Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 18:38   #4801
eternitymoment
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

a ktoras z Was mzoe jest w belgi szukam kogos takiego, lubie Avon i niemam od kogo kupic
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:43   #4802
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
a ktoras z Was mzoe jest w belgi szukam kogos takiego, lubie Avon i niemam od kogo kupic
niestety nie kojarze nikogo takiego na pewno pisal ktos z Holandii...tez z Niemiec...( ale chyba z tego co kojarze z poludnia)...
Stary 2010-04-05, 19:39   #4803
in bloom
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18361425]jeszcze w żadnej firmie mlm nie było tak żeby dostawac katalogi za darmo, bez przesady, nigdy nie były za darmo.
a co do pomylonych i zalanych trzeba było zgłosic do firmy.

w poprzednich latach dla kluby róży były za darmo jako przywilej, a co do programów motywacyjnych ja wolę kosmetyki gratis a nie katalogi.

jeśli się jest w AVON CLUB to się potrzebuje takiej ilości, zapewniam cię, katalogi w takiej cenie to pozytywna rzecz.[/QUOTE]
mi chodzilo o taki staly program z katalogami wiem ze jestes w ac ale nie kazdy tak ma sa te ''mniejsze konsultantki'' ktorym przydaloby sie wlasnie cos takiego
Stary 2010-04-05, 19:45   #4804
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farmamozg Pokaż wiadomość
Dostałam też dziś paczkę - wszystko przyszlo na szczęście i zamówiłam sobie podkład na lato za 3 tusze - mam nadzieję że będzie chociaż trochę kryjący, swoją drogą żałuję że nie mamy nic matującego z podkładów bo taki na lato najlepszy
Ten podkład jest bardzo słabo kryjący. Trochę jak taki nawilżający krem koloryzujący. Mam cerę mieszana i trochę za bardzo się po nim świecę. Siostra moja natomiast wygląda bardzo naturalnie

Cytat:
Napisane przez RoOxAnKaA Pokaż wiadomość
Też żałuję, że nie ma podkładu typowo matującego Mam tłustą cerę i wątpię żeby ten dodawanych do tych tuszy był dla mnie odpowiedni, ale grzech było nie wziąć jak dają Chociaż wątpię czy kryje, skoro jest "lekki" jak wypróbujesz, to daj znać
Jest podkład w musie w ofercie Netto. Bardzo polecam! Kryje dość fajnie (nie tak bardzo jak ten trwały podkład) i matuje. Szkoda, że pojawia się tylko w netto. Ale za to ma fajną cene
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:56   #4805
mousedream
Zadomowienie

o darmowych katalogach można pomarzyć:P Chociaż z drugiej strony ktoś dostał darmowy kosmetyk?? Jest zawsze za 0.50 zł albo za 1zł.... fakt jest to prawie jak za darmo,bo np. mieć krem z linii anew za 1zł a za 90 to różnica, ale sam fakt:P
mousedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:03   #4806
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

dziewczyny nie uwierzycie na wątku;
byc kosnultantką avon, ori...
rekalmuje sie lider avonu, rece opadają
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:29   #4807
jagoda5
Przyczajenie

Witam wszystkich
Jestem nowa na forum, ale konsultantką już od kilku lat
jagoda5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:31   #4808
farmamozg
Zadomowienie

Dziewczyny możecie mi coś polecić? Mam cerę bardzo kapryśną :| Często pojawiają mi się niedoskonałości (syfki, pryszcze) ale dodatkowo mam bardzo wrażliwą cerę i po stosowaniu np Normaderm więcej syfków mi się pojawiło i strasznie przesuszyło mi buzię :| Chciałabym jakiś dobry żel do mycia buzi i krem na dzień i na noc ale nie wiem czy z avonu są jakieś takie nadające się? A maseczki z Planet Spa nadają się do takiej cery? Np ta z błotem ? Do zamaskowania jako podkład stosuję ten mineralny sypki albo na lato kiedy mam mniej "niespodzianek" używałam matującego - skoro jest w demo zapewne go zamówię
farmamozg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 21:11   #4809
crescent
Zakorzenienie

a ja bede miala jutro paczke
Stary 2010-04-05, 21:49   #4810
mousedream
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
a ja bede miala jutro paczke
a z jakiego jesteś okręgu??

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez farmamozg Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi coś polecić? Mam cerę bardzo kapryśną :| Często pojawiają mi się niedoskonałości (syfki, pryszcze) ale dodatkowo mam bardzo wrażliwą cerę i po stosowaniu np Normaderm więcej syfków mi się pojawiło i strasznie przesuszyło mi buzię :| Chciałabym jakiś dobry żel do mycia buzi i krem na dzień i na noc ale nie wiem czy z avonu są jakieś takie nadające się? A maseczki z Planet Spa nadają się do takiej cery? Np ta z błotem ? Do zamaskowania jako podkład stosuję ten mineralny sypki albo na lato kiedy mam mniej "niespodzianek" używałam matującego - skoro jest w demo zapewne go zamówię

moja siostra na plecy stosuje np. ser biały i polopirynę, kładzie tą maseczkę na 15 minut... pomaga... ale plecy to nie twarz byś musiała spróbować... jeśli chcesz napisze ci jak to zrobić.... bo ja osobiście na używam z serii clearskin tonik i szybko działający żel na wypryski... a tonik jest super o wiele lepszą ma się cere ( np ja:P)
mousedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 21:51   #4811
Catherine1980
Rozeznanie

Potwierdzam że ten podkład za 3 tusze taki sobie. Również się po nim świecę i nie kryje przebarwień.

Który polecacie jako dobrze kryjący?
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 22:01   #4812
tiny_dorcia
Raczkowanie

GG do tiny_dorcia

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość
Potwierdzam że ten podkład za 3 tusze taki sobie. Również się po nim świecę i nie kryje przebarwień.

Który polecacie jako dobrze kryjący?
Witam, jestem nowa na forum, choć od dawna was sobie poczytuję Co do podkładu, ja używam idealnie trwały podkład - dla mnie jest rewelacyjny. Wyprysków jakoś specjalnie nie mam, ale za to trochę piegów, których nie lubię... I ten podkład się sprawdza Podkład za tusze też dostałam, ale nie pasuje mi... Mam mieszaną cerę i również się świecę po nim i szybko 'znika'...
tiny_dorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 22:08   #4813
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Douce24 Pokaż wiadomość
Oj tak ! Ja mam zamówienia srednio od 600 do nieraz 1000 i powiem wam że muszę zamawiać około 25 - 30 katalogów . Za 30 k płace 24 zł a dołożyłabym 1zł miałabym 50 . Zawsze się komuś da ten katalog.
Też mam takie zamówienia i zamawiam 20 katalogów. Mogłabym w sumie 15 nawet(10 to jednak trochę za mało bo każdemu daję na własność, a niektórzy dostają 2 bo np. zabierają do pracy), no ale się nie opłaca.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 22:45   #4814
Agniecha1978
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny Jak tam po świętach ?? W tym miesiącu o dziwo mam ogromne zamówienia . Przez ten jeden tydzień dostałam tyle zmówień co pod czas całego marca :P .
Mam pytanie Czy próbowałyście już nową wersję serii cleraskin ??
chciała bym polecic klientce ale nie jestem pewna czy to przynajmniej troche działa
z góry dzięki
pozdrawiam
Agnieszka
Agniecha1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 22:58   #4815
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoda5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Jestem nowa na forum, ale konsultantką już od kilku lat
Cytat:
Napisane przez tiny_dorcia Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa na forum, choć od dawna was sobie poczytuję Co do podkładu, ja używam idealnie trwały podkład - dla mnie jest rewelacyjny. Wyprysków jakoś specjalnie nie mam, ale za to trochę piegów, których nie lubię... I ten podkład się sprawdza Podkład za tusze też dostałam, ale nie pasuje mi... Mam mieszaną cerę i również się świecę po nim i szybko 'znika'...
Witamy na forum

Cytat:
Napisane przez Agniecha1978 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Jak tam po świętach ?? W tym miesiącu o dziwo mam ogromne zamówienia . Przez ten jeden tydzień dostałam tyle zmówień co pod czas całego marca :P .
Mam pytanie Czy próbowałyście już nową wersję serii cleraskin ??
chciała bym polecic klientce ale nie jestem pewna czy to przynajmniej troche działa
z góry dzięki
pozdrawiam
Agnieszka
Ja też jestem ciekawa.. Szczególnie tej serii na wągry. Trendujące prosimy o opinie

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:07   #4816
Ewlyn
Zakorzenienie

Mam pytanie:
Jesli składałam normalne regularne zamówienie na I termin i już je otrzymałam, to czy mogłabym na II termin zamówić tylko produkty DEMO (za minimum 50 zł)? Są pobierane jakieś opłaty wtedy?

Czy przychodzą już Majki ale te główne torby?
Stary 2010-04-05, 23:10   #4817
melisska
Rozeznanie

evlyn możesz zamówić samo demo za 50 zł bez problemu i żadnych opłat
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:17   #4818
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
evlyn możesz zamówić samo demo za 50 zł bez problemu i żadnych opłat
Super! Dzięki
Stary 2010-04-06, 09:42   #4819
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Czy przychodzą już Majki ale te główne torby?
Przychodzą
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:47   #4820
farmamozg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mousedream Pokaż wiadomość

moja siostra na plecy stosuje np. ser biały i polopirynę, kładzie tą maseczkę na 15 minut... pomaga... ale plecy to nie twarz byś musiała spróbować... jeśli chcesz napisze ci jak to zrobić.... bo ja osobiście na używam z serii clearskin tonik i szybko działający żel na wypryski... a tonik jest super o wiele lepszą ma się cere ( np ja:P)
A czy ten tonik jet "agresywny"? Wysusza buzię? Właśnie nad nim i kremowym żelem na zaskórniki się zastanawiam Hmm o takich maseczkach aspirynowych słyszałam ale wolałabym nie próbować na twarzy
farmamozg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:24   #4821
malutka84
Zakorzenienie

Dziewczyny czy tester nawilżania skóry jest jednorazowy czy wielokrotnego użytku?
Na czym polega ?
Stary 2010-04-06, 11:00   #4822
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Jak się pociągnie tuszem 3 razy to jeszcze jako tako można wyjść z domu za pierwszym razem nic nie widać

to widocznie zależy od rzęs, bo ja po pierwszym, pociągnięciu już mam ładne rzęsy
Stary 2010-04-06, 11:30   #4823
malutka84
Zakorzenienie

Mam jeszcze jedno pytanie.
Nowy Katalog wchodzi w czwartek. Termin zamówienia mam na wtorek.
Jeśli biorę kuriera to paczkę dostaję w poniedziałek , czyli w 12 dzień obowiązywania katalogu.
Czy jeśli zamówię paczkę w czwartek czyli w pierwszy dzień nowego katalogu i wybiorę odbiór w COKu to paczkę będę mieć już w poniedziałek czyli w 5 dzień katalogu?
Czy dopiero 48 h po wtorku czyli moim dniu zamówień?
Stary 2010-04-06, 11:30   #4824
Catherine1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiny_dorcia Pokaż wiadomość
Na której stronie jest w katalogu nr 6?
Nie mogę go znaleźć

Już mam

Edytowane przez Catherine1980
Czas edycji: 2010-04-06 o 11:32
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:42   #4825
adrenka
Przyczajenie

hejka ja miałam opóźnioną torbę maja tę główną część i dostałam ja zaraz w kolejnym zamówieniu. Torbę zmówiłam na I termin a została dosłana na II termin, dostałam ją jakoś z 10 dni temu.
Stary 2010-04-06, 11:57   #4826
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
Jeśli biorę kuriera to paczkę dostaję w poniedziałek , czyli w 12 dzień obowiązywania katalogu.
Czy jeśli zamówię paczkę w czwartek czyli w pierwszy dzień nowego katalogu i wybiorę odbiór w COKu to paczkę będę mieć już w poniedziałek czyli w 5 dzień katalogu?

Ja zawsze zamawiam na COK, zamówienie wysyłam w czwartek i mimo że pisze w strefie że odbiór we wtorek to po paczkę jadę w poniedziałek
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:03   #4827
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Ja zawsze zamawiam na COK, zamówienie wysyłam w czwartek i mimo że pisze w strefie że odbiór we wtorek to po paczkę jadę w poniedziałek
Tzn że nie muszę czekać z zamawianiem na wtorek, tylko mogę w pierwszy dzień katalogu i na początku tygodnia będę mogła ją odebrać?
Bo czekanie 12 dni to trochę dużo
Stary 2010-04-06, 12:06   #4828
adrenka
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
mi chodzilo o taki staly program z katalogami wiem ze jestes w ac ale nie kazdy tak ma sa te ''mniejsze konsultantki'' ktorym przydaloby sie wlasnie cos takiego
Tylko katalogi są dość drogie bo za 10szt płacisz 9zł , kiedyś były tańsze, a katalog to nasze narzędzie pracy i firmie powinno zależeć żebyśmy ich miały sporo i docierały do większej ilości klientów. A oni podwyższają ceny. Uważam ze fajnie gdyby zrobili że im wyższe zamowienie tym wiecej katalogów gratis. Jakieś wsparcie niech zorganizują dla Nas
Kiedys na spotkaniu klubu róży omawialiśy problem tzw ofert wiązanych ze firma daje duże promocje na kosetyk( jak wczesnei wydasz na cos ileś złotych) i obcina nam opust bo wtedy jest tylko 10%. I stwierdzilysmy ze jak firma chce dawac takei promocje to niech sobei zabiera zysk a nie nam konsultantkom, Menedzerka mowila ze jak bedziemy pisac widomości przez portal avonu do biura marketingowego to moze wezmą nasze pomysły pod uwagę dziewczyny można pisać i o katalogi i o te produkty wiązenemoże coś się uda
Stary 2010-04-06, 12:12   #4829
malka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, paczkę będziesz miała w poniedziałek w COKu tak na 90%. Na 100% bedzie ona w coku we wtorek, bo od jakiegos czasu gwarantowany przez firme czas dostaw paczek do coków wynosi 72h robocze, a nie jak wczesniej to było 48h

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Tzn że nie muszę czekać z zamawianiem na wtorek, tylko mogę w pierwszy dzień katalogu i na początku tygodnia będę mogła ją odebrać?
Jasne, ze nie musisz czekac do swojego regularnego terminu zamawiania

Cytat:
Napisane przez adrenka Pokaż wiadomość
Kiedys na spotkaniu klubu róży omawialiśy problem tzw ofert wiązanych ze firma daje duże promocje na kosetyk( jak wczesnei wydasz na cos ileś złotych) i obcina nam opust bo wtedy jest tylko 10%. I stwierdzilysmy ze jak firma chce dawac takei promocje to niech sobei zabiera zysk a nie nam konsultantkom, Menedzerka mowila ze jak bedziemy pisac widomości przez portal avonu do biura marketingowego to moze wezmą nasze pomysły pod uwagę dziewczyny można pisać i o katalogi i o te produkty wiązenemoże coś się uda
Niezły pomysł z tym pisaniem do firmy w sprawie ofert wiązanych Klientom się wydaje, że my Bóg wie ile zarabiamy na tych tańszych produktach z ofert, a tu raptem np. teraz 59groszy na kulkach. I przykładowo zapakuje się taką kulkę w papierową torbę, za którą trzeba zapłacić w "hurcie" 50gr, dołoży się katalog kupiony od 50gr w górę i do interesu trzeba dołożyć. Oczywiście pisze tu o skrajnym przypadku, gdy klientka zamawia tylko jedną kulkę, ale chodzi o sam fakt, ze te 10% to zdecydowanie za mały opust.
Zaraz napisze maila ze strefy i o tych ofertach i o katalogach, może faktycznie to coś da

Edytowane przez malka
Czas edycji: 2010-04-06 o 13:28
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:09   #4830
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie. Ja mam teoretycznie dzień D ale nic mnie to nie obchodzi - zamawiam najczęściej tak jak bym miała A - na COK. Po prostu nie chcę czekać. A jak mi coś wypadnie to mogę zawsze później
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości