|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
witam po świątecznie
![]() wchodząc na wizaż myślałam sobie ciekawe ile stron będzie do nadrobienia 10 20 ?? a tu zaledwie 5 chyba wszystkie pm świętowały no ale bardzo mnie to ucieszyłokarinaaa87 witamy nowa panienkę o cholera Metkaa ma 12 dni to znak ze się już zaczynają nie dlugo relacje i za 130 dni moja kolej
|
#4353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4354 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Zabieram się za nadrabianie ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Cytat:
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18357357]to ja też dołączę do przeżartych .... cieżko, ciężko.... [/QUOTE] Mi jakoś udało się nie przejeść w tym roku ![]() Cytat:
Witam nową PMkę I nadrabiam dalej
|
|||
|
|
|
#4355 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie po świętach
Ale daaawno tu mnie nie było, złapię chwilę i przelecę Was
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz Wam opowiem o najbardziej luzackim księdzu o jakim w życiu słyszałam: Moje siostry poszły w dyngusa do kościoła, a że moi rodzice się niedawno przeprowadzili i były to ich pierwsze Święta w tej parafii, to moje siostry nie znały tamtejszych zwyczajów. Wchodzą do kościoła, a tam wszyscy z pistoletami i psikawkami. No to tata im wyjaśnił, że pewnie będą poświęcone te psikawki. Ale przed samym błogosławieństwem z zakrystii wyskoczył proboszcz z dwoma butlami po "ludwiku" i zaczął wszystkich lać wodą i drze się do księdza prowadzącego mszę "streszczaj się z tym błogosławieństwem" |
||
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry po swietach
![]() ale pada ale za to jak przyswieci w koncu slonce to zielen tak wybuchnie, ze ![]() co do fryzjera i TZa to moj chodzi regularnie, wiec no stress. z fryzurka tez nie bedzie kombinowal - juz wie w jakich mu dobrze (po bokach krocej, z tylu wycieniowane, z przodu troche asymetrycznie ![]() TZ ma zamiar w tym tygodniu pozalatwiac koscielne sprawy zeby miec juz z glowy i obleciec po metryke chrztu, bierzmowania i pozwolenie na spisanie protokolu w obcej parafii. i tu mamy watpliwosci, bo na tej stronie http://www.wdr.diecezja.pl/index.php?page=7 (ktora jest podstawowa strona informacyjna dotyczaca slubow, nauk i formalnosci z tym zwiazanych w Krk) jest napisane: "Najpóźniej trzy miesiące przed ślubem oboje narzeczeni zgłaszają się do kancelarii parafialnej w miejscu zamieszkania narzeczonej lub narzeczonego i przynoszą ze sobą:
(byloby super, bo do swojego kosciola przyszlabym w tym wypadku dopiero z zapowiedziami ale by sie zdziwili i do tego oszczednosc stowki (za dwie osobyale to byly mile (a zarazem meczace) swieta przede wszystkim przez rozdawanie zaproszen nasluchalam sie tylu komplementow od rodziny TZa, ze az w samozachwyt mozna popasc w ogole juz sie wszyscy nie moga doczekac imprezki no i nie dosc, ze w dzien porozdawalismy calej rodzinie to jeszcze wieczorami spotykalismy sie ze znajomymi (ktorzy przyjechali na swieta, bo gdzies tam sie ostatnimi czasy rozjechali po swiecie w roznych celach) i im tez juz dalismy, wiec fajnie szybko udaje sie zalatwiac te zaproszenia jeszcze dzis pare wlasnie takich osob 'odhaczymy' z listy![]() oj to bedzie obfitujacy w picie miesiac, bo z kazdym jak sie spotykamy to wypadaloby sie napic tego piwka trzeba trenowac przed weselem Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-04-06 o 09:52 |
|
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sobie wlasnie ogladam zdjecia ze slubu kolezanki siostry TZa i dochodze do wniosku, ze jak ludzie maja 3 lata na planowanie wesela, to to wszystko jakies takie za bardzo dopracowane jest i sztuczne
(przepraszam jesli kogos urazilam, ale tak bylo w jej przypadku). Musiala miec najbielsza z bialych sukienek, wszystko musialo byc perfekcyjnie, cala najblizsza rodzina-ok. 25 osob ubrana na bialo-czarno-czerwono U mnie tak jakos bardziej swojsko bedzie
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozdane zaproszenia.Co do pogody, to u mnie słoneczko świeci A jeśli chodzi o zaświadczenie o bierzmowaniu, to najlepiej dopytać w parafii. Na rozpisce, którą my dostaliśmy od proboszcza jest troszkę inaczej: 1. Świadectwa chrztu są ważne 3 miesiące ![]() 2. Potrzebne są świadectwa bierzmowania, jeśli nie zamieszczono stosownej adnotacji na świadectwie chrztu, czyli wychodzi na to, że nie napisali u Was o tych świadectwach bierzmowania, bo to powinno być na świadectwie chrztu
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
o jacie jak dzisiaj zimno i mokro
![]() chce do TZ pod kołderkę bo boroczek chory jest
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to widac, ze w kazdej czesci PL inaczej dziwnie, ze kosciol sobie jakos tego wszystkiego nie ujednolicil tylko co diecezja to inaczej ![]() u nas na pewno sa wazne 6 miesiacy, bo znajomi sporo wczesniej niz 3 miesiace przed slubem spisali sobie protokol (mieli tylko doniesc papiery z USC jak juz beda wlasnie te 3 miesiace do slubu). to ja sobie przypilnuje ksiedza zeby mi na metryce chrztu wpisal to bierzmowanie mam nadzieje, ze w ogole dostali o nim cynk z mojej parafii a oni tam moga miec burdel, bo sie dowiedzialam od dziadka, ze ta parafia jest tak ogromna, ze nie wyrabiaja z niczym i moj dziadek kolede ma co 2 lata - co roku by nie dali rady wszystkich obejsc
|
|
|
|
|
#4363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do TŻtowskiej fryzury to mój się w ogóle tym nie przejmuje.. ![]() Jego siostra fryzjerka za to zapowiedziała mu że go do ślubu w jego codziennej fryzurze nie puści i o nią zadba odpowiednio ![]() Ja właśnie mam też alergię od początku maja do końca sierpnia i niby wcinam tabletki ale do końca to one nie pomagają i to był jeden z czynników przez które nie chcieliśmy ślubu w tych miesiącach i mamy we wrześniu... A tak w ogóle witaj Karina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() przez całe święta nie miałam czasu do Was zajrzeć ![]() dzisiaj ładne słoneczko już świcei i zapowiada się przyjemny dzień moja magisterka jest daleko w polu na czwartek muszę przygotować wystapienie na temat części teoretycznej.. jak w weekend nie pójde do pracy to zabieram się za opracowywanie wyników z badań...zaczełam czuć jak szybko upływa czas.. metce zostało tak niewiele.. ![]() chciałam się Was poradzić otóż już zamówiłam sobie takie same kolczyki jak gosica bodajże i mam pytanko czy taka bransoletka będzie też pasować do sukni i do kolczyków gosica chyba też ma taką ![]() kolczyki http://allegro.pl/item972815565_swar..._kolczyki.html bransoletka http://allegro.pl/item951604973_swar...tka_waska.html dla przypomnienia wstawiam także zdjęcia sukni
|
|
|
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do księdza dyngusa to jakiś niezły jajcarz
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2010-04-06 o 10:28 |
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do magisterki, to u mnie też jeszcze sporo zostało do napisania, a czasu mam coraz mniej Bleeh... nie wiem jak ja się z tym wszystkim wyrobię
|
||
|
|
|
#4367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do fryzur TŻ na weselu, to mój oczywiście się biedzi, czy obciąć włosy czy nie... Ale marudzi tak odkąd jesteśmy razem, więc nie sądzę, żeby nagle Mu coś odbiło i ściachał
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja musze jak najwięcej zrobić do końca kwietnia... ale mam takiego promotora że i tak mi nie sprawdzi pracy dokłądnie i w czerwcu pewnie też będę miała jakieś porpawki ale co tam ![]() ostatnio z TŻtem się zastanawialismy czy by może nie przełozyć wyjazdu w góry na wrzesień, a nie tak jechać od razu w maju.. ale gdybym dostała jakąś pracę to by ciężko z urlopem było ![]() a bransoletka taka ?? http://allegro.pl/item981460718_supe...swarovski.html nie chciałabym wyglądać jak sroka
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2010-04-06 o 10:36 |
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pojedziecie w maju, to będziecie mogli się sobą nacieszyć tylko we dwoje. Odpoczniecie trochę po tym całym zamieszaniu, a Ty nabierzesz sił, żeby dokończyć magisterkę ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Nie będziesz wyglądać jak sroka. Skoro rezygnujesz z naszyjnika, to bransoletkę możesz mieć grubszą. Obie te bransoletki będą pasowały ![]() A garnitur dla TŻta już macie? Jak tak to daj mi znać gdzie kupiliście
|
||
|
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja rozumiem że chce spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu ale obiecała że wróci w terminie mojego ślubu żebym tez mogła odpocząć, a wtedy sobie weźmie te kolejne 2 czy 3 tygodnie. Jestem zła, bo urlop dostane dopiero we wrześniu w ten sposób. |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdjęcie poniżej ![]() tylko że ja na butkach będę miała kryształki.. i tak się zastanawiam czy może w ogóle zrezygnować z bransoletki ![]() garnituru jeszcze nie mamy.. jak dobrze pójdzie to pojedziemy w sobotę do Adriano i tam TZ bedzie szył, albo jak znajdzie na siebie rozmiar to kupi gotowy
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... i jeszcze cuś... dostałam zawiadomienie od koleżanki (tydzień przed datą ślubu...
). Ślub będzie w ten piątek. Chcę pójść do kościoła i tak się zastanawiam co kupić: czy standardowo kartkę i kwiaty, czy zamist kwiatów wykombinować coś innego Swoją drogą trochę mnie ta kumpela wkurzyła, bo jej TŻ zna mojego TŻ, a zawiadomienie dostałam tylko ja
|
|
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może zapomniała w ferworze przygotowań o Twoim Tżcie. Nie przejmuj się!
|
|
|
|
|
#4374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
aa no i wam nie powiedziałam ze w piątek przed świętami przyszło do Teściowej awizo ze sukienka już czeka na mnie na poczcie- nie mogłam załatwić tego wtedy i dziś po pracy idę odebrać
mam nadzieję że będzie ok
|
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba nie będę mieć bransoletki, bo na co dzień nie lubię nosić nic na łapkach (nawet zegarka nie noszę), a poza tym będę mieć bolerko, więc w kościele i tak by tej bransoletki nie było widać. Chociaż z drugiej strony na sali jak już odłożę bukiet i zdejmę bolerko, to może trochę tak łyso być ![]() A co do Adriano, to mój TŻ tam ostatnio kupował i musiał mieć przerabiane spodnie i mu to w 3 dni zrobili Ale jak byście chcieli szyć od podstaw, to dobrze by było, żeby Wam się w sobotę udało tam pojechać, tym bardziej, że zbliża się sezon komunijny, więc na pewno mają sporo zamówień ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby co to kiedyś tam na pewno ją wykorzystam![]() a co do zakupu garnituru to z TŻtem będzie cięzko ![]() dobra zabieram się za czytanie części teoretycznej, bo profesor podczas prezentacji uwielbia zadawać multum pytań i muszę się dobrze przygotować
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Raczej nie, bo to sama dyrektor zarządzająca obwieściła mi tę radosna nowinę. Jestem zła bo to samolubne zachowanie moim zdaniem. Ale trudno- gorsze rzeczy się przeżywało.
|
|
|
|
#4380 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry,czy tu skupują Bobry???
![]() Ok przywitałam się,teraz nadrobie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

to znak ze się już zaczynają nie dlugo relacje
moja kolej 
Znajac mojego bedzie podobnie
ale trudno się mówi, żyję się dalej 
, a jeszcze lepiej bo kolega go pytał ostatnio czy go pomalują na ślub bo on mówił że sam był pomalowany, żeby się nie świecić i lepiej na zdjęciach wyglądać
trzeba trenowac przed weselem 

za rozdane zaproszenia.

mam nadzieje, ze w ogole dostali o nim cynk z mojej parafii