|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Wielkanocnie
|||||||||||||||||||||
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaraz z TŻ do Kościoła idziemy , może mały spacerek później... ostatnie nasze święta spędzone jako niemałżeństwo
![]() Pięknych świąt
|
#3363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja już po kościółku Zaraz posiedzimy trochę przy stole a że raczej nikt dziś nie przyjedzie to se po prostu odpoczniemy
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten piękny wielkanocny dzionek!!!
My z TŻ byliśmy w kościele na rezurekcji. Po śniadaniu ledwo co ise oderwałam od stołu. A tu o 14 obiad. Nie chce wiedzieć ile mi się przytyje przez te święta. ![]() Pozdrawiam i przesyłam
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
po Kościele poszliśmy jednak na 1,5 godzinny spacerek po lesie , fajnie było... no ,ale pojechał pół h temu TŻ do domu
chce zjeść obiad z rodzicami , no a ja wolałam sobie posiedzieć już u siebie jutro się pewnie zobaczymy i poświętujemy znowu
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwko uwielbiam Twojego avatarka, zawsze jak go widzę to się uśmiecham
teraz to już każde święta przed Wami jako święta małżeńskie i powiem Ci, że nie musisz się denerwować ślubem, wracam do poprzedniego Twoje postu ![]() Ja właśnie wstałam, w pracy młyn padałam po pysznym obiadku, prawie się popłakałam rano, jak zostawiałam Tż po śniadanku o 5 nad ranem!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tak się zastanawiam jak mi się uda zajść w ciąże przy takiej harówce i nerwach Jutro to samo....ehhhh milusich świąt, niech Wam się miło biesiaduje u bliskich |
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka
My już wróciliśmy od teściów, było miło i oczywiście brzuchy nam pękają Jutro się lenimy(w miarę możliwości, bo psy trzeba wyprowadzić :P )
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka
ciężko z tym wygrać o ile w ogóle się da.Czekam na TŻ , idziemy do Kościoła , na obiad ( może ) do mnie i do niego jadę miłego lanego poniedziałku może TŻ uda mi się polać
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ale pustki dziś, ojej. Mam nadzieję, że miło Wam święta mijają. Ja dzisiaj z bólem głowy chodzę i przed chwilą wstałam z drzemki. Byliśmy dwa razy na spacerze z psem i jemy i dojadamy
Lenistwo totalne.
|
|
|
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Co do ślubu, ja byłam straszna przed samym ślubem, dziwie się że mój TŻ to wytrzymał maruda, panikara, krzykliwa zołza byłam ale odpuściłam w dniu ślubu Mnie TŻ przy składaniu życzeń z jajeczkiem podczas śniadanka wczorajszego, życzył następnych świąt w większym gronie i żebyśmy się nie musieli długo starać o dzidzie, słodkie, prawda? Tity objadasz się widze, ale fajnie, nam brakuje sernika, ale nawet nie było czasu go zrobić... albo takiego mazurka bym zjadła jak Scio robiła
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mnie święta minęły leniwie, głównie wylegiwałam się u Rodziców na kanapie Teraz niestety szykuję się do pracy, na izbie przyjęć mi zwolnienia nie dali. Ale nic się nie dzieje, mikroskopijne plamienie w piątek już się nie powtórzyło od tamtej pory i moja Mama i mąż uważają, że spokojnie mogę dziś iść do pracy i pomalutku pracować, bez forsowania się. I tak zrobię. Do pracy odprowadzi mnie mąż, żebym się denerwować nie musiała. A po południu spróbuję się wbić do mojego gina bez kolejki BUZIAKI i miłego dnia
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja miłej pracy
i może faktycznie uda Ci się dzisiaj z ginem spotkać Mnie się tegoroczne święta podobały i to bardzo no , ale teraz trzeba wracać znowu do rzeczywistości czyli szkoły i pisania prac a zaległości mam sporo , jeszcze scenariusze na praktyki , które odbyłam ehh. Niedługo jadę na małe zakupy spożywcze do leclerca dzisiaj mam wolne jeszcze na uczelni.rany,rany 2 miesiące do ślubu zostało a jasiulkowi 1,5 miesiąca tylko... jak ten czas leci...
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-04-06 o 08:31 |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko 2 miesiące to kupa czasu jeszcze
Po weselu będzie tak jak po świętach "I co, już?" ![]() A ja zapisałam się do ortopedy....na 15 czerwca dopiero.... Zaraz idę z psami. Pogoda do spania dobra, chociaż dzisiaj się męczyłąm chyba do 3 rano z zaśnięciem...Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
od piatku nie włączałam wizażu, w ogóle weszłam na net tylko wczoraj na chwilkę, tak jakoś nie było ani czasu, ani ochoty. Na szczęście nie było dużo nadrabiania ![]() Jak te święta szybko minęły. W niedz pół dnia byliśmy z moja rodzinką, pół dnia u teściów a wczoraj troche siedzenia przy stole, troche leniuchowania, zaprosiliśmy znajomych i kolejny dzień minął. No, ale o was oczywiście w tym czasie pamietałam, stąd tez teraz moje pytanie: co ze spotkaniem w Toruniu? I kiedy?
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Widze, ze wszystkim Swieta minely spokojnie i przjemnie - to super, bo mnie rowniez, nawet jesli TZ pracowal i bylam wszystkie dni sama ![]() Pogoda nam sie ustabilizowala, swieci codziennie piekne slonko, tylko wiatr silny wieje ale lepsze to niz deszcz Kreti - to wspaniale, ze plamienia ustaly i masz potwierdzona ciaze przez USG Olliwka - fajnie, ze to juz za 2 miesiace! Ja nie wiem czy w ogole wyjde za maz jak tak dalej pojdzie ze zmianami zdania u TZ Kolejny raz zmienil date i w ogole to stwierdzil, ze slub - nawet cywilny - jest za drogi i priorytetem na teraz jest dziecko a slub jakos tak pozniej I jemu tez![]() Tity - a nie ma w poblizy jakiejs placowki prywatnej? Czy wolisz poczekac, zeby nie placic? Bo to dlugo, kurcze... ![]() Dzis sie znow wybieram do sklepu polskiego Wczoraj mnie naszlo na salatke z ryzem... A nigdy mi nie smakowala Juz zjadlam polowe - brzuch mam juz na 2 metry
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
anessa Twój TŻ szybko zapewne zmieni zdanie co do ślubu
![]() a datę na kiedy mieliście wstępną wyznaczoną ? z racji tego ,że pozbyłam się ostatnimi tygodniami 2 kg to teraz nadrabiam , kupiłam w leclercu mieszankę ciastek tity 2 miesiące to sporo czasu , ale teraz jakoś każdy dzień mi umyka..
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-04-06 o 12:32 |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa no długo muszę czekać, ale tutaj mamy świetnego specjalistę i w razie konieczności operacji to w ciemno do niego można iść. Co prawda inny przyjmuje, ale operacje przeprowadza facet, do którego z całej polski zjeżdżają ludzie. Mam nadzieję oczywiście, że nie będzie konieczna, ale kto wie. Popracowałam z mamą w ogródku i znowu się ponaciągałam...eh.
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
A ja miałam cudne, rodzinne Święta. Pogoda dopisywała, było cieplutko, słonecznie, więc i w 1szy i w 2gi dzień Świąt zaliczyliśmy spacer, w Śmigusa zabrałam rodziców do lasu i nad jezioro, oni w zasadzie nigdzie nie byli więc chyba mieli frajdę .Zdjęcia wrzuciłam na blog i facebook (btw - ma któraś z Was tam konto?). Od nabożeństwa w Wlk Ptk (stałam ponad 2 godziny) boli mnie kręgosłup i basen, i nordic walking pomagają tylko doraźnie... . Jadę na plastrach ale to też niewielka ulga....Dziś ogarnęłam domek (z pomocą mamy, ze względu na te plecy ): zrobiłam pranie, zmieniłam pościel, poprasowałam, pozmywałam, pozamiatałam, zmyłam podłogi mopem. Jeszcze coś by się znalazło ale nie mam już siły ![]() . Za jakąś godzinkę wpada do mnie koleżanka na ciacho. Fajnie .Miłego dnia!
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, pogoda faktycznie przygnębiająca, tylko by człowiek spał... Do gina nie wiem, czy mi się uda wbić, wracając z pracy (mąż po mnie przyszedł
) zajrzałam przez drzwi do przychodni, stały 3 kobiety, więc nawet nie próbowałam, bo głodna jestem jak wilk (już się zupka grzeje - rosół od teściowej, na różnych mięsach, m.in. na przepiórczym!). Może pod wieczór zajrzę, jak będzie kończył. A jak mi się nie uda, to też się nic wielkiego nie stanie...Abz, lekarz w szpitalu terminu mi nie podał i pewnie będzie go trudno ustalić, bo miałam nieregularne miesiączki, regulowane sztucznie. Ale gdzieś sobie wyliczyłam między 7 a 14 grudnia, czyli pierwsza połowa
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Widzę, że święta minęły Wam w miarę spokojnie i przyjemnie-podobnie u mnie, trochę jedzenia, trochę spacerów i generalnie bardzo dobry humor... Po pierwsze-w końcu ruszyło z moją pracą :czarod ziej: Jestem mega zadowolona, bo już spisałam firmę na straty, a tu taka niespodzianka... Dodam, że każdy z tych klientów, to bardzo ważne osobistości we Włocławku, więc jeśli będę dobrze wykonywać swoją pracę (a oczywiście mam taki zamiar ), to myślę, że i następni klienci się znajdą! Drugi z powodów radości to starania o dzieciątko-nie wiem, czy coś wyszło, testowanie w następną środę... Generalnie biust chce mi wysadzić![]() No i zostało nam 38 dni do ślubu A zaraz po nas OllliwkaCo do spotkania w Toruniu, to ja pewnie dam rade dopiero w jakąś sobotę się wyrwać
7 cs... 39/40 -czekamy, kruszynko! Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2010-04-06 o 16:26 |
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ale pyszności się szykują
![]() jasiulku no to wspaniale, że praca ruszyła. A ile kosztuje zaprojektowanie ogrodu? Nawet takie mniej więcej? I co wchodzi w projekt, gatunki roślin+uwzględnienie gleby i nasłonecznienia też? My się powoli zastanawiamy nad ogrodem i ogólny pomysł mam, ale to taki bardzo ogólny. Możliwe, że i my się zgłosimy po pomoc do Ciebie, oczywiście zgodnie z Twoim cennikiem Ale to jeszcze troszkę czasu, może spłynie na mnie geniusz jakiś :P Trzymam kciuki za środowe testowanko ![]() virginia , a leżenie nie pomaga? Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-06 o 16:38 |
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasiulek wiosna idzie to ludzie myślą o ogrodach. A ty masz kogoś do pomocy? Bo jak będziesz w ciąży to jak będziesz sobie radzić? ![]() Jakoś mi tak niespecjalnie na żołądku, ale chyba zrobię sobie herbatkę i pozjadam resztki ciast i babek
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
A to przepraszam, coś mi się popierniczyło
Do lekarza w końcu nie poszłam, w sumie nie ma co mu głowy zawracać, skoro wszystko gra. A wizytę mam za tydzień, więc na pewno do tej pory będzie wszystko w porządku... Miłego wieczoru!
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek a czy już zaproszenia rozdane , papierki do Kościoła zanieśliście i czego jeszcze Wam brakuje ?
no to w środę ![]() abz i na jakie ciasta się skusiłaś ?
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie - i ja wróciłam po świętach..cieszę się, że Wam tak miło minęły te dni...wszyscy wypoczęci i zrelaksowani
![]() Mi też udało się trochę odetchnąć od codziennego życia, ale w święta bardzo, bardzo brakowało mi Mamy
|
#3386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy to mi okropnie komplikuje sprawy z dokumentami Ech... Ale co zrobic![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() He, he to bylam ja To ktora teraz testuje?
|
|
#3387 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich po świętach
![]() Lece doczytać ile się da od jutra zaczynam kuracje gynalginem wiec maż dziś wykorzystuje mnie ile się da ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Te święta były spokojniejsze w porównaniu do zeszłorocznych a brzuch od sałatek to też mam ogromny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULUJE ZLECEN ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
wszystko na pewno jest w porządku
|
|
#3388 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() , katalog użytych form architektonicznych, ilość zużytego materiału), dalej jest spis roślin wraz z ilością i cenami jeśli ktoś sobie życzy, projekt techniczny wraz z wszelkimi oznaczeniami, projekt "wizualny", kolorowy, kilka perspektyw i ewentualnie na życzenie uśredniony kosztorys Zasadniczo taki projekt mieści się, oczywiście w zależności od wielkości ogrodu w 25-40 stronach (to znacznie wcześniej)Cytat:
Bo już zaczynałam pozimowego dołka łapać... A jeśli chodzi o pomoc, to jasne-moja mama bardzo się tym interesuje, a z racji tego, że jest nauczycielką i ma nauczanie zintegrowane, to o 13 już jest w domku. Poza tym mam sąsiadkę, która będzie miała u mnie praktyki (jest w technikum o profilu arch. krajobrazu) i w wakacje na pewno chętnie sobie dorobi.A nawet gdyby to wszystko to zawiodło, to mój wuj zakłada ogrody i współpracuję z nim w zasadzie od początku, więc i on z pewnością by się ucieszył. Natomiast projekty mogę i z dzidzią w brzuszku tworzyć, pewnie jeszcze lepsze by powstały Dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
Bo już nerwówka jest![]() Cytat:
Tak jak i z dzidzią?![]() Dziękuję
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
......................... . JASIULEK za zlecenia. Do ślubu już niedużo czasu zostało... I trzymam za testowanie (to w tę środę jutro?) ......................... Cytat:
(zrobiliśmy to dość wcześnie bo w rodzinie się szykują jeszcze 2 maluszki - u mojego brata i u brata bratowej - i nie chcieliśmy żeby nam ktoś już go zarezerwował a dwoje chrześniaków w jednym czasie to ciężko...) U mamy zobaczyłam też jak wielka już jestem bo u siebie w domu nie mamy dużego lustra... No i cóż, przestraszyłam się ......................... . Net nadal mam cienki i nie wiadomo kiedy znów będzie ok Trochę mnie to denerwuje bo mam sporo zakupów na allegro do zrobienia jeszcze
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wszystkim
Virginia, fajne zdjęcia! widziałam na blogu, Twojego facebooka nie mam, może podaj mi namiary na priv? Chyba się skusze na jedną z książek, którą polecasz obecnie czytam kolejną książke Dana Browna, Zaginiony Symbol. Fajna, lubie jego książki i kuruj się misia Jasiulek, fantastyczne wiadomości o zleceniach, będziesz się rozwijać i mam nadzieje, że ta eksplozja piersi jest spowodowana tym czego Ci z serca życze moje piersi są ogromne, na prawde!!! Staniki mi się zsuwają i piersi sięw nich nie mieszczą hehe test był ujemny w zeszłym tygodniu więc raczej to przed @...Oliwka a jaką Ty masz w ogóle sukienusie na ślub, bo ja jakoś nie widziałam nigdzie, pokaż mi prosze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Jutro się lenimy(w miarę możliwości, bo psy trzeba wyprowadzić :P )

a jasiulkowi 1,5 miesiąca tylko... jak ten czas leci...

Kolejny raz zmienil date i w ogole to stwierdzil, ze slub - nawet cywilny - jest za drogi i priorytetem na teraz jest dziecko a slub jakos tak pozniej
Juz zjadlam polowe - brzuch mam juz na 2 metry
. Jadę na plastrach ale to też niewielka ulga....
): zrobiłam pranie, zmieniłam pościel, poprasowałam, pozmywałam, pozamiatałam, zmyłam podłogi mopem. Jeszcze coś by się znalazło ale nie mam już siły 
:czarod ziej: Jestem mega zadowolona, bo już spisałam firmę na straty, a tu taka niespodzianka... Dodam, że każdy z tych klientów, to bardzo ważne osobistości we Włocławku, więc jeśli będę dobrze wykonywać swoją pracę (a oczywiście mam taki zamiar

za zlecenia. Do ślubu już niedużo czasu zostało... I trzymam