Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 12:21   #241
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

cześć mamuśki
Jak tam świąteczne obżarstwo, ja boję się na wagę wejść

Jeżeli chodzi o striptiz męski to mnie to też nie kręci, bo ci faceci tacy pedałkowaci mi się zdają. A jeżeli chodzi o damski to macie rację chyba nie ma faceta, któremu by się naga babka kręcąca tyłkiem i machająca cyckami nie podobała. W każdym bądź razie mnie osobiście takie imprezy nie odpowiadają.

A ja jutr zaczynam 22 tydzień i mój mały też się pęcherz przyczepił kopie jak wariat
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:31   #242
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
Jak tam świąteczne obżarstwo, ja boję się na wagę wejść

Jeżeli chodzi o striptiz męski to mnie to też nie kręci, bo ci faceci tacy pedałkowaci mi się zdają. A jeżeli chodzi o damski to macie rację chyba nie ma faceta, któremu by się naga babka kręcąca tyłkiem i machająca cyckami nie podobała. W każdym bądź razie mnie osobiście takie imprezy nie odpowiadają.

A ja jutr zaczynam 22 tydzień i mój mały też się pęcherz przyczepił kopie jak wariat
ja waże kilo mniej
i zgadzam się z tobą
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:33   #243
bajka1807
Zakorzenienie

nic nie mowcie o wadze... bo ja juz dobijam do 70 po swietach waze 69,3
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:49   #244
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nic nie mowcie o wadze... bo ja juz dobijam do 70 po swietach waze 69,3
kochana to ciąża wiec wszystkie tyjemy ja z 55kg mam 66kg
potem bedziemy wracać do formy
Stary 2010-04-06, 12:59   #245
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A ja jak na złość dostałam paczkę na święta z mojej byłej pracy, a tam pełno słodyczy. Ja już nie chcę
Stary 2010-04-06, 13:00   #246
aniaa22
Zakorzenienie

a mnie jeszcze dzisiaj rano pielegniarka pocieszyla ze moja gin raczej na pewno jeszcze raz da mi glukoze pod koniec ciazy powiedziala zeby wtedy przyniesc pol cytryny to wcisniemy do glukozy i podobno lepiej sie pije

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
A ja jak na złość dostałam paczkę na święta z mojej byłej pracy, a tam pełno słodyczy. Ja już nie chcę
mozesz do mnie podrzucic
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:03   #247
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania wierz mi gdybyś mieszkała blisko to oddałabym wszystkie
Stary 2010-04-06, 13:16   #248
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kochana to ciąża wiec wszystkie tyjemy ja z 55kg mam 66kg
potem bedziemy wracać do formy
wiem wiem... tylko ja wlasnie sie martwie tym powrotem do formy bo ja mam slomiany zapal jesli chodzi o diety pocieszam sie tym ze kg spadna podczas karmienia piersia, bo jedzonko nie bedzie zbyt kaloryczne kto wie... moze waga bedzie mniejsza niz przed ciaza ? marzenia...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:44   #249
bassienkaw
Zakorzenienie

Oj kobiety nie ma co sie waga przejmowac, serio serio. Spadna kilogramy predzej czy pozniej, wszystko wroci do normy... mowie to ja, co juz to raz przerabialam,a bardzo duzo przytylam... w tej ciazy tez malo nie przytylam... jakies 10kg jest juz na plusie... waga ok 87-88kg, a wy sie martwicie... i mam zamiar po ciazy znowu wazyc 60kg i nie przejmowac sie niczym...

Wrzucam poswiateczne zdjecia brzuszkowe

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:53   #250
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się cieszyła z aktualnej pracy nic nie dostaje na święta a co dopiero z byłej
ania nie wiedziałam, że dwa razy się robi? chyba że 50g dwa razy ja miałam 75g i chyba nie bedzie wiecej
bajka uda nam się trzeba mieć silną motywację.. a może przy dziecku same zgubimy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

basienka ślicznie i te twoje silikony
Stary 2010-04-06, 14:00   #251
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria ja się ogólnie cieszę bo tam dużo innych rzeczy też jest np: chemii, ale ja ze słodyczami chciałam już skończyć, a tu masz jak na złość hehe.
basiu jakiego już masz fajnego bębenka
Stary 2010-04-06, 14:07   #252
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dobra to ja też swojego bębna wkleję z wczoraj 20tc6d
Stary 2010-04-06, 14:08   #253
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa... brzuszek rośnie, choć dopiero na wieczór jest jak balonik, przez dzień jestem rozlana bardziej na boki, no cóż tak dziekco ułożone...
a co do silikonów, papeteria dostaniesz w nos...

Ooo Lilka tobie też wywala brzuszek powoli... za dwa tygodnie zobaczysz różnice, oj niemała!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:15   #254
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
no i gdzie te twoje świąteczne obżarstwo ...dziewczyno wcinaj j te paczuche bo kiepsko wyglądasz
ładny brzuszek
basienka no co ładne no i brzuszek uroczy
Stary 2010-04-06, 14:25   #255
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Oj kobiety nie ma co sie waga przejmowac, serio serio. Spadna kilogramy predzej czy pozniej, wszystko wroci do normy... mowie to ja, co juz to raz przerabialam,a bardzo duzo przytylam... w tej ciazy tez malo nie przytylam... jakies 10kg jest juz na plusie... waga ok 87-88kg, a wy sie martwicie... i mam zamiar po ciazy znowu wazyc 60kg i nie przejmowac sie niczym...

Wrzucam poswiateczne zdjecia brzuszkowe
sliczny brzus i jaki slodziak krolik

Cytat:
j
ania nie wiedziałam, że dwa razy się robi? chyba że 50g dwa razy ja miałam 75g i chyba nie bedzie wiecej
ja mialam 50 dzisiaj a powiedziala ze pod koniec pewnie da mi 75

Cytat:
ladnie sie juz zaokragla
Stary 2010-04-06, 14:26   #256
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Basia ja też wieczorem mam zawsze większy, papeteria eee tam kiepsko już 73,5 kg mi stuknęło hehe
Stary 2010-04-06, 14:29   #257
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cześć Dziewczyny! U mnie po świętach tak jak i przed a co do wagi to się nie przejmuję.Ważę się tylko u lekaża bo moja w domu coś zawyża no i wolę nie wchodzic. Basia i Lilka śliczne brzuszki macie mój też już taki olbrzymek się robi że niewiem co to będzie na koniec lipca .....chyba taczką będę go wozić...

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:32   #258
Carmena_
Raczkowanie

cześć dziewczyny

ja zdycham bo mnie łeb tak boli że ledwo usiedzieć umiem, do tego czuję że mam naprężony dół brzucha od rana i ogólnie jest świetnie. Dalej nie mam apetytu, wcisłam na chama w siebie 2 kromki na śniadanie, pora na obiad a jakoś mi się nie widzi żeby jeść.

co do striptizu bo widziałam że była mowa, to jeszcze na takowym nie byłam więc nie wiem czy by mnie podniecił ale czuję że prędzej bym była rozbawiona a faceci jak to faceci-kawałek wyginającego się ciała zobaczą i w majtkach sterczy na sztorc osobiście nie podobało by mi się gdyby mój miał taki striptiz przeżyć, no ale jakby to był kawalerski to nie byłabym taką świnią jeśli by mu zorganizowali koledzy. musiałabym zagryźć zęby chyba.

a poza tym dzisiaj idę na prywatną wizytę do ginekologa i zobaczę z tż-tem moje maleństwo po 10 tygodniach! już się 20 nie umiem doczekać. A mój to już całkiem bo widział jedynie na zdjęciach i to jeszcze tam na nim było widac tylko fasolkę, więc nie za wiele. może dowiem się jaka płeć oby 23 mam połówkowe, więc jeśli ten mi napomknie o sugestii płci, to może następny potwierdzi i będę pewniejsza
A co do ruchów to maleństwo już nie kopie cisza od niedzieli.Wczoraj jedynie czułam kłucie w tym miejscu co kopało, ale takie bolesne i nie wiem o co kaman

EDIT: aha i witam nową ale zapomniałam jak się nazywa :P i dziewczęta -śliczne brzuszki...mój dalej malutki.

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:33
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:45   #259
aniaa22
Zakorzenienie

robie szaszlyki w piekarniku nigdzie na osiedlu nie ma wegla drzewnego a nie chce nam sie dalej jechac. to chyba kara za narobienie wam smaka

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a no i wyjasnilo sie z autem. jednak trzeba silnik bo tamten sie nie nadaje do naprawy. jutro maz jedzie do Tczewa bo znalezli jakis za 4000 mam nadzieje ze uda sie i bedzie ok
Stary 2010-04-06, 14:53   #260
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

basiu jaki śliczny brzusio
Carmena za wizytę

A ja dzisiaj jestem jakaś spiaca cały dzień nie wiem czy to ta pogoda czy co normalnie nic bym nie robiła leń niesamowity. U mnie po swiętach waga nadal taka sama czyli 56kg, mimo, że jadłam mnóstwo i to słodkiego.
Zapomniałam wam napisać znajoma urodziła w sobotę chłopczyka tylko nie wiem czy naturalnie czy przez cesarkę i teraz uwaga chłopczyk waży 4680g a jego długość to 63cmm

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:01   #261
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
basiu jaki śliczny brzusio
Carmena za wizytę

A ja dzisiaj jestem jakaś spiaca cały dzień nie wiem czy to ta pogoda czy co normalnie nic bym nie robiła leń niesamowity. U mnie po swiętach waga nadal taka sama czyli 56kg, mimo, że jadłam mnóstwo i to słodkiego.
Zapomniałam wam napisać znajoma urodziła w sobotę chłopczyka tylko nie wiem czy naturalnie czy przez cesarkę i teraz uwaga chłopczyk waży 4680g a jego długość to 63cmm
co ona jadła? masakra. te dzieci teraz rzeczywiście się jakieś takie wielkie rodzą...

maleństwo
Stary 2010-04-06, 15:07   #262
aniaa22
Zakorzenienie

jaaaki duzy!
Stary 2010-04-06, 15:15   #263
papeteria
Zakorzenienie

misiulka rety to faktycznie kawał chłopa
ale mój lekarz już mi ostatnio mówił żebyśmy nie kupowali ubranek na 52 bo dzieci długie się rodzą ostatnio
ania z piekarnika też pyszne
carmena rozbawiłaś mnie z tym sztorcem no ale co racja to racja..kobiety są silniejsze psychicznie od facetów
no i za wizyte i czekamy na relacje
Stary 2010-04-06, 15:38   #264
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

idealnecialo
nie smuc sie moj tez wyjechal i mimo ze wyjechal dopiero dzisiaj to ja juz od wczoraj plakalam
Mi tez łzy juz sie cisly, ale staralam sie zapanowac nad soba. Ale przy pozegnaniu, jak powiedziałam "wróc do mnie cały i zdrowy, bezpiecznie" to przy ostatnim słowie juz ryczałam jak bóbr.. A potem jeszcze sie zebralam w sobie i udalo mi sie przez płacz powiedziec "kocham Cie".

No a potem to juz caly czas płacz. Aż potem tesciowa troche mnie zagadała byle czym..

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja się przeziębiłam albo złapałam coś od ludzi w Kościele, bo od przedwczoraj boli mnie gardło. Ratuję się na razie propolkami i herbatą z cytryną. Nie wiem czy to pomoże. U ginka byłam niedawno i nie uśmiecha mi się co tydzień płacić za wizytę a do mojej lekarki rodzinnej "niestety nie ma miejsc".
Widze ze i ciebie dopadło...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
idealne ty tez zdrowiej jak najszybciej. coreczka kochana taki maly szkrab a pewnie od razu lzej ci sie zrobilo. a jak z mezem?
Tak od razu lepiej, i pomyslec ze ona tak wiele rozumie...

A w jakim sensie "jak z mezem"?

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny ja juz zaczelam 27tc czyli III trymestr
Ja tak sobie licze sama ze od 8 kwietnia zaczne ten III trymestr, i 7 miesiac, ale juz kusi mnie by w podpisie zmienić..
Mam na 8 lipca wiec odliczam do tylo 3 miechy

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
I kupuj tu ubranka co nie,,
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:42   #265
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ania z piekarnika też pyszne
ale wyszly pyszne a teraz wrzucilam do piekarnika kielbaske

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A w jakim sensie "jak z mezem"?

chodzi mi jaki ma teraz stosunek do dzidziusia. zmienilo sie cos?
Stary 2010-04-06, 15:53   #266
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
chodzi mi jaki ma teraz stosunek do dzidziusia. zmienilo sie cos?
Hmm sama nie wiem. Ostatnio nie rozmawialismy o nim jakos za specjalnie, brzucha tez nie dotykal.. Sama nie wiem.

No ale zrobilam mu niezlego 1 kwietnia primaaprilis jak w dziubek strzelił!
Heh bylam u tego gna z tym twardym brzuchem, przyjechalam do domu i mu mowie ze juz wiem dlaczego mam taki brzuch.. ze drugi sie schowal i ze beda blizniaki.. Pokazalam mu usg - to nic ze z 17 marca i tak nie skapł sie i mu pokazuje jedna głowke, druga (oczywiscie ta druga to byl brzuszek ) i to mu mowie ze jednej chlopczyk a drugie nie wiadomo bo zasłanial. I dalej ciagne, ze jak my zmiescimy w sypialni 4 lozeczka?! nasze od młodej i od blizniaków.. I ze wozek podwojny moja mama powiedziala ze nam kupi..
Niezle go wkrecilam,ale zal mi go bylo, bo strasznie sie przejął. Uznal ze ze 3 lata bedzie musial za granice teraz jezdzic..
Jak juz tesciowi powiedzial tą "nowine" to nie mialam serca i mu powiedzialam "wiesz co dzisiaj jest?" "co?" "prima aprlilis".
Oj byl na mnie zly... ale kawal sie udal.

A fajnie bo szwagrowi mowie, ze teraz bedzie musial tez byc chrzestnym (jest od malej) bo nie chcemy nikogo obcego a wiecej rodzenstwa nie ma, ale sie zarzekal, ze juz nie ma szans, ze sie nie zgadza, ze mu starczy itp.. Hihi tez sie niezle napocił..

Ale co potem ja nie bede miala za swoje przy porodzie, co potem nagle 2gie nie wyskoczy, to bym miala niezly czad
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:12   #267
aniaa22
Zakorzenienie

no to niezle go wkrecilas

ja juz nie daje rady. juz nie wiem jak mam lezec. maly caly czas w zebra kopie. jakie to okropne uczucie
Stary 2010-04-06, 16:16   #268
Alguien
Zadomowienie

Uwaga, wklejam moj brzuszek - 30t 2d
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:29   #269
Carmena_
Raczkowanie

idealnecialo że ja na to nie wpadłam

Alguien jaki zgrabny mam nadzieję że też taki będę mieć w 30tc bo póki co to większe wzdęcie

a ja nie umiem dojsc do siebie, głowa na szczęście przestała bolec ale dalej taki FLAK ze mnie. Odliczam godziny do wizyty teraz tak myślę o tym co mówiła idealnecialo, że jak tyle czasu nie widziałam maleństwa a tu by mi nagle wyskoczyły na ekranie bliźniaki-fajny zonk by był

maleństwo
Stary 2010-04-06, 16:29   #270
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Święta, Święta i po Świętach.

Ja się przeziębiłam albo złapałam coś od ludzi w Kościele, bo od przedwczoraj boli mnie gardło. Ratuję się na razie propolkami i herbatą z cytryną. Nie wiem czy to pomoże. U ginka byłam niedawno i nie uśmiecha mi się co tydzień płacić za wizytę a do mojej lekarki rodzinnej "niestety nie ma miejsc".
Powinnam się ostro wziąć za pracę magisterską. W sobotę mam seminarium. Mam bardzo wymagającą promotorkę, która już wymaga opracowanych wyników badań... a ja nie mam jeszcze jednego narzędzia do odczytania wyników i bez tego ani rusz....
Nic mi się nie chce...
zdrowka zycze!! a z mgr, to jesli dasz rade, to lepiej bronic sie w terminie, z dzidzia bedzie Ci duzo trudniej potem

Cytat:
ja chetnie przyjme

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
a poza tym dzisiaj idę na prywatną wizytę do ginekologa i zobaczę z tż-tem moje maleństwo po 10 tygodniach! już się 20 nie umiem doczekać. A mój to już całkiem bo widział jedynie na zdjęciach i to jeszcze tam na nim było widac tylko fasolkę, więc nie za wiele. może dowiem się jaka płeć oby 23 mam połówkowe, więc jeśli ten mi napomknie o sugestii płci, to może następny potwierdzi i będę pewniejsza
trzymam kciuki mocno i daj znac, jak wrocisz

Cytat:
OMG !!

Cytat:
ja juz nie daje rady. juz nie wiem jak mam lezec. maly caly czas w zebra kopie. jakie to okropne uczucie
ojj wiem, co czujesz, bo czasem to jest naprawde uciazliwe juz. Zmieniaj pozycje moze, sprobuj pochodzic chwile...

anoxa i idealnecialo na pewno Wam smutno bez mezow, mam nadzieje, ze nie bedziecie az tak zle znosic rozlaki

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:34
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości