Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 10:47   #3361
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Wielkanocnie

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 10:47   #3362
Ollliwka
Zakorzenienie

A ja zaraz z TŻ do Kościoła idziemy , może mały spacerek później... ostatnie nasze święta spędzone jako niemałżeństwo , ale i tak spędzone razem można powiedzieć

Pięknych świąt
Stary 2010-04-04, 11:45   #3363
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
A ja zaraz z TŻ do Kościoła idziemy , może mały spacerek później... ostatnie nasze święta spędzone jako niemałżeństwo , ale i tak spędzone razem można powiedzieć

Pięknych świąt

a ja już po kościółku Zaraz posiedzimy trochę przy stole a że raczej nikt dziś nie przyjedzie to se po prostu odpoczniemy
Stary 2010-04-04, 12:48   #3364
gimikis
Rozeznanie

Witam w ten piękny wielkanocny dzionek!!!

My z TŻ byliśmy w kościele na rezurekcji. Po śniadaniu ledwo co ise oderwałam od stołu. A tu o 14 obiad. Nie chce wiedzieć ile mi się przytyje przez te święta.

Pozdrawiam i przesyłam

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 15:31   #3365
Ollliwka
Zakorzenienie

po Kościele poszliśmy jednak na 1,5 godzinny spacerek po lesie , fajnie było... no ,ale pojechał pół h temu TŻ do domu chce zjeść obiad z rodzicami , no a ja wolałam sobie posiedzieć już u siebie jutro się pewnie zobaczymy i poświętujemy znowu
Stary 2010-04-04, 20:11   #3366
ewurka
Wtajemniczenie

Oliwko uwielbiam Twojego avatarka, zawsze jak go widzę to się uśmiecham teraz to już każde święta przed Wami jako święta małżeńskie i powiem Ci, że nie musisz się denerwować ślubem, wracam do poprzedniego Twoje postu to piękny dzień i nie warto się tak wszystkim przejmować, dzień Ci się sam ułoży, a zobaczysz jak pięknie Cie zaskoczy
Ja właśnie wstałam, w pracy młyn padałam po pysznym obiadku, prawie się popłakałam rano, jak zostawiałam Tż po śniadanku o 5 nad ranem!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tak się zastanawiam jak mi się uda zajść w ciąże przy takiej harówce i nerwach
Jutro to samo....ehhhh milusich świąt, niech Wam się miło biesiaduje u bliskich

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:02   #3367
Tity
Zakorzenienie

ewurka
My już wróciliśmy od teściów, było miło i oczywiście brzuchy nam pękają Jutro się lenimy(w miarę możliwości, bo psy trzeba wyprowadzić :P )

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:07   #3368
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka a w jakiej branży pracujesz ,że w święta idziesz do pracy? a co do ślubu to wiem ,że nie warto się przejmować , ale ja mam takie usposobienie - strasznie panikarskie , lękowe ciężko z tym wygrać o ile w ogóle się da.

Czekam na TŻ , idziemy do Kościoła , na obiad ( może ) do mnie i do niego jadę

miłego lanego poniedziałku może TŻ uda mi się polać
Stary 2010-04-05, 18:22   #3369
Tity
Zakorzenienie

Cześć, ale pustki dziś, ojej. Mam nadzieję, że miło Wam święta mijają. Ja dzisiaj z bólem głowy chodzę i przed chwilą wstałam z drzemki. Byliśmy dwa razy na spacerze z psem i jemy i dojadamy Lenistwo totalne.

L
J
Stary 2010-04-05, 19:04   #3370
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka a w jakiej branży pracujesz ,że w święta idziesz do pracy? a co do ślubu to wiem ,że nie warto się przejmować , ale ja mam takie usposobienie - strasznie panikarskie , lękowe ciężko z tym wygrać o ile w ogóle się da.

