Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 23:56   #3811
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wybaczcie, ale nie jestem w stanie przebrnąc przez wszystkie posty. Przyznaję się bez bicia, że stwierdzono u mnie zaawansowany zakupoholizm i od jakiegoś czasu usilnie z tym walczę

Od każdej kwoty, którą zarobię, dostanę itd. przelewam na konto oszczędnościowe 10%. Jest to wg.mnie lepsza metoda niż np odkładanie 100zł co miesiąc itd, ponieważ wiadomo że różnie to co miesiąc bywa Jeśli dostaję wypłatę a zostały mi pieniądze z poprzedniego miesiąca to je także przelewam na konto oszczędn.

Odkładam też 10gr,20gr i 50 groszówki do "słoiczka" Kiedyś odkładałam pełne złotówki, po roku uzbierało się dodatkowe 500zł co było fajnym zastrzykiem gotówki na wakacje Odkładałam też swego czasu miedziaki czyli 1,2 i 5 groszówki, ale potem były problemy z wymianą. Kiedyś nawet kupiłam kartę era tak tak za 29zł płacąc właśnie miedziakami

Chodzę na zakupy tylko wtedy kiedy muszę i naprawdę czegoś potrzebuję, ograniczyłam chodzenie na zakupy po centrach handlowych, bo idąc po sweterek wracałam z kilkoma reklamówkami niepotrzebnych, ale jakże ładnych rzeczy Idąc na zakupy np do supermarketu robię listę rzeczy jakie są mi potrzebne.

Także oszczędzam z Wami dziewczyny
Witam
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 00:09   #3812
weraa11
Zadomowienie

a ile placilas i w jakim miescie robilas??
nie no u mnie atmosfera tez byla super...a pielegniarka mnie caly czas glaskala po nodze podczas zabiegu :P
tylko efekt do dupy a moglabys pokazac jak to u Ciebie obecnie wyglada ten efekt? i kiedy robilas?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 00:52   #3813
malaczarna885
Wtajemniczenie

Dziś poszło 22zł na kino Dobranoc dziewczynki
malaczarna885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 06:26   #3814
joyeuxe
Wtajemniczenie

Widzę, że ktoś ma tutaj też problem z uszami

U mnie jest natomiast tak, że ja je mam - jakbym ich nie miała. Po prostu są strasznie malutkie. Wkurza mnie to, że zawsze to wywołuje śmiech innych osób. Albo teksty - one Ci poszły na spacer? Zawsze nimi byłam zachwycona, że malutkie, prościutkie, mniejsze niekiedy niż u niemowlaka. Ale po niektórych sytuacjach bym dodała chyba trochę cm
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:10   #3815
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Dziękuję za Wasze rady, on od wczoraj się nie odezwał, ja też się nie odezwę już więcej. I rozmawiać z nim nie będę, bo rozmawiam z nim już od nie pamiętam kiedy i nic z tego nie wychodziło, bo on nie widzi problemu... A swoich kolegów traktuje lepiej jak mnie... Od dzisiaj nie ma go w moim życiu, NIE MA nie dość, że zmarnował moje ostatnie parę tygodni, a nawet miesięcy, to jeszcze nie potrafi na koniec ze mną normalnie porozmawiać zepsuł mi święta i na pewno nie będzie umiał przeprosić... Egoista piep****

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

+300zł (dostałam na zajączka ) - wpłacam wszystko na konto na lustrzankę a od jutra do końca tygodnia pracuję, więc też sobie trochę zarobię i wszystko na konto
Lustrzanka To było moje marzenie Oj będziesz zadowolona ! Zdjęcia są cudowne, jeszcze jak dokupisz drugi obiektyw to już w ogóle rewelacja Ja mało zawału nie dostałam ze szczęścia jak TŻ mi kupił
Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
Widzę, że ktoś ma tutaj też problem z uszami

U mnie jest natomiast tak, że ja je mam - jakbym ich nie miała. Po prostu są strasznie malutkie. Wkurza mnie to, że zawsze to wywołuje śmiech innych osób. Albo teksty - one Ci poszły na spacer? Zawsze nimi byłam zachwycona, że malutkie, prościutkie, mniejsze niekiedy niż u niemowlaka. Ale po niektórych sytuacjach bym dodała chyba trochę cm
Takie malutkie są słodkie

U mnie w piątek :
12 zł kolczyki dla mamy
15 zł pierścionek dla mnie
10 zł solarium
55 zł perełki

W sobotę:
35 zł - 2 kubki niekapki, dwa gryzaki, chusteczki dla niemowlaków
Szliśmy z TŻ-tem na małą imprezkę do koleżanki która urodziła miesiąc temu bliźniaki

Niedziela-poniedziałek: nic
Stary 2010-04-06, 09:42   #3816
judus
Rozeznanie

GG do judus

pewnie że małe jest piękne, czasami warto zainwestować w siebie jeśli potem będiemy czuły się pewniejsze siebie, bo to naprawdę ważne w życiu...
a co do moich wydatków wczoraj też obyło się bez wydawania...ale juz za chwilę mykam na zakupy muszę kupić tarkę, sitko i wyciskacz do czosnku, skakankę i pojemnik na żywność...zaczynam oszczędzanie na jedzenie będę włąsnoręcznie robiła sałatki i przewoziła więcej posiłków
pilnie się uczę
oszczędzam
prowadzę zdrowy tryb życia
właściwie zarządzam czasem
judus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:11   #3817
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
a ile placilas i w jakim miescie robilas??
nie no u mnie atmosfera tez byla super...a pielegniarka mnie caly czas glaskala po nodze podczas zabiegu :P
tylko efekt do dupy a moglabys pokazac jak to u Ciebie obecnie wyglada ten efekt? i kiedy robilas?
Robiłam chyba 3 lata temu, płaciłam też 3 tys. zł i robiłam w Szczecinie Jak będę miała chwilę to zrobię zdjęcia i Ci wyślę.
Stary 2010-04-06, 10:13   #3818
carmen20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wybaczcie, ale nie jestem w stanie przebrnąc przez wszystkie posty. Przyznaję się bez bicia, że stwierdzono u mnie zaawansowany zakupoholizm i od jakiegoś czasu usilnie z tym walczę

Od każdej kwoty, którą zarobię, dostanę itd. przelewam na konto oszczędnościowe 10%. Jest to wg.mnie lepsza metoda niż np odkładanie 100zł co miesiąc itd, ponieważ wiadomo że różnie to co miesiąc bywa Jeśli dostaję wypłatę a zostały mi pieniądze z poprzedniego miesiąca to je także przelewam na konto oszczędn.

Odkładam też 10gr,20gr i 50 groszówki do "słoiczka" Kiedyś odkładałam pełne złotówki, po roku uzbierało się dodatkowe 500zł co było fajnym zastrzykiem gotówki na wakacje Odkładałam też swego czasu miedziaki czyli 1,2 i 5 groszówki, ale potem były problemy z wymianą. Kiedyś nawet kupiłam kartę era tak tak za 29zł płacąc właśnie miedziakami

Chodzę na zakupy tylko wtedy kiedy muszę i naprawdę czegoś potrzebuję, ograniczyłam chodzenie na zakupy po centrach handlowych, bo idąc po sweterek wracałam z kilkoma reklamówkami niepotrzebnych, ale jakże ładnych rzeczy Idąc na zakupy np do supermarketu robię listę rzeczy jakie są mi potrzebne.

Także oszczędzam z Wami dziewczyny
Witaj bardzo dobry pomysł z tym odkładniem 10 % od każdej otrzymanej kwoty

Cytat:
"Mój" też do takich rzeczy ma smykałkę, gorzej z szanowaniem własnej dziewczyny napisał do mnie dzisiaj o 17, nie odpisałam i nigdy więcej nie odpiszę
tak trzymaj
carmen20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:13   #3819
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Ja zaraz uciekam do pracy, zarabiać na lustrzankę

I wydam trochę na poczcie, bo muszę wysłać parę rzeczy z allegro, ale to i tak nie stracę, bo mi zapłacili za to
Stary 2010-04-06, 10:18   #3820
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Wczoraj uleglam i 29zł w DOZie poszło
Dzisij muszę wysłać paczkę z allegro, idę jeszcze po sznurówki do butów, oddać telefon na gwarancję... Eh, znowu wydam trochę kasy...

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:51   #3821
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Fifiorek chwal się proszę jakie perfumy kupiłaś, ja jestem maniaczką i miałam kiedyś kolekcję ok 70 flakoników górnopółkowych perfum, ale aktualnie moja miłość do zapachów uległa zminimalizowaniu bo mam córę i jakoś perfumy zeszły na dalszy plan, już mnie aż tak nie ciągną, choć sentyment pozostanie na zawsze. Ja w ramach oszczędzania kupiłam sobie ostatnio adidasa
o ludzie ... nie wyobrażam sobie takiej ilości...
ja kupiłam te Donna Karan, DKNY Delicious, Candy Apple Sweet Caramel EDT
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:55   #3822
Tycikata
Wtajemniczenie

Hej czy znajdzie się tu miejsce jeszcze dla mnie?
bo mam straszny problem z trzymaniem pieniędzy przy sobie, a myślę że to chyba przez to że zawsze kładę torebkę na podłodze że mi tak kaska ucieka nie no, tak naprawdę to..nie umiem oszczędzać, a wydadtkow mam więcej niż dochodów i właściwie sama nie wiem na co mi te pieniądze idą
a mam na co oszczędzać, bo na majówkę, i na obronę.. wiem wiem, w porównaniu z rzeczami na które Wy oszczędzacie te moje to nic ale cóż, kiedyś trzeba się w końcu nauczyć
pozdrawiam

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:36   #3823
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

ja dzis i ostatnio troche wydałam, ale mialam pilne potrzeby:

- 39 zł buty
- 13 zł solarium
- 28 zł bibułki matujące
- 2,80 bluzeczka na lumpie
- 9 zł 2 zielone herbaty
- 7 zł klamra do włosów
- 2,99 serek wiejski wiaderko
- 3 zł 3 wafelki kokosowe
- 1,70 cappucino orzechowe
- 15 zł piżamka wyprzedaż
- 1,49 skarpetki STOPKI
- 43 zł tabletki do pochłaniacza wilgoci
- 1,30 serek szczypiorkowy
- 5 zł wafelki kakowe na wagę
- 28 zł w aptece na leki
- jabłka 1,20
- otreby pszenne 0,69 zł
- płatki owsiane 1,69 zł

+ 15 zł wpłata z allegro

a wypłaty jeszcze nie było, ale zostało mi na koncie 190 zł
jeszcze musze kupić farbe do włosow... bo w sobote na wesele

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )

Edytowane przez foltynka
Czas edycji: 2010-04-06 o 12:39
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:37   #3824
irenkaaa
Zakorzenienie

--

Do opieki jak jeżdżą kobiety do Niemiec to zarabiają 5tys za miesiąc, jak to określiła znajoma mamy - za wczasy

ladne mi wczasy .owszem zalezy do kogo jedziesz bo jak juz to jest taka okolo 100 kg co sie nie rusza a jeszczze cie wola co minute i twierdzi ze nic nie jadla i nie pozwala ci wyjsc nigdzie ... nie mozesz nawet do rodziny zadzwonic... to ja dziekuje za takie wczasy . bylam na takich raz , przy czym posredniczka zgarnela prawie 1/3 jednej wyplaty . potem zauwazylam tylko jeden plus tego wyjazdu ... schudlam w 2 mies jakies 10 kg . owszem znam osoby ktore jezdza do opieki i zgarniaja po 1000-1200 euro na mies i jeszcze im za bilet placa, moga sobie slodycze do domu przywiesc zakupy robic jakies dla siebie tez i dzwonic godzinami do domu i spotykac sie ze znajomymi tam wtedy to juz powiem ze to wczasy .niestety nie zawsze to tak wyglada. znalam laske moze 20 lat miala byla na takich wczasach . dziadki zabierali ja na basen itd wszedzie z nia jezdzili ... hehe dziadek na zakupy ja zabieral ale co sie okazalo jak babcia szla spac on ja podgladal w pokoju , raz jej kupil bikini i pokaz sie dziewczynko zanim pojedziemy na basen niezle jaja czasem sa . takze niektore jada na wczasy a dla innych jest to ,,obóz"
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:54   #3825
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

A ja dzisiaj jadę na zakupy bieliźniane ale TŻ płaci więc swojej kasy nie wydam chyba, że spodoba mi się coś nadprogramowo bo w planach są 2 staniki

Zazłożyłam konto oszczędnościowe w BZ WBK 3,5% w skali roku już wpłaciłam 100zł i co miesiąc będę tak wpłacać, nie ma karty do tego konta i każda 1 operacja jest darmowa a za kolejną 20 zł pobierają więc wypłacać nie mam zamiaru.

Na życie postanowiłam przeznaczać 400 zł miesięcznie więc 100 na tydz jest tak optymalnie, wliczam w to też każde wyjście na balety, basen, bilet do domu itp.

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:22   #3826
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

Miałam to konto w WBKu ale z niego zrezygnowalam,bo na pozatku było tam 5,5 % pozniej spadło na 5,2% pozniej juz 4,75 i tak do 3,5% - i rosło mi tylko 60zł miesiecznie, a w SKOKU jest 5,2% i mi rośnie 110 zł miesiecznie a tam tylko dopłacam, zadnych operacji nie robie, nie wyciagam itd.

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )
Stary 2010-04-06, 15:36   #3827
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
poznaliśmy się w pracy a tak w ogóle to on był całkiem świeży, nietknięty byłam jego pierwsza i zarazem ostatnią dziewczyną
co do chłopów, ja jestem zaskoczona pozytywnie zostawiłam go w chałupie na 4 dni, i jak mi powiedział, ze rzyjdą do niego dwaj kumple, to pomyślałam ze jak wróce to będe miała mase sprzątania, więc dziś wróciłam, patrze a tu tak: zakupy zrobione, posprzątane, pozmywane, podlogi umyte, ciuchy uprane a on mi na to, że musiał o dom zadbać, bo nie będzie w syfie siedział. Dobry materiał na męża mi się szykuje a co do gier, to też sobie gra, no ale nie jakoś obsesyjnie

Cytat:
"Mój" też do takich rzeczy ma smykałkę, gorzej z szanowaniem własnej dziewczyny napisał do mnie dzisiaj o 17, nie odpisałam i nigdy więcej nie odpiszę
i tak trzymaj, bądź twarda

ja dziś zakupy same warzywa - 15zł, no i bilet do LBN z domu - 30

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:05   #3828
malaczarna885
Wtajemniczenie

37zł - internet
4,50zł - poczta

Dzisiaj chyba wszyscy maja zły humor.. babka na poczcie opier****** wszystkich po kolei, mi tez sie dostało.. potem pani z telewizji kablowej.. trzeba bylo wziasc sobie wolne po swietach, a nie sie na ludziach wyzywac

Mysle czy by sobie nie isc kupic stanika. Moj ulubiony sklep z bielizna sie likwiduje i maja obnizone ceny, wiec moze cos upoluje. Potrzebuje czarnego stanika, bo wlasciwie tylko jeden mi zostal dobry.

Biore sie dzisiaj za cwiczenia, bo chudne, ale mam takie miekkie, obwisle ciałko a chce zeby bylo jedrne
Stary 2010-04-06, 16:13   #3829
nunny
Wtajemniczenie

Ja odkąd siedzę w domu to nic nie wydaje Cieszę się że już po świętach, wreszcie powrót do normalności Po tych świętach jakoś lepiej się czuję jeśli chodzi o mój związek, dużo szczerze pogadaliśmy, dużo czasu razem spędziliśmy i było super
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:18   #3830
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
Miałam to konto w WBKu ale z niego zrezygnowalam,bo na pozatku było tam 5,5 % pozniej spadło na 5,2% pozniej juz 4,75 i tak do 3,5% - i rosło mi tylko 60zł miesiecznie, a w SKOKU jest 5,2% i mi rośnie 110 zł miesiecznie a tam tylko dopłacam, zadnych operacji nie robie, nie wyciagam itd.

foltynka to jest takie zwykłe konto oszczędnościowe? spory procent
płacisz coś za jego prowadzenie?
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:28   #3831
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

fiforek wiesz co to jest książeczka oszczędnosciowa - zle sie wyraziłam, nie dokładnie
zeby ja zalozyc musialam sie zapisac do kasy i to jednorazowo 50 zł, za prowadzenie sie nic nie płaci, przez pierwszy rok jest darmowa karta, a po roku 2,50 miesiecznie - mi jeszcze rok nie minął...
ale co tam 2,50 jak mi tyle urośnie a tam w WBKu nie byłam zadowolona,bo jeszcze tam ten podatek belki odciagali

a własnie też jeszcze zapomnialam do poprzednich zakupów doliczyć:
- 7 zł stanik
- 5,99 zł farba do włosow przed chwilka kupiłam

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )
Stary 2010-04-06, 16:42   #3832
judus
Rozeznanie

GG do judus

ojj ja też się cieszę że jednak wszystko wraca do normy...co za dużo to nie zdrowo.. a dziś jednak na zakupy nie poszłam choć pewnie tak czy tak trzeba będzie jutro pójść taże narazie jestem na czysto tylko na basen się wybieram z moim TŻ i 4zł ale to dla zdrowia po świętach myślę że warto...
pilnie się uczę
oszczędzam
prowadzę zdrowy tryb życia
właściwie zarządzam czasem
judus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:56   #3833
Zuza229
Zakorzenienie

GG do Zuza229

To i ja pooszczędzam z Wami Najwyższy czas;./ Dziś wydałam 50zł nie wiem na co;/

Mój Kochany

10 luty 2010 rok "Bo mam Ciebie.."
Zuza229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:06   #3834
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Można się dołączyć?

Mam 18 lat i MUSZĘ się nauczyć oszczędzać..
Mam konto w MBanku .. i płacę tylko za ubezpieczenie karty.. 1,70 / miesiąc...
Co miesiąc dostaję 500zł na konto (alimenty)

Najczęściej wydaję na..
1. słodycze i jakieś niepotrzebne jedzenie w ciągu dnia (jakiś pączek drożdżówka napój..)
i tak się pieniądze rozchodzą..

Mój cel oszczędzania to :
1. prawo jazdy (ok 1200zł)
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:06   #3835
Madzia9999
Zakorzenienie

Kochane mogę do Was dołączyć?
Bo jestem zbyt rozrzutna i czuję, że powinnam zacząć oszczędzać.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:23   #3836
Ayo22
after hours

hihi, fajnie, że się dołączyłyście, dziewczyny
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:35   #3837
pati23
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Chętnie się przyłączę bo niestety jestem zmuszona do ostrego oszczędzania. Mam parę wesel w tym roku, kredyt na karku i mieszkanie do wykończenia Mój cel oszczędności to wesela Na szczęście ciuszki z mężem mamy więc jedynie na czepek trza odłożyć. Oj ciężko będzie, bo dużo nie zarabiamy. Nie wydaję zbędnej kasy na ciuchy, czaami jedynie z kosmetykami poszaleje.
Napewno postaram się zaoszczędzić na kosmetykach i kombinuje jeszcze jak tu na jedzonku zaoszczędzić. Zbieram wszystkie paragony i będę je wprowadzać do specjalnego programu (muszę sprawdzić w domku jak się nazywa). Mam nadzieję, że mi się uda zaoszczędzić na te weselicha
Wkurza mnie to, że mój mąż pali fajki na co idzie trochę kasy która bardzo bardzo by się przydała. A ja wiecznie mam wyrzuty sumienia jak tylko sobie coś kupię
pati23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:38   #3838
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

pati23 podasz nazwę programu? do czego on służy?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:46   #3839
malaczarna885
Wtajemniczenie

Ale duzo nowych oszczedzajacych Witamy, witamy
Stary 2010-04-06, 17:49   #3840
Ayo22
after hours

ja Wam polecam GNU cash.
jak już się zrobi plan kont - to jest świetny
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości