlepszy jest tż, wczoraj z uśmiechem stwierdziłam że znalazłam spodnie które mnie nie cisną i cała happy byłam, no ale jak mój zaczął mnie sprawdzać to od razu musiałam ściągnąć "bo groszka gniotę " no i zostały mi jedne, jedyne ciażowe muszę coś sobie kupić

Stary 2010-04-06, 12:13   #473
Butterfly83
Raczkowanie

angelikaw ja tez ma taki brzuszek jak nie wiekszy a to 14 tydzien (przytyłam ok 3 kg) a jem mniej niż przed ciąża . Przez tarczyce przytyła 19 kg miałam zrzucic bo wreszcie po 6 latach hormony uregulowałam a tu ciąża sie nawinęła aż sie boje ile będzie na plusie
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:17   #474
ycnan
Zadomowienie

Witam po świętach.
U mnie obyło się bez kłótni Nawet całkiem przyjemnie te święta spędziliśmy. Pomijając mój premierowy żurek, który żurku wcale nie przypominał Mało przez to coś nie zwymiotowałam

Jeśli chodzi o facetów, to wydaje mi się, że ogólnie są tacy sami - nie rozumieją przez co kobieta w ciąży przechodzi i jakoś do nich nie dociera, że już są ojcami. ALE wydaje mi się też, że ci, którzy o dzieciaczka musieli się starać dłużej, szybciej zdają sobie sprawę z sytuacji i bardziej angażują we wszystko.
Nam udało się zajść w pierwszym cyklu i szczerze mówiąc, to widziałam, że mój TŻ był zaszokowany informacją o ciąży Bo ledwie miesiąc po tym, jak podjęliśmy decyzję, już byłam w ciąży Ja byłam zachwycona od pierwszego momentu, ale mąż musiał się z tą myślą odrobinę oswoić.
Teraz też widzę, że złości go kiedy marudzę, i co chwilę coś od niego chcę, ale nie narzeka i mówi, że rozumie

Co do kilogramów, to u mnie waga zgadza się z kalkulatorem, ale mam nadzieję, ze nie przytyję do tylu ile on przewiduje (60kg od początkowych 45). wiem, ze to i tak względnie mało, ale procentowo do wagi wyjściowej to jednak naprawdę duuużo kg (15kg=33% wagi początkowej).

aaneczka1984, nie wiem, czy planowaliście kolejnego dzieciaczka, czy nie. Jeśli tak, to nie masz się czym przejmować - pijackie gadanie, ale jeśli nie planowaliście, to trzeba by z mężem porozmawiać na ten temat i wyjaśnić, że do poczęcia dziecka trzeba dwojga

Cytat:
też nie mogę doczekać się kopniaków żeby w końcu poczuć się naprawdę mamą
Chyba wszystkie czekamy na ten moment, bo wtedy o tym, że ktoś tam nam w brzuchu rośnie, przypominamy sobie na codzień = jesteśmy tego świadome w 100%, a nie tylko oglądając zdjęcia z usg.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:19   #475
angelikaw
Zakorzenienie

dziewczyny, dziękuję Wam za miłe słowa

Cytat:
Ja nie wiem gdzie ty ten tłuszczyk niby masz, bo ja ślicznego ciążowego okrąglaczka widzę
dzięki
Ja też ostatnie spodnie mam, ale już nie dopinam, jak siadam, bo mnie gniotą... Muszę szybko kupić, jakieś ciążowe

Cytat:
angelikaw ja tez ma taki brzuszek jak nie wiekszy a to 14 tydzien (przytyłam ok 3 kg) a jem mniej niż przed ciąża .
wstaw jakieś zdjęcie
Stary 2010-04-06, 12:30   #476
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Angelikaw -śliczny brzuszek

ja jeszce wchodzą normnalnie w spodnie, naewet mam luz(ale zawsze tylko biodrówki nosze), w święta miałam eleganckie czarne spodnie r.36, kupiłam sobie na ciuchach niecąłe 2 tyg. temu, ponieważ biodrówkami są, ponosze jeszcze dłuuugo ), do tego bluzka i marynarka i nikt nie powiedział,z ę jestemw ciazy, nawet się nei domyślił. O ciazy wioe jedynie moja mama i ko.ezanki, nikt wiecej, my z mężem móimy dopiero, jak ktoś konkretnie sie zapyta, nikt wiecej się nie skapnął i potiwerdzam, to kwestia ubrania, u mnie bluzka swobodna ani marynarka nie uwydatniły brzuszka, natomiast jak mam swwetr, to brzuch wydaje sie takie wieeelki
Stary 2010-04-06, 12:43   #477
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o facetów, to wydaje mi się, że ogólnie są tacy sami - nie rozumieją przez co kobieta w ciąży przechodzi i jakoś do nich nie dociera, że już są ojcami. ALE wydaje mi się też, że ci, którzy o dzieciaczka musieli się starać dłużej, szybciej zdają sobie sprawę z sytuacji i bardziej angażują we wszystko.
Nam udało się zajść w pierwszym cyklu i szczerze mówiąc, to widziałam, że mój TŻ był zaszokowany informacją o ciąży Bo ledwie miesiąc po tym, jak podjęliśmy decyzję, już byłam w ciąży Ja byłam zachwycona od pierwszego momentu, ale mąż musiał się z tą myślą odrobinę oswoić.
Teraz też widzę, że złości go kiedy marudzę, i co chwilę coś od niego chcę, ale nie narzeka i mówi, że rozumie
ooo tutaj mam inne zdanie to chyba zalezy od faceta my sie staralismy ponad 2 lata i udalo sie,to oboje w szoku,ze jednak po tak dlugim czasie sie udalo i radość,ale teraz chodzi i cos mamrocze i zrozum faceta nie da sie,moj mowi cos do brzuszka,ale teraz mamy okres nie dogadywania sie,ale czy zawsze musi byc pieknie cudnie nie czasem trzeba sie posprzeczac,bo to cudnie pieknie by sie w koncu znudzilo
Stary 2010-04-06, 12:45   #478
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
a w kwestii wagi... 2 tyg. temu byłam 2kg na minusie. Od tamtej pory raczej przytyłam. Wczoraj zauważyłam, ze spódnica (taka, ze stanem pod biustem), którą miałam 3 tyg. temu na imieninach cioci, jest za ciasna! i to właśnie pod biustem za ciasna. To samo mam z biustonoszami (zwykle nosiłam 70, bo 75 były za szerokie) . Zdziwiłam się, ze żebra się tak rozszerzają ;/

DUZUTKI ale moj tez jest taki duzutki
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
już lepiej sie czuje,ale widze kłotnie z tż ja też mam jakis taki czas chyba nadszedł,mi sie nie wolno denerwowac,bo ostatnie bole brzucha to musze uwazac,ale ciezko jest,a chlopy to zawsze inaczej wszystko przechodza i ich nie da sie zrozumiec chlopy to wieczie dzieci i nigdy nie wiadomo o co im chodzi

a ja za tydz mam wizyte i juz nie moge sie doczekac
a i ledwo wyrabiam na kregoslup i kosc ogonowa wczoraj to z bolu sie poplakałam do tego dusznosci mi doszly czuje sie jakbym nie miała powietrza,widze,ze pisalysci ze dlugo nie mozecie spac i rano wstajecie,ja mam tak,ze nie moge zasnac i zasypiam 4/5 i rano mi sie dobrze spi

pozdrawiam
kurcze, mnie wlasnie od wczoraj boli kosc ogonowa, ale ja to myslalam, ze to od tego siedzenia przy stole
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:59   #479
czarnaelizabeth
Raczkowanie

mnie też kośc ogonowa boli, jak za długo siedzę (zwłaszcza na twardym krześle)
Stary 2010-04-06, 13:07   #480
Maggie1983
Zakorzenienie

aaaa i jeszcze zapomnialam sie poskarzyc, ze sie podziebilam i teraz leci z noska, szczypia oczka i boli gardlo buuuuuu a to wszystko dzieki mojej kochanej goracej mamusce bo w swieta jej caly czas bylo goraco i jak tylko wychodzilam sie pobawic z moja chrzesnica to otwierala balkon i zamykala jak przyszlam, tylko co z tego ze zamykala, jak w pokoju bylo juz wyziebione i tak przechodzilam z cieplego do zimnego na zmiane
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości