Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 13:41   #4411
Ellin_ak
Rozeznanie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Fiu fiu fiu Ślicznie Taka urocza, zwiewna sukienka. I muszę powiedzieć, że masz świetną figurkę Pozazdrościć takich nóg zgrabnych Chyba jesteś taki bledzioszek jak ja? Czy to wina oświetlenia/aparatu?
bledzioszek i chudzioszek przy dobrych wiatrach 48-49kg. Do tego mam niestety problemy skórne-rany nie chcą się goić i zostają blizny po nich więc nie wiem jak to będzie z dekoldem i plecami

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-04-06 o 13:43
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:44   #4412
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
bledzioszek i chudzioszek przy dobrych wiatrach 48-49kg. Do tego mam niestety problemy skórne-mam wiele ran i blizny po nich więc nie wiem jak to będzie z dekoldem i plecami
Na tych zdjęciach nic nie zauważyłam Tak ślicznie Ci w tej sukience, że myślę, iż nikt nawet nie zwróci uwagi na jakieś drobne mankamenty, a dodam jeszcze, że każdy jakieś ma Dlatego też nie ma się co przejmować
Stary 2010-04-06, 13:47   #4413
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Na tych zdjęciach nic nie zauważyłam Tak ślicznie Ci w tej sukience, że myślę, iż nikt nawet nie zwróci uwagi na jakieś drobne mankamenty, a dodam jeszcze, że każdy jakieś ma Dlatego też nie ma się co przejmować
dziękuję!!
jak ją zobaczyłam czułam że będziemy do siebie pasować
Stary 2010-04-06, 13:53   #4414
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję!!
jak ją zobaczyłam czułam że będziemy do siebie pasować
No to masz dobre wyczucie
Kurcze łapie mnie dołek Chyba przez tę okropną pogodę Bo sama siedzę...TŻ wróci po 17 do domu, więc muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość, odkąd mieszkamy razem, bardziej za nim tęsknię jak jedzie do pracy
Stary 2010-04-06, 13:53   #4415
mariiasia
Zadomowienie

cześć dziewczynki!
a ja klikam do was z domku--->wolny tydzień mam
nadrabiam

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:56   #4416
Ellin_ak
Rozeznanie

I obiecane zdjęcia bielizny- Tż jeszcze w pracy to popstrykałam.
Komplet czerwony- sztywny biustonosz, stringi i pas do pończoch. Mają ładną koronkę( widać to drugim zdjęciu)
Załącznik 3009487 Załącznik 3009488

i komplet srebrny, taki błyszczący- miękki.
Załącznik 3009489 Załącznik 3009490

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-04-06 o 13:57
Stary 2010-04-06, 13:57   #4417
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello girls
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Widzę, że dziewczyny z 7 sierpnia mają już praktycznie wszystko pozałatwiane, ja jakoś strasznie mało. zapadła decyzja, że biorę jednak nową białą Bonnie. Tata trochę marudził, że jak na jednorazówkę, to za droga ta kiecka, no ale niewiele tańsze niefirmowe w innych salonach wyglądały koszmarnie- jak jakieś szmaty. Z wypożyczenia też nici, myślałam, że to wyjdzie taniej, a skoro mam płacić 1700zł za samą sukienkę + dodatki to wcale się nie opłaca!
No i jak dobrze pójdzie to mamy pojechać w tym tygodniu na salę z rodzicami, żeby sobie obejrzeli no i żeby się dogadać z właścicielką konkretnie. Jeszcze nie mam fryzjera, kwiatów no właściwie nic. chciałam sobie kupić bieliznę, ale z tej co mi się podobała(z triumpha) i pasowałaby do sukni to była tylko ecru.
Teraz wybieramy zaproszenia i nie możemy się zdecydować między tymi trzema. Może doradzicie?
Nie przejmuj się, nam też jeszcze sporo rzeczy do zrobienia się zostało.
Co do Bonnie, to ostatnio sobie ją oblookałam, bo była na wystawie salonu, obok którego codziennie przechodzę Muszę stwierdzić, że ładna
Co do zaproszeń, to mi najbardziej podobają się konwalie (nr. 1 ), ale jak ktoś już wcześniej wspomniał bardziej pasowałyby na wesele w maju. Na drugim miejscu zaproszenie nr 3
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:58   #4418
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Odebrałam sukienkę i jest PIĘKNA
Materiał jest delikatny, leży świetne, fajnie opina biust. Zastanawiam się tylko czy jednak nie wymienić na białą...z drugiej strony ta jest cieplejsza...co myślicie?
Slicznie wyglada, nie wymieniaj

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:58   #4419
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Witajcie dziewczynki!
Tradycyjnie już, nie dam rady was nadrobić
Mam nadzieję, ze milo spędziłyście święta- ja tak, bo właściwie w całości z TŻ
Widzę, że dziewczyny z 7 sierpnia mają już praktycznie wszystko pozałatwiane, ja jakoś strasznie mało. zapadła decyzja, że biorę jednak nową białą Bonnie. Tata trochę marudził, że jak na jednorazówkę, to za droga ta kiecka, no ale niewiele tańsze niefirmowe w innych salonach wyglądały koszmarnie- jak jakieś szmaty. Z wypożyczenia też nici, myślałam, że to wyjdzie taniej, a skoro mam płacić 1700zł za samą sukienkę + dodatki to wcale się nie opłaca!
No i jak dobrze pójdzie to mamy pojechać w tym tygodniu na salę z rodzicami, żeby sobie obejrzeli no i żeby się dogadać z właścicielką konkretnie. Jeszcze nie mam fryzjera, kwiatów no właściwie nic. chciałam sobie kupić bieliznę, ale z tej co mi się podobała(z triumpha) i pasowałaby do sukni to była tylko ecru.
Teraz wybieramy zaproszenia i nie możemy się zdecydować między tymi trzema. Może doradzicie?
ja wypozyczam suknię i płacę 800 zł w tym mam halkę, stroik do włosów, rękawiczki i welon, plus koszt wypozyczenia bolerka i nie chcę rękawiczek a welon chcę kupić na własność więc wszystko wyniesie mnie góra 1100zł plus buty 200 zł, czyli 1300, bielizna plus biżu to razem 1500 zł więc nie jest źle

mi się podoba zaproszenie 1

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga! Wklejam niezbędnik
NIEZBĘDNIK PM
1. Agrafki
2. Taśma samoprzylepna
3. Igła i nici
4. Małe nożyczki
5. Saszetka vanisha/proszku do prania
6. Wsuwki
7. Lakier do włosów
8. Bibułki matujące
9. Gumy do żucia
10. Golarka
11. Dezodoranty
12. Perfumy
13. Mydło
14. Ręcznik + mały ręczniczek (do wycierania spoconej twarzy/rąk TŻta )

15. Bandaż
16. Chusteczki higieniczne
17. Zmywacz do paznokci
18. Przezroczysty lakier
19. Pilniczek
20. Obcinacz do paznokci
21. Chusteczki do demakijażu
22. Tampony
23. Chusteczki do higieny intymnej
24. Zapasowe majtki
25. Zapasowe skarpetki dla Pana Młodego
26. Zapasowa koszula
27. Zapasowe pończochy
28. Zapasowe buty
29. Plastry
30. Tabletki przeciwbólowe
31. Stoperan
32. Woda i słomka (żeby nie zjeść szminki jak nam się zachce pić tuż przed mszą )

33. Torba na koperty
34. Błyszczyk
35. Inne kosmetyki do poprawy makijażu
36. Bezbarwna pomadka
37. Krem do rąk
38. Krem do twarzy
39. Tabletki na zgagę
40. Super glue
41. Szpilki
42. Szczoteczki do zębów i pasta
43. Telefony do kamerzysty/fotografa, kierowcy, świadków, kogoś z obsługi sali, fryzjerki, kosmetyczki, taksówki
44. Lusterko
45. Suszarka (w razie niespodziewanego prania sukni/koszuli)
46. Dowody osobiste
47. Kartki od spowiedzi
48. Grzebień
49. Umowy (?)
50. Zapasowe soczewki, pudełeczko, płyn
51. Patyczki do uszu/ waciki
52. Guziki
53. Wykałaczki
54. Krople do nosa
55. Ramiączka do biustonosza i do sukni (ja mam doczepiane)

56. Wapno, Fenistil, Encorton (u nas sporo alergików)

57. Penseta

Na razie taka niepogrupowana lista. Później zamierzam ją uporządkować i podzielić na rzeczy najbardziej niezbędne, które świadkowej dam do torebki, a pozostałe, których użycie będzie mniej prawdopodobne wrzucę do jakiegoś kuferka
co byśmy bez Ciebie zrobiły

ja na pewno część rzeczy spakuję wczesniej, bo spimy tam gdzie mamy wesele

Cytat:
Materiał jest delikatny, leży świetne, fajnie opina biust. Zastanawiam się tylko czy jednak nie wymienić na białą...z drugiej strony ta jest cieplejsza...co myślicie?
Załącznik 3009346 Załącznik 3009351

Załącznik 3009347 Załącznik 3009348

Załącznik 3009349 Załącznik 3009350
bardzo zwiewna, widziałam podobną na all, zdradzisz ile Cię ona wyniosła?? a Ty bierzesz slub kościelny?? bo już mi się wszystko miesza
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:01   #4420
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
bardzo zwiewna, widziałam podobną na all, zdradzisz ile Cię ona wyniosła?? a Ty bierzesz slub kościelny?? bo już mi się wszystko miesza
jest z allegro- kosztowała niecałe 43zł. Cywilny bierzemy miesiąc przed kościelnym
Stary 2010-04-06, 14:02   #4421
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
5% zniżki jest No i dostaje się od nich prezencik... Ja żałuję, że jak przeglądałam jakieś fora to się natknęłam na to, co tam jest, bo tak to bym nie zaglądała i by czekało sobie do ślubu
a to spoko, to zamiat 2 tysiakow zaplacimy 900 hehe tez wiem co tam jest ale i tak milo z ich strony - na pewno sie przyda

Cytat:
Coś mamy. Leży w domu od jakiegoś czasu. Ale co to jest to nie wiem Mi jest zresztą to dość obojętne, to nie wnikam... Może jeszcze rodzice się wybiorą do Niemiec i tam kupią pyszne i tanie winko, które kiedyś przyniosła ich koleżanka będąca zresztą naszym kierowcą na ślubie
dla mnie wino to dosc istotna kwestia, bo wlasnie winko mam zamiar pic na swoim weselu

Cytat:
My książki chcieliśmy i też się wiele osób przejęło Ale my nie mamy nic skonkretyzowane... Boję się, że np. kuchnia polska może się powtórzyć, ale trudno. Zawsze mogę coś potem siostrze wcisnąć
to zrobcie liste i niech kazdy sobie cos wybierze i zaklepie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:04   #4422
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dla mnie wino to dosc istotna kwestia, bo wlasnie winko mam zamiar pic na swoim weselu
u nas z alkoholu też będzie tylko wino i jest ważnym elementem- co jakiś czas sukcesywnie degustujemy rożne wina i już mamy wybrane jedno białe-jeszcze czerwone jakieś.
Stary 2010-04-06, 14:07   #4423
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
jest z allegro- kosztowała niecałe 43zł. Cywilny bierzemy miesiąc przed kościelnym
bo coś mi się kojarzyło że do kościelnego masz długą suknię
Stary 2010-04-06, 14:07   #4424
lain
Zakorzenienie

Cytat:
u nas z alkoholu też będzie tylko wino i jest ważnym elementem- co jakiś czas sukcesywnie degustujemy rożne wina i już mamy wybrane jedno białe-jeszcze czerwone jakieś.
u mnie bedzie jeszcze wodka, ale ja tam za wodka nie przepadam, wiec winko bede saczyc

cos sobie zrobilam w Firefoxie i nie widze ikonek, zdjec, avatarow itp.
bo teraz musze pisac w znienawidzonym Explorerze
Stary 2010-04-06, 14:07   #4425
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Witam po przerwie świątecznej
I witam nową PM
Masakra, jak te święta szybko zleciały... Na szczęście całę z K. Dowiedzieliśmy się, że 3 nasze kuzynki są w ciąży i K. stwierdził, że musimy zorganizować na weselu jakąś zabawę dla kobiet w ciąży

To my chyba musimy zorganizować zabawe dla młodych matek
Chyba 7 dziewczyn (w tym siostra i bratowa TZ oraz zona i narzeczona moich dwóchy kuzynów) rodzi przed samym śłubem
Opiekunkę chyba jakąś musimy zorganizować, żeby one nam przed północą z wesela nie pouciekały ....

Cytat:
no i przestestowalismy przez te swieta wino i generalnie mamy wybrane juz czerwone (hiszpanskie ), ale cos z bialym sa problemy... jeden riesling za trzy dychy byl straszny mial byc polwytrawny, a byl jakis taki slodki drugi byl juz duzo lepszy, ale chyba jeszcze sprobujemy z rodzinka proseco... ono byloby takie delikatnie musujace i orzezwiajace, a w dodatku nie boli po nim glowa a Wy juz cos z wina macie wybrane?
u nas sie wszyscy przejeli tym winem zamiast kwiatow i wypytuja jakie to ma byc winko zeby nam smakowalo
Jeszcze nie mamy winka (wódki zresztą też - ale wiemy już jaa chcemy), też nie wiem jakie kupić .... a musi smakować przez wszystkim mnie, bo wódki nie zamierzam pić ....

Ellin, sukieneczka bardzo ładna
Wygląda na bardzo króciutką, ale na Tobie już znacznie lepiej ...
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:11   #4426
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ellin, sukieneczka bardzo ładna
Wygląda na bardzo króciutką, ale na Tobie już znacznie lepiej ...
jest taka do połowy ud. Nie przeszkadza mi taka długość, a w lipcu będzie już ciepło. Do tego mam na dzień cywilnego umówioną próbna fryzurę ślubną i makijaż więc będzie ładnie Jakieś loki może- w nich czuję się najlepiej. Zastanawiam się nad dodatkami- wydaje mi się że biżuteria to za dożo do tych koronek...może jakiś kwiat we włosy?
np taki: http://allegro.pl/item983795061_koko...owa_ps014.html

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:18
Stary 2010-04-06, 14:15   #4427
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
to zrobcie liste i niech kazdy sobie cos wybierze i zaklepie
Chcieliśmy zrobić, ale nie mamy tyle pomysłów Więc zdamy się na ludzi Kolega zaproponował, że kupi bajeczki dla dzieci - mam nadzieję, że faktycznie to zrobi Chociaż wiem, że pozabieramy z domów sporo książek z baśniami i bajkami dla dzieci. Tyle, ze najpierw trzeba kupić mieszkanie

Cytat:
A ja musiałam się przerzucić z opery na firefoxa, bo po zainstalowaniu nowej wersji miałam same problemy. A jak na starą wróciłam, to problemy zostały Brakuje mi tutaj niektórych rozwiązań stamtąd...

lain a masz w opcjach zaznaczone "pobieraj obrazki automatycznie" ?

Edytowane przez 201701300931
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:17
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:31   #4428
Martoolka87
Zakorzenienie

Ale pędzicie. Chwilę mnie nie było i znów muszę nadrabiać

Cytat:
Martoolka, Twój niezbędnik bardzo sensowny, zaraz sobie skopiuję, bo na pewno się przyda...
Ciszę się

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No,chyba że dla Panny Młodej albo Pana Młodego w razie W,gdyby się posikali ze szczęścia.
Albo w razie sensacji jelitowych z nerwów

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Uratował mnie telefon do wujka i podłączenie płaskiej bateryjki kabelkami do mojego pilota - godne McGywera
dla wujka

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A co do korzystania z toalety przez PMkę, to mnie do śmiechu nie było za bardzo przy takiej ciężkiej sukni jak moja Na szczęście Pan Mąż pomógł
Jak ja się cieszę, że mamy na sali wielką toaletę dla inwalidów Zmieszczę się w niej ze świadkową

Cytat:
Masakra, jak te święta szybko zleciały... Na szczęście całę z K. Dowiedzieliśmy się, że 3 nasze kuzynki są w ciąży i K. stwierdził, że musimy zorganizować na weselu jakąś zabawę dla kobiet w ciąży

Twoja lista bardzo mi sie podoba Już skopiowałam Dziękuję
Proszę
No to Wam się nieźle rodzinka powiększa

Cytat:
Tak jest ślicznie Nie zmieniaj kolorku. A już wiesz jakie dodatki do tego? Bo ja bym trochę kolorku dodała, żeby całość trochę ożywić

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Komplet czerwony- sztywny biustonosz, stringi i pas do pończoch. Mają ładną koronkę( widać to drugim zdjęciu)
mmm... seksi....

Cytat:
co byśmy bez Ciebie zrobiły
Sama byś musiała listę zrobić
Skoro śpicie tam, gdzie macie wesele, to dopisz jeszcze coś do spania, bieliznę i ciuchy na drugi dzień, buty i nie wiem co jeszcze

Cytat:
jest taka do połowy ud. Nie przeszkadza mi taka długość, a w lipcu będzie już ciepło. Do tego mam na dzień cywilnego umówioną próbna fryzurę ślubną i makijaż więc będzie ładnie Jakieś loki może- w nich czuję się najlepiej. Zastanawiam się nad dodatkami- wydaje mi się że biżuteria to za dożo do tych koronek...może jakiś kwiat we włosy?
np taki: http://allegro.pl/item983795061_koko...owa_ps014.html
Taki kwiatek by pasował. Albo woalka chyba też by pasowała
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:34   #4429
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Witam po przerwie świątecznej
I witam nową PM
U nas będzie tylko jedna ciężarna.Moja bratowa.

Cytat:
Mad gratuluję ciąży Może sobie przepowiedziałąś???
ale,ja nie jestem w ciąży. Tylko capri.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dziekuje za Tak tak, do konca juz zostalo mniej niz wiecej Ciekawa jestem co czuje mala dzidzia, w sobote bylam na basenie i pozniej strasznie fikał/fikala koziolki, chyba sie podobalo
Prosze bardzo.
To super,że tobie,jak i przede wszystkim dziecku podobało się na basenie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:35   #4430
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A ja musiałam się przerzucić z opery na firefoxa, bo po zainstalowaniu nowej wersji miałam same problemy. A jak na starą wróciłam, to problemy zostały Brakuje mi tutaj niektórych rozwiązań stamtąd...

lain a masz w opcjach zaznaczone "pobieraj obrazki automatycznie" ?
ale ze mnie glupek
w opcjach owszem mialam pobieranie obrazkow automatycznie, ale nie wiem jakim cudem mi sie dodal Wizaz na liste witryn zablokowanych do automatycznego pobierania ja tego nie zrobilam a przynajmniej nie swiadomie

ja kiedys uzywalam Opery i bardzo sobie chwalilam dopoki przy ktorejs aktualizacji nie skasowal sie ogromny zbior moich zkladek i tak siw wkurzylam, ze przerzucilam sie na firefoxa poki co jestem zadowolona aczkolwiek ostatnio bardziej populary zrobil sie google chrome i zastanawiam sie czy by sobie na probe nie zainstalowac

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:36
Stary 2010-04-06, 14:40   #4431
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Taki kwiatek by pasował. Albo woalka chyba też by pasowała
poza tymhttp://allegro.pl/item983795061_kokowki_ozd oba_slubna_do_wlosow_nowa _ps014.html, znalazłam jeszcze takie: http://allegro.pl/item978085808_roza...cz_kolory.html i srebrny
http://allegro.pl/item983348046_spin..._4_kolory.html. moze coś w srebrnym zeby pasował do butów.

Ja używam tylko Opery- jeszcze nic mi się nie stało złego z nią, a funkcjonalność jest niesamowita! Teraz jak dodali jeszcze przesuwanie zakładek i kolejne miejsce w szybkim wybieraniu, jestem w niebie! Przez IE przechodzi mnóstwo wirusów bo ma dziury, i niestety FF ma to samo. Chrome jest fajny i warto go mieć bo czasami jakiś geniusz napisze jakąś aplikację tylko pod IE i wtedy na chromie można otworzyć bez problemu.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:43
Stary 2010-04-06, 14:41   #4432
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Masz zdjęcia z przymiarek? Poka!!

Ja mam teraz fazę na białe, perłowe i lekko ecri zaproszenia.
Ale sama jeszcze nie wybrałam.
Wszystkie mi się podobają ale 2 chyba jakby bardziej
Niestety nie mam zdjęć, nie można było robić, tylko raz ją przymierzyłam, bo jeszcze nie byłam pewna(chodziło głownie o cenę no i tylko raz chodziłam po salonach) no ale ja wypatrzyłam na internecie i na żywo z tych co oglądałam była najpiękniejsza, szczególnie jeżeli chodzi o jakość wykonania.
Kurcze, widzę, że każdemu podobają się inne zaproszenia. Mi się podobają wszystkie trzy w 1 te konwalie są slodziutkie i z konwaliami mam właśnie zaproszenie w domu sprzed kilku lat, naprawdę są piękne, te kolejne mają jeszcze dodatkowo złocenia, złote podobają mi się, będą pasować do nas, do wystroju sali(chociaż nie ma to nic do rzeczy) i są w takich moich kolorach, a znowu te w pastelowym fiolecie są takie weselsze i też piękne. No nie mam pojęcia. Pokażę jeszcze dziś mamie.
Cytat:
Te 2
Konwalie też są śliczne, ale jakoś mi bardziej do majowego ślubu by pasowały
No może tak, bo w maju są konwalie, ale chyba nie będzie źle, jeśli będziemy je dawać w czerwcu
Dzięki za listę na pewno mi się przyda!
za to ta wcześniejsza jest rozbrajająca! jeszcze nie słyszałam, żeby Państwo Młodzi szli na wesele tak wyposażeni- zwariować można!zapewne po to ten kaftan bezpieczeństwa!
Cytat:
Jak dla mnie te drugie, ale ja jestem fanką wszelkich odcieni fioletu i różu, więc nie jestem obiektywna ... a wzór zaproszeń bardzo ładny, niezależnie od tego, które wybierzesz ...
ja też lubię fiolety i róże- te właśnie są takie lekko fioletowe- na stronie jest napisane pastelowy róż. No ale złote też mają coś w sobie, a mam takie w domu sprzed kilku lat i pięknie opalizuje.
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Pampersy to pewnie dla Panny Młodej,co by nie musiala latac do kibelka. No,chyba że dla Panny Młodej albo Pana Młodego w razie W,gdyby się posikali ze szczęścia.

Cytat:
Dzięki
Zobaczymy co mi chirurg powie, bo to coś jest na stopie, więc jak mnie pokroją to będę kuśtykać przez jakiś czas na pewno ....
Byle do wesela było oki, bo inaczej nie dam się tknąć do sierpnia ...
nie martw się, do wesela się zagoi
Cytat:
Piękna sukienka, bardzo pasuje do Twojej karnacji, nie wymieniaj na białą!
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, nam też jeszcze sporo rzeczy do zrobienia się zostało.
Co do Bonnie, to ostatnio sobie ją oblookałam, bo była na wystawie salonu, obok którego codziennie przechodzę Muszę stwierdzić, że ładna
Co do zaproszeń, to mi najbardziej podobają się konwalie (nr. 1 ), ale jak ktoś już wcześniej wspomniał bardziej pasowałyby na wesele w maju. Na drugim miejscu zaproszenie nr 3
dzięki za opinie.
Dziś właśnie TŻ zadzwonił do sali, umówiliśmy się na pt. kurcze jakoś się przejmuję, bo drugą zaliczkę mieliśmy wpłacić na 5 m-cy przed weselem a dziś jest 4 m-ce i 1 dzień. Wprawdzie właścicielka miała dzwonić, no ale nie zrobila tego i jedziemy w pt. jakoś się boję, żeby nie było żadnych konsekwencji z tego. TZ rozmawiał z nią no i mówi, że wszystko jest ok, ale jakoś mam obawy. no i jak gadaliśmy przy zamawianiu sali, to rozmawialiśmy że płacimy za wszystko w pn po weselu, a dziś jeszcze raz czytałam umowę, bo już nie pamiętałam i jest że na 2 tygodnie przed. Już sama nie wiem. A co jeśli by nam się nie spodobało coś, czy było niedobre jedzenie czy cokolwiek? jak już zapłacimy kasę, to mam wrażenie, że będzie gorzej. dziewczyny, które płacą od osoby- też tak płacicie wszystko przed?
Cytat:
ja wypozyczam suknię i płacę 800 zł w tym mam halkę, stroik do włosów, rękawiczki i welon, plus koszt wypozyczenia bolerka i nie chcę rękawiczek a welon chcę kupić na własność więc wszystko wyniesie mnie góra 1100zł plus buty 200 zł, czyli 1300, bielizna plus biżu to razem 1500 zł więc nie jest źle

mi się podoba zaproszenie 1
To faktycznie tanio. a jaką masz suknię? też jakąś firmową? Bo ja myślałam, że płacę połowę wartości sukni(Bonnie kosztuje 2690) i nic więcej, a tu jeszcze 200zł kaucji, 150 za pranie a gdzie jeszcze buty, dodatki
Dzięki za opinię co do zaproszeń!
Cytat:
To taniutka! A czemu tak bierzecie cywilny miesiąc przed a nie konkord? Sorry, pewnie jestem nie w temacie, ale jakiś czas mnie nie było
Co do dodatkow, to też myślę, zeby nie bylo przesadzone to kwiat we włosy będzie super! Może jakiś większy i w mocniejszym kolorze?
Cytat:
uuu, to dlatego nie widzisz moich zaproszeń

My jeszcze nie mamy wódki, nioe bardzo wiemy jaką wybrać- TZ chce Stumbras z kłosem, ja myślałam o Nemiroff czarnej lub złotej.
A wy jaką macie wódkę, te które kupiły?

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:45
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:45   #4433
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Witajcie po świętach

Ale daaawno tu mnie nie było, złapię chwilę i przelecę Was
obiecujesz, czy grozisz ?
Cytat:
Ja jestem zła, bo w sierpniu na`początku miała wrócić z macierzyńskiego koleżanka która zastępuję w jej obowiązkach- oczywiście poza swoimi. Wie że mamy z Tż ślub 7.08 i chcieliśmy spędzić później czas razem, może gdzieś pojechać. A tu dowiaduję się że bierze dodatkowo 3 tygodnie jakiegoś zaległego czegoś
ja rozumiem że chce spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu ale obiecała że wróci w terminie mojego ślubu żebym tez mogła odpocząć, a wtedy sobie weźmie te kolejne 2 czy 3 tygodnie. Jestem zła, bo urlop dostane dopiero we wrześniu w ten sposób.
uuuu po chamsku postapiła
Cytat:
A nie możesz zagadać z szefostwem? Bo może jej odmówią tego 3 tygodniowego zaległego urlopu i pozwolą Tobie wziąć wolne, a ona będzie musiała wtedy wybrać ten urlop w innym terminie?
[......]
No to czekamy na fotki
nie mogą jej odmówić przyznania zaległego urlopu wypoczynkowego od razy po macierzyńskim. Takie przepisy
Cytat:
Załącznik 3009487 Załącznik 3009488

Załącznik 3009489 Załącznik 3009490
Bielizna mi się podoba sukienka
Stary 2010-04-06, 14:45   #4434
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, które płacą od osoby- też tak płacicie wszystko przed?

My płacimy po weselu w poniedziałek.
Wódke mamy sobieskiego.

A zaproszenia z konwalią najładniejsze
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:52   #4435
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
To taniutka! A czemu tak bierzecie cywilny miesiąc przed a nie konkord? Sorry, pewnie jestem nie w temacie, ale jakiś czas mnie nie było
no-tanio! ja mam szczęście do promocji bierzemy tak bo Tz jest niewierzący i zależało mu na cywilnym-takim jak on sobie wymarzył. Dodatkowo mamy problemy z dokumentami i chcemy wcześniej wyrobić (zmieniałam imię i mam nieważny paszport. Żeby gdzieś pojechać musiałabym mieć drugi dokument tożsamości na wszelki wypadek- a ja innego poza dowodem nie mam więc to ważne). Po kościelnym będziemy mieli wszystko już gotowe. Nic nas to dodatkowo nie kosztuje a tylko zyskujemy wiele spokoju. Tż się śmieje, że podwójnie się zabezpieczy żebym mu nie uciekła i że przysięgi się trochę różnią więc na wszystkie sposoby będziemy już małżeństwem

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
o
uuuu po chamsku postapiła
nie mogą jej odmówić przyznania zaległego urlopu wypoczynkowego od razy po macierzyńskim. Takie przepisy
Bielizna mi się podoba sukienka
myślę że po prostu nie pomyślała. Szkoda bo ja starałam się zawsze wyjść naprzeciw jej potrzebom. Trzeba sobie pomagać w końcu. Mogła chociaż do mnie zadzwonić wcześniej i powiedzieć ze jej zależny czy coś...a tak to mam taki niesmak...nawet nie zapytała mnie czy mi to w ogólne pasuje!
Stary 2010-04-06, 15:00   #4436
lain
Zakorzenienie

Cytat:
jak już zapłacimy kasę, to mam wrażenie, że będzie gorzej. dziewczyny, które płacą od osoby- też tak płacicie wszystko przed?
ale jaja nie pamietalam jak to u mnie jest, wiec rzucilam okiem do umowy i tam jest napisane, ze koncowe rozliczenie nastapi do dni 20.10.2010!! (a wesele jest 31 lipca!). zastanawiam sie czy to jakas pomylka czy rzeczywiscie az tak dlugo moga poczekac

Cytat:
uuu, to dlatego nie widzisz moich zaproszeń
juz widze mi sie najbardziej te rozowe widza

Cytat:
My jeszcze nie mamy wódki, nioe bardzo wiemy jaką wybrać- TZ chce Stumbras z kłosem, ja myślałam o Nemiroff czarnej lub złotej.
my mamy Wyborowa nie znam osoby ktora by jej nie lubila, wiec mysle, ze bedzie ok

zainstalowalam to Google Chrome i wlasnie na tym smigam, ale jakos mi tak dziwnie chyba zaraz wroce do Firefoxa szczegolnie, ze mam w nim tak sliczny motyw u gory
eh chyba jestem mistrzem robienia wszytkiego innego niz powinnam slecze wlasnie nas prezentacja o funduszach dla przedsiebiorstw i oczywiscie mam przy okazji milion innych zajec teraz biore sie za adresowanie zaproszen do wyslania za granice akurat skoczymy na poczte po drodze do kosciola (TZ dzis chce odebrac metryke chrztu )
Stary 2010-04-06, 15:09   #4437
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy Sobieskiego.
A co do sali, to płacimy po weselu. Wcześniej tylko zaliczkę 100 zł wpłaciliśmy.

Mam niezbędnik podzielony na 3 części:

DO TOREBKI ŚWIADKOWEJ:
1. Agrafki
2. Bibułki matujące
3. Chusteczki higieniczne
4. Stoperan
5. Woda i słomka
6. Błyszczyk
7. Bezbarwna pomadka
8. Lusterko
9. Telefony do kamerzysty/fotografa, kierowcy, świadków, kogoś z obsługi sali, fryzjerki, kosmetyczki, taksówki
10. Dowody osobiste
11. Kartki od spowiedzi
12. Umowy (świadek)
13. Torba na koperty (świadek)

Gdyby świadkowa miała za małą torebkę, to może upchnę to siostrze do torebki Wybrałam tu rzeczy, które mogą się przydać w kościele, przed i po mszy.

DO PODRĘCZNEGO KUFERKA
1. Igła i nici
2. Małe nożyczki
3. Wsuwki
4. Lakier do włosów
5. Gumy do żucia
6. Mały ręczniczek
7. Przezroczysty lakier
8. Pilniczek
9. Chusteczki do demakijażu
10. Kosmetyki do poprawy makijażu
11. Plastry
12. Tabletki przeciwbólowe
13. Tabletki na zgagę
14. Krem do rąk
15. Krem do twarzy
16. Super glue
17. Szpilki
18. Grzebień
19. Zapasowe soczewki, pudełeczko, płyn
20. Patyczki do uszu/ waciki
21. Wykałaczki
22. Krople do nosa
23. Ramiączka do biustonosza i do sukni
24. Wapno, Fenistil, Encorton

Ten zestaw będziemy mieć przy sobie na sali, bo możliwe, że nam się tam przydadzą.

DO PUDŁA W POKOJU PM:
1. Saszetka vanisha/proszku do prania
2. Golarka
3. Dezodoranty
4. Perfumy
5. Mydło
6. Ręcznik
7. Bandaż
8. Zmywacz do paznokci
9. Obcinacz do paznokci
10. Tampony
11. Chusteczki do higieny intymnej
12. Zapasowe majtki
13. Zapasowe skarpetki dla Pana Młodego
14. Zapasowa koszula
15. Zapasowe pończochy
16. Zapasowe buty
17. Szczoteczki do zębów i pasta
18. Suszarka (w razie niespodziewanego prania sukni/koszuli)
19. Guziki
20. Penseta

Na tej ostatniej liście mam rzeczy, których użycie uważam za najmniej prawdopodobne, albo takie, których i tak nie możemy użyć na sali, tylko potrzebujemy do tego osobnego pokoju
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:16   #4438
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 3009346 Załącznik 3009351

Załącznik 3009347 Załącznik 3009348

Załącznik 3009349 Załącznik 3009350
Super wyglądasz Laseczka z Ciebie

Cytat:
Jak ja się cieszę, że mamy na sali wielką toaletę dla inwalidów Zmieszczę się w niej ze świadkową
Ja koniec końców bardziej komfortowo w toalecie czułam się w towarzystwie męża niż świadkowej, ale to ja

Cytat:
Skoro śpicie tam, gdzie macie wesele, to dopisz jeszcze coś do spania, bieliznę i ciuchy na drugi dzień, buty i nie wiem co jeszcze
My pamiętaliśmy o kosmetykach (zmycie makijażu, kąpiel itd.) i ubraniach na następny dzień, ale zupełnie zapomnieliśmy o pokrowcach na suknię i garnitur a przecież sukni luzem bym do auta nie wrzuciła
Na szczęście teściowie przyjechali coś jeszcze z sali zabrać i nam przywieźli co trzeba

A i zapomniałam Wam napisać, że odebrałam w piątek nowy dowód i nawet mi się moje zdjęcie w nim podoba
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:20   #4439
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie tak już też sobie pomyslałam że ciuszki na drugi dzień muszę wziać.. tylko my poprawiny mamy w domku, więc coś luźniejszego włożę.. i chyba nie pojadę z TŻtem po garniak, bo chyba pójdę do pracy.. a teraz nie za bardzo mogę dopuścić, bo TŻ chyba będzie rezygnował z pracy, a teraz kasa nam się bardzo przyda.. i się teraz wkurzam na wszystko, głowa mnie strasznie boli i nasze mieszkanko stoi teraz pod wielkim znakiem zapytania

Cytat:
To faktycznie tanio. a jaką masz suknię? też jakąś firmową? Bo ja myślałam, że płacę połowę wartości sukni(Bonnie kosztuje 2690) i nic więcej, a tu jeszcze 200zł kaucji, 150 za pranie a gdzie jeszcze buty, dodatki
Dzięki za opinię co do zaproszeń!

suknie wklejałam na poprzedniej stronie, pochodzi z salonu z Konina, ale nie jest chyba jakaś markowa, poza tym nie zależało mi na takiej, jest z wypozyczalni, pewnie nie jedna dziewczyna w niej już wystepowała na ślubie, ale ja jakoś nigdy nie przywiązywałam dużej uwagi jeśli chodzi o suknię

co do wódki to my mamy sobieskiego
Stary 2010-04-06, 15:20   #4440
Ellin_ak
Rozeznanie

http://www.pakamera.pl/do-wlosow-spi...c-nr280470.htm a moze taki kwiat? woalka to chyba już za duzo by było...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości