Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 13:49   #481
Butterfly83
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

ycnan i inne chudzinki jak wy macie dobrze z tymi kg . Ja teoretyczne nie powinnam nic przytyć albo max 7 kg jakoś tego sobie niewyobrażam. Nie jem słodyczy bo niemoge na nie patrzec ostatnio odstawiła chleb bo zle sie po nim czuje jem waze no i niejem kolacji chyba że do 18 bo pózniej brzuch jak balon i męczarnia praie jak na diecie w spodnie swoje wchodze. Tylko że na początku to ja 2 miesiące lezałam z poodu tego zagrożenia a do tej pory aktywnie spedzałam czas. Dla mnie to męczarnia bez pracy bez rowera i jeszcze u teściów bo u nas remont masakra.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:10   #482
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ooo tutaj mam inne zdanie to chyba zalezy od faceta my sie staralismy ponad 2 lata i udalo sie,to oboje w szoku,ze jednak po tak dlugim czasie sie udalo i radość,ale teraz chodzi i cos mamrocze i zrozum faceta nie da sie,moj mowi cos do brzuszka,ale teraz mamy okres nie dogadywania sie,ale czy zawsze musi byc pieknie cudnie nie czasem trzeba sie posprzeczac,bo to cudnie pieknie by sie w koncu znudzilo
Rozumiem i zgadzam się, że każdy facet jest trochę inny ...choć w sumie są tacy sami
I też uważam, że nie może być pięknie cały czas. Żeby docenić te piękne chwile, trzeba zaznać też tych kiepskich.
Nam zazwyczaj nieporozumienia, kłótnie służą, bo nauczyliśmy się wyciągać z nich wnioski. A przynajmniej z części

angelikaw, przegapiłam jakoś zdjęcie Twojego brzuszka. Duuuży już, fajowy i widać jak byk, że ciążowy
Ja mam za sobą 16t1d i mój brzusio już się nie chowa Jeszcze tydzień temu z rana był taki średni - jak wypchany jedzonkiem, a teraz to już widać, że dzieciaczek sobie w środku siedzi Teściowa była zachwycona, że już taki "duży" ^^
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:15   #483
gabisun
Zakorzenienie

Ja też noszę ( nosiłam ) biodrówki i myślałam, że skooro nie mam brzucha to się wcisne, ale nic z tego niby się zapnę ale mnie ciśnie jak siedzę, mam po prostu brzuszek jakoś nisko
Wczoraj byłam ubrana w legginsy i tunikę taką dopasowaną ale delikatny materiał i jak ktos nie wiedział to w życiu by nie zgadł że to już 5 miesiąc u mnie na studiach wiedzą tylko najbliższe koleżanki, reszta się dowie jak brzuszek wylezie na dobre akurat na egzamin ustny i obronę

Teraz siedzę sobie na tarasie, na huśtawce, świeci słoneczko, lapek na kolanach, kawka obok, normalnie żyć nie umierać nikt mnie stąd nie przegoni

pisał ktoś że chudzinki nie muszą się martwić kg. Ja myslę że każda musi tak samo to kontrolować, znam dziewczynę ( normalnie wieszak) która w ciąży przytyła 23 kg. Więc reguły nie ma, trzeba po rpsotu jeść z głową jak waga za szybko leci w górę. Zresztą każdy gin raczej kontroluje takie rzeczy.

Ycan to pochwal nam się

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-04-06 o 14:20
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:18   #484
dra
Zakorzenienie

no z tymi facetami to tak jest kazdy inny,ale zarazek akzdy taki sam
a co do kilogramow jak wymiotowalam mialam -1 teraz juz jak jem nadrobilam i mam 3 kg na plusie a z tego kalkulatora moge przytyc 15kg no ciekawe jak bedzie
Stary 2010-04-06, 14:35   #485
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny!
Ale dzisiaj beznadziejna pogoda.. ja na szczęście siedzę w domku

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mój brzuszek głaska non stop i do niego mówi: tu twój tata
Czasami mnie to krępuje bo przy wszystkich głaska brzuszek i się nim chwali ale brzuszek jeszcze bardzo mały i też nie mogę doczekać się kopniaków żeby w końcu poczuć się naprawdę mamą
Gabisun, mój tak samo ma A jeszcze przez święta maluszek tak się ruszał w brzuszku i mocno wiercił, że nawet jak mój mąż przyłożył rękę do brzuszka, to poczuł ruchy! I był bardzo bardzo szczęśliwy Teraz cały czas czeka aż powiem że mały się znów rusza, to dotyka brzuszka i czeka

angelikaw, śliczny brzuszek masz
Stary 2010-04-06, 14:42   #486
gabisun
Zakorzenienie

Lenka super że już tak czujesz mój zawsze przykłada ucho i słucha
Teraz się cieszymy a niedługo będziemy narzekać na poobijane żebra

Stary 2010-04-06, 14:48   #487
angelikaw
Zakorzenienie

kolejne podziękowania dla Was za miłe słowa pod adresem mojego brzusia

Cytat:
Teraz siedzę sobie na tarasie, na huśtawce, świeci słoneczko, lapek na kolanach, kawka obok, normalnie żyć nie umierać nikt mnie stąd nie przegoni
ale Ci zazdroszczę... ja mam co prawda huśtawkę pod samym oknem, ale co z tego, skoro na dworze zimno, brrr bardzo zimno... wróciłam do zimowego płaszcza, bo wiosenna kurtka to za mało. Siedzę w domku, tż pojechał niedawno do pracy i wróci po 22:00. Nic mi się nie chce przez tę pogodę
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:56   #488
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Witam po świętach.
aaneczka1984, nie wiem, czy planowaliście kolejnego dzieciaczka, czy nie. Jeśli tak, to nie masz się czym przejmować - pijackie gadanie, ale jeśli nie planowaliście, to trzeba by z mężem porozmawiać na ten temat i wyjaśnić, że do poczęcia dziecka trzeba dwojga

.
Wiesz może nie planowaliśmy JUŻ, ale w niedalekiej przyszłości i jakos specjalnie się nie zabezpieczalismy...
Miało byc jak się trafi poprostu, a ze trafiło się szybciutko to cieszylismy się że jest....
No do wczoraj.....

angelikaw...brzusio sliczny i duzy, ja jestem w 15tc i jakis malutki teraz mi sie wydaje przy Twoim. Choc wswięta jak dobrze pojadłam to mo tak Go wydeło ze szwagier wypalił że pewno Mateo cos juz zmajstrował i to przy wszystkich gościach...
Zaprzeczyłam...co mam się pojanemu gostkowi tłumaczyc...

gabisun..a gdzie to słońce jest?? u nas leje.... buu.....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:00   #489
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:

pisał ktoś że chudzinki nie muszą się martwić kg. Ja myslę że każda musi tak samo to kontrolować, znam dziewczynę ( normalnie wieszak) która w ciąży przytyła 23 kg. Więc reguły nie ma, trzeba po rpsotu jeść z głową jak waga za szybko leci w górę. Zresztą każdy gin raczej kontroluje takie rzeczy.

Ycan to pochwal nam się
Bez względu na to, czy ktoś jest chudy czy gruby musi myśleć co robi żeby potem nie było jęczenia "przytyłam w ciązy 20-30 kg i nie mam jak zrzucić, albo dwa lata temu byłam w ciązy i od tego momentu nie mogę schudnąć". To nie jest usprawiedliwienie... Mniei moja lekarka powtarza, że mam jeść dla dwojga a nie za dwoje. I ma rację.
Leci 15 tydzień, jak na razie przytyłam tylko 1 kg i cieszę się Chociaz na początku panikowałam, że może powinnam więcej? Z drugiej strony do chudzielców - wieszaków nie należę i prawdę mówiąc nie będę miała nic przeciwko jak przytyję tylko to co trzeba i ani grama więcej Zobaczymy jak będzie.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:02   #490
ycnan
Zadomowienie

gabisun, pochwalę się brzuszkiem, ale nie dziś, bo coś mi aparat nawala postaram się jutro zdjęcie jakieś wstawić

Co do kilogramów, to nie ma znaczenia, czy ktos chudy czy szczupły przed ciążą. I tak może niesamowicie przytyć.

U mnie pogoda też do d*** Słońca prawie nie ma, wiatr zimny wieje, a na dworze nie ma nawet 8 stopni Wyskoczyłam tylko po chlebek i siedzę w domu, grzeję zadek

Właśnie się dowiedziałam od męża, że chyba po weekendzie majowym pojedziemy do znajomych do Świdnicy i mi się humor z deczka poprawił. Bo to już za miesiąc, a zaraz potem idziemy na usg 4d i zobaczymy naszego szkrabika
W ostatnim tygodniu kwietnia mam usg zwykłe i też sobie pooglądam
Nie mogę się doczekać
A co najważniejsze, od maja już nie będę pracować i to mi jeszcze bardziej humor poprawia

aneczka1984, ja bym z mężem porozmawiała, czy w ogóle wie co powiedział, bo może nawet nie pamięta. A jeśli jest świadomy tego co zrobił, to niech się teraz tłumaczy, dlaczego. Bo skoro się cieszył, to czemu teraz "zmienił" zdanie. Może po prostu ma jakieś obawy o których na trzeźwo nie ma odwagi porozmawiać. A może po prostu tak wypalił, bo był zły, że nie mógł dalej pić. Powody mogą być różne. Musisz z nim kochana porozmawiać, a przynajmniej napomknąć w rozmowie.

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-04-06 o 15:09
Stary 2010-04-06, 15:24   #491
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka super że już tak czujesz mój zawsze przykłada ucho i słucha
Teraz się cieszymy a niedługo będziemy narzekać na poobijane żebra
Nie sądziłam że tak z dnia na dzień te ruchy będą coraz silniejsze Ale baardzo mi się to podoba!

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę... ja mam co prawda huśtawkę pod samym oknem, ale co z tego, skoro na dworze zimno, brrr bardzo zimno... wróciłam do zimowego płaszcza, bo wiosenna kurtka to za mało. Siedzę w domku, tż pojechał niedawno do pracy i wróci po 22:00. Nic mi się nie chce przez tę pogodę
Mój mąż też właśnie wyszedł do pracy, wróci po 1.00 więc czeka mnie znowu samotny wieczór. Ale mam dużo rzeczy do zrobienia, więc nie będę się nudzić.

Zarejestrowałam się na usg 19.04, nie mogę się doczekać, a to jeszcze 2 tygodnie
Stary 2010-04-06, 15:28   #492
cellaris
Rozeznanie

No tak...widzę,że święta się skończyły i już wszystkie w komplecie plotkujecie

angelika ... brzuchol cudny, u mnie jutro kończy si e 14tc i mam póki co jego śladowe ilości, ale spokojnie czekam aż urośnie

Butterfly... no z TŻ-tami tak już bywa,że trzeba im prosto z mostu wyjaśnić o co chodzi bo oni tacy niedomyślni. Na szczęście mój jest obecnie przekochany, prawie we wszystkim mnie wyręcza i po brzucholku głaszcze...no oby tak dalej głaskał jak mi boczki po dzidzi zostaną

aaneczka, głupimy tekstami TŻ sie nie martw, przejdzie mu, no ale wiesz dla zasady musisz "postawić focha" conajmniej do wieczora i niech cię przeprasza a co

Dziewczyny które mają w najbliższym czasie USG...trzymam kciuki oby wszystko było dobrze, zresztą na pewno będzie nie ma innego wyjścia.

A ja dzisiaj byłam u mojej przyjaciółki od zawsze, ma miesięczną córeczkę i jest taka słodka... już sama nie mogę się doczekać aż się muj szkrab urodzi. Oczywiście siedziałyśmy i robiłyśmy wielkie plany na przyszłość...jak to będzie jak już nasze dzidzie razem się bawić będą

A co do mojego świątecznego horroru z różyczką. Wczoraj po dokładnym przepytaniu mojej siostry co i jak okazało się,że diagnoza o chorobie postawiona została przez mamę i babcię "psiapsiułki". Wysypka zniknęła kilkanaście godzin po podaniu leków odczulających. A tak wogóle wiosną ubiegłego roku to ona miała taką samą "różyczkę". No normalnie jak to usłyszałam to myślałam,że moją młodą rozszarpię, ja się stresuję a tu wszystko wskazuje na to,że to poprostu alergia była. A ja cały dzień znów z życiorysu z powodu stresu wyjęty miałam. No chyba,że różyczkę leczy się lekami na alergię
Stary 2010-04-06, 15:31   #493
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam od męża, że chyba po weekendzie majowym pojedziemy do znajomych do Świdnicy i mi się humor z deczka poprawił. Bo to już za miesiąc, a zaraz potem idziemy na usg 4d i zobaczymy naszego szkrabika
DO mnie przyjezdzacie???Bo ja ze Świdnicy jestem hehe
Stary 2010-04-06, 15:46   #494
angelikaw
Zakorzenienie

Razem z nami na weselu byli znajomi ze swoim 4,5 miesięcznym synkiem. Mój mąż rozczulił mnie w niedzielę, bo poobserwował małego i kilka razy powtórzył do nas, że nie może doczekać się, gdy weźmie swoje dziecko w ramiona Wygląda na to, że dojrzał już do tego, że zostanie tatą

Lenka, własnie po przeczytaniu Twojego postu zdałam sobie sprawę z tego, że moje USG już za tydzień (13.04), a nie za2tyg., jak pisałam wczesniej Ale ten czas leci!!! Jupi!
Stary 2010-04-06, 16:09   #495
Astorianka
Raczkowanie

Cellaris jeżeli byłaś szczepiona na różyczkę to ta szczepionka chroni przez całe życie (przynajmniej tak twierdzi moja bratowa - lekarka), ale mimo wszystko lepiej, że to alergia niż jakiekolwiek inne paskudztwo
Stary 2010-04-06, 16:14   #496
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wiesz może nie planowaliśmy JUŻ, ale w niedalekiej przyszłości i jakos specjalnie się nie zabezpieczalismy...
Miało byc jak się trafi poprostu, a ze trafiło się szybciutko to cieszylismy się że jest....
No do wczoraj.....

angelikaw...brzusio sliczny i duzy, ja jestem w 15tc i jakis malutki teraz mi sie wydaje przy Twoim. Choc wswięta jak dobrze pojadłam to mo tak Go wydeło ze szwagier wypalił że pewno Mateo cos juz zmajstrował i to przy wszystkich gościach...
Zaprzeczyłam...co mam się pojanemu gostkowi tłumaczyc...

gabisun..a gdzie to słońce jest?? u nas leje.... buu.....
na Dolnym Śląsku uciekłam już stamtąd bo w słońcu strasznie gorąco, ale zaraz znowu pójdę poleżeć

Stary 2010-04-06, 16:25   #497
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka, własnie po przeczytaniu Twojego postu zdałam sobie sprawę z tego, że moje USG już za tydzień (13.04), a nie za2tyg., jak pisałam wczesniej Ale ten czas leci!!! Jupi!
Widzisz

Wrzuciłam do albumu zdjęcia w tuniczce. Dokładniejszych zdjęć brzuszka nie mam, ale w tym tygodniu na pewno w końcu zrobię. Jak patrzę na te zdjęcia to mi się wydaje że strasznie przytyłam na twarzy

PS. zakupiłam na allegro fajne legginsy: http://moda.allegro.pl/item982505117...0_den_3_l.html i kilka par rajstop ciążowych, nie mogę już nosić tych co do tej pory bo bardzo mnie uciskają:/

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:31
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:34   #498
gabisun
Zakorzenienie

Lenka super wyglądasz w tej tuniczce mam podobną tylko w paski błękitne widać kochana, że promieniejesz

Stary 2010-04-06, 16:39   #499
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
PS. zakupiłam na allegro fajne legginsy: http://moda.allegro.pl/item982505117...0_den_3_l.html i kilka par rajstop ciążowych, nie mogę już nosić tych co do tej pory bo bardzo mnie uciskają:/
Ładne te legginsy
Własnie miałam problem z rajstopami przed weselem, bo wszystkie z lycry bardzo mnie uciskają - zarówno gdy są na brzuchu, jak i wtedy, gdy je opuszczę i zostawię pod brzuchem. Nawet większy rozmiar niczego nie rozwiązał. Udało mi się jednak kupić rajstopy "bezmajtkowe" i stwierdzam, że nigdy nie nosiłam nic wygodniejszego! Są po prostu boskie
http://www.es24.pl/produkt/0/395508/...zmajtkowe.html
Stary 2010-04-06, 17:13   #500
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
niby tak.. ale i tak wiele osób mi mówi, że jeszcze niewiele widać (???) Może to kwestia odpowiedniego ubioru?
Może podkreśl brzuszek takim pasem, na pewno zauważą
http://www.allegro.pl/item982209014.html

Cellaris bardzo się cieszę,ze to nie różyczka. Koło 7 tyg. tez miałam taki stres, bo moje dziecko z przedszkola przyniosło gorączkę i wysypkę na 3 dzień, ale na szczęście t nie była różyczka. Współczuję stresu

Buterfly witaj

Wybaczcie,że nie mam siły się udzielać
Dziewczyny, jaki ja mam straszny miesiąc...
Przecież dopiero co pochowałam moją kochana Babcię , a wczoraj zmarła moja teściowa...
Mąż chodzi jak cień, nie widziałam go jeszcze tak załamanego.
Straszne.
Nie będę się może rozpisywać o okolicznościach, bo są tragiczne. Jest dochodzenie i może się to przeciągnąć, nawet nie wiadomo kiedy ją zobaczymy...
Wybaczcie
A brzuch od tego strasznie boli, skurcze cały czas.
Mam nadzieję,że to koniec czarnej serii.

.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:29   #501
gabisun
Zakorzenienie

Szokoladko bardzo współczuję z tego co piszesz wnioskuję że teściowa zmarła nagle..tym bardziej jest to przykre...

Stary 2010-04-06, 17:42   #502
ycnan
Zadomowienie

szokoladka74, Nie wnikam w szczegóły, skoro nie chcesz o tym pisać.
Współczuję Tobie i twojemu TŻ...
Stary 2010-04-06, 17:48   #503
Majka232
Zakorzenienie

Pomidora - babcie zareagowały jakoś spokojnie nawet ta, która nie jest jeszcze prababcią, ale to też dlatego, że te wiadomości przekazywaliśmy w żartach, tak między słowami i jedna babcia myślała, że naprawdę żartujemy

angelikaw -
faktycznie masz spory brzuszek i śliczny a mój chyba też niedługo się pokaże (już właściwie lekko wystaje)

szokoladka74 - bardzo Ci współczuję Wybierz się jak najszybciej do lekarza, żeby sprawdził czy z Maleństwem wszystko w porządku

Co do kłótni to ja z moim Tż też się czasami kłócę i bywają chwile, że wydaje mi się, że się nie rozumiemy, ale chyba w każdym związku są czasem burze, a po nich wychodzi słonko. Mój Tż mi pomaga, ale muszę mu pokazać co ma zrobić i kilka razy o tym przypomnieć, chociaż ja nie lubię gderać to On mnie jakby do tego "zmusza", bo mi się wydaje, że zapomniał, a chyba tak nie ejst, chociaż zdarzało się, że bez przypominania jednak czegoś nie zrobił.
O moje samopoczucie pyta często, ale też chyba nie do końca rozumiał dlaczego nie powinnam myć okien... Do brzuszka jeszcze nie gada, ale jak bardziej się uwidoczni to kto wie, może zacznie No i dziwnie na mnie patrzy jak widzi, że oglądam wózki w i-necie, bo to jeszcze dla niego abstrakcja
Stary 2010-04-06, 17:50   #504
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
[COLOR=Black]
Przecież dopiero co pochowałam moją kochana Babcię , a wczoraj zmarła moja teściowa...

.
Bardzo mi przykro. Trzymaj się dzielnie i dbaj teraz o siebie i dziecko.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:03   #505
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Cellaris jeżeli byłaś szczepiona na różyczkę to ta szczepionka chroni przez całe życie (przynajmniej tak twierdzi moja bratowa - lekarka), ale mimo wszystko lepiej, że to alergia niż jakiekolwiek inne paskudztwo
O dziękuję za informację...tak z tego co wiem to w 7klasie SP byłam szczepiona

Szokoladko tak mi przykro mam nadzieję, że wreszcie te nieszczęścia się skończą i będziesz mogła w pełni cieszyć się dzieciaczkiem, a nie ciągle się martwić. Ale pamiętaj...maleństwo najważniejsze

Gabisun a ty nie drażnij ludzi tym słonkiem u nas zimno, wieje i leje brrr
Stary 2010-04-06, 18:06   #506
Pomidora
Zakorzenienie

Heloł
Widzę, że jakoś czarne te święta były pod względem kłótni z TŻtami. Szkoda,że tak się porobiło i mam nadzieję, że to tylko hormony i szybko znajdziecie jednak wspólny język Ja z moim nie mam problemów żadnych - interesuje się, pomaga mi i naprawdę nie mogłam sobie lepiej wymarzyć jego zachowania podczas mojej ciąży Oby tak do końca było!

Mszu, te święta to wcale nie zły pomysł, tylko czasem hormony pewnie dają się we znaki z jednej strony i brak wyczucia z drugiej

Kasiasiar, mój tak samo się zachowuje - wypytuje, chce być na usg i wiedzieć wszystko

Gabisun, ale to słodkie, że tak przy wszystkich głaska brzuszek Widać, ze jest dumny!
Angelikaw, brzuszek śliczny, okrągły! Na pewno nie tłuszczyk, tylko ciążowy! Ja to takiego nie mam w 19tc

Dra, cieszę się, że już samopoczucie lepsze Tylko jeszcze żeby ten sen się poprawił i wszystko będzie w porządku

Maggie, kuruj się i nie zazięb bardziej

Lenko, ale masz fajnie, że twój już wyczuł małego Ja ciągle na to czekam, ale u mnie ruchy takie nieregularne, ze nie wiem, kiedy to będzie

Cellaris, dobrze, że to prawdopodobnie uczucenie było - przynajmniej spokojniejsza jesteś

Szokoladko, tak mi przykro 1,5 roku temu umarła moja teściowa i wiem, jak ciężko patrzeć na cierpienie męża. Ale staraj się uspokoić i myśleć przede wszystkim o maleństwie

Połowę cytatów mi zjadło
Pisałyście o wadze - ja na razie przytyłam mniej, niż mi jakikolwiek kalkulator pokazuje, że powinnam przytyć Jestem w 19tc i przez całą ciążę (łącznie ze świętami, w trakcie których doszedł mi 1kg) przytyłam niecałe 3kg Ale jakoś się nie martwię, mały rośnie zrowo, a ja przynajmniej nie tyję za szybko

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Mamusie wrześniowe - jest już 45

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 dziewczynka
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. ......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ..tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
dziewczynka+chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... .tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 34

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Manana27 (28l.)................... .........tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:36   #507
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Szokoladko bardzo mi przykro trzymajcie się i uważaj na córcię, postaraj się jak najmniej denerwować
Stary 2010-04-06, 19:04   #508
Astorianka
Raczkowanie

Szokoladko przykro mi...dbaj o siebie i maleństwo.
Stary 2010-04-06, 19:14   #509
martucha84
Zakorzenienie

szokoladko dolanczam sie do cieplych slow otuchy... trzymaj sie..

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Pisałyście o wadze - ja na razie przytyłam mniej, niż mi jakikolwiek kalkulator pokazuje, że powinnam przytyć Jestem w 19tc i przez całą ciążę (łącznie ze świętami, w trakcie których doszedł mi 1kg) przytyłam niecałe 3kg Ale jakoś się nie martwię, mały rośnie zrowo, a ja przynajmniej nie tyję za szybko
mam dokladnie takie samo podejscie
Stary 2010-04-06, 19:18   #510
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
u mnie ,mąz w zadnej ciazy nie mówił do brzucha, nie głaskał, co najwyżej czasem położył rękę i czuł, jak go chłopcy kopią i tyle. mój egzemplarz niestety nie potrafi i nieokazuje uczuć, poza tym nie ma czasu na nic :/ bo cąłyczas jest w pracy, a nawet, jak już jest w domu, to i tak do północy minimum pracuje :/ na żadne badania, do lekarza z emnąnie jeździł i nie jeździ ) no, ale cóż, da sie przyzwyczaić, takie czasy, neistety, ze praca zajmuje człowiekowi 3/4 czasu i życia..
Jakbym czytała opis z mojego domu Z tą różnicą, że w obu ciążach mąż towarzyszył mi na wszystkich badaniach i USG. Teraz nie był ani razu i już się zapowiedział, że nie ma na to czasu
Tak więc rozumiem doskonale co czujesz. Ja też staram się to jakoś usprawiedliwiać, ale gdy czytam jak inni tatusiowie głaszczą brzuszki, gadają do nich itp. to mi się płakać chce...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości