|
|
#241 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
ale to nic trudnego, jeśli pierścienie nie przeszkadzają ci.. do stałego aparatu guma nie przykleja się.
kiedyś pierwszy raz w aparacie wzięłam gume na lekcje. trzymałam ją pod językiem, ale jak mówiłam to troche latała. myślałam że nauczycielka zauważy i wepchnęłam ją nad zęby z tyłu. za nic nie chciała zejśc, myślałam że się przykleiła. musiałam siedzieć tak do przerwy i w toalecie wyjąc także nie polecam tak robić![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja na poczatku z hyraxem to ciagle o nim myslalam, patrzylam w lustro, robilam zdjecia, a teraz o nim zapominam, co najwyzej jak sobie siedze na kompie, to dotykam palcem tu i tam, albo jezykiem cos sobie tam robie, ale musze stwierdzic, ze najgorsze jest jedzenie, wchodzi tam pomiedzy podniebienie a tą śrubę. a jak gdzies jakis drobny kawalek wejdzie miedzy to rozgalezienie hyraxa a podniebienie to wtedy tak dziwnie "siorbę" hahahaha, nie wiem jak to inaczej nazwac po prostu robie takie cisnienie zeby to wydostac, bo jezyk tak nie dochodzi albo juz nie ma sil sie silowac z tym zarciem
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe czytałam kiedyś właśnie o jedzeniu pod śrubą. tam mówili że się robi odkurzacz ![]() jak próbowałam jeść z moim ściąganym to potem wieki spędzałam w łazience z wykałaczką. i chyba też siorbałam jak przyszło śniadanie jeśc w szkole
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
ja siorbałam na początku z hassem;p ale teraz nauczyłam się czyścic tą śrubę szczoteczką do zębów;p
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Hej Madziu
No co Ty jakim duchem..Fajnie bardzo ze opisałaś tak szczegółowo jak rozpoczelas przygode z aparatem To bardzo pomocne dla osób które sie zastanawiają a może boją sie iść i zapisać na wizyte do ortodonty(takim przypadkiem byłam np. Ja).Przeczytałam z zainteresowaniem twoje pierwsze kroki sama mam krótko aparat i na ta chwile interesuje mnie wszystko co z nim związane ![]() Pozdrawiam!
dbam o włosy i skóre - naturalnie )Edytowane przez judge Czas edycji: 2010-04-06 o 11:36 |
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Ło matko!
Godzinę z kawałkiem zajęło mi nadrobienie zakończenia starego wątku i początek nowego.... U mnie wreszcie delikatnie ruszyła się prawa trójka --------------------------------------------------------------------------- Ja też poćwiczę wstawianie zdjęć Załącznik 3008805 |
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest z listą aparatek w nowym wątku? Osoba która założyła dalszą część się tym zajmuje? Bo właśnie dostałam priva z prośba o dopisanie ...
A i ktoś na poczatku narzekał, że upominał sie o dopisnie do listy byłych ... W pierwszym poście poprzedniej części wyraźnie prosiłam o wiadomości na priv - Ci którzy mi go wysyłali byli dopisywani do list etc ... Ja już nie mam możliwości dopisywania aparatek do tamtej listy, bo nie ma już opcji edytowania postu...
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-04-06 o 11:42 |
|
|
|
|
#250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
odp Cytat:
zucie gumy moze doprowadzic do krzywego zgryzu czy problemow z miesniem szczekowym i samym otwieraniem buzi. Wyczytałam, ze lepszym sposobem na wyczyszczenie zebow jest np.jedno jablko czy marchewka niz guma do zucia. Hmmm ciekawe... Nieustanne żucie gumy przyczynia się do osłabienia więzadeł żuchwy, które nie mają czasu na regenerację, wydłużają się. Wtedy żuchwa wysuwa się do przodu i dolne zęby zachodzą na górne, a rysy twarzy ulegają zniekształceniu. U osób, które żują gumę tylko jedną stroną, patologie te występują asymetrycznie, co stanowi dodatkową komplikację. Jak juz zujemy, to max 15-20 minut kied nie nosilam apratu, zawsze gdy mialam jakis egzamin siup guma i mietolilam, ponoc powoduje lepsza koncentracje- ale wtedy popelnialam grzech ;p poniewaz nawet godzine tak zulam... Teraz gdy mam aparat, nie zulam i nie chce - chce zapomniec o gumie ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
ja mam dac papryce info na priv co chcemy zmenic na orto faq (czekam od was na info, aby dac wszytsko za jednm razem) a co wlasnie z tymi listami??? nie wiem jak to bylo wczesniej, myslalam, ze osoba ktora zaklada wątek tym sie zajmuje??? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() jeeeeeeej sliczny sznaucer Twoj?
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-04-06 o 11:50 |
|||
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-04-06 o 11:58 |
||
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio nawet mojej orto powiedziałam że mam radochę z tego, ze czwórka się tak przesunęła, ze nie widać miejsca po wyrwanej piątce. Śmiała się, ze niewiele mi potrzeba |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wszystkie macie sliczne pieski
to moje marzenie od dziecinstwa, a w koncu odczulilam sie na siersc ![]() Znalazlam amstaffa do adopcji 3 miesiecznego, ale kady byl na nie;/ Musze miec psa z wlosem, wiec padlo na maltanczyka ![]() Jeszcze 30 dni do aparatu ![]() A dziewczyny ktore zalozyly niedawno aparat niech dodaja fotki
|
|
|
|
#254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1000days dlaczego czegos takiego nie zrobisz? ;> ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
niewiele potrzeba do szczescia, my to kazdy milimetr zauwazymy albo jezykiem jak sie przejezdza i inny uklad to tez radocha ![]() a psiak super, moja ciocia i wujek tez maja sznaucera- miniaturke- ale on to taki pomiedzy sredniakiem, a miniaturka, kurde jakos bardzo lubie owa rase, bo taka wesola
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
przecież 1000days założyła nową liste .
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=1 lista . a tu ciąg dalszy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5075 .
![]() W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości. ![]() Edytowane przez verkaaxd Czas edycji: 2010-04-06 o 12:21 |
|
|
|
#256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maltanczyk to ten maly lew jak ja to mowie ![]() 30dni szybko zleci rob zdjecia ku pamiecie ![]() aaaa dokladnie NOWE APRATKI NIECH POWRZUCAJA FOTKI! ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
a do tego jak ktora sie pomylila, to mozna zmienic, a w starej nie mozna edytowac
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-04-06 o 12:24 |
||
|
|
|
#257 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Buziaki! < 3
|
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh nie czytasz co pisze?
![]() tak wiec jeszcze raz wiem, widze co jest na naszym forum ale chodzi o to, aby lista byla na pierwszej stronie, przepisana, a nie linki - aby jej nie szukac, tylko na nowym swiezym wątku i dodatkowo wtedy mozna ją edytowac juz byla wzmianka ze ktora zle wpisala date, a nie mozna edytowac starej listy, na starym watku! rozumiesz? zawsze kiedy powstawala kolejna czesc, byla taka lista + orto faq i cos od zalozycielki, po co zmianiac schemat? i powtorze sie, jak edytowac stara liste, skoro watek zostal zamkniety i tam NIC nie mozna zmieniac ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- i bedziesz apartka
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nikt nie pisze tylko tam jest napisane .
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego padlo na psa z wlosem, bedzie bezpieczniej. A znane psy z wlosem to york, white terrier, shih tzu i maltanczyk. Poczytalam o charakterach i ten maly lew przypasowal mi najbardziej. A jakie gumeczki wezmiesz na poczatek?? Oczywiscie po wizycie pochwal sie aparatem
|
|
|
|
|
#263 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrzucaj tu Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
też mi się kiedyś przykleiła w szkole i nie mogłam jej wyciągnąć to potem przez reszte dnia starałam się nie śmiać żeby nikt nie widział ![]() Cytat:
Cytat:
super... jaka broda ![]()
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
Hebe5 zadzwoniłam i okazało się, że to żaden problem. Powiedziała, że ma na to sposób
. Więc w sobote bede miała zakładane dwa aparaty na górną szczękę i dolną .---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Betti_888 dziękuję za odpowiedź, uspokoiłaś mnie . Jak napisałam wyżej, wszystko jest już w porządku .
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
wiecie, jednak nie chcę się uczyć żuć tej gumy
niby pierścieni nie mam, więc nic mi specjalnie nie przeszkadza, ale skoro powoduje to takie skutki - podaruję sobie. mówią, że bez gumy też się da ![]() trochę szkoda, bo też zawsze w czasie egzaminów żułam. no nic, będzie druga sesja bez wspomagacza koncentracji ; ) |
|
|
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może cukierki miętowe do possania? ![]()
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest słodziutki! < 3 W czerwcu skończy 5 latek ![]() Na początku myślałam nad zielono-żółtymi lub pomarańczowo-żółtymi, ale chyba zdecyduję się na błękitne Co o tym myślisz? Oczywiście, że się pochwalę! Musowo
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Tak więc to są moje przepiękne krzywuski
http://img69.imageshack.us/img69/2826/dsc00198p.jpg już za dwie godziny! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

Jestem tu nowa i oczywiście chciałam się pochwalić, że już jutro założą mi aparacik 

po prostu robie takie cisnienie zeby to wydostac, bo jezyk tak nie dochodzi albo juz nie ma sil sie silowac z tym zarciem 

)
muszę orto powiedzieć żeby moje troche ściągnęła w dół

to potem przez reszte dnia starałam się nie śmiać żeby nikt nie widział