Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 18:52   #301
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Hej babeczki... dziękuje wszystkim za miłe słowa odnośnie brzuszka.
Myśmy wrócili z zakupów... Łucja dostała pieniążki na buciki od teściów, od moich rodziców na płaszczyk i kolczyki. No i udało się aż dziw, ale kupić wszystko. Zrobiłam zdjęcia i potem wrzucę... eleganckie buciki czarne, okrągłe przody, na paseczek wokół kostki, podwyższenie na pięcie, takie co stuka, dziecko się cieszy, że ma buty 'na obcasie'... malutkie kolczyki z czerwonym oczkiem, Łucja sama sobie wybrała i trenczyk czarny, dwurzędowe zapięcie - prześliczny...
A jeszcze dzisiaj udało mi się w ciuchlandzie kupić po 2zł za sztukę - dwie bluzeczki na krótki rękaw i sukienkę na lato Więc wielka radość

Myśmy kupili też coś dla siebie... wieki nie jedliśmy gyrosa w cieście w naszej ulubionej kiedyś knajpie, i sobie podjechaliśmy i wzięliśmy na wynos... pychota Teraz mała gra na swoim mini laptopie, puszcza muzyczkę, czekamy na dobranockę... a potem pewnie wieczór we troje, jakieś zabawy i wogóle.

Co do rozwoju dzieciaków, szybkości mówienia itd... Łucja np mimo, że miesiąc przed terminem urodzona, to w wieku 10 miesięcy już ładnie chodziła... jak miała 1,5 roku bardzo dużo mówiła... zdania ładnie składała mając ok 20-22 miesiące... teraz mówi wszystko, przegada każdego, jest bardzo śmiała i wogóle. Tak samo np sprawa ze smoczkiem, sama szybko sobie odrzuciła... pampersy tez jakos bez wiekszego ale poszly w niepamiec i to w dodatku bardzo szybko... tzn teraz jeszcze zostaly na noc niestety... ale szybko zaczela wolac siku i kupe, dumna z niej jestem a np od mojej dobrej znajomej synek jest ponad pol roku starszy i nadal nie ma mowy o tym by chodzic bez pampersow gdzies na dwor, malo co mowi, teraz dopiero pojedyncze slowa... dosc pozno zaczal chodzic... rozwoj dziecka to indywidualnosc i to wielka... jedni szybciej, inni wolniej taka norma

temat: MLEKO... ja pijam litrami, ze wzgledu na zgagę, bardzo mi pomaga. Nie gotuje, pije zimne z lodowki... takie zwykle kartonowe, najczesciej 1,5 %, chyba, ze akurat nie ma takiego w domu, jest od babci to 3,2% sie zdarza...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-04-06 o 18:53
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:03   #302
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

dziewczyny śliczne brzuszki
Lilka ja też piję mleko z kartonu i nie zawsze go gotuję.
A co do dzieci to mój syn w lipcu skończy 8lat i czasem zadaje mi takie pytania że szok.np" jak jest zbudowany ten silnik że samolot tak lata?" "co to jest sex bo ja niewiem" można oszaleć czasem ale już mam na to sposób. Poprostu pytam go o to samo i mówię że mamusia nie ma encyklopedii w głowie.No i czasem pomaga

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:03   #303
kasandra82
Wtajemniczenie

Ja staram się gotować mleko, ale do kawy daję prosto z kartonika.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:06   #304
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy pijecie mleko?? Jak tak to gotowane czy zimne? Bo ja nie lubię ogólnie mleka, ale ostatnio kupiłam sobie kawę mrożona rozpuszczalną i piję z zimnym mlekiem pasteryzowanym homogenizowanym i gdzieś wyczytałam,że takiego gotować nie trzeba. Mam nadzieję, że nie przyplączą się do mnie jakieś bakterie.
Nie lubie samego mleka, wiec staram sie pic codziennie kubek kakao

Cytat:
alguien brzusio, kurcze 30 tydzień to ty już prawie na mecie
No juz 3/4 za mna na pewno I wczoraj po raz pierwszy pomyslalam, ze ciesze sie, ze juz mam tak blisko do konca. Caly czas cieszylam sie ciaza i chcialam, by jak najdluzej trwala, ale od paru dni czuje juz roznice jesli chodzi o sily, zmeczenie, itd.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

elono u mnie tez jest siostrzenica i co chwile mi nawija i zadaje mnustwo pytan a mi sie az na nie nie chce odpowiadac
wczoraj byla z moim mezem i psem na spacerze z psem i bylo tysiac pytan typu"a dlaczego dziki nie maja rogow?" "a dlaczego dziki mieszkaja w lesie?" "a co jedza dziki?" "a dlaczego nie jedza tego co ludzie?"... itp moj maz wrocil bardziej zmeczony pytaniami niz sama wedrowka ja obiecalam jej ze pomaluje jej paznokcie to dzisiaj od rana ze 30 razy pytala kiedy
dobre

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
ty powinnas na modelkę ciążową pójść

To tak jak mi w sumie pamietam mielismy kłopot z Sebastianem a teraz to już masakra
jeszcze jak to dziewczynka by była to mam parę typów a tu z niespodzianki która miała być sam pokazał dzidziołek że na 80 % będzie synkiem i zonk z imieniem

7 kilo to mało jak na koniec siódmego miesiąca
Z racji tego, ze ja naturalnie jestem bardzo szczupla, to powinnam w ciazy nieco wiecej przytyc niz to minimum. Wiec tak jakos wychodzi to wlasnie, ze niby 7kg to nie duzo, ale ponoc sa kobiety co przybieraja 8kg przez cala ciaze
A z imieniem to naprawde dla nas jest duza decyzja, bo wiele aspektow bierzemy pod uwage. Po pierwsze pochodzenie imienia, po drugie jak pasuje do naszego nazwiska, a po trzecie chcemy, zeby bylo polsko-uniwersalne, zeby tutaj wszyscy potem nie przekrecali jej imienia...No i musi sie jeszcze podobac
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:07   #305
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiem wiem... tylko ja wlasnie sie martwie tym powrotem do formy bo ja mam slomiany zapal jesli chodzi o diety pocieszam sie tym ze kg spadna podczas karmienia piersia, bo jedzonko nie bedzie zbyt kaloryczne kto wie... moze waga bedzie mniejsza niz przed ciaza ? marzenia...
Tez licze na to, ze mala mi wyssie wszystko i schudne bez problemu.

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
ja jeszcze ani razu nie dostałam po żebrach za to pęchcerz to ona chyba specjalnie piętką naciska--a masz, a masz
To ja mam wrazenie, ze mi pupa siada na pecherz czasami tak sie czuje.

Cytat:
dziewczyny czy wy pijecie mleko?? Jak tak to gotowane czy zimne? Bo ja nie lubię ogólnie mleka, ale ostatnio kupiłam sobie kawę mrożona rozpuszczalną i piję z zimnym mlekiem pasteryzowanym homogenizowanym i gdzieś wyczytałam,że takiego gotować nie trzeba. Mam nadzieję, że nie przyplączą się do mnie jakieś bakterie.
Ja koktajle jak robie to zawsze z mleka z kartonu, nigdy go nie przegotowywuje. W takim pasteryzowanym to nie powinno nic byc,

Dziewczyny sliczne brzuszki.

Bylismy dzis w Media markt i tz poszedl wybierac patelnie a ja sobie usiadlam na fotelu z mata masujaca, bajka normalnie jak mnie wymasowalo...Wstalam i zaczelam czytac o tej macie i patrze a tam wielkimi literami kartka ZAKAZ UZYWANIA PRZEZ KOBIETY W CIAZY i oczywiscie sobie zaczelam wkrecac, ze dostane skurczy ;P ale wszystko w porzadku jest na szczescie, tak swoja droga w innym supermarkecie przy rybach tez widniala karteczka z napisem NIE ZALECA SIE SPOZYWANIA RYB WEDZONYCH PRZEZ CIEZARNE to milo, ze tak uprzedzaja bo nie wszystkie kobiety msza wiedziec wszystko.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:17   #306
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

niezawsze ja mam taką matę masującą, super sprawa, ale właśnie nie można korzystać w niej w ciąży.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:19   #307
aniaa22
Zakorzenienie

ja to chyba jakas wyrodna matka jestem czy moj synus ma adhd??? na krotkie chwile tylko jest spokojny. ciagle sie kreci kopie i rozpycha i naprawde coraz czesciej to mnie boli. moze cos jest nie tak? ja juz zmeczona jestem czasem tymi kopniakami

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-06 o 19:22
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:24   #308
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
No juz 3/4 za mna na pewno I wczoraj po raz pierwszy pomyslalam, ze ciesze sie, ze juz mam tak blisko do konca. Caly czas cieszylam sie ciaza i chcialam, by jak najdluzej trwala, ale od paru dni czuje juz roznice jesli chodzi o sily, zmeczenie, itd.
To ja wole nie wiedziec jak ja bede sie czula.. skoro juz z 2 miesiace ledwo ciągne, a taki ogromny mam brzuch a co bedzie za 2-3 miechy..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:35   #309
niezawsze
Zakorzenienie

Ania widzisz a ja to sie ciagle martwie o moja mala. Dzisiaj tylko rano kopala a tak to isza caly dzien i teraz tylko sie wierci, ale to tak malutko. Czasami kopie niezle zdarza jej sie, ale zadko :/ najlepsze to to, ze tz czul mala tylko 2 razy!!! bo jak tylko przyklada reke to ona przestaje kopac!! Wczoraj np dawala caly dzien mi popalic, ale to bylo takie milusie przykladalam reke do brzucha a ona tak jakby sie wtulala w moja dlon

Maciuś
Stary 2010-04-06, 19:40   #310
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ania widzisz a ja to sie ciagle martwie o moja mala. Dzisiaj tylko rano kopala a tak to isza caly dzien i teraz tylko sie wierci, ale to tak malutko. Czasami kopie niezle zdarza jej sie, ale zadko :/ najlepsze to to, ze tz czul mala tylko 2 razy!!! bo jak tylko przyklada reke to ona przestaje kopac!! Wczoraj np dawala caly dzien mi popalic, ale to bylo takie milusie przykladalam reke do brzucha a ona tak jakby sie wtulala w moja dlon
nasz tez jak maz przylozy reke to przestaje jak mnie strasznie juz kopie to ide do meza zeby brzucha potrzymal to troche spokoju bedzie ale ogolnie to jest maly wariat i maz az czasem oczy otwiera jak dostanie kopa po rece albo np w plecy jak lezymy i sie przytule. nie martw sie na pewno wszystko jest ok. kazda dzidzia jest inna
a nasz od paru dni tak wariuje strasznie to moze tez jeszcze to przed toba

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-06 o 19:43
Stary 2010-04-06, 19:46   #311
bajka1807
Zakorzenienie

niezawsze moja tez jakos szczegolnie nie szaleje... czasem mam wrazenie ze to wszystko przez to lozysko na przedniej scianie. np pod reka to tylko ja czuje, moj maz poczul tylko raz jak dzidzia kopnela. a dzisiaj leze caly dzien i jej sie to chyba nie podoba bo mi kuksance sprzedaje doslownie w tylek ale jak mnie pukala to widzialam jak sie na brzuszku odznacza i niestety tez jest tak ze jak mezus przyklada reke to mala sie nie odzywa w ogole.

a ja mam dosyc tego ze ciagle chce mi sie siku mala normalnie nie ma litosci dla matki hehe chyba sie przeniose z laptopem do kibelka lol.

a z nudow zrobilam liste czego mi jeszcze brakuje i tak na dobra sprawe to chyba wszystkiego nazbieralo mi sie 50 pozycji lacznie z rzeczami dla mnie typu podklady poporodowe czy wkladki laktacyjne. pusci mnie z torbami ta moja mala ksiezniczka niech no tylko M wroci z pracy to jak mu pokaze to sie za łeb zlapie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:46   #312
Alguien
Zadomowienie

bassienka to czekamy na zdjecia

niezawsze na pewno wszystko jest w porzadku, ale z tym przykladaniem reki tz to smieszne U mnie akurat na odwrot, jak tylko maz sie zblizy, mowi cos do malej albo przylozy ucho czy reke, to od razu dostaje odpowiedz Widac juz, ze bedzie coreczka tatusia
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:48   #313
niezawsze
Zakorzenienie

No wlasnie ciekawe czemu tak sie dzieje, ze innej reki sie boi ;P

Maciuś
Stary 2010-04-06, 19:50   #314
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niezawsze moja tez jakos szczegolnie nie szaleje... czasem mam wrazenie ze to wszystko przez to lozysko na przedniej scianie. np pod reka to tylko ja czuje, moj maz poczul tylko raz jak dzidzia kopnela. a dzisiaj leze caly dzien i jej sie to chyba nie podoba bo mi kuksance sprzedaje doslownie w tylek ale jak mnie pukala to widzialam jak sie na brzuszku odznacza i niestety tez jest tak ze jak mezus przyklada reke to mala sie nie odzywa w ogole.

a ja mam dosyc tego ze ciagle chce mi sie siku mala normalnie nie ma litosci dla matki hehe chyba sie przeniose z laptopem do kibelka lol.

a z nudow zrobilam liste czego mi jeszcze brakuje i tak na dobra sprawe to chyba wszystkiego nazbieralo mi sie 50 pozycji lacznie z rzeczami dla mnie typu podklady poporodowe czy wkladki laktacyjne. pusci mnie z torbami ta moja mala ksiezniczka niech no tylko M wroci z pracy to jak mu pokaze to sie za łeb zlapie
ja tez mam loztsko na przedniej scianie wiec to raczej nie to. moze to dziewczynki sa grzeczniejsze zaczynam sie bac ze cos nie tak
Stary 2010-04-06, 19:53   #315
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć!!!
Ale macie piękne bruszki!!!
Jestem pod wrażeniem !!! Mnie się wydaję że ja nie mam takiego fajnego
Pisałyście o zgadze.... ja póki co nie wiem co to jest , jeszcze w życiu jej nie miałam!!!
Właśnie wróciłam z zakupów... noo i jak się brzuszek bujał było ok a teraz sam maluch zaczyna szaleć ... ale to jest fajne
wciąż nie mogę uwierzyć że to są te ruchy pomimo tego, że czuję je od dłuższego czasu ale dość rzadko. Już nie mogę doczekać się czwartku idę na USG
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:54   #316
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez mam loztsko na przedniej scianie wiec to raczej nie to. moze to dziewczynki sa grzeczniejsze zaczynam sie bac ze cos nie tak
poczekaj az synus urosnie i nie bedzie mial tyle miejsca to przestanie sie tak wiercic mysle ze nie ma powodu do obaw, widac taka jego natura moja cora to chyba wiecej spi niz bryka. ale mamuska leniwa wiec i corka pewnie taka jest a jak sie martwisz to zapytaj na nastepnej wizycie gina, napewno rozwieje twoje obawy. ja mam nadzieje ze moja niunka po urodzeniu tez bedzie taka grzeczna teraz jest jej pora, obudzila sie a nastepna pobudka miedzy 23-24
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:02   #317
aniaa22
Zakorzenienie

no moj tez mial dokladnie takie same pory kiedy kopal i sie krecil. a teraz caly czas prawie. do gina de w czwartek wiec na pewno o wszystko wypytam

slyszalyscie cos o syndromie ponospowym u dzieci? ze niby dzieci maja problemy ze ssaniem i wady wymowy. moja gin nic nie mowila a dzis jedna dziewczyna z innego watku mi o tym napisala
Stary 2010-04-06, 20:03   #318
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

idealnecialo ale wkręciłaś swojego M dobre, dobre to było ja niestety nigdy nie mam pomysłów na wkręcenie kogoś.
Alguien no piękny brzunio "dżunia"
kasandra82 mały, zgrabnutki, okrąglutki śliczny brzusio
papeteria to są właśnie uroki mieszkania w bloku, idź do niego i mu powiedz żeby tak nie hałasował bo Ci się macica stawia - moja znajoma tak zrobiła jak zatrzymała ją policja za przekroczenie prędkości wyszł z auta wypieła brzuch i mówi "panowie tylko proszę mnie nie stresować bo mi się macica stawia"
niezawsze ciekawa jestem twojej miny jak przeczytałaś kartę napewno fajnie wtedy wyglądałaś
ania22 pierwsze slyszę o syndromie ponospowym u dzieci.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:04
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:12   #319
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
już nie ćpamy? dobryy pewnie jak bym stała koło tego dzieciaka i by mi walnął takim tekstem to bym umarła chyba
jak pierwzy raz to usłyszałam to trochę się zdziwiłam co on mówi ale szybko się skapłam o co mu chodzi zawsze go poprawiam jak coś nowego powie i szybko sie uczy mówić poprawnie
Cytat:
Ja pije mleko normalnie z kartonu , lubię zimne z lodówki pare lyków na zgage, kakao ciepłe ale podgrzane w mikrofali nie z gotowanego mleka, i płatki tez podgrzane , ogólnie nie lubie gotowanego mleka
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

Co do rozwoju dzieciaków, szybkości mówienia itd... Łucja np mimo, że miesiąc przed terminem urodzona, to w wieku 10 miesięcy już ładnie chodziła... jak miała 1,5 roku bardzo dużo mówiła... zdania ładnie składała mając ok 20-22 miesiące... teraz mówi wszystko, przegada każdego, jest bardzo śmiała i wogóle. Tak samo np sprawa ze smoczkiem, sama szybko sobie odrzuciła... pampersy tez jakos bez wiekszego ale poszly w niepamiec i to w dodatku bardzo szybko... tzn teraz jeszcze zostaly na noc niestety... ale szybko zaczela wolac siku i kupe, dumna z niej jestem a np od mojej dobrej znajomej synek jest ponad pol roku starszy i nadal nie ma mowy o tym by chodzic bez pampersow gdzies na dwor, malo co mowi, teraz dopiero pojedyncze slowa... dosc pozno zaczal chodzic... rozwoj dziecka to indywidualnosc i to wielka... jedni szybciej, inni wolniej taka norma
.
Zdolna dziewczynka pewnie po mamusi ogólnie słyszałam że dziewczynki szybciej się uczą wszystkiego zawsze są do przodu Mój Bastus odpukać juz też nawet nie śpi w pampersie zaraz jak wstanie siku robi a nawet nie raz mówi mi że jeszcze nie ze jeszcze sobie poleży

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Z racji tego, ze ja naturalnie jestem bardzo szczupla, to powinnam w ciazy nieco wiecej przytyc niz to minimum. Wiec tak jakos wychodzi to wlasnie, ze niby 7kg to nie duzo, ale ponoc sa kobiety co przybieraja 8kg przez cala ciaze
A z imieniem to naprawde dla nas jest duza decyzja, bo wiele aspektow bierzemy pod uwage. Po pierwsze pochodzenie imienia, po drugie jak pasuje do naszego nazwiska, a po trzecie chcemy, zeby bylo polsko-uniwersalne, zeby tutaj wszyscy potem nie przekrecali jej imienia...No i musi sie jeszcze podobac
no to z imieniem podobnie , chcę polskie, żeby się podobało pasowało do nazwiska, i pochodzenie oraz znaczenie też.
A co do wagi to fakt jak na taka chudzinke to mało te 7
Ja w tamtej 9 kg przytyłam ale ja przed wazyłam 60 przy 167 wzrostu, teraz startowałam z 55 na razie 5 na plusie mam nadzieje bo ważyłam się 2 tyg temu

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tez licze na to, ze mala mi wyssie wszystko i schudne bez problemu.
No pewnie że tak, mi moje 9 zeszły przy porodzie ale później jeszcze 6 schudłam ( z czego się tak cieszyłam bo zawsze na diecie musiałam byc a po ciązy tak coś mi się zmieniło) i ważyłam juz aż do teraz mam nadzieje ze po tej ciąży też tak będę miała

Cytat:
ja to chyba jakas wyrodna matka jestem czy moj synus ma adhd??? na krotkie chwile tylko jest spokojny. ciagle sie kreci kopie i rozpycha i naprawde coraz czesciej to mnie boli. moze cos jest nie tak? ja juz zmeczona jestem czasem tymi kopniakami
Może cię pociesze z Bastkiem miałam tak samo jak ty teraz oprócz tych żeber ale wiercił sie niesamowicie a po urodzeniu dziecko aniołek fakt ruchliwy strasznie ale i spał kiedy miał spać nie miał kolek no cud miód tak do roku bo do 2 lat mi wstawał w nocy na kaszke hehhe ale juz się przyzwyczaiłam do wstawania co 2 -3 godziny jak był mały to mi już raz w nocy póxniej nie przeszkadzało teraz juz spokuj ale znowu nie na długo hehe
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:18   #320
aniaa22
Zakorzenienie

no ja tez o tym nie slyszalam ale troche sie wystraszyla bo nospe juz od stycznia biore a gin nawet slowem nie wspomniala ze moze to miec wplyw na dzidzie. ta dziewczyna studiuje logopedie czy cos takiego i miala to podobno na zajeciach

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Może cię pociesze z Bastkiem miałam tak samo jak ty teraz oprócz tych żeber ale wiercił sie niesamowicie a po urodzeniu dziecko aniołek fakt ruchliwy strasznie ale i spał kiedy miał spać nie miał kolek no cud miód tak do roku bo do 2 lat mi wstawał w nocy na kaszke hehhe ale juz się przyzwyczaiłam do wstawania co 2 -3 godziny jak był mały to mi już raz w nocy póxniej nie przeszkadzało teraz juz spokuj ale znowu nie na długo hehe
mam nadzieje ze moj po urodzeniu taki aniolek bedzie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Siala widze sie pojawila a juz znowu mialam pisac ze sie nie odzywa

a co myslicie o imieniu Kryspin? nie za dziwne?

synek poszedl spac chyba wreszcie troche spokoju

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:21
Stary 2010-04-06, 20:26   #321
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
no ja tez o tym nie slyszalam ale troche sie wystraszyla bo nospe juz od stycznia biore a gin nawet slowem nie wspomniala ze moze to miec wplyw na dzidzie. ta dziewczyna studiuje logopedie czy cos takiego i miala to podobno na zajeciach
Wiesz dziel na dwa razy to co usłyszałaś ja studiowałam pedagogikę z logopedię i nic nie przypominam sobie na ten temat, jeżeli chodzi o wadę wymowy to był temat smoczków u małych dziedzi, że w momęcie kiedy wychodzą ząbki to należy odstawić smoczki bo zgryz będzie krzywo się kształtował przez co może prowadzić do wady wymowy u dzieci w późniejszym wieku. Wiesz ja nie twierdzę, że ona nie ma racji u mnie poprostu temat tego syndromu nie był poruszany i podczas praktyk u logopedy też takich informacji nie dostałam. A poza tym dużo dziewczyn bierze nospę i gdyby była zakazana bo prowadzi do jakiś wad u dzieci to gin by jej nie przepisał także nie przybieraj sobie do głowy tego info będziesz zdrowsza

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:26   #322
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Ania nie martw sie ja mam tak samo. Wystarczy ,ze usiade na 10 minut i odrazu maly zaczyna sie ruszac,wariuje prawie caly dzien i wieczor Teraz mam problem.. np. przedwczoraj kopal od 23 do 2 nad ranem i zasnac mi nie dal. Dopiero jutro zaczne 26 tydz. i juz te kopniecia sa dosc mocne nie wiem co bedzie pozniej jak juz teraz brzuch mi podskakuje jak taki spory glosnik,faluje itp. Rozmawialam z tesciowa i mowila ,ze Mariusz tak samo ja kopal ,ze o malo brzucha nie rozniosl. Takze juz wiadomo w kogo maly poszedl Przynajmniej sie ciesze ,ze kazdego dnia czuje te ruchy i nie musze wyczekiwac i stresowac sie czy wszystko w porzadku ,ale czasami moglby byc spokojniejszy

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:33   #323
anoxa
Zakorzenienie

basienka czekamy na fotki wcczoraj moja siostra ubrala ta mlodsza w jeansy ruski i miala dla niej takiego fajnego grzybka i tak super wygladala niunia w takich wlasnie chwilach zaluje ze nie bede miala coreczki

bajka ja jak kiedys zrobilam liste z tym ze moja byla z tym co juz mam tz wrocil do domu i mowi "jej to wszystko jeszcze musimy kupic" odpowiedzialam nie to mamy juz wiec kolejnej listy juz mu nie pokazywalam jeszcze biedaczyna w tak mlodym wieku osiwieje
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:33   #324
bassienkaw
Zakorzenienie

Nospa, zażywanie jej w czasie ciąży i jakiś syndrom... nie wiem, nie słyszałam. Ja w ciąży z Łucją długo brałam regularnie nospę, z zalecenia lekarza, ze względu na początkowe problemy... i nie zauważyłam by Łucja miała problem z ssaniem czy wadę wymowy... mówi ładnie i dość wyraźnie, chyba, że się popisuje

Co do tego co trzeba by kupić przed porodem... no to ja się pocieszam, że mam wszystkie ciuszki, mam wózek, wanienkę, mam nosidełko, tzn fotelik do auta itd. Jedynie będzie trzeba kupić pampersy, sobie bym chciała piżamkę jakąś kupić, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, nowe łóżeczko i pewnie jakieś pierdoły. Bo tak to wszystko mamy... jednak pierwsze dziecko to kosztowniejsza sprawa

Co do zdjęć, to dzisiaj już nie zrzucę, jutro rano to zrobię... Czytam teraz książke, korzystam z tego, że Damian czyta Łucji bajeczki i uciekam spowrotem do książki, a potem to już tylko łóżko

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:33   #325
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jestem, jestem
Nadrabiałam te 9 stron ;]
To i ja pochwalę się swoim Wielkanocnym jajeczkiem

Zdjęcie z 20 tygodnia, teraz aż się boję robić nowego bo jestem taka buła, że ho ho

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:37   #326
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Wiesz dziel na dwa razy to co usłyszałaś ja studiowałam pedagogikę z logopedię i nic nie przypominam sobie na ten temat, jeżeli chodzi o wadę wymowy to był temat smoczków u małych dziedzi, że w momęcie kiedy wychodzą ząbki to należy odstawić smoczki bo zgryz będzie krzywo się kształtował przez co może prowadzić do wady wymowy u dzieci w późniejszym wieku. Wiesz ja nie twierdzę, że ona nie ma racji u mnie poprostu temat tego syndromu nie był poruszany i podczas praktyk u logopedy też takich informacji nie dostałam. A poza tym dużo dziewczyn bierze nospę i gdyby była zakazana bo prowadzi do jakiś wad u dzieci to gin by jej nie przepisał także nie przybieraj sobie do głowy tego info będziesz zdrowsza
ja nie biore do siebie takich rzeczy. ufam mojej gin. poprostu chcialam wiedziec czy ktos o tym slyszal

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Ania nie martw sie ja mam tak samo. Wystarczy ,ze usiade na 10 minut i odrazu maly zaczyna sie ruszac,wariuje prawie caly dzien i wieczor Teraz mam problem.. np. przedwczoraj kopal od 23 do 2 nad ranem i zasnac mi nie dal. Dopiero jutro zaczne 26 tydz. i juz te kopniecia sa dosc mocne nie wiem co bedzie pozniej jak juz teraz brzuch mi podskakuje jak taki spory glosnik,faluje itp. Rozmawialam z tesciowa i mowila ,ze Mariusz tak samo ja kopal ,ze o malo brzucha nie rozniosl. Takze juz wiadomo w kogo maly poszedl Przynajmniej sie ciesze ,ze kazdego dnia czuje te ruchy i nie musze wyczekiwac i stresowac sie czy wszystko w porzadku ,ale czasami moglby byc spokojniejszy
no to mnie uspokoilas mam tak samo. brzuch mi podskakuje i faluje. z mezem czasem mamy niezly ubaw jak mi brzuch jezdzi na rozne strony

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Basiu dzieki za wypowiedz o nospie juz sie chyba nie doczekam na fotki twojej corci
a to ja juz chociaz cos mam dla siebie do szpitala. koszule nocne 2 mam
Stary 2010-04-06, 20:38   #327
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania ja słyszałam o nospie, nawet niedawno czytałam w necie o tym, wpisz sobie w googlach "nospa w ciąży" i na pewno coś znajdziesz na ten temat. Ja akurat nospy nie biorę więc się nie przejmuję, ale znając życie to pewnie tylko takie piep...

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:39
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:39   #328
Zuziunia
BAN stały

Cześć dziewczynki ja zaganiana przed ślubem... kupiłam dzisiaj sukienkę i buty....

a wczoraj TŻ oficjalnie się oświadczył
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:41   #329
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ja zaganiana przed ślubem... kupiłam dzisiaj sukienkę i buty....

Pokaż, pokaż, pokaż !

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:42   #330
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jestem, jestem
Nadrabiałam te 9 stron ;]
To i ja pochwalę się swoim Wielkanocnym jajeczkiem

Zdjęcie z 20 tygodnia, teraz aż się boję robić nowego bo jestem taka buła, że ho ho
jaki fajniusi

Cytat:
ania ja słyszałam o nospie, nawet niedawno czytałam w necie o tym, wpisz sobie w googlach "nospa w ciąży" i na pewno coś znajdziesz na ten temat. Ja akurat nospy nie biorę więc się nie przejmuję.
wiesz ja wole nie czytac przypadkowych info a zadne naukowe opracowania mi sie nie wygooglowaly wiec dalam sobie spokoj

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

no to rychlo w czas ale zawsze to lepiej niz wzale hi hi
pochwal sie kiecka i butami

wlasnie mnie maz opitolil ze caly dzien przed kompem siedze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości