|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
a ile placilas i w jakim miescie robilas??
nie no u mnie atmosfera tez byla super...a pielegniarka mnie caly czas glaskala po nodze podczas zabiegu :P tylko efekt do dupy a moglabys pokazac jak to u Ciebie obecnie wyglada ten efekt? i kiedy robilas?
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś poszło 22zł na kino
Dobranoc dziewczynki |
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że ktoś ma tutaj też problem z uszami
U mnie jest natomiast tak, że ja je mam - jakbym ich nie miała. Po prostu są strasznie malutkie. Wkurza mnie to, że zawsze to wywołuje śmiech innych osób. Albo teksty - one Ci poszły na spacer? Zawsze nimi byłam zachwycona, że malutkie, prościutkie, mniejsze niekiedy niż u niemowlaka. Ale po niektórych sytuacjach bym dodała chyba trochę cm |
|
|
|
#3815 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Oj będziesz zadowolona ! Zdjęcia są cudowne, jeszcze jak dokupisz drugi obiektyw to już w ogóle rewelacja Ja mało zawału nie dostałam ze szczęścia jak TŻ mi kupił Cytat:
U mnie w piątek : 12 zł kolczyki dla mamy 15 zł pierścionek dla mnie 10 zł solarium 55 zł perełki W sobotę: 35 zł - 2 kubki niekapki, dwa gryzaki, chusteczki dla niemowlaków Szliśmy z TŻ-tem na małą imprezkę do koleżanki która urodziła miesiąc temu bliźniaki Niedziela-poniedziałek: nic
|
|
#3816 |
|
Rozeznanie
|
pewnie że małe jest piękne, czasami warto zainwestować w siebie jeśli potem będiemy czuły się pewniejsze siebie, bo to naprawdę ważne w życiu...
![]() a co do moich wydatków wczoraj też obyło się bez wydawania...ale juz za chwilę mykam na zakupy muszę kupić tarkę, sitko i wyciskacz do czosnku, skakankę i pojemnik na żywność...zaczynam oszczędzanie na jedzenie będę włąsnoręcznie robiła sałatki i przewoziła więcej posiłków
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będę miała chwilę to zrobię zdjęcia i Ci wyślę.
|
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo dobry pomysł z tym odkładniem 10 % od każdej otrzymanej kwoty ![]() Cytat:
tak trzymaj
|
||
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz uciekam do pracy, zarabiać na lustrzankę
I wydam trochę na poczcie, bo muszę wysłać parę rzeczy z allegro, ale to i tak nie stracę, bo mi zapłacili za to
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj uleglam i 29zł w DOZie poszło
![]() Dzisij muszę wysłać paczkę z allegro, idę jeszcze po sznurówki do butów, oddać telefon na gwarancję... Eh, znowu wydam trochę kasy...
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam te Donna Karan, DKNY Delicious, Candy Apple Sweet Caramel EDT |
|
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
czy znajdzie się tu miejsce jeszcze dla mnie?![]() bo mam straszny problem z trzymaniem pieniędzy przy sobie, a myślę że to chyba przez to że zawsze kładę torebkę na podłodze że mi tak kaska ucieka a mam na co oszczędzać, bo na majówkę, i na obronę.. wiem wiem, w porównaniu z rzeczami na które Wy oszczędzacie te moje to nic ale cóż, kiedyś trzeba się w końcu nauczyć ![]() pozdrawiam
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dzis i ostatnio troche wydałam, ale mialam pilne potrzeby:
- 39 zł buty - 13 zł solarium - 28 zł bibułki matujące - 2,80 bluzeczka na lumpie - 9 zł 2 zielone herbaty - 7 zł klamra do włosów - 2,99 serek wiejski wiaderko - 3 zł 3 wafelki kokosowe - 1,70 cappucino orzechowe - 15 zł piżamka wyprzedaż - 1,49 skarpetki STOPKI - 43 zł tabletki do pochłaniacza wilgoci - 1,30 serek szczypiorkowy - 5 zł wafelki kakowe na wagę - 28 zł w aptece na leki - jabłka 1,20 - otreby pszenne 0,69 zł - płatki owsiane 1,69 zł + 15 zł wpłata z allegro ![]() a wypłaty jeszcze nie było, ale zostało mi na koncie 190 zł ![]() jeszcze musze kupić farbe do włosow... bo w sobote na wesele
Edytowane przez foltynka Czas edycji: 2010-04-06 o 12:39 |
||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
--
Do opieki jak jeżdżą kobiety do Niemiec to zarabiają 5tys za miesiąc, jak to określiła znajoma mamy - za wczasy ladne mi wczasy .owszem zalezy do kogo jedziesz bo jak juz to jest taka okolo 100 kg co sie nie rusza a jeszczze cie wola co minute i twierdzi ze nic nie jadla i nie pozwala ci wyjsc nigdzie ... nie mozesz nawet do rodziny zadzwonic... to ja dziekuje za takie wczasy . bylam na takich raz , przy czym posredniczka zgarnela ![]() niezle jaja czasem sa . takze niektore jada na wczasy a dla innych jest to ,,obóz"
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj jadę na zakupy bieliźniane
![]() Zazłożyłam konto oszczędnościowe w BZ WBK 3,5% w skali roku już wpłaciłam 100zł i co miesiąc będę tak wpłacać, nie ma karty do tego konta i każda 1 operacja jest darmowa a za kolejną 20 zł pobierają więc wypłacać nie mam zamiaru.Na życie postanowiłam przeznaczać 400 zł miesięcznie więc 100 na tydz jest tak optymalnie, wliczam w to też każde wyjście na balety, basen, bilet do domu itp.
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam to konto w WBKu ale z niego zrezygnowalam,bo na pozatku było tam 5,5 % pozniej spadło na 5,2% pozniej juz 4,75 i tak do 3,5% - i rosło mi tylko 60zł miesiecznie, a w SKOKU jest 5,2% i mi rośnie 110 zł miesiecznie
|
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawiłam go w chałupie na 4 dni, i jak mi powiedział, ze rzyjdą do niego dwaj kumple, to pomyślałam ze jak wróce to będe miała mase sprzątania, więc dziś wróciłam, patrze a tu tak: zakupy zrobione, posprzątane, pozmywane, podlogi umyte, ciuchy uprane a co do gier, to też sobie gra, no ale nie jakoś obsesyjnie ![]() Cytat:
ja dziś zakupy same warzywa - 15zł, no i bilet do LBN z domu - 30 |
||
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
37zł - internet
4,50zł - poczta Dzisiaj chyba wszyscy maja zły humor.. babka na poczcie opier****** wszystkich po kolei, mi tez sie dostało.. potem pani z telewizji kablowej.. trzeba bylo wziasc sobie wolne po swietach, a nie sie na ludziach wyzywac ![]() Mysle czy by sobie nie isc kupic stanika. Moj ulubiony sklep z bielizna sie likwiduje i maja obnizone ceny, wiec moze cos upoluje. Potrzebuje czarnego stanika, bo wlasciwie tylko jeden mi zostal dobry. Biore sie dzisiaj za cwiczenia, bo chudne, ale mam takie miekkie, obwisle ciałko
|
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja odkąd siedzę w domu to nic nie wydaje
Cieszę się że już po świętach, wreszcie powrót do normalności Po tych świętach jakoś lepiej się czuję jeśli chodzi o mój związek, dużo szczerze pogadaliśmy, dużo czasu razem spędziliśmy i było super
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
foltynka to jest takie zwykłe konto oszczędnościowe? spory procent ![]() płacisz coś za jego prowadzenie? |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
fiforek wiesz co to jest książeczka oszczędnosciowa - zle sie wyraziłam, nie dokładnie
![]() zeby ja zalozyc musialam sie zapisac do kasy i to jednorazowo 50 zł, za prowadzenie sie nic nie płaci, przez pierwszy rok jest darmowa karta, a po roku 2,50 miesiecznie - mi jeszcze rok nie minął... ale co tam 2,50 jak mi tyle urośnie ![]() a własnie też jeszcze zapomnialam do poprzednich zakupów doliczyć: - 7 zł stanik - 5,99 zł farba do włosow przed chwilka kupiłam
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
ojj ja też się cieszę że jednak wszystko wraca do normy...co za dużo to nie zdrowo..
a dziś jednak na zakupy nie poszłam choć pewnie tak czy tak trzeba będzie jutro pójść taże narazie jestem na czysto tylko na basen się wybieram z moim TŻ i 4zł ale to dla zdrowia po świętach myślę że warto...
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja pooszczędzam z Wami
Najwyższy czas;./ Dziś wydałam 50zł nie wiem na co;/
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Można się dołączyć?
![]() Mam 18 lat i MUSZĘ się nauczyć oszczędzać.. Mam konto w MBanku .. i płacę tylko za ubezpieczenie karty.. 1,70 / miesiąc... Co miesiąc dostaję 500zł na konto (alimenty) Najczęściej wydaję na.. 1. słodycze i jakieś niepotrzebne jedzenie w ciągu dnia (jakiś pączek drożdżówka napój..) i tak się pieniądze rozchodzą.. ![]() Mój cel oszczędzania to : 1. prawo jazdy (ok 1200zł) |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mogę do Was dołączyć?
Bo jestem zbyt rozrzutna i czuję, że powinnam zacząć oszczędzać.
|
#3836 |
|
after hours
|
hihi, fajnie, że się dołączyłyście, dziewczyny
|
|
|
|
#3837 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Chętnie się przyłączę bo niestety jestem zmuszona do ostrego oszczędzania. Mam parę wesel w tym roku, kredyt na karku i mieszkanie do wykończenia Na szczęście ciuszki z mężem mamy więc jedynie na czepek trza odłożyć. Oj ciężko będzie, bo dużo nie zarabiamy. Nie wydaję zbędnej kasy na ciuchy, czaami jedynie z kosmetykami poszaleje.Napewno postaram się zaoszczędzić na kosmetykach i kombinuje jeszcze jak tu na jedzonku zaoszczędzić. Zbieram wszystkie paragony i będę je wprowadzać do specjalnego programu (muszę sprawdzić w domku jak się nazywa). Mam nadzieję, że mi się uda zaoszczędzić na te weselicha ![]() Wkurza mnie to, że mój mąż pali fajki na co idzie trochę kasy która bardzo bardzo by się przydała. A ja wiecznie mam wyrzuty sumienia jak tylko sobie coś kupię
|
|
|
|
#3838 |
|
Konto usunięte
|
pati23 podasz nazwę programu? do czego on służy?
|
|
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale duzo nowych oszczedzajacych
Witamy, witamy |
|
|
|
#3840 |
|
after hours
|
ja Wam polecam GNU cash.
jak już się zrobi plan kont - to jest świetny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Wybaczcie, ale nie jestem w stanie przebrnąc przez wszystkie posty. Przyznaję się bez bicia, że stwierdzono u mnie zaawansowany zakupoholizm
i od jakiegoś czasu usilnie z tym walczę 
a moglabys pokazac jak to u Ciebie obecnie wyglada ten efekt? i kiedy robilas?
Dobranoc dziewczynki
Od dzisiaj nie ma go w moim życiu, NIE MA 

wiem wiem, w porównaniu z rzeczami na które Wy oszczędzacie te moje to nic ale cóż, kiedyś trzeba się w końcu nauczyć

już wpłaciłam 100zł i co miesiąc będę tak wpłacać, nie ma karty do tego konta i każda 1 operacja jest darmowa a za kolejną 20 zł pobierają
byłam jego pierwsza i zarazem ostatnią dziewczyną