|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
cześć mamuśki
![]() Jak tam świąteczne obżarstwo, ja boję się na wagę wejść ![]() Jeżeli chodzi o striptiz męski to mnie to też nie kręci, bo ci faceci tacy pedałkowaci mi się zdają. A jeżeli chodzi o damski to macie rację chyba nie ma faceta, któremu by się naga babka kręcąca tyłkiem i machająca cyckami nie podobała. W każdym bądź razie mnie osobiście takie imprezy nie odpowiadają. A ja jutr zaczynam 22 tydzień i mój mały też się pęcherz przyczepił kopie jak wariat |
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() i zgadzam się z tobą
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie mowcie o wadze... bo ja juz dobijam do 70
po swietach waze 69,3
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
A ja jak na złość dostałam paczkę na święta z mojej byłej pracy, a tam pełno słodyczy
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
a mnie jeszcze dzisiaj rano pielegniarka pocieszyla ze moja gin raczej na pewno jeszcze raz da mi glukoze pod koniec ciazy
powiedziala zeby wtedy przyniesc pol cytryny to wcisniemy do glukozy i podobno lepiej sie pije---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
ania wierz mi gdybyś mieszkała blisko to oddałabym wszystkie
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam slomiany zapal jesli chodzi o diety pocieszam sie tym ze kg spadna podczas karmienia piersia, bo jedzonko nie bedzie zbyt kaloryczne kto wie... moze waga bedzie mniejsza niz przed ciaza ? marzenia...
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kobiety nie ma co sie waga przejmowac, serio serio. Spadna kilogramy predzej czy pozniej, wszystko wroci do normy... mowie to ja, co juz to raz przerabialam,a bardzo duzo przytylam... w tej ciazy tez malo nie przytylam... jakies 10kg jest juz na plusie... waga ok 87-88kg, a wy sie martwicie... i mam zamiar po ciazy znowu wazyc 60kg
i nie przejmowac sie niczym... Wrzucam poswiateczne zdjecia brzuszkowe |
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z aktualnej pracy nic nie dostaje na święta a co dopiero z byłej ![]() ania nie wiedziałam, że dwa razy się robi? chyba że 50g dwa razy ja miałam 75g i chyba nie bedzie wiecej ![]() bajka uda nam się trzeba mieć silną motywację.. a może przy dziecku same zgubimy ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- basienka ślicznie i te twoje silikony
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
papeteria ja się ogólnie cieszę bo tam dużo innych rzeczy też jest np: chemii, ale ja ze słodyczami chciałam już skończyć, a tu masz jak na złość hehe.
basiu jakiego już masz fajnego bębenka
|
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
dobra to ja też swojego bębna wkleję z wczoraj 20tc6d
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa... brzuszek rośnie, choć dopiero na wieczór jest jak balonik, przez dzień jestem rozlana bardziej na boki, no cóż tak dziekco ułożone...
a co do silikonów, papeteria dostaniesz w nos... Ooo Lilka tobie też wywala brzuszek powoli... za dwa tygodnie zobaczysz różnice, oj niemała! |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ladnie sie juz zaokragla
|
||
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Basia ja też wieczorem mam zawsze większy, papeteria eee tam kiepsko już 73,5 kg mi stuknęło hehe
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! U mnie po świętach tak jak i przed a co do wagi to się nie przejmuję.Ważę się tylko u lekaża bo moja w domu coś zawyża no i wolę nie wchodzic. Basia i Lilka śliczne brzuszki macie mój też już taki olbrzymek się robi że niewiem co to będzie na koniec lipca .....chyba taczką będę go wozić...
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
ja zdycham bo mnie łeb tak boli że ledwo usiedzieć umiem, do tego czuję że mam naprężony dół brzucha od rana i ogólnie jest świetnie. Dalej nie mam apetytu, wcisłam na chama w siebie 2 kromki na śniadanie, pora na obiad a jakoś mi się nie widzi żeby jeść. co do striptizu bo widziałam że była mowa, to jeszcze na takowym nie byłam więc nie wiem czy by mnie podniecił ale czuję że prędzej bym była rozbawiona osobiście nie podobało by mi się gdyby mój miał taki striptiz przeżyć, no ale jakby to był kawalerski to nie byłabym taką świnią jeśli by mu zorganizowali koledzy. musiałabym zagryźć zęby chyba.a poza tym dzisiaj idę na prywatną wizytę do ginekologa i zobaczę z tż-tem moje maleństwo po 10 tygodniach! oby 23 mam połówkowe, więc jeśli ten mi napomknie o sugestii płci, to może następny potwierdzi i będę pewniejsza ![]() A co do ruchów to maleństwo już nie kopie cisza od niedzieli.Wczoraj jedynie czułam kłucie w tym miejscu co kopało, ale takie bolesne i nie wiem o co kaman ![]() EDIT: aha i witam nową ale zapomniałam jak się nazywa :P i dziewczęta -śliczne brzuszki...mój dalej malutki.
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-06 o 14:33 |
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
robie szaszlyki w piekarniku
nigdzie na osiedlu nie ma wegla drzewnego a nie chce nam sie dalej jechac. to chyba kara za narobienie wam smaka ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- a no i wyjasnilo sie z autem. jednak trzeba silnik bo tamten sie nie nadaje do naprawy. jutro maz jedzie do Tczewa bo znalezli jakis za 4000 mam nadzieje ze uda sie i bedzie ok |
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
basiu jaki śliczny brzusio
![]() Carmena za wizytęA ja dzisiaj jestem jakaś spiaca cały dzień nie wiem czy to ta pogoda czy co normalnie nic bym nie robiła leń niesamowity. U mnie po swiętach waga nadal taka sama czyli 56kg, mimo, że jadłam mnóstwo i to słodkiego. Zapomniałam wam napisać znajoma urodziła w sobotę chłopczyka tylko nie wiem czy naturalnie czy przez cesarkę i teraz uwaga chłopczyk waży 4680g a jego długość to 63cmm
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co ona jadła? masakra. te dzieci teraz rzeczywiście się jakieś takie wielkie rodzą...
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaki duzy!
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka rety to faktycznie kawał chłopa
![]() ale mój lekarz już mi ostatnio mówił żebyśmy nie kupowali ubranek na 52 bo dzieci długie się rodzą ostatnio ![]() ania z piekarnika też pyszne ![]() carmena rozbawiłaś mnie z tym sztorcem ![]() no i za wizyte i czekamy na relacje
|
|
|
|
#264 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a potem to juz caly czas płacz. Aż potem tesciowa troche mnie zagadała byle czym.. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
A w jakim sensie "jak z mezem"? ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Ja tak sobie licze sama ze od 8 kwietnia zaczne ten III trymestr, i 7 miesiac, ale juz kusi mnie by w podpisie zmienić.. Mam na 8 lipca wiec odliczam do tylo 3 miechy ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
ale wyszly pyszne
a teraz wrzucilam do piekarnika kielbaske ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- chodzi mi jaki ma teraz stosunek do dzidziusia. zmienilo sie cos? |
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Hmm sama nie wiem. Ostatnio nie rozmawialismy o nim jakos za specjalnie, brzucha tez nie dotykal.. Sama nie wiem.
No ale zrobilam mu niezlego 1 kwietnia primaaprilis jak w dziubek strzelił!Heh bylam u tego gna z tym twardym brzuchem, przyjechalam do domu i mu mowie ze juz wiem dlaczego mam taki brzuch.. ze drugi sie schowal i ze beda blizniaki.. Pokazalam mu usg - to nic ze z 17 marca i tak nie skapł sie i mu pokazuje jedna głowke, druga (oczywiscie ta druga to byl brzuszek ) i to mu mowie ze jednej chlopczyk a drugie nie wiadomo bo zasłanial. I dalej ciagne, ze jak my zmiescimy w sypialni 4 lozeczka?! nasze od młodej i od blizniaków.. I ze wozek podwojny moja mama powiedziala ze nam kupi.. Niezle go wkrecilam,ale zal mi go bylo, bo strasznie sie przejął. Uznal ze ze 3 lata bedzie musial za granice teraz jezdzic.. Jak juz tesciowi powiedzial tą "nowine" to nie mialam serca i mu powiedzialam "wiesz co dzisiaj jest?" "co?" "prima aprlilis". Oj byl na mnie zly... ale kawal sie udal.A fajnie bo szwagrowi mowie, ze teraz bedzie musial tez byc chrzestnym (jest od malej) bo nie chcemy nikogo obcego a wiecej rodzenstwa nie ma, ale sie zarzekal, ze juz nie ma szans, ze sie nie zgadza, ze mu starczy itp.. Hihi tez sie niezle napocił.. ![]() Ale co potem ja nie bede miala za swoje przy porodzie, co potem nagle 2gie nie wyskoczy, to bym miala niezly czad
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
no to niezle go wkrecilas
ja juz nie daje rady. juz nie wiem jak mam lezec. maly caly czas w zebra kopie. jakie to okropne uczucie |
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga, wklejam moj brzuszek - 30t 2d
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
idealnecialo
![]() Alguien jaki zgrabny bo póki co to większe wzdęcie ![]() a ja nie umiem dojsc do siebie, głowa na szczęście przestała bolec ale dalej taki FLAK ze mnie. Odliczam godziny do wizyty teraz tak myślę o tym co mówiła idealnecialo, że jak tyle czasu nie widziałam maleństwa a tu by mi nagle wyskoczyły na ekranie bliźniaki-fajny zonk by był
|
#270 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i daj znac, jak wrocisz ![]() Cytat:
Cytat:
anoxa i idealnecialo na pewno Wam smutno bez mezow, mam nadzieje, ze nie bedziecie az tak zle znosic rozlaki
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-04-06 o 16:34 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

po swietach waze 69,3
ja z 55kg mam 66kg
powiedziala zeby wtedy przyniesc pol cytryny to wcisniemy do glukozy i podobno lepiej sie pije

ja miałam 75g i chyba nie bedzie wiecej 

...dziewczyno wcinaj j te paczuche bo kiepsko wyglądasz 
za wizytę
co ona jadła? masakra. te dzieci teraz rzeczywiście się jakieś takie wielkie rodzą...