|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Zajęłam się właśnie spisywaniem rzeczy do niezbędnika PM (zestawu awaryjnego). Przeglądam różne stronki i patrzcie co znalazłam:
Przydają się ponoć: Apteczka samochodowa, tabletki od bólu głowy i zęba, coś na sensacje żołądkowe, igła i nici, szpilki, agrafka, nożyczki, młotek i gwoździki, śrubokręt duży i malutki do urządzeń elektronicznych, korkociąg, otwieracz do butelek i konserw, świeczki na stoły, 2 żarówki do ubikacji, dodatkowo dla gości dwa komplety baterii paluszków i filmy do aparatu, dodatkowa kaseta video, rajstopy, męska koszula, serwetki papierowe, ręczniki papierowe, papiery toaletowe, nową szczotkę i szufelkę do zbierania tłuczonego szkła przez młodych, 2 mydła, latarka, rozdzielacz do prądu, przedłużacz do prądu, bezpieczniki, lutownica z oprzyrządowaniem, notes z telefonami, informator weselny, zapasowe wygodne buty, kosmetyczka, papierosy, spisana umowa, potwierdzenia wpłaconych zaliczek, klucz hydrauliczny do zakręcenia wody, kłódka, zapasowe kluczyki do samochodu, pampersy, piasek do posypania ślizgawki, kaftan bezpieczeństwa, kanister z benzyną. W razie awarii powinniśmy mieć kontakt telefoniczny z posiadaczem sprzętu grającego i kamery video (nawet amatorskiej) Zestaw dla osoby maksymalnie przezornej Jak stworzę swoją listę (częściowo podpatrzoną z listy PM2009, ale rozszerzoną o inne rzeczy), to oczywiście Wam tu wkleję
|
|
|
|
#4382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cześć
![]() Cytat:
)
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4384 |
|
BAN stały
|
Jaki się ruch zrobił po świętach,ale mnie to cieszy ok nadrobiłam wkońcu.
![]() U mnie pogoda też jest nijaka.
|
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4386 | |
|
BAN stały
|
Dziękuje.
![]() Cytat:
![]() A no,dużo nas tutaj dzisiaj. I jak zapisałam poprzednią wiadomość to już jest następna strona.
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki! Tradycyjnie już, nie dam rady was nadrobić ![]() Mam nadzieję, ze milo spędziłyście święta- ja tak, bo właściwie w całości z TŻ ![]() Widzę, że dziewczyny z 7 sierpnia mają już praktycznie wszystko pozałatwiane, ja jakoś strasznie mało. zapadła decyzja, że biorę jednak nową białą Bonnie. Tata trochę marudził, że jak na jednorazówkę, to za droga ta kiecka, no ale niewiele tańsze niefirmowe w innych salonach wyglądały koszmarnie- jak jakieś szmaty. Z wypożyczenia też nici, myślałam, że to wyjdzie taniej, a skoro mam płacić 1700zł za samą sukienkę + dodatki to wcale się nie opłaca! No i jak dobrze pójdzie to mamy pojechać w tym tygodniu na salę z rodzicami, żeby sobie obejrzeli no i żeby się dogadać z właścicielką konkretnie. Jeszcze nie mam fryzjera, kwiatów no właściwie nic. chciałam sobie kupić bieliznę, ale z tej co mi się podobała(z triumpha) i pasowałaby do sukni to była tylko ecru. Teraz wybieramy zaproszenia i nie możemy się zdecydować między tymi trzema. Może doradzicie?
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga! Wklejam niezbędnik
![]() NIEZBĘDNIK PM 1. Agrafki 2. Taśma samoprzylepna 3. Igła i nici 4. Małe nożyczki 5. Saszetka vanisha/proszku do prania 6. Wsuwki 7. Lakier do włosów 8. Bibułki matujące 9. Gumy do żucia 10. Golarka 11. Dezodoranty 12. Perfumy 13. Mydło 14. Ręcznik + mały ręczniczek (do wycierania spoconej twarzy/rąk TŻta )15. Bandaż 16. Chusteczki higieniczne 17. Zmywacz do paznokci 18. Przezroczysty lakier 19. Pilniczek 20. Obcinacz do paznokci 21. Chusteczki do demakijażu 22. Tampony 23. Chusteczki do higieny intymnej 24. Zapasowe majtki 25. Zapasowe skarpetki dla Pana Młodego 26. Zapasowa koszula 27. Zapasowe pończochy 28. Zapasowe buty 29. Plastry 30. Tabletki przeciwbólowe 31. Stoperan 32. Woda i słomka (żeby nie zjeść szminki jak nam się zachce pić tuż przed mszą )33. Torba na koperty 34. Błyszczyk 35. Inne kosmetyki do poprawy makijażu 36. Bezbarwna pomadka 37. Krem do rąk 38. Krem do twarzy 39. Tabletki na zgagę 40. Super glue 41. Szpilki 42. Szczoteczki do zębów i pasta 43. Telefony do kamerzysty/fotografa, kierowcy, świadków, kogoś z obsługi sali, fryzjerki, kosmetyczki, taksówki 44. Lusterko 45. Suszarka (w razie niespodziewanego prania sukni/koszuli) 46. Dowody osobiste 47. Kartki od spowiedzi 48. Grzebień 49. Umowy (?) 50. Zapasowe soczewki, pudełeczko, płyn 51. Patyczki do uszu/ waciki 52. Guziki 53. Wykałaczki 54. Krople do nosa 55. Ramiączka do biustonosza i do sukni (ja mam doczepiane) 56. Wapno, Fenistil, Encorton (u nas sporo alergików) 57. Penseta Na razie taka niepogrupowana lista. Później zamierzam ją uporządkować i podzielić na rzeczy najbardziej niezbędne, które świadkowej dam do torebki, a pozostałe, których użycie będzie mniej prawdopodobne wrzucę do jakiegoś kuferka
|
|
|
|
#4389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja już mam liste,ale nie taką.
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Martoolka no Twoja lista jest całkiem do rzeczy
Pasuje do mnie głównie ze względu na zapasowe soczewki i płyn Mam nadzieję, że o tym nie zapomnę, bo o ile nie miewam problemu z soczewkami, tak wcale bym się nie zdziwiła gdyby coś się podziało akurat w TEN dzień
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie miał/ma dylemat jaką mieć fryzure na ślub. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Wróciłam z wyprawy na miasto ![]() Pogoda ble, pada a do tego wieje tak, że rozkładanie parasola jest bez sensu ... więc biegałam bez .. Ale i tak jestem zadowolona, bo udało mi się kilka rzeczy załatwić i jeszcze dwóch lekarzy oblecieć .... Niestety czeka mnie jeszcze chirurg w poniedziałek, bo mam coś dziwnego na nodze - lekarz rodzinny stwierdził, że to może być jakiś rodzaj przepukliny Dobra, szybko was nadrabiam i lecę robić obiadek, bo potem jeszcze musze do pracy po TZta pojechac ... |
|
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale sama jeszcze nie wybrałam. Wszystkie mi się podobają ale 2 chyba jakby bardziej Apropo listy- a pampersy to dla kogo? Dla PM-ek z trudną do podniesienia sukienką? Żeby na całe wesele starczyło??
|
|
#4395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konwalie też są śliczne, ale jakoś mi bardziej do majowego ślubu by pasowały ![]() Cytat:
za szybkie wygojenie się nogiCytat:
A tak serio to ta lista jest ułożona tak, jakby PMka miała być uzbrojona we wszystko co może się przydać gościom i obsłudze
|
|||
|
|
|
#4396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, spadłam z krzesła Ten piasek do ślizgawki szczególnie jest potrzebny PM-kom z miesięcy wakacyjnych .. Chyba tirem trzebaby to wszystko przywieżć ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
przeleciałam już ![]() Guska - jakoś nie czuję, że to już niedłuugoo no ale załatwiam załatwiam Muszę listę PMki wyciągnąć i zobaczyć co jeszcze trzeba załatwić..
|
#4398 |
|
BAN stały
|
Pampersy to pewnie dla Panny Młodej,co by nie musiala latac do kibelka.
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ale parę pozycji na tej liście jest do przemyślenia.
Ja podpowiadam że warto wziąść zapasowe kluczyki do samochodu. Mała przygoda z wyczerpaną baterią w pilocie do samochodu w sobotę wieczorem przed cmentarzem, z dala od miasta (nie mojego zresztą) Uratował mnie telefon do wujka i podłączenie płaskiej bateryjki kabelkami do mojego pilota - godne McGywera
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Widzę, że po świętach ruch się nagle zrobił w wątku ![]() Martoolka ta lista to wygląda na rodem z lat 90-tych A co do korzystania z toalety przez PMkę, to mnie do śmiechu nie było za bardzo przy takiej ciężkiej sukni jak moja
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lista potrzebnych rzeczy kapowa muszę TZ powiedzieć
|
|
#4404 |
|
BAN stały
|
capri,widze ( bo zajrzałam na twój dzidziowy suwaczek ) że jesteś już w połowie ciąży,noiii szczególnie szybko rozwijają się zmysły dziecka.
|
|
|
|
#4405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie świątecznej
![]() I witam nową PM Masakra, jak te święta szybko zleciały... Na szczęście całę z K. Cytat:
![]() Cytat:
Nie dziwię się, że wydaje Ci sie to sztuczne![]() Cytat:
To chyba nie zestaw PM tylko jakichś służb wszelakichTwoja lista bardzo mi sie podoba DziękujęMad gratuluję ciąży Może sobie przepowiedziałąś???
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2010-04-06 o 13:18 |
|||
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tak, do konca juz zostalo mniej niz wiecej Ciekawa jestem co czuje mala dzidzia, w sobote bylam na basenie i pozniej strasznie fikał/fikala koziolki, chyba sie podobalo
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
przestalo padac, wiec bylam kupic koszyczki na platki roz i grosiki
na grosiki nawet udalo mi sie znalezc taki malutki i dosc wysoki to teraz jeszcze tylko musze wymyslic jak je przystroic zeby nie byly zbyt lyse chyba jakas biala organza owine raczki i zawiaze przy koncowkach raczek po rozowej kokardce ![]() w ogole wyszlo, ze nie dosc, ze na obraczki mamy bon to jeszcze taniej nam wyjda, bo szwagier pozyczyl nam karte stalego klienta do Kruka ze znizka )no i przestestowalismy przez te swieta wino i generalnie mamy wybrane juz czerwone (hiszpanskie ), ale cos z bialym sa problemy... jeden riesling za trzy dychy byl straszny mial byc polwytrawny, a byl jakis taki slodki drugi byl juz duzo lepszy, ale chyba jeszcze sprobujemy z rodzinka proseco... ono byloby takie delikatnie musujace i orzezwiajace, a w dodatku nie boli po nim glowa ![]() u nas sie wszyscy przejeli tym winem zamiast kwiatow i wypytuja jakie to ma byc winko zeby nam smakowalo
|
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam sukienkę i jest PIĘKNA
Materiał jest delikatny, leży świetne, fajnie opina biust. Zastanawiam się tylko czy jednak nie wymienić na białą...z drugiej strony ta jest cieplejsza...co myślicie? Załącznik 3009346 Załącznik 3009351 Załącznik 3009347 Załącznik 3009348 Załącznik 3009349 Załącznik 3009350 |
|
|
|
#4409 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Coś mamy. Leży w domu od jakiegoś czasu. Ale co to jest to nie wiem Mi jest zresztą to dość obojętne, to nie wnikam... Może jeszcze rodzice się wybiorą do Niemiec i tam kupią pyszne i tanie winko, które kiedyś przyniosła ich koleżanka będąca zresztą naszym kierowcą na ślubie Cytat:
Ale my nie mamy nic skonkretyzowane... Boję się, że np. kuchnia polska może się powtórzyć, ale trudno. Zawsze mogę coś potem siostrze wcisnąć A praca magisterska w toku... Chcę dzisiaj dwa rozdziały napisać, więc trochę czasu spędze przed komputerem
|
||
|
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślicznie Taka urocza, zwiewna sukienka. I muszę powiedzieć, że masz świetną figurkę Chyba jesteś taki bledzioszek jak ja? Czy to wina oświetlenia/aparatu?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

za szybkie wygojenie się nogi
To chyba nie zestaw PM tylko jakichś służb wszelakich
drugi byl juz duzo lepszy, ale chyba jeszcze sprobujemy z rodzinka proseco... ono byloby takie delikatnie musujace i orzezwiajace, a w dodatku nie boli po nim glowa