Czekam na TŻ , idziemy do Kościoła , na obiad ( może ) do mnie i do niego jadę

miłego lanego poniedziałku może TŻ uda mi się polać
Oliwka od kilku lat branża hotelarska...więc małe szanse na jakieś wolne
Co do ślubu, ja byłam straszna przed samym ślubem, dziwie się że mój TŻ to wytrzymał maruda, panikara, krzykliwa zołza byłam ale odpuściłam w dniu ślubu
Mnie TŻ przy składaniu życzeń z jajeczkiem podczas śniadanka wczorajszego, życzył następnych świąt w większym gronie i żebyśmy się nie musieli długo starać o dzidzie, słodkie, prawda?
Tity objadasz się widze, ale fajnie, nam brakuje sernika, ale nawet nie było czasu go zrobić... albo takiego mazurka bym zjadła jak Scio robiła

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-06, 08:23   #3371
kretencja
Zakorzenienie

Hej.
Mnie święta minęły leniwie, głównie wylegiwałam się u Rodziców na kanapie i jadłam pyszności.
Teraz niestety szykuję się do pracy, na izbie przyjęć mi zwolnienia nie dali. Ale nic się nie dzieje, mikroskopijne plamienie w piątek już się nie powtórzyło od tamtej pory i moja Mama i mąż uważają, że spokojnie mogę dziś iść do pracy i pomalutku pracować, bez forsowania się. I tak zrobię. Do pracy odprowadzi mnie mąż, żebym się denerwować nie musiała. A po południu spróbuję się wbić do mojego gina bez kolejki i zapytać, co o tym wszystkim sądzi...
BUZIAKI i miłego dnia

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:29   #3372
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja miłej pracy i może faktycznie uda Ci się dzisiaj z ginem spotkać , ale pogoda w Łodzi taka dobijająca , nie?

Mnie się tegoroczne święta podobały i to bardzo no , ale teraz trzeba wracać znowu do rzeczywistości czyli szkoły i pisania prac a zaległości mam sporo , jeszcze scenariusze na praktyki , które odbyłam ehh.
Niedługo jadę na małe zakupy spożywcze do leclerca dzisiaj mam wolne jeszcze na uczelni.

rany,rany 2 miesiące do ślubu zostało a jasiulkowi 1,5 miesiąca tylko... jak ten czas leci...

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-04-06 o 08:31
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:27   #3373
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko 2 miesiące to kupa czasu jeszcze Po weselu będzie tak jak po świętach "I co, już?"
A ja zapisałam się do ortopedy....na 15 czerwca dopiero....
Zaraz idę z psami. Pogoda do spania dobra, chociaż dzisiaj się męczyłąm chyba do 3 rano z zaśnięciem...Miłego dnia dziewczyny.

L
J
Stary 2010-04-06, 10:21   #3374
abz
Zakorzenienie

Witajcie,
od piatku nie włączałam wizażu, w ogóle weszłam na net tylko wczoraj na chwilkę, tak jakoś nie było ani czasu, ani ochoty. Na szczęście nie było dużo nadrabiania
Jak te święta szybko minęły. W niedz pół dnia byliśmy z moja rodzinką, pół dnia u teściów a wczoraj troche siedzenia przy stole, troche leniuchowania, zaprosiliśmy znajomych i kolejny dzień minął.
No, ale o was oczywiście w tym czasie pamietałam, stąd tez teraz moje pytanie: co ze spotkaniem w Toruniu? I kiedy?

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:25   #3375
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej dziewczyny!

Widze, ze wszystkim Swieta minely spokojnie i przjemnie - to super, bo mnie rowniez, nawet jesli TZ pracowal i bylam wszystkie dni sama
Pogoda nam sie ustabilizowala, swieci codziennie piekne slonko, tylko wiatr silny wieje ale lepsze to niz deszcz

Kreti - to wspaniale, ze plamienia ustaly i masz potwierdzona ciaze przez USG A jaki termin w takim razie ci wypada?
Olliwka - fajnie, ze to juz za 2 miesiace! Ja nie wiem czy w ogole wyjde za maz jak tak dalej pojdzie ze zmianami zdania u TZ Kolejny raz zmienil date i w ogole to stwierdzil, ze slub - nawet cywilny - jest za drogi i priorytetem na teraz jest dziecko a slub jakos tak pozniej Nawet nie moge mu teraz przemowic do rozumu, bo ma za duzo pracy i przygotowuje sie do 2 ciezkich egzaminow, wiec tylko sie zdenerwuje a to mnie jest nie potrzebne I jemu tez
Tity - a nie ma w poblizy jakiejs placowki prywatnej? Czy wolisz poczekac, zeby nie placic? Bo to dlugo, kurcze...

Dzis sie znow wybieram do sklepu polskiego Powinni miec wiecej asortymentu, bo tuz przed Swietami byla duza dostawa a nie sadze, ze im wyszlo wszystko, sa otwarci dopiero od tygodnia.
Wczoraj mnie naszlo na salatke z ryzem... A nigdy mi nie smakowala Juz zjadlam polowe - brzuch mam juz na 2 metry

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:30   #3376
Ollliwka
Zakorzenienie

anessa Twój TŻ szybko zapewne zmieni zdanie co do ślubu to tak jak z dzieckiem zmienił zdanie...także wszystko przed Tobą
a datę na kiedy mieliście wstępną wyznaczoną ?

z racji tego ,że pozbyłam się ostatnimi tygodniami 2 kg to teraz nadrabiam , kupiłam w leclercu mieszankę ciastek

tity 2 miesiące to sporo czasu , ale teraz jakoś każdy dzień mi umyka..

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-04-06 o 12:32
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:03   #3377
Tity
Zakorzenienie

Anessa no długo muszę czekać, ale tutaj mamy świetnego specjalistę i w razie konieczności operacji to w ciemno do niego można iść. Co prawda inny przyjmuje, ale operacje przeprowadza facet, do którego z całej polski zjeżdżają ludzie. Mam nadzieję oczywiście, że nie będzie konieczna, ale kto wie. Popracowałam z mamą w ogródku i znowu się ponaciągałam...eh.

L
J
Stary 2010-04-06, 13:31   #3378
virginia
Zakorzenienie

hej babeczki
A ja miałam cudne, rodzinne Święta. Pogoda dopisywała, było cieplutko, słonecznie, więc i w 1szy i w 2gi dzień Świąt zaliczyliśmy spacer, w Śmigusa zabrałam rodziców do lasu i nad jezioro, oni w zasadzie nigdzie nie byli więc chyba mieli frajdę .
Zdjęcia wrzuciłam na blog i facebook (btw - ma któraś z Was tam konto?).
Od nabożeństwa w Wlk Ptk (stałam ponad 2 godziny) boli mnie kręgosłup i basen, i nordic walking pomagają tylko doraźnie.... Jadę na plastrach ale to też niewielka ulga....
Dziś ogarnęłam domek (z pomocą mamy, ze względu na te plecy ): zrobiłam pranie, zmieniłam pościel, poprasowałam, pozmywałam, pozamiatałam, zmyłam podłogi mopem. Jeszcze coś by się znalazło ale nie mam już siły . Dzieciaki mają jeszcze wolne więc i ja mam dziś tylko 2 godziny korków z maturzystą, co cieszy mnie niezmiernie bo przyda mi się jeszcze jeden dzień wytchnienia. Od jutra powrót do kołowrotka....
Za jakąś godzinkę wpada do mnie koleżanka na ciacho. Fajnie .
Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:31   #3379
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, pogoda faktycznie przygnębiająca, tylko by człowiek spał... Do gina nie wiem, czy mi się uda wbić, wracając z pracy (mąż po mnie przyszedł ) zajrzałam przez drzwi do przychodni, stały 3 kobiety, więc nawet nie próbowałam, bo głodna jestem jak wilk (już się zupka grzeje - rosół od teściowej, na różnych mięsach, m.in. na przepiórczym!). Może pod wieczór zajrzę, jak będzie kończył. A jak mi się nie uda, to też się nic wielkiego nie stanie...
Abz, lekarz w szpitalu terminu mi nie podał i pewnie będzie go trudno ustalić, bo miałam nieregularne miesiączki, regulowane sztucznie. Ale gdzieś sobie wyliczyłam między 7 a 14 grudnia, czyli pierwsza połowa

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-06, 16:11   #3380
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Witajcie
Widzę, że święta minęły Wam w miarę spokojnie i przyjemnie-podobnie u mnie, trochę jedzenia, trochę spacerów i generalnie bardzo dobry humor... Po pierwsze-w końcu ruszyło z moją pracą W czwartek dostałam pierwsze zlecenie ( i to takie na stałe-pielęgnacja ogrodu 2razy w tygodniu przez cały sezon), a dziś kolejne-projekt ogrodu, wykonanie i potem być może pielęgnacja-jutro o 12 mam spotkanie więc dowiem się szczegółów:czarod ziej: Jestem mega zadowolona, bo już spisałam firmę na straty, a tu taka niespodzianka... Dodam, że każdy z tych klientów, to bardzo ważne osobistości we Włocławku, więc jeśli będę dobrze wykonywać swoją pracę (a oczywiście mam taki zamiar), to myślę, że i następni klienci się znajdą! Rozemocjonowana jestem bardzo, aż rumieńce mam Drugi z powodów radości to starania o dzieciątko-nie wiem, czy coś wyszło, testowanie w następną środę... Generalnie biust chce mi wysadzić No i zostało nam 38 dni do ślubu A zaraz po nas Ollliwka
Co do spotkania w Toruniu, to ja pewnie dam rade dopiero w jakąś sobotę się wyrwać

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:26
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:36   #3381
Tity
Zakorzenienie

kretencja ale pyszności się szykują
jasiulku no to wspaniale, że praca ruszyła. A ile kosztuje zaprojektowanie ogrodu? Nawet takie mniej więcej? I co wchodzi w projekt, gatunki roślin+uwzględnienie gleby i nasłonecznienia też? My się powoli zastanawiamy nad ogrodem i ogólny pomysł mam, ale to taki bardzo ogólny. Możliwe, że i my się zgłosimy po pomoc do Ciebie, oczywiście zgodnie z Twoim cennikiem Ale to jeszcze troszkę czasu, może spłynie na mnie geniusz jakiś :P Trzymam kciuki za środowe testowanko
virginia , a leżenie nie pomaga?

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:38
Stary 2010-04-06, 16:47   #3382
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Abz, lekarz w szpitalu terminu mi nie podał i pewnie będzie go trudno ustalić, bo miałam nieregularne miesiączki, regulowane sztucznie. Ale gdzieś sobie wyliczyłam między 7 a 14 grudnia, czyli pierwsza połowa
To nie ja pytałam o termin, ale dobrze wiedzieć

jasiulek wiosna idzie to ludzie myślą o ogrodach. A ty masz kogoś do pomocy? Bo jak będziesz w ciąży to jak będziesz sobie radzić?

Jakoś mi tak niespecjalnie na żołądku, ale chyba zrobię sobie herbatkę i pozjadam resztki ciast i babek

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:02   #3383
kretencja
Zakorzenienie

A to przepraszam, coś mi się popierniczyło
Do lekarza w końcu nie poszłam, w sumie nie ma co mu głowy zawracać, skoro wszystko gra. A wizytę mam za tydzień, więc na pewno do tej pory będzie wszystko w porządku...
Miłego wieczoru!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-06, 18:02   #3384
Ollliwka
Zakorzenienie

jasiulek a czy już zaproszenia rozdane , papierki do Kościoła zanieśliście i czego jeszcze Wam brakuje ?
no to w środę
abz i na jakie ciasta się skusiłaś ?
Stary 2010-04-06, 18:28   #3385
Starlett
Wtajemniczenie

Witajcie - i ja wróciłam po świętach..cieszę się, że Wam tak miło minęły te dni...wszyscy wypoczęci i zrelaksowani Mi też udało się trochę odetchnąć od codziennego życia, ale w święta bardzo, bardzo brakowało mi Mamy

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:36   #3386
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
anessa Twój TŻ szybko zapewne zmieni zdanie co do ślubu to tak jak z dzieckiem zmienił zdanie...także wszystko przed Tobą
a datę na kiedy mieliście wstępną wyznaczoną ?
Ano mielismy na 23 pazdziernika tego roku... Data utrzymala sie przez jakies 3 dni...
Szczerze powiedziawszy to mi okropnie komplikuje sprawy z dokumentami Ech... Ale co zrobic

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Anessa no długo muszę czekać, ale tutaj mamy świetnego specjalistę i w razie konieczności operacji to w ciemno do niego można iść. Co prawda inny przyjmuje, ale operacje przeprowadza facet, do którego z całej polski zjeżdżają ludzie. Mam nadzieję oczywiście, że nie będzie konieczna, ale kto wie. Popracowałam z mamą w ogródku i znowu się ponaciągałam...eh.
Wiesz, jak jest taki dobry a ciebie az tak nie boli i nie ma takiego pospiechu, bo masz jakies komplikacje albo cos takiego, to pewnie, ze lepiej poczekac Zreszta... Zleci tak szybko, ze nawet sie nie obejrzysz jak nam tu relacje zdawac bedziesz

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Witajcie
Widzę, że święta minęły Wam w miarę spokojnie i przyjemnie-podobnie u mnie, trochę jedzenia, trochę spacerów i generalnie bardzo dobry humor... Po pierwsze-w końcu ruszyło z moją pracą W czwartek dostałam pierwsze zlecenie ( i to takie na stałe-pielęgnacja ogrodu 2razy w tygodniu przez cały sezon), a dziś kolejne-projekt ogrodu, wykonanie i potem być może pielęgnacja-jutro o 12 mam spotkanie więc dowiem się szczegółów:czarod ziej: Jestem mega zadowolona, bo już spisałam firmę na straty, a tu taka niespodzianka... Dodam, że każdy z tych klientów, to bardzo ważne osobistości we Włocławku, więc jeśli będę dobrze wykonywać swoją pracę (a oczywiście mam taki zamiar), to myślę, że i następni klienci się znajdą! Rozemocjonowana jestem bardzo, aż rumieńce mam Drugi z powodów radości to starania o dzieciątko-nie wiem, czy coś wyszło, testowanie w następną środę... Generalnie biust chce mi wysadzić No i zostało nam 38 dni do ślubu A zaraz po nas Ollliwka
Co do spotkania w Toruniu, to ja pewnie dam rade dopiero w jakąś sobotę się wyrwać
To super kochana, ze masz zlecenia Trzymam kciuki za kolejnych klientow! A na odleglosc tez bys zaplanowala cosik?

Cytat:
He, he to bylam ja No to bedzie dzidzia prosto na Swieta!

To ktora teraz testuje?

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:59   #3387
weronia83
Rozeznanie

Witam wszystkich po świętach
Lece doczytać ile się da od jutra zaczynam kuracje gynalginem wiec maż dziś wykorzystuje mnie ile się da

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Widze, ze wszystkim Swieta minely spokojnie i przjemnie - to super, bo mnie rowniez, nawet jesli TZ pracowal i bylam wszystkie dni sama
Pogoda nam sie ustabilizowala, swieci codziennie piekne slonko, tylko wiatr silny wieje ale lepsze to niz deszcz

Dzis sie znow wybieram do sklepu polskiego Powinni miec wiecej asortymentu, bo tuz przed Swietami byla duza dostawa a nie sadze, ze im wyszlo wszystko, sa otwarci dopiero od tygodnia.
Wczoraj mnie naszlo na salatke z ryzem... A nigdy mi nie smakowala Juz zjadlam polowe - brzuch mam juz na 2 metry

Te święta były spokojniejsze w porównaniu do zeszłorocznych a brzuch od sałatek to też mam ogromny

Cytat:
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
hej babeczki
A ja miałam cudne, rodzinne Święta. Pogoda dopisywała, było cieplutko, słonecznie, więc i w 1szy i w 2gi dzień Świąt zaliczyliśmy spacer, w Śmigusa zabrałam rodziców do lasu i nad jezioro, oni w zasadzie nigdzie nie byli więc chyba mieli frajdę .
Zdjęcia wrzuciłam na blog i facebook (btw - ma któraś z Was tam konto?).
Od nabożeństwa w Wlk Ptk (stałam ponad 2 godziny) boli mnie kręgosłup i basen, i nordic walking pomagają tylko doraźnie.... Jadę na plastrach ale to też niewielka ulga....
Dziś ogarnęłam domek (z pomocą mamy, ze względu na te plecy ): zrobiłam pranie, zmieniłam pościel, poprasowałam, pozmywałam, pozamiatałam, zmyłam podłogi mopem. Jeszcze coś by się znalazło ale nie mam już siły . Dzieciaki mają jeszcze wolne więc i ja mam dziś tylko 2 godziny korków z maturzystą, co cieszy mnie niezmiernie bo przyda mi się jeszcze jeden dzień wytchnienia. Od jutra powrót do kołowrotka....
Za jakąś godzinkę wpada do mnie koleżanka na ciacho. Fajnie .
Miłego dnia!
Mnie też coś ostatnio plecy bolą jak błużej wiejscu postoję

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Witajcie

GRATULUJE ZLECEN

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Do lekarza w końcu nie poszłam, w sumie nie ma co mu głowy zawracać, skoro wszystko gra. A wizytę mam za tydzień, więc na pewno do tej pory będzie wszystko w porządku...
Miłego wieczoru!

wszystko na pewno jest w porządku
Stary 2010-04-06, 19:19   #3388
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
jasiulku no to wspaniale, że praca ruszyła. A ile kosztuje zaprojektowanie ogrodu? Nawet takie mniej więcej? I co wchodzi w projekt, gatunki roślin+uwzględnienie gleby i nasłonecznienia też? My się powoli zastanawiamy nad ogrodem i ogólny pomysł mam, ale to taki bardzo ogólny. Możliwe, że i my się zgłosimy po pomoc do Ciebie, oczywiście zgodnie z Twoim cennikiem Ale to jeszcze troszkę czasu, może spłynie na mnie geniusz jakiś :P Trzymam kciuki za środowe testowanko
virginia , a leżenie nie pomaga?
Tity, słońce, cena projektu ogródka przeważnie uzależniona jest od jego powierzchni oraz oczekiwań właścicieli względem jego wyglądu. Zazwyczaj liczy się 1zł za m2 powierzchni nie działki, a samej przestrzeni do zaprojektowania. Ale to taka cena detaliczna, dla znajomych wiadomo-bardzo atrakcyjne rabaty W taki projekt wchodzi część opisowa (opis działki, stanu istniejącego, jej parametry, warunki słoneczne, wilgotnościowe, wiatry w przypadku odsłoniętej działki, pielęgnacja po posadzeniu, "złote rady", katalog użytych form architektonicznych, ilość zużytego materiału), dalej jest spis roślin wraz z ilością i cenami jeśli ktoś sobie życzy, projekt techniczny wraz z wszelkimi oznaczeniami, projekt "wizualny", kolorowy, kilka perspektyw i ewentualnie na życzenie uśredniony kosztorys Zasadniczo taki projekt mieści się, oczywiście w zależności od wielkości ogrodu w 25-40 stronach W razie czego baaardzo chętnie służę radą i pomocą Za kciukasy dziękuję mocno mocno I krótkiego oczekiwania na wizytę w czerwcu i oczywiście ||(to znacznie wcześniej)

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
To nie ja pytałam o termin, ale dobrze wiedzieć

jasiulek wiosna idzie to ludzie myślą o ogrodach. A ty masz kogoś do pomocy? Bo jak będziesz w ciąży to jak będziesz sobie radzić?

Jakoś mi tak niespecjalnie na żołądku, ale chyba zrobię sobie herbatkę i pozjadam resztki ciast i babek
Tak, wiosna uratowała firmę i moje poczucie własnej wartości jako architekta Bo już zaczynałam pozimowego dołka łapać... A jeśli chodzi o pomoc, to jasne-moja mama bardzo się tym interesuje, a z racji tego, że jest nauczycielką i ma nauczanie zintegrowane, to o 13 już jest w domku. Poza tym mam sąsiadkę, która będzie miała u mnie praktyki (jest w technikum o profilu arch. krajobrazu) i w wakacje na pewno chętnie sobie dorobi.A nawet gdyby to wszystko to zawiodło, to mój wuj zakłada ogrody i współpracuję z nim w zasadzie od początku, więc i on z pewnością by się ucieszył. Natomiast projekty mogę i z dzidzią w brzuszku tworzyć, pewnie jeszcze lepsze by powstały Dziękuję za kciuki Z ciastek i babek synek się na pewno ucieszy

Cytat:
jasiulek a czy już zaproszenia rozdane , papierki do Kościoła zanieśliście i czego jeszcze Wam brakuje ?
no to w środę
abz i na jakie ciasta się skusiłaś ?
Ollliwko, papierki zanosimy teraz w poniedziałek Wszystkie formalności za nami oprócz zapowiedzi no i pozostało płacenie za całą tą imprezę i wybór menu a także ustalić repertuar z orkiestrą, kupić prezenty dla rodziców, kwiaty do kościoła, napoje, pójść na próbny makijaż (też poniedziałek) zapłacić księdzu, organiście i kościelnemu, potwierdzić listę gości, kupić alkohol i nie oszaleć przy tym wszystkim Bo już nerwówka jest

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Ano mielismy na 23 pazdziernika tego roku... Data utrzymala sie przez jakies 3 dni...
Szczerze powiedziawszy to mi okropnie komplikuje sprawy z dokumentami Ech... Ale co zrobic

Wiesz, jak jest taki dobry a ciebie az tak nie boli i nie ma takiego pospiechu, bo masz jakies komplikacje albo cos takiego, to pewnie, ze lepiej poczekac Zreszta... Zleci tak szybko, ze nawet sie nie obejrzysz jak nam tu relacje zdawac bedziesz

To super kochana, ze masz zlecenia Trzymam kciuki za kolejnych klientow! A na odleglosc tez bys zaplanowala cosik?

He, he to bylam ja No to bedzie dzidzia prosto na Swieta!

To ktora teraz testuje?
Anessko, może TŻtowi się jednak odmieni? Tak jak i z dzidzią?
Dziękuję Na odległość również robiłam projekty, potrzebna mi była tylko mapka i dokładne zdjęcia działki

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:26   #3389
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No, ale o was oczywiście w tym czasie pamietałam, stąd tez teraz moje pytanie: co ze spotkaniem w Toruniu? I kiedy?
Ja jestem otwarta na propozycje ......................... . JASIULEK za zlecenia. Do ślubu już niedużo czasu zostało... I trzymam za testowanie (to w tę środę jutro?) .........................
Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Mi też udało się trochę odetchnąć od codziennego życia, ale w święta bardzo, bardzo brakowało mi Mamy
......................... Ja miałam dość spokojne święta, spędziliśmy je u moich rodziców. Poprosiliśmy już mojego brata o to żeby został ojcem chrzestnym naszego synka (zrobiliśmy to dość wcześnie bo w rodzinie się szykują jeszcze 2 maluszki - u mojego brata i u brata bratowej - i nie chcieliśmy żeby nam ktoś już go zarezerwował a dwoje chrześniaków w jednym czasie to ciężko...) U mamy zobaczyłam też jak wielka już jestem bo u siebie w domu nie mamy dużego lustra... No i cóż, przestraszyłam się ......................... . Net nadal mam cienki i nie wiadomo kiedy znów będzie ok Trochę mnie to denerwuje bo mam sporo zakupów na allegro do zrobienia jeszcze

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:57   #3390
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć Wszystkim
Virginia, fajne zdjęcia! widziałam na blogu, Twojego facebooka nie mam, może podaj mi namiary na priv? Chyba się skusze na jedną z książek, którą polecasz obecnie czytam kolejną książke Dana Browna, Zaginiony Symbol. Fajna, lubie jego książki i kuruj się misia
Jasiulek, fantastyczne wiadomości o zleceniach, będziesz się rozwijać i mam nadzieje, że ta eksplozja piersi jest spowodowana tym czego Ci z serca życze moje piersi są ogromne, na prawde!!! Staniki mi się zsuwają i piersi sięw nich nie mieszczą hehe test był ujemny w zeszłym tygodniu więc raczej to przed @...
Oliwka a jaką Ty masz w ogóle sukienusie na ślub, bo ja jakoś nie widziałam nigdzie, pokaż mi prosze

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości