|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
A ja sie zaczynam rozgladac za krzeselkiem do karmienia i wczoraj juz chcialam zamowic, ale Tz mnie powstrzymal, bo jednak Pola ma dopiero 3,5 mies wiec krzeselko jakies 2 miesiace staloby na darmo...ale juz oblukalam i podoba mi sie to ponizej (z racji tego, ze jednak na 100% nie jestem przekonana do rozowego) to nie zamowilam
![]() ![]() http://allegro.pl/item972855888_krze...posazenie.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
ale tu pustki! widać, że święta!
byliśmy dziś na spacerze, ale mnie tak przewiało, że brrrr,nieprzyjemnie było, oj nie!! a my już dziś sprzedaliśmy nietrafiony prezent i kupiliśmy fajne krzesełko!! nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie, bo teraz karmienie Olki to wyzwanie. Domi to krzesełko które kupiłam jest od 3 miesiąca, więc niekoniecznie musiałoby stać 2 miesiące ![]() no to świętujcie dalej Mamusie, a my zmykamy do kolegi zobaczyć nowe mieszkanie ![]() do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Mam nadzieję Mamuśki, że świeta minęły Wam w miłej atmosferze ![]() Taka jestem dzisiaj cały dzień rozespana, że szok ![]() Ale to tak bywa, jak się idzie spać o 1, a Młody urządza pobudkę o 6 ![]() Jeśli chodzi o paznokcie, to u rączek obcina się na półokrągło, żeby się nie robiły zadziorki a u nóżek na prosto, żeby nie wrastały ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-04-05 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no jakos tak ![]() Dobrze, ze przedtem odciagnelam to mleczko, bo moja ksiezniczka sie najadla porzadnie i pociagnela 4,5 h ![]() ![]() A przedtem po 1,5h zaczela podplakiwac, przed chwila tez...tak jakby zaprogarmowana na cyca po tym czasie... ![]() Mam nadzieje, ze wroci karmienie takie jak dawniej z jednej cycy po przynajmniej 3ech godzinach a nie takie przekasanie...szkoda tylko, ze dopiero dzis sie za to wzielam ![]() My jeszcze czekamy na moich rodzicow bo maja wpasc ...swieta swieta i po swietach ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-05 o 16:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
haj Mamuśki, ja z pytaniem - kiedy mogę zrobic test ciążowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Raczkowanie
|
Simpatica, a co?
![]() A właśnie, czy mamusie karmiące piersią dostały już okres? Bo ja jeszcze nie, a to już 4 miesiące od porodu.
#1027 |
Zakorzenienie
|
simpatica pewnie kiedy chcesz
![]() ![]() ja tez nie dostalam jeszcze @ ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() ![]()
#1029 |
Zadomowienie
|
Simpatica teoretycznie tydzień po "zapłodnieniu" test powienien wykryć ciąze- ale u mojej kolezanki test ciąze wykrył dopiero w 6tc a wczesniej wychodziły negatywne.
ufffff dobrze ze juz po świetach bo mimo miłej atmosfery umęczona jestem gośćmi i ciągłym jedzeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() <><><><> Ja właśnie okresu jeszcze nie dostałam pomimo że brzuch mnie pobolewa już od miesiąca jak na @ <><><><> Właśnie sobie jeszcze sałatkę dojadam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki,
u nas święta minęły bardzo miło, ale i dość intensywnie, więc jestem całkiem ![]() ![]() Generalnie Sandra nauczyła się też piszczeć i uszy mdleją gdy zaczyna koncert, ale tak to było w porządku nawet po tej ilości odwiedzin, które mieliśmy. Ale od jutra wracamy do normalnego trybu, więc jest ok. Malinko, a jak Tomuś szuka ząbków? Sandra mam wrażenie, że też, zresztą po jednej stronie na wysykości dolnej 3-4 ma trochę opuchnięte dziąsło. No i zaczęliśmy wprowadać nowe pokarmy - dynię. Mała je tak, że raz mlaska z zadowoleniem, a następnego dnia grymasi. Zobaczymy jutro ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-04-05 o 20:20 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() U nas święta mineły spokojnie. Kupiłam mleko z Nan i dałam jej na noc ale niestety po tym mleku też się budzi co 2 godz. więc dalej się męczymy ![]() Ja okresu też jeszcze nie mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() ja do końca tygodnia jestem u mamy także wizaż ograniczony, mam nadzieje że po świętach brzuszki napasion! ![]() co do krzesełek, to my dostaliśmy chicco polly magic - jest super! ma regulowaną wysokośc i regulowane oparcie, do tego pałąk z zabawkami ![]() w prawdzie czeka na swój debiut słoiczkowy ![]() Lenka strasznie podrywa główkę do siadania, i czasami jak jej nie pozwalam to bardzo sę denerwuje - pełnia szcześcia jak może sobie "siedzieć" na kolankach. ... gondola robi się ciasnawa w zastraszającym tempie, więc kto wie czy lada moment nie przeskoczymy do spacerówki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() szkoda ze już po świętach, TZ musiał iść do pracy i znów same zostałyśmy http://allegro.pl/item972440400_24h_..._nakladka.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Olka ma to samo i my juz w spacerówce śmigamy, gondola zrobiła się bardzo ciasna. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() widze, ze swieta sie u was udaly ![]() U nas bylo ok...dosc spokojnie, bo bylismy sami, poniewaz moja mama nie przyjechala... ![]() ![]() W niedziele bylismy na takim swiatecznym Brunchu w restauracji ze znajomymi i André zaskoczyl mnie baaaardzo...ja wiem, ze mam kochane i grzeczne dziecko, ale ze az tak to nie wiedzialam... ![]() ![]() ![]()
#1036 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() wszystkiego naj dla małych jubilatów ![]() dzieciaczki przesłodkie ![]() a my po świętach - ja dziś pierwszy dzień w pracy i mały mi sie znowu pochorował - w sobote zaczął pokasływac w nocy miał wyższa temperaturę i w niedzilę rano poszliśmy z nim na pogotowie - i było OK, wiec wytłumaczyliśmy sobie, ze pewnie ząbki ale w niedziele po południu zaczął kaszlec i wczoraj rano przyjechał lekarz i gardło czerwone lekko ale jednak, do tego kratn no i w oskrzelach coś tam zaczyna sie dziac i mamy ponownie antybiotyk stwierdził pan doktor ze mały wyrośnie mi szybciej z tego niz myslę ale jednak choruje |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
Witajcie po Świętach
![]() Wpadłam tylko na chwilkę żeby się pochwalić że właśnie zostałam ciocią małego Wojtusia ![]() ![]() ![]() Dziś o 9.40 moja siostra urodziła synka - termin miała na wczoraj więc Wojtuś pojawił się na świecie dosyć punktualnie ![]() Na razie wiem tylko że poród trwał niecałe 3 godziny - czyli tym razem szybko poszło (pierwszego synka siostra rodziła ponad 12 godzin...) No ale podobno jak przyjechali ze szwagrem do szpitala i zbadał ją lekarz to już miała 9cm rozwarcia ![]() Ale i tak trochę się namęczyła bo Wojtuś z tych większych - ważył 4250 ![]() Ale się cieszę... Dominika będzie miała towarzysza do zabawy ![]() Pozdrawiam ![]()
#1038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I ząbki też nam ciągle ida... Około 19.30 jest codziennie mega histeria, łezki jej lecą jedna za druga, jest cala czerwona i spocona... moje biedactwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojjj Madziu.... biedny ten Twoj Grzesiu ![]() ![]() ![]() ![]() A u nas święta ehhhh... no niby super, ciagle z rodzinka, sobota u mojej babci, niedziela u tesciowej (ale z moja mama tez), poniedzialek u mojej mamy - obzarstwo straszne i na wadze 1kg w gore ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Madziawikp biedny Grzesio ![]() ![]() Elalank ja mam zamiar wprowadzac dodatkowe posilki dopiero w polowie 5ego miesiaca, wiec krzeseko tak czy siak staloby na darmo..no chyba, ze sadzalabym tam Polę zeby sobie posiedziala ![]() U mnie drugi dzien przestawiania mojej ksiezniczki na zarelko conajmniej 3 godzinne a nie co 1,5h wiszenie na cycu. Po wczorajszym dniu obudzila sie dopiero o 4.15 a nie tak jak podczas ostatnich kilka nocy ok. 2 i 5...wiec mam nadzieje, ze niebawe bedzie przesypiala cale noce jak dawniej. Oby ![]() Olacious trzymam kciuki, choc ja nie chcialabym tyle schudnac..a Twoj Tz co na to Twoje chudniecie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Raczkowanie
|
Witam po świętach!
U mnie święta stały pod znakiem obżarstwa - pewnie ze 2kg na plusie ![]() Magdawikp mi dzisiaj też kończył się macierzyński - strasznie szybko ten czas mi minął. Ja zastanawiam się nad drugim brzuszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() ![]()
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- u nas w końcu ładnie i powietrze takie przyjemne ![]()
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
,,,a u Nas pada i pada
![]()
#1045 |
Zakorzenienie
|
AsiCCCa u mnie tez
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pogoda... u mnie to samo, 5 stopni, wiatr i w ogole blee... I jeszcze Wam sie pozale na piep*** fryzjera, poszlam robic kolor w sobote i zamiast farby chcialam cos delikatniejszego, zrobila mi elumenem goldwella i jako, ze mam geste wlosy policzyla mi 280zł! masakra jakas, mam dlug u fryzjera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Narazie tylko takie zdjęcia
No Domi My to kawaleczek od Sibie mieszkamy ![]()
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka juz duza ![]() ![]() Ja mam ogolnie twarz bledsza od reszty ciala, bo mam dosc ciemna karnacje i moja królewna ma to samo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Moja wazy już ponad 6 kilo
![]() ![]() ![]()
#1050 |
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny po świętach
ja was dziś tylko podczytuje i nie mam jakoś dnia żeby więcej coś napisać czy odpisać mam chyba jakąś depresje ciągle bym tylko płakała, wczoraj przy kolacji też się z niczego rozpłakałam, jestem jakaś bezsilna, wszystko mnie męczy mimo iż córcia jest grzeczna nadodatek wieczorem wzieło mnie na wymioty okresu niema, pierwszy dostałam 2 marca i do dziś echo, mam nadzieje że nie jestem w ciąży bo mam tą przepukline ![]() naprawde nie wiem co sie ze mną dzieje teraz znowu mi sie płakać chce jak do was pisze tragedia nie mam na nic ochoty wyglądam strasznie brzuch okropny pogoda dobija jest ze mną fatalnie nawet w sklepie ostatnio mnie wzieło i się rozkleiłam bo nie potrafie nawet na siebie cholernych dzinsów kupić
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.