![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1837938 2]ojej, ale się rozpisałyście
![]() wiecie co, koszmar przeżyłam w te święta... z rodziną oczywiście. z rodziną męża ![]() ![]() widziałam ludzi raptem dwie godziny w niedzielę. a w międzyczasie nasłuchałam się "dobrych" no i jedynych słusznych rad dotyczących wychowywania dzieci. począwszy od karmienia, poprzez spacery aż do wyprawkowych zakupów. a większość rad oczywiście o zadek potłuc. ale najbardziej mnie wnerwiła siora małża. już kiedyś pisałam jaka ona durnowata, mimo że już mężatka i tak dalej. nie dość że na mój widok dosłownie piszczy "aaa, rusza się? kopie?" (a mała wtedy nawet nie drgnie, jakby ze strachu, albo na złość jej ![]() ![]() a teraz sobie doczytam co w nowym wątku napisałyście ![]() O matko, nie trawie takich kobiet, mam takowa w pracy, tepowata jest i straszna papla, wszystko musi pierwsza powiedzieć i tez oczywiście ma 1000 złotych rad...wrrr, za to rodzina męża wogóle nie porusza tematu dzidka, co triche mnie denerowoało na poczatku ale teraz mi to nie przeszkadza jak czytam co Wy przechodzicie. Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1837992 3] świetne zdjęcia powklejałyście. ja niestety nie mogę się doprosić małża o zrobienie. zawsze jak chodze w dresie po domku, to on sobie przypomina a ja go gonię ![]() ![]() ![]() Moj małż też atakował z aparatem w najmniej odpowiednim momencie, w te święta za to postanowił nadrobic zaległości,tylko co z tego kiedy ja juz nie moge na siebie patrzeć...
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-04-06 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak długo =- ciężko mi powiedzieć, nie mierzę czasu, wiem tylko, że jedne trwają krócej, inne dłużej. No ale jeśli np. cały wieczór coś czuję, to miłe nie jest ![]() I - dziękuję ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1837938 2]ojej, ale się rozpisałyście ![]() wiecie co, koszmar przeżyłam w te święta... z rodziną oczywiście. z rodziną męża ![]() ![]() widziałam ludzi raptem dwie godziny w niedzielę. a w międzyczasie nasłuchałam się "dobrych" no i jedynych słusznych rad dotyczących wychowywania dzieci. począwszy od karmienia, poprzez spacery aż do wyprawkowych zakupów. a większość rad oczywiście o zadek potłuc. ale najbardziej mnie wnerwiła siora małża. już kiedyś pisałam jaka ona durnowata, mimo że już mężatka i tak dalej. nie dość że na mój widok dosłownie piszczy "aaa, rusza się? kopie?" (a mała wtedy nawet nie drgnie, jakby ze strachu, albo na złość jej ![]() ![]() a teraz sobie doczytam co w nowym wątku napisałyście ![]() Rany, co za walnięta baba! Cytat:
![]() Ja się budzę, bo niewygodnie mi przewracać się z boku na bok ![]() Ojojoj jaka rozpacz ![]() Tak piszecie, że jak wielorybki się czujecie - e tam, ja jestem narcyz, lubię się fotografować ![]() A w przychodni na pobraniu krwi pielęgniarka pyta, na kiedy termin, no to ja mówię, że na maj, a ona tak patrzy, patrzy - i też stwierdziła, że brzucho jest nisko! No ciekawa jestem, co w czwartek lekarz powie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18363271]
Nie odzywałam się, bo jakoś nie najlepiej się czuję. ![]() Odkąd jestem na L4 z dnia na dzień coraz gorzej sie czuję, w pracy większość czasu siedziałam, więc odpoczywałam... a w domu non stop coś do zrobienia i non stop w ruchu przy Maksiu- to siadam, to wstaję, to cupię... ani minuty nie ma , żeby sobie usiąść i odpocząć. ![]() Wieczorem, już od 18:00 to mam tak twardy brzuchol i taki jakiś spięty, bolesny na całej powierzchni... ![]() ![]() Jutro mam wizytę u ginki, a w czwartek usg prywatnie, mam nadzieję, że tam w środku wszystko pozamykane... a te dolegliwości są tylko wynikiem przeforsowania. [/QUOTE] Wiem o czym mowisz. ja odkad jestem w domu nie mam na nic czasu. Zupelnie. Ciagle mam cos do zrobienia alepostepow nie widac. Ciebie podziwiam bo masz jeszcze synka do ogarniecia ale postaraj sie jednak wypoczac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw sie. Bedziemy tam z Toba ![]() Czas szybko minie i juz bedziesz spowrotem w domu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() emerald sea, ubic taka panne to za malo ![]() ![]() ![]() -------- Ja te nie przesypiam kazdej nocy. Budze sie i nie potrafie juz zasnac wiec sobie siedze i czekam az sie rozwidni i wtedy wychode z psem. Pora aby ustalic imie dla dziecka. Wczoraj z mezem doszlismy do wnosku, ze to napewno chlopak wiec skupilismy sie na meskich imionach. Nasze typy to: Luukas, Elias, Joonas,Joakim, Max, Kasperi lub Mikael (gdybysmy kiedys zmieszkali w Pl dobrze aby mialy chociaz troche polskie odpowiedniki). Zbieram sie za mycie drzwi w pokoju bobasa. Milego dnia!
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-06 o 10:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jeszcze jeśli chodzi o rodzinę... ja bym wolała żeby w ogóle tematu nie podejmowali. oni są dla mnie jacyś... dziwni. u mnie w rodzinie bliscy są raczej tacy... ciepli, serdeczni, jest dużo takich uprzejmości (ale nie słodzenia ![]() ![]() a przed chwilą nałożyłam sobie talerz pełen chlebka, wędlinek, jajeczek faszerowanych, sałaty i pomidorków... nażarłam się i pękam. małżuś za to sernik sobie zabrał do pracy. jak ja generalnie świąt nie obchodzę (tyle co ze względu na rodzinę), tak aspekt kulinarny jestem w stanie zacząć ubóstwiać ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() fajne te imiona. a jak tam u Was z ich popularnością? to raczej takie spotykane czy nie? bo np w moich okolicach od kacperków i michałków aż się roi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka nasze dziewczynki to chyba sie w chłopaków rozrabiaków bawią na szczescie w nocy od niepamietnych czasów sie wyspałam nie liczac wedrówek co 2 godz w wc (to juz chyba robie we snie ![]() dzis rano mała wystawiła mi albo swoja stopke albo rączke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Edziu, to co podałaś u lekarza to NORMALNE ciśnienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich. Długo mnie nie było ale to wszystko przez przedświąteczny remoncik no i niestety brak neta. Ledwo się przed świętami wyrobiliśmy z remontem pokoju ale jestem szczęśliwa bo już wszystko zrobione. Szwagier w ostatniej chwili się dowiedział że ma tydzień wolny a że na to z remontem czekaliśmy to tak wszystko na szybko było trzeba przygotować. Święta minęły szybko i w rozjazdach po całej rodzinie.
U mnie wszystko ok, już pewnie was nie nadrobię tak szybko piszecie. Malutka szaleje w brzuchu. Znalazła sobie ulubione miejsce co wcale nie jest przyjemne bo się pod żebra z prawej strony wciska i czuję jak by mi lewarek żebra podważał ![]() Pozdrowionka dla wszystkich.
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e no 2 laseczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jutro z siuskami musze jechać mam nadzieje ze beda dobre Dziewczyny mam pytanie czy wasza waga tez stoi w miejscu :| wazyłam sie pare dni temu i mam tyle samo co dzis , a nawet pare gramów mniej ?
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...juz_35963.html
Fajny artykuł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1837938 2]ojej, ale się rozpisałyście
![]() wiecie co, koszmar przeżyłam w te święta... z rodziną oczywiście. z rodziną męża ![]() ![]() widziałam ludzi raptem dwie godziny w niedzielę. a w międzyczasie nasłuchałam się "dobrych" no i jedynych słusznych rad dotyczących wychowywania dzieci. począwszy od karmienia, poprzez spacery aż do wyprawkowych zakupów. a większość rad oczywiście o zadek potłuc. ale najbardziej mnie wnerwiła siora małża. już kiedyś pisałam jaka ona durnowata, mimo że już mężatka i tak dalej. nie dość że na mój widok dosłownie piszczy "aaa, rusza się? kopie?" (a mała wtedy nawet nie drgnie, jakby ze strachu, albo na złość jej ![]() ![]() a teraz sobie doczytam co w nowym wątku napisałyście ![]() no wiesz sa ludzie klamki i parapety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#101 | |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1838157 6]no wląśnie nie pannę
![]() fajne te imiona. a jak tam u Was z ich popularnością? to raczej takie spotykane czy nie? bo np w moich okolicach od kacperków i michałków aż się roi.[/QUOTE] wiem,wiem ale ta panna byla raczej w kontekscie - malo mila ![]() Co do imion to nie wiem ale chyba nie sa tutaj zbyc popularne...hymmm nie wiem ![]() Ale i tak pewnie stanie na Luukas. Zreszta jak zobaczymy mordke po urodzeiu to sie dopasuje ![]() Cytat:
![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-06 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18382071]Edziu, to co podałaś u lekarza to NORMALNE ciśnienie
![]() dla mnie szaju normalne od 15 lat jest własnie 100/60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#103 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18382555]http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...juz_35963.html
Fajny artykuł ![]() chyba sobie wydrukuję i powieszę na lodówce. to może zaczaję na czas i nie przegapię porodu ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie zawsze miałam dobre trawienie więc myślę, że to też dlatego nie nabijam licznika tak szybko ![]() No i ja ogólnie się ważę co 2 tyg. Ostatnio jak się ważyłam to przybyło mi ok 0,5kg. Za tydzień idę do lekarza to zobaczę ile przytyłam.. Co do kwestii wstawania w nocy, ja wstaję średnio 1-2razy na siku. A i dzisiaj mała tak się wierciła po 5tej że się przekręcałam z boku na bok do 8 aż w końcu znowu zasnęłam ![]() Edziu ja również ciśnienie mam zawsze niskie, max co mogę mieć to 115/80 i to po spacerze ![]() Cytat:
![]() http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
![]() |
#105 | |||
Zadomowienie
|
No i po świętach... nareszcie
![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1838025 2]no patrz, a ja miałam ochotę po buzi dać i za tlenione kudły wytargać... taka wredna jestem w głębi duszy. ale niestety jak to ona kiedyś nazwała mnie i małża, na zewnątrz jesteśmy raczej "gówno przez bibułkę" (a zawsze myślałam że mówi się "bułkę" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18380494]Też byłam dzisiaj - i miałam ubaw, bo nade mną pożarły się 3 babsztyle, łącznie z wyzwiskami, która ma pierwsza wejść ![]() ![]() Ja od początku ciąży też nie doświadczyłam żadnych przywilejów... i pewnie już nie doświadczę... ![]() Cytat:
![]() Ja chusty nie zamierzam kupować, ale czytałam, że osoby, które je mają bardzo sobie je chwalą ![]() Też wstaję w nocy co najmniej raz a najczęściej dwa razy, ale kłopotów ze snem raczej nie mam... u mnie to problem jest ze wstaniem z wyra ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Edzia400 u mnie waga idzie cały czas do przodu. Jak na razie mam 8 kg na plusie w 33 tygodniu. Myślę, że dopóki z twoim Bąblem jest ok i ty masz dobre wyniki to nie ma się co martwić brakiem dodatkowych kilogramów.
W nocy tak jak chyba większość, musze wstawać na siusiu. Czasem nawet 2-3 razy ![]() No i te ciągłe spinanie się brzucha i uciskanie małego na szyjkę. Cały czas mam wrazenie że zaraz urodze albo posikam sie w majty ![]() W końcu zaczęłam kompletować wyprawkę dla malucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tu nie myć szyi? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na zgagę polecam Wam przegryzanie migdałów po każdym posiłku - ja tak robię i pomaga ![]() Ja tez nie zamierzam kupować chusty. Bałabym się, że zrobiłabym krzywdę dziecku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1838280 7]chyba sobie wydrukuję i powieszę na lodówce. to może zaczaję na czas i nie przegapię porodu ![]() [/QUOTE] Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zastanawiacie się, jak zareagujecie, gdy zaczniecie rodzić? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18386213]No jak to, jak? Wyobraź sobie, że jesteś żyrafą i w niektóe miejsca nie dosięgasz
![]() Dziewczyny, zastanawiacie się, jak zareagujecie, gdy zaczniecie rodzić? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wyobrażam sobie ![]() nie wiem, czy rozpoznam moment, że to JUŻ, ale chyba spanikuję ![]() jak małż będzie, to go poinformuję. a jak będę sama, to zadzwonię do taty, że ma po mnie przyjechać. nie wiem tylko, czy umawiać kogoś awaryjnie (mamę albo przyjaciółkę), jako towarzysza porodu, na wypadek gdyby małż akurat był we Wrocku na obronie. teściowa się zaoferowała, ale jej akurat nie chcę ![]() ![]() a tak w ogóle, to chciałabym, żeby odeszły mi wody - wtedy wiem, że trzeba jechać. a te skurcze to czasem fałszywe alarmy są... dobrze chociaż, że do szpitala mam tak blisko, że mogę kursować tam i spowrotem ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-04-06 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Witam was po swietach cieżaróweczki.
Niepisalam nic przez siweta bo lenia mialam strasznego, a tu juz nowy watek-no prosze. W swieta byli u nas moi rodzice w drugie siostra małza, ja sie balam ruszac gdziekolwiek, ostanowilam sie oszczedzac. Byla dyskusja a propo wlosow-mnie na poczatku ciazy bardzo wypadaly, ale scielam do ramion (bo dlugie mialam) i po 2 miesiacach sie jakos unormowalo, teraz mi nie wypadaja juz tak. Chcicalbym sie odniesc do Waszych wypowiedzi, ale mam takiego strasznego leniaaaaaaaaaaaaaaaaa jeszcze od swiat, ze musicie mi wybaczyc. Chyba pojde sie polozyc, chociaz niedawno wstalam..Nie weim co sie dzieje, przesilenie wiosenno czy co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18386213
Rany, kobieto, czemu tak późno? Jakby niczego nie miała dla małej, to chybabym z nerwów osiwiała teraz ![]() Dziewczyny, zastanawiacie się, jak zareagujecie, gdy zaczniecie rodzić? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tą wyprawką to cały czas miałam wrazenie, że jeszcze tyle czasu przede mną. Aż w końcu małż mnie pogonił ![]() ![]() Jeśli chodzi o reakcję na poród to myślę, że mi nie będzie do śmiechu. Będę rodzić w mieście oddalonym o 140 km.Gorzej jak wszystko się zacznie w godzinach szczytu. Zanim mąż wróci z pracy i wyjedziemy z miasta to już 2 godziny miną...I teraz pytanie czy zdążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1838157 6]najczęściej uczulającym metalem jest nikiel - aczkolwiek nie twierdzę, że Ty masz akurat na to alergię
![]() [/QUOTE] Nie to nie nikiel ,bo te bez zawartosci nklu też powodowały uczulenie, sztuczne kolczyki u mnie odpadają...może to i dobrze, bo pewnie nie opanowałabym się zkupowaniem takowych, uwielbiam takie bibeloty...a tak musze poprzestac na koralikach ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18382555]http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...juz_35963.html Fajny artykuł ![]() No fajny ![]() Jak wyżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18386213] Rany, kobieto, czemu tak późno? Jakby niczego nie miała dla małej, to chybabym z nerwów osiwiała teraz ![]() Dziewczyny, zastanawiacie się, jak zareagujecie, gdy zaczniecie rodzić? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez nie ma całej wyprawki, a do szpitala mam jedna koszulę, torbe i 3 saszetki tantum rosa ![]() ![]() Ty to masz pozytywne nastawienie kochana, daj trochę... ![]() Ja czuje ,że się sama zgłoszę po terminie, chybga że mam inne geny niz moja mama, która cłą trójke przenosiła... A własnie -liczycie termin z ostatniej miesiączki czy wg usg? Ja wg ostatniej. I pytałam lekarza jak to jest - czy mam czekać aż sie akcja sama wykroi czy co? Powiedział, ,że tydzien po terminie lepiej się zgłosic do szpitala już, ale nie chciałbym bardzo mieć wywoływanego i czekac w szpitalu na poród ![]()
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-04-06 o 13:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ładnie wyglądasz. ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1837938 2] ale najbardziej mnie wnerwiła siora małża. już kiedyś pisałam jaka ona durnowata, mimo że już mężatka i tak dalej. nie dość że na mój widok dosłownie piszczy "aaa, rusza się? kopie?" (a mała wtedy nawet nie drgnie, jakby ze strachu, albo na złość jej ![]() ![]() nie przejmuj się tą "królewną", ![]() Cytat:
![]() właśnie teraz zajarzyłam, że ja już dawno nie miałam. ![]() Cytat:
![]() ja też powoli kompletuję wszystkie akcesoria do szpitala. ![]() Cytat:
![]() Imiona ładne- mi najbardziej odpowiada Max. ![]() Cytat:
![]() Moja waga też raczej nie stoi, a już na pewno nie cofa się... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że tym razem urodzę w terminie- a najlepiej troszke przed. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18388271]jakby mi wody w domu odeszły, i by trzeba do szpitala gnać, to bym się wściekała, że nie zdązyłam posprzątać tych wód. ![]() [/QUOTE] perfekcyjna pani domu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||
Zadomowienie
|
tak? To jest Was dwoje
![]() Druga osoba to taki pan, polak, ktory zamawia bilety u nas w biurze i on tez stwierdzil, ze to dziewczynka...(wtedy bylaby Niina albo Viivi) Cytat:
![]() Maz jest finczykiem ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18386213] Dziewczyny, zastanawiacie się, jak zareagujecie, gdy zaczniecie rodzić? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja chyba ciut spanikuje ale tylko wtedy jesli juz bedzie bolalo. Napewno pomysle czy wszystko zrobilam co mialam zaplanowane, i ze wcale nie mam ochoty jechac do szpitala. Chce w domu zostac ![]() Cytat:
![]() a serio to jasne, ze odpoczywaj ile masz ochoty ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18388271]Hi,hi... a jak doszliście do tego, że to chłopak? ![]() Imiona ładne- mi najbardziej odpowiada Max. ![]() Na czuja ![]() Max to po Luukas faworyt meza ![]() dawaj znac jak po wizycie ![]() ------------- Mialam posprzatac w pokoju dziecka ale w zamian wyslam na dlugi spacer z psem, przycielam krzewy roz, poodkurzalam i umylam podlogi, wypralam i wywiesilam ciuchy beibika i nastwailam obiad. Czuje sie niezle jeszcze. dzisiaj zaczynam 37 tc a jutro mam druga wizyte u lekarza ![]()
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Araczku, ty w przyszłym tygodniu prawnie rodzić możesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za brzusio
![]() Ja też lubię na siebie patrzeć. Cytat:
Byliśmy po komody, właśnie mąż je składa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.