Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 12:23   #3211
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Madzia - co za wstretna baba ona tam powinna jako sprzataczka robić a nie pomagać przy [porodzie sucz jedna .
Dobrze ze Ty taka dzielna baba jesteś . ale żal mi takich dziewczyn co mają mniej pary w buzi niż TY bo przez taką krowe to mogą potem mieć zrypaną psyche na długi okres . Brak słów poprostu

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A ja się złapałam na czymś .
Marzę już żeby zacząć się odchudzać po ciąży, tak więc przypominam sobie różne informacje z dziedziny dietetyki, oglądam stare zdjęcia, przeglądam podforum dietetyczne i fitness no i tak sobie marzę .... i nagle się łapię na tym, że w ciągu czytania o tych wszystkich dietach zeżarłam 2 jajka czekoladowe, zająca czekoladowego, pudełko ferrero roche (chyba 16 sztuk tam było!!!) i jeszcze zagryzłam muesli z mlekiem .... tia... to NA PEWNO POMOŻE ....
Durna baba
he he moze od samego czytanie też się coś chudnie ? {Powiedziała kolezanka o takim samym marzeniu kończąc drugi kawałek makowca zapity słodką kawą z mlekiem]

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Drcon idź, idź, zakupy przyśpieszają akcję Moja znajoma ze sz.r. jak poszła do galerii, to wracała już na porodówkę, polecam, może nawet sama dziś się wybiorę..

Przyśpieszacze porodu są ns S:

sex
spacer
schody
sklepy
sprzątanie
ło matko a ja dzis na zakupy ale do szpitala to ja się dziś nie wybieram schody też mam w domu i je pokonuje . Reszty nie robie uuff

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
drcron ty uwazaj z tym olejkiem wczoraj mamie wspomnialam o nim to tak na mnie spojrzala ze nawet tego nie tykam...tylko jego podobno sie z czyms miesza i to nazywaja tym koktajlem tylko nie chciala mi powiedziec z czym... mowi ze kiedys byl bardziej stosowany...ale kilka poloznych przez niego stracilo prace....

ja wrocilam wlasnie od gina... nie rodze...termin mi przesunal na 10 kwietnia i dal skierowanie do szpitala na 17 jak do tej pory nic sie nie wydarzy...srednica glowki 9,8cm, a obwod 34cm niby glowka bardzo nisko ale ja nadal pozamykana...

Izumi jak nie przytylam jak ja mam 15kg wiecej nie wiem jak ja to pozniej zrzuce bo z tego co bym chciala to locznie 25kg bym musiala zrzucic zeby dojsc do wagi sprzed przeprowadzki...ehhh
Miesza się to tylko po to żeby smak miało inny bo pewno jest wstrętne .

A ja dziś nawet się wyspałam nie powiem . Pogoda coś tylko do bani się zrobiła eehhh .. ja chcę już lato .
Stary 2010-04-06, 12:26   #3212
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

drcron Ty to chociaż te skurcze w nocy masz i czop Ci odchodzi,a mi nic mam tylko lekkie bóle jakby miesiączkowe i na tym koniec.
W sumie czuję się dobrze,bez żadnych wielkich dolegliwości tak jak przez całą ciążę..
Jestem już tylko zmęczona...
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:29   #3213
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
drcron Ty to chociaż te skurcze w nocy masz i czop Ci odchodzi,a mi nic mam tylko lekkie bóle jakby miesiączkowe i na tym koniec.
W sumie czuję się dobrze,bez żadnych wielkich dolegliwości tak jak przez całą ciążę..
Jestem już tylko zmęczona...
Tiaaa...Asiulek też nie miała żadnych skurczy, dzień przed porodem miała równą linię na KTG, od linijeczki..... Ja już w nic nie wierzę.....
Nie znacie dnia, ni godziny....
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:29   #3214
mloda1989
Zakorzenienie

to tak samo jak ja...cos mnie tam pokluje a poza tym nic....nawet sluzu mam mniej niz zwykle ehhh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:34   #3215
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

fasolka73 może i masz rację,że już nie wiadomo w co wierzyć
Asiulek to rzutem na taśmę załatwiła wszystkoheh

mloda 1989 no ja z kolei śluzu mam tyle samo,nic się nie zmieniło,nawet nic nie kłuje

nie chciałabym mieć wywoływanego porodu lekarz po tygodniu od terminu-jak nie urodzę-kazał mi się samej zgłosić do szpitala..
Stary 2010-04-06, 12:35   #3216
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
A Wasze maluszki jakie miały obwody główki przy urodzeniu? Pytanie do mamuś rozpakowanych

Mój 35 cm.
Ale to nic. I tak najbardziej bolą skurcze, a nie przeciskająca się główka.

A pytanie mam.
Co zrobić, jak dzidziol ma rzęskę w oku? Jak mu pomóc? Jak się zbliżam do oczka, to zamyka. I cholerka nie wiem.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:39   #3217
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
fasolka73 może i masz rację,że już nie wiadomo w co wierzyć
Asiulek to rzutem na taśmę załatwiła wszystkoheh

mloda 1989 no ja z kolei śluzu mam tyle samo,nic się nie zmieniło,nawet nic nie kłuje

nie chciałabym mieć wywoływanego porodu lekarz po tygodniu od terminu-jak nie urodzę-kazał mi się samej zgłosić do szpitala..

mi wypisal skierowanie na 17 do szpitala... i do 17 dal zwolnienie...
Stary 2010-04-06, 12:56   #3218
drcron
Zakorzenienie

Dzwonilam do gina powiedział ze jak pije to na własna odpowiedzialność ale on nie jest do tego przekonany bo niby nie działa byłam na zakupach ii choroba tylko jeden sklep odwiedzilam kupiłam niebieski dresik czapusie z samolotem i kilka pajacow granatowych
Młoda to miesza się z sokiem pomarańczowym ale ja chyba lykne samego tylko po obiadku wyczytalam na necie ze zaczyna dzialac od 3 do 7 godzin

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:11   #3219
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcronja mysle ze jak tyle czekalas to tydzien nie zrbi ci roznicy a warto ryzykowac?
mi jak codziennie czop z krwia dchodzil to od srody popoludniu i w niedziele mnie zalapalo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:14   #3220
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

UWAGA!!!!!

MAMUSIE ROZPAKOWANE... jesli któas nie wrzuciał jeszcze na forum foci malenstwa to możecie mi wysłac mms lub meila i wtedy wstawie zdjęcie do galerii.

mój e-mail madziwnia@interia.pl

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

T. włąśnie przywiózł juz akt urodzenia naszej Michasi... super!!!!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:17   #3221
ania p
Zakorzenienie

dr cron - Ty już widze pełna desperacja

Ja tam nie mam żadnych bóli i mieć ich nie chce
Wystarczy mi ten ból po CC choć tez nie był jakiś mega długi i ciężki poprzednio
zaraz do tesco śmigamy trzeba uzupełnić domowe zapasy
Stary 2010-04-06, 13:20   #3222
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny umarłabym bez kółka do pływania dla dzieci!!!!!
ZAOPATRZCIE SIE nie dorgo a ulga niesamowita... i tak boli ale mniej...
tylko na tym kólku karmie i siedzę.. nawet przy gościach... bo inaczej nie daje rady
nie ma sensu inwestowac w ta specjalną poduszke poporodowa.. no chyba że dostałyście albo okazja była... ale zwukłe do pływania jest rewe;acja!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:23   #3223
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sie ciesze ze sie obylo bez cc, bo szybciutko wstalam jakos funkcjonuje sama chociaz wiadomo ze boli straszliwie ale jak sie patrzy na tego stworeczka to wszystko wydaje sie TTTTAAAAAAKIEEEEE PIEEEEEKNEEE

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
tylko na tym kólku karmie i siedzę.. nawet przy gościach... bo inaczej nie daje rady
nie ma sensu inwestowac w ta specjalną poduszke poporodowa.. no chyba że dostałyście albo okazja była... ale zwukłe do pływania jest rewe;acja!
ja wlasnie nie mam, ale musze sobie kupic.
A.Camus
Stary 2010-04-06, 13:40   #3224
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dr cron - Ty już widze pełna desperacja

Ja tam nie mam żadnych bóli i mieć ich nie chce
Wystarczy mi ten ból po CC choć tez nie był jakiś mega długi i ciężki poprzednio
zaraz do tesco śmigamy trzeba uzupełnić domowe zapasy
To prawda jestem strasznie zdesperowana wypilam 5 lyzek stołowych oleju i zagryzlam bananem jak narazie to mi się tylko odbija jak to nie zadziala to się zalamie bo ja chce uniknąć oxy a jeszcze wyczytalam ze jak pierwsza faza porodu będzie się przeciagala to lekarz Adecyduje o cc a ja nie chce cc

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:53   #3225
mloda1989
Zakorzenienie

oj ale sami z siebie to oni bardzo rzadko i dosc dlugo decyduja sie na cc
Stary 2010-04-06, 14:06   #3226
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik zalezy co dla kogo znaczy przeciagala.... dla ciebie przeciaganie to moze byc nawet pol godziny z bolach a dla nich 10 godzin.
A.Camus
Stary 2010-04-06, 14:10   #3227
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

no ja chyba jeszcze poczekam...może Niunia zechce wyjść jutro lub pojutrze?kto to wie?daję jej 7dniwolalałbym żeby sama wyszła na ten świat bez ingerencji z zewnątrz, bo mimo wszystko to nienaturalne..a tak jak będzie gotowa wyjść to może da mi znać jak się będzie za długo zastanawiać trzeba będzie jej pomóc.
Może jeszcze jakoś przetrzymam ten tydzień...
Stary 2010-04-06, 14:34   #3228
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Mrowak tulam ja mam rozstępy na piersiach od czasu dojrzewania, jak szybko urosły, ale one tak bledną, że na prawdę teraz są prawie niezauważalne Nawet mąż mówi, że ja sobie coś wmawiam.... ACH, MY KOBIETY...

młoda moja mała już w 37 tyg miała obwód główki 33cm, czym jestem przerażona...(pewnie urosła przez te3 tyg)....Tak więc widzisz, nie jesteś sama...

A Wasze maluszki jakie miały obwody główki przy urodzeniu? Pytanie do mamuś rozpakowanych
dołączam się, też mam stare rozstępy na piersiach i też są białe i prawie niewidoczne i M. też ich nie widzi... albo udaje

a obwodem główki się nie martwcie, jak już któraś dziewczyna pisała, najgorsze są skurcze, jak główka przechodzi to już jest ulga, bo wiesz, że już koniec imprezki, dzidzia na zewnątrz

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mój 35 cm.
Ale to nic. I tak najbardziej bolą skurcze, a nie przeciskająca się główka.

A pytanie mam.
Co zrobić, jak dzidziol ma rzęskę w oku? Jak mu pomóc? Jak się zbliżam do oczka, to zamyka. I cholerka nie wiem.
a próbowałaś solą fizjologiczną zakroplić? może wypłynie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
też właśnie słyszałam, ze nie ma sensu kupowac specjalnych kółek, zwykłe takie starcza... ja na szczescie od razu mogłam siedziec na swich czterech literach... fakt, że siadałam wolniej niż zwykle może dlatego, że ani mnie nie nacięli, ani nie pękłam i nie miałam szwów

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------
mrowak a te krople to SAB SIMPLEX, ja mam niemieckie i gdzies czytałam, że są lepsze niż czeskie... w Polsce ich nie ma, ale na ebayu możesz je kupić i nawet ktoś z Polski je sprzedaje

http://cgi.ebay.ie/SAB-SIMPLEX-DROPS...item27b09deae8
Stary 2010-04-06, 14:39   #3229
la_wenda
Raczkowanie

megi-megi najlepsza jest sól fizjologiczna, zakropić oczko. Ale można też właśnym językiem delikatnie.
Stary 2010-04-06, 14:42   #3230
Izumi
Wtajemniczenie

Dziewczyny!!! Dostałam sms'a od Aneczkkaa !!!!
Pojechała dziś na KTG i zatrzymali ją na wywołanie porodu!!!
TRZYMAĆ KCIUKI!!!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:49   #3231
mloda1989
Zakorzenienie

Aneczka juz?? kurcze co tak szybko
Stary 2010-04-06, 14:56   #3232
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Aneczka trzymam kciuki!!!!! oby szybciutko i gładko poszło.

WOW!!!!!!!!GRATULACJE!!!! !!!!!!!MADZIWNIA,ASIULEK, DARUSIA
Darusia ale mega niespodzianka-śliczna Oliwka i jaka duziaaa
Madziwnia ja tez bym obsmarowala taka zołze na forach,ale dzielna kobieta jestes jeszcze raz gratuluję Michasi
Asiulek szybciutko poszlo-gratuluje i wracajcie szybciutko

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za rady.... szczerze jest ciezko z tym cyckiem zwlaszcza noca ale postaram sie powalczyc......bo to taka wygoda podac cycka.....
zawsze sie go ma przy sobie
A wydaje mi sie ze sie maly nie najada bo jak usnie i wypusci cycka klade go do lozeczka a ten w placz i tak w kolko.....
Ita jestem z toba,tez tak mam

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kochane rozpakowane, pewnie Was tu dziś mało zajrzy, ale może któraś coś podpowie...mój mały dzisiaj w nocy miał taką jakby chrypkę, charczał sobie i trochę świszczał i ja znowu spanikowana ale temp. nie ma i apetyt ma, zjada butlę, beka i idzie spać, albo gęga sobie zanim uśnie, także zachowuje się normalnie...no to skąd to charczenie i chrypka??
Ale mam święta do du...y ciągle panikuję, że coś małemu jest...wczoraj byliśmy w parku na godzinnym spacerze (temp. 19 stopni i zero wiatru), a ja mam teraz wyrzuty, że może po tym spacerze matko...oszaleję...
A tak wogóle, to Kubuś wciąga już jednorazowo 80-90 ml mleczka...z tym, że NANA, bo mojego nadal udajam 60wrrr
Baobabek to jest sapka na 100%,ja mialam tak samo w poniedzialek bylismy u lekarza bo poprzednia noc caly czas maly chrczał,sapal jakby mu wszystko na oskrzelach grało,tez mialam wyrzuty bo w niedziele zz nim dlugo pochodzilam a nie bylo tak cieplo,przekonana,ze jest chory pojechalismy do szpitala a tam nas odeslali do przychodni bo jednak czynna byla,jak nas Pani dr zobaczyla to sie zapytala czy to nasze pierwsze dziecko my ze tak-ona no to Wam wszystko wyjasnie.Zbadala go i jest wszystko ok i to jest sapka.Ja myslalam ze ta slynna sapka to takie sapanie a nie charczenie jakby cale oskrzela byly zaflegmione.Danielek najbardziej to ma nad ranem po nocy później mija.Trzeba nawilzac i czyscic nosek,na katarek polecila masc majerankowa.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:56   #3233
la_wenda
Raczkowanie

Madziwnia ja właśnie zobaczyłam, że na pierwszj stronie mam podany termin porodu na 14-04 a ja tymczasem termin miałam na WCZORAJ. A 12 czyli w poniedziałek mam się zgłosić na oddział jak sie nic do tego czasu nie wydarzy.
Acha i imię też nieaktualne bo raczej na pewno nie będzie to Konrad, będzie Antoni albo Igancy.
Jak masz chwilkę to prosze o zmianę.
Stary 2010-04-06, 15:31   #3234
Claire9
Raczkowanie

Rety, ale się objadłam w święta. Wszystko w imię zdrowej i pożywnej diety matki karmiącej J
Ita, to ile zjada Twoje dziecko skoro 80ml mu nie wystarcza? Trochę się przeraziłam bo moje dziecko zjada 70/100 (ważymy przed i po karmieniu) i zakładam, że w porządku…
Gmyrelka, my kąpiemy w oillatum ale też czułam, że trzeba ponawilżać jeszcze. Pediatra polecił olejek parafinowy. Rewelacja. Cała rodzina traktuje go teraz jako cudotwórczy krem do rąk.
Mrowak, w kwestii diety bywa różnie. Ja jem raczej wszystko z kapustą kiszoną włącznie. Dziecko wydaje się być zadowolone. J
Fasolka, obwód głowy mojej córy: 36.
Drakoniku, trzymam kciuki bo męczysz się widzę okrutnie!
Stary 2010-04-06, 15:44   #3235
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Claire a ten olejek parafinowy to do nabycia w aptece?? Dzisiaj potraktuję Małego oliwką, ale na dłuższą metę ona wysusza więc muszę coś innego znaleźć

Mój miał obwód główki 35cm. Apropo bóli partych to teraz była masakra!! Z Hanią odczuwałam to jako ulgę, a teraz strasznie intensywnie czułam Małego między nogami i strasznie mnie porozrywał. Pępowiną był w okół szyi owinięty i co ja go lekko wypchnęłam to ta Go cofała ... Myślałam że mi du... pęknie normalnie!! I w zasadzie przy każdym partym tak szybko i płytko oddychałam żeby mógł wysuwać się powoli i żeby pępowina Go nie cofała ... W efekcie jak tylko wyskoczył miał mega siną buźkę Darłam się jak nie wiem!! I zgadzam się z Madzią że im szybszy poród tym bardziej bolesny, bo szybciej to rozwarcie następuje. Ja jak sobie to przypomne to Plus mojego porodu był taki że trwało to naprawdę chwilkę i nawet nie miałam czasu o tym co mnie czeka pomyśleć
Położna na którą trafiłam - złota kobieta!! Aż mamy pytałam czy dała Jej w łapę, bo normalnie nie mogłam uwierzyć że Ona tak z powołania!! Wspaniała, cudowna i każdej Was życzę by na taką trafiła Codziennie później do mnie przychodziła i pytała jak się czuję i wciąż powtarzała bym przy 3 dziecku miała się na baczności bo mi wypadnie Więc Jej powiedziałam że 3 to co najwyżej adoptuję

Aneczkaaa trzymam kciuki za szybką i pomyślną akcję!! Wywoływania nie zazdroszczę (zwłaszcza że leżałam na sali z dziewczyną której wywoływali - no mówię Wam masakra jakaś jak niektóre kobiety są odporne na te cuda szpitalne Ciekawe od czego to zależy)

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:44   #3236
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A właśnie,długo Cię bolało po CC? Po ilu godzinach wstałaś? Pomagały Ci jakieś leki? W ogóle dawali Ci coś w szpitalu czy sama sobie musiałaś jakiś Apap kupić czy coś?

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:07   #3237
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gmyralka ja tez wlasnie sie zastanawiam ale ze ja z marszu pojechalam to nawet nie mialby kto dac jej czegos poza tym zmiana byla o 7 rano natomiast podobnie jak u ciebie polozna-aniol nie kobieta.
A.Camus
Stary 2010-04-06, 16:20   #3238
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Claire a ten olejek parafinowy to do nabycia w aptece?? Dzisiaj potraktuję Małego oliwką, ale na dłuższą metę ona wysusza więc muszę coś innego znaleźć

Mój miał obwód główki 35cm. Apropo bóli partych to teraz była masakra!! Z Hanią odczuwałam to jako ulgę, a teraz strasznie intensywnie czułam Małego między nogami i strasznie mnie porozrywał. Pępowiną był w okół szyi owinięty i co ja go lekko wypchnęłam to ta Go cofała ... Myślałam że mi du... pęknie normalnie!! I w zasadzie przy każdym partym tak szybko i płytko oddychałam żeby mógł wysuwać się powoli i żeby pępowina Go nie cofała ... W efekcie jak tylko wyskoczył miał mega siną buźkę Darłam się jak nie wiem!! I zgadzam się z Madzią że im szybszy poród tym bardziej bolesny, bo szybciej to rozwarcie następuje. Ja jak sobie to przypomne to Plus mojego porodu był taki że trwało to naprawdę chwilkę i nawet nie miałam czasu o tym co mnie czeka pomyśleć
Położna na którą trafiłam - złota kobieta!! Aż mamy pytałam czy dała Jej w łapę, bo normalnie nie mogłam uwierzyć że Ona tak z powołania!! Wspaniała, cudowna i każdej Was życzę by na taką trafiła Codziennie później do mnie przychodziła i pytała jak się czuję i wciąż powtarzała bym przy 3 dziecku miała się na baczności bo mi wypadnie Więc Jej powiedziałam że 3 to co najwyżej adoptuję

Aneczkaaa trzymam kciuki za szybką i pomyślną akcję!! Wywoływania nie zazdroszczę (zwłaszcza że leżałam na sali z dziewczyną której wywoływali - no mówię Wam masakra jakaś jak niektóre kobiety są odporne na te cuda szpitalne Ciekawe od czego to zależy)

mój poród był długi, ale rozwarcie na 2cm przez 15-18 godzin, potem od 3cm do narodzin już w 2 godziny 20 min. a i tak najgorzej wspominam ten początek i ten moment jak położna po tylu godzinach mówi, że nadal 2 cm przy partych bardziej bolało, ale lepiej znosiłam, może dlatego, że wiedziałam, że już się coś dzieje a no i jak mi sprawdzali rozwarcie to nic nie bolało, jak standardowe badanie ginekologiczne
i położną też miałam anioła... nawet na tyłek mi naciskała, dzięki temu ani śladu hemoroidów następne dziecko też chyba do Irlandii przylece rodzić

Aneczka trzymam kciuki
Stary 2010-04-06, 16:21   #3239
anakazar
Zakorzenienie

Gartuluje nowym mamusiom

A u mnie masakra-o 4 rano wstałam z takim bólem brzucha po prawej stronie i o 11 się zawinełam do szpitala,tak bolało,że ryczałam-myślałam,że to już coś się zaczyna.
Zbadał mnie gin i ze strony ginekologicznej cisza,KTG też cisza.
Wysłał mnie do Szczecina z podejrzeniem wyrostka albo kolki,ale zadzwoniłam do swojej ginki i ta kazałami się uspokoic i czekac.Dostałam nospe w zastrzyku,ale nic nie pomogło,ok 14-15 prawie wszystko przeszło.
Niby żadnych objawów nie mam,przy wyrostku biegunka,wymioty.A ja tak to się dobrze czuję,tylko ten ból;(

Masakra mówie wam ten ból

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:36   #3240
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jak pojechalam mialam 2 cm, potem jak sprawdzili o 4 rano mialam 4cm i o 7 mialam 7-8cm.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

ja mialam lekki bol przy wyrostku, nie mialam ani wymiotow ani nic, a jak sie pozniej okazalo juz sie rozlewal
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości